22428
A Wargaming új MMO játéka
-
carp3tm0nster #14134 Mit tudsz tenni BB-vel, ha minden HE sortűz kigyújt? Nézed ahogy 20-30k HP leég rólad és forgolódsz tehetetlenül? Így is elég, hogy többet sebeznek a cirkálók HE-vel mint te(lásd overpen probléma) teljesen felesleges még az is, hogy minden sortűz kigyújtson.
A cirkálók nagyon nincsenek szerintem szopatva, meg kell csak nézni,hogy az új angol romboló ágat. Füst, radar, torpedo, Hydro és miegymás. Mi lesz a következő? Turbolézer és railgun? -
#14133 Értem a problémádat, de mi a megoldási javaslatod? Ha frankón elkezdi minden második sortűz kitörölni a cirkálókat, akkor azzal egy dolog lesz elérve: A jóisten nem fog többé cirkálókkal játszani. Őszintén, így is épp elég BB-, és DD-súlyos a meta, a léc már néhány hónapja is rezgett a 200 csatahajóval meg a talán 20 minden mással. Ha pedig még egy dolog nincs elcseszve ebben a játékban, akkor az az, hogy egy adott helyzetben valamit mindenki tehet, nincs az, hogy "hopp, szembejött a heavy, gold lőszered nincs, mehetsz a depóba." Ha ez az HE, akkor az.
Ékes példa erre pl. az Emerald. HE nincs, jóformán egy rohadt CV-t nem lehet elsüllyeszteni vele, egyedül a cirkálókat bontja, azt is legfeljebb oldalról és HA oda esik véletlenül, ahova esnie kell, különben romboló HE belövi. Sebzést nagyjából a torpedó-szpem csinál, az meg enyhén szituáció-függőbb, mint a tüzérség. Ezen felül, ha ránézek a statisztikákra a wows-numbersen, akkor a Shchors (avg dmg 38 118) lehet, hogy szívesen lecserélné a ladikját a Gneisenaura. (51 036)
Félreértés ne essék, én se szeretek égni (bár a prém RP elég jól negálja ezt, kivéve, ha az ember fókuszt kap, akkor meg úgyis baromira mindegy), de még 40%-os BB-használati aránnyal is úgy gondolom - magánvélemény, nem kell vele egyetérteni -, hogy a cirkálókat már nem kéne ennél sokkal tovább szopatni.
Realizmus meg...? Hány éve van a WG a piacon?
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.12.10. 20:43:58 -
carp3tm0nster #14132 lassan úgy veszem észre a BB ág csak arra való, hogy az ellen minél több hp-t tudjon leszedni rólad. nézzük csak:
- fél percenként lősz, ami a szélrózsa irányába megy
- ha találsz akkor 10-ből 8 overpen. ráadásul szinte semmi sebzés, vagy csak alap(érdekelne mi marad ott ahol átmegy egy 356-410-es lövedék. ez előbb egy schors-be lőttem 5öt gneisenauval mind az öt találat overpen...
-100ból egy citadel
de ha jön egy cruiser, vagy szénné éget, vagy még AP-vel is ott lő át ahol a legvastagabb vagy. ja és 5másodpercenként
totál realisztikus... -
Darun #14131 Pacsi! Rendkivül irritáló, hogy BB-vel minden szart keresztül viszek! A Tirpitz még a Bayernt is dupla átüti. A másik amitől a szőr feláll a hátamon, hogy átütő sebzés és nem sebez semmit! WTF? Bezzeg ha én ülök cirkálóba vagy rombolóba, akkor mindenki fullba sebez belém, potyognak a citadellák, győzöm őket számolgatni. Arról nem is beszélve hogy rögtön az első lövedék sebzés nélkül kigyújt. Érdekes dolgok ezek. -
carp3tm0nster #14130 én annak örülnék, ha BB-vel nem csak overpent tudnék lőni... -
Darun #14129 88 konténerből meg lett a második SC. 100 Dragon Flag. Ennek most kifejezetten örülök. -
Kalinka #14128 Köszönöm a válaszokat...nehéz is volt az életem ;) -
Malachit #14127 Vadászoknál is lehet irányított tüzet parancsolni. Ekkor a játékos által megadott irány szerint, egy adott szélességű és hosszúságú sávban a lőszerkészletük bizonyos százalékáért a vadász raj repülői megszakítás nélkül végigrepülnek és területsebzést adnak le oda, ami nem különbözteti meg baráti és az ellenséges egységeket sem. Mindent légi egységet ledarál a kijelölt sávban.
Kéne anyahajóznom a heti küldetés miatt, de utálom :/ -
#14126 alt gomb:) enélkül elég nehéz élni már t6 ban is nemhogy feljebb:) -
Darun #14125 Nemzettől függetlenül, akkor dobják V alakban a torpedót a torpedóbombázók, ha:
-vadászok támadják őket
-Defensiv AA van aktiválva valamelyik hajón
Amire te gondolsz az a manual fire. Ugyan úgy ahogy a torpedóvetőknek/bombázóknak is lehet kézi irányitással terhet ledobni, a vadászoknál is be lehet állitani hogy végigrepüljenek egy sávban és ott mindenkit (baráti gépeket is!) lőjenek le. Ha jól emlékszem alapértelmezetten Shift-el jön elő.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.12.08. 12:07:01 -
Kalinka #14124 Tapasztaltabb CVs kolléga segítségét kérném ;)
Két problémám van:
- Ki lehet vhogy küszöbölni azt hogy a torpedó bombázók (japán) ne V alakban dobják le a hasznos terhet? Akkor vettem észre ha vadászok üldözik őket, vagy nagy a légvédelem, de ez kb 9es tierben mindenhol van szóval remélem nem probléma.
- Az egy skill vagy nem tudom minek nevezzem, hogy a premium vadászok de még az amcsi is (tgalán egyszer japótól is láttam) messziről rárepülnek a repcsi rajokra és kb 2 másodperc alatt ledarálnak akármennyi gépet ha közel repülnek egymáshoz, majd mennek tovább még megállás nélkül kicsit...mintha fentről csapnának le a repülőkre és nem tudnak megállni.
Nem tudom érthető voltam-e? :D -
#14123 Megnéztem 1.7 milla xp tudnék konvertálni, ha elmenne az eszem :D -
#14122 elvileg alapból az,h t9 prem hajó ,50%al több kreditet ad mint egy t8 prem.
a két camo :3% concealment bonus, a 4% increase to enemy gunnery dispersion and a 100% bonus to experience -
Plata #14121 Mázli hogy van kb 5k free xp-m. -
Darun #14120 A rajta lévő alap camo nem ad +20% creditet? -
#14119 Notser néztem a MO val...113000 damage 3killre kapott tisztán a levonások után 574000 kreditet :D
Remélem nem tervezik behozni a t9-10 prem hajókat
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.12.07. 16:21:06 -
#14118 Csak kb 30 ezer... :D -
#14117 Holnapi patch -
herminamezo54 #14116 tora tora tora 1941 dec 7 -
Darun #14115 A szükséges free xp hetede kb nekem is meg van. Bár csak csepp a tengerbe, némi segitséget azért nyújtanak az új kampányok, illetve a ládák, amik szintén dobhatnak free xp-t.
Hogy még is miért lehet érdemes rákölteni ennyit? Lássuk csak. Mi értelme van az Arizonának, a König Albert-nek, a Kamikaze-nak, stb, stb. Minimális eltéréssel ugyan azt tudják mint a tech tree megfelelőik. Viszont a játékban sajnos pengetni kell a kikötő helyért is, és bár "csak" 300 dublon, aki egyáltalán nem akar pénzt költeni rá, annak ez is sok. Igazából én is úgy vagyok pár hajóval, hogy minek tartsam meg a tech tree hajót, ha meg van prémiumba? A camo miatt már is előnyben van, alapból olcsóbb a javitás és még ugye plusz xp-t is termel. Amikor először megláttam a Carolina javitási költségét, égnek állt a hajam, pedig pénzügyi problémáim már akkor sem voltak. És ez még csak T8! Ráadásul bármelyik másik hajó kapitányát bünti nélkül bele rakhatom, ami szintén nem egy utolsó szempont.
A Kongoval az a probléma, hogy mind a légvédelme, mind a másodlagosai elég gyengék. Előbbi sebzésben, utóbbi lőtávban. A Manual AA-val 40 helyett 80 lesz a sebzésed alapból, de ezen a BFT is csak 88-ra modósit. Nekem az alap tervem az volt, hogy minden ARP hajót másra húzok ki. Lesz egy AA, egy másodlagos meg egy gyújtásra illetve egy a fő fegyverzetre. Ugyan ez a Myokoknál. A Tech Tree Kongot sztem nem fogom megtartani. Én egyébként inkább az AFT javasolnám, mivel az lötávot növel, tehát már messzebbről tudnád szedni a repcsiket és a másodlagosok is kicsit jobbak lesznek. Ráadásul a nagy kaliberű AA-k elég ritkán lőnek, hiába nagy a sebzésük. -
#14114 Annyi nem, de mindegy is mert nem tervezek free xp-t váltani. -
Tirion #14113 100.000 FT........ -
#14112 Ha a Tirpitz-en lévő xp-t átváltanám, meg is lenne a hajó. -
messerharcos3 #14111 más, megszereztem 2 arp kongot, és szívesen húznék 1 kapitányt velük, viszont kongóra milyen kapitányi kézségre érdemes fókuszálni? 4-es és 5ös szintű skillek közül ti mit raknátok? én a manual aa-val szemezek, amire hat a skill, az ha jól értem a 127 esek rajta, gyakorlatilag olyan lenne a hajó tőle mintha 8 helyett 16 ilyen ágyúja lenne, ehhez később még rakok egy 10 %os basic firin traininget, és akkor már szakítana. Vagy rosszul képzelem?
Utoljára szerkesztette: messerharcos3, 2016.12.06. 19:16:29 -
#14110 Úgy érted, ha addig egy fia free XP-t el nem költ. Addigra meg már többszörösen megszerzi az Iowa-t, tehát bár értem az egész mögött az érvelést és valahol mellé is tudok állni (épp elég inkompetens havasi gyopár vásárolt már Tirpitz-tömegeket pl.), de - mégsem értem... -
messerharcos3 #14109 ha olyan időkorlát nélküli, mint wotban a stug4 meg társai, akkor simán összeszedi az ember, mire elér olyan jó 6-7 ezer csatát, ha viszont időkorlátos, akkor tök esélytelen. Ugye nem időkorlátos? -
#14108 Tizede nekem megvan kb, de nem is játszom olyan sokat, ezért szerintem nem kell rá túl sokat várni. Holnap már biztos lesz valakinek,
de akár már ma is. Lehetett tudni, hogy free xp kell hozzá. -
carp3tm0nster #14107 figyeld meg egy hét múlva látni fogjuk csatákban -
#14106 -
#14105 USS Missouri alig 750k free xp -
#14104 mint a jégeső
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.12.05. 10:26:37 -
#14103 nekem már csak 5 de nagyon kikészít ez a küldi:D -
Zoli105 #14102 Végre meglett :D Szóval már csak Nachi kell , de ahhoz még 14 db ruszki fost el kell kapni :(
-
Prof William #14101 Jó menet volt.
Mind az Akatsukival, mind Hatsuharuval (az Akizuki miatt) győztes kört futottam.
Az Akatsukival 2 foglalás és két süllyesztés (mindkettő csatahajó) sikerült a jó pár gyújtás mellett. Az utolsó Fuso éppen a kilövésem után kapta az oldalába mind a 9 torpedót. Szép látvány volt. :) -
#14100 Gondolom, a licensz azt is tartalmazta. -
Zoli105 #14099 hát igen ez szomorú hír :( bár nem értem ezért miért kell kivenni a kikötőt ? :O -
#14098 ARP küldik vége ..
-
#14097 Én is kaptam 2 millát, pedig csak shima van :D -
#14096 Igen, én is kaptam a Fubuki-ra. Megy is a rugózás a hivatalos fórumon rajta keményen, mert elvileg nem kellett volna, hogy kapjunk, úgyhogy most mindenki kivár, hogy mi fog ezzel történni. A patch leírása szerint a már megvásárolt festéseknek kellett volna azonos tier-re átöröklődniük.
A kikötőhely okés, illetve a megvásárolt modulok miatti kredit-visszatérítés is. -
#14095 igen,kaptál a kagerohoz egy ingyen kikötőhelyet is,és még 2 milla kreditet(legalábbis én kaptam.)