22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Amikor elolvastam az utolsó mondatot (lonvardét) elgondolkodtam, hogy visszakérdezek rá én is hajóspecifikusan, mert nyilván azt irta le, amik a Kita előnyei. Am T10-es CB-re én szinte mindig Smalandot viszek ha dd kell, a Haru sajnos nem opció a lomhasága miatt. A Shima meg kb használhatatkan, talán a legritkábban látott dd. Am is csak azért látni többet Randomban, mert sokaknak ez volt az első, meg néha azért lehet jó köröket menni vele, de T10-ben már lassan minden hajón vagy radar, vagy hydro van, a füst egyre kevesebbet ér. Gondolkodtam még azon is, hogy megemlitem neki az Udaloi-t, az álcája kb a Kitáé, van rajta heal és defAA is (a füst és az engine boost mellett), jók a torpedói és a lövegei is. Azt a hajót is kifejezetten szerettem, kis mindenes.
  • Caliph
    sztem az angol a legjobb,a daring.rövid füst,cserébe gyorsan újratöltődik és sok van. 360as forgású ágyúk,jó töltés,jó torpik,hydro,gyógyitás
    mindenes jó romboló meg nem létezik,megvan mindegyiknek a gyenge pontja. és azt se felejtsük el hogy kinek mi áll kézre. van akinek működik egy rombi,míg más utálja és másikkal ügyesebb
    ott van még smaland is,radarral , de nicns füst és csak 8 torpija van,de a radar durva dolog ha dd vs dd harc van

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.08.05. 11:12:00
  • Darun
    Nyári szünet a gyerekeknek + nyaralások, ilyenkor mindenki jobban otthon van kicsit. Plusz nagyon sok a kezdő játékos magas tierben is, egy csomó pár száz csatás található T10-ben, sajnos Rankeen is. Az ember azt gondolná, "Á, T10-es Ranked, azért ahhoz kell xp, goldért is ritkán lehet venni, itt talán kevesebb a gyökér". De nem. 2-300 csatával már eljutnak T10-ig és persze az MM mindig úgy gondolja, hogy ők legyenek a csapattársak, ne az ellenfelek. A testvérklánunkban valaki azt mondta, mivel a bronz nem csillagvesztős, a silver majd tele lesz gyökerekkel, mivel könnyű feljutni. Nekem még a Rank 1-t se sikerült elérnem, a Ranked tényleg játszhatatlan. Előző szezonban simán feljutottam silverbe már az első héten, most meg semmi. CV-vel is könnyebb sztem Rankedezni, kevesebb eellenfél, nincs olyan koncentrált AA mint randomban, nem kell sok felé figyelni, és hát sok a gyökér. Valamelyik nap az enemy cv a Salemet szedte ki elsőnek előlem. Egy def AA-s amcsi cirkálót. Persze a csata végén megnéztem, az is valami agyhalott volt. Én pl nem viszek be CV-t Rankedre, mert annyira nem érzem.
    Ha azt látom egy nap hogy a Random játszhatatlan, akkor nem erőltetem. Igy is sikerült eddig az event mindhárom fázisa. Pedig alacsony tierben csak annyit megyek, hogy egy kör az Acastaval, most az Icarussal, esetleg egy kör CV, aztán vagy T9 vagy Ranked, esetleg T8 olasz dd. Attól függően hogy épp mivel tudom tolni az eventes haladást.
  • Plata
    Hát ez az hogy drága és minuszos.
    Én nem tudom minek akkor,T10 hajók is csak eszik a pénzt.
    Van két T8 prémem és pár T7 prém,meg egy T10-es nem tudom minek nevezhető szenes DD.De utálok randomban játszani,annyira sok a hülye randomban hogy elmegy tőle az életkledvem,így meg nem jön credit.Most is van kb 5 misim.
    Tudom hogy én sem vagyok egy jó játékos,de azért annyira hülye sem mint amikkel randomban összefutok.
    T10 hajókkal nem játszom randomban mert az nagyon fáj,néha eventen ha van T10-es event azzal megyek.
    Na és most rankeden játszom CV-vel.
    Nem mintha jó lennék CV-vel,mert ez az első CV-m és kész passz,de legalább szórakoztat.Igaz néha eszetlen sok xp-t hoz és talán azért vonz,de a lóvét az sem hozza.Valamiért szén is nehezen jön most,pedig most naponta játszom 6-10 csatát is,van hogy többet.Minden nap le duplázom a Baltimore-t,nagato-t,hülye nevű európai DD-t,japcsi T8 DD-t.És még pár járgányt.CV-vel is megyek pár rankedet,meg előveszem a fura nevű amcsi T10-es DD-t is.Ami nem is DD hanem valami izé.
  • Darun
    Chung Mu? Az Adriatico-t még nem tudom, mert nincs meg. Benham? Fletcher?

A Kita fő problémája hogy nagyon nem mozgékony illetve a torpedója a sebességéhez képest nagyon messziről spottolódik. Ettől függetlenül én is szerettem vele játszani. Most épp a Schultz van teriréken. Annak ellenére hogy nem igazán nyűgözött le elsőre az az ág, eddig mindegyik hajó pozitív csalódás volt.
  • lonvard
    Volt most pár köröm kitakazéval. Nem tudom megunni. 9-es szinten azt hittem elveszett leszek, de kurvajól belaktam. Csata elején bemondom a radaros hajókat, illetve hatótávjukat a rombolós kollégáknak, hátha nem tudják. Nagyon szépen, gondolkodva játszom, imádom.

Mondjatok egy sokoldalúbb rombolót, mint a kitakaze. Melyik szerintetek a legjobb romboló? Értem ez alatt, hogy domináns gunboat, de gyors is, de jó rejtőzködésű, de jó légvédelmű, de ráadásul erős és messzehordó torpedói vannak, valamint füstölni is tud?
  • Caliph
    erős,drága. az emberek megveszik mer erős,viszint sok kreditbe kerül,ami vagy veszel,vagy játszol aztán megunod hogy alig jön kredit és veszel...ki van ez találva :D
    nekem is úgy lett kredit most hogy a camokat eladtam,de csak az angol cvt vettem meg a több nem érdekel egyelőre :)
  • Plata
    T11 hajóknak mi a szösz értelmük van?
  • Caliph
    új japán cruiser vonal jön,7es prémmel,9es prém német ca,illetve japán super cv,mert az még kell :)
  • carp3tm0nster
    Nekem a GK mindig is a world of overpen kategória, a másodlagosok érnek valamit, ha élve eljutok oda. Az FdG-t én is kigrindoltam kétszer, de a Preussen nem győzött meg... Igaz, még csak 1 körön vagyok túl vele, de olyan érzésem van, mint a GK, csak kevesebb löveggel...
  • Darun
    Ja, és a Preussent úgy vettem meg, hogy a Fricin még nincs fejlesztett tűzvezető rendszer, tehát alap lőtávra lövök (mondjuk ritkán hiányzott a 23 km, mert szinte mindig közelharcolok vele) Nem mondom hogy szuper hajó, de nem érzem szarabbnak mint a többi T9-est.
  • Darun
    Rankeden teljesen használhatóak (ma mentem a GoKu-val, a Meck-el és a Preussennel is, a csapatok mondjuk felejtősek voltak, a hajóval viszont nem volt semmi gondom) Randomra valószinű én se vinném be őket, bár pl Fricit naponta meghajtottam a Preussen miatt (ma vettem meg) és azzal is teljesen értékelhető köröket mentem, ami engem lepett meg legjobban, mert a legutóbbi német BB ág újrahúzás (kb éve) majdnem olyan fájdalmas volt, mint a legutóbbi fogműtétem.
  • carp3tm0nster
    A német vonal a nevetségesen useless kategória sajnos...
  • Tivot
    Sziasztok valaki küldene nekem egy magyar klán meghívót fontos lenne köszönöm szépen. Tivot1986 vagyok.
  • pajer_csaba
    Tudom, viszont cserébe HE-vel sem. A német BB-k egyetlen fegyvere a másodlagos tüzérség (amit rendszeresen nerfelnek is). Amihez közel kell menni. Csakhogy mivel minden másnak nagyobb a lőtávja, mint 10 km, így egyedül maradsz, és mindenki téged lő. Have fun.
  • carp3tm0nster
    A német BB-k AP-vel semmit sem érnek, csaxólok...
  • Darun
    Ez am tipikus light. Részben nem is értem mire fel a meglepődés? 3 km-ről full oldalba? Oké, vizvonal és "övpáncél" (amennyire ilyesmiről beszélhetünk egy light esetén) de ha figyelembe vesszük, hogy mekkora az AP átütése... Fordulás közben azért adta be neki a citet, mert ugye a szög miatt az efi páncél nagyobb lett. Engem az lepett meg, hogy szemből 7k-t vert bele.
    És had tegyem hozzá, hogy ő még szerencsés volt. Ma a Schliffenünk végét járta, a Nápolyi pont befordult neki és 4 km-ről nem sebzett bele. Az összes lövedék ott csobbant a hajó oldala előtt. Miután pár másodperccel később meghalt, be is irta a csetre, hogy ez mi volt. És velem is előfordult az elmúlt hetekben többször is. 10km körül már nem célzok a vizvonalra, felesleges. És ilyen BC-s meg CA szórással nem találom ez a full broaside hajót.
  • pajer_csaba
    A minap így jártam Bismarck-al Vladivostok ellenében. Haverom nézte dc-n, és ő sem hitte el: AP-vel lőttem 13 km-ről és MINDEN lövés vagy overpen, vagy lepattanó, vagy torpedo protection, vagy befullad. De találat az egy se. És az csak Tier VIII.
    Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2022.07.31. 15:59:16
  • Caliph
  • Darun
    Hogy megy a subozás?
  • Count Adyn
    Nekem is az egyik kedvencem a kita. Radarorokra van minimap mod, de általánosságban rombolok 7,5, cirkálok 10, oroszok 12 km. ha van egy sziget ami mögött lehet bujni ott jo esellyel ül egy radaros hajo. Egyébként is minel többet nézed a térképet annal jobb játékos vagy azt mondjak :)
  • lonvard
    Kinyomtattam a radaros hajókat, a játék kezdete előtt kinézem, hogy mely hajókra kell vigyázni és hány km-ről, és sokkal bátrabb vagyok, de ez a bátorság ugye már adatokon alapszik. Amíg nem látom merre mozog a radaros hajó, addig óvatos vagyok, és ha azt látom, hogy nincs a környéken, akkor agresszorként lépek fel a szigetek fedezékében, helyzetnek megfelelően. Ha belefutok radarosba, akkor pedig nem hozom magam olyan helyzetbe, hogy kiradarozva ronccsá lőjenek több irányból. Mocskosul élvezem most ezt a lopakodós, megfelelő pillanatokban agresszív játékstílust. 6,1-es álcával már tudok lopakodni ugye, megvan a 12km-es torpedó, amiből 12-őt kiszórhatok, baromi erős légvédelem, ágyúpark, áááá, szerelem első látásra. Tegnap utcáról besétált a kertbe egy fiatal husky, azzal lettünk ilyen haverok. Megitattam, megetettem, 10 perc után már együtt hevertünk a szoba közepén a padlón, próbált lehűlni, a +40 fok nem igazán az alaszkai szánhúzók klímája, szóval heverésztünk, vártuk a gyepmestert. Gazdája meglett, környékbeli, szóval semmi gond. Elkalandoztam. Kurvajó, hülyebiztos romboló a kitakaze. Azért hasznos mikor ajnározok egy hajót, mert az a garantáltan hülyebiztos (hát én tesztelem :D), lehet ajánlani a nyugdíjas gamer Mari néninek.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.07.30. 14:15:40
  • lonvard
    Na jó, kitakaze szerelem első látásra. Jobb, mint az akizuki. Féltem a feljebb lépéstől, mert ugye ugyanaz a tüzérség megy most már végig, és akkor 8-as szinten vagyok vele a legerősebb, de igazából nem ez a döntő, mivel rombolók ellen ez a 3 seces 8 ágyús verzió bőven elég. Azért jobb szerintem, mert egyrészt 9-es szinten nem kapok 2 szinttel magasabb hajót, másrészt 12 km-es torpedók és 12-őt lehet elereszteni, harmadrészt gyorsabb, negyedrészt a légvédelme is erősebb, ötödrészt a HP-ja is több, hatodrészt nem igazán félek vele harcolni romboló ellen. Nem nagyon van olyan romboló, ami papíron döntően erősebb volna. És jó az álcája, hát 6,1. Amivel rendre beszopatnak, az a radar. Sokszor nem is látni a radaros hajót, mert elbújik, aztán tök váratlanul ott vagyok a szarvihar közepén. Most szépen kiírom az összes radaros hajót osztály szerint, a radarjaik tulajdonságait mellé, aztán kinyomtatom egy papírra, és aztán számolni fogom a hajókat a térképen. Megnézem hol bukkant fel, hol várható, és aszerint készülök. Mert így profi. :P
  • pajer_csaba
    Nekem annyi előnye van, hogy kurva sok csatát kell menni, amitől gyűlik az XP: A héten meglett a Montana, most gyúrok a Tier IX-es német és a Tier VIII-as ruszki BB-re. (Így már csak egy Tier X-es kell, és vehetem a Satsuma-t.) Ja, meg ott a Renown (a Repulse-t prémhajóként megvettem), azt nagyon szeretném (bár a fölötte lévő hajók meg már szutykok. Az a Tier X-es BC, meg az egyik ami a random ládából eshet, hát az kurva szarul néz ki, nem csoda, hogy az angolok sosem építették meg őket).
  • Plata
    Napi küldis konténerből.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.07.29. 20:38:07
  • ozimak
    Nnna... ezt a summer "event"-et (ami régebben "sale" volt) is lehúzhatjuk a budin... Mekkora lehúzás lett ebből is. Emlékszem mikor még akciósan vehettél prem hajókat (akár csomagban) summer sale alatt. Most... token, token, token... mindenre ez a faszom token. Költsd el a 10x-esét, hogy kaphass 10-ed annyi token-t, amivel aztán vehetsz szekvenciálisan csomagokat, aminek természetesen mindjárt az első két eleme szart sem ér már kb. (perma camo-k). De ahhoz is legalább 20 ezret kell költened... clap. Ergo: Költs keveset, kapsz keveset. Költs sokat, kapsz sokat. Költs el kb. 140 ezer Ft-ot egy játékra, és mind a tiéd... wtf? :D Ahelyett, hogy ugyanúgy mint minden rendes, normális játéknál csinálnának egy summer sale-t...
    Annak idején asszem a Kii-t vettem így meg Kobayashi camoval csomagban.
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.07.29. 16:29:40
  • lonvard
    Igen, tehát annyira hülyék nem lehetnek, hogy nem adják meg maguknak az esélyt, hogy a gamer korrigáljon, és mégis inkább fizessen. :D

Fú, kitakaze tetszik egyelőre. A torpedó töltési ideje az egyetlen, ami szokatlan, mer 2 perc fölöttivel még nem találkoztam. Viszont 6 torpedót szór ki és lehet duplázni. Annyi hogy véget ért vele a "füstbe meg üresbe ellövöm a torpedót, hátha talál valami" sutáskodás.

14,5km-re lő, 6,1km álca, egészen jól érzem magam vele. Aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle.
  • Caliph
    ha valamire lehet dublont és igazi pénzt költeni,biztos ott lesz az opció :D
  • lonvard
    Eh. Akizukiról feljebb léptem Kitakazéra, de nem volt pénz a számlámon és nem képeztem dublonnal automatikusan a kapitányt az új hajóra. Kérdés lehet-e utólag. Szóval elkeztem a ráképzés folyamatát, ez 63 000 xp a kaptiánynak, már kemény 2000-ret beletoltam, de most már van dublonom, hogy gyorsítsam a folyamatot, viszont nem találom az opciót. Beszoptam?

Update: megtaláltam az opciót. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.07.29. 14:14:42
  • mumus70
    Valami 18 körül volt akkoriban
  • mumus70
    Jó hát igen lehet, én már jó 10 éve vettem, elfelejtettem bocsánat! :-)
  • pajer_csaba
    Nekem 39.95$-t ír a bandicam.com (gondolom) hivatalos oldalon, 1 PC-re.
  • ozimak
    Óóó... hát ez minden meccsen így van :) Rankedben is :) Vagy mindenki sziget mögé bemenekül, vagy mindenki berongyol megdögleni... Ja és persze a sziget mögül, szépen egyesével előjönnek mikor már az összes (vagy az az egy) DD-nk halott. Szigorúan ügyelve, hogy egyenként jöjjenek ki, a biztos halál érdekében.
  • mumus70
    Bandicam progit tudom ajánlani. Van ingyenes része rövid vidikhez, csak kitesz vízjelet, de érdemes megvenni, tizen akárhány dolcsi egyszeri költség, korlátlan használattal utána. És nem is lób..szó méretű videókat csinál. Vagy a még az Experience-t szoktam használni ha sietek, az csak egyetlen gombnyomás és veszi is. Ezzel egy csata kb 2-3 Gb.
  • mumus70
    Ha megvan a replay mappában a legutóbbi dátumos mentés, akkor ki kell lépni a játékból teljesen, aztán katt a fájlra csak simán, és elindul, bekapcsolja magának a játékot aztán betölti ezt az adott csatát. Közben fel is veheted egy videó programmal ha kell. Csak úgy simán nem nagyon lehet videóra átkonvertálni.
  • pajer_csaba
    Köszi. A konvertálásra a következőt találtam: nyisd meg a játékkal, és vedd fel egy külön progival... LOL. Hát ezzel most inkább nem szarakszom, a legutóbbi screen-recorderem is ami volt, egy marék vírust szabadított a gépemre. Majd legközelebb nyomok printscreent. Amúgy egy Acasta vagy egy Tier IV-es V-170 lehetett a hunyó, saját damage alapján.
  • Darun
    A játék főkönyvtárában van egy Replays mappa, abban lesz. Ha az volt az utolsó csatád, akkor az utolsó mentés, egyébként meg idő alapján kell visszakeresni. (Hogy hogyan tudod átkonvertálni, azt spec nem tudom, soha nem csináltam még ilyet, de a FAQ-ban gondolom megtalálod)
  • pajer_csaba
    Figyeljük meg a minimapon a saját csapat rendkívül taktikus elhelyezkedését! A biztos győzelem garantálva - az ellenfélnek...

Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2022.07.28. 21:01:26
  • pajer_csaba
    Azt hol tudom megnézni? A reportot el tudom olvasni (amíg nem lépek ki), de abból nem derül ki, hogy melyik DD volt (végül egy Bretagne BB lőtt ki).
  • Darun
    Videó vagy kép? (az utolsó csatákról ugye automatikusan csinál replay-t)