22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Amikor ful alap volt és folyton bedobálta T9-be, akkor még én is jó köröket mentem vele. Általában a végén a lista első felében voltam, ami azért egy alap, low tier BB-től nem rossz teljesitmény szerintem. Most viszont hogy tepertem a végén a NC miatt, legalább 11 vereség zsinórban, 2 hete nem volt leszorzózva a hajó és mint irtam, azonos vagy kisebb tierű cirkláók lőttek belém olyan sebzéseket hogy csak lestem, mig én alig karcoltagattam őket, már ha egyáltalán eltaláltam valamit. Sajnos a játék nagyon nem adja a "ritkán lő, de akkor nagyot" elvet, mert valóban ritkán lő, de akkor is mellé megy, ha meg még is betalál, sebez 1-1,5k-t. És erre kell fél percet várnom. És lassú is, nem fordul, szar a páncélja... Rálőttem az Atlantára HE-vel, és nem sebeztem. Annyira felhúzott hogy eladnám a rákba, de T5 fölött egyelőre nem akarok hajót eladni, meg egyébként is, az elején voltak vele jó csatáim és igazából az sem az ő hibája hogy botok közé tesz be.
    A Tirpitznek nem tudom hová találtam, Nem manőverezett, viszont nem is párhuzamosan haladt velem. Próbáltam kicsit mögé célozni, hogy a felépitményét találtam el, de nem néztem a becsapódást, mert volt ott még egy Tirpitz, meg egy Colo és valami német cv is. Mire visszanéztem meg épp csak a sebzést láttam. Aztán meg meg is haltam.
  • Darun
    Nem biztos hogy citadella. Én is lőttem már Coloval pár 10k-s sorozatot úgy hogy max 3 lövés talált és egy se volt citadell. A Carolina az első olyan hajó, ami alapból jobb mint a fullos elődje. Eddig azt szoktam meg, hogy minden fullos hajómhoz képest visszalépés a következő. Mondjuk az azért vicces, hogy a Colon erősebb légvédelmem van. A NC-vel meg sztem várok holnapig, hátha... De most amúgy is elvette a kedvem a Colo megint a játéktól.
    A küldiben elvileg a hajót mutatja első jutalomként, amit mondjuk én se értek, mert mindig a kapitányt szokta adni először. Egyébként ma az első Colos csatánál az első cset beirás (volt egy Kirishima a csapatunkban): megint Kongo az ARP hajó. Mi meg csak röhögtünk, mert gondolom nem csak nekem lesz ez a negyedik.
  • BigaC
    hm érdekes, én eddig megúsztam a citadellákat az NC-vel, viszont igaz, hogy az ellenfelébe már lőttem párat :)
    de mivel főleg cirkálós vagyok, én csatahajókkal is sokat forgolódom. már amelyikkel lehet :D

Colorado: sokáig utáltam, de amikor kicsit rákoncentráltam, hogy legyen meg az NC, akkor egészen megkedveltem. lehet vele azért csúnyán sebezni, de sajna csak ott, ahová odarakják. sokat lehet bukni csak amiatt, mert nem jó felé indul az ember és utána már késő.
    erősen gondolkozom, hogy ranked-re újravásárolom, azért elég strapabíró jószág..
  • carp3tm0nster
    A Bismarck osztály hajói a valós életben is durva övpáncéllal rendelkeztek ezért írtam. Abból a kétezer valahány száz lövésből nem tudom volt-e olyan, ami átvitte konkrétan az övpáncél, pedig ott lementek már 2-3km-es távra.
    Egy ideje csak BB-t tolok(New Mex, Nagato és a kedvenc a Kongo) de egyszerűen szánalmas csapatokba rak be. Tegnap Kongoval zsinórban 4 bukás, majd new mex-el 3, egy nyertes meccs Nagato-val, de azzal is kb 35%-os winrátám van, elég szimpatikus mennyiségű sebzések mellett...
  • PrasCo
    Én is viszonylag új NC-tulaj vagyok, az első dolog, ami feltűnt vele, hogy a Colorado-hoz képest kés és villa nélkül, de kézzel lapátolva zabálja a citadellákat, akárhogy forgatom. Talán még orrból a legkevésbé.
    Hozzá kell még szoknom, pedig a Nagato sem volt egy úszó vasbeton-tömb. (Az Amagi meg kifejlesztve, de meg nem véve várja, hogy az NC-be beledöntött lóvé visszatermelődjön...)
  • Darun
    A legtöbb hajónak az, viszont elvileg nem oda lőttem. Viszont tényleg feladom! 14 vereség Coloval zsinórban. Most az utolsó csatáért 880 xp-t kapta,, az utánam következő 550-t. És ő a második lett a csapatunkban. Strait, RB. Fent kezdtem, mindenki elindult lefelé, én is. Az alsó csapat konkrétan megállt a pont előtt és kihúzódtak a pálya legszélére. Gondolom ki akartak menni a pályáról, csak azt nem értem miért, mikor eleve túlerőben voltak, és még jöttünk mi is erősitésnek. És persze mivel én fentről jöttem, Coloval, fél pálya lemaradásom volt, esélyem nem volt hogy utolérjem őket, utánam meg jött egy Kongo, egy Nürnberg, középen meg Nagato és Cleveland. Erre a csatára el is ment az összes reportom, de legalább meg van a NC.
  • PrasCo
    Én is azon agyalok, hogy elképzelhető, hogy a a lőtávolság pont beleesik a "zone of immunity"-jébe. Tirpitzzel akkor van szerencsém, amikor baromi közelről küldöm meg (de akkor is úgy szedek róla mondjuk, tizenegypár ezret, hogy egyszerűen sok malac döngette meg), vagy amikor messzebbről a fedélzetre ejtek. Az előbbi eset meg a halai miatt necces.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.06.09. 16:03:05
  • carp3tm0nster
    A Tirpitznek durva volt az övpáncélja:)
  • Darun
    Coloval kb 13 km-ről rálövök a Tirpitz oldalára, és 4 találatból 1k sebzés! AP-vel? Ez mi?
  • Scharnhorst
    Elképzelhető, hogy az első küldetés részt csináltad meg a 4-ből akkor még csak a kapitányt kapod meg. Utána kell megszerezni a hajót.
  • Rhonin7
    IOWA nagy visszaesés lesz.....nem lőnek a másodlagos és a légvédelmi ágyui....a főfegyverzete pedig fejlesztve sem talál el semmmit.....de az,hogy a 9km es hatótávú másodlagosok még 4-5 km -en sem lőnek az priceless
  • carp3tm0nster
    az orosz flottáról mindig a csuzimai csata jut eszembe, ahol taknyosra verték őket a japánok...
  • Darun
    És megint! Az Aoba rám lő, 4k. Visszalövök, 5 találat és sebzek kemény 6k-t AP-vel. Ennyit ér ez a 406 milis ágyú.
  • Plata
    Kaptam egy dobozt amiben volt,rányomtam hogy átvegyem,de semmi nem történt,váltottam kikötőt erre kaptam dc-t visszamentem és azóta sem semmi,de annyira nem izgat,csak t5 hajó lett volna.
  • Darun
    A jelentéseknél a Notification fül alatt mutatja hogy megkaptad?
  • BigaC
    engem meg ma kellemes meglepetés ért, akkorákat ütöttem a North Carolinával, hogy öröm volt nézni. volt jópár 8-10K-s találat is, citadella is.
    gyorsan abba is hagyom mára a játékot :)

• BigaC
    léteztek azok, csak nem nagyon vettek részt harctevékenységben. :)
    de amúgy a Tier 9-10-re más nemzeteknél is igaz, hogy nem létező hajók. (Roon, Hindenburg, Zao, stb.)
  • Plata
    Semmi.
  • Darun
    Csak a nem tudom milyen nevű japán kikötőben érhető el. Válts át oda és mutatni fogja. (Yokosuka)
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.06.09. 12:30:32
  • Darun
    Üdv a klubban! Coloval salvonként átlagosan nekem is 1 hit, 1k sebzés. Akkor akadtam ki, amikor rálövök a japán cirkálóra, 1k sebzés. Visszalő, szembe fordulok vele, nem tudom hány lövése talált be, de rögtön lerántott rólam 4k-t. Múltkor meg szintén Colo jön velem szembe, még éppen lőtávolságra van, 3 találat, 1 gyújtás. Erre beszól hogy HE spam noob vagyok. Jah, mert lőtáv határra, szembe jövő BB-ra HE-vel lövök? Az AP-k 90%-ban lepattannak. De azért én vagyok a noob.
    Mondjuk az hogy baromi sok lövés betalált neki, annyira nem lep meg. Alapból olyan 100 méter körül van a szórása és ő még rárakta a pontosságnövelést. Mondjuk nem hinném hogy az a 10 méter olyan sokat számit. Viszont azt is láttad, hogy a menet közben lévő találatai milyen jók voltak, az álló japán CV-re meg lőtt egy full luftot, utána meg 1 hit. Azon mondjuk meglepődtem.
  • Plata
    Valaki segítsen nekem,csinálom a Fleet of Fog küldit,kész lettem egy részével,kiírta hogy kaptam jutalmul egy hajót,de nincs sehol.
  • Plata
    Azért a WoWs-ban is érződik a nyár hatása,csapattársak simán magamra hagytak egy rakás ellenséggel.
  • carp3tm0nster
    normál hajókról volt szó, nem olyanokról amik nem is nagyon léteztek... :)
  • Caliph
    hát valahogy márcuisban alig pár hónapja jött a komplett orosz cruiser ág 10 hajóval.

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.09. 10:05:53
  • Plata
    Nem baj az amíg hülyék vásárolják.
    Idióta gyökér prém csatahajó az előbb ráfutott egy bazinagy szigetre,fos kis német cruiseremmel megsoroztam párszor,egymás után lőttem neki citadellákat,és elég gyorsan meg is döglött,de sajnos benyúlták előlem a killt,pedig én lőttem szarrá,na amit én attól a prém csatahajó tulajtól kaptam,voltam én noob,csaló,cigány satubbi.
  • Pluskast
    Lassan érdemes lenne a fejlesztőknek elgondolkodni, hogy átnevezzék a játékot World of Premium Warships-re. Nem is tudom, hogy mikor dobtak ki utoljára normál hajókat.
  • carp3tm0nster
    Ami még durva ebben a videoban, hogy egy-egy 9-es salvoból van átlag 6-8 hit. Namost én pl csatahajóznék, ahol egy ilyen esetben a 8 lövedékből(Nagato pl), 7 megy kb elé illetve mögé, egy talál az meg csinál 1k dmg-t
    az meg szimpla szánalom,hogy csatahajóval gyakorlatilag menekülnöm kell, ha jön egy romboló...
  • Tono34
    GNB-nek vége lett? Maradt még benne egy kis elkölteni való..
  • Avenger93
    Nekem is ingyen lett, de azt meg is éri :D 200-250 ezres köröket lehet vele menni ami nekem még elég egyelőre... mondjuk ennyi pénzért én se venném meg
  • atee73
    azert az alcazasa is jobb, jobban fordul, es gyorsabban tolt a torpedoja.............
    ettol fuggetlenul en se azt vennem, mivel mar igencsak levittek a credithozamat( nekem meg az kamikazes eventbol van meg)
  • Darun
    Erre van egy nagyon jó WoT-os példám. Anno láttam olyan játékost egy csatában, aki 2.5k csatával behozott egy E-75-t. Megnéztem a profilját, mondanom sem kell csak azt az egy ágat húzta és gyanitom hogy egy tankja sem volt elit. Mivel a csata egyébként 7-8-as volt, ezért elég sokáig húzta, de hátul base campelt a csávó. Nem prémium tank, simán végigment a tech tree-n. Mivel ezt bárki megteheti, hogy egyetlen ágon megpróbál végigmenni, igy a zombikat lehetetlen kiszűrni. Ezt én mondom, akinek 10k csata után sincs T10-es tankom, mert az összes nemzetből van tankom, a németeknél az összes, az emerikaiaknál egy kivételével az összes ágat húzom, oroszoknál szintén az összes. És még csak nem is én vagyok a másik véglet, mert pont a nemrég emlegetett APCR-es kolléga volt az, aki 30k csatával egy T5-ös tankot tudott felmutatni.
  • Darun
    A hasonló kérdéseknél általában a tapasztaltabb játékosok inkább a prém fiókot szokták ajánlani. Gondoltam megemlitem. Egyébként én sem vagyok hive ennek a "tegyünk be prém hajónak egy tech tree hajót minimális változtatással" elvnek. Ami a Kamikazét illeti, az event végén kicsit én is csalódott voltam, mert már az első csata elején nézegettem összehasonlitás képpen a töbi hajót, és már akkor feltűnt hogy ugyan úgy néz ki mint Minekaze. Aztán kiderült hogy tényleg alig van különbség a két hajó között, ami tovább növelte a csalódottságom. Viszont a WG-nek igy is elég nagy bevételei vannak, szóval nem kell attól félniük hogy az emberek nem fizetnek a játékért. És ugye a WG-t miért érdekelné a játékosok véleménye, amig fizetnek?
    Esetleg ajánlanám még a Murmansk-ot, ami ugye egy orosz Omaha, viszont a saját tierjében elég jó hajó. Ha nem tech tree prém hajót akarsz venni, akkor elég gyér a választék.
  • Hunter of Deer
    ugy gondoltam hogy megpotolom es akkor olcsobban kijovok vele, de persze hogy Molotovot nem lehet dublonbol venni.
    nah mind1 majd lesz valahogy.
  • Darun
    Lehet, de annyiból max az Aurorára fogja futni.
  • Hunter of Deer
    premium hajot lehet venni dublonert? csak mert van vagy 2500
  • Darun
    A sima Tirpitz asszem olyan 10k körül van. A 15-ös az ultimate izé volt, ami annyira sztem nem éri meg. A Kamikaze csak 5k, DD is, japán is, tier 5, tehát közepes besorolású. Ha nagyon jó játékos vagy, akkor simán hoz 300k fölött.

drakulalugosi: még van kb 20 napom, de mivel 3 csata után úgy felbasz a játék hogy két napig nem játszom, nem igazán látom értelmét belőni még 15 napot. Az új ARP hajó miatt persze játszani fogok megint, de mivel már van 3 Kongom és egy Myokom, nem követek el harakirit ha ezek nem sikerülnek.

Am megnéztem a videót, pár gondolat:
    -top tier volt, ami azt jelenti hogy átlagosan 2 km előnye van lőtávban a többi ellenféllel szemben
    -azért az hogy egyedül is bement 5 ellenfél közé és alig sebződött... én ilyet csinálnék, olyan fókuszt kapnék hogy két sorozatot se tudnék leadni
    -az mi hogy minden salvora lő egy citadellt? Azt hogy?
    -ennyi citadellel sztem akárki tud 160k sebzést lőni
    -az egész csata alatt alig lőttek rá ha megfigyeltétek. Ehhez képest nem sok élete maradt, ráadásul nem rémlik hogy az ő oldalán lett volna DD, a hajója meg (számomra érthetetlen okból) AA-ra volt fejlesztve.
  • PrasCo
    Világos, rombolóval nagyon sűrűn off, az ok, amiért amiért kiemeltem, az egyedül az, hogy kábé itt meg is állnak a komolyabb különbségek.
    Jónak amúgy jó, valóban, egyszerűen számomra nem "ötezer forint, és amúgy a játékban eleve ingyen ott van"-jó.
  • Hunter of Deer
    nalam DD-n az AA szinte mindig off, azert gondolkodtam el a DDn is mert azt ajanlottak nekem hogy jo, nekem leginkabb a Molotov az ami árban bejön.
    Tirpitz most ha jol lattam nem kaphato es ha igen akkor is olyan 15k korul van.
  • drakulalugosi
    Ha jól értelmezem, 15 nap prémiumot is ad. Érdemes lenne mielőbb kipróbálnod, nálad működik-e?
  • PrasCo
    Hacsak nincs specifikusan japán prémium DD-re szükséged, én még egy üveg kékfrankost követően - amit előbb kiittam, aztán az üveggel trepanáciuót hajtottak rajtam végre - sem értem, miért venne bárki több, mint ötezer forintért egy olyan Minekaze-t, amin az AA-t lecserélték köpőcsövekre.
    Persze, itt visszakanyarodunk az alaptételhez, miszerint mindenki arra költi a pénzét, amire (törvényesen) akarja, és ezt a végsőkig tiszteletben is tartom. :)

Mindenesetre ahogy végiggondolom, komoly bajom, hogy láthatólag más az elképzelésem a prémium hajókról, mint a WG-nek. Én akkor gondolkodom el a vásárlásban, ha valami vagy korrekt játékélményt ad (Tirpitz), vagy elég egyedi (Mikasa), de legfőképpen mindkettő; de az én szememben a legtöbb prémium szemét jelen pillanatban baromi drágán mért kvázi-tech tree hajó.