22418
A Wargaming új MMO játéka
-
#13723 Én azt nem szeretem, hogy T6 hajóval bemegyek és T8 cv van...
CV-t nem engedném alacsonyabb tierű hajók ellen, minimum a saját tier az is bőven elég... -
#13722 Rájöttem, hogy magas szinten a battleshipek nem jók. Agyvérzés kerülget, mikor a játék elején már látom, hogy szembe van 2 carrier. Ha kinéznek, vége. A ruszki dd-k viszont eszement erősek, gyullasztanak mint a fene, nagyon élem. -
#13721 Amennyit szívtam lvl14-15 között ahhoz képest elsőre elértem a lvl12-őt. Nem is mertem többet menni rankedban :)
Bayernt próbálom húzni, de inkább negatív érzéseim vannak vele kapcsolatban. Valahogyan próbálom átvészelni már csak kb 55k xp :) -
Malachit #13720 Nekem pár hete Izuval sikerült dupla citadellát lőni Yamatora sziget mögé, úgy hogy be volt erősen szögelve. Pislogtam is rendesen. Nem is sebeztem többet azon a meccsen. Utána csak lepattanó, meg mellé :/
A német csatahajók pontosságán tekertek valamit (rontottak)? A 4 km-re tőlem épp tolató orosz cirkálóra lőve 6 lövedékből kettő talált, az is átment rajta. Pedig az oldalát mutogatta. A hetest próbálnám húzni, de durván szór... Fejlesztett test nincs meg, a lőtáv és meghajtás igen. Így jelenleg elég ratyi, viszont teljesen nekirontok valaminek taktikát adja a felépítése. (de mégse, mert még akkor se talál el semmit se szinte, ha már az ellenfél arcába másztam. Torpedói mentenek valamit a helyzetén csak.) -
#13719 Nekem múltkor egy Yamatonak sikerült citadellát lőni Tirpitz-cel. :D -
#13718 Sikeresen felküzdöttem magam lvl13-ra. Utolsó győzelemnél Tirppel citadellt lőttem egy másik Tirpnek :)
Egy kezemen meg tudom számolni, hányat sikerült Tirpnek lőni. -
Kurafi97 #13717 Valószínűleg nagy kínlódás lesz :D én is nagatoval meccs elején full hpról öltem meg (3 citadelát kapott). -
#13716 "Nope!"
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Darun #13715 Igazából semmi különbség nincs a PTS és a normál játék között. 6 csatából 1 győzelem, az egyetlen győzelem is... Nagato-val berak T9 ellen és még igy is harmadik leszek. Bismarck-al meg T10-be, kiszedek egy Yamatot és ott is harmadik leszek. És még a prém hajókat sem lehet kipróbálni. Viszont úgy látom nem igazán érdemes a német BB ágat erőltetni T8 felett, bár a GF 25.5s-es töltési ideje nem tűnik rossznak. -
#13714 Jut eszembe Pensacola ellen én mindig olyan marha citadellákat löttem távolról, hogy azonnal megpusztul szerencsételen, már elneveztem magamat Pensa gyilkosnak :D
Tényleg nagyon szar Tier 7-en... Tier 5-ön jobb lenne a Pensa :)
Ja igen , Csatahajókkal lőttem a citadellákat... A pensának még lehet elől is citadellája van :D
Van egy Clevelandem, de már félek, hogy Tier 7-en a Pensacola nagyon kevés lesz...
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.10.15. 01:45:00 -
Darun #13713 Amikor elkezdtem a bétát, a cirkálók voltak a kedvenceim. Jó, nyilván főleg az op St. Luise meg a Cleveland voltteritéken illetve nekem az Omaha is nagyon bejött. Aztán a Pensacolna nagy csalódás lett és a BB ágon le is hagytam az amcsi cirkálókat. Tényleg kevés cirkáló van, igazából én is csak Kutuzovval meg Atlantával megyek, az előbbi sztem nagyon op. Fullra kihúzva 93-as légvédelme van, smoke-ol, a 8 km-es torpedó lőtáv még elfogadható, bár én szinte soha nem vettem hasznát. Sajnos én jóval az elméleti gyújtási % alatt vagyok vele, a HE meg alig sebez. Viszont gyors és elég jól fordul is. Amiért szeretem az a nagy lőtáv és a nagy lövedék kezdősebesség. A BB-k és CV-k rémálma, a többi cirkáló viszont viszonylag könnyen ki tud fordulni a lövedékei elől. Szerintem az orosz cirkálókat teljesen fölösleges AA-ra húzni, a Kutuzov kivételével. A Manual AA meg főleg felesleges, mivel normálisan csak a kis kaliberű fegyverei sebeznek. Nekem a Kutuzov 129-t lő 7.2 km-re. ami azért már nem szar. Ezt signal nélkül.
Én mostanában már nem tapasztalom hogy több száz BB állna sorban, bár még mindig nagyobb az arányuk mint régen. A cirkálót egyébként sztem azért választják kevesen, mert mert a csatahajók és a DD-k is megeszik őket, a CA inkább amolyan support a csapatban és részben nálam is ezért szorult háttérbe (A St. L-el még megettem 1v1-be egy Kawa-t vagy S.C.-t, de magasabb tierben ez már nem megy) A jó supporthoz meg ugye csapatjáték kéne. -
#13712 Cruisereknél a torpedókat hogy érdemes kiereszteni? Szúk vagy széles alakzatban?
ui:
DD-knél a szűk alakzat nagyon bejön... de a CA-knál valahogy nem adja... -
#13711 Legjobb, amikor a queue-ban 200 csatahajó jut nagyjából 20 egyéb cuccra összesen. Válasszak egy cirkálót a kikötőben és szinte azelőtt betöm a játékba az MM, hogy egyáltalán rányomtam volna a Battle gombra... :D -
silverchain #13710 Csak kicsit unalmas a mostani meta, 6 BB meg 4 DD mindkét oldalon, aztán a maradék 3 sloton osztoznak a CV meg a 2 CA. -
#13709 Kirovtol felfelé érdemes már AA gunra gyurni?
Anno a Cleveland nagyon faja AA cirkálo volt. nagyon bejott a csatahajok és CV-k védelmére...
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.10.14. 21:19:48 -
#13708 majd a brit cirkálokat opra huzzák hogy rámenjen a nép, WG style:) -
silverchain #13707 Kicsit elment nagyon a meta BB és DD irányba, én növelném a cirkálók túlélését (több hp, esetleg javítás nekik is), de csökkenteném általánosságban tűzek hosszát, vagy sebzését. A flooding az maradhat, ha bekapsz egy lyukat a vízvonal alatt, az maradjon gond továbbra is. -
Darun #13706 Még én se választottam soha ezt a skillt, mert szinte minden nemzetnél fontosabb a nagyobb toronyforgás, a németek viszont alapból leforognak bárkit, gondoltam kipróbálom ezt, hátha nekem ezért van ennyire alacsonyan a gyújtási %-om. De nem. Tényleg olyan szinten szarravaló mind a modul, mind a skill, hogy egyáltalán nem bánom, hogy a normálon egy hajómnak sincs.
Én azon akadtam ki, hogy felvettem minen égést csökkentő bizbaszt is, skill, signal, modul, minden. Kigyújt, oké. Nézem, égek még 10 sec-ig. Oké. Erre jön egy salvo, kigyújt másodjára is, kezdődik az egész elölről. Eloltom, erre kapok egy fókuszt, mert persze a teljes csapat hátraarcot csinál és szokás szerint egyedül maradok... még el se aludt a tűz, már három helyen égtem. Oké mondom, akkor hagyjuk is. -
#13705 Vagy a ruszki vagy az amerikai. Utóbbinál Mahantól már igen jóféle mindegyik, ahogy Tono34 is írta. Benson T8-ban vadállat (3,3 sec reload), de a Fletchert is imádom, ugyanezen ok miatt, illetve nagyobb torpedó táv miatt is. Japókat felejtsd el, 10-12 sec töltés miatt mindegyik egy fos. -
#13704 Ez természetesen így van, de a passzív tűz-csökkentő lehetőségek hatás(talanság)át egy találaton a legegyszerűbb levezetni. :)
Amúgy a fájdalmat átérzem, tegnap a tesztszerveren talán, ha két hajó vette körbe a Bayern-em, egyikük, úgy emlékszem, egy Cleveland volt. Jellemzően elnéző vagyok a cirkálók HE-jével szemben, mert van, hogy én ülök a cirkálóban és tudom, hogy egy agyonpáncélozott német gépállattal szemben sok más opció nincs (oké, közelről lehet támadni mondjuk, a kazamatát AP-vel, de nem biztos, hogy egészséges az a távolság). De amikor eloltok egy két helyen égő tüzet, majd másodpercek leforgása alatt kigyulladok újra mind a négy helyen, arra már én is elmosolyodtam... :) -
silverchain #13703 Na igen, de vedd figyelembe, hogy ez egy lövedékre számítva, tehát ha eltalál egy cruiser sorozat, mondjuk 7-8 gyújtólövedék az ellenbohóctól (ez a szó tetszik, ezt el fogom lopni:P), akkor mindegyikre számolja a tűz esélyének csökkentését. -
#13702 Ennek kapcsán egy kicsit beletúrtam a játék számítási metódusába.
Amit találtam, az nagyjából ez:
Alapszázalék * (1 - (Damage Control + Fire Prevention)) * (lövedék gyújtási százalék + Demolition Expert) = a lövés gyújtási valószínűsége
Egy csávó a reddit-en vett egy 0,76-os (T6) alapszázalékot és rápróbált a Colorado-ra (az HE gyújtási aránya 32%), zászlók nélkül:
0.76 * (1 - (0 + 0)) * (0.32 + 0) = 24.3%
Ugyanez kapitányi képességgel és DC 1-gyel:
0.76 * (1 - (0.05 + 0)) * (0.32 + 0) = 23.1%
Tehát a valós különbség egy combos 1,2%. Azt már csak a magam szórakoztatására teszem hozzá, mi történik, ha Demo Expert-et használ a Colorado:
0.76 * (1 - (0.05 + 0)) * (0.32 + 0.03) = 25.3%
Összességében, ha jól értelmezem, a kumulált fire chance csökkentés statisztikailag úgy minden századik esetben, ha ér valamit; ha meg az ellenbohóc Demo Expertet használ, akkor gg van akárhogyan. Ami érdemben befolyásolhatja a tűz sebzését, az a visszajavítás és az R korrekt használata, a passzív képességek nem perdöntőek.
Személy szerint a -10% recharge-et a repair party-ra relatíve sűrűn választom, a papíron 7% tűzállóságot pedig soha. -
#13701 Mahan, Benson se kutya az alig több mint 3 seces töltésidővel. -
BigaC #13700 szvsz szovjet.
Gnevny, Kiev, vagy a prém Leningrád, ezek jól osztják a többi rombolót is.
sok 130mm-es löveg, jó röppálya, jó ROF, citadella oldalukat mutogató cirkálóknak.
a concealment viszont rosszabb, de valamit valamiért. -
Prof William #13699 Lesz vajon majd valami Halloweeni event? Mármint olyan amikor Grafika is megváltozik pl tavaly a "Szellem kikötő"
Azt pedig lehet tudni hogy a japán rombolók lecserélése mikor jön? Mert addig már nem viszem velük.
Valamint még egy utolsó kérdés... Ha torpedó helyett a mindenkit szánéjjel lövő-gyújtogató rombolókra akarok rámenni akkor melyik nemzet rombolóágát vigyem? -
carp3tm0nster #13698 mikor amagival mész rankedben és az ellenfélnél van 4 romboló... olyan mint amikor tejködben vezetsz autót:) -
Darun #13697 A FDG első csatában 105 találatból 10 alkalommal gyulladt ki, úgy hogy erre is -12%-om van. Aha. Hihető. Ennyit arról hogy a top tier hajókat nehezebb kigyújtani. -
Darun #13696 Teszt szerveren mentem egy próbakört a Bismarck-al. Full másodlagosra van húzva, egyedül az AFT hiányzik. A második fejlesztési slotba is a másodlagos fejlesztés került ami ugye -20 szórást ad, ehhez képest is a 750 lövésből csak 50 talált, szóval annyira nem vagyok elégedett. A Gneisau-t meg egy Mutsuki úgy gyújtotta ki, hogy max 30 lövést adott le rám és -12% esélye votl a gyújtsára. És a 30 lövésből kétszer sikerült neki. Aha. Random. Kösz. -
#13695 hát igen de amugy tul op lenne:) illetve rankedben nincs annyi hajó hogy igazán számitson ez:) -
#13694 Újra itt, 3 hét után végre ismét működik a laptopom :D
Meg is ünnepeltem egy meccsel...de nem igazán hittem a szememnek. Történt valami a Tirpitz-cel?
Ellenségből egy Moskva pont az oldalát mutatta. Gondoltam rápróbálok egy sortűzzel. A 8 lövedékből 6 úgy találta el, hogy mindegyik! citadellát talált. 65400 sebzés...persze azonnal süllyedt. -
#13693 Hu mekkora meccset mentem előbb. 2 DD-t egy-egy sorozatlövésből (AP shell típussal természetesen) kiszedtem Full HP-ról, aztán jött a CV :D Pár respect jött is a chatben :D Kasierrel mentem.
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.10.13. 16:21:57 -
Malachit #13692 Tegnapelőtt rankedben low HP-s Tirpitz-em égette le közelharcban egy Bismarck. Rövid idő alatt 3 helyen is égtem. Cserébe én meg letorpedóztam :D -
Kurafi97 #13691 Köszi a választ !
Mennyire gyakran adja be a tüzet ? Gyakrabban mint a myoko mert ha nem akkor nem veszem meg amíg nincs meg a boot camp 75 tűzgyújtás része. -
#13690 Az AA-specis Cleveland-emen is az MAA így működik, ha elfelejtem mikromenedzselni a légvédelmet, akkor 6 km-en 200 DPS ugrik a levesbe, de ez szerencsére igen ritka, így a hozzáadott érték bőven túlszárnyalja a potenciális veszteséget. -
silverchain #13689 Én is használom, de én megkérdőjelezem a hasznosságát, mert két hátránya is van: csak az egyik oldalra tüzelsz vele max egy célpontra, illetve nem kapcsol be magától. Így ha egy dd megközelített annyira, hogy kiszúrod (akár radarral), nem lő rá, amíg észre nem veszed saját magad, és be nem állítod rá.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.13. 11:46:39 -
#13688 Használok mert amugy durván pontatlan:) advanced ft+manual 5 ér és kész:) -
silverchain #13687 Használsz manual secondaries-t? Mert igaz, hogy pontosabb lesz vele a célzás, de csak az egyik oldali ágyúsor működik.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.13. 09:42:45 -
#13686 Én secodarys Bismarck-al tolom a rankedet és egyszeruen brutalis:) dd-kel bátran lehet közelharcolni mert szétdarálja őket meg gyujtogat mint az állat:) Másik BB mellé beuszva meg két salvo közt indit 2-3 tüzet meg 10k hp-t ledarál siman:) -
Avenger93 #13685 Alapból én is AFT-re voksoltam, csak gondoltam körbe kérdezek itt, hátha valakinek van valami észrevétele :) Én is olyan Bismarckba gondolkodom mint te. :)
Utoljára szerkesztette: Avenger93, 2016.10.12. 23:04:21 -
#13684 Ilyenkor érdemes mindig előre nézni.
Ha van olyan későbbi megtartós hajó az ágon, ahol van értelme az MAA-nak (értelmes DPS-ű nagy kaliberű légvédelmi ágyúk), akkor hadd menjen, de én már most AFT-zem majd a kapitányt, mivel egy másodlagosra fegyverzetre kihegyezett Bismarck-ot akarok összerakni.