22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Tono34
    Tizenvalahány konténer után kaptam újra SC-t. Modifikáció..
  • Darun
    A lassú lövedék kezdősebesség minden amerikai hajónál probléma. Most hogy ismét elővettem a Pensacola-t, szembesülök is vele napi szinten. Én tegnap még a japó küldit fejeztem be, kellett a port hely a leendő angol flottának. Egyébként fejlesztéstől mostanában nem kell félnem, ma vagy holnap meg lesz a Shira, aztán talán még ebben a hónapban a Hiryu, bár amennyit cv-zek...
    Tegnap mentem egyet a Shchors-al. Nagyon szoros meccs volt, top tier voltam. Az ellenfélnél volt egy ARP Myoko. Többször is rálőttem a csata folyamán, mire a végén megint lőtávba került. Az első salvo HE elvitte az egyik tornyát, az egyik torpedóvetőjét és két légvédelmet. A második salvo megint egy tornyot. Azért a japó cirkálók nincsenek olyan szarul páncélozva mint pl az angolok, ezért eléggé meglepett a dolog, gyanitom nem volt a hajón se MAM modul, se PM skill a kapitánynak.
    A poén hogy a japó küldi végül az Atagoval lett meg és azzal a csatával szerezte meg a Kagero kapitánya a negyedik skill pontját, amivel meg lett neki Concealment Expert. Ezzel az Atago észlelhetősége is 10 km alá esett, ami jelenti hogy vele is tudok láthatatlanul torpedózni xD
  • Trucker39
    Nekem is meglett, igaz jó nagy hajó kellett hozzá, mert ha kisebbekkel próbálkoztam, azt beletaposták a vízbe. Így csak a végtelen Shimakaze torpedó felhőket kellett kerülgetni.
  • BigaC
    A Baltimore-t egész megszerettem a végére, ráadásul a Des Moines-al hasonlóan kell(ene) játszani.
    Én beraktam Seagalt, úgyhogy kaptam 2-3mp lövedékcsere időt és gyorsabb toronyforgást. Messziről gyújtogatás, aztán közelharcban sok AP. Aki először mutatja az oldalát, annak vége, ezekkel a hajókkal erre rá is kell játszani, előre néz 6 cső, és közelről hatalmas citadellákat tud lőni a 9-es és 10-es is.

Utoljára szerkesztette: BigaC, 2017.08.15. 13:05:13
  • silverchain
    Ezt mondjuk nálam sem értem, hetek óta 3 win-12 loss -os napokat megyek, de a WR-m meg nem romlik. 3 hónapja is 54-en állt, meg most is. Nem tudom, hogy hogyan számol.
  • Tono34
    Nem kötelező beváltani, lehet újra gyűjtögetni :)
  • Malachit
    A 9-es amcsi cirkáló a fejlesztett ágyúkig borzalom, de utána se élvezet... :/ A lövedékei tetű lassúak :(

Kicsit off:
    Tegnap visszaugrottam tankozni, mivel haver megkért segítsek neki egy küldetésben ahol 8000-et kell lőni szakaszban mednek. 2 td-vel beálltunk hozzá. Rájöttem, miben hasonlít a két játék egymásra. Itt a hajók mozgása olyan mintha csirizben úszkálnának. Ha egy pillanatra leveszed a full gázt, a hajó még akkor is tovább lassul, ha egyből visszaraktad és hiába mész nyíl egyenesen... Ott meg az ágyúk csinálják ugyan ezt a célzásnál. Célra húzom, de valójában még nincs is ott (nem lagg). Szűkülést várom, de teljes beszűkülésnél is rá kell várjak még, mert valójában a szerver szerint még nem történt meg (késleltetés :/ ). Nem baj, az utolsó kör kárpótolt ott az addigi szenvedésért. 5900+ sebzést kidobtam és a küldetés is meglett neki végre, mivel mikor elsőre megcsináltuk, persze elfelejtette bekapcsolni :D

On:
    A Nelson olyannak tűnik mint egy mini Izumó, csak jobb toronyelrendezéssel (a C löveg nem idiótán hátrafelé néz...).

Amúgy ez a free XP-ért hajó, jó lehúzás. A Tipitz-ben 600k+ Murmanskban 200k+ van nekem, majd váltsam be jó sok dodóért mi, hogy legyen meg az áhított hajó :D Most meg még ez is 375k-ért.... :P
  • Tono34
    Ez a stock Baltimore + kapitány is átképzés alatt .... + hirtelen mindig elém ugrik egy sziget.
  • Darun
    Épp most sikerült egy Emerald-nak citadellt lőnöm HE-vel. Mondjuk egy Texassal nem nehéz, de angol cirkálónak lőttem már citadellt dd HE-vel is. Az angoloknak nem csak virtuálisan nincs páncéljuk.

Tegnap kb 12 csatát mentem, 2 vereség. Ma is kb 12 csatát mentem, 3 győzelem. Igy születnek az 50 körüli wr-ek. Az utolsó meccsen, a meccs első negyedében kiszedtem az ellenség egyetlen rombolóját. Végig spottoltam az ellenfelek 3/4-t. És mindenki meghalt. De akkor miért spottolok? Tudjátok mennyi lett a spot dmg? 75k. Magyarul, annak ellenére hogy végig spottoltam az egész meccset, a csapatom nem csinált semmit. Mmint azon kivül hogy mind meghaltak. Szerencséjükre már az előző meccsen elfogyott a reportom, mondjuk az egész csapatnak igy sem jutott volna. Az ilyeneknek szivesen a fejébe húznám a monitort. Csak hogy lássák, mit spottoltam nekik.
  • tutyimutyi2
    És gondolom ahhoz hogy citadellát lőjjek ahhoz ap-t kell lönöm mindenre amit látok.
  • Trucker39
    Minden hajónak megtudod nézni a játékban. Ott keresd, ahol a páncél vastagságokat mutatja. Mondjuk rombolónak ne keresd. A kérdésedre a válasz: Igen, kicsit máshol van minden hajónak, de nem olyan nagyok az eltérések.
  • pajer_csaba
    Nem. Csak a citadellát lehet úgy eltalálni, hogy citadella legyen a találat. :-)

Citadella: egyfajta "páncéldoboz", ami a kétoldai páncélövből, egy (vagy több) fedélzeti páncélból, és ritkán a fenék-páncélzatból áll. Az elejét és a végét páncélozott kereszt-válaszfalakkal zárják le. Általában az első lövegtoronytól a hátsó lövegtoronyig tart (magában foglalva azok barbettáit is). A citadellában vannak a tornyok lőszerraktárai és a gépházak is.
  • tutyimutyi2
    Változó hogy egy-egy hajónak hol lehet citadellát lőni?
  • Darun
    Akkor megint lesz meg a Mo :D

Egyébként én is átálltam a Try to Luck-ra. Igaz hogy kevesebb a drop, de ad prém camo-t (már kétszer esett Ocean Soul a múlt héten) és legalább hat 750 free xp-s is volt.

#15579 Nem csak az orosz. Asszem múlt héten vettem meg én is a Shchors-t, szóval most a japókat leszámitva már minden nemzetnél meg van a hetes cirkáló. Tegnap a Yorck-ot próbáltam leszorzózni. Top tier voltam, négy foglalós pálya. Elindulok a legközelebbi felé... Arra jön az ellenséges flotta több mint fele. Azért mi is voltunk páran, de gondoltam egy cirkálóval nem kéne a tűzvonalba menni, pláne hogy a rombolónk lerássolta az egyik bb-t és persze meghalt. Fordulok ki, rám lő a König. Egyetlen lövés talált el, persze mi volt? Citadell. Végül egy Pensacola-val kivégeztük egymást.
    Ha már Pensacola, mi az hogy 4.2 km a 128-asok légvédelmi lőtávja? A Clevem max légvédelme 7.2km, ez meg kapitányi skill nélkül 5(!!!) És persze a poén, több cirkálóra is felraktam a Def AA-t. Az Aoba-ra nem. Ki ellen rak be CV-t? Hát naná. Ráadásul T8 ellen, 7-es cv, és még nem volt meg a GFCS sem, szóval 13km-re lövöldözhettem. Az érzés, amikor a romboló messzebb ellő, mint én a cirkálóval... prájszlessz!
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.08.14. 13:42:00
  • Trucker39
    Máik fórumban olvastam: "Megvan a HMS Nelson "ára", 375.000 free xp lesz."
  • voivod32
    Ha így volt, elnézésedet kérem, bizonyára elmélyülten kerülgettem a torpedókat, mert mostanában szinte állandóan az végez velem. :D
  • Tono34
    Notser - Nelson

Ha jól értettem free xp-s lesz?
  • Malachit
    Nekem a 100k+ sebzés és a két kill 7-es orosz cirkálóval lett meg. Azzal azért meg kell dolgozni érte :) SC-ből meg kaptam 2 hét prémet közvetlen azután, hogy hétvégére vettem 1 napnyit...

Ha az új küldetés sorozathoz magas CV kell, akkor nekem full bukta. 5-ös és 6-os van :/ Már az elsőt se tudom csinálni, mert épp nincs 8-9-es cirkálóm. 10-essel meg tegnap 1 kör után feladtam, miután a 3. percben kaptam 2 cickót és még pár szórványt és kirobbantam a pályáról... Inkább mentem vissza húzni az orosz 7-est.

Amúgy az orosz 7-es is tud furákat. 3 egymás utáni csatában 2 esetben kaptam full hp-ról ammo-t. Egy időre fel is raktam az ellene való zászlót.
  • Tono34
    Ezt nekem egy stock Ibukival sikerült tegnap megcsinálni, lestem egy nagyot a végén.
  • Darun
    Imádom ezt a játékot! Az utolsó csatát Iowa-val mentem, 115k sebzés és 2 kill. Mi az utolsó feladat a küldiben? over 100k dmg és 2 kill. (Mellesleg Bismarck-al megint befigyelt egy 1k HP-s citadell)
  • Tono34
    Valamelyik nap mintha ellenem lettél volna egy csatában, még köszöntem is, de nem volt válasz.
  • Darun
    Épp ezt akartam mondani én is, hogy a japó cirkálóknak a lőtávja eléggé aggasztó számomra.
  • Trucker39
    Nem akarlak elkeseríteni. Nekem nagyon nem jött be a Mogami. Amennyire a Myoko tetszett, meg jöttek is a jó eredmények, az utódja nálam ment a parkolóba. Semmire nem jó.
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.08.13. 22:57:25
  • BigaC
    szerintem harmatos az a 15.8km Tier VIII-ban a Mogaminál. persze gyújtogatni és néha torpedózni jó vele.
  • voivod32
    Remélem a Mogami is legalább ilyen jó lesz.
  • Darun
    Ő is tudja, hogy a csúcson kell abbahagyni :D
  • voivod32
    A Myoko búcsúajándéka.
  • Darun
    Miért ne? Ha valakin látom hogy segiti a csapatot, akkor persze. Ha a cv spottol, vagy a dd befüstöl, nekik mindig szoktam osztani. A reportok úgy is előbb elfogynak. A történelem során eddig egyszer fordult csak elő, hogy a compliment előbb elfogyott, mint a report. Pár hete irtam is, akkor egy ellenséges Bayern-nak adtam, mert bár semmi esélye nem volt ellenem, még odajött verekedni és egy jót közelharcolhattam végre. Neki is adtam, meg meg is köszöntem cseten, bár lehet hogy azt hitte, ironikusnak szántam.
  • Tono34
    Én 2000 xp fölöttieknek szoktam. HE spammereknek meg megy a negatív :D
  • carp3tm0nster
    Complimentet is osztasz? :D
  • Tono34
    Az hiszem ez új kapitányos küldi felejtős .... 2. fokozatnál T9-10 cv nélkül nem lehet teljesíteni..
    Úgy érzem ezek nem állnak túl jóé ésszel.
  • Darun
    Egyet még is kihagytál. Ha van CV, az általában bárhová küldi a gépeit, kivéve a foglaló fölé, nehogy véletlenül felspottolódjanak az ellenséges rombolók és esetleg valaki tudjon rájuk lőni.

Bár ez csak három foglalós volt, tegnap elmentem foglalni dd-vel az egyik pontot. Szerencsére a játék elején az összehasonlitás nem dinamikusan mutatja a hajók értékeit, igy ott még nekem volt a legjobb camo-m, ennek ellenére az ellenséges dd még is előbb spottolt (thx WG) Rálőttem, erre eliszkolt. A cv-k Rjudzsok voltak. Az ellenfélé természetesen attacker formációval. Ugyan befüstöltem, de elszámoltam magam és kicsúsztam a füstből, mire megállt a hajó. Persze az ellenségnek az egyetlen vadász köteléke ott volt felettem és spottolt, igy a cirkálók/csatahajók szétlőttek. Aztán megláttam hogy a saját cv-nk vadász konfiggal jött. Már röppent is neki a 2 report.
    Ugyanakkor pár meccsel előtte megkaptam ugyanennek az ellenkezőjét is. A cv-nk a foglalás végéig fölöttem tartotta a vadászait, spottolta az ellenséges dd-ket és távol tartotta tőlem az ellenséges vadászokat. Pedig nem is kértem rá, tudta a dolgát magától.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.08.13. 15:17:58
  • tutyimutyi2
    Sajna nem :P
  • carp3tm0nster
    Általános ismertető a Domination pályákhoz:
    1. az ellenfélnek MINDIG több DD-je van foglaláshoz, és be is foglalja velük a pontokat. Saját DD-ink ilyenkor automatikusan elszaladnak.
    2. Ha CA/CL hajóval vagy és mész segíteni a saját DD-nek, akkor az ellen CA,BB kombója leradíroz.
    3. Ha BB-vel mész, akkor szénné égetnek/torpedóznak azok az ellenséges hajók, amik a pontokat védik.
    4. A saját BB hajóitok, MINDIG lőtáv széléről lövöldöznek.

Kihagytam valamit?
  • Darun
    Elolvastam mit firkantottak erről a honlapon. Elvileg a hármas feladatért járó flag-eket kell összeguberálni. Ezekért adja majd az angol BB-ket, de természetesen csak akkor, amikor elérhetőek lesznek a játékban. Ez mondjuk azt is jelenti, hogy felesleges volt vissza vennem a Caledon-t. Azért az is érdekes, hogy az első (vagyis a mostani) flag az Iron Duke-é.
    Egyébként megkérnélek hogy használj vesszőket a mondataidban, mert még a WG-s cikk elolvasása után is csak harmadszorra sikerült értelmeznem amit irtál. (bár gyanitom hiába)
  • Darun
    Az egyébként egy elég jó játékmód, aminek elvileg szintén az lenne a célja, hogy ne mindenki a pálya széléről kempeljen. Sajnos sok játékos van, aki erre még nem jött rá. Nekem hónapok óta be se adja :(
  • tutyimutyi2
    Miféle elbaszott egy játékmód az ahol céltábla mintájú területet kell elfoglalni de érdekes mód csak az enemy képes elfoglalni azt?
  • Tono34
    Megvettem az Ibukit, de még nem volt időm se felszerelni se kipróbálni. Ha eladom a NewOrleanst + Mogamit akkor lehet a Baltimoret is meg tudnám vásárolni.
  • Darun
    Nincs.
  • Darun
    Egy megjegyzés a Mexico-s, T8-as csatához. A Chapa nem szögbe fordult, hanem szembe veled. Szemből sokkal kisebb az esély az overpenre, igaz hogy eltalálni is, de a Mexiconak elég pontosak az ágyúi. És bár a Mutsu-tól kevésbé féltél, hiába lőtt rád HE-vel, elsőre 9k-t lerántott rólad és ki is gyújtott, a második meg 6K-t. (egyébként gyanitom hogy az event miatt lőtt HE-vel)