22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Prince23
    Egy kis live-ozás, élesben:

• Darun
    A mostani küldi harmadik feladatánál van egy flag, de még csak most kezdem el.

#15553 Ez volt az oka hogy idén még alig 1-2 csatát mentem csak vele. Sztem maga a hajó már egy éve is meg van, anno én is fontolgattam hogy eladom a rákba, de végül nem tettem. Talán most kap még egy esélyt.
  • tutyimutyi2
    Van most az a küldetés amivel fel lehet oldani az érkező 3-4-5-ös brit csatahajót és mind a 3 hétre 5 küldetés és mindegyiknél a harmadik küldetéssel jár olyan hogy: Blueprint Commemorative Flag ezt kell megszereznem ahhoz hogy feloldódjon a csatahajó?
  • Trucker39
    Több hónapnyi kihagyás után, úgy eladtam a Pensacola-t mint a sicc. Nyilván nem illettünk össze, mert borzasztó csatáim voltak vele.
  • Darun
    Több hónapnyi kihagyás után előkotortam szegény Pensacola-t. Akkora kört mentem vele, mint állat :D A felállás természetesen a szokásos volt. A csapat 3/4 része a másik oldalra ment, őket fedezte a cv is, annak ellenére hogy a mi oldalunkon volt. Ennek ellenére mi befoglaltunk a Graffal, a másik oldal meg elesett.

Távolabb kempelt valami csatahajó is, de ő lőtávon kivül volt, amúgy is inkább a Yorck-okat lőttem AP-vel, mert kellett a citadell a küldihez. Az Algerie-nk AFK volt. Igazából az egész csapatot reportálhattam volna, mivel senkitől se kaptam compliment, holott kevesebb mint 200 ponttal maradtam el a győztes csapat első helyezettjétől (akit szintén én szedtem ki) és majd kétszer annyi pontom lett mint az utánam következő csapattársnak. Mondjuk a cv-t sem értettem egészen, 2 vadász 2 torpedó felállásban nyomta, az ellenfél Rangere meg full támadóba, még se ment rá a Rangerre. Szerencséjére az is zokni volt, mert a Saipan kb 5-6 km-re volt az egyik New York-tól és a Ranger még is arra ment rá. Amatőrök.
  • carp3tm0nster
    ja volt, de T7-ig. és hát azon már túl vagyunk ;-)
    Ibukit jó lett volna megvenni óccóért...
  • Tono34
    Akkor sajnos ezen átsiklottam... így vagy Ibuki vagy Baltimore.
  • ikarus44
    Normál japó hajókra múlt hétvégén volt leárazás, én akkor vettem meg a Myoko-t.
  • Trucker39
    Már hogyne lenne. Vehetsz Ishizuchi-t féláron, vagy Mutsu-t 30 % engedménnyel. Kell a pénz a gyereknek, megy a magán iskolába. :)

Jahh, hogy te kommersz hajóra gondoltál leárazással? Az sajnos elfogyott. :)
  • Tono34
    Persze van úgy, hogy van 5 dd + cv. Így mondhatni már az elején elmegy a kedve az embernek az egésztől.
  • Trucker39
    Én csak teszt szerveren próbáltam ki a japán BB ágat magas szinten. Gondoltam, mielőtt nagyon belemélyedek az ág fejlesztésébe, megnézem mik a buktatók. Azt gondoltam, ugyan már az Izumo jó hajó, csak nem jól használják. Nos teszt szerveren még a bot-ok is szétszedték. Értem én, hogy nem értek, hozzá, de eléggé el is ment a kedvem tőle. Annyit számomra nem ér a Yamato, hogy ennyit kínlódjak előtte. A német oldalon megvan a tier10 BB. Köszöni szépen, jól van. Jó pofozkodós csatákat lehet menni vele. Írtam korábban is, azt hiszem: egyetlen komoly hibája van mindösszesen. Sikerül vele szinte mindig a bénábbik csapatba kerülni. Valamilyen módon sikerül vele mindig egyedül maradnom egy oldalon. A csapat gyors ütemben távozik, csak a távozásuk iránya változó. Néha hátrafelé, de leggyakrabban meg lefelé.
    A fenntartási költség igen magas, de biztosan emlékeztek rá, hogy már régebben módosítottak a levonáson. Vagyis, mindegy, hogy hátul lopakszik valaki és a festékre is vigyáz, vagy elöl van és ütik vágják, a karbantartási költség nem változik. Ezért lenne fontos, hogy minél több kárt csináljunk az ellenséges hajókban, mert csak azzal lehet ellensúlyozni a magas kiadásokat. Valahol írva vagyon, hogy minimum a saját hajónk HP-ját sebezni. Tier 10-ben már ez is kevés szerintem. Ha sok az overpen, akkor HE-vel, de muszály sebzést osztani, mindennek, ami mozog és piros.
  • Tono34
    Japán hétvége

Jól gondolom, hogy nem lesz hajó leárazás?
  • carp3tm0nster
    Izumo 6:30

Itt látszik mennyit ér az Izumo egy T-10 csatában. Tekerj 6:30-ra kb akkor indul a móka.
  • Malachit
    Igen, most részletesebben is utánna olvastam.
  • Trucker39
    Ha erre a küldetés sorozatra gondolsz, az álandó, úgy mint a két elődje.
  • Malachit
    A Yama kapitányos, ha jól láttam 2 hónapig fog futni, de lehet benéztem. És persze tele van cirkálós küldetésekkel, nekem meg egy 8-as cirkálóm sincs. 10-es cirkálókkal meg valahogy nincs kedvem evezni (német és japán van meg).
  • Tono34
    Japán, amerikai hajó akciózás mikor lesz?
  • Darun
    Igazából az verte le nálam a biztositékot, hogy ugye a japán BB-k lövedékei úgy elszállnak, mint fing a szélben. Az egy dolog hogy papiron kisebb a szóródásuk, de ez ki is merül abban, hogy kisebb sugarú körben potyognak szét, gyakorlatilag viszont sokkal kisebb az esélye annak, hogy akár egyetlen toronyból is 3 lövedék eltalálja a célpontot. Pl ugyanebben a csatában rálőttem egy Torpitzre is. Nézem a lövedékeket, gyönyörűen egy csomóban szálltak, 2-3 méter lehetett max a távolság köztük. Mondom ez gyönyörű hit lesz, főleg ha a sebzést is beadja, neadj isten még a Citadellt is. Erre 3 lövedék talált, 1 hit, 1 nem átütő és 1 overpen. Aha. Meg a k**** 'anyádat! Arról nem is beszélve, hogy minden második csatában van egy hitem, ami nem sebez semmit.
  • carp3tm0nster
    9 hit egy salvoból? lol. nálam 9 hit, abból legalább 6 overpen...ha találna
    de mivel 1-3 talál, abból 2 biztos hogy overpen, a maradék minimális 2k dmg.
  • Darun
    Épp most futottam össze egy Izumo-val. Csak egyetlen sorozatot lőtt rám, mind a kilenc lövése betalált (már ez WTF?) és legalább 2 citadell is volt benne. 34k életem bánta. Gondolom csak én vagyok ilyen "szerencsés", hogy pont kidobja nekem az rng az összes találatot. És nem közelharcoltunk.
  • Tono34
    Roon, 133,5k sebzés 2 kill, vereség. Prém fiókkal 120k nettó nyereség. + Nem lőttek ki, 2/3 HP-m megmaradt.
  • Darun
    Mint irtam is, ez egy elég jó kör volt (első lettem a csapatban) de sztem 75-100k körül lehet keresni egy átlagos meccsen is. Az meg a WoT óta tudjuk és a WG is mindig hangoztatja, hogy azért ilyen drága a magas tierben való játék, hogy az embereket rákényszeritsék vagy a prémre, vagy arra hogy alacsony tierben pénzt keressenek.
    Igazából rengeteg csatajelentésem van lementve, de nem foglalkoztam azzal hogy statisztikát készitsek belőlük. Egyébként is, az anyagi részénél jobban érdekelne az, hogy milyenek a találat/sebzés arányok, páncélhasználat, stb.
  • Trucker39
    Eléggé megoszlanak a vélemények, melyik hajó számít a legjobb keresőnek. Sokat lehetne rajta vitatkozni, de az is számít, melyik hajó kinek áll jobban a kezére.
    Best farming ship???
  • ikarus44
    De ezek átlagos keresetnek számítanak? Ill. Van különbség hogy az egyes hajók hogy keresnek. (pl. Mutsu-Dunkirk ugyanúgy keres papíron?)
  • BigaC
    végleges
  • Darun
    Nem tud keresni a prém hajó?

És ez csak egy T7-es meccs volt Gallant-al. Igaz hogy ritka jó kört mentem, de prém nélkül tisztán igy is 200k-t kerestem. És erre még signal se volt rakva. Kutuzovval a jobb körök prémmel 500k felett vannak, illetve ne felejtsük a heti küldetés negyedik részét, amiért 1M-t dob a játék. (és akkor még emlithetném a -10% javitási költség signalt, amit a +20% credittel kombinálva már is rentábilis szintre ki lehet hozni egy T7-8-as meccset.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.08.10. 16:24:25
  • tutyimutyi2
    Ezt a Yamamoto kapitányt csak idéglenesen lehet megszerezni vagy véglegesen bekerülnek a küldetései a játékba?
  • ikarus44
    Ez mondjuk tényleg elég szánalmas... Jó én értem hogy meg kell élniük valamiből, és ezért vannak bizonyos dolgok, amik "elősegítik" azt az érzést, hogy be kéne fizetni prémre/prém hajóra stb. de azért ha már egy Nagato is 70k-t el tud vinni, azért már túlzás. Ennyit még egy prém hajó sem tud keresni...
  • Darun
    Az esti Kagero-s kaland, amiről meséltem, és amit kis szerencsével túléltem, nekem 95k-ba került. Ebből 67,5k volt a javitás, ami kicsit kevesebb mint 10k volt. És ez csak egy 8-as dd.
  • carp3tm0nster
    jaja, meg Dasha-t is és ott megy el a pénz :D
  • silverchain
    Kikőtő díját is ki kell fizetni, azt is fenn kell tartani valahogy:)
  • carp3tm0nster
    egyetértek!
  • Tono34
    T9 csatában prém nélkül kiváló csata kell ahhoz, hogy ne legyél mínuszban. Egy nagyon jó csata még simán mínuszos...
  • carp3tm0nster
    a 70k még nem is sok, izumo eleve 100k csak hogy kihajózól, gondolom t10-ben ez még több
  • pajer_csaba
    Nem lenne egy hátrány... Tier VII-es Nagato, jóformán karcolás nélkül (talán ha 100 HP-t vesztettem) -70 000 kredit, csak azért, mert részt vett a csatában. WTF?
  • Tono34
    Itt lenne az ideje ha a WG átgondolná a T8-10 hajók javítási költségeit..
  • ikarus44
    Kii mint T8 prém BB
  • Tono34
    Tegnap 4 vagy 5 csatát mentem a szinte vadi új T7es német dd-vel.... Az utolsó csatából (naná T9), szétszedtek mire pislogtam volna (persze tőlünk nem lőtt vissza szinte senki sem) alt+f4-el léptem ki, nem volt további idegzetem a játékhoz.
    Csaták kb így néztek ki: egyik oldalt 2-4 hajóval próbáljuk tartani az ellen 2/3 hajóhadát 5 dd-ből 4 ezen az oldalon, majd mire egy kis levegőhöz jutok azt veszem észre, hogy egyedül vagyok ( az egyiket kilőtték, a maradék meg fut v közben döglik meg), természetesen a csapat még befoglalni sem tudja a másik pontot, mert ott van pár hajó amit lendületből simán lenyomhatnának.....
  • silverchain
    Yamato 460-asa szemből is átüt mindent, szóval Yama ellen nem tudsz tankolni.
  • Darun
    Már harmadik napja szenvedek ezzel a T8-as Dánkörk végső küldivel. Kb 15 csatából lett meg az a 15 torpedó. Egyébként -még ha kicsit későn is szólok- 3 milliót ért a Dánkörkre az új jutalom camo. Tegnap kicsit többet hajóztam, a Bismarckot folyamatosan T10-es dd-k közé rakta be. Most mentem egy kört a Kagero-val, milyen ellenfeleket kaptam? T10-es bb-k, meg T10 cv. A rombolók meg mind T8. Baromi nagy mákom volt, mert a cv úgy döntött, engem fedez, igy spott nélkül be tudtam foglalni. ugyan jött két T10-es bb, a német spottolt is, az amcsi meg lekapta a fél életem, de azért egy torpedó salvo-t igy is kapott. (meg előtte jött még egy Amagi, aki szintén benyelt egyet) A két T10-esre mindeképpen rárássoltam volna, mert kellett a torpedótalálat a küldihez. És baromi nagy mákom volt, mert pont a negyedik torpedó is eltalálta a Montit, amikor vége lett a csatának. Alig több mint 8 percig tartott a csata és két hajót vesztettünk. És a foglalással meg a 6 torpedó találattal második lettem. Legalább a küldi meg lett :D

Jah, meg tegnap elsőre megpróbáltam az operésünt is. Egy hajót nem sikerült kiszednünk a második wave-ből, igy a prém napot buktuk, a többi viszont meg lett és csak két hajót vesztettünk. Első lettem, de mondjuk Leanderrel mentem, azzal nem nehéz elsőnek lenni. Egyébként azt tapasztaltam, hogy az angol AP nem sebzi a parti erődöket 10km-ről, csak olyan 7-8 körül hatásos ellenük. Csak hogy ne pazarolhatok rájuk fölöslegesen lőszert.