22420
A Wargaming új MMO játéka
-
#9398 Csatahajóval menj, de egy kép jobb lenne .. -
1kezdő #9397 Ez a küldetés van nekem most, de elindítani nem lehet. Tudtok valamit erről, hogy mikor és hogy aktiválódik?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
1kezdő #9396 Én már végig nyomtam a 3X-os szorzóval a főbb hajókat és nem hiszem el, de Clevelandel is sikerült győzni. A bázist megint szerény /:))/ személyem foglalta be úgy, hogy a nem látható egyetlen rombolójuk két torpedóval is megkínált. Maradt egy kis életkém /pár száz:)/ és ezzel cikk-cakk-ban haladtam a körön belül. Megpróbálkozott még egyszer, de akkor már rajta vesztett. Ha-ha-ha:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#9395 Patch, holnap
Aktuális akció, most több mint a 2x szorzó :) -
Jóez a 3Xos xp bonusz :)
Tegnap sikerült new mexel dupla citadellát lőni ilyet sem láttam még, illetve sikerült 5 hajót megütni 1 csatán belül, kicsit javult a statom legalább :) -
1kezdő #9393 Ami a Clevelandet illeti, sajna egyenlőre sok a kudarc. A lőtávolság 13.5 km. Ezzel a távolsággal nem tudok érdemben segíteni a többieknek, mert az ellenfél nem jön 14 km-nél közelebb. Ez azt jelenti, hogy nekem kellene közelebb mennem, ami igen csak veszélyes és bukást jelent gyorsan. De ha kivonom a tűzvonalból, akkor meg nem tudok segíteni és még mindig kell 2000 free XP a modulhoz. A toronyforgási sebesség már elfogadható. Jó ez a hajó, csak még sokat kell fejlesztenem. Ráadásul, mint minden hajómat többnyire a harcban két Tier-rel feljebb rakja. Ezért aztán a Clevelandal egyenlőre rajta ülök a szopórolleren.:) Ha már unom a vereségeket, akkor Omaha, vagy Phoenix.
Pl.:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#9392 Nem tudom, ez a patch óta változott-e, de anno két hajó jelenléte a bázison gyorsította a foglalást (azon túl további bónusz valóban nem volt elérhető). -
1kezdő #9391 Kérem szépen! A .ököm eldurran pár emberke -biztos 9-10 évesek- gondolkodási képességén. Startolunk. Hozzánk a "C" és a "B" bázis van közel. Írom, hogy ezen bázisokat foglaljuk el. Erre látom, hogy mindkét romboló ugyan azt a bázist a "B"-t rohamozzák. Még jó, hogy én induláskor for gázzal indulok és így lendületből rohamoztam a sziget végén levő "C"-t. De ez veszélyes, mert csak egy picike hely van a bázison belül, ami takarásban van még. Így aztán teljes lendülettel -idő fontos- érkezem, hogy azonnal be is kapcsoljam a hátramenetet. De sikerül. Ez a manőver 5-ből kétszer sikerül, de van, amikor a hamar érkező ellenfél, szanaszét kap, mert szinte álló helyzetben talál. Sikerült és két bázis a mienk induláskor. Vezénylem őket, amíg csak tudom, de egyszer csak már kevesebben vagyunk, mint az ellen. Még süllyesztek egy bátrabb rombolót, majd én is megyek, mert néggyel nem bírok. Dühös vagyok, hogy jó kezdés után, zakó. Sebaj, azonnal másik menet. Itt középen a bázis, ami kezdésnél visszaszámol, csak utána lehet foglalni. Figyelmeztetek, a légi torpedókra. Ennek köszönhetően kicsi a sérülés. Közben osztok mint állat, mert dühös vagyok, hogy nem akar menni a játék. Kiszorulunk a körből, de annyira, hogy még az ellenfél carrierjei is bemennek és foglalni kezdenek. Ekkor megint írok, hogy "BASIS GO!!!!". Na erre mindenki befordult és megkezdődött a küzdelem. Nem tudok rögtön bemenni, mert a két carrier küldözgeti a torpedóvetőit, ezért forgok. Amikor elfogy a torpedó, én jövök. Megszórtam mind a kettőt, de sajnos a kivégzésük előtt beelőztek. Sebaj! Én egyedül foglaltam, mert ez a csapat már nem a butákból állt. Senki nem jött be, hanem védtek engem. A vége előtt kissé jól esett, hogy az egyik még gratulált.:)
Eredmény:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Prof William #9390 Egyszer megcsináltam a Myogival hogy amíg az ellenség kiirtotta a csapatot, szépen elúsztam az ellenség bázisáig. Egyetlen cirkáló maradt ott amit pár sortűzzel kivégeztem.
Persze a foglalást észrevette az ellen ás megindultak, de úgy hogy MIND kijöttek a már 60%-ban befoglalt bázisunkból. Már félúton jártak, mire az egyiknek eszébe jutott , hogy vissza kellene mennie de addigra már komoly előnyöm volt, és mire lőtávolba értek volna befejeztem a foglalást. -
1kezdő #9389 Szeretnék egy dolgot közzé tenni. Tudom, hogy aki itt ezt olvassa, ezzel mindenki teljesen tisztában van. Mi magyarok így születünk, hogy tudunk mindent. Amiért mégis leírom, az azért van, mert sokszor tapasztalom ezt a fajta tapasztalatlanságot és abból indulok ki, hogy esetleg van itt közöttünk olyan, aki még sincs vele tisztában.
Tehát: Ha foglalunk bázist, akkor ne kövessük már el azt a hibát /gyakori/, hogy többen beállnak a báziskörbe és ott köröznek a teljes foglalásig. Ez azért nem jó, mert a foglalás hírére többen elindulnak ezt megakadályozni és ha csak az egyik véletlenül eltalálja a körben levő bármelyik tagot, a foglalás visszaesik, vagy akár teljesen meghiúsul. Helyette: az aki elsőnek ér oda foglal -szerencsés esetben egy romboló- és lehetőleg az ezt megakadályozni akarótól a legtávolabb köröz, de mindenképp mozog, ahogy csak bír. A többiek nem kezdenek befészkelni a körbe, hanem kimennek belőle és abba az irányba, amerről jön az ellen, hogy megakadályozzák, vagy legalább fékezzék abban, hogy megtudja lőni a foglalót. Lehet, hogy ebbe belepusztul, de a csapat nyer és a kapott pontok jobbak lesznek, mint vesztes meccsnél.
Most történt meg velem, hogy egy elméletileg győztes meccset e miatt buktunk. Hárman maradtunk. Én St. Luois-sal, de nagy pályán és rohadt messze voltam az ellen bázisától. Elindultam én, de ez egy vízibusz és nagyon hosszú volt az út. A két teljesen egészséges romboló viszont szinte ott volt a közelben. Rájuk írtam, hogy "A" bázis!!. Bevágtattak és....mind a ketten elkezdtek ott körözgetni elégedetten. Az ellen négyen voltak, de elég messze saját bázisuktól. Elindultak ők vissza, mert érezték, hogy bár jóval erősebbek, de most, ebben a helyzetben veszíteni fognak. A négyből csak az egyiknek volt esélye, hogy valamit tegyen. Én úton. Már félig be volt foglalva a bázis, amikor az az egy már lőtávolba ért és persze hogy meglőtte a hozzá legközelebb levőt, aminek eredményeként visszaesett a foglalási idő. Ez két díszpinty meg csak köröz köröz és...elbuknak. Én már közel és egy sziget mellett közvetlenül be a körbe, de ez már későn volt, mert aki kilőtte a rombolókat, el kezdett keresni engem és a többi is megérkezett.
Tanulság: az egyik benn marad, mondjuk a gyengébb állapotú. A másik kimegy a körből és feltartja valamilyen formában az ellent. Egy rombolónak erre kiváló esélye van. A támadó időt veszít és megvan a meccs. De persze ezt itt mindenki tudja...:)) -
Prof William #9388 A torpedóészlelés hogy van? Mert néha már 5-6 kilométerről is észreveszem, máskor meg csak akkr maikor már csak 10cm -re vannak a hajótól. És repcsi még csak a közelben sincsen.
A Kongo elég fordulékony. Tegnap ki tudtam vele manőverezni jó pár torpedót. -
ToMy_ #9387 Elvileg nem. Csak egy 3 szintű egyéb fejlesztés kell. -
1kezdő #9386 A Cleveland-nél meg kell vennem a torpedó fejlesztést, hogy ugyanabban az oszlopban lévő 4 pontot kívánó Advenced firing traning-hoz hozzájussak? Csak azért kérdem, mert ennek a hajónak nincs is torpedója.:) -
carp3tm0nster #9385 akkor marad a szokásos, nehogy már a német technika jó legyen elmélet. -
DantesHUN #9384 Ismerem...de én a játékról beszéltem... -
carp3tm0nster #9383 http://www.navweaps.com/Weapons/WNGER_15-52_skc34.htm
egy kis olvasnivaló akkor
-
DantesHUN #9382 Amúgy miért kicsi a Tirpitz átütése? Egyáltalán azt tudja valaki hogy és mint számolják ezt?
A 38-as ágyúknak azért kéne hogy legyen megállító ereje. Igaz vele szemben a North Carolina-nak már 406-osai vannak.
Illertve ha Tirpitz átütése kevés, akkor mi lesz a Prince of Wales-el(mivel gondolom tier 8-as lesz)? Annak gondolom még kisebb átütése lesz? Mire fog az úgy jutni? -
Garakx #9381 Ez az Aoba és a 203asok AP-vel szarra nem jók. Tier 5 német cirkálóval kerültem szemben szétkapott mint a a szart mert az AP csak ding. Én nem értem. A 150 meg 152es AP jobb mint az a 203as mi szégyen! -
carp3tm0nster #9380 német hajó, majd biztosan erős lesz,mi? -
carp3tm0nster #9379 az is megvan, de az is már "odaátról" kellett, hogy érkezzen -
#9378 És egy, ami épp az orrod felett repül át, lásd a kistérképet? :] -
carp3tm0nster #9377 ami három km-re van a pálya szélének MÁSIK oldalán? :-D -
#9376 ...esetleg a torpedóvető repülőgépekről? :D -
carp3tm0nster #9375 Úgy mégis, hogy az anyámba kerültek oda a torpedók???
nyavalyás wg...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
davidbog #9374 16000 körül. -
DantesHUN #9373 Értem. Csak most már nem lehet megvenni(mondjuk úgy sincs rá keret) csak kíváncsiságból mennyi volt 10-ezer körül?
A manőverezés feltűnt, ahogy lőttem rá, eléggé szépen kifordulta a lövéseket, úgy láttam jobban fordul mint én. Persze csak most találkoztam vele 1 vs 1-ben, viszont a két szinttel kisebb New mexico masszívabbnak tűnik. -
davidbog #9372 Nekem is van. Összességében nem rossz. Elég jól manőverezik, gyorsan forognak a tornyai. A légvédelme nem túl jó, de az amerikai és japán csatahajókhoz képest egyik európainak se lesz túl jó, talán csak a briteké. Páncélzata elmegy, tier 7-től már tudnak neki citadellát lőni.
De a lövegei szerintem ritka ócskák. Csak annyiban jók, hogy gyorsabban töltenek, mint a többieké. De pontosság növelő modullal olyan a szórása mint más csatahajónak anélkül és nagyon kicsi lehet az átütése is. Eddig összesen 2 citadella találatot tudtam vele lőni BB-nek, mindkettőt nagy távolságból a fedélzetet átütve. De BB övpáncélt még soha nem ütött át, még 7 km-ről se párhuzamos haladás esetén se.
Ja és csak 5 modul megy rá. Úgy tudom a ship tree-ben lévő 8-as hajókra már 6. Szóval ebben is van egy kis hátránya.
Amire való abban viszont nagyon jó, merthogy rendesen hozza a pénzt. A kevéske 70-80k sebzésre is már 250000 creditet ad premium accounttal.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.11.11. 16:47:26 -
Toweliee #9371 Nekem van, az egyik legjobb csónak a játékban. -
#9370 Nekem sajnos nincs (külön csak a hajót megvettem volna, de így csomagban..), de szerintem balfasz volt a kapitány vagy egy nagyon peches kör. -
Prof William #9369 Kösz a választ. Akkor azt hiszem azt fejlesztést majd némi dublonért kiveszem. Inkább olyat keresek majd (midifikáció pénzért, vagy kapitányi kéepsség) ami a töltési időt csökkenti... -
DantesHUN #9368 Mentem egy kört New Mexico-val, és találkoztam egy Tirpitz--el.- Hát...szar ez a hajó, vagy csak béna volt a Tirpitz-es? Mondjuk nem tudtam neki citadellát lőni, ami nem rossz, de hát nagyobb tierű is a Tirpitz. Van valakinek Tirpitze? Mi a tapasztalata? -
1kezdő #9367 Köszi, most már képben vagyok. A last stand-ot én is jelölöm, mert én is fontosnak tartom. Ami kissé nyugtalanít, hogyha elég alaposan kifejlesztgetem ezeket a képességeket a hajón, akkor jutalomból(??) nem tesz magasabb osztályba, hogy ott harcolgassak? Azaz, Ami itt előny, ott meg hátránnyá válik? -
#9366 Így van. Erősen nem érdemes szerintem a töltési időt feláldozni. A kettes szintű tornyforgatás kapitányi képesség kell, és rendben is van a dolog. -
#9365 Van olyan ami gyorsabb toronyforgást tesz lehetővé, de azt hiszem 10%-al nő a töltés idő. -
Prof William #9364 Az tötlési idő + 20% modifikáció, ugye valójában azt jelenti hogy 20%-al alacsonyabb lesz a töltési idő? Mert megvettem a Kongo-ra de még így is 32 másodpercig tölt. -
Malachit #9363 Második oszlop negyedik sor. Ágyúk lő távjának növelése 150 mm-ig + másodlagos és légvédelmi fegyverzet lő távjának növelése 20%-al. Fejből írtam, lehet nem pont így szól :)
Viszont újabban a last stand-ot többre tartom a 3. oszlopban. (ellőt kormánnyal motorral is tudsz menni és manőverezni még, ami azért nem utolsó dolog).
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2015.11.11. 10:16:04 -
1kezdő #9362 Nem akarok senkit bántani, legfeljebb magamat, amikor akkora .öcs vagyok, hogy mutogatni kellene. Magamnak nehezen tudok megbocsájtani, ha hülyeséget csinálok. Amikor szigetet foglalok harc közben, megüt a guta. Egy nyomorult ici-pici sziget van 1000 km-es körzetbe, de azt én megtalálom. Na, akkor jobb ha nem hallotok.:D:D
Tehát bántás nélkül: lehet, hogy foglalok szigetet, vagy egyéb nem okos dolgot cselekszem, de a térképet mindig lesem. Főleg, ha carrier(s) van. Olyankor, ha látom hogy ott sompolyog nem messze acsapattól, rögtön beírom, hogy: "air torpedo!!". Hogy figyeljen mindenki és legyen idejük elfordulni, rákészülni. Írom, hogy melyik bázist kellene foglalni és ha meg van, akkor a következőt, mert nagyon sokszor ezen múlik, hogy kinek mennyi van befoglalva. Egy párszor süllyedés után is benn maradok és figyelmeztetem a benn harcolót olyasmire, amit harc közben nem vesz észre. Több szem, többet lát alapon. Aztán ha győzünk...gratula, ha nem, akkor kiírom, hogy "ENDE".:) -
1kezdő #9361 Nem tettem rá régi kapitányt. Majd kinevelek itt egyet, ill. már nevelem is. Nem tudom, hogyha átviszem, akkor milyen mínuszokkal lehet csak? A negyedik skill sor melyik tagja az, amitől 17.5 km-re növekszik a lő táv? -
Prof William #9360 Ezen én is kiakadok. Főleg amikor a 90%-ban elfoglalt bázisról kijönnek valamiért (úgy hogy közel-távol nincs semmi) és lehet az elejéről kezdeni az egészet... -
Malachit #9359 Új kapitányt tettél rá, vagy a régit vitted tovább a korábbiból? 4. skill sorral nagyon jó lesz, ha meglesz. 17,5 km lesz a lőtáv emlékem szerint.Viszont utána a 7-es amcsi cirkáló míg nem fulos hajhullató/öszítő szenvedés :/ És később se az igazi, olyan papír :D