22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Személy szerint nem ezen szoktam spórolni. Miután meglett az Acasta, rögtön visszavettem a Weymuth-ot is (bár épp most jöttem rá, tök felesleges volt, ha pár hét múlva a cirkálókat is kiresetelem. A múlt héten több csatát is nyomtam T5 alatt, szerintem nagyon fun, nem is értem hogy akinek habzik a szája a T5 feletti meccsek miatt, az miért hergeli magát ahelyett, hogy alacsony tierben lazitana kicsit.
  • DannyL81
    Ajándék! :) Bár egy T5-ös kihúzása nem valami nagy költség vagy idő. De ha ajándék az valóban még gyorsabb. :)
  • Darun
    Az éjjel az IT eventben a Clydebank elérte az utolsó szintet, így akik azt választották és megcsinálták hozzá a personal vonalat is, már meg is kapták a max token mennyiséget. (én szombat este kezdtem az eventet és szinte meccsre pontosan akkor értem a végére, amikor a Team rész is teljesült).
    Még a hétvégén kireseteltem az angol dd ágat, igy kaptam egy kis pénzt, tegnap pedig befejeztem a Clydebank-et, szóval ingyé megkaptam a kifejlesztett Acasta-t és hozzá egy 6 pontos kapitányt. Mentem is vele egy csatát, szóval a RP is megvan. Hihetetlen mákom van, mert a következő reset pár nappal az IT event vége előtt lesz esedékes, szóval be fogok tudni húzni még egy T5-ös angolt.
  • Darun
    Mivel a camo észlelhetőség bónuszát tényleg rátették, fogadjuk el látatlanba, hogy a szórásnöveléssel is igy jártak el. Mivel a bónuszokat megkaptuk más formában, ez újabb adag credit plusz a zsebbe, aminek én örülök, mert évek óta nem állok jól credittel. Én még nem adtam el őket, mert hétvégén reseteltem, pár milla abból is esett.

#20483 Ez már egy hónapja szerepelt a hírekben, volt táblázat illetve kalkulátor, ahol meg lehetett nézni, mennyi eco bónuszt fogunk kapni a meglévő signalokra. Teszt szerón élesben is ki lehetett próbálni. Ettől függetlenül csütörtökön jól meglepődtünk, hogy a WG megint jól megvariált mindent, de általában aki minden nap játszik, annak elég két-három nap hogy megszokja (de azért még pár napig utána is megy a morgás, mert miért ne) és kb ennyi. Nekem pl egy hete már csak 20 comm xp signalom volt, most ilyen ezres nagyságrendű comm xp bónuszom van. Sőt, az éjjel egy sima +200%-as ship xp bónnal meg prém fiókkal mentem egy 10k ship xp-s szorzós kört
  • mumus70
    Az álca értékeket állítólag rá tették minden hajóra gyárilag amit eddig a festés adott. Most már alapból van rajtuk, az álca festés most már tényleg csak látvány elem, nem is használja szinte senki, el adják egyből ahogy jön. Én 2 millát kaszáltam velük egyetlen tranzakcióval... :p
  • Caliph
    volt róla szó,a camok mostantól csak kozmetika,a battle flagek bekerültek az equipmenthez,az pénz és xp szorzók meg egy economy tab-ba kerültek.
    a flagek helyett kaptál economy dolgokat. a perma bonus dublonos,ahogy anno a perma camo volt. a többi economy cuccot meg ládából,küldikből lehet nyitni
  • lonvard
    Ööö, közben észrevettem, hogy a bónuszokat adó camókat és zászlókat úgy ahogy van elvették, és dublonért lehet bónuszt vásárolni.

Hogyhogy nem hisztiztetek be ezen? Gyanúsan nyugodtak vagytok. Ez ilyen ideiglenes dolog?
  • Caliph
    a spottolás még oké,de hogy nakhimov rakétással eltalálni egy francia ddt,ami full gázzal manőverez,na az a lehetetlen. 3x támad rá,egyszer sem talál,ohio másodlagosaitól kap egy adagot. ddre orosz cvvel szerintem pattogóssal többre mész. rakétással BBt kell gyújtogatni,van hogy 10kt belever és még gyújt is,orosz rakétás a többi cv rakétásaihoz képest kicsit máshogy működnek
    nagyon sokáig tart a támadási szakasz,cserébe a tiny tim orosz megfelelelőjével vannak felszerelve ami elég nagyot tud ütni

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.07.19. 12:21:16
  • Darun
    Nem az a cél elsőre hogy levadássza, hanem a hogy reseteljen, meg spottolja a BB-nek. A múltkori 1v1-ben nem emlékszem hordozóra, de tavaly beengedték. BB-vel kb semmi esélyed nem volt, mert folyamatosan resetelt, mindig tudta merre vagy, a hajót eldugta (hiszen gyorsabb mint a BB-k) ráadásul a cap-eket nem nyilt területre rakták, tehát még nagyon manőverezni sem volt hely. És még az sem kell hogy eltaláljon, kapsz egy splash dmg-t és már resetelt is.
  • Caliph
    nem is értem az elejét,rakétással vadássza a játék egyik leggyorsabb ddjét.... pattogóssal hamarabb találsz. én még csak a 8as orosz cvnél járok,de eszembe sem jutna rakétással ddre vadászni,annyira sokáig tart a támadási ciklusa

amúgy ja,kár cvt beletolni rankedba meg brawlba...
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.07.19. 09:05:18
  • ozimak
    Mekkora siker lesz ez a játékmód is...
  • Plata
    Ma három citadellt lőttem rankeden Montana-val,két BB-t és egy cruisert lőttem ki.
    Incomparable-t egyetlen sorozattal 10 kilóméterről hazavágtam.
    Devastating strike és High caliber-t kaptam érte.
  • carp3tm0nster
    A citadel-hez skill kell (és egy nagy adag luck), a HE spam-hez csak egy leragasztott egérgomb...
  • mumus70
    Szerintem semmi tűz nem élvezetes annyira mint 2 cita találat, és mehet a kikötő gomb nyomása, a nagy buffanó hang társaságában...
  • lonvard
    Én a Grafomat az után vettem meg, hogy Nürnberggel összeakadtam egy Graffal. Mindketten hatos cirkálók, nyílt vízen párbajozhattunk. Na mondom egyenlő feltételek, győzzön az ügyesebb kapitány! Haha. Az első sorozataim lepattantak róla. Semmi sebzés. Graf erre egy sorozattal eltalált, HP jelentős része ugrott. Ekkor menekülőre fogtam, és csak a hátsó tornyokból lőttem. Graf komótosan jött utánam, miután tekeregtem előtte, nem nagyon tudott eltalálni, viszont amikor eltalált, azt csúnyán megéreztem. Közben HE-re váltottam, mivel AP-val tényleg semmit nem értem ellene. És akkor jött a felismerés, hogy HE-vel sem, mert ugyanolyan ergyán sebeztem, és semmi tűz. És akkor így csorogtunk le a térképen, jött utánam, néha adott egy pofont, én a hátsókkal tüzeltem, és semmi de semmi eredménye nem volt. Aztán vége lett a játéknak, és akkor elgondolkodtam, hogy ez meg miféle aránytalanság. Aztán megvettem a Grafot, és a kedvenc hajóm lett.
  • Darun
    Sajnos nem. Amikor volt a legutóbbi DY event, én is angol cirkával próbálkoztam, mivel annak a legjobb a gyújtása papiron. Viszont a kis lőtáv, a lassú töltés miatt alig kerültem lőhelyzetbe és a leadott kb 30 HE lövésből egy sem gyújtott.
    Tegnap láttam egy csatajelensét, a delikvensnek 548 secondary találata volt Schliffennel és 5 tüzet okozott. Van még kérdés?
  • Plata
    Mentem ma egy csatát Nürnberg-el,229 találatom volt,végig he lőszerrel és 5 gyújtást szedtem össze.
    Ez tényleg ennyire gáz hajó?
    Ennyi találatból egy angol hajóval felgyújtottam volna az egész pályát.
  • DannyL81
    Jaja, közben rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem. :) Köszi!
  • Darun
    IT event állás:
    Catham: 67.200
    Elswick: 70.300
    Clydebank: 77.600
  • Darun
    Már egy ideje nem ott van. A Rankedre asszem egy küldit ad, de a Ranked Rewardokat a Ranked fülnél, a Rewardok alatt találod meg
  • DannyL81
    Nézem a combat mission-öket, de a ranked alatt nem látom az acélt. Nem ad acélt a ranked? Vagy én vagyok hülye és nem is ott volt eddig? Ott volt, nem!?
    Utoljára szerkesztette: DannyL81, 2022.07.16. 06:24:34
  • carp3tm0nster
    Köszi!
  • PrasCo
    Exterior alatt ott vannak (kivéve a credit/xp/free xp/cpt xp stb. gazdaságiak, ugye), csak át kell váltanod a fülön a camo-król bal felül.
  • carp3tm0nster
    A signal flag-eket csak én nem találom most?
  • Darun
    Legutóbb már irtam, de ismétlés...
    Akinek esetleg most lenne aktuális a Researc reset, az megspórolhat némi free xp-t. Reseteljetek egy angol hajó ágat (valamelyik cirkálót vagy a dd-t) és ha teljesititek a választott "ipari óriás" personal részét, megkapjátok a T5-ös hajót, ráadásul asszem kifejlesztve, tehát "csak" a T6 hajó árát kell kigarázdálkodni.
    Akinek van ideje hétvégén játszani, az várja meg a szombatot, addigra már elég jól fog látszani, hogy melyik csapat hogy áll illetve jó eséllyel ki fog nyerni. A Personal rész egyébként 2-3 nap alatt teljesithető (persze jópár órát rá kell azért áldozni)
  • Plata
    Köszi szépen a korrekt leírást.
  • Darun
    Volt már ilyen event többször is. Három angol hajógyár közül kell választani, egy hétig lehet gyűjteni a pontokat, aztán resetelődik és újra lehet választani. Van egy személyes és egy global progress. Mindegyiknek vannak részjutalmai, angol tokent lehet kiszedni amiért az Armoryban tudsz bundlikat venni. Ezekben vannak az új angol BC-k T4-től felfele. Asszem T9-ig, a T10-es dublonos. A hajógyárak végső jutalma T5-ös tech tree hajó, illetve kapitány hozzájuk. Az event asszem 4 hétig fog menni, tehát mindhárom hajó kiszedhető, plusz egyet meg lehet csinálni duplán. Ha jól emlékszem, legutóbb talán a német második dd-hoz volt ilyen event
  • Plata
    Láttam launcherben hírt hogy valami angol csatahajós event van.
    Valaki röviden elmondaná hogy mit kell benne csinálni nagyjából?
    Nem volt időm játszani.
  • DannyL81
    Nagyon megoszlanak a vélemények az update-ről. A WG fórumon is van akinek bejön és álmai váltak valóra, van aki meg kilőné magát a Holdra. Biztosan van értelme sok mindennek amit csináltak én nem mondom, hogy nem. De úgy összességében nincs jó érzésem vele kapcsolatban. Legyen az én bajom.
  • Darun
    Egy kicsit tényleg kompaktabb lett, ez jó. A havi küldi kiresetelődött, tehát aki már megcsinálta, az megcsinálhatja még egyszer, dupla jutalom. Ez is jó. A camokat el lehet adni, ez egy csomó plusz kreditet jelent, ez is jó.
    Az hogy volt egy kalkulátor ami előre megmutatta hogy milyen eco bónuszokat fogunk kapni, szintén jó, de azért kiigazodni senki nem fog rajta, hogy melyik bónt mire kaptuk. Ez annyira nem jó. Megnéztem az új eventet és van egy sanda gyanúm, hogy mire ment ki ez az egész. Eddig a T8-es hajókhoz ki lehetett szedni a perma camo-t eventből, ami gyorsabb fejlődést tett lehetővé. Egy rendes ágnál ez azért elég komoly spórolás volt a játékosoknak, hiszen T5 és T8 között a camok össz ára több ezer dublon volt. Ez nagyban meggyorsitotta a hajók kifejlesztését is. Ha megnézitek a mostani event "jutalmakat", a camot most is megkapjuk, de ez 200 dublon és cserébe nem csinál semmit, azon kivül hogy nem az alap rozsdás hajótesttel kell kihajózni. Eddig az eventekből mi spórolhattunk meg dublont/pénzt, most a WG kiszúrja a szemünk 200 dublonnal és ha kell a régi perma camo gyorsabb fejlődését adó bónusz, akkor vegyél perma eco bónt. Ez viszont nagyon nem jó játékos szemmel, hiszen dublonból amúgy sem halmoz el minket a játék.

Nem akarok konkrét számokkal dobálózni, mert lusta vagyok, de ha végiggondoljátok, ti is be fogjátok látni, hogy összességében nagyon csúnyán le lettünk húzva megint. Mert eddig mi volt? Kaptunk free xp-s hajókat, amiknek az ára 1-2M free xp volt. Ez prém fiókkal, signalokkal és camoval meg egy jó szorzóval simán ki lehetett húzni 10k free xp/csatára. Aki tudott spórolni free xp-t és nem modul meg hajó fejlesztésre költötte, az ki tudta gazdálkodni a free-s hajókat. Ez volt eddig.
    Most kivették a tech tree free xp-s hajókat, mert ezek helyett van a Research Bureau. Ez hogy működik? Kihúzol egy tech tree ágat és eldobhatod újrahúzás céljából. Eddig ez jó is volt, bár már ezzel is lehúztak, hiszen a free xp-s hajó 1 creditbe került, resetnél meg a hajók vételárának csak a felét kapod vissza, tehát már is buktál több millió kreditet. Miután eldobtad az ágat, két lehetőség volt. Vagy free xp-ből végighúztad az egészet, vagy megvettél minden hajót és végiggrindelted még egyszer az adott ágat. Ezen segitett valamit az, hogy kaptunk perma camokat, hiszen az a hajó jobban hozta az xp-t és ez nekünk játékosoknak nem került plusz pénzbe. Eventes camokból pl a teljes US LCA ág el volt látva. De akadt még olyan ág, ahol 2-3-4 hajó is rendelkezett ajándék perma camoval. Most ezt a lehetőséget is elvették. Ha kell a régi perma camo eco bónusza, akkor vedd meg. A 200 dublonos festést meg farmold ki az eventből. Végül számold ki, hogy hányszor kell ágat resetelned ahhoz, hogy kiszedhesd a kivánt hajót, ez mennyi free xp-be, mennyi creditbe és főleg hány csatába kerül, aztán hasonlitsd össze az 1 meg 2M free xp-s hajóval, ami 1 creditbe került. Még szerencse, hogy a hajókon feleslegesen gyűlő xp-t át lehet váltani free xp-re.
    Még egy apróság. Idén még nem vettem prém fiókot, de hála a szuperkontiknak, még nem is kellett alap fiókkal játszanom (vagy ha még is, farmoltam prémet a repcsiből) A prém fiók ugye +xp-t és kreditet jelent. Egy közepes játékos azonban a magas szintű hajók árát sztem nem keresi meg addig, amig összegyűlik rá az xp. A T11 ára meg tényleg horribilis. És sztem nagyon sokan nem fogják sajnálni a valódi pénzt arra, hogy creditet vegyenek. Holott a prém fióknak felerészben pont ez lenne a szerepe.
    Oké, most hogy el lehet adni a camokat, hozzájutunk némi plusz kredithez, de ez egyszeri dolog, ráadásul azokat a camokat valahogy ki is kellett farmolni. Szóval megoldoztunk érte.

Ohhh, majd el is felejtettem. A konténerek és a UI átdolgozásával bekerült a játékba egy hasznos ficsőr. Szerintem már nagyon ideje volt. Egyrészt a max konténerek számát lekorlátozták 100-ra (még régebben) és az efölöttieket automatikusan kinyitogatta. Eddig ugye két lehetőség volt, vagy sorban kibontottad őket, vagy egybe az összeset. Most a View all container alatt szétválogatja az egyes tipusokat. Ez igazából azért fontos, mert igy a prém napos illetve SC-ket nem kell kibontani (ha esetleg épp nem tudná valaki kihasználni a prém fiókot) az eventes kontikat viszont igen. Mondjuk itt inkább az a bosszantó, hogy erre tényleg 5 évet kellett várni? Igy tényleg elhiszem, hogy még 100 évre való fejlesztési lehetőség van a játékban.
  • Caliph
    sztem jobb,equipment képernyő megkapta a zászlókat,tök könnyen fel lehet flagelni a hajót. lett egy külön economy képernyő,ott be lehet dobni a kredit és xp szorzókat.
    camo pedig valóban már csak kozmetika
  • DannyL81
    OK! Jó nagy átláthatatlan faszságot sütöttek ki. Camokat lehet eladni, mert nem jók semmire se. Full káosz, hogy mit és hol találsz meg. Jó szar lett.
  • DannyL81
    Átrágtam magam rajta, de nem merem kijelenteni, hogy maradéktalanul felfogtam. Majd meglátjuk mit sütöttek ki.
  • mumus70
    https://worldofwarships.eu/en/news/general-news/exterior-visuals-and-economic-bonuses/

Tedd rá a fordítót, én is innen informálódtam! :-)
  • carp3tm0nster
    Ranked-et kell tolni, nincs sub ;)
  • szemes63
    Mi ez a nagy változtatás a zászlók terén? El tudja valaki mondani?
  • szemes63
    És ráadásul az Osztrák magyar monarachia hajója volt.
  • Tono34
    A legszebb cv és mellé 2 suckmarine ...
  • PrasCo
    Hirtelen felindulásból a minap vásároltam meg a Viribus Unitis-t, pedig tudtam, hogy T3 testen T5 ágyúk, amit (teljesen egyértelműen T4 hajó) a WG (nyilván anyagi okokból) elad T5-nek... de hát pofás gép, na.
  • Paradoxon61
    Az idősek máshogy gondolkodnak. Igaz, hogy a Heroes és jó pár körökre osztott stratégiai játék nem igényel gyors reagálást. De valójában régen amin valóban felnőttünk, azok a commodore és társai ügyességi játékai amik viszont gyors reagálás nélkül játszhatatlanok voltak. Megjegyzem én is a DD-ket kedvelem inkább vén fejjel, mert igazából az szórakoztat és megmozgatja ,mind a gondolkodást mint a kezeket. De a valódi ok az időseknél a lassú járművekre való áttérés inkább felfogásbeli dolog. Mi már nem vágyunk sem babérokra, sem adrenalinra túlzott mértékben mert az inkább káros mint hasznos ránk nézve. Inkább a nyugodt játék, ami szórakoztató anélkül, túlzottan megemelné az öregek amúgy is magas vérnyomását. :) Erre jók a heavy tankok és a BB-k. Nálam a DD és BB váltogatása a nyerő. Máshogy tekintünk a játékra. A mi szemünkben fontos hogy ismerje az ember a játék alapjait és ne majom módjára keringjen, de nem lét kérdés hogy mindent betéve tudj és az alkoholisták kísérő itala legyél a sör mellé.. (Unicum). :) Szórakozás. Amíg szórakoztat játszom, ha úgy érzem idegesíteni kezd, abbahagyom. Ennyi.
    Most 2 kört mentem, aztán mára ennyi. Mindkét körben sikerült találkozni az idióta ba..ma által berakott hülye SUB-jával ami ugye vidáman eregeti a torpedóját és esélyed sincs BB-vel kikerülni. Aki ezt kitalálta és így berakta, az nálam Darwin díjas.... :) További szép napot mindenkinek. :)
    Az öregség átka. Nem mumus hanem Darun üzijére reagáltam.
    Utoljára szerkesztette: Paradoxon61, 2022.07.13. 14:42:35