22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Lenne egy kérdésem, elsősorban azokhoz akiknek sikerült megszerezni a 16 skillpontos Hiei kapitányt. A mostani 3 pontot hozzáadta nektek, vagy ti is kaptatok egy 3 pontos kapitányt? Illetve akinek már meg van a hajó, az most mit kapott helyette? Szerencsére én a Hiei-el még nem mentem egy csatát se, igy most van két kapitányom, de az első teljesen alap még, igy őt simán el tudom küldeni, de szerintem ez elég hülye megoldás volt, illetve az hogy még egyszer beteszik ugyan azt a hajót, ez már kifejezetten dühitő. Egy éves még csak a játék és már is ennyire ellustultak a fejlesztők?
    Egyébként ma Chikumával HE lőszerrel 1 hiteltem egy Novikot. Fogalmam sincs hol találtam el, mert takarásban volt, a csata elején lőttem rá egy kapás sorozatot, aztán hagytam is, erre dev. strike, meg lucky shoot. Szóval jól kezdődött a csata.
  • Darun
    Meg Kutuzovval is. És a nagy lőtávja miatt az sem annyira ciki, ha sűrűn dobál be t10-be. És sztem égetni is könnyebb vele, mint Atlantával.
  • Tono34
    Atlantával "hamar" össze lehet hozni a sok találatot :)

• Caliph
    most voltam Flamuval csatában,tesztelgeti már a dunkerque t6 francia bb-t :)
  • Malachit
    Árról és megjelenéséről van valami hír?
  • whiskeyman
    Első csatának nem is rossz :D
    Egyre jobban tetszik az amcsi DD vonal :)

• Darun
    Mai első csata: Königsberg, megint tier 7. Viszont most egész jó helyen végeztem és túl is éltem. Két dc ellenfelet is lőttem, ezek szerint nem csak engem vagdos ki folyton a kliens.
  • Pluskast
    Na pont ilyesminek képzeltem el ezt a hajó osztályt! (szerintem ezt meg fogom venni)

• Malachit
    Tegnap 11 csata 10 vereség. Az 1 nyert csatában persze szétcickóztak az elején, sebzés meg szinte nulla volt így... És az ember ne legyen ideges...

Egyik csatában például saját cirkálóink közül kettő egyből elkezdte lőni az egyik rombolónkat, mert szerintük az nem oda kezdett el menni egyből, ahova szerintük kellett volna. Persze, így nem is ment sehova, mert kilőtték ők maguk és buktuk is spotter nélkül az egész oldalt, mert a két kedves idióta, ha már kilövi a rombolónkat, nem volt olyan jófej, hogy legalább arrafelé kezdjen el úszkálni, ahonnan kiradírozták a rombolónkat.
  • Darun
    Első csatám Kirovva: tier 7, 13-an köröznek a bázison és pont akkor dob ki a játék, amikor felspottolódok. Vereség, de legalább utolsó lettem.
    Első csatám Königsberggel: tier 7, az egész csapat lemmingel, kapok két salvo-t a térkép túloldalán lévő bb-ktől, aztán csókolom. Asszem mára elég is volt.
  • carp3tm0nster
    Nagatoval 3x zsinórban kiszedik a rudder-t... aha. hányadék random, úgy tűnik ezt is lehet hanyagolni mint a tankos elődjét...
  • BigaC
    Kiev nekem is kedvencem, bár a torpedóit ritkán használtam, a 4km az vicc.
    Viszont füstből egész jól lehet alázni vele bármit, még cirkálókat is AP-vel.
    Egy kisebb tierű cirkáló simán csobban tőle, citadella sem ritka.
    Csak aztán elfogy a füst :D
  • Malachit
    T10 ben az az érzés alakult ki bennem, hogy mindenki veszettül félti a hajóját. Lőni csak max lőtávról lövöldöznek. Közelharc alig van, csak az egymás kerülgetése megy, meg az esetleges leszakadók / elkolbászolók lehentelése. Volt hogy min 5 percig egyik csapat se ment a körök közelébe se, csak kerülgették egymást :/

Orosz rombolókat is húztam. Azokkal ilyen igazi kamikaze / orosz rulett akciókat kell csinálni, ha torpedózni akar az ember. A totális agresszív letámadást kell hajtani mindent egy lapra feltéve. Elég adrenalin pörgető tud lenni, mikor a hatossal rámászol egy Tirpitzre úgy, hogy tőled 1 KM-re legyen és oldalba kaphassad. :) A többi rombolót is meg lehet velük kajálni simán.
  • BigaC
    igen, alacsonyabb tierben valóban nem annyira jelentős.
    magas tierben azért fut mindenki, mert rohadt drága a javítás :)
    nem azt mondom, hogy mindig van alternatív stratégia, de nyilván másképp mész egy Tirpitz-el, ha top tier vagy és másképp, ha Yamato-k és Montana-k vesznek körül.
    egyébként én is azon gondolkozom, hogy inkább Tier 6-7-ben játszom, az sokkal élvezetesebb.
    csak azért vonz pár T10 hajó, hogy kipróbáljam az abszolút top tier életérzést, de amiket leírták és mások is panaszolnak, nem vagyok benne biztos. meg amúgy is, ezzel a játéktempóval, amire nekem tellik, lehet, hogy évekbe tellne :)
  • kHares
    "amíg nem top tier az ember, addig ez mindenhol probléma :)"
    Ezzel nem értek egyet. T5-T6-ban kiválóan lehet teljesíteni még ha be is dob néhány t8-at.

Úgy 30 csata után t8 cruiserekkel azt vettem észre a csaták másképp mennek mint alatta. A legnagyobb probléma hogy mindenki fut. Fölbukkan szemben 2 enemy a mi 4-es csoportunk szétspriccel minden irányba. Hiába kommunikálsz, amikor a north caroline-ban vagyok hiába mondom hogy megyek szembe elvonom a tüzet senki nem támogat. Pedig rám lőnek!
    Amúgy is szeretek agresszívan menni de ez a 20 perc camp minden csatában nagyon lélekölő.

"Változtatni a stratégián" Mégis hogyan? Egyedül nem tudsz mit csinálni. Mint fentebb írtam nem tudod összefogni a csapatot bármit írsz nekik. Ja hogy te nézed a térképet és szeretnél ott lenni ahol a legnagyobb hasznot hozod, esetleg a hajóid erőségét kihasználva játszol? GG, mégis csak akkor teljesítesz ha az enemy elb@ssza, ha mennél ahol kellesz egyedül halsz.

Amin rögtön változtatnék: limitálnám a destroyerek számát. Miért kell 5 db. t9-t10 ellen mennem? Eddig 3 ilyen csatám volt, teljesen komolytalan. Torpedo fal innen majd torpedo fal onnan, ez 2 percenként. Mindenki sziget mögött leskelődött, 20 perc leteltével fele csapat mindkét oldalon még életben volt.

• Caliph
    megjelentek a szárazföldi épületek :D
    survialance station,suppressingért pont jár
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.08.07. 15:05:45
  • BigaC
    amíg nem top tier az ember, addig ez mindenhol probléma :)
    Mogami: el kell jutni a 203-as ágyúkig :)
    a többi hajóval pedig igenis figyelni kell, milyen az MM és aszerint váltaztatni a stratégián.
    a T9,T10 csatahajók nagyon kemények már egy T8-as cirkálónak, de ugyanúgy nem tűzállóak :)
    1-2 prém hajó nem árt pont az átképzés miatt. akkor nem lesz soha retartdált kapitányod :)
  • Darun
    Mentem egy kört Independence-el. Az Amagi úgy bekapta a full salvo-t, hogy öröm volt nézni. Rögtön meg is murdelt. Megyek rá a Colo-ra is, látom hogy mellette fordul egy N. Carolina. Akkor esett le hogy ez egy t8-as csata xD Mondjuk nyertünk, de a csapatom volt olyan kedves és átengedett egy Sims-et, aki persze kinyirt. De vicces volt, hogy a csata 3/4-ig fel se tűnt hogy 8-as csatában vagyok. Egyébként hogy mennyire jellemző a teamwork zero: rámentem egy New Mexico-ra, mert egyedül ment ki oldalra.Az Amagi fedezet nélkül állt benn a foglalóba, nem messze tőle a Colo szintén állt egy sziget mögött. Pedig amikor megláttam az ellenséget (rögtön 6 spot) még örültem is, mondom egyet csak eltalálok a lemming vonatból. Aztán a cirkálók szépen ott hagyták a BB-ket egyedül. Hiába küldték fel a vadászokat, mivel egyértelmű hogy inkább a magányos BB-kre megyek rá.
  • kHares
    Fél év után gondoltam visszanézek, jópofa hogy modokat beleintegrálták a játékba. Annak ellenére a Wot-nál 3 évig magyarázták ez mekkora csalás.
    Viszont átléptem t8-ba a cruiserekkel és nem tudok mit kezdeni. Az oké hogy stock vagyok és a kapitányok retardáltak még 20k xp-ig. De mit lehet kezdeni t10 társaink ellen akik mindig ott vannak? Lőtáv alig, páncél nincs, marad az orrom befordítom aztán csak az első ágyúkat használom de a Yamato bizony citadelláz még rá merőlegesen is 20 km-ről.
    Mogami-ba meg gusztusom sincs beülni, azok a 155 mm ágyúk...
    Majd imádkozok t7 csatáért, hátha jön.
  • whiskeyman
    Én is elkezdem az amerikai vonalat. Kagero szart sem ér, hiába a 16 km-es torpedó táv (20km-esről butítva), harmatgyenge ágyúk, lassú töltés. Esélytelen minden ellen.
  • Caliph
    hú én kezdetekben a japó ddkre fogadtam azt a vonalat kezdtem húzni először.de rá kellettt jönnöm h sztem az amcsi dd vonal a legjobb ddket vonultatja fel...most értem a mahanhoz,ami az első amivel észlelési távon kívülről lehet torpedózni(persze csak fejlszetett modulokkal nem a stockkal) de az előtte lévőket is szerettem nagyon,igazi dd vadászok,főleg a japókra veszélyesek,na meg gunshipek módjára szinte folyamatosan lehet lőni velük,és gyújtogatni a bbket :D
    Aki még nem próbálta szerintem nagyon megéri.
  • Count Adyn
    Stock izumo tényleg elég borzalom:D De a C testtel már 77 a légvédelmem az már elég, fordulas még mindig szar, hátrafelé nyilazásra a legjobb kb, mert előtementeben ha mind3 toronnyal lőni akarsz az akkor szöget nyit hogy bevernek már ap vel:(
    fubuki is vicces kis lőtáv cserébe lassu és alig fordul, szuper egy dd nel :D
  • Malachit
    8-as stok Japó rombolóval is szenvedek. EZ a 8km-es torpedótáv a nagy pályákra és IX-X es hajókra eléggé karcsú. Tiszta vicc volt minap is, amikor egy német VIII-as cirkáló úgy ért majdnem utol, hogy én még boostert is elnyomtam és majdnem csak egyenesen haladtam előtte a távolságot meg lassan faragta lefele. Még jó, hogy a sok eszével kiment 3 csatahajónk elé a sziget mögül és elpukkant :)
  • Malachit
    Hát nekem az Ibuki-n ki van rakva a kapitánnyal a légvédelem (Felszerelés persze nem, mert azzal hajót nem fogsz kilőni :D ). Általában jó messzire elkerülnek a repülőgépeikkel a hordozók. Ha meg balga módon rám küld pár szakaszt, akkor azokból haza már elég kevés jut. Pár hete két hordozót fenyegettem (rájuk lőni még nem tudtam, mert szigetet kellett kerülnöm hozzájuk és persze hamarabb vége lett a csatának, mint hogy érdemben megdöngessem őket :/ ), úgy küldték rám a méhrajokat, hogy ilyet még nem láttam. Vagy 10+ repcsiraj volt rajtam. Dolgozott is szépen a légvédelem. Kb 1,5-2 perc alatt vagy 25-30 repcsi esett le nekik :)

Ellenben a stok Izumó-m minden anyahajós álma a semmi légvédelmével. :/ Legutóbb mikor mentem vele, egy Yamato-nak lőttem hegy mögé csak úgy kb.-ra 1 salvo-ból 2 citadell-t néztem is, ezt meg hogy adta be. Remélem később javulni fog a fordulékonysága, mert alapon annyira tetű, hogy már minden kínom van miatta.
  • Darun
    Az hogy a küldetéses jármű pár hónap múlva kikerül PS-be sztem nem meglepő. A Warplane-ben is megcsinálták, a tankosban meg forditva. Az alapelgondolás nem rossz, hogy küldetések teljesitésével is lehessen prém járművet szerezni. De az hogy ez a jármű egy tech tree-ben is szereplő elem minimálisan módositott változata, számomra a WG fantáziátlanságát és lustaságát bizonyitja. Az ARP-től anno én is azt vártam, hogy majd fokozatosan lehet ezeket a hajókat megszerezni és lesz majd ARP csata. Erre berakták őket a normál hajók közé. Jó, annyira nem bánom, mert pl a japán cirkáló ággal eléggé el vagyok maradva és nem is igazán lelkesedem azért hogy kihúzzam őket, még úgy sem hogy a légvédelmet leszámitva mindenben jobbak az amcsiknál.
  • Zoli105
    pontosan :D csak ezt valamiért nem meri meglépni a WG ! :( (pedig lehet hogy ezzel a játékmoddal több embert csalogatnának :D (gondoljunk csak a japánokra , nálunk elég népszerű volt az Arpeggio of Blue Steel sorozat és a mozifilm is :D kb mint a Kantai Collection )
    vagy lehet hogy tervezik csak előbb a hajókat lehet megszerezni :O végülis Takaot beígérték :D
  • Malachit
    Hát viccesen nézne ki, ha lenne ilyen mód, ahol csak az ARP hajók mehetnének és a fegyverzet is (és persze a pajzsok is) megegyeznének a sorozatbelivel :)

Persze akkor kéne már bele ARP romboló, sőt TENGERALATTJÁRÓ is! :D
  • BigaC
    engem már semennyire.
    volt egy naiv elképzelésem, hogy lesznek külön ARP küldetések, esetleg térképek-játékmódok, az jó lett volna.
    de ami most van, az olyan mint a gyerekek matchbox gyűjteménye.
    a Kamikaze event szerintem jó volt, de elk.rták azzal, hogy utána ugyanaz a hajó megvehető lett, amiért vért izzadtunk :) úgyhogy hasonló eventnél már nem fogok erőlködni..
  • Darun
    Azért kiváncsi lennék arra, hogy a játékosokat mennyire motiválja egy sokadik ugyanolyan ARP hajó megszerzése és mennyire egy Kamikaze event. Ami megjegyzem szintén parasztvakitás, hiszen az meg a Minekaze prém változata. Az oké hogy a Warship fejlesztői "kicsit" lusták, de hogy a prémshopot is igy kezdték... Csak megemliteném, hogy a Warplane játékos állománya olyan kicsi, hogy tavaly még 1v1 normál csaták voltak és ezért be kellett tenni botokat már ebbe a módba is. Még is, a karácsonyi eventhez fele annyi, egyedi gépet leprogramoztak, mint amennyit a Warship egy év alatt fel tud mutatni. (és aminek a fele másolat)
  • Malachit
    Szerintem csak egy robot be van állítva ezeknél, hogy időközönként fesse át a következő árnyalatra az épp élő küldetés nyeremény hajót, variáljon neki 1 random nevet, majd köhögje be a játékba megint.
  • GeoTrasher
    Köszi szépen, meg is oldotta a problémát. Most már csak a lőtávot meg a taktikát kell újra megszoknom.:)
  • Darun
    És a WG születésnapja alkalmából tényleg kaptunk egy új ARP Myoko küldit? Nem már! Há még az előző se ért véget!
  • carp3tm0nster
    hasonló volt nekem is tegnap. számoltam,hogy 28 hit HE-vel Myokoval... 0 tűz...
  • Niflheim87
    Hali! Azon kívül, hogy azt irja Soon jönnek német battleshipek lehet tudni valami pontosabbat mikor lesz elérhető végre?
  • Sendrov
    A megalomán hitleri németországban több "szupercsatahajó" terv is született. Ezek közül némelyik tervét viszonylag részletesen kidolgozták, némelyik csak vázlat szintű terv maradt. Ezen "H" tervek közül szemezgetett a WG. Gondolom a részletekben azért egy kis fantázia is van.
    Itt egy link a H-csatahajókról: H-osztály
  • whiskeyman
    Engem meg az, hogy egy nyomorult Fletchert 5 km-ről látok meg, ő persze folyamatosan lát, így kapom az áldást a 10-14 km-re lévőktől is. Főleg, most, hogy 20km-es lett a torp range a Kageromon :/
  • BigaC
    ennek a német szörnyetegnek valamilyen történelmi nyoma, vagy teljesen WG elmeszülemény?
  • Darun
    Egy gondolat bánt engemet
    A Mogamit HE-vel lőni meg...
    Aha, van 78 HP rajta és 7 lövés nem sebez rajta. Meg 12% gyújtás, ehhez képest 140 lövésből 8 okoz tüzet.
  • whiskeyman
    :DD

azért a mai sem volt rossz :)

• Count Adyn
    Akkor a 3 folyamatosan égő tüzem nem veszett kárba és irányt mutatott a csapatnak :D