22417
A Wargaming új MMO játéka
-
Myke28 #14083 Ez a csata jónak mondható? :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#14082 Este megvettem a Kagerot, gondoltam még kipróbálom mielőtt átszervezik őket. Kezdésünk nem lett túl fényes... -
#14081 Hosszú idő után egy jó kis kör
-
Prof William #14080 Köszönöm. Szóval holnap után. Ezekre kampányokra is kíváncsi leszek.
Tuti, hogy majd beszerzek egy gyorstüzelő japán rombolót is a torpedós mellé. :) -
Darun #14079 HP töltő már T3-ban is van az angolokon. Ez annyira nem meglepő.
Most mentem az első csatám. Bár a német BB ágyúkat nem nevezném pontatlannak, valahogy nekem nem tetszik ez a 2 cső/torony elrendezés, főleg hogy a csövek elég távol vannak egymástól. Erre megyek szembe Hatsuval egy forduló Bayern-nek, aki első salvo-ra kiszed. Igaz hogy nem sok HP-m volt, de Bayernnel még ált a full broadside BB-ket is max 2-3 lövésem találja el, én meg a lehető legkisebb keresztmetszetet mutatva mentem felé... Jaja... tudom, RNG. Én se szeretem őt. -
#14078 http://worldofwarships.eu/en/news/updates/patch-notes-0515/ -
#14077 Van, de csak az nem sebez aki mellé lő. -
#14076 szép medál :D
az emeraldon van hp töltő? -
#14075 Vajon mi az érdekes a képen?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#14074 kagero helyett megkapom majd a yougomot,2km csökkentett torpedó távval,meglátjuk majd mit tud. illetve lesz e más torpedó modulja.
egyelőre visszalépés a kagerohoz képest,pedig azt se szeretem nagyon :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.11.28. 12:09:13 -
#14073 Hát eddig nekem csak az akizuki tetszik,golyószóró de csak 4 torpedója van. Többitől nem estem hanyatt. És valószínű hogy ezt is nerfelik majd :D -
Prof William #14072 Úgy tűnik az új japán rombolókban egyesül a két legjobb tulajdonság. Golyószórás és szép nagy torpedótáv.
Mikor jönnek majd? Lehet már tudni? -
#14071 Notser - Shiratsuyu
Notser - T8 Kagero -
Prof William #14070 Elképesztő fejlemény! Ma lőttem ki torpedóval az első hajómat a Gnewy-vel. :)
Egy sziget mögé mentem és ott foglaltam amikor jött egy Kongo. Pont a sziget mellett ment volna el. Már csak 3 kilométerre volt amikor előrontottam és kilőttem rá a torpedókat. Persze mellé ment. :)
Azt hittem vége a dalnak de pont olyan szögben voltam, hogy másodlagos tüzérség nem tudott lőni rám + aztán benyomtam a füstöt és valahogy kihúztam addig amíg újratöltött a torpedó.
Ezt követően másfél kilométerről már nem tudtam elhibázni.
Érdekes volt de inkább maradok a távolsági gyújtásnál. :)
-
Darun #14069 Én is megvettem, ha már akciós. Az első csata elég konszolidált volt, lévén T5-6-ba rakott. Kicsit késtem a csatából, mert a Beállitásokat nézegettem. 3 foglalós Shards volt a pálya, középre mentem. Szembe kerültem egy Fuso-val. Én szemből mentem, ő full oldalt állt. Az első két salvo körbe szórta, sejtettem hogy probléma lesz a szórással, de ez... Utána viszont 2 salvo, mind a kettő 20k sebzés és mindegyikre adott 1 citadellát. Utána a Furutakával is eljátszottam. " teljesen körbe eső salvo után kapott egy citadellát és csókolom. A CV próbált elmenekülni, ő is az oldalát mutogatta, ő is kapott egy citadellát. Végül ő megúszta. A statisztikám:
-107 lövés
-27 találat
-6 citadella
-87,5k sebzés
-25 elszenvedett találat
-19k sebzés.
A Fuso ellen egyszer kissé szögeltem (épp fordultam) és a teljes salvo lepattant rólam. Amikor meghaltam, pont oldalt álltam a Furutaka-nak aki oldalba is vert, de nem vett le sokat. Nekem a következő problémáim akadtak. A szórás borzalmas, hiába van jó lőtávja, ha semmit nem találok el. Ezen viszont a -7% sem hinném hogy sokat segitene. A CF miatt nem akarnék AA-ra gyúrni, a nagy lőtávú fegyverei úgy is alig sebeznek. Viszont a gyenge páncélzat miatt meg nem tudom, akarok e vele közelharcolni. Még a meccs elején leadtam 2 salvo-t egy Ognevoi-ra is, össz 1 találatot értem el, pedig ő kb 10 km-re volt. Am is kevés másodlagosa van, szóval nem gondolnám hogy erre érdemes lenne gyúrni. Az biztos hogy az AFT-t és a BFT-t felveszem majd neki. Modul szerintem még is csak az ASM lesz, viszont a 14 sec-es kormánykitérést kicsit lassúnak találom. Viszont mivel BB, ezért fontos lenne a DCSM is. Annak viszont örülök hogy alapból Catapult Fighter van rajta, mert elfelejtettem beállitani a csata előtt és a spotter csak még tovább rontott volna a pontosságon. Én egyébként minden hajónál ahol lehetett, vadászt raktam fel két okból. Egyrészt a spotter keveset van csak levegőben, és ráadásul lassan is tölt be, a szórást is megnöveli... a vadász viszont 6 percig van velem, ami igencsak jól jön, ha dd van a közelben, esetleg torpedóra számitok. Magas szinten meg megspórol egy Vigilance skill-t. Arról nem is beszélve hogy megzavarja az ellenséges repülő rajokat.
Viszont ezzel a hajóval is nagyon meg kell választani, merre indulunk, mivel ugye csak frontra van páncélozva, ráadásul hátra nagyon lövöldözni sem tud. Bár ezt még fordulékonysággal talán meg lehet oldani valahogy. -
#14068 Végül a Dunkerque lett. Nyilván egy tucat csata alatt még nem forrta ki magát a dolog, de egy gyors és vastagon szubjektív összegzés azoknak, akik esetleg vacilálnak rajta.
> A tűzereje nem elsöprő, de jól játszható. A 330-asok kilövési szöge kiváló, hátrafelé van holttér, de kezelhető. A szórása papíron nem jobb, mint a konkurenseké, de legalább belülről olyannak látszik. AP-vel szenved kissé, az alfa gyenge, az átütést kérdésesnek érzem (kalibert tekintve ezek nem meglepőek), viszont az újratöltés jó. Az AP-t kompenzálja a kiváló gyújtású (35% és szintén 28s újratöltésű) HE, így keményebb ellenfelekkel szemben az HE kimondottan meggondolandó opció. Nem kötelező pattogni a Tirpitzekről. Lőtáv a saját medencéjében okés (18,2km plusz opcionálisan repgépes tüz. megfigyelő), de ebből sokat nem profitál, mert világít, mint a karácsonyfa (concealment a prémes kamóval 16,4km a felszínen) Akárhogy is, nem egy DPM-gép, nem nagyon lehet elvárni tőle, hogy istenesen odaverjen, mint teszem azt, kategóriájából válogatva egy Fuso.
> A manőverező képessége, ahogy az várható is, átlagon felüli. Papíron a fordulás paraméterei (k.l. kitérítés ideje, fordulósugár) valójában nem kimagaslóak, de csaknem 30 csomó mellett lendületesen képes azokat kihasználni, ami rengeteget számít. Gyorsulása/lassulása korrekt. Ami szép, hogy ezt a tornyok simán képesek lekövetni, még amellett is, hogy az elrendezés miatt nem is igazán kell erőlködniük. A Dunkerque-kel általánosan a csatahajókhoz mérve szinte soha nem kell küzdeni az ágyúk helyzetbehozásával.
> Az önvédelme gyenge, de részben kompenzálható. A páncélöv pocsék, de a főtüzérség elrendezése miatt megoldható, hogy ne nagyon kelljen mutogatni (szemből viszonylag megbízható). A torpedóvédelem nem éri el a közepest, de a mozgékonyság ezen segít azért. A másodlagos tüzérség elvileg nem is néz ki rosszul (oldalsortűz potenciálisan 10 cső, 130mm, ~5km-re 5s-enként) de a taton koncentrálódik, necces kilövési szöggel. A légvédelem - érthető módon - a háború korábbi állapotát tükrözi, tehát gyenge, a gerincét a 130mm-es kettősfeladatú lövegek adják (~5km lőtáv, de ~50-es átlagos dps). A vadász-hidroplán ezen segít valamennyit, de nem sokat. Rajonként egy-két gépet kap le egy támadás alatt (tehát oda-vissza), nem lehet rábízni a hajót.
Tl;dr a hajót a kezessége, különlegessége miatt élvezetes játszani, tetszik, jó ár-érték arányúnak tartom, de kizárt, hogy ranked-be vinném. "Carry-potenciálja" úgyszólván nincs. A Dunkerque nem jó, de "fun". -
#14067 Áh, értem! Akárhogy is, köszönöm az észrevételeid. -
Darun #14066 Nekem meg van a Warspite és sztem a franciára is lecsapok... majd. A szpitivel nagyon rég játszottam, még az év elején. Akkor nekem jobban tetszett mint az amcsi azonos szintű. Most viszont... a legfőbb problémám vele az, hogy az egyébként jó manőverező képességéhez borzalmas torony forgás társul (ez konkrétan 56 sec-et jelent kapitányi skillel!!!) ami azt jelenti, hogy ezzel vagy célzol, vagy manőverezel, a kettő együtt nem fog menni. Ha csak a fő tulajdonságait nézzük, észlelhetőségen kivül mindenben elmarad a francia mögött. Nah jó, a páncélja talán vastagabb. Van rajta 106k xp, szóval anno azért mentem vele pár kört. Viszont a Dunkerque-el csak ellenfélként találkoztam, igy igazán nem is lehet mérvadó összehasonlitásom. -
#14065 Ezzel kapcsolatban némi lelkisegély-tanácsadást kérnék, kollégák.
Vacilálok vagy a Dunkerque-n, vagy a Warspite-on. Eddigi érveim az előbbi mellett:
- olcsóbb
- a Warspite szerepe némileg hasonszőrűnek tetszik első látásra a Bayern-éhez, amim viszont van. Mi több, az sem biztos, hogy a Warspite ebben jobb...
- esélyesen a francia ág később fog jönni, mint a brit BB-k, tehát némi türelemmel valuta nélkül megúszhatom azokat.
Érveim a Warspite mellett:
- nem csigazabáló
- ez a vórszpájt
...összességében eddig úgy 50-50%, na jó, hajlok az omelette au fromage felé. Természetesen mások lehetnek a preferenciáink, illetve egyiktől sem várom el a Tirpitz-féle seggszétrúgási faktort, mégis, mi a véleményetek? -
#14064 Jeee.
Egész jó. (Amíg nem nézel rá az NA ajánlatokra.) -
#14063 Ayanami T6 -
#14062 akizuki jóféle,megtartós lesz amig le nem nerfelik :D -
#14061 lát valaki jó kis black friday akciót valahol ?:D -
#14060 Notser - Yugumo T9 -
Prof William #14059 Úgy tűnik végre megjöttek a gyorstüzelők a japán romboló ágba is. Viszont itt megvan a 10km-es topedótáv is. Szép kombináció. :) -
#14058 Notser - Akizuki -
Darun #14057 Mivel még én is csak a Bayernnél tartok, igy eddig nem tudtam Bismarckot vinni rankedre, de figyelembe véve hogy a legutóbbi szezonban csak 1 vereségem volt és csak egy csatába nem a Carolinát vittem, mondhatom hogy az amcsik ladikja is megállja a helyét. Viszont nem egy Bismarck elvérzett már előttem. Ennek ellenére én is nagyon várom már, de sajnos még messze van :(
A héten még csak két csatát mentem Bayernnel, mind a kettő T8 volt. Rendszerint lóf@szt nem sebzek, most viszont sikerült citadellát lőnöm egy Tirpitznek. Nem rémlik hogy bármilyen más hajóval sikerült volna ez a bravúr.
Érdemes sztem megnézni hogy pl a másodlagos lőtávja hol ugrik. A König-re már lehet tenni másodlagos lőtáv növelést. A Bayern-nek és a Gneisenau-nak úgy tudom egyforma, ahogy a Bismarck után is a többi hajónak.
Viszont a Gneisenau-nak alapból jobb a torony forgása, mint a Bayern-nek Expert Marksmannal, én a teszt szerón nem is raktam be Gneisenau fölött ezt a skillt. A Last Stand tényleg totálisan felesleges, A Bayern 34 csatából nemrég kapott egy olyan torpedót, ami elvitte a motort, de a több száz BB-s csatámból sztem max 3 olyan csata volt, ahol vagy a motor vagy a lapát sérült. Ez teljesen dd skill, nekik viszont kötelező.
Én a helyedben elgondolkodnék mind a kapitány képzésen, mind az álcafestés használatán. A kapitányt sima lóvéért is át tudod képezni, de egyrészt rá kell fizetnek 200k creditet, másrészt a már megszerzett xp-vel arányos mennyiségű xp-t kell még belefeccölnöd az átképzésbe. Vagyis minél skillesebbre húzod fel, annál lassabban tudod majd átképezni a Bismarck-ra. Ráadásul minél magasabb tierbe mész, annál több Xp-t kapsz, vagyis magasabb tierben több xp-t tudsz leduplázni pl álcafestéssel. És felhivnám a figyelmed arra is, hogy Rankeden, hiába van kevesebb hajó, több xp-t kapsz mint egy átlag random csatában. Azt sem árt figyelembe venni, hogy T8-as hajó lévén a Bismarck fejlesztési költségei már elég nagyok. Ha nem akarsz soká nyüglődni az alap hajóval és szeretnéd minél előbb kihúzni, sztem érdemes lenne legalább a camo-k egy részét megtartani oda.
A kapitányi skillek átdolgozásának meg igencsak ideje lesz már, mert nem elég hogy nagyon kevés van, kb a 2/3-t sztem a kutya nem is használja, és valami hasonlót mondanék a modulokra is. Le merném fogadni hogy a hajók 90%-n még mindig MAM van az első helyen, mert annyira peches senki nem lehet, hogy megérje vagy szükséges legyen feltennie a Magazin Mod-ot.
Még egy kicsit a skillekről. Én a Super intendent-t nem használom. Megmondom miért. Ha rám lőnek, aligha fogok tudni elhasználni 4 javitást. Mondjuk én nem vagyok az a menekülős fajta. Viszont sokszor úgy halok meg, hogy még benn van 1-2 javitás, mert egyszerűen nincs ideje újratöltődni. Ezért most a Bayern/Tirpitz/Carolina és kicsit később majd talán az Iowa is prém javitással fog menni, mivel már az is ad +1 charge-ot, ráadásul jelentősen csökken az újrahasználati idő. Viszont az 5 charge szerintem már túl sok, annyit tényleg nem nagyon fogsz tudni ellőni. Ugyan ez igaz a DCP-re. A BoS persze alap, de mellé jó ha van BFF is, egyérszt növeli a másodlagosok hatékonyságát, másrészt javit az egyébként sem gyenge légvédelmen. Én pl Vigilance-t vettem fel 3. képességnek két okból. Egyrészt ezt ebben a tierben még semmivel nem tudod helyettesiteni, másrészt a Bayern egyik nagyon nagy gyengesége hogy semmiféle repcsit nem tud magával vinni, ami komoly hátrány az azonos tierű többi BB-vel szemben. Persze a Bismarck-ra már nem kell, mert ott van rá modul, meg repcsi. 4-es skillnek meg egyértelműen az AFT illetve érdemes elgondolkodni a Manual AA-n, mivel a németeknek szerencsére a nagy kaliberű légvédelme a leghatékonyabb. A Jack of megint csak nem tudom mennyire éri meg. 5 skillpontot összeharácsolni azon a szinten már nagyon nem könnyű, ehhez képest én azt a 15%-t kevésnek érzem. Ezzel szerintem legjobb esetben is talán 8-10 másodpercet ha nyersz, viszont ha minden mást kimaxolsz (modulok, többi kapitányi skill, signalok) akkor akár ezt is kiválthatod.
-
#14056 A Bismarck szerintem a legjobb T8 hajó én rankedre is csak azt használom, skilleket fejleszteni: mindenképp a másodlagos tüzérséget érdemes kimaxolni mert brutális lesz ugy a a darálása:) -
Scharnhorst #14055 Jelenleg supertesten fut, de 2-3 patchen belül lesz kapitányi skill átdolgozás méghozzá olyan szintű, hogy tuti újra lehet majd osztani a kapitányi pontokat.
Utoljára szerkesztette: Scharnhorst, 2016.11.22. 20:01:09 -
messerharcos3 #14054 ja, és egyébb téren. Elcsesztem a kapitányaim a jenki és német cirkálón, és az ami csatahajón, mindegyiknél beraktam a last standet, hogy mindíg maradjon kormányozható, azonban eddigi max tier5ös tapasztalataim alapján a rombolókat leszámítva kb semmin se lövik el soha se a kormányt, se a hajógépeket. Csak dublonnal tudom a kapitányokat átképezni, más variáció nincs?
Utoljára szerkesztette: messerharcos3, 2016.11.22. 18:44:50 -
messerharcos3 #14053 Sziasztok! A német csatahajó ágat húzom, a célom a bismarck begyűjtése, lévén nem akarok prémfiókba fektetni magasabb szintű hajó fenntartásához, és nem hallom kimagaslónak a 10es németet. A bismarckot milyennek mondanátok a saját tierjében, és hogy boldogul magasabb tierben? A fejlesztésről.Befektettem a könig albertbe, ezen kívűl többet nem akarok a játékra költeni, a königet is azért szereztem, mert mégiscsak jobban lehet húzni a kapitányt ha 1 helyett 2szer duplázom le. Halloweenkor összeszedtem 250 duplázó álcafestést, ezeket még a bismarck előtt ki akarom játszani, elsősorban azért hogy a kapitány fejlődjön. (a fejlesztéssel nem rohanok, heti kb 15 kört tudok menni átlag, szóval több éves terv ez). Olyan hajóra akarom viszont rakni a festést amivel élvezetesen játszom le azt a 250 csatát, és emellett jól hozza az xp-t is. A könig, bayern, és a gneisenau jöhet számításba, most a kaisernél vagyok. Melyiket vállasztanátok? mennyivel hoz több kreditet átlagban egy 7es mint egy 5ös? A bayernről azt hallom kissé papír és gyenge a fegyverzete, a gneisenautól pedig a myogis és kongós tapasztalataim miatt félek. 6 ágyúval ritkán talál az ember, 3 torony, nem lehet annyit célozgatni az előző találatok megfigyelése által, emellett hiába gyors, ha minden stézkapja. Bár elég izmosnak tűnik a gneisenau 350-es öve, de a fedélzete milyen, és mire számíthatok? A kapitány skilljeiből eddig megvan a basic surviability, gyorsabb toronyforgás, high alert és super intendent. Vagyis elsősorban a túlélőképesség növelésére mentem és csak nagy javító és nagy repairrel megyek csatahajóval csatába, hogy ezzel is javítsak az állandó gyújtogatáson. Nem tudom merre fejlesszem tovább. A torpedók gyorsabb észlelése megéri? szerintem nem mert a rombolókról úgyis lehet sejteni mikor indítanak, repcsi ellen meg nem lehet védekezni olyan közelről oldja. Vagy nincs igazam? Én ezért inkább a + 20%os másodlagos tűzérség lőtávra mennék, csak az aggaszt, hogy egy csatában mennyire maradnak épek ezek a fegyverek? mennyire szokták szétlőni őket a bismarckon? Az 5. skillpontnál pedig nagyon gondolkozom hogy a manual secondaries legyen-e vagy a jack of all, amivel még gyorsabban olthatnám magam amikor állandóan kigyújtanak. Hajóra modulnak tuti főkaliber modulokat raknék, mert az a legfontosabb. Vélemények?
Utoljára szerkesztette: messerharcos3, 2016.11.22. 18:38:26 -
fantomvampire #14052 Sajnos se a crtl+G se a chech nem segitett ... :( halvany lila gozom nincs hogy mi lehet a baja
Utoljára szerkesztette: fantomvampire, 2016.11.22. 16:26:30 -
carp3tm0nster #14051 Ebben az esetben nyíiván nem Te vagy a támadó ék csúcsa :) -
#14050 crtl + G
eltünteti a hudot screanshothoz,lehet ez van bekapcsolva -
#14049 próbáld ki hogy még a launchernél bemész a settings be jobb felül és a support fülön a check-et elinditod, hátha segít :) -
#14048 Az is hibádzik, mert még a wows logó sincs a képen. -
#14047 Mintha a jobb gombot lenyomva tartanád. -
fantomvampire #14046 Sziasztok!
2 napja ilyen a jatek... nincs semmi csak a hajo es a hatter a jatekban is csak a hajot latom de a celkereszt vagy ikon az nincs. Mar ujra raktam es semmi a videokartya drivert is ujra raktam a legfrissebbet es semmi....
-
#14045 Csak sajnos engem 10-bol 9-szer Bismarckok es North Carolinak ellen tesz be. -
carp3tm0nster #14044 A Bayern nagyon komoly vas. Ha megnézed mininálisan gyengébb fegyverzet szempontból, mint egy Colorado, rengeteg paraméterben meg erősebb.