22411
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Az alap Iowa fejlesztett kormánylapáttal is 20 sec alatt tér ki max-ra. Ez rettenetes! Arra gondoltam, hogy C hull-nál majd átrakom rá a gyorsabb oltást/vizbetörés megszüntetést, de... még vacillálok. Egyébként az Iowa-j mi az all? Mert a nothingot már láttam. Ahogy a többi bb-nél, itt is folyamatos overpen és nem sebező átütések, ha sebez is, általában 1000 körül van a sebzés találatonként, ami lássuk be, elég gyatra. Fordulni csatában nem nagyon merek, mert oldalról azonnal kapja a citadell-t. Tüzet egyébként én is viszonylag gyorsan oltok, mert ugye alapból kapitányi skill, használok signalt is illetve Carolina Ranked óta kötelező nálam a prém DCP, Iowa-n is szériatartozék (mivel egy SC-ből bontottam 250-t és minden consumable is tartalmaz 3-t, igy van belőle bőven) Javitásból azért raktam be prémet, hogy gyakrabban tudjam használni, de az esetek többségében sok a 4, mert vagy előbb meghalok, vagy nem sebződök annyit, vagy citadellt kapok, ami nem javitható. A torpedókkal "csak" azért nincs bajom, mert azok egyből elvisznek, mint az ammorack. Nem örülök neki, de ez van. Viszont sokkal több rombolót öltem már, mint cirkálót és sokkal többször égtem, mint süllyedtem.

Tegnapelőtt zsinorban 6 vereséggel inditottam a napot, ebből 5 az Iowa volt, mert kellett volna az xp a C hull-hoz. ha jól emlékszem, az utolsó meccsen Epicenter volt, a pálya nevét nem tudom. Be is mentem a külső körbe és próbáltam a csapattal mozogni, de...
    -a csapat fele a kör külső oldalán került.
    -a csapat fele elhullott, ellenfelet viszont alig vittek magukkal
    -ekkor jutott eszébe a túlélőknek hogy be kéne jönni a körbe, és a "kedves" maradék cirkálók bementek agyaggalambnak, engem meg egyedül hagytak, a hátamban egy ellenséges dd-vel
    -ezek után még ők szóltak meg hogy noob vagyok, mert dd-re vadászok.
    Öt vereség után am is tele volt már a hócipőm a csapattársakkal, volt hogy a 150k sebzéses kört is voltak kedvesek elbukni, szóval jah, kicsit elegem volt már eddigre. (Remélem "kedves ApolloF117 olvasod ezt!)
  • Tono34
    Fejlesztői üzenet!!!
  • carp3tm0nster
    Gneisenau-nak szerintem a legnagyobb negatívuma az overpen lövések. Nagyjából 50-60% overpen, akár még BB-re is. Ez így elég idegesítő, hogy fél percenként csinálsz 1160dmg-t...
  • messerharcos3
    Abban hogy ekkorát sebez a cirkáló beléd HE vel, benne van szerintem az is, hogy az iowa a legnagyobb felületén nincs páncélozva, mint az all or nothing elrendezésű hajók általában. Ha jól emlékszem, a játékban pedig a lövedék, ha az átütendő lemeznél 5 vagy 6 szor nagyobb kaliberű, akkor automatikusan átüt egy bizonyos szögig. Szegény iowától nem félek túlságosan én sem, most a gneisenaunál járok, találkoztam már párral, a legtöbbször irdatlan nagy sebzéssel nyeli be a salvoim, ha azok betalálnak. Amúgy égni a gneisenau is imád, főleg ha orosz cirkálóval találkozom. Nagy fogyóeszközöket hordok magammal és sokszor zászlót is hogy a javítás hamarabb újratöltsön. Ha meg kigyújtanak és még megtehetem, elkezdek kicsit futni, távolságot tartani, megvárni míg el tudom oltani, és töltöm vissza a hp-m, vannak körök, amikor úgy érzem, nem jön rosszul hogy képes vagyok 5szöri hp visszatöltésre. Az én életem a torpedók keseritik meg jobban, pedig már ráraktam a gyorsabb kormánykitérítést is a hajóra.
  • carp3tm0nster
    Kurva nagy fun úgy játszani, hogy minden HE lövedék kigyújt...
  • Tirion
    semmi értelme BB-vel játszani! csak idegesség. Gyújtani kell és kész! erről szól a játék
  • Darun
    Én Iowa-val jártam igy. Full oldaba kaptak, hiába veszed észre messziről, a 20 sec-es kitérités miatt esélytelen kifordulni 30 torpedót. Mondjuk én már akkor tudtam hogy gond lesz, mikor láttam hogy "csak" 3 T10-es romboló van az ellenségnél. Mostanáig abban reménykedtem, hogy talán odáig eljutva majd nekem is lesz ilyen szerencsém, de már nem reménykedek. Ez a torpedózás nem az én műfajom. (ha véletlenül néha be is jön, az is többségében közelharci)

Jah, és még egy gondolat a múltkori csatahajó vs cirkáló témához. Tegnap le akartam szorzózni az Iowa-t, hogy végre meg legyen a C test. Öt vereség után feladtam, mellesleg 5 vereségből is meg lett, viszont el is vette a kedvem attól, hogy kipróbáljam milyen az új "külső". Ha jól emlékszem, az utolsó meccsen kerültem össze egy Zao-val. A csapat ugyan távolról próbált segiteni, kellett is mert egy katasztrófa volt. Az egy dolog, hogy valószinű az ellenfél is fényévekkel jobb játékos volt nálam, de... HE-vel fele annyit sebzett, mint én AP-vel. Ez már önmagában felb@szta az agyam, de ugye mellé jön még, hogy neki nem fele a tűzgyorsasága az enyémnek, tehát nagyobb DPM-et produkál mint én. Ráadásul minden salvo kigyújt, vagyis kb 13 másodpercenként égtem. Oké, eloltom, viszont után két helyen gyújt ki és egy percig nem tudok mit kezdeni vele. Persze megkapta az Arsonist meg Just a flesh wound-ot is, szóval igazán nem panaszkodhatott, ráadásul ugyebár az ő csapata nyert. Érdekes módon a prém hajókat egyből sikerült leszorzóznom. Fura hogy pont azokkal a hajókkal nem megy a 3x szorzó. amelyiken még lenne mit fejleszteni. Biztos csak véletlen.
  • carp3tm0nster
    Hogyan jussunk át egyik szigetről a másikra száraz lábbal torpedókat használva ? :)

Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2016.12.29. 16:30:57
  • pajer_csaba
    Oh, a prémium fiókot nem is láttam... :/
  • Darun
    A tier különbség sztem ennyit nem számit. Az xp azért lehet ilyen sok, mert a foglalásra/assistra elég jól ad. (volt olyan, hogy rombolóval egyetlen foglalásom volt, mielőtt kiszedtek és csapat első lettem) Ezen kivül gondolom volt rajta +50%-os signal és gyanitom hogy prém fiók is bejátszott.
  • Toweliee
    Köszönöm!!

@DantesHUN :)))
  • DantesHUN
    Nem tudom eldönteni, ez komoly, vagy szórakozol, részeg vagy, esetleg trollkodsz?
  • pajer_csaba
    Én azt nem értem, hogy ugyan ilyen találati aránnyal én maximum kb 70e kreditet, 1900 xp-t és 150 freexp-t kapok... :/ Vagy minél magasabb a tier, annál többet ér az azonos találat? (Mert - elnézést, de nem sértésnek szánom - de a másodlagos fegyverzet 128 találatán kívül nem nagyon kiugró a teljesítmény...)
  • carp3tm0nster
    Prém fiókkal nem gázos és mivel egyszerre két task-ot is vállalhatsz, mindkettőhőz hozzáadódik a szerzett xp meccsenként.
  • JethroHUN
    Ezt a szar Graf Spee-t meg se lehet szerezni... jól ki van ez számolva, hogy aki nem ez a takony játék az élete annak esélye se legyen. 3-4. fázisban már irreálisan sok XP kell.
  • Darun
    A 7.12-es peccsel jön majd.
  • pajer_csaba
    A legjobb csatahajó? Mihez képest. A maga korában max felső-középosztályba tenném, ami persze a potenciális ellenfelekhez viszonyítva (francia, olasz egységek) egy nagyon jó szint, de na.. a legjobbtól nagyon messze volt. Lásd: http://acelmonstrum.host22.com/viribus.html
  • Toweliee
    Nem hinném, a legjobb csatahajó volt, ez tény. Szóval tuti, hogy a fejlesztők is tudnak erről.
  • DantesHUN
    Komoly kérdés? Szerinted? Mekkora prioritása lehet ennek a fejlesztők szempontjából? Minimális. Tehát ha egyszer be kerülne, csak a nagyon távoli jövőben.
  • Toweliee
    Mikor rakják be a Szent Istvánt?
  • carp3tm0nster
    megvan, köszi!
  • Caliph
    működik
  • Caliph
    hivatalos fórumon azt irják hogy repetáért kapsz megint pint és úgy lehet hármat szerezni
  • carp3tm0nster
    Nekem megvan a két task, mégis újra lehet acceptálni és nekiállni még egyszer... Nem érteni..
  • Tirion
    épp ezt akartam megkérdezni :) 2 PIN megvan sőt 2x csináltam meg mind a kétfélét,de a harmadikat nem adja meg amikor 28.án kell játszani egy randomot
  • Caliph
    a graf spee küldi hibás? megvan azt írja gyűjtsek össze 3 pint,de csak két task van 1-1 pin ért :D
  • whiskeyman
    Azt hiszem kezdem elhinni, hogy ennek a szörnyetegnek brutális a másodlagosai vannak :D
    1st battle...
  • Tono34
    Mai patch
  • Tono34
    "Tin Can"-t nem emlékszem, hogy megcsináltam volna, nincs is az achiv..-ek között, de tegnap este a "to the bottom"-al megadta a "hoarder2017"-ete.
  • Darun
    Úgy látom a hajós maratonból kivették a Race to the Bottom-ot, mert nem rémlik hogy megszereztem volna, megnéztem az elért Achivement-ek között, de ott sem volt, a Hoarder-t még is megkaptam.
  • Magyar Betyár
    Egy jó kis harc a végén

http://plays.tv/video/5862e499243ac0054f/egy-j-kis-harc
  • Tono34
    Úgy tudom nem, valamikor linkeltem itt ezzel kapcsolatos hírt.
  • Prince23
    Ezek a japán anime ARP hajók megmaradnak örökre?
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2016.12.27. 23:15:29
  • Tono34
    Flecher v Ibuki? Melyiket érdemes megvenni?

Bár lehet, hogy inkább maradok max T8-nál v 7-nél.
  • Toweliee
    Szia, igen.
  • Tono34
    Hajós maratonnál 2x kell megcsinálni vmelyik küldit, hogy fel lehessen oldani a 3. küldit?
  • Darun
    Lássuk csak. Eleve a Scharnhorstnak kis kaliberű ágyúi vannak, nem mindegy hogy mire mivel lősz. Az sem mindegy hogy milyen ellenfelekkel rak össze. Nekem a Scharnhorst Iowa Oldalába 19-ről belevert olyan 12k sebzést. A másodlagosok ugye eleve nem nagyon sebeznek, esetleg a gyújtás ami érdekes. A torpedó meg... épp az előbb szedte ki a Kutuzovom egy Yugümo. Persze fullba sebzett a torpedó, mert ellenem miért ne adná be a max sebzést, mig én vagy átlag alatt sebzek, vagy valami low HP-s vackot találok el. (citadellát is 75%-ban akkor szoktam lőni, amikor már csak 1-2 ezer élete van a célpontnak)
  • Tirion
    Scharnhorstot megvettem: 51 HIT 108 secondary HIt 1 torpedo hit = 67000 DMG..........elmegy a WG a fenébe !!!
  • carp3tm0nster
    Jól...
  • Darun
    Az a Race to the Bottom pontosan mi is magyarul? Minden hajóosztállyal el kell érni egy torpedó találatot?