22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#20449 Osztrák-Magyar hajók nem jönnek véletlenül? -
Darun #20448 Ennek mondjuk ellentmond az, hogy Pán Amerikai hajó is van már néhány a játékban, tech tree ág viszont tudtommal még tervben sincs. Commonwelth meg még régebben, és ott sincs semmi. Sokáig a Blyska is egyedül volt és végül ezzel a össznemzeti EU bevezetéssel kapott tech tree ágat. De azért erre is jó sokat várhattunk. Plusz a franciáknak már van prém hordozójuk. Nekem spec nem hiányzik több CV ág, már ez is sok. -
#20447 egyelőre egy 8as prém jön,az Aquila
de mindig igy kezdődik :)
németeknél is jött a Graf Zeppelin,aztán teljes ággá nőtte ki magát az is :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.07.12. 15:41:28 -
Darun #20446 #20439 Klébernek 55 csomó a max sebessége. Viszont 7.5 km-ről spottolódik. Szóval ha téged felspottolt, akkor te már rég láttad őt. A torpedói meg 90 csomó felett mennek. Igazi dd vadász romboló. És igen, a játék ebből a szempontból sem fair, velem is többször előfordul már, hogy a 8-as hajómmal szembe a 10-es ellenfelet spawnolta be. Köszi Wargaying!
Részben igazad van. Apám nyugger, neki is a romboló áll inkább kézre, de csak azért, mert az azonnal reagál. A BB túl nehézkes neki, azzal ugye előre kell gondolkodni, nem tudsz olyan gyorsan eltűnni, lőni is csak fél percenként tudsz... Viszont az idősek problémája pont az, hogy váratlan helyzetekben nem tudnak gyorsan reagálni. Hozzátartozik az is, hogy ő stratégiai játékokon öregedett meg. És mondjuk egy C&C-ban még néha kell gyorsan reagálni, de a Heroes-ban vagy Civilization-ben tengernyi idő van minden lépésre. Ennyi idősen már hiába próbál gyorsan reagálni, csak kapkodás lesz belőle. -
mumus70 #20445 Komolyan? Lesznek Olaszok is? -
#20444 Auda megvan,már csak a hakuig kell eljutnom meg a nakhimovig,felmodulozni,aztán jöhetnek a garázsba a super cv-k,és asszem cv vonalon meg is vagyok....
bár jönnek lassan az olaszok is :D -
mumus70 #20443 -
carp3tm0nster #20442 A falra tudok mászni a CV-ktől a rework óta... -
mumus70 #20441 Ennyire jó lennék? Hát még kérek egy kis időt azért, de köszönöm szépen! :-) -
carp3tm0nster #20440 Remélem, ha mumus kimaxolja a CV-t akkor a mi csapatunkba kerül... ;) -
lonvard #20439 Bensonnal együtt ugye a T8-10-es hajóparkot is ki kell tapasztalni, nagyon jó kis agymunka ez. Időseknek ajánlanám a rombolózást pasziánsz helyett. Tulajdonképpen a rombolózás a váratlan szituációkban történő gyors döntéseket gyakoroltatja, illetve a rutinok bevezetését (pl. ha elején felfedeznek azonnal lecsapok a füstre, míg korábban még szórakoztam füst nélküli meneküléssel, hátha megúszom). Tegnap jó volt, egyik csatában 3 ellenséges romboló, egyik a Kléber. Mondom csak ne az én oldalamon legyen. Én egy 8-as vagyok, a 10-est rakja a túloldalra a 10-esünkkel szembe. Ezen agyalgatok, miközben érkezik is a jelzés, egészen korán, hogy romboló. Mondom mi? Zoomolok. Orrom előtt a Kléber. 44 csomóra rárakta a boostot, nem is tudom mennyivel jön olyankor. 50 csomó? :D Pillanatok alatt a sarkamban volt, csaptam a füstre, szerencsére a cirkálók leszedték rólam. Utána néztem meg, hogy bzmeg ez 44-el megy alapjáraton. Kicsit olyan feeling volt, mint a Kelly hőseiben, mikor belefutottak a tigrisekbe. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.07.12. 08:16:41 -
mumus70 #20438 Igen, köszönöm szépen az észrevételt, építkezni fogok belőle! Lassan teszem át a hangsúlyt a taktikára is, most már így hogy megvannak az alapok. Amúgy szoktam már olykor rakétázni a kis genyákat, más holmival nem nagyon van esélyem, hatszor körbe kerüli a torpikat. :-) De igen, jöhet a taktika, köszi mégegyszer! :-) -
#20437 Ez igen! Szép! Jól osztottad!
Még egy jótanács ha meccset is akarsz nyerni: Segítsd a csapatodat a DD-k felkutatásában! Pl. ebben a csatában neked is "jót tett volna" ha nem lő seggbe :)
Legyünk őszinték: A BB-k farmolása a legegyszerűbb feladat :) Lomha, nagy és sok az HP. Sok esetben 0 AA. Teljesen rendjén van ha őket farmolod, de a taktikai helyzetet folyamatosan figyeld. Most is csak pislogtam amikor láttam, hogy meg sem próbálod strikeolni a DD-t melletted. Ez a későbbiekben sok vesztes meccshez vezethet!
Ha nem is rakétázod meg a DD-ket, a fighter plane-t hagyd a fejük fölött amikor bespottolod őket, és akkor a csapatod látni fogja egy darabig. És ha értelmes csapattársaid vannak akkor lövik is. Vagy amikor a te DD-d akar cappelni, akkor adj neki is fighter plane-t, mert ha kikapsz egy nem ilyen agyhalott red CV-t, hanem egy olyat aki nagyon vágja, akkor az a te DD-idre megy először! Most is ahogy elnéztem szerencséd volt, hogy a te csapatod ügyesen levadászta őket a segítséged nélkül. Nem lesz ez mindig így :) És akkor hiába a 100k dmg, lose lesz a vége :) Amúgy maga a dmg farming az jól megy már, azt látni. Most jöhet az advanced (team) tactics :) -
mumus70 #20436 Na kérem szépen, hoztam egy vidit nektek, élvezzétek az oktatásotok, tanításaitok gyümölcsét! Ennyit fejlődtem az utóbbi pár napban! Tudom, még rögös az út előttem, de közeledek a stabil 100 K sebzés felé! A bombával végre tudok már nyugodtan és precizen célozni, segítségetek nélkül még mindig csak az F-et nyomkodnám még célzás előtt... :-) A táblázat lemaradt valamiért, de 100 E profit és Top 3 volt a vége! Még egyszer nagyon szépen köszönök minden segítséget, tanácsot, királyok vagytok! Még igyekszem tovább fejlődni! A flackezés szerintem még bőven csiszolható, de én sem ismerek magamra mennyivel jobban megy minden! :-) ( Az ellen CV-t még most sem értem mit egerészett ezerrel a pálya közepén, méghozzá teljes sebességgel, mi lehetett a terv? ) xd!
-
carp3tm0nster #20435 +1 :D
-
Darun #20434 Azért azt vágod, hogy most csúnyán lebukott!? És ezek szerint még a Fire Prev skillt is ismeri. -
carp3tm0nster #20433 priceless: Megyek épp Musashi-val, mikor bejön az asszony és csak ennyit tud mondani: "De hát ég az egész hajód!" :D
Nyilván 3 helyen lángoltam :D -
lonvard #20432 Rohamvágtában megszereztem a Bensont. Pár csata után: hát, még a szopóroller időszaknál járok, de azért már volt jó menetem. :-D
Mahannal a végén durva csatáim voltak megint, szóval azt is sikerült begyakorolnom. Így lesz ezzel is. :) -
Darun #20431 Igazából majd minden hajó úgy működik, hogy ha ráérzel a játékstilusára, akkor tetszeni fog. Én anno a japó cirka ágat kb másfél évre abbahagytam az Aoba-nál, mert nagyon nem ment, az orosz DD ág sem jött be különösebben, a Mink-nél hónapokig szüneteltem, mert egyszerűen nem éreztem. Aztán a végére annyira belejöttem, hogy már sajnáltam elkezdeni a kövi hajót. Vannak olyan hajók, amik jobban kézreállnak, univerzálisabbak, könnyebb velük játszani. Nyilván az az ideális, ha a saját játékstilusod és a hajóé minél közelebb van egymáshoz. Az sem mindegy, milyen csatamódban játszol. Most hogy a GoKu prém lett és bekerült a Preussen, ismét elkellett kezdenem grindelni a FgD-vel. Az a hajó egy fos. Igazából a Bayern felett az egész német ág az és a Preussentől se várok csodát. Ha már T9, két legyet egy csapásra alapon Rankedezni szoktam Fricivel. És a hajó működik. Nem érzem annyival gyengébbnek, mint Random csatákban, illetve érzésre nem szopok vele többet, mint pl Georgiával. Nyilván nem a hajó lett jobb, csak megtaláltam vele azt a környezetet, ahol érvényesülni tudok. -
lonvard #20430 grat :) -
lonvard #20429 Köszi köszi, közben megtaláltam amit kellett.
Közben Mahannal küzdök. Farraguttal az elején szenvedtem, végére csatadöntő hajóvá avanzsáltam, Mahannal most megint megy a szopacs. :) Érdekes hogy 1 tierrel feljebb mennyit változik a környezet. Ez jó pont egyébként a játéknak, csak ugye küzdős. Talán a tier 6 a legkényelmesebb a rombolózásra. Fubukival is annyira jól ment, hogy megtartottam a hajót. Farragut szintén olyan, hogy a végére élveztem a játékot. És talán a tier 8 a legizgalmasabb. Mert érkezhetnek 10-ből is hajók, és 6-ból is. Lehetünk a leggyengébb egység, de a legerősebb is a komplett csatában. Legtöbb hajóval itt találkozhatunk. -
Darun #20428 Viszont csak kb 20-t ment el, az utolsót folyamatosan törli és annak a helyére menti az újat. -
Alanw #20427 Ha be van kapcsolva a mentése akkor adott könyvtárban lesznek. -
carp3tm0nster #20426 Nem játszottál még német BB-vel magas tierben :D :D :D -
lonvard #20425 Farraguttal közben elképesztően élvezetes csatáim vannak. Nehezen rázódtam bele, de az utolsó 10 csatám szinte mind parádés. Levadásztam egy német tengeralattjárót, klasszikus üldözéssel, többszöri rámenéssel, vízibombázással, ááh. Sosem értem amikor nyafogtok, hogy szar ez a játék. :D
Most lett meg a Mahan, Kelly kapitányt át kell képezzem rá. AKAROM A BENSONT!!! :) -
mumus70 #20424 Őrületesek vagytok, nektek köszönhetem! :-) Második körtől, kötelék vissza küldve, flack kimozogva! :p Köszi mégegyszer! Ez 90 E sebzés volt!
https://kepkuldes.com/image/URiv7q
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2022.07.07. 19:29:49 -
lonvard #20423 Köszi szépen, azóta játszottam jópárat, szóval nem tudom visszanézni, illetve nem is tudom hogy lehet a visszajátszásokat megtalálni már. -
#20422 mumus70: Mindenképpen tudom javasolni twitch streamek és youtube videók nézegetését még neked! Ott gyakorlatban is láthatod, hogy kerülgesd a flaket, miként hogyan manőverezz. Még ha nem is tudsz esetleg angolul. Ha tudsz akkor meg totál megéri. Vannak kimondott CV playerek, de Flambass is szokott velük játszani, ő is ügyes. Szerintem a legjobban vizuálisan lehet tanulni. -
mumus70 #20421 Na kérem! A magamba szívott szíves infóitok alapján, pár csata gyakorlás után jelentem: A sebzés drasztikus módon fel javult, már a 100 ezreket is karcolom néha ezzel a raj vissza küldéssel (bár még mindig sajgó szívvel veszem rá magam) xd , és a "hekkezés" xd is egyre jobban megy, 50 %-al javult kb a vesztett Hp mennyiségem dobás előtt a bombával! Tényleg sokat számít hogy vissza küldve mindig van betárazva valami finomság folyamatosan amivel lehet gyorsan rajtolni kifelé. Őrületes segítség volt tőletek, nagyon szépen köszönöm nektek! A többi rajtam múlik, gyakszizás kérdése! :p :-) -
Darun #20420 A poén az, hogy ha sub próbál lerammolni egy dd-t, utóbbi esélyes hogy túléli. Nyilván ha már sebeztek beléd is, akkor akár el is vihetett, de azt elvileg látnod kell a csata végi statisztikákban. Mivel az ramming dmg. A torpedót kizárhatjuk. Am biztos hogy ő ölt meg? Amikor meghalsz, látod hogy ki és hogyan ölt meg. Plusz feldobja az illető badge-ét is, valamint a csatavégi jelentés első oldalán is ott van, hogy ki ölt meg. Egy kép vagy videó sokat segitene ismét. -
#20419 Mondtam én, hogy Darun tud segíteni! :) Pedig még ő se hitte el :D -
lonvard #20418 Közben Farraguttal is tolom, mer ki akarom pörgetni a Bensont, kiváncsi vagyok rá.
Csata közepén bugyborékolást látok, na mondom ez Günther Prien lesz az U-47-el, most jön egy klasszikus mélyvízi bombázás. Ráfordulok, amikor már közvetlen mellette vagyok pirossal jelzi a testet, fölé megyek hogy lebombázzam, és akkor bumm, én is megsemmisülök. Na most ez mi a tököm volt? Nem lehet fölé menni a tengeralattjárónak, vagy elkezdett fölfelé jönni és beleütköztem? Ez lehet egy standard védekezés a játékban, hogy amikor már úgy is mindegy, feljön a tengeralattjáró és megsemmisíti magát velem?
1. bekaptam egy cselt?
2. baleset volt?
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.07.05. 17:39:14 -
Darun #20417 Az új Top Gunban is van egy jelenet, amikor Tomi fiú nyom egy kobrát az F-18-assal, benne van a trélerben is a jelenet, ha jól emlékszem. Elég látványos manőver, nem véletlen népszerű a repcsis filmekben/videókban (ha jól rémlik, a WT egyik videójában is volt ilyen)
Am a fékezés a játékban is hasznos, egyrészt könnyebb manőverezni illetve szűken fordulni, de néha a rárepülésnél is segitség. -
mumus70 #20416 Az eleve meg sem fordult a fejemben hogy fékezzek egy repülővel, meg nyomva az S betűt, ennek az infónak is örülök! Bár egyszer láttam ilyet a Top Gun paródiában amikor Charly Seen nyomott egy satut a vadászgéppel és el bújt egy hegy mögött... :p :p -
mumus70 #20415 Hálás köszönet nektek, jó pap holtig tanul! :p -
Darun #20414 A flak a long range AA-ben dolgozik. Ez a hajók légvédelmének max lőtávja és kb 3,5 km között mozog. Ez az a sáv, amin a lehető leggyorsabban kell átjutni, hiszen a flak a legveszélyesebb. Viszont a hajók légvédelmének dps-e is jelentősen eltérhet egymástól. Van, akinek a long, van akinek a mid és van akinek a short range a legerősebb. Ezt sem árt bemagolni/megtanulni, mindig a legnagyobb sebző zónán érdemes a leggyorsabban átrepülni. Erre mindenképpen legyen tartalék engine boost. A lőtáv am a légvédelem kaliberétől függ, a másodlagosok általában a longa range AA, a 40 mm körüliek a mid, a short meg a 20-30 milis illetve a géppuskák. A légvédelmi egységek életereje is igy csökken. Előfordulhat hogy akár egy HE salvo több kis kaliberű fegyvert is leszed, mig a másodlagosként is működő long range tornyokat már nehezebb leszedegetni. A kieső légvédelem csökkenti a hajó légvédelmét, ezért a full HP-s hajó szinte mindig teljes légvédelmet jelent, mig egy leharcolt hajón ez jóval kevesebb is lehet. Ez az egyik oka a hordozós "keselyűzésnek". -
#20413 balra jobbra biztos kikerülhető,elvileg ha támadásnál alá mész úgy is. igen,kifogyhatatlan a flak. viszont ha másik hajó lő HE vel,vagy HE bombázol egy hajót,a légvédelmi és másodlagos ágyúk is sérülhetnek,elpusztulhatnak,igy egy sérült hajónál nagy az esély hogy már kevesebb légvédelmi ágyúja működik,igy kevesebb sebzést okoz .
egy hajó légvédelmét úgy kell elképzelni,hogy van nagy hatótávú,közepes és közeli hatótávú légvédelmi ágyúk. persze kisebb hajókon,rombolókon kevesebb,nagyobb hajókon több
itt egy kép hogy kell elképzelni a dolgot,a flak a piros vonalban hatásos csak,tehát a közepes felső határán és a távoli teljes területén jelennek meg flak felhők,viszont a hajó közvetlen közelében ezeket nem használják,mert veszélyt jelenthet a szétreplő repesz a hajó saját legénységére is,ezért nem látsz fekete felhőt közvetlenül a dobás előtt.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.07.05. 11:38:49 -
Darun #20412 Nem fogy ki. Max a légvédelmet lehet leszedegetni a hajóról. Alacsony szinten ez annyira nem okozhat gondot, átlag 4-5 flak salvot tudnak, a hajók, de T8 felett ez már akár 8-10 is lehet, és ez csak egy hajó. Fel és le nincs, magasságot nem tudsz változtatni, az ugye fix illetve terepkövető. Jobbra-balra tudsz kerülni. A videóban annyit mond, hogy a flak a tüzelés pillanatában kiszámolja, hogy milyen irányba repülsz és eléd fog lőni. Ezért volt az, hogy a köröző gépet nem találta el flak, mivel a körmozgás folyamatosan irányváltoztató mozgás. A sebességváltoztatás is segit, de a lassitás ugyanúgy fogyasztja a boostot mint a gyorsitás.
Mondtuk volna előbb is, de nem emlitetted, hogy az alapokkal sem vagy tisztában. A T6-os sikereidből arra következtettünk, hogy ezeket már tudod. -
mumus70 #20411 Hát ezt előbb is mondhattátok volna baszki, új értelmet nyert a videó, így hogy tudom mit kell nézni! :-) Fekete robbanás... hát én el voltam vele nem gondoltam hogy ez micsoda, simán bele repültem! :-) :-) Szóval el kell kerülni, jól van! És ezt úgy kell értelmezni hogy minden irányból ki lehet kerülni, fel és le is? És ez nekik kifogy egy idő után? Vagy állandó? Tehát megszűnik egy idő után és lehet rendesen a célzással foglalkozni ha már át navigáltam a füstön? :-) Királyok vagytok! :-) -
mumus70 #20410 Ajj, így már értem, erre nem is figyeltem soha, nem is tudtam hogy van! xd Láttam mindig fekete felhőket igen, bosszantott is mindig hogy nem látom tőle a hajót néha lent, de nem tudtam hogy ez az! :p