22420
A Wargaming új MMO játéka
-
AJensen #11559 Sokáig tökölnek az emberek. Azt vettem észre. Aki cirkálóval, vagy rombolóval játszik, annak rögtön kellene menni pozíciót foglalni, hogy a csatahajók tudják őket támogatni. Ehelyett folyton azt látom, hogy előre mennek meghalni, utána egyedül maradnak a csatások, és megfingatják őket a rombolók. Ennyire nem tudni játszani, ezt már oktatni kellene. -
Nagydög #11558 Dehogy menj elore a csatahajoval! Hogy aztan a semmibol erkezo torpedokat kelljen kerulgetned? Rombolok, cirkalok mennek elol, hogy felfedezzek a ninja rombolokat es celpontokat talaljanak a csatahajok fegyvereinek. Szoktam szentsegelni, mikor feltunik egy rombolo es a csatahajo ahelyett, hogy elhuzna a sunyiba onnan, bemegy a szigetek kozze megkeresni. Olyankor legtobbszor mar csak megbosszulni tudom. -
asolyom #11557 Én ugyan csak most kezdtem a Coloradot, de erősen gondolkodom, hogy egyáltalán akarok-e tovább menni, mert nincs kedvem azon görcsölni, hogy sokszor gyökerek miatt menjek mínuszos csatákat. -
AJensen #11556 Utolsó csaták mind bukta. Mind a csapat miatt. :( Élkésirtó.
Nehéz jó meccseket menni, amikor ennyi a sügér.
Egy dolgot rühellek, de azt nagyon. Amikor 5-en lerohannak, és az egyik bebüfögi a végén, hogy gg. Még, ha tudná is mit jelent a sík hülyéje.
Utoljára szerkesztette: AJensen, 2016.02.28. 19:00:36 -
asolyom #11555 Végre megyek a Coloradoval egy elfogadható menetet, akkor meg a csapat hurka.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.02.28. 18:47:19 -
pajer_csaba #11554 Nekem az elmúlt kb 2,5 órában volt 10 meccsem, mind bukó. Még sem vagyok ideges. :)
Ja, amúgy ez nem WoW, vagy LoL, itt a tank se megy előre, távolról húzod kifele az ellenfeleket. Továbbá: nem lövöldözünk rombolóra (bár 1x, egyetlen 1x sikerült kiszednem egyet...), hanem nyúlcipő. A másik, hogy mindig tarts a zömmel. Akkor is, ha szerinted egy csapat retard, akik full rossz irányba mennek. Így, még ha helyes a meglátásod, és veszteni is fogtok, legalább szép harcot vívhatsz, és tekintélyes mértékű sebzést oszthatsz szét (én pont így jártam az utolsó előtti meccsemmel: az első 2 percben eldőlt, hogy buktaparti, pedig még csak egy-két enemy volt a láthatáron. Persze a csata vége felé már itt is beindult a chat-cicaharc, hogy mindenki mekkora retard meg ilyenek... Én azonban jót játszottam, és -nekem- ez a lényeg. :) ). De gondolom, aki eljutott egy North Calorináig, annak nem kell ezeket magyaráznom. :) -
Zoli105 #11553 Végre meglett igaz 6 nap alatt sajna !
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtl1/t31.0-8/12771698_1006716872720047_4587226129787683644_o.jpg -
kHares #11552 "Ne legyél ideges"
Erősen gondolkodom hogy eladom a North Calorina-t. Játszhatatlan szinte és bizony a játékosok miatt. Mész előre a BB-el mert mégis te vagy a tank és a cruiser a support, fölfogod a lövéseket erre mi történik? A sok hülye még mögötted sem jön, hiába könyörögsz. T6 csatában nem tudok nyerni. Amikor 5x egymás után veszítesz sok sikert nem bepöccenni.
Akkor mostantól én is 23 km-ről lövöldözök, semmi gond igaz hányingerem van amikor mások így nyomják de ha ez a "meta".
WoT-ot abbahagytam 20k csata után, ott is 29 ember ellen kellett küzdeni de legalább nem volt ennyire random. Ott tudtad hogy itt eltalálom akkor ilyen sávban sebzek. Itt meg a hatalmas ágyúkkal overpenelsz 6 km-ről. Következő salvo 21 km 2 citadell, lenulláztál valakit. Még van egy minimális reményem ha esportot akarnak átdolgozzák a sebzésrendszert. -
AJensen #11551 Szakaszban tudok néha fergeteges meccseket menni. Sejthető, hogy 2 hülyével kevesebb.
Egyenlőre élvezetes, még a hibái ellenére is. Nem hiába menekültem át WoT-ról. Idővel itt sem lehet a problémák elől menekülni, ala Wg.
Addig is, ha valakinek van valami jó tanácsa örömmel fogadom. Bármire. Uninstall noob tanács nem kell.
Utoljára szerkesztette: AJensen, 2016.02.28. 16:30:31 -
carp3tm0nster #11550 Ha 100 meccsből lenne egy ilyen, akkor nem lenne probléma. De mikor ennél lényegesen nagyobb arányban fordul elő, hogy igen, az "agyhalottak" nem tudják merre van az előre, vagy mi a cél. Tipikus még, mikor 4 pont van amit foglalni kell és négy dd indul el egyre....
-
pajer_csaba #11549 "És akkor ne legyél ideges?" - Ne. Magadnak ártasz vele. Inkább lépj ki és indíts egy új játékot, amíg az előző csata véget ér. Én is jártam már úgy, hogy a hat hajómból hattal volt vesztes csatám, de úgy, hogy négynél még lövéshez sem jutottam (Mikor meg lett a Fuso, elég nehéz volt ezen túltenni magam. Mondtam is a páromnak: a Fuso egyetlen dologra jó - célpontnak...). Mégse ajvékoltam, hogy de sok a hülye, nem szidtam a játékot. Ez elkerülhetetlen. Ha felbaszod magad, azzal csak magadnak és a játékodnak ártasz, idegesen sokkal szarabbul megy, nem? Lásd: reggel eldöntöttem, hogy az Isokaze-mmal megcsinálom a Surprise Attack-ot, és a rombolóknak amúgy is nagy hendikeppet jelentő óceáni pályán, jéghidegvérrel végigvittem a missiont. Lám, mire képes az ember, ha odafigyel és nyugodt marad. Pedig a mi csapatunk se volt észlény, a 9. percre már a fele odavolt, míg az ellenség csak 3 hajót vesztett. Aztán nyertünk. Összeszedettség, nyugalom és a hülyék teljes ignorálása a kulcs. Szerintem. -
#11548 "Belém húznak 4-5k sebzést a csapatomból, és fizet nekem 75 kreditet. Ebben hol van a kompenzálás?"
Félretéve most alábbi rugózást, pusztán technikailag a kompenzáció azért annyi, amennyi, mert az általa okozott sebzés adott javítási költségének egy tisztes százalékát kapod meg, nem egy fix összeget. Tehát ha azt az ellenfél rakta rád, se került volna a javítás ennek a többszörösébe. Egy T8-as rombolóról lerántva 4-5k-t már több tízezret kapsz. Nyilván azért nem nagyobb a kompenzáció, mint a javítási költség, hogy ne lehessen abuzálni a rendszert, és azért nem pontosan annyi, mert tippem nincs, miért; mindenesetre a probléma messze nem olyan kiterjedt, hogy ez gondot jelentsen.
De mégegyszer: Team Battle.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.02.28. 13:53:37 -
Nagydög #11547 Egyreszt azert nem olyan rosszak a tapasztalataim. A sulyos agyhalottak szama viszonylag keves. Masreszt viszont Odonke sajnos bo negyvenes csaladapa. Tegnap egy figura a fejemhez vagta, hogy aimbotos gennylada vagyok es mindenfele cifra dolgokrol ertekezett az anyammal kapcsolatban is, mert folyamatosan talaltam kb 7 kilometerrol a csatahajojara. Utobb rakerestem a figurara. Nem, sajnos nem 15 eves hulyegyerek, meg csak nem is korahuszas ifju titan. -
AJensen #11546 Itt is gondolom már van wn mérő, ami megmutatja milyen játékosok játszanak? Elég szörnyű látványt festene jó néhány csata az ilyen játékosokkal.
-
Nagydög #11545 A hordozonak rimankodni, hogy kuldjon valahova repuloket? Mar az is eredmeny, hogy arra ra tudd venni, hogy odebbmozduljon mielott konkretan zuhogni kezdenek ra a lovesek. -
AJensen #11544 Óóó dehogynem! A probléma ott kezdődik, hogy pénz fejébe kihúzza magas szintre a hajókat, vagy bármi mást, de játszani nem tud.
És ez alatt nem azt értem, hogy valaki béna, mert mondjuk nem tud célozni, hanem az olyan emberek, akik semmire sem figyelnek. Nem nézi a minimapot, mert minek az, nem segít a csapattársának, hagy pusztuljon meg. Szimplán a saját csapatát lövi az agyhalott, de a büntetés mértéke lófa***. Belém húznak 4-5k sebzést a csapatomból, és fizet nekem 75 kreditet. Ebben hol van a kompenzálás?
Az, hogy valaki csak egy kicsit is jobb játékos legyen, mert élvezi a játékot, sőt élvezetesebb lehetne neki, csak egy kis utána nézés kell.
A wg tutorial egy semmi. Viszont ott van az a kiba*** Youtube, ahol kis millió videó van fent. Elég volt 3-4 videót megnéznem, hogy kezdőként képet kapjak a játék mechanikájáról. Ezzel szemben Ödönke amikor beszabadul apuci gépecskéjére, akkor az épeszű játékos kedvét teszi tönkre. Tudom el kell fogadni. Viszont 10 meccsből 8x ilyenekkel találkozni, kicsit már fárasztó, és elrontja a szórakozást. -
kHares #11543 Még extra probléma a betegebb küldetések bevezetése. Még t7-8-ban is látom hogy pl.: BB-k HE-vel lövöldöznek. Gondolom a 300 tűz miatt, egyébként ennyire agyhalott nem lehet ha már idáig eljutott. Vagy amikor látod hogy 4-en ott vagyunk enemy mellett de senki nem lő mert fél hp-n van aztán amikor végre otthagyom 1k hp-n egyszerre 3-an lőnek. Mert ugye öljünk meg speciális class-ból 30-t. Lehet vitatkozni hogy elég játszani természetesen magától meglesz az eredmény, nos az emberi természet nem így működik.
Miért nem vezetjük be a csapatmunkát elősegítő mechanikát inkább? Mondjuk spot damage, a szerencsétlen dd-t vegyük már rá hogy ne suicide módon rohanjanak le valakit. Esetleg a chat-ben való könyörgés a carrier-nek hogy vigyen már oda repülőt ugyan xp-t nem kap érte inkább veszít de mutasson valamit. Későbbi tier-ben egyre nagyobb pályákat ad be, egyre fontosabb lenne a jó spottolás/helyezkedés.
-
Nagydög #11542 Igazabol ebbol a jatekbol is csak az derul ki, mint az osszes tobbi online jatekbol, vagy a valoeletbol.
1. Az emberek nagytobbsege keptelen elore gondolkodni. Ez itt abbol latszik, hogy csak az eppen aktualis celpontra tudnak gondolni, hogy kozben halad es mi fog tortenni, mikor mondjuk mar kilotte az aktualis celpontot, az egyelore nem erdekes. Aztan ott all a killjevel 5 hajo agyui elott.
2. Situational awareness(mi erre alegnormalisabb magyar kifejezes?), pontosabban annak szinte teljes hianya. Egy dologra kepes oszpontositani, az pedig a celkereszt. Nem nez a terkepre, nem figyel a chatre, ha elindult az elejen valamilyen iranyba, akkor mar nincs ok, amiert azon valtoztatna. Ez utobbi kimenetele szokott lenni a 8 hajo buszken agyonver kettot, mikozben a teljes ellenseges csapat megerkezik a hordozokhoz, meg az azokat ketsegbeesetten vedeni probalo maradek ket hajohoz. Az egeszre az tudja feltenni a koronat, mikor ekozben a hordozok sem a sajat segguket probaljak vedeni es segiteni az emlitett ket vedot, hanem lelkesen uldozik azt a ket nyamvadt ellenfelet, akit a csapat tulnyomo resze mar amugy is gyilkol. A masik jellemzo kimenete az ugynek a teljesen hasztalan vilagkoruli ut, amikor a csapat egy resze elindul es megkeruli a terkepet. Sajnos az ellenfel nem mindig tudja a szerepet es van, hogy trehany modon nem tartozkodik ott eppen. Ellenben megerkezik a masik iranybol a hordozok nyakara. -
carp3tm0nster #11541 Mit veszítünk? Fizikailag semmit. Időt veszítünk, mikor leülsz a meló, suli bármi után,hogy játsz egy jót. És igen, egy játékban(akár fizetős, akár ingyenes) nyerni szeretnél. Vannak persze élvezetes bukott csaták is, de ez qrva rikta. Tegnapi gyöngyszem. Ellen New Mexico-ja foglalja a bázisunkat, "csapattárs" bőven közel van hozzá(6-8km) egy Amagi-ban, de nem a NM-et lövi, hogy resetlje a cap-et, nem, hanem a 15km-re lévő Tirpitz-et... Persze, hogy buktuk. És akkor ne legyél ideges? -
pajer_csaba #11540 Valaki árulja már el, hogy milyen "összegeket" lehet bukni a játékon? Mi ez, online póker? Ez egy ingyenes játék, persze, hogy nem született haditengerészek ülnek minden hajóban... Persze, rendkívül sok az olyan ember, aki az aktuális játékos szemszögéből idióta, de olyanból is van bőven, aki egyedül, a figyelmeztetések ellenére elindul az ellentétes irányba, majd miután ca 3-4 másodperc alatt kilövik mint a sz..t, neki áll köpködni, hogy "jaj de sok idióta van a csapatomban"... (Olyan is volt, aki a közös csetben, bosszúból adta le az ellenségnek a saját hajók helyzetét...). Ilyenkor mindig felteszem a kérdést: mi a halál f.sza veszteni valónk van? Kevesebbek leszünk? Levágják a karunkat? Elviszi a behajtó a tv-t, ha nem nyerünk? Ez egy játék. Amikor azt mondják: "Játszani tudni kell." - az nem csak a játék közbeni technikai profizmusra értendő, hanem a körülmények (játékosok, terep, stb...) figyelembe vételére is. Amúgy meg, ahogy egy tengerész-mondás tartja: "Egy csatát nem csak a győztesnek kell megnyerni, de a vesztesnek is el kell veszíteni." - legyen szó akár flották, akár egyéni hajók összecsapásáról.
Ha valaki még ezek után is úgy gondolja, hogy már pedig neki teljesen jogos, hogy mivel őt mindig idióták veszik körül, és ezért "köpködhet", annak javaslom, olvassa vissza ezt a fórumot... Van egy felhasználó, aki gyönyörű tükre az ilyen viselkedésnek, biztos, hogy rá akartok hasonlítani? -
#11539 Már a megfogalmazásból megtippeltem, hogy WoT-os gyökerekkel bírsz. (Mondjuk nem világos, hogy akkor viszont mennyiben is vártál más játékmechanikát?)
A Ranked megy tétre, de még ott is muszáj elfogadni a sorsolást (vagy uninstall, ugye). Minden más bizony "funolásra" megy, ahogy a játékok célja általában véve az. Ez nem professzionális e-sport, zártkörű klubbal. Az meg személyes visszamaradottságom, hogy engem speciel mindig érzékenyebben érint és szégyennel tölt el, amikor valami prokariótát magyarul látok magából kikelve arrogánsan szentségelni a chatben az "agyhalottak" meg "noob"-ok miatt egy ingyenes játékot verve éppen, mint akár az, amikor valaki megveszi a Tirpitz-et Chikuma után, aztán a komplett Iowa államot nem bírja eltalálni hat kilométerről, nemhogy az arról elnevezett hajót.
Szintén egyéni dolog, hogy szerintem az "agyhalottságot" épp a csatahajó bünteti a legkevésbé háromötvenes páncéllemezek meg hetvenezres HP-pool mögött. Nyilván én sem szeretek léket kapni csatahajóval, de a popszakma ilyen és legalább részben majdnem mindig az én hibám is ez - na meg holnap majd a dédés lesz a pénisz rosszabbik végén.
Mindenesetre pont a legutóbbi patchben jött be az ultimate megoldás a problémádra: Team Battle. -
AJensen #11538 Már ezzel a taktikával próbálkozom. Szóval kezdem kitanulni a tengeri patkány taktikát.
1kezdő: Tisztában vagyok vele, hogy 10 évesnél fiatalabb is játszik vele, csak egy dolgot felejtett el elmondani a drága degenerált szülő, hogy ez nem LEGO. Itt tétre megy a meccs, nem pedig fun-olásra. Aki ezt nem tudja megérteni, az kárnak ül le játszani egy ilyen játékkal.
Ezt az apró dolgot nem tartalmazza a végfelhasználói. Ahogy a Windows sem 5 éveseknek készül.
1x már ezt eljátszotta velem a WoT, ahol az agyhalott csapatok miatt az ember súlyos összegeket képes bukni. És ez a legszomorúbb benne. -
asolyom #11537 Én általában T4-6-ban megyek. Valahogy még nem vettem rá magam, hogy azon idegeljem magam, hogy mínuszos a csatám. Általában T4-6-ban is lehet izgalmas csatákat menni. Ennél lentebb nem szoktam menni, csak ha valami küldetés van. Meg most ha jönnek az orosz cirkálók, akkor azokra rápróbálok. -
kHares #11536 Most kell uninstallálni ha már alsó tier-ben nem tetszi mert ott még nincs gond velük. Majd t8-tól kezdődik a móka. Amúgy egy titka van. Figyelni a térképet merre bukkanak föl. Nem akkor kerülöm a torpot amikor föltűnik mert az már késő hanem folyamatosan változtatva az irányt/sebességet közlekedek. Ha lehet tudni honnan jön nem mutatom az oldalam vagy megyek tovább egyenesen, már az elején érdemes ezt megtanulni. Amúgy javaslom kipróbálni az orosz romboló ágat ha annyira egyszerű lesből torpozni. Aztán kell köpködni.
Amúgy a játék fölosztható 3 részre játékmenet szintjén. T4-ig óvoda ahogy említették, T5-7 ahol már élvezetes csatákat lehet + pénzt keresni aztán bejön a t8+ ami szintén egészen más lesz. -
1kezdő #11535 Persze tudom, azaz, tisztában vagyok vele és teljesen evidens, hogy azt ne mondjam: magától értendő, hogy azt itt kommentelő és mindenhol máshol is tudják azt, hogy ezen játékkal nem csak húszon, harminc és még magasabb korosztályosok játszanak, hanem tízen, vagy még az alatti gyermekek is oda-oda ülnek a gép elé, hogy hajókázzanak. Na már most! Ha ezt mindenki tudja, akkor nem igazán értem, hogy mi a baj? Amikor bepipáljuk a Windows kis ablakában azt, hogy ezen Op. rendszer nem a mi tulajdonunk, akkor azt is elfogadjuk, hogy ha nem is egy az egyben, de azt csinál a programmal a tulajdonos, amit akar. Az utolsó mondatot tessék átvitt értelemben kezelni. -
#11534 alsóbb tierek dühöngőként funkcionálnak kb később jobb lesz azért:) És soha ne elfele fordulj a torpedók elől hanem feléjük -
AJensen #11533 A vicc, hogy most kezdtem a játékot 2 napja, de már most unom a sok rombolós játékost. Volt olyan meccsem, hogy 4-5 torpedós patkány rohangált fel-alá.
Visszaolvastam itt a kommentek között, és csak egyet kell értsek. A sok no skill játékos rohangál ezekkel a camo-s dögökkel szét torpedózva mindenkit.
Sajnos, ami ennél sokkal rosszabb, az a sok low player, aki az eslő 3 percet nem éli túl. Komolyan mondom, volt egy meccs, ahol két csatahajóval támogattuk az 5 cirkálónkat, elmentünk balra, de mire utolértük őket mind az 5 megpusztult. Az ellenség cirkálói és rombolói meg szétszedtek minket, mint a lábtörlőt. Az ilyen embereket soha nem fogom megérteni, minek játszik egyáltalán. Ennél már csak az afk, bot játékosok a rosszabbak. -
Zoli105 #11532 Hát kicsit bosszantó hogy a csapat nem volt a helyzet magaslatán de ez van , jó kör volt azért :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/10496080_1005680222823712_5106697843743188261_o.jpg -
#11531 Hát igen aza fránya JN-25 :) -
Zoli105 #11530 OHHH vagy úgy :O persze :D jöhet a pm :D
bár én azt hittem hogy ő volt az :O -
Prof William #11529 Szia! A Kantai Collectionban a rosszarcok
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ellenség az Abbyssalok emberszerű típusai tulajdonképpen régen hajólányok voltak. A metódus még nem ismert pontosan de a csatákban elsüllyedt hajók egy bizonyos hányadából Abyssal lesz. Az AB-k mögött álló erő még elég rejtélyes, de ahogy Akagi utalt is rá ez az erő fogja össze az AB-ket és a célja hogy megismételje múltat vagyis hogy eltörölje IJN-t + hogy a tengerek többé ne lehessenek az emberé. Kisaragi szerintem 100% hogy Abyssal lett de a végső csatában ő még nem szerepelt. A hajcsat csak arra utalt hogy valószínűleg Abyssal.
Ha gondolod írhatok még de azt inkább PM-ben. -
Zoli105 #11528 Végig néztem , nagyon állat ez a sorozat :O :D áhh a vége az valami brutál :D van itt minden mint a búcsúban :D
De lenne itt pár észrevétel/kérdés ! (aki nem látta a sorozatot ne olvassa el ! ;) tessék megnézni !
mégpedig :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!3-4 rész körül meghall vagyis elsüllyed az egyik rombolós csaj Kisaragi most akkor az utolsó részben ő az utolsó anyahajóbiszembaszomvízicsaj !? mert hogy úgye a felszínre úszott a hajcsatja ami ilyen kék genyás volt , szóval akkor ezek a vizíbiszembaszoműrlénylány izék átalakítják és átállítják magukhoz az elsüllyedt hajós csajokat ? :O hm akkor sejthető miről fog szólni a második évad :D Meg annyira azért nem követi a történelmet hál égnek :D szerethető karaktereket raknak be a sorozatba és kér lenne ha valamelyik is elveszne ! ( -
seepheeerd #11527 Persze hogy az volt, hiszen az amerikaiak ismerték a teljes japán haditervet :)
Aki pdig az mm-re panaszkodik:
USA
Task Force 58:
11 repülőgép hordozó
386 repülő
6 csatahajó
11 cirkáló
30+ romboló
Szemben az IJN:
2. Combined Fleet
1 csatahajó
1 könnyűcirkáló
8 romboló
115 repülőgép, legtöbbjük kamikaze
-
asolyom #11526 A randomhoz el kell érni egy szintet. -
#11525 Akkor most kapcsold át fent a co-op ot random ra -
hawkie22 #11524 Én tegnap kezdtem el a játékot, eddig csak USA meg német Tier I-II hajókkal mentem, 10 meccsböl 10 nyert. :) Kétszer haltam. Eddig pozitív. :) -
asolyom #11523 Ha már hordozók; a patch óta a Langley-ből egészen baba hajó lett. -
Prof William #11522 Erről is vannak ilyen "Mi lett volna ha?" teóriák.
Vannak akik szerint ha a japánok támadásra vezényelték volna a felszíni flottát, akkor elpusztíthatták volna az amerikai anyahajókat, amelyeknek szinte már nem is maradt gépük, mert majdnem mind odaveszett a harcokban. -
#11521 Hjah Midway eléggé szopó volt, az amcsik hatost dobtak golyóval kb :D Akga,Kaga,Hiryu,Soryu... a Hiryu-n a kapitány ottmaradt miután elhagyták a hajót, de csak másnap süllyedt el elég hátborzongató belegondolni -
Prof William #11520 A játék neve is Kantai Collection, mint az animének. Böngészős játék. Japán nyelvű de már van hozzá angol fordítás.
Második évad és film ebben az évben lesz. A film valamikor tavasszal az évadot még nem tudni.
Amúgy van egy TK vagy Takotsuboya nevű tehetséges manga rajzoló, aki nekikezdett egy olyan Kantai Projectnek ahol tényleg lépésről-lépésre bemutatja az egész csendes óceáni háborút. Most tart Midway-nél szóval nem kell részleteznem, hogy már eléggé emgfogyatkozott a szereplőgárda. :)