22428
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • carp3tm0nster
    A Santa Christmas Convoy leguccsó küldetése tényleg az, hogy menj egy kört a Tirpitz-el? És ha nincs? Akkor szop@s van?
  • whiskeyman
    Papírhajó :D

• davidbog
    Még mindig Friedrich der Großenál tartok, de most fullos lett a kapitánya, úgyhogy elkezdtem húzni a Tirpitzen egy újat kapitányt. Lehet majd megveszem a Kurfürstöt is.

Friedrichen én is a 42 cm és +lőtáv kombód használtam de nem vagyok tőle elragadtatva. Minimális volt az a sebzés amit 20 km felett osztottam ki. Most másodlagos újratöltés csökkentés van rajta 42 cm-es fő lövegekkel. De így mág csak pár csatát mentem.
    A Kurfürstre fiszont lehet hogy majd 40,6 cm-eseket rakok töltésgyorsítóval. Így 23-24 másodperc lesz az újratöltése, ez 12 csővel elég jól hangzik. Gondoltam lehet te is így használod, tudnál mondani valamit hogyan működik a gyakorlatban, de akkor nem.
  • whiskeyman
    420 mm-es main battery, a 3 milliós upgrade pedig a 16%-kal növelt lőtáv...szerintem a 20 km kicsit karcsú volt...így 23.9 km.
    Illetve kipróbáltam, hogy a másodlagos felhúzom (10.6 km), de nem sokat ért, így az Aiming System Mod 1-es upgrade kellett, csökketve 7%-kal a szórást. Ezzel már gyönyörűen osztogatja a citadellákat, Montananak néha kettesével :D
  • davidbog
    Melyik fő löveggel használod és melyik 3 milliós upgradel?
  • Darun
    Én is főleg T7-T8 ellen megyek, még is a tieremhez képest igen jó köröket. Egyébként többször megfigyeltem már, hogy amikor meglátják hogy "csak" egy 6-os hajó, nem foglalkoznak veled. Még a Bayern-es első meccseim egyikén a full stock hajót berakta T8 ellen. Ha jól emlékszem vesztettünk, rajtam kivül talán még egy hajó élte túl, egy csomó sebzésem volt és egy karcolás sem esett a hajón. Mondjuk azért ez elég ritka, mivel szeretek a sűrűjében lenni, de néha a lassúságnak is meg van a maga előnye :D
  • Tono34
    Amagi :) Nagyon kijött a lépés :)

Replay

• whiskeyman
    Kezd tetszeni ez a szörnyeteg :)

• Sendrov
    Gratula!
    Látszik, hogy saját tierben nagy kaszás tud lenni a Graf Spee.
    Engem azonban inkább T7-T8 ellenfelek közé dob vele az MM. Talán mert este játszom, ha egyáltalán játszom.
  • Tono34
    Mai első csata, Graf
    Replay

Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.01.13. 11:02:33
  • Sendrov
    Köszönöm!
    Ritkán játszom és kicsit el vagyok veszve ezekben a modulokban és skill-ekben. Akkor feltornázom én is a Graf Spee másodlagos lőtávját. Bár ez nekem el fog tartani egy darabig.
    De sebaj, szeretek a Graf Spee-vel játszani.
  • Tono34
    Megtaláltam a Gneisenau 170k sebzés replay fájlt.
  • pajer_csaba
    Köszönöm! Gondolom kapóra jött nekik így a tűzerő-különbség, hiszen a fizetős Scharnhorst előnyeit kompenzálhatták a Gneisenau nagyobb tűzerejével.
  • kHares
    Amikor szárazdokkban volt lebombázták és fölrobbantak a lövedékek, igen nagy kárt okozva. Ezek után az volt a terv hogy újrafittelik 38 cm-s ágyúkkal. Tehát mert papíron létezett a wg mondhatja, hogy "historical accuracy"
  • pajer_csaba
    Valamit nem értek. Eredetileg a Scharnhorst és a Gneisenau is 280mm-es lövegeket kapott, 3x3-as elrendezésben. Ehhez képest a játékban a Gneisenaun 380 mm-es ágyúk vannak 3x2-es rendben. Miért?
  • Trucker39
    Nekem nem megy túl jól vele, mondjuk más hajókkal se nagyon.

Azért van, aki tud vele alkotni. Igaz saját Tier-ben, de akkor is.

Graf Spee
  • Tono34
    Amcsikbol el vagyok látva. :) Arkansas Beta, Texas, Arizona remélem majd egyszer a Missouri is meglesz (kb520k free xp).

Most meg a Santa küldiket nyomom amíg még lehet.
  • Darun
    A Graf Spee-m a Scharnhorst ágyúi vannak. Ami egyel nagyobb tierű csatahajó. Ha igy nézzük, nem is olyan szar. Mivel nagy kaliberű, ezért magasabb a gyújtási esélye ha HE-t használunk. És ha a Scharnhorst át tudja lőni az Iowa páncélját, akkor ennek is át kell tudnia. Mondjuk én ritkán lövöldözök AP-val, mivel a maghasabb szintűeket nem ütöm át, az alacsonyabb tier ellen meg overpen. Tehát marad a HE. A másodlagosai jók, a légvédelme szintén. A többi némethez képest nagyon jó torpedói vannak. Igaz hogy kicsit lomha, viszont pont ezért a lövegek fordulás közben is célra tudnak tartani. Nekem úgy tűnik, mintha egy kis kompakt Tirpitz lenne. Imádom! Mondjuk mindennel igy vagyok, ami csatahajó érzést kelt bennem. Én teljes mértében elégedett vagyok vele.

Tono: grath a Texas-hoz! Én még csak pár kört mentem az enyémmel, de sztem sokkal jobb mint a New York, igy azt el is adtam. Az amcsiknak am is erős a légvédelmük, de ez egy igazi vadállat. Mivel prém hajó, nagyon jól lehet vele kapitányt is húzni, cserébe alig gyengébb a New Yorknál.
  • kHares
    Megkapod.
  • Tono34
    Csinálom a Santa küldetéseket, van olyan nyeremény hogy x hajó. Kérdés ha van a kikötőben ilyen hajó akkor megkapom az árát?
  • carp3tm0nster
    Egy érdekesség. Mostanában azt veszem észre,hogy a nagy távolságból becsapódó lövedékeim is overpen-t érnek. Namost, tegyük fel, hogy a célpont 20km-re van. Ha szemből lövök rá és overpen, akkor szerintem az azt jelenti,hogy a lövedék nem robbant a hajótesten belül, viszont akkor a gerincnél távozott, ergo "flooding" van, még ha nem is akkora mint egy torpedónál. Ha nem szemből, hanem mondjuk oldalról kapja akkor sem tudja elhagyni a hajótestet, mert az övpáncélról elvileg befelé pattanna. Így viszont már a testen belül kell robbannia, ha mégsem akkor ez is alul távozik, ergo megint flooding van. Nincs igazam?
  • gseldon
    A 203mm ágyúval rendelkező nehézcirkálóknak is kb. 15 másodperc a töltési ideje (12 a legalja talán, de van 16 is, pl. Atago), szóval az annyira már nincs is elrugaszkodva a 20 másodperctől, ráadásul a kaliber azért nem mindegy. 280mm ágyúval már átlősz gyengén páncélozott cirkálókat tök szemből is (pl. a briteket).
    Nekem még nincs meg, de nemsokára össze jön rá a küldetés xp.
  • Trucker39
    Még 6 km-re is fel lehet tornázni a lőtávot, ha nagyon el megyünk ebben az irányban.

• Tono34
    Kapitányi skill + modul.
  • Sendrov
    Én a Graf Spee másodlagos tüzérségének lőtávját nem igazán tudtam 5km fölé emelni. Mert alappból csak 4km-re hordanak. Hogy jött össze a az 5,8km?

Egyébként nem olyan rossz hajó. Én szeretek vele játszani, de sokat dob nagyok közé és ezért nem valami jó vele a statom. A lövegek elég jók, szórásuk is mérsékelt. AP-vel elég jól lehet citadellázni vele a cirkálókat, sőt volt, hogy csatahajónak is beadta.
    Kicsit kevés a 6 löveg, és cirkálókhoz képest lassan is tölt, de cserébe pontos és ha betalál rendesen oda.asz.

Érdemes a mozgékonyságát is fejleszteni, mert kicsit lustán kanyarodik.
    Amit nagyon szeretek a Graf Speen, azok a torpedók! Rombolókat alázóan nagy a a torpedóvetők kilövési szöge. A torpedók viszonylag gyorsak, 65 csomóval szelik a habokat és a többi némettel ellentétben 8km a hatótávuk. Sebzésük is tűrhető. Cserébe viszont lassú az utántöltés.
    A nagy HP és a tisztességes HP utántöltés miatt messze a legstrapabíróbb az összes T6-os cirkáló közül. De csodák azért nincsenek, mert a páncélja azért elég gyenge. Ha beforgatom, elég sok lövés pattan róla és inkább csak csatahajóktól kapok citadellát, cirkálóktól ritkán. Ez annál is inkább igaz, mert a cirkálók általában HE-vel gyújtanak.

Azt tapasztalom, hogy inkább támogató szerepkörben kiváló. Támogatni a csapattárs cirkálókat vagy csatahajókat. 1vs1-ben nem szívesen állok ki vele semmilyen más hajó ellen. A cirkálók ócskavassá égetnek, mire elsüllyesztem őket, a rombolók ellen kevés a főtüzérség tűzgyorsasága és a másodlagosok hatótávja, csatahajó ellen meg túl papír.
    Légvédelme is egész tűrhető T6 szinten.

Mindent összevetve a Graf Spee egy jól használható átlagos hajó.
    De sajnos nem mondható fun shipnek.

• Tono34
    5 eurós csomagban jött:
  • carp3tm0nster
    olyan, mint ez:
  • Prince23
    Random gen lövedékek, az :)

• whiskeyman
    Ma valahogy kujvája nem adja...192 lövedékből 41 találat? Hát vicc ez a szar...olyan szórása van, mint 2 Montananak együtt. 14 km-ről egyetlen! találat egy nyomorék Atagonak úgy hogy a totál oldalát mutatja??? Hát mi ez?

• Tono34
    Eddig inkább HE-t használtam, sokat dobál felfelé. DD-k ellen nagyon hatásos a találat. Adtam neki a másodlagos lövegekre +20%-ot (5.8km).
  • Prince23
    De van egy olyan tippem, hogy sok citadellát lehet lőni vele.

Valamit valamiért elv

Am sok a differencia az AP és HE sebzése között a Grafnál?
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.01.11. 16:51:10
  • Tono34
    Graf .... nem lenne ez olyan rossza hajó, de 20 másodperces töltési idő ..... Ruszki szarok leégetnek mire betöltök.
  • whiskeyman
    De nem hiszem, hogy egy cirkálóval BB ellen történt.

gseldon

Nagyon furcsa volt, mert éppen "ránéztem", amikor lőtt és szépen egyesével pusztultam el, tehát 4 másodperc alatt mindent kicsapott. Először az első ágyúk, majd a motor és a végén robbant. Ez számomra is nagyon furcsa és biztos nem lőtt senki más. Előtte pedig egy Yamato 20 km-ről hegy mögül csapott rám ~28k sebzést. Túl sok volt ebben a csatában a véletlen...
  • Prof William
    Szintén.

Mellesleg én már csak hétvégén játszok. Akkor több időm van + több a XP-is. Így pont jó.
  • gseldon
    Biztos, hogy csak a Roon lőtt rád? A Roon matematikai maximum sebzése 1 sortűzből 9x5900 = 53.100 de ehhez az kellene, hogy mindegyik citadel legyen, ami a célpontot (Friedrich) tekintve nem valószínű. Ha csak mind sima penetration volt, akkor kb 17.000 sebzés a maximum, ami meg nem elég ahhoz, amit mondtál, szóval nem lehet, hogy jó messziről valami más is lőtt rád egyidőben, de végül a Roon ölt meg?
  • Tono34
    Lőttem már ki hajót és kaptak ki engem is egy sorozattal full hp-ról.
  • whiskeyman
    De itt nem volt semmiféle 'Detonation'...akkor egy szót sem szólnék...
  • Tono34
    Tegnap Kievvel lőttel ki egy Lo-Yangot 1 találattal, full hp-ról. Berobbant.
  • whiskeyman
    Az mégis hogy a bánatban van, hogy a kb 30k hp-s Friedrichemet egy Roon kb 14 km-ről egyetlen sortűzzel kivégez? Hagyjuk már....
  • carp3tm0nster
    Jó látod, köszönöm szépen! :D
    De honnan, de honnan? ;-)