22420
A Wargaming új MMO játéka
-
#13445 Az amcsi DD-k T6-ig bezárólag antiDD funkcióban jeleskednek igazán, valamint a nagyobb hajók harassolásában.
Afelett viszont már kapnak olyan torpedókat, amelyekkel a BB-k és cirkálókat is hatásosan és "láthatatlanul" lehet baxtatni. A japán és orosz DD-k ellen pedig az ágyúk hatásosak, mert a ROF-ja az amcsi DD-knek a legnagyobb.
A japó DD-k inkább a csatahajók ellen jók. -
#13444 Esélytelen bármelyik ellen. Azt hittem verhetetlenek, de T6-tól felfele nevetséges.
Jelenleg egy T7-es US Mahanom van, de a 3,5 sec ágyútöltés 5 ágyúval, több torpedo, több hp magáért beszél szemben a 10-11 másodperces 2-3 ágyúval.
Japán oldalon van egy T9-es Kagerom, de egy amerikai T9-es ellen mindig kikapok. Most kíváncsiságból megnéztem milyen, ha 6,4 km-es torpedo range 81 kts mellett mire elég, 6 km-es észleléssel. Nagyon necces túlélni, de sorban lehet süllyeszteni BB-ket így.
-
Darun #13443 Sőt, gyorsabban forognak a tornyaik is. A japánok nem igazán az ágyúra vannak kihegyezve, ez sztem már alacsony tierben ki kellett hogy tűnjön. -
#13442 Bármelyik másik nemzet rombolója sokkal gyorsabban tüzel, ne alapozz az ágyúkra. -
Prof William #13441 Ahogy nézem a Hatsuharunak lesznek először olyan ágyú, amikkel eredményesen felveheti a harcot más rombolókkal. Ha a Mutsukival (és az elődjeivel) belefutottam egy másik rombolóba, szinte mindig én húztam rövidebbet ágyúcsatában. -
#13440 Számomra egy kicsit visszalépés volt az előzőekhez képest, de a Fubuért megérte átszenvedni. -
Prof William #13439 Hamarosan meglesz a Tier 7-es Hatsuharu romboló.
Pár ötlet/fejlesztés hozzá?
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.09.04. 13:10:35 -
#13438 Egy jó kis kör Atlantával, ráadásul kedvező leosztás:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Majdnem megvan 2 nap alatt a 3000 találat, még 250 hiányzik. -
BigaC #13437 nah megvan az első tier 9 hajóm, az Iowa.
tippek hozzá esetleg? :)
bár WoWS.hu fórumon sokak szerint túl sok örömöm nem lesz benne, csak viszi a pénzt :)
de legalább kicsit gyorsabb a lövedékek kezdősebessége, mint az NC-é :) -
#13436 Jelenleg 13.3 km a lőtáv. keresni kell a fedezékeket, sziget, hajó ami jön :)
Rendkívül jó dd vadász, mehetsz a saját rombolókkal, használd a füstjét.
Én nagyon szeretem, igaz vannak igen gyors körök is.
Egyedül ne támadj szinte semmit, kivéve ha fedezékből lősz v kevés hp van az ellenfélnek (elég magas a lövedék íve, így sziget mögül hatásos). -
Avenger93 #13435 Érdekesek lesznek a brit cirkálók az eddigi statok alapján, kb. mint a meghízott rombolók, smoke screenel is fel vannak szerelve :) -
Darun #13434 Ahogy az előbb is mondták, lőtávot lehet és szinte kötelező is rajta növelni, mert a 11 km semmi. Szerencsére nekem már alapból volt rajta AFT. Azt azért figyelembe kell venni nála, hogy a lövedékeket igen nagy ivben lövi, tehát egy sziget mögül, ahonnan más hajóval nem tudnál kilőni, onnan Atlantával ki lehet. Én egyébként igazi cirkálónak használom. AA-ra lett kihúzva, elég jól szedi a repcsiket. A szonár-radar miatt ideális dd vadász. Arra azért érdemes figyelni, hogy ne kapj vele fókuszt, 1v1-be még lehet vele trükközni, de ha többen lőnek akkor érdemes elpucolni. Sajnos a röppálya miatt a lövedékek nagyon lassan érik el a célt, igy vagy 7-8 km-re vagy kénytelen lövöldözni, vagy nagyon előre kell tartanod és akkor már esélyes hogy kifordulják a lövéseket. Ez egyébként az egyetlen igazi hátránya. Ha bejön ez a stilus, én akkor is inkább a Kutuzovot ajánlanám. Nekem egy fokkal jobban bejött mint az Atlanta, főleg mivel ott a 19 km-es lőtáv elég durva, még a BB-ket is simán eléred. -
Avenger93 #13433 Hát nézz Youtube-on egy két videót róla :) Nekem nincs meg de, igazából óvatosan kell vele játszani eléggé kb. mint, egy nagy amcsi dd-vel. Az advanced fire traningel meg lehet lőtávot növelni,ilyen 14km-re kb. de akkor még lassabbak lesznek a lövedékek. -
silverchain #13432 Lenne egy kérdésem, már többsazör nézegettem az Atlantát, találkoztam vele csapattársként meg ellenfélként is, jó hajónak tűnik, de nem zavar a 11 km -es lőtáv??? Hogyan nem lőnek le fél hp-ra, mire lőtávba érsz? -
#13431 Azt hiszem a mai napnak lesz böjtje .... Atlanta 11/1
KB 2 nap alatt majdnem 2000 találat vele.
Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.09.02. 20:21:03 -
carp3tm0nster #13430 ezt mégis miért? megyek yorck-al 30 hit HE-vel Nagaton, 0 nulla tűz. másik csata én nagatoval, Aoba első lövése gyújt és a többitől is égek vagy három helyen....
-
#13429 Meg is kaptam rá a csattanós választ....
Éppen elért egy torpedó és hopp full hp-ról ..... múltidőbe. -
#13428 Ismét Tirpitz :)
-
Avenger93 #13427 A campbeltownos küldetés első részében az 50 ezer base xp-be bele számít a prémium hajók emelt xp-je? Mert gondolom a többi esetleges bónusz nem. -
Avenger93 #13426 Engem érdekelnek úgy kb. tier 6-7-ig :) kíváncsi leszek a statokra. -
Prof William #13425 Én is ezt néztem. Egyáltalán nem nehéz. Október 1-ik napi 1-2 óra játékkal bőven meg lehet csinálni. -
#13424 A lecsapott seggek már csak ilyenek... :D -
#13423 Nagyon csunyak szegények azzal a lecsapott seggukkel:(:) -
#13422 Akkor némi tartalom:
A következő patch-ben már láthatóak lesznek a brit cirkálók, illetve implementálva lesznek a páncél-diagramok.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Avenger93 #13421 Igen kicsit elnéptelenedett a fórum.. :) Nem is vészes a küldetés sorozat hozzá. -
#13420 Sokan járunk erre megint :)
HMS Campbeltown, szeptemberi beszerző küldetés. -
#13419 Kis szünet után 2. meccs (sajna ez is vereség), 170k sebzés, még mindig a Tirpitz az egyik kedvencem.
-
#13418 Brit Cirkálók -
Avenger93 #13417 Én egy Texas-ba 3 citadellát is tudtam lőni :) az első még 10km-en kívülről ment bele, a másik 2 már 7-8 km-ről. Bár az tény hogy más BB -nek nekem se nagyon sikerült még citadellát lőni. -
Darun #13416 A 2.1-es rof szerintem gyorsabb (minimálisan) mint az amcsi/japó/angol 2 :P
Én tegnap egy 8-as csatában kettővel is találkoztam. Sőt, az én csapatomban is volt egy. Az ellenfélnél az egyik TOP 1 (!!!) lett (Mondom 8-as csata) a másik tizedik, az én csapattársam negyedik (előttem végzett) és a 4 túlélőből ő volt az egyik, sőt, a túlélők közül ő végzett az első helyen. (Én Independence-el voltam, mert hová rakja a 6-os CV-t, ha nem T8-ba?) Mivel trágya a légvédelme, mind a két Dunkerque-re rámentem. Az egyiket sajnos egy Arizona kisérte, a másik kvázi szólóba volt, csak 8-as rombolók voltak körülötte. Gondolom a kapitányok se lehettek kezdők, mert elég ügyesen kifordulták a torpedóimat, meg tény hogy béna is voltam, viszont az egyikről 10k HP-t leégettem. A csata érdekessége volt, hogy az ellenfél egyetlen hajót sem vesztett, mig mi négyen maradtunk. A csata elején spottoltam egy rombolónak, de aztán ténytelen voltam visszavonni a vadászaimat, mert japó CV ellen harcoltam. Egyébként fikzáztam a francia légvédelmet, az egyik 7 a másik 4 gépemet lőtte le. So... so... A 224 méteres szórása nekem is kicsit sokan tűnt, de ha jól emlékszem a japánoké sem jobb. A 30 csomós sebesség elég sokat számit és CV-ként én elég fordulékonynak láttam. A 225 mm max páncél tényleg nem tűnik soknak, ráadásul a farpáncélja elég gyenge, de ugye ezt figyelembe véve kell megválasztani vele a haladási irányt. -
Sendrov #13415 A Dunkerque-nek az adatlapja alapján az legnagyobb baja, hogy lassan tölt és átlag feletti a szórása. Továbbá a hajótest nagy, magas és lassan fordul. A gyújtogatóknak és a torpedó köpőknek is jó célpont. Páncélzat is átlag alatti, ami nem is csoda, hiszen ez egy csatacirkáló. Cserébe gyorsan célra fordulnak a lövegek és megy mint a meszes. A cirkálók nem igazán tudják lerázni. Ha jól tudom eredetileg a német "zsebcsatahajók" elfogására tervezték. Ezzel nem is lenne gond, de a Deutschland osztályú páncélos cirkálók még nem szerepelnek a játékban :) Mondjuk ha lesznek, akkor a Graf Spee tuti prémium lesz. -
Malachit #13414 Nem, Königgel semmi citadella nem jött eddig össze csatahajóra. Cirkálóknak adja természetesen. -
Malachit #13413 Megnéztem rólla egy videót. Oké egyet, de én nem venném meg ezt a francia hajót. Amik lejöttek belőle:
- Szór mint egy sörétes (nem tudom, hogy most csak neki adta így és nem rakott rá csökkentőt, de iszonyat csálén mentek a lövedékek)
- A tornyok rosszul vannak lemodellezve szerintem. 4 ágyús toronynál már azért meg kellett volna csinálniuk az osztott lövést. Ez így ratyi, hogy a tornyok sérülése is el van rontva. A franciák a 4 ágyús toronykialakításnál a tornyokat belül megfelelő páncél válaszfallal elkülönítették, így az egyik, vagy másik oldal kritikus sérülése / találata esetén sem esett ki a főfegyverzet 50%-a, hanem csak 25%. Erre volt ha jól emlékszem gyakorlati eset is. Itt a játékban ez kimaradt teljességgel eddig. Ellövik egy tornyod és francia vagy, hát oda a fegyverzet fele, cumi max. :D
- Toronyelrendezés miatt hátulról kényelmesen támadható rombolóval és cirkálóval, kb 45 foknyi holttér van.
- Másodlagos lövegek elrendezése a játék szempontjából egy vicc. Hiába lenne tökéletes orral támadó típusú hajó, a másodlagos lövegek közül összesen 2 tud így tüzelni. Hátra se valami acélos.
- Páncélzatot nem tudom mennyire csinálták meg valósághűre, de a hajó a lövegtornyokon kívül mindenhol könnyített páncélzatú volt, ergo sérülékeny lesz.
Összesítve nekem nem jött be ránézésre, de ki tudja, lehet csavarnak még rajta. Amúgy várom a rendes nagy tesóit, a Richelieu osztályt. :) Csatában találkoztam eggyel tegnap előtt. Messziről köpködött, de nem talált el (szórás), majd pedig el lett zavarva lőtávon kívülre :/ Így rá se tudtam lőni.
-
carp3tm0nster #13412 Sziasztok!
Sikerült már valakinek Königgel citadellát lőni bármilyen csatahajónak?
Mert nekem valamiért nagyon nem megy... -
Darun #13411 Nézegetem ennek a Dunkerque-nek a statisztikáit, ölég durva. Az hogy minden ágyú az orrában van, adja hogy nem nagyon kell vele forgolódni, igy mondjuk kicsit feleslegesnek érzem a gyors toronyforgást, de azért hátrányként nem emliteném. Minimálisan gyorsabban is tölt mint a japó/amcsi/angol, és hát azok a lőtávok! 18 a fő fegyverzettel? 5 a másodlagossal? 5,2 a légvédelemnek? Mondjuk ez utóbbi kettő nem valami izmos, de gondolom a lőtáv ezt kompenzálja. Mondjuk jah, ha ellövik egy tornyát az kellemetlen tud lenni, a kérdés hogy mennyire sérülékeny. -
#13410 pár sor van róla :) -
Avenger93 #13409 Én is beszereztem és eddig eléggé tetszik ez a csatacirkálós stílus. :) -
BigaC #13408 én is el szoktam... :) utoljára egy Scharnhorst-al, de meg vagyok vele elégedve. -
#13407 Fákk elgyengültem vettem egy Tirpitzet:D 35 €- ért zsákoltam 10k dublont a maradék 2,5k még volt elfekvőbe ennyit megért:) -
Malachit #13406 Tegnap haverral mentünk volna pár 10-es kört, de kettő után feladtuk, mikor is a másodikban már két afk csapattársunk is olt. Persze mindkettő bukó volt és mindkettőben benne voltunk az első három helyezettben a csapatunkból. A többiek nem tudom mit csináltak a két meccs alatt :/
Néha csodálkozok én ezen a Zao-n, tegnap is lőttem vele a német 9-es, vagy 10-es csatahajónak (már nem tudom melyik volt) citadellát... Csak pislogtam, hogy WHAT???