22420
A Wargaming új MMO játéka
-
Darun #13405 Ma kivételesen nem én szoptam 8-as csatában 6-os CV-vel. Két japót dobott be, az ellenség rögtön szóvá is tette a dolgot. Szegény megpróbálta kiszedni a mi CV-nek, de pechére pont a közelében voltam, igy visszafordultam és leszedtem az összes támadó századát. Fura hogy megkérdezte miért, mert oké hogy a játékosok 99%-a nem tudja mi az a csapatjáték, de egyrészt én is szoktam CV-zni, tudom milyen kellemetlen mikor magamra hagy a csapat, ráadásul majdnem teljesen AA-ra volt skillezve a Kutuzovom. -
kHares #13404 Lehet, én fél év kihagyás után mondom, régen így volt, ha változott akkor lemaradtam. -
#13403 Könnyen lehet, hogy rosszul emlékszem, de ezt nem húzták le valamelyik korábbi patch-ben olyan 30% környékére, kábé, amikor komolyabban belenyúltak az AA-ba? -
kHares #13402 Érdemes még hozzátenni a kijelölt repülők ellen az AA kap +50%-ot a sebzéshez, tehát akkor is érdemes clickelni ha csak egy raj jön. -
vajakos21 #13401 Köszönöm! -
Sendrov #13400 A légvédelem automatikusan tüzelni kezd, ha a lőtávjában ellenséges repülő van. Elsődleges célpontot pedig úgy tudsz adni a légvédelemnek, hogy nyomva tartod a "Ctrl" gombot és közben a célkeresztet ráviszed a legszemtelenebb repülőraj ikonjára és egér bal gombbal kijelölöd a célt.
Egyébként ugyanezzel a technikával lehet a másodlagos tüzérségnek is célprioritást kijelölni, ha pl túl közelre ólálkodik egy ellenséges romboló. -
Darun #13399 Melyiket? Felteszem nem arra gondolsz, hogy automatikusan lőnek. -
vajakos21 #13398 Repülők ellen hogyan lehet a légvédelmit használni? -
carp3tm0nster #13397 miért esélytelen? a torpedó spam miatt? -
#13396 Ilyennel sem találkoztam még :D
Szerintem az ellenfél tudta, hogy esélytelen :D
-
Darun #13395 Tudtommal egyedül a Rankedért járó zászlónak van tényleges hatása. A többi csak "jól néz ki". -
#13394 Igen. -
Sendrov #13393 Ezek a CBT, WBT stb. zászlók csak dísznek vannak igaz? Tehát csak azt jelzik, hogy jelzik ki mikor kezdte a gamet és nem adnak semmi pluszt? -
Darun #13392 A múlt héten a Warplane-ben T2-ben leszedtem egy srácot, aki ugyanolyan géppel ment mint én. Már a csata felénél próbált menekülni, kb semmit nem tett hozzá a meccshez, szerencsére az a gépem elég pro, utolértem és lelőttem. Én első lettem mindenféle szir-szar medálokkal, ő meg a középmezőnyben végzett úgy, hogy a 10 játékosból legalább 6 bot volt. Erre beir hogy mekkora noob vagyok. A csata után meg nekiállt flémelni privátban, mert 50% alatt van a winrate-em. (csak melléksen jegyzem meg, minden olyan jelentést ps-elek, ahol 1-2 killel végződik a meccs, mert nem hiszem el hogy egyébként azonos képességű botok mellett a végeredmény lehetne 9-1 úgy, hogy a killeket csak a botok csinálják) A lelövési aránya is egyébként jobb volt mint az enyém, de amikor találkoztunk ő meghalt egy olyan meccsben, amihez semmit nem tett hozzá, én meg lelőttem őt. Szóval akkor ki is a noob? Meg mit ér a stat? (szintén mellékesen jegyezném meg, hogy anno amikor meglett az IL-2(t), betett T10-be. Egy hatos attackert! Köszi WG! Egyébként is érdekes a MM, amikor attackerrel betesz egy vadász szakasz ellen. Ott hol a balance? Meg ha felteszem a hajómra a CBT zászlót, azért is lenooboznak, hogy béta óta játszok és elsőként halok meg. Ott meg azon gondolkoznék el, hogy akkor a csata végén hogy lettem ötödik? A többik mit csináltak a hátralévő időben? -
#13391 Most az lett a divat, hogy a csapattárs statisztikáját nézegetjük játék közben és ha esetleg gyengébb, akkor azt közzé kell tenni a közös chatre?
2 nap alatt már a sokadik ilyen... ennyire ráérnek csata közben? Ki nem szarja le kinek milyen statja van? Szánalmas banda... -
carp3tm0nster #13390 A Kaiser még jobb lesz:) -
Sendrov #13389 Volt egy pici időm. Kolberggel kifarmoltam a Nassaut. Ez utóbbi T3-ban sztem a legjobb csatahajó. Igaz, csak pár kört mentem vele, de egész jó volt még az alap hajó is. Lövege nem gyengébb annyival, mint amennyivel gyorsabban tölt, így a többi csatahajó ellen is megállja a helyét. A rengeteg másodlagos löveg a 4km-es hatótávval T3-ban igen pazar. Közelharcban gyorsan leamortizáltam vele egy St. Louist.
A lövegtornyokat viszont ennyi erővel fixen a fedélzethez csavarozhatták volna, olyan tetű lassúak. De sebaj, kormánylapáttal is igen jól célzok :) -
#13388 Végig nézve és hallgatva Jingels videóját, az angol cirkálók gyakorlatilag nagyra nőt rombolók lesznek. Végig (még tier 10-ben is) gyenge 152 mm-es ágyúk (6 inch-es), rengeteg másodlagos löveg és légvédelem, és sok torpedó. Aki szeret rombolókkal játszani talán azoknak be fognak jönni (nekem kevésbé)
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.08.22. 10:31:52 -
kHares #13387 Megérte megvenni a warspite-ot, pay to win...már az enemy-nek. T8 folyamatosan, kikapnak a 3. percben mert nem érek be még sziget mögé sem mielőtt 20 km-ről lecsapnak. Mondjuk az se semmi hogy 1 jó csata kéne nagato-val és a 6. bukom sorra. Ráadásul semmit nem találok el, broadside jön egy cirkáló és 3 sorozat fölé-alá 10 km-ről vagy overpen. Komolyan kisebb ágyúval kéne lőni hogy nagyobbat sebezzek? WTF? -
Avenger93 #13386 Én azt szoktam használni :D -
Darun #13385 Akkor az nem hasznosabb :D -
Avenger93 #13384 Kevered a skilleket, mert a high alert az egy 3 pontos skill ami 10%-al csökkenti a fogyócikkek újra töltésének idejét. -
Darun #13383 Biztos én vagyok nagyon szerencsés a Tirpitzel, de eddig nagyon kevés problémám volt CV-vel. Mivel főleg T10-be szokott betenni és elég fordulékony is, nem szokták rám pazarolni a torpedóvetőket és a bombázókat. Ráadásul a hajó kellően gyors ahhoz is, hogy bármelyik jobb légvédelemmel ellátott cirkálóval tartani tudd a lépést. Az Expert Marksmant meg két okból javasoltam, egyrészt mert igy fordulás közben is tudsz célozni (nem célon tartani) másrészt sokszor nem mindegy, hogy mennyi idő alatt tudod átforgatni a tornyokat. A High Alertnek én azért nem látom értelmét, mert sokszor lőnek rám több irányból. Most az hogy bevillan egy figyelmeztetés hogy ágyúznak rám nem sokat mond, ha nem tudom az irányát. Alacsony tierben anno én is próbálkoztam vele, de nem túl örömteli amikor a DD lövései elől befordulsz a BB salvo elé, csak mert láttad hogy valaki lő rád. A Vigilance meg... oké hogy fordulékony a hajó, deamikor kapsz egy 10-es torpedó salvo-t, akkor nem biztos hogy mindegy, milyen távolról veszed észre. Engem elég sűrűn elvisznek, szóval nekem fontos. Nem sokat játszottam egyébként vele, de volt egy csatám ahol a három dd-ből kettőt nekem kellett kiszedni. És szerintem am is a killjeim legalább harmada dd, de nem csak vele hanem úgy általában minden csatahajóval. Az oké hogy nem az én feladatom lenne, de mint tudjuk a csapattársakra nem igazán lehet számitani, hiába is várod a cirkálóktól hogy majd ők megvédenek. -
#13382 Elég brutál a secondary magas tierbe az biztos, nekem az Izumo másodlagosa ma kicsapott egy Tirpitz fél hp ról detonationnel:D
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2016.08.20. 18:27:17 -
davidbog #13381 Ezek a hajómodulok a Tirpitzre jók.
De kapitányi skilleknél szerintem nem nagyon. Az Expert Marksman a Tirpitzre nem nagyon kell eleve jól forognak a tornyai, úgyhogy szerintem a Fire Prevencion jobban kell rá. A Vigilance se rossz de a High Alert megint csak hasznosabb tud lenni, mert Tirpitzel inkább csatahajókkal és cirkálókkal harcolsz nem pedig DD-kkel és ezért a Damage Control Party újratöltése jobban számít a gyújtogatók miatt. Na de a Survivability Expert csatahajóra elég röhejes maximum rombolóra van értelme ennek a skillnek. Tirpitznél ad 3200 HP-t az szinte semmi. A 3200 HP-nál sokkal többet ér az Advanced Firing Training vagy Manual Fire Control for AA Armament, de a legjobb ha mind a kettő megvan.
A Tirpitz kapitányánának pontozásánál az is fontos szempont, hogy akarja-e más német BB-ben is használni ezt a kapitányt és melyikben. Mert a Tier 8-10 BB-knek már 7 km az alap lőtávja a másodlagos tüzérségnek, ezért érdemes lehet a másodlagosokra rágyúrni és akkor az Advanced Firing Training mellé nem a Manual Fire Control for AA Armament kell hanem az 5 pontos Manual Fire Control for Secondary Armament. -
Scharnhorst #13380 Lökött vagy ha 4 pontost elcseszed a 400hp/tier skillre. Ne viccelj velem h T8-ban az a 3200 bármire elég. Sokkal több értelme van egy keményebb légvédelemnek. Azt a skill MAXIMUM rombolóra érdemes, ott még T10-ben van értelme a plusz 4000hp-nak a más rombolók elleni harcban. -
carp3tm0nster #13379 A kaiser viszont brutális, hatalmas fun vele menni:) -
#13378 Magam is vadásszal használom a Tirpitzet.
A mostani csatahajóim közül egyedül az Amagin van spotter. Igaz, arra egyrészt nem is árt, másrészt ki is használható érdemben. -
Darun #13377 Én úgy vettem észre, hogy a Tirpitz-nek már max lőtávon is elég jó átütése van, szemben pl a Carolinával. A légvédelme szerintem kicsit gyenge, cserébe jól fordul. Nagyon mobilis jószág, ehhez képest viszont igen erős a páncélja. A tornyai jól forognak
Modok:
-MAM I. (mivel a torpedói elég sérülékenyek)
-ASM
-DCSM
-SGM
-TASM
Ez egyébként szerintem egy elég általános BB felszerelés.
Kapitányi skillek:
-BFT és BoS
-Expert Marksman
-Vigilance
Ezek is teljesen általánosak, én most itt tartok. 4. szinten sztem AFT-t fogok választani, mert az AA mellett a másodlagosok lőtávját is elég jól megdobja, igaz hogy ezen a szinten már ritkán van közelharc. Esetleg még SE, mivel ugye a HP az mindig kell. Az MFC AA is jó lenne, mert pont a legjobb légvédelmének a hatékonyságát növeli meg, de egyrészt magas tierben én nem sok CV-vel futok össze és akkor se biztos hogy engem akarnak kiszedni. Szóval ez túlságosan esetleges. Az ötösök közül nem tudom. Igazán fontosnak egyik sem tűnik. Esetleg még egy Fire Prevention vagy High Alert jól jöhet. A Superintendent azért nem mondom, mert pl a spotterből még az alap 4 se fog elfogyni, a HP töltést meg inkább érdemes prém Rep Party-val növelni, mivel igy hamarabb újra tudod használni.
Egyébként 1v1-be, magasabb BB ellen érdemes lehet megpróbálni szembe menni vele, majd az utolsó pár km-en megorpedózni. Engem anno Coloval megszivatott igy egy Tirpitz. De ezen a szinten a 6 km már igen zsenge, túl gyakran nem torpedóztam vele.
(sőt, én most a spottert át is állitottam Catapult Fighterre, szerintem több értelme van, mert tovább fenn marad, hamarabb betölt és a közeli DD-kez ez is kiszúrja.)
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.08.20. 01:34:24 -
Darun #13376 A Nassau másodlagosai alapból 4km-re lőnek, ezt skillel és signallal még lehet növelni. Szóval én a rombolókról lemondanék. Akkor inkább CV. Igaz hogy BBk között kicsinek számit a lövege, de csúnyákat oda tud verni, bár ez teljesen random. Az első csatában a Kolbergem levette frontra a Nassau salvo-ját, aki kemény nyóccázat sebzett belém. Az ágyúi pontosnak tűnnek, a lövedékei gyorsak, cserébe a tornyok kicsit lassan forognak, viszont rögtön az első csatában T4-ben, japó CV ellen a stock hajóval benne voltam a legjobb háromba. Igaz hogy vesztettünk, de ezek szerint nem rajtam múlt. A következő csatát meg is nyertük, az xp-ből fullra ki is húztam.
-
carp3tm0nster #13375 de zero játéktudás... így marha nagy fun játszani, hogy vért izzadsz és mégis buksz minden meccset.
-
silverchain #13374 De legalább van új ember, nem pedig ugyanaz a 11k-s létszám, akinek megvan minimum 4 ág fullra T10-ig. -
carp3tm0nster #13373 ezzel az új peccsel valami eszméletlen sok balfasz érkezett. 80-90% bukó meccs. és nem csak nekem, hanem a játék közben is írják a többiek... -
Malachit #13372 Nem tudom, még nem száradt meg a dukkó rajta, nem mertem kifutni vele :P -
#13371 Csao!
Igy hogy le van ertekelve, megvettem ma a Tirpitzet. Tudnatok adni tippeket
- upgradekre?
- kapitany skillekre?
Koszi! -
Malachit #13370 Tegnap találkoztam már T10-es német csatahajóval 2x is, de elhullottak elég hamar, mert bementek a susnyásba nagy mellénnyel, aztán jó rábaxtak.
Ezért nem fogom visszavenni a japó kicsi rombolókat, Inkább az amcsikba kezdenék bele, azokkal úgyis közel kell menni. Az Oroszokkal is túlléptem már a kis szintet. Ezen felül élvezni szeretném a német acél erejét is :D Romboló alig volt tegnap alacsony szinten, ha meg volt se sokáig élt. A Nassau-n annyi kis ágyú van, hogy tiszta tüzijáték szokott lenni a közelharc :) Meg itt legalább még van közelharc, nem úgy mint nagyobb tierben, ahol a pálya másik végéről lövi a másikat mindenki és halál unalmas.
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.08.19. 10:40:33 -
carp3tm0nster #13369 én próbáltam clemson-nal. kaiser bb ap-vel 6km-ról kiszedett 6k hp-ról... -
#13368 most kell kis szintű japán ddvel torpedókat dugdosni a német bbk lassú seggébe :D -
Malachit #13367 Én Tirpitz-et vettem tegnap. Akció van rá és már nem bírtam ki :/
Meglátszik, hogy kijött a német új ág, kis szinten csak T3 német csatahajó hordák. A sorban 5-800 csatahajó várakozik pár darab egyébbel. A rendszer meg alig tud meccset összepakolni, kell neki átlag 2-3 perc az ébredéshez, máskor meg rá se tudok kattintani, hogy leave que, már be is pakolt. Első két kört Emden-nel mentem, mert képezzünk kapitányt lelkesedés volt. Persze bukó lett mindkettő, annak ellenére, hogy a kis 17k HP-s T2-es cirkálómmal 51 és 47k-t sebeztem a két meccs alatt. A többiek nem tudom mi a fenét csináltak.... -
herminamezo54 #13366 jo estet. ha a jatekon belul a fioknev bepirosodik akkor a hajom is piros lesz? sajnos eltalaltam 1 csapat tarsat. ja es ez menyi ideig tart? valaszokat elrre is koszi.