22420
A Wargaming új MMO játéka
-
#13605 Ezen a ponton már tényleg csak arra tudok gondolni, hogy sikerült péntek délután gyártott gránátokat hozni ki a raktárból, és befulladt az összes. -
#13604 Még kell 20k xp a Bayernhez, remélem lesz rá ma időm, jó lenne akciósan ezt is behúzni :) -
Malachit #13603 A 0-a sebzést AP-val BB vs BB-nél sértetlen ellenfélre hétvégén tapasztaltam én is. Volt, hogy 8-10 átütő (nem átmenő) találatom patyolat új BB-n NULLA sebzéssel! Nagyon örültem, mikor így elment a semmibe 3-4 salvo.... -
#13602 Ez világos, de ezek esetemben rendre AP-találatok voltak patikaállapotú csatahajókon, ütközet kezdésénél.
Minden emberi számítás szerint a vörös sávos ikonnak sebeznie kellett volna. -
Darun #13601 Nem fognak, ahogy a tankosnál sem teszik.
Mentem egy kört Blyskaval, az ellenfélnél is volt egy. A First Blood-on még csak éppen túl voltunk, eveztem az ellenfél csatahajója felé erre felspottolódik az ellen Blyska. Csak úgy rálövök egy salvot és már fordultam is ki. Nézem, fasza, ez mellé megy. Nah! Egy talán betalál. Leesik a HE shell, dev. strike, ammoreccs. Az előző körben meg a Tirpitz nem bir sebezni HE-vel a Khabarovskba? Már lassan tényleg nem tudom mi a fenével lövöldözzek, annyira random hogy mi jó mi ellen. -
#13600 Erőteljes a gyanúm, ha kifejlesztem az összes 9-es hajót eladom a 8asokat és maradok T7-ben. Döbbenet mekkora javítási költségek vannak.
Prém nélkül szinte csak kiváló kör kell a minimális (pár ezer) pluszos körhöz... remélem ezen téren változtatni fognak.
Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.09.24. 17:51:49 -
Darun #13599 Tirpitz, 3 csata, felváltva T10-T9. Panaszkodok a csata elején az MM-re. Valaki beirja hogy a T9-nek örüljek. Mondom nem azzal van a gond, hogy nagyobbak nálam, hanem hogy a megelőző csatában a 4 kill és a Yamato elsülyesztése is kevés volt. Erre az ellenfél Mogami-ja nekiáll oltogatni, hogy noob vagyok, mert signal-t használok meg prém hajót. A vesztes csapatban több xp-t kaptam, mint a nyertesben. Még szerencse hogy ő pro volt. -
carp3tm0nster #13598 az olyan mint nálunk a "munkaerőpiaci hozzájárulás" :D -
Darun #13597 A költség fül alatt két tétel van: javitás és lőszer utánpótlás. Az hogy a lőszerre fizettem, oké hiszen lőttem. De egyetlen lepattanó, nulla HP és semmi modulsebődésre milyen javitási költséget von le? -
silverchain #13596 Az azért van, mert olyasvalamit találtál el, amit már valaki szétlőtt (aa/secondary gun, stb.) Ugyanaz ha találatot kap megint, "benyeli" a lövést, a találat regisztrálva lesz, de a modul 0 "hp"-n van, 0 alá nem tud menni. Ezért nem szoktuk a superstructure-t lőni a nagyon sérült hajóknak (ami egy bónusz a német BB-knek pl, mert nekik meg általában azt kell lőni a spec övpáncél miatt).
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.09.24. 11:12:57 -
#13595 Magasabb tier-ben már pusztán arra is horror összegeket lehet fizetni (pláne CV-nél), ha az ember egyáltalán bejelentkezik egy csatába (fuel fee). Itt található erről egy lelombozó, nehezen követhető, de korrekt táblázat.
Más: Az én toleranciám nagyon magas a játékkal szemben, de amit még én sem vagyok hajlandó megérteni: A nem regisztrált találatok. Természetesen a részletes találat-jelző be van kapcsolva, és a lövés nem pattant le, nem tört össze a páncélzaton, nem volt overpen - "rendes", vörös sávos találat, és mégis: nulla sebzés. A minap kettő ilyen találatot értem el egy csatahajón, és hordta ki lábon nulla sebzéssel. -
#13594 De kurva jó, hogy csak T8-ig van ákciós ár -
Darun #13593 A hülye CV-khez: most már tudom milyen érzés Carolinával T10-ben CV-t védeni. Mivel én is meg a CV is a szopó oldalon kezdtünk, mondom neki kezdjen mozogni. Irányba is állok, látom jön az ellenfél légiereje (naná hogy nekik japó, nekünk amcsi) Nagyon nagy mákom volt, hogy ő kapta a fókuszt, 1000 HP maradt benne, nekiáll "köszöngetni" hogy senki nem védte be. Mondom neki öcsisajt, 1. szóltam hogy kezdj mozogni 2. én már az első támadásból 6 gépet lelőttem. És te? A végén én maradtam életben, úgy hogy csak egy Carolina lőtt rám, az is lepattant, tehát nem sebződtem, én viszont:
-lelőttem 18 gépet (a CV 20-nál halt meg)
-1 lövéssel 2 foglalás resetet kaptam 10-es magyar dd-n (az megint mia f@sz???)
-citadella a Carolinának (14 találatból 15 modulsebzés???)
-kigyújtottam a Des Mony-t
Bár nem sebződtem, a 10%-os javitás ojcsóbbitó signállal is 18k-t fizettem javitásra. Amit megint nem igazán értek, mert... oké, lelőtték a kisérő vadászomat. De ha egy elvesztése ennyibe kerül, akkor hogy éri meg CV-vel repcsizni? Vagy a lepattanó lövés megint elvitte a hajó pénztárosát?
Jah! És ezzel a teljesitményemmel lettem negyedik a csatában. Azzal a hajóval amit legjobban utáltam (bár most hogy kezdek belejönni...)
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.09.24. 01:28:09 -
#13592 de jó h nemrég vettem nagatot :D -
#13591 Múlt hétvégén is volt :) -
#13590 El ne felejtsétek, hogy BB akció lesz, amit el akartok adni azt még ,a tegyétek meg, nehogy akciós áron adjátok el! -
#13589 Tegnap épp egy keményen szögben álló Kaiser-t gyújtogattam a Wyomiggal. Megvártam, amíg kifordult a sziget mögül, akkor kapott egy marék AP-t (nagyjából eredménytelenül), utána, immáron rámfordulva pedig nem is próbálkoztam már mással, mint porig égetni.
Mióta a német nagyvasak bejöttek a játékba, számomra azóta nem alapvetés, hogy csatahajóra auto-AP.
Hovatovább az időnkénti mocskosul sok romboló miatt is egyre sűrűbben vagyok áttöltve HE-re. -
#13588 Miért van az, hogy T10-es hordozók nem tudnak játszani?
Ma kora reggeli 8-8-as felállásban volt a csapatunkban egy Hakuryu. Csúnyán vesztésre álltunk, amikor az ellenfélből egy North Carolina 'Clear Sky'-t kapott és írta is, hogy mekkora balfasz a CV-nk. 61! repülőt lőtt le az NC, míg a Hakuryu csak 14-et és persze 0 kill.
Mostanában egyre több T10-es hordozóval hoz össze a sors Fletcher miatt és rendszerint a mezőny végén vannak összesítéskor.
-
Darun #13587 Csak akkor ha te ülsz a csatahajóban. Ha az ellenség, akkor tuti rögtön ammoreccs vagy citadell. És ők persze szemből is belőnek, mig neked oldalról is mellé megy az összes lövésed.
Egyébként a HE inkább modul sebzésre meg gyújtásra való, illetve ha el akarod kerülni az overpent. És hiába nooboznak sokan, max lőtávra meg ha szemből/háttal látok egy BB-t, arra se fogok AP-val lőni, még akkor se én is BB-ben ülök, mert szemből 99% hogy pattan az AP. -
carp3tm0nster #13586 ez az ovepenetration is egy bullshit. mész egy dd-vel, jön egy bismarck és teszemezt belédcsap 8x380mm-es lyukat(ha már nem robban a töltet) ne mondja senki, hogy ezt nem érzi meg a hajó, vagy legalább a gépészete... itt meg kapsz 1k dmg érte jó esetben.
-
BigaC #13585 felépítményre céloztam természetesen :)
mondjuk 8-10km körül tudom ezt megtenni. afelett örülök, hogy egyáltalán eltalálom valahol a hajót :) -
gseldon #13584 Lehet, hogy talált, de nem törte át a páncélt. Hiába HE, ez nem olyan mint a tankos, hogy a HE garantált sebzést csinál. Ha lepattan, vagy túl vastag a páncél, akkor nem csinál sebzést. A HE arra jó, hogy kevesebb a túlütés, vékony páncélra jobb vele lőni, mert az alacsony páncélátütés miatt nagyobb eséllyel nem repül át az egész hajón detonáció nélkül minimális sebzést okozva (=overpenetration), hanem bent robban a hajótestben. De ez nem változtat azon, hogy vastag páncél esetén nincs sebzés.
Ha HE köpködős hajó vagy és BB-t lősz, soha ne oda célozz, ahova páncéltörővel is lőnél (értsd: ne az övpáncélra), hanem a felépítményeket lődd, ahol gyenge a páncél. -
BigaC #13583 valami tényleg nagyon nem stimmel ezzel a szórással/sebzéssel.
8-10km-ről lőttem Mogamival oldalát mutató hajót, és hogy lehet, hogy az 5x3 155-ös lövedékből csak pár talál/ad sebzést amikor látom a saját szememmel, hogy egyfelé tartanak? 1000-es gyenge dmg-t számolva is per lövedék, ilyenkor a Mogaminak óriási kárt kéne okoznia.
az a gyanúm, hogy vannak a játékban max dmg per szalvó értékek és akkor se ad többet, ha látod az összes lövedéket szétkenődni a kapitány szobáján. -
Darun #13582 Mondjuk ezzel én is igy szoktam lenni. Ha valamivel menekülök, tuti hogy a bb legalább egy lövése betalál. De ha én vagyok a BB-vel, sokszor még a full broadside-ra is mellé megy az összes lövésem. Thx rng!
És hidd el, a hülyék -spottolás ide vagy oda- igy is úgy is meghalnak a csata elején. Mondjuk dd-vel én is, bár az megint elgondolkodtatott, hogy tegnap este Blyskaval betett T8-ba, harmadiknak haltam meg (be akartam foglalni egy pontot, de pechemre 2 dd, 3 bb meg pár cirkáló jött arra, mig a csapatból ketten álltak kb 7-8 km-re mögöttem) és még is első lettem. Ráadásul amikor meghaltam 3-3 volt az állás, ebből 2 kill az enyém volt. (Egy Benson meg egy Carolina, utóbbi ráadásul jóval utána halt meg, mert elkapta egy random torpedóm és elfogyott az élete mielőtt javitani tudott volna, az igazi poén viszont az volt, hogy annyira nem volt ott a csapatomból senki, hogy végig fel se spottolódott, pedig a NC azért nem egy lopakodó bajnok) Szóval az örök kérdés: ha 5 perc után harmadikként halok és még is én leszek a csapatból az első, akkor mit csináltak a többiek? De ez persze költői kérdés.
Jah és RNG... nekem a Kutuzov 12 lövéséből ált 3-4 szokott találni. Tegnap rám lőtt az Izumo, 9 lövésből 6 eltalált. Mert nyilván neki olyan jó a szórása...
De visszatérve, szerintem nagyon könnyen belátható, hogy aki nagyon nem tud dd-vel játszani, az ezután is béna lesz. Ezzel csak a tényleg pro dd-s játékosok jutnak még több xp-hez. Meg még gyakoribbak lesznek a CV-k a csatákban. Bár ezzel legalább ők kicsit motiválva lesznek abban, hogy spottolják a dd-ket. -
carp3tm0nster #13581 a random a norca-val volt akkor éppen :D -
#13580 tegnap egy norca 20kről szedett ki fubukiból...kevés hpm volt,derékszögben távolodtam tőle,kilenc lövedékből egy pont beesett a tatra :D -
carp3tm0nster #13579 lesz mit lőni persze... 20km-re van vagy 200m-es dispersion, semmit se találunk el :)
-
#13578 én örülök neki mert így legalább a ddk szépen spottolnak folyamatosan ahelyett hogy egy rohammal elhalálozzon az első 5 percben. és lesz mit lőni bbvel 20 kmről :D -
Darun #13577 Szerintem soha többet nem lesz ilyen jó csatám Carolinával. A poén az, hogy valami német hajóra lőttem csak úgy, T10-es csatában, max lőtávról és egy Kutuzovot találtam el. Dupla citadella meg 4 találat és túlélte. Aztán zsinórban 4 salvo a Montanára, mind kigyújtotta. Egyébként vicces hogy az Amagit fele annyiszor találtam el, de ötödannyi sebzést vittem be neki. A japán BB-k ennyivel jobban birják a HE-t? Kár hogy vesztettünk, de azért ezzel a szutyokkal első lenni T10-ben... (és épp előtte kérdezte egy másik csatában valaki, hogy jó e a Colo, én meg elkezdtem szidni a Carolinát) -
Darun #13576 Sajnos ez várható volt, figyelembe véve hogy a statisztika is számon tartja már. A vicc az, hogy elvileg már egy éve számolja, csak eddig nem volt publikus. Ez mondjuk kissé hátrányosan érinti a csatahajókat és indokolatlanul erősiti a romboló és CV ágakat. -
Avenger93 #13575 Eléggé úgy tűnik :) -
carp3tm0nster #13574 jól olvasom,hogy az pecsben lesz már spot damage?
[URL=http://worldofwarships.eu/en/news/public-test/public-test-0512/[/URL]
Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2016.09.21. 09:12:46 -
Darun #13573 Elhiszem hogy nem könnyű kiszűrni a szándékos és a véletlen csapattárs sebzést. Én se szoktam csak azért rámászni valakire, mert pink. Egyszer velem is előfordult, egy dd mögé torpedóztam, de pechünkre visszafordult és telibe kapta. Ágyúval is "könnyű", egyszer egy kedves magyar játékos bejött mögém és a BB full salvoja az én fedélzetemen landolt. És engem noobozott le, mondom bocs hogy nem nézek a hátam mögé, hogy mikor óhajt seggbelőni egy kedves csapattárs. A tankosba mondjuk sokkal egyszerűbben meg lehetne oldani a csapattárs sebzés minimalizálását, itt ez azért jóval nehezebb.
Most nézem a játék egy éves infógrafikonját... a legnépszerűbb csatahajó az Arkansas? WTF? Mondjuk a Langley-t se feltétlen értem, a St. Louis viszont nem lep meg. -
BigaC #13572 ezt olvasva azért örülök a WG változtatásainak. én általában megértő vagyok a pink playerekkel (nekem is becsúszott), megadom nekik az esélyt a tisztulásra, de az ilyenek amit leírtál, halmozottan fogyatékosak... -
#13571 játékmechanika,rózsaszín player ami damaget okoz csapattársnak tőle kerül levonásra :) -
carp3tm0nster #13570 bug volt...
ma délutánra megvoltak a dmg eredmények, csak az 1 win hiányzott...
-
#13569 Ráfeküdtem kicsit a credit gyártásának, ezért egy pár csatát Tirpitz-cel letoltam. Az egyik csatában kezdés után nem sokkal nekimentem egy másik Tirpitznek, aki már rózsaszín volt. Erre megfordul és belémbaszott egy adag torpedót. Mind a 4 telibe talált. De csodák-csodájára az ő életéből ment le az egész :D
Így a marhája nekilátott a csatának 30k hátránnyal...hát persze, hogy nem tartott sokáig neki.
Egyre több amúgy a csapatgyilkos...már-már kettesével jönnek a csapatba. :/ -
Darun #13568 A Rule the Wave nálam is ilyen volt. Megkaptam a kikötőt, a kapitányt, de azt jelezte hogy még nincs kész a küldi. Azért néha érdemes nézegetni a jelentéseket is, bár nekem a ládát mindig mutatja, szóval ha a jelentésről véletlen lecsúsznék, akkor is látom hogy miket kaptam. Sőt! A nyáron volt olyan hogy egy hétig nem resetelődött a láda és halmozva mutatott mindent. -
#13567 Milyen update volt ma? -
carp3tm0nster #13566 lehet, hogy én is így jártam...