World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hülyeséget írtam én is a kilométerre gondoltam.

És igen én is így szoktam csinálni, hogy pl a Fuso esetében az első 1-2 lövéssel igyekszem bemérni az ellenfelet és aztán ha biztos vagyok benne, akkor jöhet az össztűz. Ha viszont nehezebb bemérni, akkor szépen egyesével lövöm ki rá a lövedékeket.
Én a km-rel azonosítottam: egy vonás 2 km, tehát ha ha 10 km-re van, akkor az 5-öst viszem a hajó orrához. De ügyelni kell a sebességre és a fordulásra is. Ez szerintem elég hasonló a valós harchoz is, amikor az első pár lövés még csak azért volt, hogy "belőjjék", villába fogják az ellent.
A célkeresztben a vonalkázás nem a másodperceket jelenti? Teszem azt ha kb 10 másodpercre van az ellen akkor a 10 vonással lövök elébe? Mert így szinte mindig sikerült eltalálni az ellent.
Na ezt kipróbálom. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy New Mexico halad párhuzamosan max. sebességgel, ami ugye 20 csomó, akkor a 2-es skálát odaviszem, auová lőni akarok? Ez csak azért fura, mert ugye egy Fuso, meg Cleveland lövdékének ballisztikája is különböző, tehát nem tudom, hogy az a skála hogy húzható rá mindegyik hajóra.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Count Adyn
Ennél amit irtam ugye dinamikus, szal zoomtol függetlenül állandó a célzás, itt a pont merőlegesen haladó hajó sebessége csomóban nagyjából, tehát a 2-es beosztás a 20 csomó, a 3 as a 30 😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Hát a Cleveland ilyen messzirő csak lassú célpontokat érdemes lőni, vagy esetleg gyorsabbakat akkor ha nem rád figyelnek, viszont 10km-en közel harcba gyilkos tud lenni más cirkálók ellen AP lőszerrel.
Lehet, hogy ezt tudnom kéne :"D, de azok a számok pontosan mit takarnak? 😊
Annyival lövök el az irányzék középpontjától eltávolodva kilométerben?
Count Adyn
Egyébként célzásnál szerintem sokat segit az aslains packban is választható "Scalable Crosshair by Kvalme", amivel zoomoláskor nem másznak el a számok az irányzékon

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

De az a probléma, hogy ha még pontosan is célzok, ez a jelenség, hogy megáll a levegőben az ellenségnek pont annyira elég, hogy mondjuk elmozgassa a hajója végét, és mellé szálljon nagyon kicsivel a lövedék, körbe lőve azt. 😞(
A Farraguttól kezdve az amerikai rombolók is ilyenek. Konkrétan lelövik a holdat az égről. A Nicholasnál ezt valahogy még nem éreztem.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.03.28. 19:51:29

Igen a Cleveland megszokást igényel, mert a lövedékei szinte megállnak a levegőbe 😄
Na konklúzió a Cleveland-del: képtelen vagyok BB-n kívül 8-9 km-ről távolabbi gyors célpontot eltalálni... :"D :S :/ Illetve néha becsúszik egy-egy... de ritka pillanat.
viszont a BB-ket nagyon tudom aprítani lőtávolból (14,6km), még ha közben fel is prédálnak... illetve a cirkálókkal sincs gond meg a többivel, ha a másik torkába vagyok konkrétan. 😄

Előbb volt egy olyan meccsem... hogy a 3 közül befoglaltam egy középső bázist... aztán továbbmentem és kinyírtam az ő hordozójukat egymagam... az meg rejtélyesen valami túlélt repülőjével vagy nemtom mivel + BB segítségével halála után elkapott... :S 😄 De jó kör volt. 😄
Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.03.28. 19:05:44
full speed-en voltam egy aoba-val.
De amit írtál a zoom-ról az tényleg így van, én is így vadászom a dd-ket a ködben:-)

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

Count Adyn
Ha lősz a füstből odazoomolva lehet látni hol jelenik meg a lövedéked, és már megy is egy sortűz, általában lassan mozognak benne hogy ne spotolodjanak, nem egy dd-t szedtem már ki igy aki azt hitte a füst minden ellen véd😊

Szerintem nem, elég csak a hajó.
Ezzel sokan vagyunk így. Tepersz, mint a gép, terminátor vagy, tutti bukó.
Meccs első percében szerencsétlen találattól "detonation", nyertes meccs.

A füst nekem is fura. volt, olyan,hogy ellenséges cirkáló kb 12km-ről dupla füstfelhőn(saját illetve ellenségé) simán tűz alatt tartott...

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

Nálam a Minekazevel volt ilyen a 3 szoros hétvégén.

Első csata. 2 foglalás, 3 süllyesztés, 12 torpedótalálat nem tudom hány gyújtás meg találat. - Vesztes csata.

Aztán a következő csatában egy "szerencsés" Fuso sortűz (20! kilométerről) azonnal kilőtt. És az bezzeg az győzelem lett.

De hát van ilyen...

Nekem inkább az gyanús. amikor akárhogy cikázok a rombolóval, a füst fedezete alatt, de pár esetben valahogy MINDEN lövedéke talált az ellenségnek...
Akkor azt hiszem megvan mire használom majd a Atago + a többiek. FreeXP -jét. 😊

De lehet hogy a 2000 találathoz jól jön majd + legalább szerez némi XP-t közben.
whiskeyman

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

whiskeyman
Szar, nagyon sokat szenvedtem vele...Hatsuharu sokkal jobb

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

Ma végre meglett a Mutsuki.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Tudom hogy a japán rombolók torpedókban az ászok, de komolyan a fejlesztett hajótesten csak KÉT ágyú? És egy perces torpedó újratöltés.

Igaz hogy cserébe az AA védelem durva lett + a maradék két ágyú igazi gyorstüzelő lesz. Ez segíthet majd a 2000 találatos küldikhez.

A 10 kilométeres torpedótáv is jobban hangzik. Végre indíthatok észlelési távon túlról is. 😊

Eddig még csak 2 csatát mentem vele. Tapasztalatok a Mutsukival?
Remélem, mert egy japó kapitánnyal sokra nem megyek egymagában. xD
Count Adyn
Asszem sok skillesen adja ugyan azt a kapitányt a másik😊 Asszem elég de már nem emlékszem pontosan😊

ha a 2 küldit megcsinálod, akkor mindkettő végén Hiei-t kapsz vagy mi? :"D Vagy rosszul gondolom?
Egyébként ha az 5-ös szeretném megkapni, akkor elég a sisters of fognak az 1. két stage-ét megcsinálni ugye? 😊
Count Adyn
Én meg ezen görcsölök hogy meglesz e időre😄

Kezd a tököm tele lenni a Fusoval. Folyamatosan az van, hogy csinálok 30k sebzést nyerünk, csinálok 60k-t bukta. Elegem van ebből.

Igen, az is elég nagy hátrány, hogy a csata elejétől fogva világítok (cirkálókhoz mérten persze), tier 6-os sokkal jobb lesz már
És hasonló lőtáv mellett majdnem 2 km-rel hamarább látszik, mint a König.

Én egyből a Kirov-val kezdtem az orosz cirkáló ágat, és azt nem mondanám olyan túl jónak saját szintjén, nagyon nagy, nem túl mozgékony se cserébe papír is 😄 az ágyúk is érdekesek, HE lőszere semmit se ér, AP-val elég hatékony tud lenni cirkálók ellen, vagy esetleg full broadside-ba álló csatahajók ellen. Viszont a kicsi RoF miatt egy Köngisbergel, vagy Omahával röhögve meg lehet enni.
Fogyatékosok között a majdnem egészséges a király

Már a St. Louis is durva volt, de ez még ráver... no comment, látszik az orosz hazafias érzelem...

PrasCo
Szöget ütött ez a fejembe. Rohadtul ráérvén ránéztem a statisztikáimra, és ugyan ez durván nem mérvadó (pl. a Bogarat freeXP-vel szereltem fel, és a csataszámok is mások, na meg kevesek), mégis, kétszer annyi az átlagsebzésem vele, mint a Kolberggel.
Azért, hogy valami értékelhetőt is kapjak, felmentem a wows-numbersre, és az EU-szerveren lejátszott összes meccs adatait figyelembe véve a Kolbergre fajlagosítottam a sebzésértékeket:
Kolberg: 100%
Tenryu: 116%
St. Louis: 130%
Bogatyr: 139%

Még nem vagyok túl rajta ugyan, de eddig bejönni látszik, amit az #11766 -ban betippeltem.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.03.27. 09:44:04
88k sebzés T3-ban... csak én gondolom egy kicsit OP-nak azt a Bogatyr-t?

Pales27
Ennél a játéknál is van olyan nyílt teszt szerver, verzió váltás előtt, (mint a wotban), hogy minden hajót kipróbálhatsz?

Visszatérve T3-ba tényleg nem értem az xp osztását.

Bogatyr-al nyertem egy 88k sebzés csatát és kaptam 1.249 base xp-t. Ugyan ez T6-7-ben legalább +50%-al többet ér. Van már ismert formula?

PrasCo
Így van!
á, így már értem...kösz 😊 közben 11-es lettem, de ranked csata nincs azt írja... biztos nincs szezon hozzá jelenleg, azért.
PrasCo
Ha az aktuális játék játékoslistáján (tab) jobb egérklikkelsz valakin (kivéve értelemszerűen division-társon), ott egyrészt dicsérheted (compliment) mert pl. szerinted jól játszik, vagy segített chat-ben; vagy elmarasztalhatod/feljelentheted (report), mert bot, mert szerinted egy idióta, vagy mert osztja az észt a chaten.
Ha compliment-et kapsz, az a kis számot a nevednél, felső indexben növelni fogja, ha report-ot, csökkenteni, ilyen egyszerű. Másra - tudtommal - a jelen állapotában a rendszer nem jó.
srácok, ilyen karmát, hogy lehet szerezni, amit úgy ír a nevem fölött a summary-nál vagy hol, ahol szintet lépek... és a nevem fölött egy 0 áll hatványozva perpill? szal erre gondolok, ez miez? 😄
Azért az mekkora már, hogy a vadiúj, alap Bogatir-omat, ami ugye tier 3, egymás után háromszor is olyan csatába rakja a gép, ahol rajtam kívül, mindkét flottában, csak is fullos tier 4 és a fölötti hajók vannak...
véletlenül, pont azt raktam fel... 😊) de hát... más ez a hajó, mint az elődje, nem kicsit 😄 kösz a tippet azért. 😄
PrasCo
Toljad meg egy ilyennel.
ha kiszedik a tornyokat, nem tudok spammelni 😄DDD
az. gyakorlatilag he spam az egész. bezzeg az Aoba. lényegesen klasszabb!

Count Adyn
Nekem nincs Cleavelandem de nem szerettem őket mert folyamatosan szarják a gyujtogató esőt😄 Ugyhogy biztos jo lehet😄

főleg, hogy bebasz 8-asokhoz... na nem baj... majd nekik megyek... egyelőre az omahához képest nem szeretem. 😄
rammolsz :-D

kapják be :"D mi van, ha mind a 4 ágyúmat kiszedik? kamikaze üzemmód?
jaja, mostanába nagyon sérülékeny. szerintem az uccsó pecsben, vagy update-ben valamit mókoltak vele

darki81
az nem akkora problem hogy lassú, a repülők jók.. de mindegy is mert 900 pont és megveszem a következőt <#vigyor4>

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;