22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • carp3tm0nster
    én a silver liga, 8-10 között pattogok...
  • Darun
    Nekem tegnap, 200 meccs után sikerült eljutnom a Silver kvalifikációig. Remélem mindent igy "javitanak" majd a játékban :D
  • carp3tm0nster
    9 vereség randomban, 9 meccsből 15 vereség rankedben 22ből.
    éljen a WG és az ő random qrvaanyja!
  • Caliph
  • HerrWolf
    Jagdbismarck
  • Kotomicuki
    Összegzés:
    Kétségtelen: a galeassz az evezős gálya és a vitorlás galleon közötti kompromisszum volt. Egy olyan
    vitorlás hajó, amelyen megtartották az evezőket, hogy így biztosítsák a széliránytól független mozgás
    szabadságát. Hogy helyet biztosítsanak az árbocok számára és a kötélzet kezeléséhez, a galeasszákat
    nagyobb szélességgel és mélyebb merüléssel kellett építeni, mint a gályákat. Kompromisszumos jellegükből fakadóan azonban elkerülhetetlen hibáktól szenvedtek: a módosított gálya-test miatt a méretük ugyan nagyobb lett, de még mindig túl csekély merülésűek voltak ahhoz, hogy a nagy nyílt tengeri vitorlások hatékonyabb négyszögletes vitorláival szereljék fel őket (az azokba belekapó szél a kis
    merülés miatt felboríthatta volna őket), így aztán képtelenek voltak elérni az igazi gályák sebességét
    és manőverező-képességét. Az evezősök nagy száma a galeasszákat és a gályákat – az ellátás és a
    készletek szempontjából – ráadásul a legdrágább hajókká avatta. Már a REAL fedélzetén (Don Juan
    zászlóshajója Lepantónál) is mintegy 250 evezős dolgozott, de a 400 fős legénység sem volt szokatlan:
    a La ROYALE legénysége 1 001 főt számlált (452 evezőst, 350 katonát, 60 matrózt, 40 evezősfelvigyázót, 36 tüzért és 63 egyéb szolgálattevőt és tisztet). A gálya és a galeassz ennek köszönhetően
    még azután is a legnagyobb befektetésnek számított, hogy a hajókon foglyokat (gyakran elítélteket)
    alkalmaztak az evezők kezelésére: a sok embernek ugyanis nagy mennyiségű ételre és friss ivóvízre
    volt szüksége, ezért a gályák nem tartózkodhattak sokáig a tengeren. Mindent egybevéve: csaknem
    három évszázados történetük végén nem csoda, hogy eltűntek a világtengerekről.

forrás
  • lonvard
    Egyébként a vitorlás-evezős gályáknak mi tehetett be szerintetek? Csak mert szerintem kurva jól kitalált konstrukciók voltak, és Lepantonál még aktívan használják, viszont arról nem olvasok, hogy az Anglia elleni invázióhoz vittek volna, alig 20 évvel később. Kiváncsi vagyok, hogy egy ágyúkkal felszerelt angol vitorlás ellen párbajhelyzetben mit tudott volna felmutatni egy ilyen evezős gálya. Mert ugye az széltől függetlenül manőverezik, míg az angolnak kötött a mozgása. Az ágyúk akkoriban még nem lehettek pontosak, töltési idő hosszú. Tehát annyi a mutatvány, hogy Angliáig vitorlázunk, aztán csatahelyzetben vitorlát lehúzni, és evezővel rárontani az angol vitorlásokra. Döfőorral bele. Utána roham. Mért tűntek el olyan gyorsan ezek az evezős gályák? Ha ugyan eltűntek.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.03.28. 22:16:52
  • ikarus44
    rly?
  • HerrWolf
  • carp3tm0nster
    "Winrate is luck" ;)
  • asolyom
    Ivánéknál valaki úgy döntött, hogy ezzel a hajóval nem lehet nyerni.
  • Darun
    Igen, közben rájöttem én is, hogy ez nem streames kód, hanem ünnepi WG-s
  • Tono34
    Köszi, most reggel még elfogadta.
  • Caliph
    köszi
  • Darun
    AFTERMELUCKYCHARMS

Beváltós kód, csak a stream ideje alatt.
  • Darun
    Egyrészt ott vannak a küldis jutalmak, plusz számold ki, hogy nyertes csatával mennyi xp jön mennyi idő alatt és vesd össze azzal, hogy mennyi xp jön egy Random meccs alatt.
  • Caliph
    ja már látom
  • Caliph
    ennek a brawlnak mi értelme? mentem kettőt tirpitzel,mindkettő win,de sem ranglétra semmi :D just for fun?
  • Count Adyn
    Én kihuztam az akizuki.t brawlon :D 4 óra alatt 150k xp :D
    Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2021.03.13. 10:03:30
  • Darun
    Zárás előtt 20 perccel kezdtem ma a Brawlt. 6 meccsből 6 győzelem. Az 1v1-nek az az előnye, hogy nem tud melléd noobokat rakni, max ellened. És ők ilyenkor se alszanak. Mind a 6 ellenfelem WR-e 50% alatt volt, az elsők ráadásul ilyen pár száz csatások. Volt egy 22k csatás, neki meg 44% volt a WR-e. Ez a Fantastique tényleg mocsok op egy hajó Brawlon.
  • asolyom
    Szánalmas!
  • carp3tm0nster
    Mikor ilyenek vannak a csapatodban rankedben...
    elit
    meg ilyenek:
    elit2
  • carp3tm0nster
    Jaja, csak így nem marad más, csak a co-op. Random, nagyon random. Ranked is egyre rosszabb, az ún Brawl még egy kicsit vegyes érzés...
  • asolyom
    Ezért nem is játszom már rankedet, bár a random is szörnyű T9-10-ben, ott is hemzsegnek a 80-100 csatás emberek prémium hajókkal. A döntő faktor az, hogy melyik csapatban kevesebb ilyen. Ma pl. az ellenfélnél is volt ilyen országos zseni, Yamatoja volt valami 200-300 csatával, és HE-vel lőtte a Vittorio Venetomat, miközben full broadside-on állt tőlem kb. 5 km-re. Kapott is gyorsan 3 citadellát.

A domination játékmód meg úgy ahogy van egy hulladék. Teljesen szokványos úgy csatát veszíteni, hogy az összes hajónk a térkép szélén hajózik, és onnan sniperkedik, miközben az ellenfél az összes bázist befoglalja és 80-1000 eredménnyel bukó a csata.

Szakaszban T6-8 környékén lehet néha jó csatákat menni.
  • carp3tm0nster
    A ranked mostanában totál halál. Eleve az MM szopat, innen indulsz. 2 radaros CA vs 0, vagy mondjuk Ibuki vs Kronshtadt csak hogy az arányokat nézzük. És rengeteg ilyen meccs van...
  • tbundy
    nagyon el tudja venni az ember kedvét az ilyen sorozat, pedig általában 58-60% WR között szoktam rankedet kivégezni, de ez... a csapattagok közül meg legalább 3 játékos van 46 WR alatt, a vége felé már nem voltam rest végigpörgetni mindenki statját, ezüstben azért nem szabadna ennyi 40-44 WR közti játékossal találkozni, de ahogy hallom igazából a gold sem jobb ebből a szempontból...
  • asolyom
    Sajnos ez a játék kezd olyan fos halom lenni, mint a WoT. És ami a legszomorúbb, hogy ide is kezdenek begyűrűzni a WoT-ból jól ismert "steam roll" csaták, vagyis hogy az egyik csapat átgázol a másikon pillanatok alatt.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2021.03.06. 12:40:52
  • tbundy
    2 nap ranked ezüstben: 20 csata 4 win, 120k átlag dmg, stb ...
  • asolyom
    Én mostanában vettem meg a Mogadort, ami nem lenne rossz hajó, meg a játékstílusát is élvezem, de ennyire agyhalott csapatokkal hamar elmegy a kedvem a játéktól.
  • Caliph
    tegnap 3 rankedet mentem,mindhárom bukta volt,mindháromban csapatelső voltam...ez még talán oké is,ez van...de hogy a csatában az első két perc alatt megpusztuló,olyan 250xp szerző ibuki végigugatja a meccset,hogy mekkora noobok vagyunk,ez nekem már sok.
    tegnap tiltottam a csetet ismét,és ez valszeg már igy is fog maradni :D
    ja és mindez bronz 9en,első 3 csatám a mostani ranked szezonban..nem hozta meg a kedvem hogy tovább próbálkozzam :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.03.06. 09:13:18
  • Darun
    És most gondolj bele abba, amikor Rankeden 6 ilyen társad van. Az ellenfélnél meg max 1. Köszi MM!
  • asolyom
    Tegnap is 84 csatás Pommern volt a csapatunkban.
  • Caliph
    leirtam...wg elismeri hogy fos,és valszeg kikerül . egy orosz hivatalos streamben hangzott el

itt a videó ha vágod az oroszt,elvileg 41 percnél

angol fordítás ami elhangzott:

"One of the common requests [for a change] from the community is Dead Eye. Dead Eye will be changed, from scratch. Most likely there will be a new skill, probably. In the next three to four weeks we'll have more details, and this time frame is conservative. There is a lot of data we have, and we don't want to do this in a haste. We'll do a separate article in the dev blog in which we'll cover a lot of nuances about new skills, where we'll say how it went, how it changed [game/meta], what we'll change, what will be the direction we'll take. Think by 0.10.2 we'll share more details. So, in two three weeks at the most we'll make the information available"

dead eyet megváltoztatják az alapoktól,valszeg egy teljesen új skill lesz helyette. a következő 3-4 hétben adatokat gyűjtenek,elemeznek,egyeztetik az alanyt az állítmánnyakl,sok adatuk van,nem akarják elsietni bla bla bla

10,2 re talán lesz valami info.

de hogy valami pozitiv is legyen: érkezik a grafika overhaul is,sokkal szebb lesz a game,és állítólag fpsben is többet tud majd a szebb grafika ellnére...

flamu videó a grafika updateről

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.03.04. 12:47:41
  • asolyom
    Dead Eye....
  • Caliph
    ööö mi miiiii? :D
  • asolyom
    Tegnap találkoztam 2 (!!!) csatás Leninnel. Szerencsére nem a csapatunkban volt.
  • asolyom
    Azért az mókás, amikor két Vermont szakaszban kifókuszál egy hajót. :) Tegnap klán társsal így nyomtuk. Le is toltuk a szárnyunkat.

T10-ben csak így éri meg játszani, szólóban nem.
  • asolyom
    Miiii?
  • Darun
    Nagyobb a lőtávja. Egyébként a Dunkerque egy mini Richelieu. Már ami a játékstilusát illeti. Mivel minden lövege az orrában van, forgolódni nem nagyon kell vele. Ezzel kb ki is küszöbölted a nagyobb fordulási sugarát. Kevesebb löveg van a Dunkerque-n és kisebb kaliberűek, viszont nem kell full oldalt állnod ahhoz hogy lőhess és gyorsabban is tölt. Én épp most bohóckodok a Normandie-val, folyamatos T8-ban mondjuk annyira nem poén vele játszani, de amúgy nem rossz hajó. Cserébe a Lyon hatalmas ugrás lesz majd hozzá képest.
  • lonvard
    Amúgy T6 franciában a Dunquerge-el szemeztem sokáig. Mert azt a német zsebcsatahajók ellen találták ki (Grafom ellen), és minden paraméterében jobb a Grafnal, legalábbis papíron. Csatahajó, de gyorsabb a Grafnal, durvább ágyúi is vannak. És én a Graffal nagyon szeretek játszani. Csak hát a Grafban csücsül a 17 skilles kapitányom, franciából asszem 10 skilles a legmagasabb. Szóval nem játszottam meg. Meg félek a páncélzatától illetve hogy mennyire jól fordul, mer a Kongo féle gyors de rosszul forduló és gyenge páncélzatú csatahajókat nem szeretem. Azok arra jók, hogy szarrá legyenek lőve. De azért mintha ez a hajó cirkálómozgású volna. Normandie mitől jobb, mint a Dunquerge?