22418
A Wargaming új MMO játéka
-
Prof William #13964 Azt lehet tudni, hogy japán rombolók átszervezése mikor jön? Addig már nem viszem a romboló ágat. -
#13963 jaj, de szép lett
Utoljára szerkesztette: whiskeyman, 2016.11.08. 20:42:59 -
Darun #13962 Mentem már pár jó Ranked kört, de ez... Istenem! Az ellenfél végig fölényben volt, kapásból úgy kezdtük, hogy 1 DD nem csatlakozott be időben. Aztán engem is csúnyán megszórtak, én meg megint szoptam a Carolina lassú lövedékeivel. 1-1 pont volt, viszont folyamatos létszám hátrányban voltunk. Végül ketten maradtunk a másik Carolinával 2 DD ellen. Szerencsére nem tudtak összedolgozni, mi viszont igen. Szépen kiszedtük az egyiket, a másik egy sziget mögött próbált az oldalunkba kerülni. Nekik volt több pontjuk, esélyünk sem volt befoglalni B-t, ha elbújik az utolsó DD, nem találjuk meg és nyernek. 2 perccel a vége előtt kaptam frontra egy teljes torpedó salvo-t, sikerült úgy manővereznem hogy csak 1 érjen el, de igy alig maradt 3k életem. Végül átértem a szigetek között és felspottolódott a DD. A teljes HE salvo-m alig sebzett bele 4,5k-t, viszont kigyulladt és rögtön tűz alá vették a másodlagosok. Egy találat elég is volt, igy meg lett a 2 kill, 100k sebzés, High Caliber, meg a Close Quarter, Dreadnought. És persze akkor jutott eszembe hogy nem raktam fel camo-t, amikor már betett meccsre :D A prém DCP viszont megint jól jött, mivel kétszer kellett javitanom a hátsó tornyot, meg egyszer oltanom. A másik Carolina 4 killel és 101 ponttal végzett előttem. És ezzel el is értem a Rank 12-t. Lehet hogy a Carolina egy fos hajó egyébként, de hogy nagyon kemény Rankeden, az már biztos. -
#13961 Még mindig vannak olyanok, akik nem tudják, hogy bizony vannak torpedók is. A múltkor egy Bismarck kezdett póverkodni, telibe kapta mind a 4. Hát nagyon csúnyákat írt utána :D -
#13960 én rohamoztam yamatot tirpitzel úgy hogy szemből alig sebzett,aztán kivégeztem a torpedokkal :) -
Darun #13959 Azt hallottam már régről is, hogy a magas szintű japó BB-ket HE-vel kell lőni, mert szeretnek égni. Anno Atlantával egyszer nekem is sikerült leégetnem egy Izumo-t. Olyan viszont velem is sokszor előfordult, hogy a kis szar DD-k, akiknek elvileg 10% alatt van a gyújtása, első lövésre, majd a javitás lejárta után ismét elsőre kigyújtottak. Négy helyen sztem még én se égtem, vagy nem sokszor, de a 3 elég gyakori. (itt jegyezném meg, már értem miért mindenki Blade-el megy az eventre. Ha végig várom a 3 égést, akkor is alig megy le az életem, amit ugye én is háromszor visszatölthetek. Ráadásul gyors vagyok, a torpedók sokat sebeznek, van smoke... Én tegnapelőttig szinte csak Jackallal mentem. Hiába, nekem a BB áll legközelebb a stilusomhoz)
Én is reflexből a Tirpitzhez hasonlitanám, de... a Gneisenaunak van a legkevesebb ágyúja a BB-k között, egyel kevesebb vetőcsöve van. Én még csak tesztszerón mentem vele kb 2 kört, saját tapasztalatom nincs sok, mivel rögtön ugrottam is a Bismarck-ra. Mindenesetre nem rémlik, hogy bármi kiemelkedő lenne benne. A Tirpitznél is olyan ritkán használom a torpedót... (igaz hogy akkor viszont nagyon jól jön, hiszen nélküle aligha eszi meg az ember 5v1-be a nagyon nagy tesót, még igy is szükség volt minden halacskára) hogy azzal nem igazán lehet számolni Főleg mivel sokan tudják is hogy van és épp ezért igyekeznek messzire elkerülni... de legalább is 6 km-en kivül maradni. -
Malachit #13958 Torpedói miatt elégé multifunkciós, mint a Tirpitz :) Csak kevésbé bírja a gyűrődést.
Hétvégén próbáltam menni, de 4 kör vereség elvette a kedvem az egésztől, pedig a küldetések érdekelnének. Főleg akkor ment el a kedvem, mikor az Izumómat porrá égették.INdult egy DC-vel. Gyorsan visszaértem, vesztésre álltunk.Lemásztam a szigetről, amire közben szerencsére felakadtam. Elindultam tovább, kikerültem eg ysor torpedót, a DD bebújt a felhőjébe és kigyújtott 2 helyen amit eloltottam. Ezt követően kigyújtott egyből megint, amint lejárt a javítás fázisa. Ezt kompenzáltam a hp visszatöltéssel. Majd a kedves HE spemmerek is beérek és 15 másodpercen belül úgy felgyújtottak, hogy 4 helyen égtem. Ilyen még nem volt, hogy ennyi helyen égtem volna egyszerre :/ Mintha kerozinnal mostak volna föl a fedélzeten. -
bloodletter79 #13957 Kikezdhetetlen logika :-). Egyébként nekem még tetszik is. Nem ásom bele magam a statisztikákba, szimplán érzésre játszom, de mindig erős ellenfélként élem meg a Gneisenaut. -
#13956 mert gondolom az jön a sorba a t10 felé menet :D -
Darun #13955 De miért pont a Gneisenaut? o.O -
bloodletter79 #13954 Szeretném valahogy a kevés szabadidőmben összehozni a német tier7 BB-t. Erre folyton olyan csapatba kerülök, akik az első DD látványáta elbújnak a pálya legtávolabbi pontjára. Azt meg sem próbálom megérteni miért, de az tényleg szétcsapja az agyamat, hogy mi a bánatis lóhimbilimbiért jó 20 percig csónakázni 3 csatahajónak lövés/sérülés nélkül??? Megvadulok. Jobb nem lett, de kellett irnom. ;-) -
carp3tm0nster #13953 Ma mentem két kört Amagival rankedben. Egyikben 145k dmg,a másodikban 176k dmg. Elég jól ment, annyira is, hogy abbahagytam, mert innen csak lejjebb van az út :-) -
#13952 Azt hiszem érdemes lesz free xp-t gyűjteni, gondolom nem véletlenül említik + valami más megszerzést írnak mint az eddigiek. -
Darun #13951 Jah, erre gondoltam. Kiváncsi leszek, miben fog különbözni az Iowa-tól. Gondolom nem T9-es lesz, mert ugye T8 felett nem igazán osztogatnak prém hajót... esetleg úgy hogy olyan küldi lesz hozzá, amit csak T10-ben lehet elérni. Azért kiváncsi vagyok mit találnak rá ki. A wikin még nincs fenn. -
Darun #13950 A nap utolsó meccse: stock Gnevyn-t beteszi t7-be, az ellenfelem egy t6-os US dd. Köszi WG! A cseten megy a szokásos, a Belfastot tegyék fel T12-be, mert nem hetes hajó. Rá is ment B-re, én meg rá. Szerencsére beködölt, igy volt esélyem közel kerülni hozzá. A Kiev meg a Fuso már eléggé leszedték az életem, de gondoltam egy Belfastot megérek. Szegény Bayernünk után az ellenfél 3 csatahajója futott, lekötve ezzel a BB-k felét. Nekünk meg a Gneisenau meg két CC üldözte a Fuso-t, akit a Kiev kisért. Az egész mapon át kergették, mire hárman ki tudták szedni. (A Belfasttal közben kiszedtük egymást) Erre beirja a Gneisenau, hogy akkor megy foglalni A-t. Ami kb 10 km-re volt tőle és az ellenfél már 800 pont felett járt. Mondtam neki, eléggé időben indultok, közben a másik Gneisenau magára húzta az ellenfél csapatát. Aztán persze elkezdtük oltani egymást a gyökerekkel... persze ő túlélte és utolsó lett, én meghaltam és első lettem... T7-ben, T5-ös stock hajóval, ahogy az lenni szokott. De legalább már nem kell sok a ruszki küldihez. Előtte, ugyanezen a pályán (Fault Line) Kirovval kikaptam az ellenfél CV-jét, aztán nekimentem 1v1-be egy Kongonak. Egy lövése tuti lepattant rólam, a többi minimálisat sebzett, bár akkor már csak 1/3-d hp-n voltam. Túléltem 2 salvo-t meg a másodlagost és a második torpedo salvom telibe kapta. Ő meghót, én túléltem, ami azért nem fordul elő túl sűrűn ilyen helyzetekben. Persze ott is első lettem, de az csak egy T4-5 csata volt. Szóval ma egész jó adta. -
#13949 USS Missouri ??? -
Darun #13948 Tegnap kaptam egy szuperkonténert. Már nem emlékszem hogy signal v. consumable volt e a választásom. 250 India X-ray signal volt benne. A gyújtogatós küldikhez majd jó lesz.
Egyébként meg brészlyorszelf, Missouri is comming! A kiirás szerint (ha jól értem) minden eddiginél nehezebb lesz megszerezni és "Legyen sok free Xp-tek". Még jó hogy nem vertem el mindent Iowa-chanra. Szerencsére időben levitték az utolsó küldi teljesitéséhez szükséges szintet 9-ről nyócra. -
Darun #13947 Nekem az eventen sikerült belilulnom. Amúgy is a plafonon voltam már a sok vereség miatt, erre az egyik romboló... sehol ellenség... megereszt egy salvot felém. Az egyik el is kapott, kb 100 méterről küldte, el is kezdtem süllyedni. Erre én is megkináltam egy full salvo-val, de ő nem élte túl. Az a baj, hogy sokan már csak a mission miatt mennek be eventezni, le se szarják a Transy-t. Az utolsó csaták egyikében faszán sikerült elkisérni a kapu közelébe, de a Rasputin megevett minket. Erre nézem, 2 DD meg egy BB kb 5 km-re mögöttünk szedte a zombikat. Sajnos addigra már elfogyott a reportom. -
#13946 Nem, akkor "csak" az adott ütközet nem számít bele a büntetés csökkentésébe, tehát ha 3 hátralévő rózsaszín-meccsel kezdted és volt egy koccanásod, akkor 3 is marad.
De ha ennyire zavar, akkor felmarkolhatsz egy T1 ladikot és kúpban húsz perc alatt meg is van az 5 meccs. :D -
Sendrov #13945 Köszi. Kicsit próbáltam utána olvasni.
Elméletileg 5 meccset kell tolni saját csapattárs sebzése nélkül ahhoz, hogy le kerüljön a pink jelzés.
A gond, csak az, hogy ha valamelyik csapattárs hajója csak egy kicsit is hozzád ér, akkor megint 5 nap. -
#13944 Csatajelentésnél írja, hogy még hány meccs. -
Sendrov #13943 Basszus, én is összeszedtem az első rózsaszín jelölést! A recept ugyanaz, mint ahogy már más is említette előttem: Ellenfél csatahajóra torpedókat küldtem, közöttünk senki. Lővonaltól távol lévő, ellenkező irányba tartó csapattárs romboló hirtelen 180 fokos irányváltással megfordul és belerongyol a komplett torpedósorozatba. Azonnal süllyed, káromkodik stb. Torpedózáskor mindig figyelem, hogy ne legyen köztem és a célpont között saját hajó, sőt arra is figyelek, hogy tart-e arra valaki. De egy ilyen esetet nem tudok kivédeni.
Meddig leszek rózsaszín team killer büntiben? 5 napig? Mert a következő 5 napban nem is lesz időm játszani. Vagy a bünti a játékban eltöltött fix időre vonatkozik? -
Darun #13942 Ironikus, hogy a legjobban mindig azok a csaták mennek, amikre úgy ülök be, hogy ez meg mi a f*sz? Gondolom BB-vel senkinek nem a CV-BB-CC-4 DD felállás az álom kezdés, főleg mivel a T8-as rombolók már nem kevés és nem kis hatótávolságú torpedóval dolgoznak. Mondjuk Carolinával a CV-től annyira nem féltem (92-es AA-ra rámenni felér egy öngyilkossággal), na de azok a torpedók! Végül a 4 DD torpedóiból egy sem talált el, pedig rendeztek csúnya világot, igazából alig sebződtem, igaz hogy sebezni is alig sebeztem, viszont kiszedtem 2 DD-t meg az ellenség cirkálóját. Az utolsó DD-t, aki a CV-re ment, kb 10 km-ről ágyúzgattam, ami azért Carolinával elvileg nem olyan egyszerű mutatvány, de... még is, ha a DD nem változtat irányt. Szóval meg is van a 14-es szint.
(Annyi Xp-t kaptam, hogy meg is lett a mai 2. konténer és bár simát kértem, szuper konténert adott :D )
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.11.06. 19:47:31 -
#13941 Leginkább majd este, ha a család alszik :) -
#13940 Na...most már csak mehetünk vele 1-2 kört :D -
#13939 Este beadta a 3. konténernek a 2. szuperem :) ismét 500 dublon. -
#13938 Szinte semmi, egy jó AP sorozat az oldalába és mehet is a következő csatára. -
Darun #13937 Épp most lőttem citadellt Clemsonnal egy Caldean-on. HE-vel! Mondjuk ahhoz képest nem sebzett túl sokat. Ennyire nincs páncélja az angol cirkálóknak? -
Darun #13936 Pár óra múlva szerintem nekem is meg lesz. Még rá nyomom a napi szorzót a Carolinára, hogy minél kevesebb free xp-t kelljen rá költenem... bár ha figyelembe veszem, hogy úgy is cpt. Segal ül a volánhoz, és hozzá még kell egy kevés xp (szintén) akkor talán pár napot még az Iowa is várhat. Én nagyon nagy reményeket nem fűzök hozzá. Anno a Carolina-tól vártam a megváltást, mert sokkal mozgékonyabb mint az elődei, meg ugye 3*3 406 milis löveg, kiváló légvédelem... Az hogy a másodlagosai is ellőnek több mint 7 km-re csak az utóbi időben szempont. Mondjuk most hogy már majdnem teljesen fullos és kicsit rá is éreztem, jobban megy vele a játék, de sztem az Iowa ugyan ez lesz, csak itt már nem rak be ellenem két tierrel nagyobb ellenfeleket. -
#13935 Hohóóóóóóóóó :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.11.05. 21:53:06 -
carp3tm0nster #13934 A Gneisenau szórását én említettem. Túl nagy szerintem. Az eredeti hajón úgye 3x3x280-as ágyúk voltak. Most hiába kapott nagyobb kalibert, a Bayernnel vagy Königgel alacsonyabb találati arány mellett több sebzést tudtam bevinni. -
Darun #13933 Nem kell félni, meg is kapják majd azt a nerfet. Addig érdemes húzni. Most egy kicsit én is bánom, hogy anno nem a japó ágon kezdtem el fejleszteni a csatahajókat, mert a páncélzatok átdolgozásával a Kongo legalább is rettenetes lett.
Nekem tetszett a Nassau is, igaz hogy csak annyit mentem vele, hogy meg legyen a Kaiser. Most a Bayernnél tartok, de teszt szerón t10-ig kipróbáltam az összeset, igazából nekem egyedül a Gneisenau nem jött át, az a 6 löveg elég vérszegény.
Valaki emlitette a nagy szórását. Szerintem ennek az az oka, hogy tornyonként csak 2 ágyú van rajta, és azok is elég távol egymástól, igy tényleg nagyon szétszórja lövedékeket. Anno ez volt a problémám a japókkal is. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy amcsi 3 ágyús tornyokkal is gyakran megesik, hogy csak 1 lövedék talál. Viszont a másodlagosai 7.6 km-re elvisznek, ami azért már nem szar. A lőtávja átlagos, a légvédelme egész jó, fordulékony és nehezebb észlelni mint a többi BB-t. Még esetleg a torpedóvédelmét érheti szó, de ez a manőverezőképessége valamennyire kompenzálja. Mondjuk CV-vel ritkán szoktam játszani, és a kikötőben névze a német hajók ugyan nagyobbnak tűnnek a többinél, de amikor repcsiket irányitok, ez valamiért nem tűnik fel. Jah igen, T6 és nincs rajta repcsi, ez azért elég szomorú. -
silverchain #13932 Oké, ebből a szempontból kakukktojás a 460 milis ágyú, mert az tier11-es löveg, szemből is lehet vele citadellát lőni. A Friedrich der Große -nek alacsonyan van a citadellája, akkor lősz nagyobb eséllyel, ha elfelé fordul tőled, és a hasa kiemelkedik a vízvonalból (mert megdől a hajó). -
davidbog #13931 Tudom, hogy az van neki, de azért nehogy már 8 km-ről ne legyen neki elég a Yamato 457 mm-es. 12 lövedékből egy citadellát se sikerült neki ütnöm. Bár elég kicsi a mintavételezési halmazom és lehet hogy csak ellenem volt az RNG.
Szerintem a Yamatot nem is fogják letaszítani a trónról. Ehhez ~3x3 18"-es vagy 4x3/3x4 16"-es kellene, minimum 400 mm-es övpáncélzattal és minimum 180 mm-es főfedélzeti páncélzattal.
Az általam ismert hajótervek közt erre talán az orosz Project 24 lehet képes. De ez nagyon kérdéses, mert ehhez a 3x3 18"-es lövegek csak szándék szinten voltak, mert személyesen Sztálin a 16"-eseket favorizálta, a 4x3 16"-es változat pedig lehet hogy nem volt belőle. A brit N3 és M3 csatahajók szerintem túl régiek, nem elég modernek. A Lion 1945-ös verziója pedig jóval kisebb és gyengébb, bár arra nagyon kíváncsi lennék, hogy ha a Lion 1945 kerülne be tier 10-nek (egyenlőre úgy néz ki ez lesz a tier 10) ez hogyan lenne kiegyensúlyozva a többihez képest. Francia, olasz nemzetekhez még a tier 10 BB is kérdéses, nemhogy olyan ami jobb mint a Yamato. A németeknek több BB ága már nem valószínű hogy lesz. Az amerikaiaknak pedig nem nagyon voltak olyan terveik amik jobbak mint a Montana, inkább csak kicsit mások. -
davidbog #13930 Ha a komplett ágat nem is, mert a Bayern és a Friedrich der Große nem sokkal vagy egyáltalán nem jobb mint a velük azonos tierű csatahajók. De a többi nagyon erős élett, tele is vannak velük a csaták. -
silverchain #13929 Tudom, a Nassau és a Bayern kivételével szerintem nagyon jók, főleg a Konig (tier 5-ös csatában) és a secondary-ra húzott Bismark (az egy állat) :D
Bár a tier10-es nem trónfosztó. -
#13928 Tisztában vagyok azzal, hogy mocskosul népszerűtlen leszek ezzel a véleménnyel, de úgy nagyjából a komplett német csatahajóágra ráférne egy nerf. Mondom ezt úgy, hogy főleg azt húzom. -
#13927 Első csatám a Shimakazeval. Kagero után megváltás :D
-
carp3tm0nster #13926 Van rá modulom is, de ennek ellenére szór mint az állat. Citadellát nagyon ritkán lövök vele, inkább overpen, de abból rengeteget. -
silverchain #13925 Gneusenau -ra igaz, amit írsz, de a legnagyobb előnye, hogy tier7-es. És az MM változás miatt a sok tier5-6-ost mind tier7 meccsre- teszi, ahol jókat lehet menni vele (gyors tüzelés, gyors , mozgékony BB, +torpedók.) De dispersion csökkentő modul kell rá.