22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • asolyom
    Hát a francnak jött közel? Nekem is van Myogi és tudom, hogy távlövészetre való. És voltaképpen elég gyors is, hogy egy 19 csomóval cammogó Aurora elől meglépjen. Bement egy domb mögé azt remélve, hogy védve van, de ugye az Aurora ágyúo elég nagy ívben lőnek. :-)
  • carp3tm0nster
    szégyeld magad...:-)
  • asolyom
    Egy szerencsétlen Myogiról vagy 30K HP-t égettünk le.
  • Cobra.
    Langley és Bogue ellen nagy szívás a T4-5 japán carrierekkel menni, kb csak akkor lehet kiengedni a torpedósokat, ha elég hülye az ellenfél. Ha 1v1 van, akkor azt próbálom ,hogy becsalom a battleshipjeim közé a vadászait, ott segítséggel ki tudom szedni az amerikai vadász szakaszt, de nyílt terepen esélytelen.
  • asolyom
    Nem tehetek róla, de továbbra is az Aurora a szívem csücske! Ez most 58K+ sebzés volt. 10 meccs alatt 14 süllyesztés, és 35K+ átlag sebzés.
  • asolyom
    Csata közben annyi repcsid van, amennyi a hangár kapacitásod. Ha elfogytak, akkor csak csata után töltődnek.
  • Prof William
    Kösz a jó tanácsokat.

Szóval csak két Tiert kell kibírnom. :)

A kilőtt repcsirajok újratermelődnek csata közben, vagy már csak akkor, ha vége a csatának?
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.01.11. 10:19:59
  • asolyom
    Tier 6-nál azért már fordul a kocka. Az Indy jó esetben is csak két vadász századot tud kiküldeni, míg a Ryujo 4 támadó rajt, plusz egy vadászt. Ez 20 gép 18 amerikaival szemben. Kizárt dolog, hogy mind a négy támadó rajt le tudja szedni az amcsi CV. Ráadásul az Indy 37 repcsit tud vinni, a Ryujo 48-at. Egy az egyben a japó CV szerintem bedarálja az amerikait ebben a tierben. De láttam videót arról is, hogy a Hoshoval hogy kell játszani amcsi CV-k ellen. Ja, és japán CV-vel különösen fontos, hogy az ellen amcsi CV-jére menj rá először, és utána már nincs vadász fenyegetés, vadászhatsz kedvedre.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.11. 07:19:25
  • Count Adyn
    Készülj fel a szopásra az US vadászgépek ellen:D
  • asolyom
    Alt billentyűvel lehet kézi indítást csinálni. A Youtube-on szerintem van egy csomó videó erről, érdemes megnézni.
  • Prof William
    Megvettem az első hordozót japán ágon a Hosho-t.

Egész érdekes ez a fél stratégiai nézet. A Torpedóvetésre nincs valami manuális parancs? Mert nekem eddig mindig automatikusan vetették ki.

Pár jó tanács esetleg hordozókhoz?
  • Tono34
    Aslain mod packban atmaxx/swordfish ikonok.

atee73, különösebben nem csinálok semmit, megyek és osztom az áldást (lehetőleg ne egyedül). A célzáson múlik a java szerintem. Tettem rá lőtáv növelőt így 19,4 km a veszély zóna :)
    Bár Fusoval durvább dolgok sikerülnek :)

Érdekes amióta 150 repcsit kellene leszedni nincs hordozó a csatában vagy a térképen máshol harcol..
  • Nagydög
    Keves csatabol nagyobb az eselyed win/loss szazalekokat osszehozni szimpla veletlenek okan. Hosszab tavon kiegyenlitodik.
  • Nagydög
    Nyeres ugyben nincs mit csinalni, azt csak a csapattal tudsz. Eltekintve persze olyan extrem esetektol, mikor valakinek szinte egyedul sikerul megnyernie, vagy megforditania a csatat. Probald megvedeni a cap-et es annyi kart tenni az ellenfelben, amennyit csak lehet. Ja es egy kilott hajo mindig jobb, mint ket fel HP-ra sebzett, szoval ha lehetoseget latsz, hogy vegezz valakivel, akkor csinald minel gyorsabban.

En azt szeretem leginkabb, mikor pariban vagyunk a csapatommal. En is kilovok 4 hajot, ok is...
  • asolyom
    Én is erről regéltem, hogy az Aurorával 33K (+1.33 süllyesztés/meccs) átlag sebzéssel - ami szerintem egy T3 cirkálótól nem rossz - csak 44% WR-et hozok.

Közben pedig pl. a Mikasaval 14K átlag sebzéssel 75% a WR úgy, hogy a 12-ből mindössze 4 csatát éltem túl.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.10. 19:55:06
  • atee73
    en is szeretem nagyon brutal cucc , mindjart megvan a North Carolina de lehet meg tartom ezt is.
    Viszont tanacsot adhatnal hozza mert latom 57k az atlag damaged vele es 60 feletti a wr-ed,hogy csinalod ??? , en eleg szerencsetlen vagyok mert 65k atlag damage-el egyszeruen nem tudok nyerni ( 47% winrate siralmas :-( ) allandoan olyan debilekkel rak egy csapatba hogy nem lehet rajtuk segiteni
  • asolyom
    Gratulálok! Szép eredmény. Ezek az egyedi hajó ikonok honnan jönnek? Ha jól látom a lőtáv is rajta van.
  • Tono34
    Colorado, egyik kedvencem most :)

• Nagydög
    A penz nem igazan erdekel, mert nem nagyon akarok tobb hajot venni. Elvagyok a St Louis/Cleveland/Nicholas harmassal. Persze en is csak akkor allok a henger utjaba, ha latom valami ertelmet. Az olyan CV-nek, aminek mar percekkel korabban mondtam, hogy jo lenne elindulnia, mert kozeleg a gebasz altalaban en is csak sok szerencset szoktam kivanni, mikor mar neki is latotavolsagban vannak a rombolok.
  • carp3tm0nster
    mert op vackok azért. klingon pajzs és tsa
  • atee73
    Foleg az amerikai Benson es Mahan tud csuda dolgokat a fustben, nem latszik 1500m rol se
  • Lokker
    jobb legénység, tier különbség, vagy op láthatósági. nekem rombolón ott figyel az a skill ami jelzi ha felspotoltak és bizony füst alatt villog, hol látnak hol nem, távolság kb mindegy, ja és sebességet 1/4-re vissza
  • voivod32
    Hogy lehet az, hogy lövöm 1500 méterről a rombolót, erre ő bedobja a füstöt, eltűnik, folyamatosan lő, és mégsem bukkan fel, és kilő? Én miért nem tudom ezt megcsinálni rombolóval?!
    Utoljára szerkesztette: voivod32, 2016.01.10. 16:21:44
  • asolyom
    Attól félek én is! De nem adom fel! Az Aurorámat felhozom 50% fölé.
  • PrasCo
    Csatahajóval pró vagy, mint az állat, a torpedók elől meg kiugrálsz a vízből, mint egy delfin. :D
  • asolyom
    Persze, ez tiszta sor! De miért nem a BB-vel 50% alatt, és a CA-val felette?
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.10. 15:35:28
  • PrasCo
    Persze, de statisztikáról beszélek, nem egyéni adatokról. A "fő szám" Neked is 50 körül szór... :)
  • Tono34
    Colorado és a Fuso nem gyengén adja nekem most. 100k sebzés körüli körök :)
    Legutóbbi 125k volt a Colorádóval. :)
  • asolyom
    Ahogy nézgettem a statisztikáimat feltűnt, hogy csatahajóval a legroszabb győzelmi arányom is 55%, sőt van két olyan hajóm is, amelyiknél 70% körüli, addig pl. cirkálóval alig tudom az 50% százalékot elérni. Pedig pl. az Aurorával a 7 meccs alatt toltam 35K átlag sebzést, 10 süllyesztést, és mégis csak 3 meccset sikerült nyerni. Furcsa.
  • PrasCo
    Világos, de amit írsz, ahhoz egyrészt érdemi kommunikáció kellene, másrészt csapathierarchia, hogy világos legyen, ki dönt. Ilyen, a jelenlegi max 3 fős division-rendszerben a büdös életben nem lesz (legalábbis randomban), minthogy alighanem a WG-nek sem érdeke, hogy legyen negyven, profi játékosokból álló flottilla, akik, ha összesorsolja velük a gép, megerőszakolja a negyvenezer hétköznapi, beugrok-egy-csatára játékost.
    Így az 50% körül szóró győzelmi arányhoz egyszerűen hagyni kell, hogy véletleszerűen összeválogatott káoszelméleti szimuláció legyen a játék, és ne kristályosodjanak ki ütőképes csapatok. Semmi egyéb összeesküvéselméletes "A WG nem hagy nyerni"-baromság nem kell ide.
    Ettől a világ "legigazságosabb" játéka ez. Mindenki a csapat miatt veszít. És önmaga miatt nyer. ;)
    Mindenesetre amíg egy tehervagon pénzbe kerül kijavítani a bárkát, addig nyilván én sem állok egymagam elé a támadótömegnek, ha a csapatból mindenki eltakarodik másfelé.
  • 1kezdő
    Akkor nézzünk stratégiát:
    Induljunk ki két hordozóból. Sok függ attól, hogy milyen hordozókkal vagyunk megáldva és milyen hordozókkal állunk szemben. Az jó, ha van egy támadó és egy inkább védő hordozó. Általában ha két hordozó van, akkor keresik egymást a CV-k és próbálják egymást legyőzni, kiiktatni és csak utána fognak hozzá a többi hajó süllyesztgetéséhez. Kezdésnél a lehetséges állások: a két hordozó együtt elbújik valahol alul és onnan támadgat. A két CV elbújik, de egymástól távol. Az egyik bújik el alul, a másik követi a csapatot. Mindkettő követi a csapatot.
    Minden állás más stratégiát követelne meg a CV-k csapattársaitól. Az alul és egymástól távol elbújó CV-ket lehet a legnehezebben megvédeni. Szinte lehetetlen. Ha viszont együtt maradva követik a csapatot távolról, de nem nagyon messze, akkor esetleg könnyebb védelmet biztosítani nekik. Arról nem is beszélve, hogy együtt haladva ők is közelebb lesznek az ellenfélhez és hamarabb támadásba vihetik a repülőket. A védelmet -ha lenn maradnak és szanaszét- nem fogja senki vállalni, mert senki nem marad lent velük, mert akkor kiesik a játékból és pontokat nem sokat sikerül szereznie. Nem beszélve arról, hogy a védelmet biztosító inaktív és egy mínuszt jelent a csapatnak.

Ha két hordozó van, akkor minimálisan három, de inkább négy hajót kell elsüllyeszteniük, vagy alaposan megrongálniuk, mert ha nem, akkor csak két hajó mínuszt jelentenek, ami behozhatatlan. Először az ellenség CV-it, majd csatahajóit kell leamortizálniuk. Ha ez megvan, akkor kezdhetnek másba is. Ilyen CV-k mellett a csapatnak könnyű a dolga, de ha nem így sikerül, akkor több mint valószínű, hogy baj lesz.
  • carp3tm0nster
    Igazából nem értem, hogy azok az emberek akik nem tudják felmérni,hogy mi történik a pályán azok miért játszanak olyan játékkal, ahol kell egy kis ész is? Mert ha csak lövöldözni akar, akkor játszon space inveders, mert az való neki.
    Mikor írom a chatba xy-nak,hogy jó lenne ha vigyázni a cv-re, mert egy dd éppen felé megy és ő van hozzá a legközelebb, az meg csak távolodik a hordozónktól...
    Erre nem tudok mit mondani, vagy gondolni, csak azt, hogy agyhalott.
  • Nagydög
    A lemming train ilyen. Aki elekeveredik, azt letapossa. Akkor problema, mikor kiderul, hogy nincs kit letaposni, mert az ellenfel masfele indult. Es ilyenkor jon a leming train masik problemaja: sosem befolyasoljak a korulmenyek. Szarul nez ki, mikor legyur a tulero a cap vedelmeben, mikozben a terkep felreeso sarkaban 8 szovetseges hajo utolert es lemeszarolt ket ellenfelet. Termeszetesen mar eselyuk sincs barmit kezdeni.
    De ez egyenkent is igaz a jatekosokra. Mintha sokan meg nem unlockoltak volna a kormanyt. Feltunik nehany hajo a cap/hordozonk/csatahajoink kozeleben? Bocsi, nekem a masik iranyba all az orrom. Feltunik 4 hajo elotte? Neki mar arra all az orra. SOS!SOS!SOS!
  • asolyom
    Végre egy normális csapat jött össze, és egyre jobban tetszik ez az Aurora! 73K+ sebzés, és 35% a fő lövegek találati aránya. Az eddigi 5 meccs alatt 38K átlag sebzés.

Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.10. 13:06:05
  • PrasCo
    Mondjuk a dolog másik oldala, hogy mit nevezünk "lemmingezésnek"? Mert amikor feltorlódik a tömeg a szigetek takarásában, arra az én arcom is leolvad, viszont amikor rankedben mindenki elindul a szélrózsa minden irányába baromi asszertíven, miközben az ellenfél pedig kötelékben "lemmingel" és elkezdi a single-outot, akkor nagyjából az első két percen belül igen durva arányban lehet megsaccolni, kié lesz a csillag.
    Erre szokták írni, hogy "Go back to WoT!" :D
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.01.10. 12:36:55
  • 1kezdő
    Nagyon tetszett amit írtál. Azonkívül, hogy teljesen igazad van. Még az jutott eszembe, hogy itt írták magasan művelt emberek, hogy a co-op, gép által irányított hajók annyira hülyék, hogy az csak na. Persze igaz, mert co-op-ban a gép is ott akar átjönni rombolókkal, cirkálókkal. Mi meg közel állunk a másik oldalon és leszedjük őket. De -írásodra és saját tapasztalatomra alapozva- akkor az emberek sem sokkal okosabbak.

Amit a hajók sebességéről írtál, arra meg csak annyit jegyeznék meg, hogy valóban, a hajók mindenhol lassúak. Lévén nem rakéták. Le van a területre arányosítva a sebesség. Persze jó volna, ha a csatahajók 40-nel mennének és öt mp-ként tudnának hajszálpontosan lőni, de akkor itt más hajó nem volna ellenfél. Az, hogy vannak sokan, akik szeretnek egyénieskedni, nem kell csodálkozni, mert az itt játszó userek közel kilencven százaléka tesztoszteron macsó. Magán kívül és az ő elképzelésén kívül nem ismer és nem is akar ismerni mást. Csapatjátékot csak akkor fogadja el, ha abban ő a nagy észvezér. Ha más, akkor fogja magát, aztán azt csinál, amit akar. Egy darabig. Majd szembe találja magát a bukással és akkor SOS-ezik. Persze segíteni már nem lehet, mert a pályához képest valóban lassúak a hajók, de megmondom őszintén és nem is akarnék segíteni neki. Ő választotta, viselje. Persze bünteti a csapatot is és ez a nagy baj. De kivédeni nem lehet. Két és fél ezer játék után, én már indulás után 90%-os biztonsággal megtudom mondani, hogy ki fog több mint valószínű elbukni és nagyjából, hogy a meccs hogy fog alakulni. A hajók helyezkedése, mozgásának iránya mindent elárul. Ami miatt nem tuti az elképzelésem, hogy azt nem tudom, hogy az ellenfél merre mozog, de a pályákat ismerve, nagyjából elképzelhető.
  • Cobra.
    Én is elég sűrűn kerülök bele olyanba. hogy harcolok valakivel, esetleg még mázlim is van és 1v1 megy, és miután elsüllyesztetem, látom, hogy az ellenféltől hiányzik 1 hajó, tőlünk meg a fél csapat. Meg az is szép, amikor hordozóval megyek és a csapat együtt elmegy a pálya egyik oldalán az ellenfél térfelére, csakhogy közben az ellenfél is ezt teszi ,de a túloldalon. Így természetesen én leszek a 2. akit kilőnek (az első valamelyik rambózó destroyer).
  • asolyom
    Én is szegény Aurorámmal hülyébbnél hülyébb csapatokat fogok ki. A legtöbb tényleg szeret lemminget játszani. Aztán mikor 1,5 perccel az indulás után a csapat fele hiányzik, akkor a mi a fenét lehet csinálni? Egyszerre 3 ellenféllel elbírni igen ritkán.
  • Nagydög
    A legnagyobb problema ezzel a jatekkal, hogy a hajok lassuak. Illetve, hogy az emberek meglehetosen hulyek, es nem veszik figyelembe, hogy a hajok lassuak. Elindulnak a figurak valamerre, aztan ha meglatnak valakit, akkor lonek ra, de hogy kozben kenyelmesen beleusznak negy hajo ossztuzebe es mikor mar kapjak az aldast, akkor keso manoverezesen gondolkodni, az nem tunik fel. Mondjuk ezt ugy szoktak megoldani, hogy nem is vacakolnak a manoverekkel, csak nyomogatjak az SOS-t.

A masik meg az, hogy nagyon ritkan hallgatnak barkire is. Solomon Islanden mindig elpofazom, hogy ne menjetek a csatornaba destroyernel nagyobb hajoval, es ne lemming trainezzetek. Termeszetesen mindig van egy-ket cirkalo, ami szerencset probal a csatornaban a torpedok kerulgeteseben.
    A legedesebb az volt, mikor a fenti figyelmeztetes utan 2 perccel lattam, amint 6 vegyes hajo uszik be abba a picsanyi csatornaba.
  • asolyom
    Még jó, hogy én nem erőltettem a dolgot.