World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OROSZ HAJÓ......van még kérdés ? 😄
167k sebzés? Nekem Wyo-val van 101k. Ahhoz képest sztem ez annyira nem jó. Ezzel csak arra próbálnám meg felhivni a figyelmed, hogy egyrészt a feltöltők 99%-a a legjobb csatáit teszi fel, a szarokat nem nagyon osztogatja senki. Illetve a jó játékosnak mindegy milyen hajó van alatta, mert mindegyikkel tud menni jó kört. Am ha pénzszerzésre kell a hajó, akkor sztem jobban jársz ha valami op hajót veszel. És akkor logikus választás lenne a romboló, hiszen minimális javitási költség mellett is elég jól lehet vele sebezni, illetve a camo miatt nehezen vesznek észre. Az ágyukat meg ki tudod manőverezni.
Lópikula
teljesen korrekt <#eljen>

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Hunter of Deer
jelenleg T7 hajó a legnagyobb ami van, Myoko és 7es japan rombolo. Tirpitz jó lenne csak sokallom az árát.
a Molotovról jókat írtak. erős ágyú, gyengébb AA meg páncél. viszont ez aránylag olcsó. nem szeretnék 10k+ költeni a hajóra.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Amikor megvettem az első T8-as prém hajóm, még én is csak tier 6-nál tartottam a fejlesztésben. Igaz hogy mivel volt Sims-em, már a kezdetek kezdetén mentem tier 8-as köröket, de mivel a rombolókat nem szeretem, nem túl sokat. És még sem voltam bénább mint az átlag. Persze az is igaz hogy előtte már volt Atlantám, amivel viszont nagyon sokat mentem.
Egyébként engem a Molotov nem győzött meg. A Tirpitz nekem is nagyon tetszik, tényleg remek hajó, én is azt javasolnám inkább, főleg ha nem jelentenek gondot a csatahajók. Mert nem mindenki szeret velük játszani. Másodiknak én is az Atago-t ajánlanám, szintén nagyon jó hajó, szerintem a legjobb T8-ban. Illetve nekem még tetszett a Kutuzov is, az Atagoval ellentétben ezzel elég sokat csatáztam, mivel a hitelős és kigyújtós küldiket elég jól lehet vele csinálni. A Tirpitzre szerintem kötelező a + income illetve az olcsóbb javitás signalok a maximális hatás miatt, de ha csak egy prém hajót akarsz és nem rombolót, akkor bármelyikre rárakhatod. Ha szeretsz CV-zni, akkor még megfontolandó lehet a Saipan is, bár ez eléggé lutri. (a kapitányi skill miatt nagyon be tudja szopni az ellenséges vadászokat a T9-es gépeivel)
Lópikula: szabad xp-t nem akarok hajóra költeni, mert szerintem fontosabbak a modulok. Az amcsi BB-ken T8-ig szinte kötelező azonnal fejleszteni "motort" és a hajótestet, mert még fullossan is elég nehézkesen mozognak, az alap hajók meg tényleg csak úszó vasdarabok.
Akár 😛 de igazából pont emiatt nem szeretem, hogy nincs valami limit ahhoz, hogy nagy tierű prém hajót vegyenek az emberek. (Tudom fontos a pénz, de ne az én játékomat basszák már el ha a vérpistikék nulla játékkal egyből T8-as prém hajóban ücsörögve bénázva halnak meg top hajóként a csata első perceiben)

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Lópikula
akár igazad is lehet 😉

Ne vidd bele a csőbe. T8-as prémhez csak akkor jár jó kredit ha jól is játszol. Ha még nincs T8 vagy afeletti hajója amivel jól is játszik, akkor csak pénzkidobás szerintem. Én szerintem a T6-T7 prém hajók sokkal jobbak mivel szarabb kör esetén sem vészes a hajójavítás ára ami ugye igen csak elviszi a pénzt.

patchaou
Ezt úgy mondtad mintha nem lenne mögötted több évnyi wot-os tapasztalat 😊 Itt is elég ha segge van az embernek a játékhoz, nem kell agy az előre haladáshoz :/

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Lópikula
Ha sok pénzt akarsz akkor vagy Atago vagy Tirpitz.

Azt gondolná az ember hogy tier 8-ba mire valaki eljut már egy kicsit beletanul a játékba,idióta shokaku csapattárs engem szórt meg torpedókkal.

Hunter of Deer
Van valaki akinek megvan innen a Molotov prém hajó? Érdekelne 1-2 vélemény hogy megéri e.
Nincs 1 prém hajóm sem és kezdek kifogyni a kreditekből....

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Lópikula
Szabad xp csodákra képes!

Ez a Colorado el van átkozva. Már három napja csak veszitek vele. Olyan segg hülye csapatokba rak be, hogy ettől még a botok is jobbak lennének. 3 hajó kivételével elindul az egész csapat jobbra. A bal oldalon van egy cv aki közli hogy ő átmegy a jobb oldalra, mert a cv-k feladata az hogy védjék a csatahajókat és ott hagyja a két rombolónkat meg a másik cv-t hogy foglalják a pontot. Be is foglalják. Mi kiérünk a jobb sarokra, erre szokás szerint az egész banda megfordul és hiába vagyunk számbeli fölényben, mindenki fut amerre lát. Az ellenfél meg persze baromi büszke magára, hogy öten el tudtak süllyeszteni. A következő csatába berakott úgy, hogy a mai csapatunkban nem volt egyetlen romboló sem. A harmadik csata meg tier 9 volt, ahol az ellenfélnek 2 tier előnye volt, természetesen top tierben. Kb 5k xp kéne még a NC-hoz, de folyamatos vereséggel egyrészt kedvem sincs játszani, másrészt az xp sem jön igazán. Ha nem lenne prémium fiókom, hagynám a ****ba az egészet.
A poén az hogy elvileg nekem is járt egy ilyen, de nem váltottam (még) be mert a Diana spec már meg van. Ettől függetlenül majd egyszer utána fogok nézni, mert egy ilyen kódot még sem hagyunk veszni.
A lényegen nem változtat, de nem laptop, hanem alaplap amihez a kódot adták.
Üdv tengerészek! ASUS laptopomhoz elvileg egy 'Diana' cirkáló és 15 nap prémium járna, ha járna, mert hiába küzdöttem át magam az ASUS regisztrációján, hiába sikerült végre kódhoz jutni, "The WG code is not valid. Please try again." Hol rontottam el? <#fejvakaras>
Nem kéne ranked battle-nak akítvnak lennie? vagy csak félre álmodtam valamit? 😄
Utoljára szerkesztette: Avenger93, 2016.06.07. 18:48:38
Csak azért kérdeztem, mert a WoT-ban volt egy APCR-es ismerős. Igaz hogy amikor megismertem, még nem volt az. És egyszer-kétszer Wp-ben is láttam. Egyébként nincs jelentősége, csak megjegyeztem.
aki csinalta anno a team-et az apcr-es ,de vegyesen vagyunk ,engem meg nem zavar a nev ,felolem lehetne krumpli is ha jol szorakozok <#buck>

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

Jár. Ha rangot lépsz ott vannak a jutalmak, miket ad. Én is benne vagyok párban, de sose megyünk semmit sem, érdekelne a dolog. 9-ig vannak hajóim. Ha kell valami, akkor max visszaveszem.

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Most nézem a csapatnevetek. Esetleg van valami közötök az azonos nevű WoT klánhoz?
Küldtem privit.

Egy T 5 -as Atagotm és egy T 7-es (még nem fullos) Nagatom van jelenleg. A Witcher 3 miatt most kissé hanyagolom a játékot de fun kedvéért bármikor szívesen játszok.
Lópikula
amúgy ezekért a rankedekért jár valami?

Tono34
Érdekelne, de kérdéses lenne-e rá időm. Ladikom lenne pár, 7-8-as.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

engem is érdekelne, yorck vagy nagato-val tudnék beszállni

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

Engem is érdekelne 😊 mogami,yorckal tudok jönni
nem baj johetsz massal is
kedvcsinalonak ...most mentunk parat <#circling>

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

Lehet hogy valamelyik nap tennék én is egy próbát. Zavaró ez a sok vereség, meg a csapatmunka hiánya. Mondjuk a 7-es amcsi CV-m még majdnem alap 😞
estenkent altalaban

Mikor szoktatok játszani?
kuldtem privit

Naszoval ... leirom meg1x mert az elsot telefonrol irtam es vmiert csak a fele latszik <#circling>

Hali
Team battle-re keresunk jatekosokat,T7-8 fullos hajokal (foleg cvbol van hiany de barmi johet)
Nem baj ha idosebb(sot ) nalunk 35+ az atlag
Van sajat tsunk ,nem kell clanba belepni csak funolunk.
ha erdekel keres ingame a nev ugyanaz mint itt , vagy kuldj uzenetet

Jövök.
En csak a felet latom az uzenetnek

Hali
Team battle-re keresunk jatekosokat,T7-8 fullos hajokal (foleg cvbol van hiany de barmi johet)
Nem baj ha idosebb(sot

Nem éppen. A japán gépek kimondottan gyengébbek, legalábbis ami a vadászokat illeti.
Nem holnap... vagyis ma ér véget? Gondolom azért húztak rá a 12 millióra, mert hét közepén lett meg, nem akarták lelőni az eventet ezért dobtak rá még egy kis "bónuszt". Egyébként engem is bosszant hogy erről az eventről pl semmi infó nincs a játékban, szóval egyet kell értsek a lengyelekkel. A tegnapi zsinórban 4 vereségre délután még sikerült ráfejelni másik négyet... szóval ezt a hétvégémet is elintézte az MM. A Colo-t am meg fogom tartani, a tier 5 fölötti hajókat már nem adom el. Még amúgy is van 8 kikötőhelyem.
Akkor rosszul csinálod. A japán hordozónak nem az a feladata hogy légifölényt vivjon ki. Nincs japán hordozóm és az amcsival is elég keveset játszok, de... Az amcsiknak magas tierben is jó esetben 3 vadászuk van, de inkább jellemző a 2. Igaz hogy az amerikainak századonként kettővel több gépe van, viszont ha jól emlékszem, a japán gépek hajszállal erősebbek, és amig a vadászok lekötik az ellenség vadászait, addig a bomba és torpedóvetők simán átjutnak rajtuk. Mivel gyorsak is, az amcsi vadászoknak nem sok esélyük van utólérni, pláne ha már meg is szabadultak a terhüktől. Magas tierben az amcsiknak nagyon kevés lőszerük van, ez ált el is megy arra hogy leszedjék az ellen vadászait. Ha elfogytak a vadászaid, dobd be csalinak a bombázókat, a torpedóvetők jóval nagyobb kárt tudnak okozni. A csata elején mindig nézd meg a saját hajók AA védelmét. Próbálj meg a jobbak közelében maradni (gépekkel). A Colomnak akkora védelme van, mint a fullos Carolinának. Ma az egyik csatában a CV-nk folyton behúzta az ellenség vadászait fölém. 14 gépet lőttem le. És ha jól emlékszem a CV-k is 8-asok voltak. Az ellenfélnél is nézd meg mindig a hajók AA védelmét. Ha van alacsony tierű csatahajó, célszerű azzal kezdeni. Az amcsik nem tudnak fordulni, a japánoknak gyengébb a védelmük.
Üdv!

Folyton mindenhol azt hallom és olvasom hogy a japán hajók mindenben erősebbek. Én carrierrel szeretek játszani, de pont az ellenkezőjét látom. Több vadásza van simán kiharcolja a légifölényt és semmit nem tudok vele kezdeni. Fejlesztett vadászaim vannak a kapitány is vadászokra specializáltam, de igazából nem sokat javult a dolog. Jó esettben a 2 osztag vadászgépem lelő 9 ellenséges vadászt majd elfogy. Utána meg próbálok menekülni de elkapja a torpedóvetőimet és bombázóimat igy nagy kárt nem okoznak. Ált.ban 1 hajót tudok elsülyeszteni aztán elfogynak a vadászaim, vadászfedezet nélkül meg elég nehéz támogatni a társaimat. Mit csinálok rosszul?

Amíg elérjük a 15 millió gyémántot, bár eredetileg 12 volt csak kitoltál 15-re szóval kitudja.
Meddig tart a Grand Naval event?
Lópikula
Haha..majd jön más.

Wargaming esetében ez totál meglepő... 😄 EU szerver hanyagolása és a community rektelése bevált módszer..
Na a hivatalos fórumon kitört a parasztlázadás főként a lengyelek részéről. Megelégelték, hogy nincsenek informálva az eventekről. A GNB végén levő balfaszkodásból. Az, hogy minden információt az orosz fórumról kell összehalászni ami az új patcheket illeti.
Szóval elkezdték szétspammelni az EU fórumot, amire jött a banhammer válaszként. Az írások alapján a lengyel community kihalóban van lassan, legalább is a legfőbb tagokat elvesztették.

jah, bár az új prémium hajókra amúgy is előszeretettel rászállnak (megnézik ugyanúgy süllyed-e, mint a normál hajó 😊)
NC jó hajó, megéri küzdeni érte, bár a Tirpitz-et kicsit jobban szeretem a 8-asban.
ha viszont akarsz majd Ranked-olni, ne add el a Colorado-t 😊
Nyilván, de nem egyedül kell rámenni az ellenfélre. És nyilván közel is akkor mész, mikor látod hogy nem foglalkozik veled. Épp az előbb torpedózta ki a Pensacolám egy Omaha, mert egy dd-vel megy Myokoval foglalkoztam. Még a másodlagos lövegeim is az utóbbit lőtték, igy nem sok esélyem volt, pedig az Omahába is volt kb 1000 élet. Egyébként 4 csata, 4 vereség. Érdekes módon mindig akkor vagyok szopó ágon, mikor 2x vagy 3x szorzó van. És a Colonak már csak 10k kéne hogy meg legyen a NC. Egyébként az első csatában... 4 v 4 csatahajó. Az ellenfélnek 3 tier 8-as meg egy tier 6, nálunk meg 5-8-ig volt minden tierből egy. Ez aztán a balance!

Am a poén az volt, hogy a csatát végigcsetelte a Carolinánk meg az ellenfél Amagija. A Carolinás srác szidta a Colot mint a bokrot, erre kikaptam az ellenfél Carolináját. Igaz mákon volt, irtam is neki, mert az utolsó lövésem citadella volt, am olyan ótvarokat sebeztem, hogy már az első csata után elment a kedvem. De hát s 2x szorzó nagy úr. Igaz csak 4 vereségig.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.06.05. 04:02:20
megvettem az Indianapolist, ami papíron egész jó Tier 7 cirkálónak tűnik. 16.9-es lőtáv, a Pensacola lövegei, de csak 3x3. viszont valóban, a Myoko-ban ülve valahogy mindig nagyobbnak érzem a sebzést, nem tudom, miért van így. mondjuk a torpedókat én eddig nagyon ritkán tudtam csak kihasználni, még ha 10km-esek is (cserébe egészen lassúak). egy cirkáló 10km-en, ha csatahajó is van a közelben, nem húzza sokáig, szóval amolyan "just a flesh wound" fegyver.
Igazából a történelmi módban az alap tankokkal játszottál. Mármint általában a tankoknál az alap felszereltség a történelmileg hiteles "modul". Szóval nagyon nincs mit copy-paste-elni. Esély egyébként lett volna. Nyilván ha nem 1 Ferdi meg 1-1 Tigris/Panther ellen tesznek be 6 SU-152-t még nyerhettünk is volna. Én teljesen meglepődtem azon, hogy mennyi low tier tank van, azt hittem mindenki toppal jön majd be. De tele volt Pz III-as és IV-esekkel, meg T-28 illetve T-34. IS-ből is mindig több volt, a német td-k összetételére annyira nem emlékszem.

Előszedtem tegnap az ARP Myoko-t, mert megint volt 2 torpedós napi küldim. Már nem is igen nézem őket, de ezek valahogy mindig beragadnak, mert 99%-ban ágyúzok. Mivel van Pensacola-m, akad némi összehasonlitási alap. Igaz hogy utóbbi még alap, az éjjel vettem meg rá a B testet, demég nem mentem vele. A japánnak kb a szórása rosszabb kicsit,valamivel talán gyengébb a légvédelme és kettővel kevesebb main gunja van. És ennyi. Messzebb lő, gyorsabb, fordulékonyabb, páncélozottabb, több az életereje és nem utolsó sorban még van torpedója is. És ahogy nézegettem, alapvetően jellemző hogy a japán hajók mindenhol erősebbek az amerikainál. Akkor ebből milyen történelmi csaták lennének? Már az azonos tierben lévő hajók között sincs igazán egyensúly. A japán csatahajóknak átlagosan 4-5 kilóméter előnyük van lőtávolságra, és ha a páncéljuk nem lenne elég, még mindig le tudják hagyni az amcsikat.

A pve nem tudom mennyire lenne megoldás. Ha úgy valósitanák meg, mint a Warplane-ben, akkor inkább ne is legyen. Ott a csaták többsége úgy ér véget, hogy az egyik oldal veszit max 3 gépet, közben teljesen likvidálják a másikat. Nagyon sokszor van az az érzésem, hogy egyik csapatban totál retardált botok vannak, mintha csak a WG-sek a saját képességeiket modellezték volna le, a másik oldalon meg epic botok. Ott sem vagyok legendary játékot, de az éjjel már másodszor fordult velem elő, hogy két bot durvább köteléket repült mint egyes pro szakaszok. A kevés HP-s low alt vadász szépen jött velem szemben és hagyta magát leszedni, közben a társa, egy high alt vadász meg követte fentről, lecsapott rám és kivégzett. Bezzeg a saját csapattárs bot, mikor csatagéppel egyedül maradt egyetlen low hp-s vadász ellen, aki ráadásul majdnem szembe jött vele, szépen ráfordult a gt-re és hagyta magát lelőni. Annyit kellett volna csak csinálnia, hogy 10 fokot elfordul és lő. Nyertünk volna. De nem, mert mennyivel jobb a hülye botokkal egy csapatban lenni! Szóval kösz nem, ilyet nem kérünk a Warshipbe. Van elég ilyen player is.
Gondolom, a játékosok olyan csatákban szeretnének részt venni, amiben esélyük is van némi eredmény elérésére: azzal senkit nem lehet motiválni, hogy a +2 tier-es sávot akár még meg is növelik - ha visszatennék a régi HE lőszereket a wot-ba, akkor talán, de még kéne a "kiegyensúlyozás" (pl. a kisebb gépeknek legalább a rof-ját megnövelni a játékmódban, látótávról, HP-ről nem is beszélve - amíg copy-paste adatokkal futnak, valóban értelmetlen a történelmi csatamód).
Így legfeljebb pve módokat tudnék elképzelni, de ezt meg nem támogatja a játékmotor: a játékosoknak kell gondoskodniuk a saját "szórakoztatásukról" is (+ 2 tier-ben magatehetetlen célpontot játszani a "nagyoknak"😉, miközben a kiadó csak a zsét számolja...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)