22420
A Wargaming új MMO játéka
-
#13485 Hordozókkal kapcsolatban. Haladni kell a német ággal is, gondoltam, úgyhogy kilöktem a vízre a Kaisert.
Bár nem panaszkodom, megcsíptem az első helyet (nem tudom, mire föl, 51k sebzéssel) és nyertünk, de egy híján majdnem sikerült annyi repülőgépet lőnöm le a csata folyamán, mint a Langley-nk és a Zuiho-nk együttvéve. -
Darun #13484 Meg azt is tegyük hozzá, a japán a saját vadászával lefoglalja az US vadászokat, esetleg bedob csalinak egy bombavetőt, a torpedóvetők meg szépen átmennek. Az összes támadó rajra úgy sem tud vadászt küldeni, még akkor sem ha full fighter felállással megy. És a japó gépek még full terheléssel is olyan gyorsan mennek, hogy az amcsi vadászok max akkor érik utol őket, ha véletlenül pont a közelben vannak. -
Darun #13483 Azért azt ne felejtsük el, hogy a Saipannak T9-es repcsijei vannak! Egyébként azt is csúnyán be lehet szopatni asszem a kettes kapitányi skillel (ami minden szintkülönbségre +10% tűzerőt ad a vadászoknak) -
Prof William #13482 Az új rombolókról érkezéséről van valami hír? Mert akkor inkább megvárom az Akatsukit és azzal megyek majd tovább. -
#13481 Nekem volt 1 tegnap de elég ritka amugy -
#13480 erődös pályával egyszer találkoztam ,ezt a játékmódot kivették vagy csak nincs szerencsém belefutni ?
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.09.07. 14:22:37 -
#13479 Hát jah neha már a Saipan 3as rajai is faszrahuzzák a 4 es zero rajomat Hyriuval... -
#13478 Ebben alighanem az a truváj, hogy a géplelövésért továbbra is - gondolom - marginális xp jár, tehát kétféle hordozó lesz kábé: az IJN, aki halálfélelemmel hozza ki a csapásmérő cuccát, és az USN, aki röhögve hozza a légifölény összeállítását, de ezzel nem sokra megy a szopatáson kívül.
Egyébként egy Hiryu-m és egy Rangerem van, a jenki vadászok már most is, úgy emlékszem, érdemben komolyabb loadouttal mennek ki, de legalábbis tovább használják azt. A Zero-im jellemzően egy összecsapás után hazamennek, már ha van, aki hazamegy. -
#13477 Ja hogy akkor ez egy nerf? :) -
Malachit #13476 "The ammunition load (time) of US fighters was increased by 33%." Így jobban hangzott volna kicsit :) -
#13475 Eddig is egyértelmű volt az előnyük az amcsi CV-nek mi a faszért kellett ezt még jobban megnövelni?? Ahelyett, hogy egyensúlyba hozták volna a japókkal. -
#13474 "The ammunition load of US fighters was increased by 33%." köszbazmeg... -
#13473 Patch info. Szept 8. -
#13472 nekem a fubuki van meg,bent a kikötőben. ahelyett kapok majd egy kagerot. neked hatsuharud van.valszeg akatsukit kapsz,de csak akkor ha a hajó a kikötőben van.De azt is el tudom képzelni hogy mivel a hatsud most másik ágra került választhatsz az akatsuki és a shiratsuyu közül. de szerintem az akatsuki lesz a valószínűbb
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.09.06. 23:02:57 -
Prof William #13471 Vajon hogy lesz ez DD átszervezés? Pl a Fubuki Tier 8-as volt, most meg Tier 6-os lesz majd. Le lesz butítva? Vagy a Fubuki inkább Tier 6-nak felel meg és most kapunk végre igazi Tier 8-as DD-t?
Ahogy nézem az Akatsuki fotóit, 3 lövegtornya lesz 6 csővel. Plusz 3x3 vetőcsöve. Tehát a mostani Tier 7-es Hatsuharumnál jobb lesz.
Vajon milyen lesz a váltás? A Patch után a Hatsumból Akatsuki lesz, vagy aki már elérte Tier 7-et japán DD ágon az kap egy Akatsukit? -
Darun #13470 Az AA hiányát talán némileg kompenzálja a Catapult Fighter. Én inkább azt használom spotter helyett, mert közelre ez is spottol, messzire meg... AP-vel semmit nem üt át, HE-vel meg nem találok el, szóval... Én BB-kel is közelharcolni szerettem/szeretek, ezért is nem megy olyan jól a magas tier, és ezért vagyok BB-vel is inkább dd vadász, mert ők közel jönnek (bár ők sem másodlagos lőtávba). De egyébként az amcsi hajóknak mindenhol jobb az alap légvédelmük is. -
BigaC #13469 ez tökéletesen racionális/érthető, az NC nekem is légvédelemre volt húzva. aztán valahogy eltűntek a CV-k, de amikor esetleg egy előfordult, akkor sem volt olyan hülye, hogy egy NC-t támadjon. úgy néztem, a törzsek kutatása után az Iowa légvédelme még modul nélkül is combos. viszont közelharcban jó párszor volt részem abban, hogy az ellenség másodlagosai már rég lőnek, én meg csak próbálok. de ha esetleg újból sok CV lesz, gyakori lesz a 2-2 CV, akkor sem gond, átrakom az AA-ra. végül pedig sok választásom nincs, mert a német ágnál nagyon az elején tartok, a japán BB ágat is nagyon későn kezdtem, még csak Fuso az aktuális (és nagyon is jó, nem sietek), pechemre mindenből az amerikai vonalat húztam, de az NC-nél nagyon elkeseredtem. kicsit az Iowa kárpótolt, és hát nekem ő az első Tier IX-es hajóm is egyelőre. -
davidbog #13468 Érdekes választás az Iowara. Én a légvédelmet fogom választani. Az Iowa 5"-esinek 6 km-es alap lőtávja ugyan nem olyan rossz, de a másodlagosra koncentrálva is csak 8,4 km-es lőtávja lesz, szemben a németek és japánok 10,1 km-ével, ráadásul az oldalankénti 10 cső elég karcsú a németek, japánok 14-15 csövéhez képest és a DPM-jük se olyan jó mint a másik két nemzeté.
Viszont az Iowa légvédelme nagyon jó lesz. Már a North Carolinának is jó, de az utódján sokkal nagyobb DPS-t kapnak majd a 40 mm-es Boforsok. Ha nincs CV akkor szívás, de sokszor nagyon jól jönne az erős légvédelem a bomber setupos CV-k ellen.
Másodlagosra a japánoknál és a németeknél érdemes fókuszálni. Hasonlóan nagy lőtávval és közel azonos csőszámmal működik mind a két nemzetnél a másodlagos, de elég különbözőek. A németeknél kicsi sebzés és nagy tűzgyorsaság van és minden löveg csak HE-t lő ezért gyakrabban gyújtanak. A japánoknál nagy sebzés de nagyobb újratöltés a jellemző és a 140 mm és 155 mm-es lövegek AP-t lőnek.
A németeknél Bismarcknál tartok és annak a másodlagosa nagyon erős. Egyrészt a fent leírt tulajdonságok miatt. Másrészt mert ennek már tier 8-as létére 10,1 km a lőtávja, míg a japán másodlagosok az Amaginál csak 7,2 km-t tudnak és majd az Izumonál lesz ez 10,1 km-es. Így hát elég OP tőle a Bismarck. Nekem ~15k-val nagyobb az átlagsebzésem a Bismarckkal mint a másik 3 tier 8 csatahajóval. Más tulajdonságokban is jó, úgyhogy esélyes neki egy nerf. De jelenleg ha közelharci csaták vannak, akkor a másodlagos képes arra, hogy csináljon 10-12k lövedék sebzést és 17-20k égetési sebzést. De nem egyszer volt példa hogy összesen 40k feletti sebzést hozott össze. Természetesen megvan az 5 pontos Manual Fire Conrtol for Secondary Armament kapitányi képesség, anélkül nem ilyen jó. Viszont az 1 pontos Basic Firing Traning ami 10%-al csökkenti az újratöltési időt az nincs meg. De már csak 50k xp és az is meglesz. Az Amagival nem is nagyon erőltettem a másodlagost a 7,2 km-es lőtávja és a gyenge páncélja miatt, illetve azon még nem volt meg az 5 pontos MFCfSA kapitányi képesség se. De az Izumoval is elkerülöm a közeharcot mert még mindig csak A test van a hajón, amin kevesebb a másodlagos tüzérség illetve pocsék a kormánylapát kitérítési ideje.
Nekem hamarosan a Friedrich der Große lesz meg. Na annál tényleg nem tudom milyen fejlesztéseket rakjak a hajóra. A 3 milliósok közül 3 is jól jönne, mert a főlövegek lőtávja se valami nagy, lassabban is tölt mint a többi tier 9 BB (pláne ha azok az újratöltést erősítették) és a másodlagosok további erősítése is jó lehet. Bár kérdés tier 9-ben mennyi közelharc lesz, mert egyrészt a tier 9-10-es cirkálókra van lőtáv növelő fejlesztés amivel 18,5-20 km-re el tudnak lőni és sokkal hamarabb elkezdhetnek gyújtogatni. Másrészt a FdG nem lesz olyan fordulékony mint az elődei.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.09.06. 18:22:31 -
BigaC #13467 végül másodlagos upgrade lett + kapitány skilé, elég jól tolják a másodlagosok, több találatuk volt, mint nekem :)
AA a törzsekkel úgyis javul és az eddigi pár csatában nem is találkoztam Iowával CV-vel. -
Prof William #13466 Aha. Akkor pl Tier 7 -es Hatsuharum (tegnap lett meg) helyett megkapom majd a Akatsukit. Így már érthető. -
carp3tm0nster #13465 Tolom a König-et, ha nincs vagy csak kevés DD van a pályán, akkor nagyon jó köröket tudok vele menni(80-100K sebzés), de ha 4-5 DD van, akkor esélytelen... -
#13464 Most dd küldetés volt azért voltak ily nagy számban, legalábbis remélem. -
carp3tm0nster #13463 Végre! Még több DD, úgyis csak 4-5 van belőle mostanában csatánként, meg esetleg még 2 CV. BB-vel ilyenkor inkább megnyitnám a fenékszelepeket még a kezdőkörben...
-
#13462 Akinek nincsenek meg a hajók azok az Isokazeből ki tudják majd fejleszteni a mind a 2 ágat (wotban sok ilyen van).
Ha meg már elértél mondjuk a Fubuig T8, akkor T8-as új hajót kapod helyette + a T6os Fubu is megmarad (mármint kifejlesztve).
Huh... ez így nem tudom érthető volt-e? -
Prof William #13461 Ez kicsit homályos. Az érthető hogy átszerveződik + új rombolók is bejönnek de mi ez a második romboló ág? Ezt hogyan illesztik be? -
#13460 Szerintem cserélni fogják, megmarad a T9-es hajód csak más lesz a neve. -
#13459 Fasza lesz ha a Kagerom T8-nak fog számítani, aztán megint végig kell szenvedni a 9-et. -
#13458 Nem jó sajnos :(
Fubuki jobb volt. Sokkal lassabb (~34,5kts), toronyforgásai egy cirkálóhoz hasonlít annyira lassú, kevés torpedó.
Kapitány skillel még tovább lehetne csökkenteni a láthatóságot, ami most 6 km, akkor kicsit bátrabban lehetne ezzel a torpedó sebességgel mészárolni :) -
#13457 Japán DD, átszervezés. -
#13456 nice:) jó amugy a kagero? én még fubukinál tartok de az letörte a lendületemet annyira radikális, vagy kihalok sebzés nélkül vagy mészárol:) -
Darun #13455 Egy kicsit most kétségbeestem. A DMax miatt visszatértem a WoT-ba is... bár ne tettem volna. Pár hete eldöntöttem hogy folytatom a rombolókat. Minekaze, az első 3 csatám T7-ben, ugye a full alap hajóval. A harmadiknak épp most lesz vége. Már mondtam párszor, nekem ez a rombolózás nagyon nem fekszik, főleg a japán, de ekkora kört még nem mentem. Szerintem összesen nem volt még 10 torpedó találatom, abban viszont biztos vagyok hogy rombolóval a 80k sebzésnek még a közelében sem voltam, pedig még a csata elején kaptam egy torpedót én is, szóval nem sok HP-m maradt. Nyilván vesztettünk, mert miért is nyernénk meg egy olyan csatát, amiben én vagyok a legjobb, low tier alap hajóval, amikor kéne a győzelem a küldihez meg az xp a fejlesztéshez. Talán még is inkább Falloutoznom kéne, az kevésbé frusztrál :(
(meg egy kis lábjegyzet a torpedóvédelemhez: a Colo-ba 2 torpedóval majdnem többet sebeztem mint a Fuso-ba 3-al. Thx rng!)
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.09.05. 22:06:04 -
#13454 81 kts torpedo speed eléggé adja :D
DD-k sem tudják kikerülni :)
-
#13453 Nem rossz :D -
#13452 És elég jól is fizet:D (pont meglettek a küldik:))
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#13451 Nekem az Izumon kivan rakva az 5ös skill a secondaryra és elég szépen darál 8km rol meg gyujtogat:) -
Darun #13450 Olyan magas tierben nem tudom a másodlagosnak mennyire veszed hasznát. Nem emlékszem hogy a Carolinám másodlagosait túl sűrűn használtam volna (szerintem egy ujjamon meg tudnám számolni) -
BigaC #13449 Iowára megéri 3miláért a -11% szórás, vagy ez költői kérdés? :)
2. modulnál sem nagyon tudom, hogy inkább az AA-ra vagy másodlagosra költsek.
mintha utóbbi időben inkább a DD-k jelentenének nagyobb veszélyt, kevesebb CV-vel találkozom. -
Prof William #13448 A sok találatról jut eszembe. Tegnap megint megvettem a Kuma-t. Imádom azt hajót. 7 löveg, 5 másodperces töltés, fordulékonyság, komoly torpedók... Pályafutásom legtöbb sűlyesztését (6 db egy meccs alatt) a Kumával értem el. Jó lesz majd ismét szórakozni vele az extra pénzért és XP-ért. -
#13447 Erről beszélek :)
Ennyi találatot egy japóval sem lehet :/
-
Prof William #13446 Torpedóval meglepően sokszor sikerül ellenséges DD-k kilövése. Annyira le akarnak szedni, hogy nem figyelnek a torpedókra. És DD-k ellen elég ha csak 1 betalál.