22421
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • kHares
    Igen, olvasva a patch notes a Kutuzov/Mogami szitu teljesen érthetetlen. Hamarosan leváltanám a Myoko-t de azok után amiket a fórumon láttam szegény Mogamiról...

Ja, WG reasoning: "the gain in range was illogical. For example, in version 0.5.2 Aurora did not use the range gain provided by the Advanced Firing Training skill. It physically could not fire that far. Besides, it seemed odd that the Mogami cruiser could fire 155-mm shells much farther than 203-mm ones while having the same GFCS"
    "there were some balancing difficulties. These skills had a great influence on cruiser effectiveness. A typical example is Mikhail Kutuzov. In version 0.5.3, we improved its performance characteristics to compensate for the reduced effectiveness of the skilled Commander in 0.5.2(as it was initially planned)"

Valószínű nem is játszanak a saját programjukkal.

Nem nevezném kiherélésnek a "nerf"-t mondjuk én egyszerre húzok minden ágat, most van 5 db. t7 hajóm és senkinek nem volt még az extra +20% range skill szóval nem is nagyon hiányzik.
  • Scharnhorst
    Sőt itt van az orosz cirkáló ág amit a Kutuzov alapján és a hajóneveket nézve garantált h light cruiseres gyújtogatás nagy lőtávos ág lesz. Így jöhet majd a HE spam újra ...

Orosz cirkáló ág
  • PrasCo
    Ezzel egyébként piszkosul egyetértek.
  • Scharnhorst
    Alapvetően nem lenne baj ezzel a nerffel HA a walletwarrior Kutuzov is beszopná ezt. A Mogamit tökéletesen széjjelcseszték ezzel annyira, hogy a T7-es Myoko köröket ver rá.
  • darki81
    ez mi lehet a vízben, horpadás? :D
  • PrasCo
    Persze, értem én ezt, rémlenek a korábbi hozzászólások. Ráadásul meg is értem a frusztrációt ezúttal: Én is kemény magyar valutát csengettem ki a Murmanszkért, na, az most szinte ugyanolyan, mint az Omahám azzal a különbséggel, hogy az utóbbi ingyér' volt, tehát nyugodtan lehet zabosnak lenni a WG-re; csak irritáló, hogy az első dolog, ami erről beugrik, az az, hogy "aki máshogy vagy mással játszik / csapattársam / ellenség / bárkimásrajtamkívül b*ssza meg." Ismerős jelenség, persze, elég elolvasni bármilyen hír alatt a hozzászólásokat, mégis, ez egy fos, ingyenes játék. Ami ráadásul ettől nem lesz jobb.
    Ugyanakkor a topikban általában nem ez a jellemző, ezt azért hozzáteszem, szerencsére.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.02.19. 16:19:06
  • Count Adyn
    nem, őt minden játékban zavarja valami járműosztály amit nagyon utálnia kell kompenzálandó a sikertelensége frusztációját, nem kell vele foglalkozni :D
  • PrasCo
    Habár engem is zavar, amikor a tudás-alapú előnyöket megnyírbálják, mint amilyen a skill-választás is, azért nem ennyire fekete-fehér a dolog. A húsz százalékos lőtáv meg T5 körül még inkább csak visszapakolt kapitánnyal működik ha nem megtartott a hajó, az meg engem nem hat meg, ha valaki nem tud többé olyan kényelmesen bébifókát ütni. Ugye, köhöm-köhöm, mint a Chesterrel...
    A FAQ-ban a főoldalon írnak pár korrekt (és egy-két kevésbé korrekt) érvet - ettől még nyilván nem kell ezzel egyetérteni, de fel lehet fogni ezt úgy is, hogy a hajók jobban sztenderdizálva vannak és több múlik így a "skillen", mint a "bónuszokon".
    Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy ha egy hajó problémás, annak nem a parancsnoki képesség szabad, hogy megoldása legyen, hanem balanszolni kell(ene) a hajót. Persze erre is ott van az, hogy náluk van a statisztika, nálunk meg pár szám és egy szubjektív tapasztalat.
    Csak a "torpedófosó klikkerek" arroganciájára meredtem rá. Gyorsan visszalapozva, a topikba belinkelt AAR-eknél kilencből héten láttam torpedótalálatot. Gondolom, amikor a pénisz jobbik végén áll az ember, akkor nem zavarják, hogy "opok" a torpedók. ;)
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.02.19. 15:56:38
  • gergod
    Nem baj, ugy kell nekik. Eddig tul erosek voltak.
  • aru
    Nekem nem úgy tűnik! Viszont a cirkálóktól (t6 és alatta lévő) szépen elvették a -10% töltési időt, a +1,8 °/s-os torony forgást, és a +20% lőtávot. Gyakorlatilag nem maradt kapitányi skill amit érdemes felrakni.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2016.02.19. 13:54:50
  • Malachit
    6 pontért meg megnövelheted 5 csomóval a halacskák sebességét és ellentételezheted a hatótáv csökkenést is. Egész jól hangzik :)

Valaki kipakolta a másodlagos tüzérség pontosság növelést? Tapasztalat? Yama-nál már már lehet érezhető lesz, mert múltkor is csak úgy jöttek a rajok a cirkálómra a másod ágyúiból jó messziről, persze találni alig találtak, de így már veszélyes is lehet akár.
  • PrasCo
    Foglalkoztak a lövedékfosó klikkerekkel. ;)
  • aru
    Ismét egy jellemző dolog történ egy WG játékban. NERF! Ezzel kiherélték a t6 alatti cirkálókat, de persze a torpedófosó klikkerekkel nem kell foglalkozni!
  • darki81
    a raplay-t azt hol kell keresni? sem a játékban sem a mappában nem találom
  • Nimrod2
    Üdv!

A kérdés lehet láma, de a hajókhoz vásárolt permanent álcafestéssel mi történik, ha a hajót eladom? Elveszik kvázi örökre, és ha a hajót visszaveszem vmikor később, akkor vehetem meg rá újra?
  • Tono34
    Én még nem néztem, (FV küldi miatt most wot megy) ez nagyon jó hír, azt hiszem meg is nézem ha hazaérek.
  • Prof William
    Érdekesek az új skillek. Örülök hogy a Last Stand (aminél kormány/motorhibánál is működőképesek vagyunk) átkerült a két skillpontosak közé.

Team Battle-t még nem próbáltam. Majd ma.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.02.19. 09:15:12
  • PrasCo
    Azért ezt a +400HP/tier-t rápattintani rombolóra elég troll dolognak tűnik így elsőre.
  • kHares
    Nem értem. Patchet tesztelünk zárt körben, majd supertesterek meg public de olyan hibákkal kiadjuk hogy a carousel nem jegyzi meg a beállításokat. Kis dolog de minden csata után visszaállítani kezd nagyon idegesítővé válni.
  • Lokker
    Bemásolod a kép linkjét ahova feltöltötted, de van kettővel jobbra tőle egy képfeltöltés is.
  • Kurafi97
    Azt megtaláltam csak nem vágom hogy az hogyan működik.
  • Lokker
    LoL! Ott van a szövegdoboz alatt, hogy kép beszúrása.
  • Kurafi97
    Hogy tudok ide képet beszúrni ? Lenne egy meccs amit megosztanék :)
    Utoljára szerkesztette: Kurafi97, 2016.02.18. 16:54:08
  • herminamezo54
    hello. nem vagyok jo jatekos de parnapja a torpedozast segito csik ossze vissza mutat. nem segit inkabb zavar. mi lehet a megoldas? segitseget koszonom
  • herminamezo54
    koszonom a forditast. jo hajozast
  • herminamezo54
    hello mindenkinek. kedves jactor kb mikor lesz magyaritas? elorre is koszi
  • Nagydög
    Franc! Az uj commander skillekkel siman lecsiptek 2 km lotavolsagot a St Louisomrol! Persze a tier 2 csatakhoz tul eros volt igy, de azota, hogy ujra csak 10,4 km a lotavolsagom, negyesnel kisebb csatat nem is lattam.
  • whiskeyman
    Csatahajó vagy romboló. Utóbbi a torpedókkal szépen hozza a számokat :)
  • Prof William
    Én ilyenkor (magányos csatahajó) esetén úgy szoktam, hogy gyorsan a másik oldalára kerülök és mire odafordítja az ágyúját szépem beleküldöm az oldalába a torpedókat.
  • Count Adyn
    balfasz BB-k kellene hozzá csak akikkel fogocskazik az ember a szigetek közt:D

Huh előző csatában egy kamikaze rárohant a fusomra és valami perverz indittatasbol csak másfél km nél probalta keresztbeforditani magát hogy elengedje a delfineket, mind a 6 ágyutorony telibeverte a szerencsétlent, én szivtam a fogamat csak a látványtől, megduplázták a hajo sulyat alövedékek kb :D
  • darki81
    megvettem az 5-ös anyahajót, mentem 5-6 kört és megvan a 150 repülő kill!
    ez lényegesen gyorsabb volt mint a 30 cirkáló süllyesztése :D

Most jöhet az 1M damage, battleship gondolom jól viszi.
  • darki81
    ezt csináld meg még egyszer :D
  • PrasCo
    Hosszú ideig csak HE-ztem, de a Gremjával és a Farraguttal egyre inkább AP-re váltok, ha a helyzet olyan. Jópár cirkálót a DD az operatív távolságán belül beszab (Cleveland ellen még nem próbáltam ki, az neccesnek tűnik). Annyi, persze, hogy ettől nem kell 203-ashoz méltó cit. dmg-t elvárni, de jobb, mint egy kopogtatás.

Erre pláne jó lenne, ha majd megkapjuk a programba a kikötőben áttekinthető páncélelrendezést - habára lövegekre vonatkozó páncélátütési táblázatok nélkül nem lesz tökéletes a móka.
  • Count Adyn
    Jó ez arra amire való :D
  • Prof William
    Én is így szoktam ha magányos Csatahajóba vagy Hordozóba boltok, Észlelési távolságig óvatosan, aztán ahogy észrevesz nyílegyenesen neki (van hogy az engine boost-pt is benyomom.) és igyekszek minél közelebb kerülni. hordozóknál. akiknek csak a részeg tengerészek által kezelt másodlagos lövegeik vannak meg még könnyűbb.

Rombolóval gondolom csak HE-z ni éri meg, mert a páncéltörővel szerintem már komolyabb cirkálókon is max kopogtatni lehet. A torpedó az jobban fáj szerencsére. :)
  • Malachit
    Repülőnél van élesítési táv, hajónál nem láttam még. Nemrég 2-300 méterről torpedóztam ementálivá egy Fuso-t DD-vel (ellenséget persze) :D Annyira szerencsétlenül lőtt, hogy alig kaptam tőle valamit, míg 6,5 lebukási távolságról nekirongyoltam.

Pár héttel korábban meg alap Fusommal próbálta meg ugyan ezt egy DD, de legázoltam a halálba, mielőtt halacskázhatott volna. Írt is valamit mérgében :)
  • asolyom
    Kell egy bizonyos távolság, hogy élesedjenek.
  • darki81
    na megvan a nyomorult 30 kill és most a 150 repülő jön :D
    (jobb későn mint soha)

Ledobtam a torpedót alt-al becélozva, és valószínűleg túl közel dobtam le, kb 4 betalált minimum de nem robbantak, lehet kell nekik vagy 5 sec hogy aktiválódjon? ..vagy rádobtam a tetejére, mondjuk akkor nem láttam volna úszni őket :D
  • asolyom
    Meg mondjuk a Mikasa másodlagos tüzérségének hatótávját is buffolhatnák.
  • Sendrov
    Nézem az új patch leírását és a sok újdonság dacára annak örülök legjobban, hogy az Albany kap egy új távmérőt, ami által a vicc kategóriába tartozó 6,3km-es lőtávja megnagyobbodik majdnem 8,5km-re. Erre nagy szükség volt már, mert amióta megjelentek a német gyorstüzelő kiscirkálók, az Albany kb. használhatatlan, mert mire lőtávolba ért már alig maradt HP-je.
    Talán egyszer a Mikasa is kap majd javítást, hogy a minden célzás dacára vaktában tüzelő főtüzérséggel ténylegesen lehessen célzott lövést leadni és egy hegynél kisebb tárgyat eltalálni.