23081

A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #13947 Nekem az eventen sikerült belilulnom. Amúgy is a plafonon voltam már a sok vereség miatt, erre az egyik romboló... sehol ellenség... megereszt egy salvot felém. Az egyik el is kapott, kb 100 méterről küldte, el is kezdtem süllyedni. Erre én is megkináltam egy full salvo-val, de ő nem élte túl. Az a baj, hogy sokan már csak a mission miatt mennek be eventezni, le se szarják a Transy-t. Az utolsó csaták egyikében faszán sikerült elkisérni a kapu közelébe, de a Rasputin megevett minket. Erre nézem, 2 DD meg egy BB kb 5 km-re mögöttünk szedte a zombikat. Sajnos addigra már elfogyott a reportom. -
Nem, akkor "csak" az adott ütközet nem számít bele a büntetés csökkentésébe, tehát ha 3 hátralévő rózsaszín-meccsel kezdted és volt egy koccanásod, akkor 3 is marad.
De ha ennyire zavar, akkor felmarkolhatsz egy T1 ladikot és kúpban húsz perc alatt meg is van az 5 meccs. :D -
Sendrov #13945 Köszi. Kicsit próbáltam utána olvasni.
Elméletileg 5 meccset kell tolni saját csapattárs sebzése nélkül ahhoz, hogy le kerüljön a pink jelzés.
A gond, csak az, hogy ha valamelyik csapattárs hajója csak egy kicsit is hozzád ér, akkor megint 5 nap. -
Csatajelentésnél írja, hogy még hány meccs. -
Sendrov #13943 Basszus, én is összeszedtem az első rózsaszín jelölést! A recept ugyanaz, mint ahogy már más is említette előttem: Ellenfél csatahajóra torpedókat küldtem, közöttünk senki. Lővonaltól távol lévő, ellenkező irányba tartó csapattárs romboló hirtelen 180 fokos irányváltással megfordul és belerongyol a komplett torpedósorozatba. Azonnal süllyed, káromkodik stb. Torpedózáskor mindig figyelem, hogy ne legyen köztem és a célpont között saját hajó, sőt arra is figyelek, hogy tart-e arra valaki. De egy ilyen esetet nem tudok kivédeni.
Meddig leszek rózsaszín team killer büntiben? 5 napig? Mert a következő 5 napban nem is lesz időm játszani. Vagy a bünti a játékban eltöltött fix időre vonatkozik? -
Darun #13942 Ironikus, hogy a legjobban mindig azok a csaták mennek, amikre úgy ülök be, hogy ez meg mi a f*sz? Gondolom BB-vel senkinek nem a CV-BB-CC-4 DD felállás az álom kezdés, főleg mivel a T8-as rombolók már nem kevés és nem kis hatótávolságú torpedóval dolgoznak. Mondjuk Carolinával a CV-től annyira nem féltem (92-es AA-ra rámenni felér egy öngyilkossággal), na de azok a torpedók! Végül a 4 DD torpedóiból egy sem talált el, pedig rendeztek csúnya világot, igazából alig sebződtem, igaz hogy sebezni is alig sebeztem, viszont kiszedtem 2 DD-t meg az ellenség cirkálóját. Az utolsó DD-t, aki a CV-re ment, kb 10 km-ről ágyúzgattam, ami azért Carolinával elvileg nem olyan egyszerű mutatvány, de... még is, ha a DD nem változtat irányt. Szóval meg is van a 14-es szint.
(Annyi Xp-t kaptam, hogy meg is lett a mai 2. konténer és bár simát kértem, szuper konténert adott :D )
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.11.06. 19:47:31 -
Leginkább majd este, ha a család alszik :) -
Na...most már csak mehetünk vele 1-2 kört :D -
Este beadta a 3. konténernek a 2. szuperem :) ismét 500 dublon. -
Szinte semmi, egy jó AP sorozat az oldalába és mehet is a következő csatára. -
Darun #13937 Épp most lőttem citadellt Clemsonnal egy Caldean-on. HE-vel! Mondjuk ahhoz képest nem sebzett túl sokat. Ennyire nincs páncélja az angol cirkálóknak? -
Darun #13936 Pár óra múlva szerintem nekem is meg lesz. Még rá nyomom a napi szorzót a Carolinára, hogy minél kevesebb free xp-t kelljen rá költenem... bár ha figyelembe veszem, hogy úgy is cpt. Segal ül a volánhoz, és hozzá még kell egy kevés xp (szintén) akkor talán pár napot még az Iowa is várhat. Én nagyon nagy reményeket nem fűzök hozzá. Anno a Carolina-tól vártam a megváltást, mert sokkal mozgékonyabb mint az elődei, meg ugye 3*3 406 milis löveg, kiváló légvédelem... Az hogy a másodlagosai is ellőnek több mint 7 km-re csak az utóbi időben szempont. Mondjuk most hogy már majdnem teljesen fullos és kicsit rá is éreztem, jobban megy vele a játék, de sztem az Iowa ugyan ez lesz, csak itt már nem rak be ellenem két tierrel nagyobb ellenfeleket. -
Hohóóóóóóóóó :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.11.05. 21:53:06 -
carp3tm0nster #13934 A Gneisenau szórását én említettem. Túl nagy szerintem. Az eredeti hajón úgye 3x3x280-as ágyúk voltak. Most hiába kapott nagyobb kalibert, a Bayernnel vagy Königgel alacsonyabb találati arány mellett több sebzést tudtam bevinni. -
Darun #13933 Nem kell félni, meg is kapják majd azt a nerfet. Addig érdemes húzni. Most egy kicsit én is bánom, hogy anno nem a japó ágon kezdtem el fejleszteni a csatahajókat, mert a páncélzatok átdolgozásával a Kongo legalább is rettenetes lett.
Nekem tetszett a Nassau is, igaz hogy csak annyit mentem vele, hogy meg legyen a Kaiser. Most a Bayernnél tartok, de teszt szerón t10-ig kipróbáltam az összeset, igazából nekem egyedül a Gneisenau nem jött át, az a 6 löveg elég vérszegény.
Valaki emlitette a nagy szórását. Szerintem ennek az az oka, hogy tornyonként csak 2 ágyú van rajta, és azok is elég távol egymástól, igy tényleg nagyon szétszórja lövedékeket. Anno ez volt a problémám a japókkal is. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy amcsi 3 ágyús tornyokkal is gyakran megesik, hogy csak 1 lövedék talál. Viszont a másodlagosai 7.6 km-re elvisznek, ami azért már nem szar. A lőtávja átlagos, a légvédelme egész jó, fordulékony és nehezebb észlelni mint a többi BB-t. Még esetleg a torpedóvédelmét érheti szó, de ez a manőverezőképessége valamennyire kompenzálja. Mondjuk CV-vel ritkán szoktam játszani, és a kikötőben névze a német hajók ugyan nagyobbnak tűnnek a többinél, de amikor repcsiket irányitok, ez valamiért nem tűnik fel. Jah igen, T6 és nincs rajta repcsi, ez azért elég szomorú. -
silverchain #13932 Oké, ebből a szempontból kakukktojás a 460 milis ágyú, mert az tier11-es löveg, szemből is lehet vele citadellát lőni. A Friedrich der Große -nek alacsonyan van a citadellája, akkor lősz nagyobb eséllyel, ha elfelé fordul tőled, és a hasa kiemelkedik a vízvonalból (mert megdől a hajó). -
davidbog #13931 Tudom, hogy az van neki, de azért nehogy már 8 km-ről ne legyen neki elég a Yamato 457 mm-es. 12 lövedékből egy citadellát se sikerült neki ütnöm. Bár elég kicsi a mintavételezési halmazom és lehet hogy csak ellenem volt az RNG.
Szerintem a Yamatot nem is fogják letaszítani a trónról. Ehhez ~3x3 18"-es vagy 4x3/3x4 16"-es kellene, minimum 400 mm-es övpáncélzattal és minimum 180 mm-es főfedélzeti páncélzattal.
Az általam ismert hajótervek közt erre talán az orosz Project 24 lehet képes. De ez nagyon kérdéses, mert ehhez a 3x3 18"-es lövegek csak szándék szinten voltak, mert személyesen Sztálin a 16"-eseket favorizálta, a 4x3 16"-es változat pedig lehet hogy nem volt belőle. A brit N3 és M3 csatahajók szerintem túl régiek, nem elég modernek. A Lion 1945-ös verziója pedig jóval kisebb és gyengébb, bár arra nagyon kíváncsi lennék, hogy ha a Lion 1945 kerülne be tier 10-nek (egyenlőre úgy néz ki ez lesz a tier 10) ez hogyan lenne kiegyensúlyozva a többihez képest. Francia, olasz nemzetekhez még a tier 10 BB is kérdéses, nemhogy olyan ami jobb mint a Yamato. A németeknek több BB ága már nem valószínű hogy lesz. Az amerikaiaknak pedig nem nagyon voltak olyan terveik amik jobbak mint a Montana, inkább csak kicsit mások. -
davidbog #13930 Ha a komplett ágat nem is, mert a Bayern és a Friedrich der Große nem sokkal vagy egyáltalán nem jobb mint a velük azonos tierű csatahajók. De a többi nagyon erős élett, tele is vannak velük a csaták. -
silverchain #13929 Tudom, a Nassau és a Bayern kivételével szerintem nagyon jók, főleg a Konig (tier 5-ös csatában) és a secondary-ra húzott Bismark (az egy állat) :D
Bár a tier10-es nem trónfosztó. -
Tisztában vagyok azzal, hogy mocskosul népszerűtlen leszek ezzel a véleménnyel, de úgy nagyjából a komplett német csatahajóágra ráférne egy nerf. Mondom ezt úgy, hogy főleg azt húzom. -
Első csatám a Shimakazeval. Kagero után megváltás :D
-
carp3tm0nster #13926 Van rá modulom is, de ennek ellenére szór mint az állat. Citadellát nagyon ritkán lövök vele, inkább overpen, de abból rengeteget. -
silverchain #13925 Gneusenau -ra igaz, amit írsz, de a legnagyobb előnye, hogy tier7-es. És az MM változás miatt a sok tier5-6-ost mind tier7 meccsre- teszi, ahol jókat lehet menni vele (gyors tüzelés, gyors , mozgékony BB, +torpedók.) De dispersion csökkentő modul kell rá. -
carp3tm0nster #13924 Gneisenau ritka szar. A lövedékek úgy szállnak mint fing a szélben, 1k dmg állandóan, vagy overpen akár egy BB-is. Most küldtem 3 salvo-t egy cleve oldalába, 5 overpen 1 meg mellé... mindezt 7km-ről. szánalmas random szarkupac az egész... -
silverchain #13923 Bayern tök jó hajó volt, amíg megvolt, de két baja van, jobban szór, mint a Konig, és kicsi az átütése. A gneisenau már állat, csak félek, le fogják nerfelni.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.11.05. 09:09:18 -
carp3tm0nster #13922 Most írt egy mukki cseten, egy este bukott Rank 6-ról 11-re... Biztos tőle és megkérdezte a WG, hogy mennyire élvezte a meccseket... -
Mintha a Takao követelményeit változtatták volna. Már elég a T8+ hajó. Tegnap még T9+ volt. -
Ami igazán fasza még, az a brit cirkálóval hordozót kergetni. Még úgy se bírok rajta röhögni, hogy esetleg alávágom a Benny Hill-zenét. -
Kurafi97 #13919 Azt gondoltam hogy bb-re kevésbé. Én úgy gondoltam h a bb-kel adja legjobban. De azon csodálkozom h még a full broadsideos cirkálókra nem adja a citadelt illetve nagyon szétszórja a skulókat ami elég idegesítő. -
carp3tm0nster #13918 Bayern-nel nem nagyon fogsz citadelt lőni BB-be, nekem se nagyon ment, talán 1-2 alkalom max. Cirkálók ellen viszont brutális. -
Kurafi97 #13917 Igazából a BB-k a kedvenceim és azt nem értem h miért nem adja a citadel hiteket meg nagyon szétszórja a lövedékeket. A könig egy brutális hajó volt még gnisenaut is kiszedtem vele. Ezzel még a cirkálóknak se tudok citadelt adni hiába a full oldalát mutatta. Még kirovval is volt hogy 11 citadelát lőttem a japó cirkákról nem is beszélve. -
Próbálj túlélni, a hátterből kavard a szart,. ne csináld azt hogy, rád fókuszáljon az ellen. Ja és AP-t használj mindig.
vagy nem jön össze a citadella lövések száma?
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.11.04. 18:51:08 -
Kurafi97 #13915 Sziasztok !
Valaki a tudna tippeket adni mit csináljak a bayernel hogy használható legyen ? -
5 körre rózsaszín lettem... Tirpitz küldöm a torpedókat a szikla tövében füstben bújó dd felé, előtte már kapott egy sorozatot és amint újra látható volt alig maradt HP. Oldalról érkezett a saját T6 orosz dd-k, ráengedte a torpedóit és irányváltás nélkül ment tovább ..... az én torpedóimba... -
silverchain #13913 Persze, mert a GK-nak turteback páncélja van, nehéz neki citadellát ütni, cserébe viszont szépen nyeli befelé a sima találatokat is, nem sok pattan. -
Chatben amúgy szoktam látni, amikor DD-sekkel beszélnek. És mondják neki, hogy használd a lövegtornyokat....utána meg gyorsan hozzá passzolják a "classic DD" mondatot...
Most az a klasszikus DD, aki csak torpedókat használ? és 0 hitjei vannak és próbál lopakodni? :D Nekem kb . ez jött le. Nem vagyok egy nagy DD-s, Nicholásznál megálltam, de nagyon úgy tűnik, hogy a társunk próbálta ösztökélni DDs- haverunkat, hogy lőjjön is már, ne csak torpedozzon.
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.11.04. 14:40:04 -
davidbog #13911 Az Iowa előnye a másik két tier 9 BB-hez képest a kiváló AA és a nagy sebessége. De a Montanatól se várjál páncélt, hiába 410 mm-es az öváncélzata a tier 9-10 BB lövegeknek az se áll ellen. Számtalanszor lőttem Montananak meg Yamatonak is citadella találatot 14-18 km-ről, már tier 8-as BB-kkel is, pedig ez a távolság IRL bőven az immune zone lenne... FdG 42 cm-eseivel volt hogy 12 lövedék volt egy 80k s Montana 14 km-ről. Ha 45°-nál jobban mutatod az oldalad egy csatahajóval egy másik csatahajónak akkor ugyanúgy halott leszel mint egy cirkáló. Tier 9-10-ben ilyen helyzetben simán lekapnak egy sortűzzel 40-50k-t bármelyik BB-ről. Kivéve talán a Großer Kurfürstot. Talán még nem is láttam olyat hogy a GK egy sortűznyi lövedéktől többet sérült volna 25k-nál. -
NC-vel a minap egy salvoból 3 citadellát ütöttem a Montanának, lestünk mind a ketten :)
Tegnap meg Tirpitznek sikerült egy citadella a hátsó harmadnál. -
Pedig nagyon ütős lenne, secondary is erős, 95 AA-ja van. Egyik csatában az ellenség T8-as CV-je rám küldött 4 egység bombázós és torpedós repülős bandát, fél perc alatt leszedte mind a 26-ot...többet nem is küldött :D
150k xp kell még a Montanahoz :/ -
BigaC #13908 én is lőttem Tirpitz-el 3 citadellát egy szalvóban az Iowának. de nekem is van Iowám, úgyhogy elég óvatosan játszom vele, 16-18km-re próbálok tartani mindenkit, oldalazva, előrefele, az oldala sajnos nagy gyenge. néha úgy érzem, a másik 9-es hajóm, a Roon erősebb, mint az Iowa :)