23081

A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #21201 A Brawl egy nagyon hasznos játékmód. Főleg ezek az 1v1 meccsek. Talán ezekből lehet a legtöbbet tanulni. A legtöbb küldibe is jó és az átlagos meccs idő 5 perc alatt van. Mindenkinek csak ajánlani tudom. (és még kreditet is jól ad) -
mumus70 #21200 Nem röhögni! :D
-
mumus70 #21199 Holtig tanul az ember. Én a párbajon jöttem rá, ha direkt az ellen lövegjét célzom, akkor nem tud vissza lőni egy darabig, ha kritikusra sikerül.... :D :D -
Darun #21198 Rankeden azért elég kevés sub van. Főleg Randomhoz képest. -
amennyit én rankedezek...dev blogon olvastam,hogy a
update 12.5, the 12th season of Ranked Battles will begin, in which it will be possible to participate using ships of all types. -
azok most is vannak :D -
nemtom hallotad e az új híreket,raknak be limitet :)
na jó viccet félretéve ,nem raknak be.
és hogy még fokozzam,jönnek a cvk és a subok is rankedba:D
ja és vesztes csata után minden ligában csak a legtöbb xps player nem veszít csillagot...
6v6 formátumban
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.05.16. 17:53:07 -
Plata #21194 Szent anyám,milyen csata mód az amiben 57 perc egy meccs?
Nem nagyon durva az egy kicsit? -
carp3tm0nster #21193 Rég be kellett volna rakni egy limitet rankedre, WR, sebzés és még pár szűrő segítségével... -
Darun #21192 Az éjjel mentem egy kört Ashitaka-val. Legnagyobb meglepetésemre se CV, se sub. Igaz hogy T9 volt és az ellenfélnél volt egy 3 fős, T8-as legendary szakasz akik gyakorlatilag 57 perc alatt ledarálták a csapatom nagyobbik felét. Végignéztem a csapatom minden tagját. A játékosok 3/4-e 1000 csata és 45% WR alatt volt. A csapatomnak egy hajót sikerült kiszednie, én meg második lettem.
Azt értem, hogy az ilyen játékosok örülnek annak, hogy T8-9ben tudnak 40k-t sebezni és hogy ez több mint amit mondjuk T5-6-ban sebeznének, de ettől még ugyanúgy semmirevalók, mert arányaiban ezen a szinten ez a sebzés nulla. És nem értik meg, nem fogják fel hogy nem attól lesznek sikeresek meg nem attól jönnek az eredmények, hogy gyorsan kiveszik a T10-t és akkor majd mindig top tierek lesznek, mert a tizes hajóval sem fognak tudni kezdeni semmit.
Am tegnap egész nap Brawloztem. Egyrészt itt ha vesztek, akkor én vagyok a hülye, másrészt elég jól lehet gyakorolni az 1v1-t. Rövidek is a csaták, lehet pörgetni, pénzt is hoz... És a vesztes csatákból meg tudok tanulni. Tiszta relax. -
Plata #21191 Na nekem is megjelent a research opció armoryban.
Mert kaptam season passból 300 pontyot. :D
Ha elköltöm gondolom újra eltűnik.De látok jó dolgot ami kellene.Két hajómhoz is van fejlesztés. -
carp3tm0nster #21190 Mentem párat Drake/Musashi/Alaska/Pommern/Mogami/Amalfi kombinációban. Egyedül a Musashi-val nyertem, ott is csak azért mert míg betankoltam kb 2,5M sebzést a csapat többi tagja kilőtte azokat, akik lelkesen engem céloztak. A Mogami-s meccsen kiszedtem egy DD-t és egy Tirpitzet, volt egy JB a csapatban, ő kiszedett még 3 hajót, ennek ellenére buktuk. A többi meccs egyenesen siralmas. 430 csatával, 40%-os WR-el rendelkező csapattagok tömkelege... -
Darun #21189 Akinek nem hiányoznak az RP-s hajók, vagy a legendary modulok, annak nincs is oka ezzel bohóckodni. Vagy ha valaki elég türelmes, valamennyi RP jön a Pass-ból is. Mivel T5 és 10 között minen hajót vissza kell venni hogy megkapd az RP-t, igy anyagilag azért annyira nem nagy jóság. A sima free xp-s hajókat egyszerűbb volt kifarmolni, mint most az RB-val vacakolni.
Én úgy csinálom mindig, hogy resetelek egy ágat. Lehetőleg olyat, amin minél több hajóhoz van perma eco boost. Meg olyat, amivel úgy gondolom hogy nem szenvedés játszani. Az idei első szezonban az orosz LCA-kat húztam vissza. Mondjuk nekem annyiból könnyebb dolgom van, hogy minden hajóhoz van kapitányom, nem kell átképzéssel/átpontozással bohóckodni. Meg elég sok hajóhoz van mindenféle eventes perma eco. Visszaveszem a hajót és kihúzom a következőt. A csatákkal igazából vissza is jön az a pénz, amit a resettel elbukok.
Pro tipp azoknak, akiknek bejön az pán-amerikai CA ág: Másfél hét múlva bekerülnek a tech tree-be. Aki még nem költötte el a tokenjeit, az jövő héten vegye meg a 700 tokenes bundlit. 30 napra +200% xp boost van benne. Plusz ugye az eventből ki lehetett venni T9-ig az összes hajóhoz a perma eco boostert (ehhez ugye kellett az előző szezon prém Pass-a). Nekem nincs meg a T9, de az Ignacio-n már van annyi xp, hogy ki fogom tudni venni. Kb egy hét alatt talán ki tudom húzni a T10-t, reset és lesz 3 hetem hogy visszahúzzam. Az Ignacio-n kivül a többi hajóval nincs túl sok csatám, elsőre nem is tűnik igazán erősnek ez az ág, de annyira nem nehezen játszhatóak és az event boost mellett sztem simán vissza fogom tudni húzni az ágat. -
Plata #21188 Hát ha csak az xp felét kapod meg nem éri meg,a simaköcsögöt szivesen resetelném és vennék belőle másik ágat,de a fél xp az lófing. -
én egyet reseteltem de rohadtul megbántam,sose többet -
Darun #21186 Free xp-t nem ad. És a hajókat is eladja, tehát a vételáruk felét kapod csak vissza. -
Plata #21185 Értem,köszi a felvilágosítást. -
annak azért nézz utánna hogy működik a reserch B,mert nem annyi ám hogy free xpért ad hajót,hanem konkrét beresetelsz egy egész vonalat,azért kapsz pénzt,free xpt stb,aztán újra ki kell húzni hogy research pontokat kapj -
Plata #21183 T8-as viking hajóval toltam T10-ig,nyomtam brawl-t ezerrel és a free xp-ből egyből T10-et fejlesztettem ki.
Szerintem inkább a japó BB lesz,az amcsi cruiserrel nem nagyon passzolunk össze. -
hát mindenképp olyat húzz amivel közel vagy a t10hez. én most húzoma holland cirkákat,sztem kaptak egy kis bufft csendben,mindenki nagyon szidja őket de a 8as és a 9es is sztem faja kis hajó. nemsokára meglesz a 10es is
japó bbnél az kilences izumo rémlik anno,hogy szenvedős volt,most nemtom mi a helyzet vele
amcsi cirkáknál a nehéz vonalon a buffalonál járok,nem lettünk barátok,de valahogy az egész nehéz cirka vonal nem áll kézre,könnyű cirkánál a cleveland van épp soron,itt is szokni kell a kis lőtávot és a picsa páncélt,de sziget mögül kiválóan működik
te tudod nálad mi működik,milyen kategóriában érzed jónak magad,aztán azt húzd. oroszból pl minden erős,nem véletlen,a petro vonalat élveztem végig,de a bbnél a soviet soyoz úgy szórt mint az ökörhugyozás
ha jó vagy cvben,azt húzz,azzal még vesztes csatában is könnyű jókat sebezni,és úgye húzásnál az xp számít. ha nagyon haladni akarsz és van piros vagy kék economic szorzód,akkor ideje felhasználni. szinte végig lehet száguldani velük a tech treen
cvnél az angol viszonylag könnyű,mert sok hp van a repcsiken,de sajnos a leggyengébb cv vonal,ruszki az op ,ezen nem lepődik meg senki gondolom :) japók torpedóban erősek,de én a ruszki vonalat mondanám.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.05.13. 16:54:33 -
Plata #21181 Akkor grindolni kell megint,kéne valami jó event amin mehetek.
Brawl-ra nem megyek mert brawl grind hajót eladtam.
Van már két DD-m egy BB-m és egy CV-m T10-en,tech treeből.
Mondjatok egy jó ágat amit könnyű húzni.
Jelenleg Montana,Simagatya,Halland,Midway van ki fejlesztve.
T8 japcsi BB-m van és T8 amcsi cruiserem,T7 holland cruiser.Többi az még T6 vagy annyi sem mert nem kezdtem bele,például se francos se ruszki,se olasz hajóm nincs.
Olasz T10 van,de az szenes.Meg van egy T10 szenes amcsi DD-m.
Esetleg ha WoWs-ban is lesz WoWs plusz mint a WoT-ban a WoT plusz,akkor be fizetek egy hónapra,az passzívan is termel xp-t. Xd
Utoljára szerkesztette: Plata, 2023.05.13. 13:12:20 -
Plata #21180 Ragya. -
Research Bureau ra gondolsz,ahhoz 5 db t10 kell -
Darun #21178 Ez sztem RNG meg hajó függő is. Felmerült a klánban az új hybrid BB használhatósága illetve tegnap a hivatalos adás közben Cheg kiröhögött, mert másodlagosra van húzva a Delaware, de kit érdekel, ha egyszer működik? A Nebraska az volt nekem, mint amit most irtál a Pommern-Musashira. A fő lövegek 10 km-ről sem voltak képesek eltalálni a szemből érkező BB-ket, sztem a sebzésem minimum fele a repcsikből volt, meg a tűzből. A Delaware-re már lehet rakni Aiming sys-t. Ég és föld a különbség a két hajó között. Direkt megnéztem a találati arányomat is (és tegyük hozzá, hogy azért a Ranked alapvetően nem kempelős játékmód) és nem meglepő módon több mint 10% volt az eltérés a találati arányban. És a Delaware-el távolról is be tudok találni, a Nebraska-val meg közelről se. Az hogy a japán hajókkal miért lő mellé folyton az ember amikor elvileg pontosabbnak kéne lenniük már többször ki lett tárgyalva, legutóbb a Daisen kapcsán. A Pommernek meg sajnos kis kaliberű lövege van, ami azt is jelenti, hogy könnyebben pattan. Nekem spec nincs meg, mert van elég magas tierű német BB-m, de azért nem szoktak olyan rossz helyeken végezni vele, szóval nem gondolnám hogy nem lehet sebezni velük. Nehezebb, ez tény. A Musashit meg azért nem szeretem, mert nagyon szituáció függő. Itt már a túl nagy kaliber miatt nagyon sok az overpen (már ha egyáltalán eltalálod a célt) és a hajónak am is nagyon sok és elég súlyos hátránya van. És sajnos amig ilyen csapatokkal kell Rankedezni, addig nem engedhetem meg magamnak, hogy egy ennyire helyzetfüggő hajóval menjek be.
Am néha az én fejemben is megfordul, hogy már a meccs elején eldől a csata, mert mintha az RNG sokszor már a kezdésnél eldöntené, hogy márpedig az egyik csapatnak semmit nem fog beadni. Ami mondjuk benne kell hogy legyen a pakliban, csak azért frusztráló, hogy mindent megteszel ami tőled telik, de hiába célzol jól, a lövedékek a cél közelébe se mennek. -
Plata #21177 Na én meg eljutottam oda hogy meg lett a negyedik tech tree tier 10-es uszályom.
De szerintem még mindig nincs olyan lehetőség hogy xp-ért vennék hajót.
Most akkor hány T10-es vontató kell hozzá?
Még egy T10-es teknőt kihúzni nehéz,főleg mert lusta vagyok és elvesztettem a kedvenc t8-as xp szerzőmet. -
carp3tm0nster #21176 Nem is a csapattagokkal van a gond, hanem tényleg azzal,hogy effektív nem tudok sebezni. Megfigyeltem, ha a csata első lövése sz@r(totál jó célzással, mondjuk full broadside ellenfélbe 1 db overpen), akkor 100% bukó lesz a meccs. A szétnerfelt német Pommern esetén meg sem lepődök, de pl Musashi azért még régen büntetett... -
Darun #21175 Most pont az aktuális sprint felénél vagyunk. Tehát múlt héten volt reset. Abban a sprintben 2 nap alatt feljutottam Rank 6-ig, aztán 12 napig nem tudtam elmozdulni. Az össz Ranked WR-em olyan 56% körül van. Tegnap "véletlenül" megnéztem a statomat. Az elmúlt 21 napban 48% volt. A mostani Sprintben konkrétan tegnap sikerült először elmozdulnom Rank 10-ről. Egy hét után! Azt értem, hogy már régóta tart a mostani szezon és kb az összes gyökér feljutott Silverbe, de miért mindig őket kapom társnak? Szóval nem csak téged szopat a MM. -
carp3tm0nster #21174 Erre dobjatok már egy kis magyarázatot: végigrobogtam ranked bronz ligán kb 80%-os winrate-el. Utána van ugye silver liga, ott meg nem tudok lemenni még rank 7-re sem, kb minden 4-5 meccs nyerő. Végig Pommern/Musashi hajókkal. Ami "fura" az, hogy gyakorlatilag egyikkel sem tudok silverben sebezni. Overpen, nem talál, 1k-s penetration találatok és minden egyéb csak sebzés nincs. Gondolom totál véletlen minden...
Ja, én ellenben szemből egy Alaskától is 11k-t sebződök AP-vel...
-
Plata #21173 Szerintem még nem is láttam a mostani T8-on. -
Darun #21172 A Brawl nem igazán CV-re tervezett/optimalizált játékmód. -
Plata #21171 Mi a túró,tigrincses feltámadt? :D
Utoljára szerkesztette: Plata, 2023.05.10. 12:51:28 -
mumus70 #21170 a víz alatti kis műbrokik meg nem is érdekelnek, azokat meg úgy nyírom ki, azt meg én sem látom, teszi a dolgát a vasam, adja a légi csapásokat, ha meg feljön, kigyújtom a picsába, meg szétlövöm, oszt jóvan :D -
mumus70 #21169 ironiával értettem :D Amikor CV-zek, 10-ből 8 esetbe nem is látom egy pillanatra sem miközben vissza zavar a kikötőbe.... füst nélkül méghozzá.... rohadt kis tetű szarok! :D
-
Plata #21168 Mi a ragya tud kilőni 49 torpedót?
Jó tudom a B'rel képes rá,de az más tészta.
Szerintem a bot csapattársak sokkal rosszabbak.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2023.05.09. 08:28:21 -
mumus70 #21167 Én be mernék menni, ha kiszednék a játékból ezeket a kretén nyomorék kis ge..i háromszög hajókat! Azért minek menjek be, hogy egy rohadt nagy füstből rám engedjen egyszerre 49 torpedót, lemészárol hogy egy pillanatra sem látom, és 1 perc után megyek is a kikötőbe.... :D :D -
Plata #21166 Na most volt egy kis időm,toltam pár brawl-t,mind defeat.
A csatahajók meg cruiserek nem mernek a foglaló kör közelébe sem jönni,lőtávolságra megálnak tőle és onnan lövöldöznek,vagy beállnak szigetek mögé és várnak a nagy csodára. -
pajer_csaba #21165 Na, mentem egy randomot Tier IV-ben, prém hajóval. Jelezném, hónapok óta nem voltam random meccsen. És úgy sikerült ez.
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2023.05.06. 23:19:07 -
pajer_csaba #21164 Hmm.. most kedvet kaptam kistierű meccsekhez :D -
Darun #21163 Mai első csatám, T5-7-ben. A hordozónk egy Ranger volt, 487 csata, ebből 55 a Rangerrel.
Teljesitménye a hajóval: 29% WR, 615 xp avg, 19k dmg avg
Fiókja: 46,6% WR, 683 avg xp és 18,5k dmg avg.
55 csata egy T6 cv-vel már indokolttá tenné, hogy az illető tudjon vele játszani.
Ha valaki nem is nagy dmg dealer cv-vel, még akkor is nagyban segitheti a csapatot, akár csak annyival is, hogy az AA lőtávján kivül köröz és spotton tartja az ellenfelet. -
Darun #21162 Amikor jött a cv rework, én kb ugyanigy dobáltam a torpikat Hoshö-val, padig előtte azért volt már néhány cv-s csatám. És a japó egyesével dobálja őket, más nemzeteknél könnyebb, mert a kettőből azért egy be szokott találni. Alacsony tierben még a BB-k is viszonylag jól fordulnak és mivel már T4-ben is elég sok van belőlük, gondolom a BB-s csávó azért megtanult ezt-azt, hogy hogyan térjen ki.
Az is lehet hogy idősebb játék volt. Apám is hajózik, neki sem megy a Random ,nem is szeret és nem is szokott ott játszani. Elvan a coop-ban. A gyerekkori legjobb barátom is kipróbálta a hajót, mi már majdnem teljesen a gép előtt nőttünk fel, ő főleg FPS-ekkel játszik, de a hajóban még apámnál is gyengébben muzsikált. Van akinek nem való ez a játék. Van aki ezt belátja, van aki nem. Mi akik jobb játékosok vagy, el sem tudjuk képzelni milyen lehet nekik. Mindig ezt hozom fel példának, de ennél szemléletesebbet nem tudok mondani: a csávó, aki több ezer Dunquerk-es csatával a háta mögött full broadside várta be az ellenfél BB-t. Valószinű ebből a cv-ből sem lesz még narancs se, de azért 8 csatára ne várjunk már tőle csodát! (mondjuk mint átlagos játékos, nekem az is csoda hogy egyszer se találta el)
Ha már itt tartunk, egyszer rajtam is ment el egy meccs, majdnem ugyanigy, Ketten maradtunk cv-k és HP előnyben voltam. A végén 3 teljes támadást misseltem el, amikor már kb 1 hit is elég lett volna. Türelmetlen voltam, ideges és kapkodtam. Az ellenfél meg kiszedett amig bohóckodtam. Van ilyen.
És oké, a cv iszonyat béna volt. De azért rajta kivül még volt ott 5 játékos, a DD-k gyakorlatilag megölették magukat a semmiért. A vége felé pl az angol miért nem füstölt? A torpedózása szintén megérne egy misét, de pont az éjjel mentem én is egy hasonló kört és nálam ráadásul egy bot térte ki az összes torpedóm. A normális Solo Warriorok ilyen csatákból jönnek, nem olyanból, ahol a csata végén az öt játékosnak nem marad ideje levadászni az afk DD-t.
Meg amit az előző hszben akartam még mondani, szóval múlt éjjel volt egy T5-6-os csata, ahol az egyik Nürnberg 2k base xp felett végzett. Megnéztem a csata végén a profilját, 99k-t sebzett, pár száz csatája volt ilyan 20k körüli átlag sebzéssel meg talán 42% WR-el. Neki is az lehetett élete csatája. A nagy számok törvénye alapján van ilyen is.