World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Bismarckon kívül egyik modern csatahajó se. Vagy nem vettek részt ütközetben vagy nagyon egyoldalú volt amiben részt vettek.
Szerintem a Cleveland és a Baltimore, de talán még a New Orleans sincs jó tierbe.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.02.25. 20:50:42
FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Viszont a játékban más a helyzet, ezért jutott eszembe a wotos varázspáncélok esete. De aztán kitudja mit gondolnak a fejlesztők. Elsőre tényleg izgalmasan hangzik, az tény hogy voltak érdekes ötleteik az olaszoknak, az más kérdés, hogy a gyakorlatban nem működött volna úgy, ahogy elképzelték Előtét páncélzat meg az a fura hengerük a torpedók ellen
A Szent István övpáncélja nem kevés tier 4-be? A tűzerő bizonyára elég lenne.
Melyik hajó nincs jó helyen a tech tree-ben? USA 6. szintnél nem jutottam feljebb, meg a német Kaiser csatahajó van meg, nem játszom úgyse annyit, unom a grindelést, a zokniagyú csapatokat szintén. Elég volt mindez a wot-ból
A Littorio-osztály páncélzata összességében számomra olyan igazi semmilyen. Nincsenek nagyon vastag egyetlen páncéllemezzel védett felületek, talán csak a fedélzet lőszerraktár feletti 150 mm-es rész. Vannak decapping fedélzet, de repeszfogó már nincs a főfedélzet alatt. Van előtétpáncélzatos 280+70 mm-es övpáncélzata, ami első pillantásra jól néz ki. De szerintem nincsenek vele előbbre mintha egyetlen 350 mm-est építettek volna be. Zoli a saját oldalán leírja, hogy szerinte miért jó ez az előtétpáncolos megoldás, de engem végül nem győzött meg. A harckocsiknál is 20-30 mm-nyi előtétpáncélzat az ami ért valamit, itt meg azért 380 mm-es kalibernek és 800-900 lövedéktömegnek kellene ellenállnia, számomra kétséges hogy ilyen lövedékek ellen tompa szög esetén valóban hatásos lenne egy 70 mm-es lemez. Szerintem a 203 és 152 mm-es lövedékek ellen még talán működik ez a decapping elgondolás, de nem értem miért olyan jó, ha a 70 mm-t már azok is átütik és utána cserélni kell a 70 mm-es páncélzat adott részét, a 280-ast meg eleve nem ütik át a 70 mm-estől függetlenül se.
Azért írtam azt, hogy középszerű, mert játékban szerintem kicsivel elmarad majd a citadella védelme a Bismarckétól vagy a King George V-étól, de az Amagi, North Carolina, Alabama hajóknál jobb védelme lesz.
FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
A Szent István nem lenne túl gyenge tier 4-5-ös hajókkal szemben? Szerintem csak tier 3-4-esekkel szemben lenne esélyes.
A Nelsonra én is kíváncsi vagyok. 100% hogy tier 7-be kerül. Szerintem nagyon kompromisszumos hajó lesz. A páncélzata elvileg jó lesz, mert a citadella övpáncélzata és fedélzeti páncélzata nagyon erős kb mint az Izumoé (ami ugyebár tier 9), a keresztválaszfalak viszont nem valami erősek, tipikus európaiak. A Nelson is a legszélsőségesebb "all or nothing" páncélzattal rendelkezett. A citadella páncélzata egy vastag lemezből állt aztán ennyi. Semmi 20-40 mm vastag repeszfogó lemezek a fő lemezek mögött, semmi decapping fedélzet a főfedélzet felett. Ez alapján a HE lövedékekkel szemben gyengébbnek kéne lennie, aztán fene tudja ez mennyire számít a WG-nek. De ugyanez jellemző a többi angol BB-re is. Egyedül az 1942-es Lion csatahajónál jelennek meg a repeszfogó lemezek. A Nelson tűzereje pedig kifejezetten hitvány. A 406 mm-eseit német elv alapján készítették: kisebb lövedéktömeg nagy csőtorkolati sebességgel. Ami a németeknek az északi tengerre még talán meg is felelt a 10-14 km-es lőtávhoz (mondjuk szerintem ez az egész koncepció úgy hülyeség ahogy van), de a britek 20+ km-el terveztek. A "nagy" csőtörkolati sebesség (823 m/s az addigi ~750 m/s-al szemben) miatt eleve nagy volt a kopás. A lövedékek is gyatrák voltak, orrnehezek voltak, kalimpáltak a csőben ami miatt nagyobb volt a csőköpás. A tűzgyorsasága kicsi volt olyan 1,7 lövés/perc, ami a valóságban teljesen mindegy hogy 28 vagy 36 másodperc alatt töltik a löveget, mert úgyis meg kell várni az előző sortűz becsapódását a korrigálás miatt majd újra számolni az adatokkal. De a játékban azért ez fontos lesz. Ja meg a két fajta huzagolással készültek a lövegcsővei, sőt volt hogy 3 fajta is volt egyszerre egy hajón, persze ez a szórást is rendesen rontotta. Előre csak 2 torony tud lőni, de legalább a 3. torony nem hátrafelé fordul körbe. A mozgékonysága elfogadható, kb mint a Nagato és a Colorado.
A Littorio testvérhajója a Roma még ebben az évben jön tier 8-as premiumnak, ~13000 Ft-ért csillapíthatod majd a kíváncsiságodat. 😄
A rendszeresített lövegek közt a 3. legerősebb az olasz 381 mm-es volt. Olyan jó átlagosnak tűnik, tűzerőben talán jó, minden másban középszerű. Én kb olyannak képzelem el vele a játékot mint az Iowával, annyi különbséggel hogy gyengébb a légvédelme de jobb a fő lövegek karakterisztikája.
A Szent István idővel majd be fog kerülni. Vagy valamelyik testvére. Tier 4-5 környékére mehetne, szerintem oda való. A torony és lövegelrendezése mindenképpen szimpatikusabb mint a jelenlegi 4-5 tornyos tier 4-5 BB-ké.
Az angol csatacirkálók még messze vannak, szerintem tervbe sincsenek. Az élvezhetőségük attól függ, hogy melyik hajó milyen tierbe kerülne. A páncélzat hiánya pedig szintén hajófüggő, azért a Hood páncélzata se olyan rossz tier 7-be simán elmenne, a G3 vagy H3 hajóké pedig alig gyengébb mint az azonos korú BB-é.
Én az orosz csatahajókra lettem volna kíváncsi. Nekem a 4x2 vagy 4x3 elrendezés jön be a legjobban, de a Project 24-re különösen érdekelt volna, mert a vonalrajzok alapján azt tartom a legszebb 3x3 elrendezésű BB-nek.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.02.24. 19:43:25
Az angoloktól a Nelson osztályra lennék kíváncsi. Érdekes ahogy elhelyezték rajta a tornyokat, és három 406-os ágyúval felszerelt tornyok.
Aztán az olasz Littorio osztály. Elvileg, tűzerőben és páncélzatban is kemény játékosnak kellene lennie. A páncélzata elég érdekes, és három ágyús 380-as tornyok? Jól hangzik.
És persze ha alacsony tier-be bekerülne a Szent István...( na erre van legkevesebb esély) azért az alcsony szintű csatahajóknak a 12 darab 305-össel odakéne vernie.
Na és az angol csatacirkálók. Kevés páncél? Nagy sebesség? Mennyiben működne ez a játékban? Vagy pukkanának mint a jütlandi csatában?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Aztán meg egy Gneisenau azzal kezdte a csatát, hogy lefelezte a Pensacolank életét. Az oké hogy ilyen fostalicska hajóval én se mertem eddig bemenni Rankedre és eztán is kétszer meggondolom, de attól még nem kéne csapattársra lövöldözni. Szóval... megkezdődött a szezon (most gyorsan 14-ről fel is léptem 13-ra) és már meg is jelentek a gyökerek.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.02.18. 18:00:38
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
- A ruszki rombolóflottilla-vezérek potenciálisan újfajta fegyverzettípust (is) kaphatnak. Bár a T10 retardált AA-val bír, megtartja a defAA-t, sőt, belengették, hogy az IJN rombolók közül az Akizuki (és a Shiratsuyu) is túlteljesít. Szóval nem, elvtárs, a szovjet rombolók úgy lesznek jók, ahogy vannak, ha valami, akkor a japánok túl erősek (HAHAHA!)
- A franciák két új ága az idén előreláthatólag a cirkálók és a csatahajók lesznek.
- CV rework, többek közt a T4-T5-öt megfoszthatják a manuális dobástól, mert túlságosan elharapódzott a bébifóka-verés.
- Új prémiumok tervben: Elsőként a T8 Alabama. Aztán Graf Zeppelin, Roma (T8).
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2017.02.18. 14:06:34
We're launching a new system of special upgrades available after earning various achievements and completing various activities. As of this update, they can be found in Supercontainers or earned for reaching high ranks in Ranked Battles Season 6. You can install them on specific ship classes or specific nations, while some are available only for a single ship.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

BAMMM! - placcs. 😊)
Meg is van a kép származása. Armor Penetration Curves
A játék adataiból számolták vissza és grafikonba foglalták az értékeket.
Van pár érdekesség. Moskva 220 mm-esei brutálisak (én is citadelláztam már vele NoCa-t, Iowat, sőt Montanat is). A német 40,6 és 42 cm-es lövegek közt minimális szinte lényegtelen a különbség. Az Izumo 41 cm-esei kis távolságokra mindent überelnek.
Különben egész csecse darabnak tűnik, érdekelne is, de valami 8k-t majd akkor fogok legközelebb kiadni csónakért, amikor az minimum egy repfedélzetes hibrid csatahajó / nehézcirkáló lesz.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2017.02.17. 15:26:20
Utoljára szerkesztette: gseldon, 2017.02.17. 11:31:20
Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!
Végre megvan a lvl12. Cél a lvl10-es zászló. Kell az a -10% javítás 😊
Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.02.15. 23:55:23

Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.02.15. 17:44:30
Majd pár tízezer xp után meglátjuk.

Van, amelyik hajón van értelme a katapultvadásznak, de szerintem pont, hogy a Nagato-n nincs nagyon, annyira gyenge az alap légvédelme. Nem tudom miért, de nekem nem esik nehezemre használni a madártávlatos spotter repülős nézetet. Általában elsőre betalálok, nem kell korrigálgatni. Igaz, hogy utána már kifordulják, de ha 22 km-ről kifelé fordul, akkor épp a csatától elfelé fog menni és legalább kiesik az ütközetből egy időre.
Szerintem az amerikai hajóknak jobb a szórása, mint a németnek. NorCA jobb, mint a Bismarck ebből a szempontból. Az Amagi-ra még kíváncsi leszek. T8-ig tervezek csak menni minden ágon, nem fizetek prémiumot, anélkül meg nem tudom fenntartani a T9-et. A legtöbbre nem is vágyom, hogy őszinte legyek (na jó egy fletcher egyszer biztosan be fog figyelni).

Én viszont nem spotter repülővel használom, hanem vadásszal. Amennyire imádtam a Navy Fieldben ezt a madár távlatos nézőpontot itt annyira rühellem. Azalatt a 1,5-2 perc alatt érzésre kéne eltalálnom az ellenséges hajót, mert az előző lövedékek becsapódását nem látom. (Nem úgy mint a NF-ben... Emlékezz csak vissza mekkora királyság volt, ha a full salvo betalált olyan hajóval ami nem tudott blockot lőni.) Hát ez nekem csak úgy megy ha egy koordináta tengelyen kell céloznom, tehát ha velem párhuzamosan halad a célpont, csak ilyen esetben tudtam 3-4 vagy annál több találatot elérni. Az első találatok után már elkezd kifordulni. aztán csak 1-2 lövedékem találja el.
A japán BB-knek jó a szórása. Ilyen szempontból az Izumo tetszett a legjobban, mert a relatív jó szórás mellé 870 m/s-os csőtorkolati sebesség társul. (Kár hogy ennyire ocsmányul néz ki, nem volt maradása.) A német és az amerikai BB-k szórása kb egy szinten van és szerintem mindkettőé érezhetően rosszabb mint a japánoké. Ennek ellnére tier 7-9 között a három nemzet hajói közt mindig a német BB-vel van a legnagyobb és a japán BB-vel a legkisebb átlagsebzésem. Bár igazából ha az RNG melletted áll akkor teljesen mindegy a szórás. Volt rá példa, hogy fordulóban, Montanaval, full salvoból 9 találatom volt egy Iowaba 78k sebzéssel 14 km-ről, és arra is volt példa, hogy 6 km-ről 6 lövedékből 1 találta el az Izumot.
Én már nagyon várom az angol BB-ket. Furdal a kíváncsiság hogy melyik lesz a tier 8-asuk, és hogy mit találnak ki tier 10-be az 1945-ös Lionnak (NF-ben Lion II).