22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Rhonin7
    hónapok óta mindenki úszkál és még véletlen sem akarnak harcolni...nem csak a BB-k a játékosok 3/4-e
  • carp3tm0nster
    a meccs elején még okés, mikor az ellen anyahajóinak első hulláma ellen segítesz air covert adni nekik, de mikor már 10 perce megy a csata?
  • CommanDos
    + 1 BS mindig gardedámkodik rendesen
    én megszoktam köszönni neki de eltessékelem a csatamezőre hogy arra van a dolga

Mi ez az állandó pöcsölgetés már engem idegesít megint a modokat is le kellene szedni
    bezzeg a wotnál végre abba hagyták ezt a hülye szokást hogy kiadnak vmi kis szemetet mindig
  • carp3tm0nster
    Az komoly tényleg, hogy vannak olyan BB playerek akik az anyahajóink MÖGÖTT úszkálnak???
  • Darun
    Múltkor én is kaptam, de én is csak egy csata után. Egyébként továbbra sem értem, hogy lehetne bárki elégedett az MM-el, amikor még tier balance sincs.
  • Tono34
    ?
  • tbundy
    mi ez a csata utáni MM elégedettségi kérdés? nem is értettem a kérdést, mert pont jól el volt osztva a csata, mondjuk az utána lévő meccs után is vártam a kérdést, jelentős tier hátrányban voltunk, de ott meg nem jött a kérdés...
  • Caliph
    nem.
  • Tono34
    A küldik teljesíthetőek botok ellen co-op csatában?
  • Tono34
    Clever egy kicsit inaktívnak tűnik.
  • patchaou
    Köszi mindkettőtőknek! Cleverland wotos videóit régen nézegettem, nem tudtam hogy hajókázik is .)
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.05.12. 08:57:49
  • drop
    ö magyar
  • Tono34
    Ugyan nem magyar, de nagyon jó videói vannak. Notser
  • Darun
    Végre találtam egy ARP Myoko-s csatajelentést. Az alapján szerintem se számit prémnek..
  • BigaC
    sajnos nem. ha megnézed a csata végén a fület, nem ad többet semmiből.
    egyetlen előnyük, hogy a kapitányaik pénz/dublon nélkül cserélgethetőek az összes ARP hajón belül. ha mondjuk megvan a 16-os Hiei, akkor az nem egy rossz dolog.
    ezenkívül arról sem sikerült bizonyítékot szerezni, hogy a szép neonfestésük adna bármi bónuszt. nem is lehet őket lecserélni sem, ellentétben a valódi prémium hajókkal. nem is jelenik meg ez a fül egyáltalán.
  • Darun
    A jelölésük alapján igen.
  • Prof William
    Az ARP hajók is prémiumnak számítanak? Tehát pl több pénz jön be velük?
  • whiskeyman
    Pont 5 kill kellett még T6-os hajóval :D

• patchaou
    Tudnátok ajánlani olyan magyar videóst vagy streamert akinek a játékából lehet tanulni?
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.05.11. 18:27:06
  • Darun
    Azon gondolkozom hogy lehet a Raptr videó felvevője akasztja ki. Múltkor se tapasztaltam fagyást, miután kilőttem.

Ha egy sima hajó kapitányát átképzés nélkül átteszem egy másik sima hajóba, akkor nem kap xp-t?
  • Caliph
    laptopon csinálta ma nekem először,de ez régi cucc meg sem lepődtem,csak feladatkezelőből tudtam kilőni(biztos bünti volt hogy melóban nem játszani kéne) :D

Pcn semmi probléma
  • Darun
    Megint kifagyott a játék csata közben, de olyan szinten, hogy még az idő lejárta után sem történik semmi. Vagyis még a főmenübe se dob ki, be kell zárni az egész klienst és restartolni. Ilyent eddig még nem tapasztaltam, pedig már egy éve játszom.
  • Darun
    A kapitány nekem se lett meg. Sajnos tier 8 felett már nem könnyű killt szerezni, én meg nem az a killopó fajta vagyok. Igy hiába sebzek egy csatában sokat, ha a végén lenyúlják a kill-t. Ezért szerettem már a WoT-ban is, mikor valaki a kill/csata alapján akarta eldönteni mennyire jó játékos valaki. Egyébként a napokban nekem is volt egy olyan esetem, hogy a teljes salvo körülöttem csapódott be. Jampinak is éreztem magam utána :D A probléma az, hogy az ilyen szerencsén múló dolgok nekem nem igazán jönnek be. Több ammorack-et kaptam mint lőttem (pedig minden hajóra először a MBM-et teszem fel) illetve többször lőttem körbe az ellent, mint ahányszor engem lőttek. Gyanitom hogy kigyújtani is többször gyújtottak ki, mint amennyi tüzet én okoztam. De hát ez ilyen.
  • BigaC
    hát megesik az is, hogy a szórás pont jót tesz, mert amúgy mellécélzott az ember és pont a szórással talált :)
    persze sokszor meg nekünk van ilyen szerencsénk és akkor az ellen panaszkodik valamelyik fórumon :)
    amúgy én meg se szólalok, mert nem teljesítettem a Hiei küldetést, a 16-os kapitányt buktam... egyszerűen nem tudtam annyit játszani, pedig a Tirpitz is besegített az utolsó héten...
  • Darun
    Vagy csak most tesztelik a tengerfelettjárókat. (ugye tavaly azt nyilatkozták hogy nem lesznek U-boot-ok, de ez nem jelenti azt hogy tenger felett járók sem lesznek)
  • Darun
    Gondoltam megyek egy kört a Warspite-al, mostanában eléggé elhanyagoltam. Elég jól páncélozott, ehhez képest egy Aoba 2000+ sebzéseket küldött belém, mig én a Coloradóval lövésenként sebzek 1000-et. Fck logic.
  • PrasCo
    Úgy tűnik, véletlenül a WoWp-be jelentkeztem be...
    vagy csak párzási időszaka van a rombolóknak.

Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.05.11. 16:08:05
  • Darun
    Én az első csatában megkérdeztem egy gyereket aki azzal jött be, hogy jó e. Azt mondta, több pontot ér a légvédelme mint a normál változaté. Namost én barmoira nem ezt kérdeztem, mert a Murmansk-nak 48-as arty-ja van, az Omaha-nak 39, miközben csontra ugyan az mind a kettő. Ennyit a pontokról.
    A Texas egy fullra húzott New York, megerősitett légvédelemmel. A megnövekedett súly miatt viszont kicsit lomhább lett. A festés miatt ugye valamivel nehezebben vehető észre illetve van rá némi esély hogy kevesebb találatot kapsz be. Illetve 0.5 csomóval alacsonyabb a sebessége. (a kormány kitéritése meg 14 sec a New York 12,5 sec-éhez képest) Illetve nézd azt, hogy bármilyen US csatahajó kapitánya beleültethető, meg ugye olcsóbb a javitás és +xp-t kapsz. Ha tetszett a New York, de kell a helye, akkor esetleg érdemes lehet megvenni. Mivel csak 5-ös szintű, ezért ugye a fordulékonyságán nem lehet javitani.
  • Darun
    Mint irtam is, épp fordulásban voltam és ha figyelembe vesszük a lövedékek sebességét, bővel azelőtt lőtt rám, hogy elkezdtem volna fordulni. Ha figyelembe veszed hogy a Kongó szórása olyan 200 méter körül van, a Pensacola legnagyobb szélessége meg nem éri el a 10 métert, akkor szerintem telesen érthető a problémám. Egyébként a szopóágas kezdés nem újkeletű, az V-ös amcsi csatahajóm rögtön az első csatában, az első sortűzre ammorack-et kapott, szóval...
    Amig alacsony tierben inkább a cirkálók feküdtek jobban, magasabb tierben most már inkább csatahajókkal játszok. Ha az elmúlt két hetet nem nézem, szerintem több rombolót végeztem ki velük, mint cirkálót. Ezért is nem szeretem ezeket az x hajóval lőj ki y mennyiségű z hajót. Mert ilyenkor tuti mindenki elém kerül, csak az a z nem, Azért kivétel az elmúlt két hét, mert most kivételesen sok cirkálót lőttem ki csatahajóval.
    Én nem bántam meg se a Kutuzovot se az Atlantát, annak ellenére hogy még egyiket sem érzem igazán, viszont a mostani Hiei-es küldi teljesitésében oroszlánrészt kaptak. Egyrészt azért, mert rajtuk kivül csak a Colo volt ami tier-ben megfelelt, másrészt az érj el 2000 és 3000 találatot nem ment volna ilyen gyors ágyúk nélkül. Sajnos célozni mind a kettővel baromi nehéz, mivel a lövedékek soká érik el a célt. De sztem a 100 találat/csata igy is meg volt. Ráadásul mind a kettő nagyon erős AA védelemmel rendelkezik (kapitány skill illetve modul) illetve a Kutuzovon jó hasznát láttam a füstgenerátornak. Illetve az okozz x tüzet küldik is elég jól mennek velük, bár sztem az arányom bőven a papirforma alatt van, szóval a kövi skill nekik majd ez lesz.

És akkor lenne hozzátok egy kérdésem is. Ugye az US BB-knél alap az elsődleges modulhelyre a main battery mod.(még ezzel is nagyon gyakran ellövik őket, hála a páncél hiányának) De mit érdemes a japó BB-kre rakni? A tornyok olyan páncélozottak, hogy még soha nem vált egy tornyom se használhatatlanná. A másodlagos fegyverzetet nagyon ritkán használom és 1-2 ágyú hiánya meg sem kottyan, ugyan ez igaz a légvédelemre. A japánoké kevésbé erős, de mivel jól manőverezhetőek, ezért nincsenek is úgy kiszolgáltatva a légierőnek.
  • Tono34
    Smith v Katori melyiket érné meg jobban? 180 gyémántnál tartok.
  • whiskeyman
    Ráadásul most már 2750 lett :/
  • Lópikula
    A USS Texas megéri az árát? Gondolkodom rajta, tetszik, h erős az AA-ja.
  • Avenger93
    Hát jelenleg a 155-ösök vannak rajta de meg lesz hamarosan a fejlesztett szöveg majd azzal is kipróbálom. Mondjuk sok reményt nem fűzök hozzá..
  • Tono34
    Azt hiszem elkezdte kompenzálni a tegnapi kínlódást:

• Count Adyn
    Én 2488-at mentem legjobbnak, elég reménytelen :D
  • whiskeyman
    Ki, hogy halad a gyűjtögetéssel? Nekem még csak 80 van, de még 7 kell a 120-hoz.

Ezt a rohadt 2500 XP-t egy csatában nem egyszerű összeszedni, eddig max 2279 lett :/
    Carrierhez kell még 16 süllyesztés, akkor még +40.
  • BigaC
    A Pensacolának az egyik legrosszabb a rejtőzködése, ha más hajóval mész, látszik, hogy a csatahajók után először a Pensacolák villannak fel. Ezért aztán sok csatahajós már az első percekben spotter plane-el odaküld egy két csomagot, hátha talál. És hát RNG+jól belőtte a spotter irányzékot, számos gyanútlan (Incoming Fire Alert skillel nem rendelkező?) player súlyosan megsérül, akár csobban is. Tehát vele már a csata elején forgolódni kell, mert amelyik cirkáló 20km-ről gyakran irányt vált, azt nem lehet így eltalálni.
    A Colorado-nak valóban nagy a szórása, az elődjét a Mex-et jobban szerettem, bár azt is nerfelték már ilyen szempontból (de ott legalább hármas torony elrendezés volt, úgy éreztem nagyobb az esély betalálni). Ritkán megyek vele, és hát a North Carolina már iszonyú drága főleg XP-ben, eltart egy darabig, ha odaérek, ha egyáltalán akarom - a Tirpitz-el túl sok NC-t lőttem ki, vagy nem túl jó hajó/nem tudnak vele jól játszani...
  • BigaC
    Milyen löveggel mész vele? Akikkel játszom, végül azt mondták, hogy jó poén néha visszarakni a 155-ösket, de a horror forgatás miatt és általában is a 203-as jobban muzsikál. A japán cirkálókkal nem tudom mekkora Tier-ig a lőtáv a gond. A Myoko anno fantasztikus hajó volt, de nerfelték a lőtávot, azóta kevesebbet megyek vele (ARP), pedig még mindig jó kis karmai vannak, csak óvatosabban kell vele játszani. Az Atago-val is pont ezért szemeztem, kitűnő lövegek, torpedók, HP visszatöltés, alacsony észlelhetőség - csak ott is a nagyon alacsony lőtáv problémás. Viszont olyan Mogami és Atago eredményeket láttam már, hogy leesett az állam - ideális pályán, jól taktikázva mindkettő nagyon ütőképes és veszélyes..
  • BigaC
    Persze, érdemes prém-nél tartani egy határt, hogy mennyit enged meg az ember. Azt is megértem, aki vesz egy párat, és azt is, aki elvi okokból elzárkózik ettől. túlköltekezni nagy hiba, de ez minden prém rendszerű játékra és hobby-ra igaz :)
    A Roon esetén ne hallgass rám, mert én is csak hallomásból írom, nekem sincs. de jobban belegondolva, egész jókat mentem anno a Nürnberggel (egyedüli hajó, amivel tartósan 65% felett volt a wr-em). Azt mondják a Roon-al keverék módon kell játszani: egy kis Nürnberg és egy kis Hipper. :)
  • BigaC
    Tier 8 felett már igen drága a javítás. Ha nincs prém acc, közepes játékosnak nehéz haladni, de legalábbis meg kell tartani jópár 5-6-7-es hajót farmolni. És ez egyre rosszabb felfelé, nem véletlenül olyan tűnnek bénának a Tier 10-es csaták már, kicsit drága a csobbanás.
    Prém hajók, nekem bevallom van egy Tirpitz-em és egy Kutuzov-om (+Kamikaze-R, de azt nyertem), de aztán visszafogtam magam. Nincs bajom azzal, ha valaki ilyen prém rendszerű játékot csinál, mert sok előnye is van, de az árak legalábbis Kelet-Európában kissé borsosak - egy hajó egy új AAA játék árát is eléri. Ezt a (fehér)oroszok tudhatnák, de hát ők főleg a gazdag nyugat-európaiakra és amerikaikara lőtték be az áraikat. Tetszik még az Atago és az 5-ös Texas is, de egyelőre nem veszek többet semmit. Érdemes amúgy várni, sok az akció, az Atagot is már így akciósan árulják, lesz az még olcsóbb is. Szerintem forintban 5-6e lenne reális egy valójában nem létező bithalmazért :)
    A Tirpitz-et nem bántam meg, szórakoztató és erős hajó, ráadásul még óvatosan +2 tieres hajók között is játszható, ha nehézcirkálóként használod. És hajórajongóknak azért gyűjtői darab is. A Kutuzov-ot megbántam, vagy nagyon kiismerte mindenki és könnyen kiütik, vagy sokat nerfelgették, vagy elfelejtettem vele játszani. Az első héten nagyok jókat ment, de manapság alig játszom vele. (van egy gyanúm egyébként, hogy a game a frissen prémium hajót vett játékosokat kicsit kedvezőbb MM-re rakja az elején, hogy legyen sikerélmény, aztán visszaesik vele a teljesítmény)
    Csinálhatna a WG pár single player missziót, offline is játszható skirmish-et, így a sok pénzért megvett/vérrel és szenvedéssel összegyűjtött hajókkal bármikor játszhatna az ember, akkor is, amikor már az online játéktér kiüresedik, kiszolgál.
    Egyébként azt is lehet nézni, hogy egy jó minőségű műanyag modell (hej de sokat összeraktam ilyet régen, ifjúkoromban) sem olcsó, de azzal legfeljebb csak a fürdőkádban vagy kerti tóban játszhatsz :)