22413
A Wargaming új MMO játéka
-
Malachit #14159 Hallo WG support?
Igen tessék...
Én rendelni 8 hit 6 citadell 1 salwo Iowa. Utalni zsák pénz és wodoo baba.
Kérést vettük, bankszámlaszámunk: xxxxxxxx-xxxxxxxx-xxxxxxxx
Utalás visszaigazolást követően gombnyomásra kért találat aktiválódik mindegy merre lő (akár repkedő sirályokra is!!).
További jó játékot és szórakozást.
WG support. -
#14158 Aha, akkor telefonálni, ez a kulcs :D :) -
#14157 Megmondom őszintén fogalmam sincs, hogy sikerült, mert éppen telefonáltam. De én sem akartam hinni a szememnek, kár, hogy nem csináltam akkor képet :/ -
Darun #14156 Elárulhatnád, hogy kell 8 találatos salvo-t lőni Iowa-val. Asszem páran nagy hasznát vennénk. -
#14155 Rávettem magam, hogy az orosz cirkáló vonalat elkezdjem, de ahogy látom a Moskva egy papírhajó. Montanaval csak az első harmadát tudtam mindig eltalálni, de 2 salvóból 5 citadella, 72k sebzés, ment is a levesbe. Még az Iowa idejében pedig egy sortűzből 8 találat, abból 6 citadella...azonnal robbant. Viszont a gyújtogatásuk kiemelkedő és egyben mocskos idegesítő. :/ -
Darun #14154 Azért azt tegyük hozzá hogy egy torpedó többet sebez, mint egy citadella lövés. És T9-10-ben az a 10-15 torpedó/romboló elég demoralizáló, amikor BB-ben ülsz és betesz meccsenként 4-5 rombolót. (és ugye akkor a japó cirkálókat még nem emlitettem) És az amcsiknál az a kormánykitérités!
Ma két kört mentem Kamikaze-val. Mind a kettő ugyan az a pálya, ugyanúgy 3 fogklalós és mind a két meccsben 2-2 CV volt. Érdekes hogy ha olyan hajóval megyek, amin van AA, akkor 10-ből kilencszer nem rak be CV-t, a tizedik meccsre is csak egyet és persze (okosan) ő is messze elkerül.
A Kutuzov is magas pályán lő, még is simán belövöm a 18-19 km-re lévő BB-ket. Az más kérdés hogy nekem nem akarnak gyulladni, engem simán leégetnek. Azt is tegyük hozzá hogy egy cirkáló méretre kb a fele egy BB-nek, mig annak a szórása kétszer akkora, a tűzgyorsasága fele/harmada. Sok szerencsét a kilövéshez! Ha nincs veled a random, akkor cseszheted a citadellát. Tegnap mentem pár kört a Kongo-val is. Az első 3 salvo-ból 3 citadella esett. Mondanom sem kell, a Kongoval eltalálni is nehéz valamit, nem hogy citadellt lőni! Fogadni is mernék egy nagyobb összegben, hogy BB-vel több DD killem van mint cirkáló.
Annyival egyébként kiegisziteném az irásod, hogy az oroszoknál a T5-ös Kirov eléggé kilóg a sorból a 180-as ágyúival, amikkel akár még BB-t is át tud lőni AP-vel, baromi jó a lőtávja és az alap hajón még spotter is van hozzá. -
davidbog #14153 Annyira nem rossz, de nem is kifejezetten élvezetes.
Pusztán az átlagsebzést nézni értelmetlen, egyszerű parasztvakításra jó. Olyan mintha két versenyszéria autóinak a köridejeit hasonlítanád össze. Miért is kéne egy 27000 HP-s cirkálóval vagy pláne egy 10000 HP-s rombolóval akkora átlagsebzést összehozni mint egy 50000 HP-s csatahajóval? Illetve ha egy CV folyamatosan spottolja ez ellen DD-it amiket a csapat ezáltal kilő, az most akkor nem ért semmit mert a sebzése 0 volt?
Ha már nagyon sebzést akarsz nézni akkor az adott hajótípus adott tierjén nézd meg a hajók HP-ját, átlagold és ehhez nézd a hajód átlagsebzését. Ha nagyobb a hajód átlagsebzése mint az adott típus adott tierjében az átlag HP akkor az már jó.
Az amerikai cirkálók összességében szerintem elég gyengék. A Cleveland, Des Moines, Baltimore magas röppályán lő, könnyen kimanőverezik a lövedékeiket szinttől függően 12-16 km-ről. A Pensacola és a New Orleans laposabban lő és nagyon pontosak is, de sérülékenyek. A légvédelme mindegyiknek jó. Fordulékonyságuk jó, sebességük átlagos, csak nekik nincsenek torpedóik tier 5-től felfelé, de tier 8-tól felfelé van radarjuk.
A japán cirkálók végig rendelkeznek torpedókkal, de korlátozott kilövési szöggel. Légvédelmük pocsék. A fő lövegeik tűzgyorsasága kicsi. De nagyon jó álca értékük van és nagyon jó 203 mm-es HE lövedékek sebzése és gyújtási aránya is illetve nagyon jól fordulnak.
Németek cirkálók tűzerőben nagyon jók (kivéve Yorck az pocsék). Nekik van a legerősebb 203 mm-es AP-juk és a lőtávjuk is nagy. A lövedékek röppályája se magas, tehát ki is lehet használni a nagy lőtávot. A tűzgyorsaságuk is nagy. Az álcázásuk elég gyenge, torpedóik, légvédelmük közepes. Fordulékonyságuk csak átlagos vagy átlag alatti. A szonárjuk szerintem nagyon jó és a toronyforgásuk is átlag feletti.
Orosz cirkálók nagyon vegyesek. Szerintem a tier 5-6 jó, a tier 7 elmegy, tier 8-9 gyenge, tier 10 nagyon jó. A fordulékonyságuk többnyire pocsék, légvédelmük átlagos, a lövésállóságuk elég pocsék (még rombolók is citadellázhatják őket). Álcaértékuk szintén pocsék. Torpedóik vannak de hasznavehetetlenek. A tűzgyorsaságuk az jó, a toronyforgásuk megint csak jó. A lövegeik szintén elég jók. Leszámítva tier 8-9-ben amelyeknek tulajdonképpen a tier 5-6-os hajók lövegei.
Az angol cirkálók összességében elég erősek. Ezeknek is pocsék a lövésállóságuk. Tier 7-től felfelé gyengék a lövegeik, HE-jük nincs és a fordulásuk is lassú és nem is valami gyorsak. De cserébe gyorsan fordulnak a tornyaik, nagy a tűzgyorsaságuk, van HP visszatöltésük, tudnak füstöt generálni, tier 8-tól felfelé van radarjuk, nagyon jó az álca értékük és magasabb tierben már a légvédelmük se rossz. Illetve vannak torpedóik némelyik hajónál nagyon jó kilövési szöggel.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2016.12.11. 20:53:37 -
carp3tm0nster #14152 Annyira nem rossz azért. Szerintem független hogy milyen tierben vagy, a cirkálók mindenhol bosszantani fognak:)
Amcsi ágon szerintem a clevelandig nagyon jó, a németek is és a japók is jók. Oroszt elvből nem játszom:) -
carp3tm0nster #14151 szívesen!:) -
ikarus44 #14150 Köszönöm a gyors választ megint csak! -
messerharcos3 #14149 Tényleg olyan rossz bb-zni magas tierben? most járok tier5ben, nekem eddig úgy tünt, hogy 1v1ben szinte mindíg én győzök bbvel, és az átlagsebzésem is több mint cirkálóval. ( königsbergem van és kongoim meg königem, ezeket hasonlítom, igaz nem sok csatából). A cirkálók előnyét én inkább az univerzilitásban láttam, mindennel tud valamilyen szinten küzdeni, és elég gyors is, ezért ha valaki ésszel játszik, le tud több csatát hozni mint egy cammogó csatahajóval. Magas tierben akkor másra számítsak? a bismarck vonalat húzom teljes gőzerővel, és kb a bismarckig is akarok eljutni mint cél, azzal is szopás a cirkálók ellen menni? Szerintem bb-n alap a nagy javító hogy hamar oltsam a tüzeket, és volt már hogy az 5 hp újratöltési lehetőségem is mind eltudtam értelmesen használni. Cirkáló vonalon egyébbként szerintetek mi a legélvezetesebb? orosszal szemezek, mert az állandóan gyújt engem. -
carp3tm0nster #14148 Üdv!
Jól fog futni. Digi előtt nekem 6mbit/640kbit net volt, azzal is ment. Néha laggolt, de az nem az otthoni net hibája volt.
Most gigabit net van, nulla panasszal:) -
ikarus44 #14147 Üdv!
Először is köszönöm a gyors választ!
A VGA-m Radeon 5830, azt elégnek írta minden oldal amit néztem a gépigényével kapcsolatban.
(Még annyit kérdeznék, hogy szerinted 30mbit/s nettel ez jó fog muzsikálni? Mert ezelőtt 20 Mbit/s-mos netem volt, és azzal csinálta problémákat. Minden más játék jó futott vele (Pl. WT, H&G, Steel Ocean, WOT stb.)) -
Darun #14146 Azért attól is függ ki abban a Kutuzovban, mert nekem még mindig a papirforma érték alatt van a gyújtási arányom vele. És persze lehet mondani hogy "há de biztos nem átütő lövés volt". Mert a Benson átüti HE-vel az Iowa-t? És nem sebez? De kigyújt? Azt hogy? -
carp3tm0nster #14145 Üdv!
Próbát mindenképpen megér. Min grafon el fog indulni és talán jól is fog futni, de ehhez kell egy VGA is.
Én eddig egy ősrégi Radeon 4850-en toltam, azzal voltak már sebességbeli gondok, most egy valamivel frissebb van, azzal jól megy.
Sajnos nem a gépigény változik WG-nél, hanem az elavult "motor" ami a világot kreálja. -
ikarus44 #14144 Üdv mindenkinek!
Kb. másfél éve, már kipróbáltam a játékot akkor valami nem működött, mert el volt csúszva a kép, a valós helyzettől. Akkor írtam a WG-nek, arra azt mondták, hogy használjak erősebb netet, ami meg valósult.
Úgyhogy arra gondoltam, hogy majd újra kipróbálnám, de elég gyenge sajna a konfingom, szóval az lenne a kérdésem, hogy AMD Athlon XII 220 procival esetleg min. grafon el tudna még menni? (a többi része a konfignak nem lenne akadály)
Ha jól emlékszem, még akkor tájt volt kb. 35-50 környéki FPS-em, hogy azóta esetleg nőtt a gépigénye?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
#14143 "Szerintem"-mel nem fogok vitatkozni. :) -
#14142 btw az angol cirkalon a füst+szonar kombo elég op tud lenni:) gőzfelhőből lát mindenkit őt meg senki:) -
davidbog #14141 Hát ja magas szinten nem túl élvezetesek a BB-k. Más BB-k ellen lehet jókat harcolni, esetleg a figyelmetlen cirkálókat elkapni. De amúgy már 1 vs 1-ben is bármi kicsinálja őket, mert így van megalkotva a tech tree és hozzá a játékmechanika hogy minden azonos tierű típus azonos erőt képvisel. Szép elképzelés (szerintem egy kibaszott nagy undorító szar), hogy minden hajótípus ugyanolyan hatékony lesz így mindenkinek mindenki ellen van esélye azonos tiert nézve, tehát mindenki tehet valamit.
Csakhogy a csatahajóknál túlságosan az RNG-re vagy utalva. Eleve ott a nagy szórás amit nem tudsz befolyásolni, aztán meg ha el is találod akkor se mindegy hogy hol, bizonyos távolság felett ezt se tudod befolyásolni.
De hogy a cirkálók gyengék lennének pláne a magas szintűek. :D Tier 8-es cirkálók felének eleve 17 km-es lőtávja van és tier 9-től felfelé még lőtávnövelőt is lehet rájuk rakni (+ javítást is kapnak) szóval lőtáv előnye nincs a BB-nek. Emellé még jóhet az, hogy a japán és angol cirkálók ~10 km-ről spottolhatóak és ha lőnek rád akkor is csak ~15,5 km-nél beljebbről derítődnek fel. Ibukinál, Neptunnál még lőtávnövelő modul se kell ehhez, de már a Mogamimnál is van 400 méteres lövök de nem látszódok zónám.
Az új modullal meg pofátlanul gyorsan fordulhatnak a tier 8+ cirkálók. A Moskvámnak 5,2 másodperc a kormánylapát kitéríthetősége. De volt példa hogy Des Moinest 13 km-ről nem tudtam Tirpitzel oldalba lőni mert amire odeértek a lövedékek mindig sikerült annyira befordulnia, hogy lepattantak róla az AP-k, lőhettem HE-vel... Aztán persze kapnak még javítást is, aztán választás szerint erősebb légvédelmet, vadász vagy felderítő repülőt, szonárt vagy radart. Jajaj milyen gyengék szegény cirkálók...
Magas szinten nem nehéz a cirkálózás, esetleg csak egy-egy konkrét hajóval ami gyengébb mint az átlag. -
carp3tm0nster #14140 Mit érek a HP Poollal ha egy Kutuzov minden sortűze gyújt? Mire eloltom, javítom már vígan égek, még legalább egy helyen.
Citadellát lőni meg inkább RNG vezérli mint te, főleg, hogy egy 200m átmérőjű célkereszted van...
World of BBabies sosem lesz, előbb lesz ebből World of Torpedoes vagy World of Napalm...
Csak mint a WoT-ban itt is azt látni,hogy szépen lassan ki van herélve a bb ág, mint Heavy volt a WoT-ban. Már várom a prém lőszereket nagyon...
-
#14139 "Mit tudsz tenni BB-vel, ha minden HE sortűz kigyújt?" Eloltod/javítod. :) Ezen felül ott az HP-pool. Mit tudsz tenni cirkálóval, ha citadellát kapsz? Semmit, integetsz a lyuknak. Egy-az-egyben egy csatahajó még mindig eltesz egy cirkálót, több ellen meg dögöljön is meg, különben értelmetlen a "balanszról" meg a "kompetitív játékról" beszélni. Angol romboló-ág tudtommal nincs a játékban, úgyhogy őket pont nem tudom megnézni, de a cirkálókon valóban van szonár (ami mondjuk épp csatahajók ellen nem túl ütőképes opció, kivéve azokat, amiken torpedó is van, köhh-köhh), de ezzel sincsenek egyedül, lásd a felsőbb német BB-ket. A számok azt mutatják, hogy a sebzésük összességében majdnem 35%-kal marad el a német csatahajókétól, alsóbb tier-ekben 90-100%-kal; de napalmost se bírok olyant találni, ami ütné őket. Gondolom, nem győzzük meg egymást, egyszerűen csak nem szeretnék a játékból (még jobban) World of BBabies-t csinálni, de hát nincs ezzel semmi baj. A lényeg, hogy bárki nekiindulhat a cirkálóknak, nem kell hozzá doubloon. -
Prof William #14138 Ez nagyon jó! :) -
Rammsch31n #14137 ez kva nagy xD -
#14136 jaaj:D
-
carp3tm0nster #14135 természetesen angol cirkáló ág akart lenni -
carp3tm0nster #14134 Mit tudsz tenni BB-vel, ha minden HE sortűz kigyújt? Nézed ahogy 20-30k HP leég rólad és forgolódsz tehetetlenül? Így is elég, hogy többet sebeznek a cirkálók HE-vel mint te(lásd overpen probléma) teljesen felesleges még az is, hogy minden sortűz kigyújtson.
A cirkálók nagyon nincsenek szerintem szopatva, meg kell csak nézni,hogy az új angol romboló ágat. Füst, radar, torpedo, Hydro és miegymás. Mi lesz a következő? Turbolézer és railgun? -
#14133 Értem a problémádat, de mi a megoldási javaslatod? Ha frankón elkezdi minden második sortűz kitörölni a cirkálókat, akkor azzal egy dolog lesz elérve: A jóisten nem fog többé cirkálókkal játszani. Őszintén, így is épp elég BB-, és DD-súlyos a meta, a léc már néhány hónapja is rezgett a 200 csatahajóval meg a talán 20 minden mással. Ha pedig még egy dolog nincs elcseszve ebben a játékban, akkor az az, hogy egy adott helyzetben valamit mindenki tehet, nincs az, hogy "hopp, szembejött a heavy, gold lőszered nincs, mehetsz a depóba." Ha ez az HE, akkor az.
Ékes példa erre pl. az Emerald. HE nincs, jóformán egy rohadt CV-t nem lehet elsüllyeszteni vele, egyedül a cirkálókat bontja, azt is legfeljebb oldalról és HA oda esik véletlenül, ahova esnie kell, különben romboló HE belövi. Sebzést nagyjából a torpedó-szpem csinál, az meg enyhén szituáció-függőbb, mint a tüzérség. Ezen felül, ha ránézek a statisztikákra a wows-numbersen, akkor a Shchors (avg dmg 38 118) lehet, hogy szívesen lecserélné a ladikját a Gneisenaura. (51 036)
Félreértés ne essék, én se szeretek égni (bár a prém RP elég jól negálja ezt, kivéve, ha az ember fókuszt kap, akkor meg úgyis baromira mindegy), de még 40%-os BB-használati aránnyal is úgy gondolom - magánvélemény, nem kell vele egyetérteni -, hogy a cirkálókat már nem kéne ennél sokkal tovább szopatni.
Realizmus meg...? Hány éve van a WG a piacon?
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.12.10. 20:43:58 -
carp3tm0nster #14132 lassan úgy veszem észre a BB ág csak arra való, hogy az ellen minél több hp-t tudjon leszedni rólad. nézzük csak:
- fél percenként lősz, ami a szélrózsa irányába megy
- ha találsz akkor 10-ből 8 overpen. ráadásul szinte semmi sebzés, vagy csak alap(érdekelne mi marad ott ahol átmegy egy 356-410-es lövedék. ez előbb egy schors-be lőttem 5öt gneisenauval mind az öt találat overpen...
-100ból egy citadel
de ha jön egy cruiser, vagy szénné éget, vagy még AP-vel is ott lő át ahol a legvastagabb vagy. ja és 5másodpercenként
totál realisztikus... -
Darun #14131 Pacsi! Rendkivül irritáló, hogy BB-vel minden szart keresztül viszek! A Tirpitz még a Bayernt is dupla átüti. A másik amitől a szőr feláll a hátamon, hogy átütő sebzés és nem sebez semmit! WTF? Bezzeg ha én ülök cirkálóba vagy rombolóba, akkor mindenki fullba sebez belém, potyognak a citadellák, győzöm őket számolgatni. Arról nem is beszélve hogy rögtön az első lövedék sebzés nélkül kigyújt. Érdekes dolgok ezek. -
carp3tm0nster #14130 én annak örülnék, ha BB-vel nem csak overpent tudnék lőni... -
Darun #14129 88 konténerből meg lett a második SC. 100 Dragon Flag. Ennek most kifejezetten örülök. -
Kalinka #14128 Köszönöm a válaszokat...nehéz is volt az életem ;) -
Malachit #14127 Vadászoknál is lehet irányított tüzet parancsolni. Ekkor a játékos által megadott irány szerint, egy adott szélességű és hosszúságú sávban a lőszerkészletük bizonyos százalékáért a vadász raj repülői megszakítás nélkül végigrepülnek és területsebzést adnak le oda, ami nem különbözteti meg baráti és az ellenséges egységeket sem. Mindent légi egységet ledarál a kijelölt sávban.
Kéne anyahajóznom a heti küldetés miatt, de utálom :/ -
#14126 alt gomb:) enélkül elég nehéz élni már t6 ban is nemhogy feljebb:) -
Darun #14125 Nemzettől függetlenül, akkor dobják V alakban a torpedót a torpedóbombázók, ha:
-vadászok támadják őket
-Defensiv AA van aktiválva valamelyik hajón
Amire te gondolsz az a manual fire. Ugyan úgy ahogy a torpedóvetőknek/bombázóknak is lehet kézi irányitással terhet ledobni, a vadászoknál is be lehet állitani hogy végigrepüljenek egy sávban és ott mindenkit (baráti gépeket is!) lőjenek le. Ha jól emlékszem alapértelmezetten Shift-el jön elő.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2016.12.08. 12:07:01 -
Kalinka #14124 Tapasztaltabb CVs kolléga segítségét kérném ;)
Két problémám van:
- Ki lehet vhogy küszöbölni azt hogy a torpedó bombázók (japán) ne V alakban dobják le a hasznos terhet? Akkor vettem észre ha vadászok üldözik őket, vagy nagy a légvédelem, de ez kb 9es tierben mindenhol van szóval remélem nem probléma.
- Az egy skill vagy nem tudom minek nevezzem, hogy a premium vadászok de még az amcsi is (tgalán egyszer japótól is láttam) messziről rárepülnek a repcsi rajokra és kb 2 másodperc alatt ledarálnak akármennyi gépet ha közel repülnek egymáshoz, majd mennek tovább még megállás nélkül kicsit...mintha fentről csapnának le a repülőkre és nem tudnak megállni.
Nem tudom érthető voltam-e? :D -
#14123 Megnéztem 1.7 milla xp tudnék konvertálni, ha elmenne az eszem :D -
#14122 elvileg alapból az,h t9 prem hajó ,50%al több kreditet ad mint egy t8 prem.
a két camo :3% concealment bonus, a 4% increase to enemy gunnery dispersion and a 100% bonus to experience -
Plata #14121 Mázli hogy van kb 5k free xp-m. -
Darun #14120 A rajta lévő alap camo nem ad +20% creditet?