22420
A Wargaming új MMO játéka
-
Matusy #12640 Üdv!
Folyton mindenhol azt hallom és olvasom hogy a japán hajók mindenben erősebbek. Én carrierrel szeretek játszani, de pont az ellenkezőjét látom. Több vadásza van simán kiharcolja a légifölényt és semmit nem tudok vele kezdeni. Fejlesztett vadászaim vannak a kapitány is vadászokra specializáltam, de igazából nem sokat javult a dolog. Jó esettben a 2 osztag vadászgépem lelő 9 ellenséges vadászt majd elfogy. Utána meg próbálok menekülni de elkapja a torpedóvetőimet és bombázóimat igy nagy kárt nem okoznak. Ált.ban 1 hajót tudok elsülyeszteni aztán elfogynak a vadászaim, vadászfedezet nélkül meg elég nehéz támogatni a társaimat. Mit csinálok rosszul? -
Avenger93 #12639 Amíg elérjük a 15 millió gyémántot, bár eredetileg 12 volt csak kitoltál 15-re szóval kitudja. -
Toweliee #12638 Meddig tart a Grand Naval event? -
#12637 Haha..majd jön más. -
Avenger93 #12636 Wargaming esetében ez totál meglepő... :D EU szerver hanyagolása és a community rektelése bevált módszer.. -
Scharnhorst #12635 Na a hivatalos fórumon kitört a parasztlázadás főként a lengyelek részéről. Megelégelték, hogy nincsenek informálva az eventekről. A GNB végén levő balfaszkodásból. Az, hogy minden információt az orosz fórumról kell összehalászni ami az új patcheket illeti.
Szóval elkezdték szétspammelni az EU fórumot, amire jött a banhammer válaszként. Az írások alapján a lengyel community kihalóban van lassan, legalább is a legfőbb tagokat elvesztették. -
BigaC #12634 jah, bár az új prémium hajókra amúgy is előszeretettel rászállnak (megnézik ugyanúgy süllyed-e, mint a normál hajó :))
NC jó hajó, megéri küzdeni érte, bár a Tirpitz-et kicsit jobban szeretem a 8-asban.
ha viszont akarsz majd Ranked-olni, ne add el a Colorado-t :) -
Darun #12633 Nyilván, de nem egyedül kell rámenni az ellenfélre. És nyilván közel is akkor mész, mikor látod hogy nem foglalkozik veled. Épp az előbb torpedózta ki a Pensacolám egy Omaha, mert egy dd-vel megy Myokoval foglalkoztam. Még a másodlagos lövegeim is az utóbbit lőtték, igy nem sok esélyem volt, pedig az Omahába is volt kb 1000 élet. Egyébként 4 csata, 4 vereség. Érdekes módon mindig akkor vagyok szopó ágon, mikor 2x vagy 3x szorzó van. És a Colonak már csak 10k kéne hogy meg legyen a NC. Egyébként az első csatában... 4 v 4 csatahajó. Az ellenfélnek 3 tier 8-as meg egy tier 6, nálunk meg 5-8-ig volt minden tierből egy. Ez aztán a balance!
Am a poén az volt, hogy a csatát végigcsetelte a Carolinánk meg az ellenfél Amagija. A Carolinás srác szidta a Colot mint a bokrot, erre kikaptam az ellenfél Carolináját. Igaz mákon volt, irtam is neki, mert az utolsó lövésem citadella volt, am olyan ótvarokat sebeztem, hogy már az első csata után elment a kedvem. De hát s 2x szorzó nagy úr. Igaz csak 4 vereségig.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.06.05. 04:02:20 -
BigaC #12632 megvettem az Indianapolist, ami papíron egész jó Tier 7 cirkálónak tűnik. 16.9-es lőtáv, a Pensacola lövegei, de csak 3x3. viszont valóban, a Myoko-ban ülve valahogy mindig nagyobbnak érzem a sebzést, nem tudom, miért van így. mondjuk a torpedókat én eddig nagyon ritkán tudtam csak kihasználni, még ha 10km-esek is (cserébe egészen lassúak). egy cirkáló 10km-en, ha csatahajó is van a közelben, nem húzza sokáig, szóval amolyan "just a flesh wound" fegyver. -
Darun #12631 Igazából a történelmi módban az alap tankokkal játszottál. Mármint általában a tankoknál az alap felszereltség a történelmileg hiteles "modul". Szóval nagyon nincs mit copy-paste-elni. Esély egyébként lett volna. Nyilván ha nem 1 Ferdi meg 1-1 Tigris/Panther ellen tesznek be 6 SU-152-t még nyerhettünk is volna. Én teljesen meglepődtem azon, hogy mennyi low tier tank van, azt hittem mindenki toppal jön majd be. De tele volt Pz III-as és IV-esekkel, meg T-28 illetve T-34. IS-ből is mindig több volt, a német td-k összetételére annyira nem emlékszem.
Előszedtem tegnap az ARP Myoko-t, mert megint volt 2 torpedós napi küldim. Már nem is igen nézem őket, de ezek valahogy mindig beragadnak, mert 99%-ban ágyúzok. Mivel van Pensacola-m, akad némi összehasonlitási alap. Igaz hogy utóbbi még alap, az éjjel vettem meg rá a B testet, demég nem mentem vele. A japánnak kb a szórása rosszabb kicsit,valamivel talán gyengébb a légvédelme és kettővel kevesebb main gunja van. És ennyi. Messzebb lő, gyorsabb, fordulékonyabb, páncélozottabb, több az életereje és nem utolsó sorban még van torpedója is. És ahogy nézegettem, alapvetően jellemző hogy a japán hajók mindenhol erősebbek az amerikainál. Akkor ebből milyen történelmi csaták lennének? Már az azonos tierben lévő hajók között sincs igazán egyensúly. A japán csatahajóknak átlagosan 4-5 kilóméter előnyük van lőtávolságra, és ha a páncéljuk nem lenne elég, még mindig le tudják hagyni az amcsikat.
A pve nem tudom mennyire lenne megoldás. Ha úgy valósitanák meg, mint a Warplane-ben, akkor inkább ne is legyen. Ott a csaták többsége úgy ér véget, hogy az egyik oldal veszit max 3 gépet, közben teljesen likvidálják a másikat. Nagyon sokszor van az az érzésem, hogy egyik csapatban totál retardált botok vannak, mintha csak a WG-sek a saját képességeiket modellezték volna le, a másik oldalon meg epic botok. Ott sem vagyok legendary játékot, de az éjjel már másodszor fordult velem elő, hogy két bot durvább köteléket repült mint egyes pro szakaszok. A kevés HP-s low alt vadász szépen jött velem szemben és hagyta magát leszedni, közben a társa, egy high alt vadász meg követte fentről, lecsapott rám és kivégzett. Bezzeg a saját csapattárs bot, mikor csatagéppel egyedül maradt egyetlen low hp-s vadász ellen, aki ráadásul majdnem szembe jött vele, szépen ráfordult a gt-re és hagyta magát lelőni. Annyit kellett volna csak csinálnia, hogy 10 fokot elfordul és lő. Nyertünk volna. De nem, mert mennyivel jobb a hülye botokkal egy csapatban lenni! Szóval kösz nem, ilyet nem kérünk a Warshipbe. Van elég ilyen player is. -
Kotomicuki #12630 Gondolom, a játékosok olyan csatákban szeretnének részt venni, amiben esélyük is van némi eredmény elérésére: azzal senkit nem lehet motiválni, hogy a +2 tier-es sávot akár még meg is növelik - ha visszatennék a régi HE lőszereket a wot-ba, akkor talán, de még kéne a "kiegyensúlyozás" (pl. a kisebb gépeknek legalább a rof-ját megnövelni a játékmódban, látótávról, HP-ről nem is beszélve - amíg copy-paste adatokkal futnak, valóban értelmetlen a történelmi csatamód).
Így legfeljebb pve módokat tudnék elképzelni, de ezt meg nem támogatja a játékmotor: a játékosoknak kell gondoskodniuk a saját "szórakoztatásukról" is (+ 2 tier-ben magatehetetlen célpontot játszani a "nagyoknak"), miközben a kiadó csak a zsét számolja... -
Darun #12629 Megjegyzem, én kb 2 történelmi csatában vettem részt a WoT-ban. Ennek főleg az volt az oka, hogy 10 perc várakozás után sem talált elég játékost. Ha jól emlékszem, mind a három csatában Ferdivel voltam. Az oroszok egyébként egyáltalán nem voltak hátrányban, sőt! Pont azért ment a rinyálás, mert az orosz oldal tele volt SU-152-vel, a németek meg Pz 4 és hasonszőrű kollégái. Konkrétan az első csatámra emlékszem, egyetlen Tigrisünk és egyetlen Pantherünk volt, meg ketten voltunk Ferdik. Elég szoros meccs volt és úgy rémlik a végén épp csak nyertünk. Illetve volt még egy csata, ott két dologra emlékszem, egyrészt arra hogy egyedül voltam Ferdi 6(!!!) SU-152-es ellen és hogy nagyon csúnyán elvertek minket. Az első pár napban valóban nehéz volt összeszedni a kellő számú orosz tankot, utána viszont pont hogy németekből volt hiány.
Szerintem már a Myoko is elég nagy szintű hajó ahhoz, hogy ARP legyen, tier 10-es hajót kizártnak tartom hogy ilyen küldire betegyenek. A vicc egyébként az, hogy ha jól emlékszem, az első ARP küldit még 5-ös hajókkal meg lehetett csinálni. Az még nem is volt olyan nehéz, ennek ellenére nem mondanám hogy túl sok ARP hajót látok... igaz hogy a hülye küldik miatt főleg tier 7-8-ban játszom. Egyébként biztos több hajó le van modellezve, mint amennyiről tudunk, üzleti fogás lehet csak az, hogy fokozatosan teszik be őket, ahogy azt már valaki irta is. -
BigaC #12628 sosem WoT-oztam, érdekes ez az infó.
azt gondoltam volna, a történelmi csatáknak pont az lett volna a vonzereje, hogy hátrányból lehet-e nyerni, esetleg itt az MM működhetett volna úgy, hogy tapasztaltabb playereket tesz a hátrányosabb oldalra. egyébként a sima random MM-et sem sikerült a mai napig úgy megcsinálniuk, hogy nem is olyan ritkán be ne adjon egy abszolút nem egyenrangú felállást.
én kicsit később érkeztem ebbe a játékba, és csak 1-2 ranked volt azóta, pedig ahogy haladtam én is, szívesen kipróbáltam volna magam még a Ranked csatában (bár állítólag lesz nemsokára). -
carp3tm0nster #12627 a történelmi csaták azért buktak el, mert a nyomi orosz playerek bőgtek, hogy 15 IS-1 nem ellenfél 15 Tiger-nek. Gyakorlatilag ezeket a meccseket 9:1 arányban nyerték a németek... Az meg más kérdés, hogy ez a csata típus kikapcsolható volt... -
Scharnhorst #12626 Van egy sanda gyanúm, hogy azok nem fognak bekerülni, vagy ha még is akkor valami lehetetlen követelmény (pl: legyen minden ARP hajó meg ami addig megjelent) plusz valami olyan küldi amit szinte lehetetlen megcsinálni. -
Zoli105 #12625 Yamato és Musasi is bekerül nem ? :D -
Scharnhorst #12624 Ott van a kutya elásva az APR küldikkel, hogy csak olyan hajót raknak be aminek az alap hajója már benn van a játékban. A többi ARP hajó már teljesen új osztályok amik gondolom messze nincsenek lemodellezve, nehogy már emiatt kelljen nekik plusz munkát végezni. Ezután a küldi sorozat után tuti, hogy a maradék 2 Myoko lesz a következő. :D :D -
Darun #12623 A történelmi csaták a WoT-ban is megbuktak. És ha azt nézzük, hogy a hajósban is a japán-amerikai párosból szinte mindenhol a japánok az erősebbek, itt sem lenne hosszú életű ez a játékmód. Én majd arra leszek kiváncsi, hogy a Thunderben hogy hozzák össze a három játékot.
Amikor először szóba került ez az ARP dolog, én is reménykedtem hogy kicsit szinesebb lesz a játék, de betették őket normál csatába és azon kivül hogy szép szines, meg autentikus hangja van a kapitánynak, semmi extra. Mondjuk azt én se értem, miért jó az hogy már a negyedik Kongot szerezhetjük meg. Nem hinném hogy túl sok játékost motiválna az, hogy tele legyen a kikötője a kétféle ARP hajó eltérő festésű változatával. -
#12622 régen említettem hogy lehetne ilyen konvolykísérős mod is...de ott is az lenne hogy távolról leágyúzzák a teherhajókat szarva arra hogy túlélik e vagy sem,aztan mission failed mert elsüllyedtek a megvédendő célpontok. az egy dolog hogy az ellen flottáját ledaráltátok de mégis lose.
nem tudom milyen más küldit lehetne még berakni,igy hogy nem számít a hajód állapota -
#12621 A játék gyakorlatilag még ha kimondva nem is, de a béta állapotban leledzik. Ez annyit takar, hogy kevés még a választható nemzet és hajóágazat. Véleményem szerint a wargaming nem szeretné, hogy a warplanes után ez is bukás legyen. Nem is lesz az, mivel a játék izgalmas, dinamikus, látványos. Úgy gondolom folyamatos fejlesztés mellett bőségesen lesz benne annyi potenciál, ami mindenkit kielégít, csak győzzük kivárni. -
BigaC #12620 csak én érzem, hogy roppant unalmasak már ezek a küldetések? kill, sebzés, tűz, lövés és variációi.
a jutalmak is egysíkúak. nyerj 5db fogyóeszközt, vagy a huszadik Kongót.
korábban volt róla szó, hogy esetleg beraknak rombolható földi objektumokat, repteret, kikötőt, partvédelmi ütegeket. sok dolgot ki lehetne belőle hozni, védd meg/pusztítsd el a repteret, kikötőt, iktasd ki a földi lövegeket stb. ebből lesz valami szerintetek?
pedig amikor megjelentek a történelmi nevű küldetések, reménykedtem, hogy megcsinálnak pár híres ütközetet térképpel, történelmi felállással, de ezek mögött is csak a lőjj ki 100 hajót és társai vannak. -
#12619 Persze, mert számlával kéred a javítást! ;D -
#12618 Egyre inkább olyan érzésem van mintha a kredithozam csata után némiképpen kevesebb lenne. -
carp3tm0nster #12617 valaki rossz helyre copy-pastelt:) -
#12616 :DDDD
há' küldik a számlát :D -
Toweliee #12615 Srácok, ez milyen üzenet?
-
Avenger93 #12614 Több féle Arp hajó is lehetne igazából, én megnéztem az anime eddig kijött részeit és nem csak kongo osztály hajói voltak benne, ott volt az amerikai hajókra épülő flotta is, azt is berakhatnák ha már minden áron ilyen hajókat akarnak, ahelyett hogy ezt a két hajó típust cserélgetik folyamat -
BigaC #12613 engem a cirkáló se nagyon érdekel, az ARP Myoko megvolt az előzőből, ráadásul a japán cirkáló vonalat későn kezdtem el, és ott is pont a Myoko jön :) én ugyan csatahajózom, de a Kongo engem sem izgat annyira, hogy 3+ legyen belőle :)
csinálhattak volna ebből az ARP mizériából valami értelmes dolgot (külön ARP pálya/spéci küldetések/spéci fegyverek csak egymás között), de nem sikerült nekik.. -
Avenger93 #12612 Engem inkább az hogy elsőnek megint egy kongót lehet szerezni és akkor abból már lesz 3, és egyáltalán nem használom őket mert nem csatahajózok és csak utána lehet neki állni a cirkálónak... -
BigaC #12611 engem az bosszant, hogy csak ezt a két hajót, a Kongót és a Myoko-t variálják... -
#12610 Ez az új Myoko amit a missionből lehet kiütni csodaszép. Ami kicsit bosszant h nem prém. -
#12609 ez a játék sose jut a warplanes sorsára..sokkal dinamikusabb, szebb, szépek a hajók, a pályák..ha rendben benne lesz Anglia és a német ág robbantani fog -
Darun #12608 Gyanitom hogy az event végén derül majd ki. Ahogy a 15 milliós is. -
Avenger93 #12607 Az kiderült hogy a 12 millió gyémántnál mi az a nagy titok? -
Darun #12606 Mert a WoT-ban és a Warplane-ben nem játszották el ezt már? Az összes tankot amit ajándékként adtak, berakták a boltba, persze a tank mellé még vegyél aranyat, meg prémiumot, meg kutyaf*szát, mert hát 1-2000 forintért nem érné meg nekik betenni. Pont ma rakták be a repcsisbe ezt a "lehúzunk még egy kis pénzzel" Bundle-t. Az YP-29 ajándék gép volt, ha jól emlékszem a P-36c-t meg télen lehetett kipörgetni az eventből. Ha nem sikerült, most megveheted. Tisztára jó üzlet! És már nem kell 1v1-be repülnöd, mert beraknak meccsenként 9-14 botot is! Remélem a Warshipre nem ez a sors vár. -
Darun #12605 OMG! Kb másfél hete nem játszottam. Erre olyan mentem a Coloradoval, hogy... Rekord sebzés, rekord xp. Meg akartam nézni hogy sikerült e az Xp-s küldi, erre kiirja hogy GNB over! Viszont nem engedte beváltani a jutalmakat se. A főoldalról ismét betöltöm az eventet, erre látom hogy 12 milláról felemelték 15-re a felső határt. A csat egyébként a szokásos volt, bár ritkán rak be top tiernek Colo-val. És azok is szar csaták szoktak lenni. A mién volt a Firsd Blood, de rögtön mi is vesztettünk 2 hajót. Az első percekben még viszonylag kiegyenlitett volt a küzdelem, de az egész csapat elindult balra kezdésnél, mire én is odaértem, már mindenki visszafordult és az alsó vonal felé menekültek. Majdnem mind a négy pontot sikerült elfoglalnia az ellenségnek, de végül elfogytak. Persze az utolsó 5 hajó nekem jutott és bár addig tök jól kimanővereztem a torpedókat (egy Minekaze lőtt rám 3km-ről, 2 cirkáló meg 4 km-ről) a végén még is belefutottam egybe. Ahhoz képest hogy az ellenség elég jól foglalt, gyéren kaptak xp-t, bár az is igaz hogy a jobb játékosok rajtam lógtak. Volt egy gyerek az ellenségnél Warpite-el. Ő lett az utolsó. Igazából nem tudom hogy gondolta hogy ha az oldalát mutatja egy Colonak, akkor sokáig életben fog maradni. Sebezni se nagyon sebzett, mert 2 salvo-t levettem frontra, ha nem égek cirka 30k-t, talán még túl is éltem volna. Azért kezdésre egész jó meccs volt. -
#12604 Szólj ha kell tesztelni ;) -
BigaC #12603 jah ez van sajnos. az elején megfogadtam, hogy nem költök pénzt a játékra, ehhez képest mióta játszom 3x vettem prém előfizetést és van már 2 prém hajóm is... :( (illetve 3, de a Kamikaze gyöngyökért volt).. jól ismerik ezek az emberi lélektant :)
és már most motoszkál bennem a kisördög, hogy holnap születésnapom és jó lenne vagy egy Atago vagy az Indianapolis :D
amúgy én is játékfejlesztő lennék és elkezdtem egy modern korabeli hadihajós játékot. mint fejlesztő, alapvetően jónak tartom ezt a rendszert, ha mértékletesen használják (a WG nem egészen ilyen, túl drágák bizonyos dolgok...), mert akkor a fejlesztő és játékos is jól jár egy hosszabb kifutású játékkal. és persze az is bennem van, ha én fizetek érte, talán az én játékom prém hajóiért is fog majd valaki (én próbálok barátibb árat találni, max párezer forint legyen egy hajó...) -
DantesHUN #12602 Persze,cirkálóik voltak, de csatahajójuk nem volt, illetve a spanyoloknak valami kisebb
És igen, szerintem a Tegetthof osztály inkább érdekesebb mint a spanyol Espansa, vagy a hollandoké, ami csak papíron létezett.
Nyilván nem önálló ágként gondoltam, de ha lehet lengyel prém hajó, meg bekerülne spanyol meg holland meg kínai (???) akkor a Tegetthoff.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.06.01. 13:10:29 -
#12601 de meg lehet. sőt meg is vannak már szerintem. A hajók is lemodellezve,működöképesen. A marketing ami beleszól itt a dolgokba.szépen lassan csepegtetnek,amikor már épp elég 10es német cruiser van betolják a bb ágat,aztán ha azt is sokan kihúzták jön megint valami. hosszútávon idekötik az embert a gép elé. aztán hátha vesz egy prém hajót vagy prém időt,vagy dublont...nem hülyék