22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#15756 Már nincs összehasonlítási alapom. A WoT-l már elég régen nem játszottam, a WoWP-ben meg épp csak körbenéztem, azt is jó régen (nekem a repülőgépes játék az IL-2 sturmoviknál ért véget, annak is már vagy tíz éve). A hajós játék maradt, de ebben sincs egetrengető mennyiségű csatám. Gondolom, azért tűnik a tankos, repülős gyorsabban fejlődősnek, mert ott szerintem a játékmenet is gyorsabb és a csaták hossza is (azt hiszem) rövidebb. A hajósban - ha alapból nem idegbeteg az ember - jóval komótosabb, lassabb a játékmenet. Bár itt is egyoldalú a taspasztalatom. Igaz, minden féle hajóval játszogattam, de igazándiból a leglassabb, legkomótosabb hajó áll hozzám a legközelebb. Ez pedig a csatahajó.
A WoT-ban kb 23 ezer csatám van (volt) és 12 (ha jól emlékszem) tier 10 tankom. A WoWs-ban még nincs 4 ezer csatám és egyetlen tier 10 hajóm, néhány 8-s, a többi meg szanaszét. A hajósban mondjuk sokkal kevesebb hajó is van egyenlőre.
Azt hiszem, hogy ebbe a játékba nem fognak özönleni a játékosok. Egyrészt a nem kompatibilis fizető eszköz (gold, doublon), másrészt sokan nem hagynák ott a milliónyi csatát és a kifejlesztett tankokat, harmadrészt szerintem nem vonzza a nagy tömeget ez a lassabb játékmenet. Félpercenként lövünk egyet, addig meg csónakázunk (most hazabeszéltem).
Mondjuk a füstből lövöldözés egyáltalán nem tetszik, ha ez nem volna, sokkal jobban tetszene a játékmenet. Ezt valahogy nem tudtam még megszokni.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.08.31. 13:22:54 -
Adjunktus #15755 Össze se lehet hasonlítani ezt a wot-al.Sem fejlődésben sem a creditek szempontjából.Ebben jóval gyorsabban lehet fejlődni és a bevétel is jobban jön.Az elején a wot is hasonló volt,de mivel rengetegen játszanak vele,így az lett a WG aranybányája.Szép lassan lenerfelgették az xp meg a credit hozamot is,hogy mindenképp arany vásárlás legyen a vége.Akinek meg nincs Buddha türelme,az költeni is fog rá.Itt most még nincs akkora játékos bázis,hogy nagyon belenyúljanak a dologba.Ez még inkább csak csalogató beállítás.De nagy tétbe mernék fogadni,hogy ha özönlenének ide is a playerek,akkor itt is elkezdődne szép csendben az xp meg a credit nerfelgetés. -
Darun #15754 Pontositanék, csak 3337 csatám van és 1228 az átlag xp-m. Egyébként ez az egész már csak azért is ellent mond a logikának, mert pont a tankban van a legtöbb jármű, amúgy sem lenne könnyű mindet kihúzni, de akkor még ráadásul jóval kevesebb xp-t is kapunk. De egyébként elég az is, ha összehasonlitjuk a csata végi eredményeket. Egy T8-as hajós csatában, ha kevés játékos marad a végére, a győztes csapat szinte minden tagja 100a xp felett kap, és néha előfordul olyan is, hogy 2-3 játékos is kap 2k felett. A WoT-ban akkor kapsz ennyi xp-t, ha minden a 15 ellenfelet te spottolod fel, aztán te is lövöd ki, közben resetelsz, meg be is foglalsz. Jah, meg az sem árt ha mindenki két tierrel magasabb nálad. De tovább megyek. Épp most repültem egyet IL-40-el (T9-es ruszki attacker), csapatelső lettem, top tier voltam. Lelőttem egy darab attackert, meg kilőttem egy valag földi célpontot. Sétagalopp volt. 2500 xp. Biztos itt is volt már hasonló eredményem, de abban volt egy rakat foglalás, kb 150k sebzés, meg reset. Szóval meg is kellett dolgoznom érte.
De mondok másik összehasonlitási alapot is. A tankosban múlt héten 5x szorzó volt. Ha jól emlékszem, benyomtam egy 2x-es tartalékot is, meg van prém fiókom. Az O-I-t egyik nap sikerült 9k xp-re leszorzózni. A repcsiben 3x szorzóval, prém fiókkal a csaták felét 10k-ra szorzózom le. Itt a hétvégi 200%-os bónusszal prém fiókkal, signalok és prém camo nélkül kaptam a Fijire 6900 xp-t. Gondolom te is számszerűen alá tudod támasztani az állitásod, miszerint a tankba könnyebb haladni mint itt. -
Darun #15753 Mind a három játékban (Warships, Warplanes, Tanks) tök átlagos játékos vagyok. WoT-ban van kb 12k csatám, egy kilences és rengeteg nyócas járgányom van. Illetve minden nemzetet viszek, kevés olyan ág van, amit még nem próbáltam. Az átlag xp-m 400 alatt van (ami mondjuk átlag alatti, de nem hinném hogy az átlag 500 felett lenne).
A Warplanes-ben 7,2k csatám van, 600 az átlag xp-m. Van 3 tizes, 5 kilences gépem. Az összes ágon legalább T7-nél tartok.
Itt kevesebb mint 4k csatám van, az átlag xp-m 1100 felett van. Egy kilences, három nyolcas hajóm van. Minden nemzet minden ágán legalább T6-ig eljutottam.
Tehát a Tankosban gyorsabb a fejlődés. Értem. (bár azt nem biztos hogy tényleg értem, hogy hogy tudsz kevesebb xp-t szerezni itt, mint a WoT-ban). A járművek fejlesztési költsége egyébként nagyjából hasonló mind a három játékban. -
messerharcos3 #15752 Mit lehet kezdeni ezekkel a szörnyű all or nothing elrendezésű csatahajókkal? A new mexico szép és jó egész addig amíg nem lőnek rá. Prinz Eugen majdnem kétszer annyit sebzett belém HE-vel mint én őbelé AP-val, ugyanannyi idő alatt. Pedig igyekeztem kerülgetni a lövéseit. Minden röhögve sebzi, csak akkor fog meg vmit ha apval lövik és beforgatom, és véletlen a citadel környékére jönnek a találatok -
#15751 Azt nem tudom, ki mennyire volt profi ebben a játékban. Arra figyeltem, hogyan irányítja a repülő rajokat. Ez az, ami nekem nem igazán megy. Csoportban mozgás, kísérés, strafe, vagy hogyis hívják (Nos, ez egyáltalán nem megy. Amikor még CV-t tanulgattam, ilyen egyáltalán nem volt még a játékban.), mindenhol időben ott lenni, előre gondolkodni, stb. Mindezeknek szép pédája ez a video szerintem. Meg annak is, hogy a csapat, olyan, amilyen. -
Darun #15750 A videót nézegetve... megint a szokásos. Nem néztem meg hogy a Hiryunak hogy megy a cv, de sztem még az én kevésbé éles szememmel is megállapitható, hogy egy noob. de hogy cv noob, az tuti. (vagy ha tényleg a peccs után készült a videó... bár akkor is, japán cv-vel nem használni manual-t... noob) A videót csak félig néztem, de a Carolina pl meg sem próbált elfordulni, az első cirkáló meg pont frankón bele is fordult a torpedókba. Ennyi erővel én is feltehetném azt a -nem létező- videót, ahol a meccs végén Langley-vel egyedül maradtam 3 romboló ellen, és kiszedtem mindet. Ott rám is mindenki biztos azt mondta volna, mekkora pro vagyok, pedig csak jól adta az RNG, meg mákom volt (az ellenfelek meg balszerencsések vagy kevésbé jó képességűek). Ettől függetlenül aláirom, nagyon jól nyomja a srác, sokkal jobban mint ahogy én valaha is fogom. -
#15749 Szeretnék én így tudni CV-vel, de ...
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.08.30. 12:30:13 -
Darun #15748 És még te panaszkodsz? Én tegnap mentem a második köröm Belfast-al. Pont bejött oldalról egy Algir, elkerültem a torpedóit, mielőtt meghaltam volna, még leadtam rá egy salvo-t. 6 citadella kb 1 km-ről. És utólag csak azt nem értem, miért csak 6 találta el a 12-ből? Az hogy túl is élte, már csak hab a tortán. -
carp3tm0nster #15747 És ha már citadell. 6-os franciadrazsé, egy salvoból :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2017.08.29. 23:11:23 -
Darun #15746 A saját tapasztalatom az, hogy oldalról nagyobb esély van túlélni egy salvo-t, mivel szemből -igaz hogy kisebb az esélye hogy betalálnak- nagyobb eséllyel kapsz normal hitet vagy citadell-t. Oldalról van esélyed, hogy full overpent lőnek.
Egyébként sajnos a briteknek elég könnyű citadellt lőni, mivel felnyúlik a vizvonal felé és semmi se védi. Én már többször is lőttem dd-vel, HE lőszerrel citadellt brit cirkálónak. Szerencsére nekem a T4-5-ös vackokkal nem kellett szenvednem, mivel kvázi Leanderrel kezdtem. (t3-ig azért kihúztam őket) -
Darun #15745 Egy kicsit még bird ki. A Leander már baromi jó lesz, akárcsak a Fiji. A top tierekről meg ne is beszéljünk!
De azért hogy ezzel is tudni kell játszani, Mahannal a csata elején meghaltam. 2 találatom volt + 1 torpedó, 3 reset és ennyi. Egy francia Fiji jött mögöttem, két másik cirkálóval, de amikor meglátták hogy ellenség van előttem, inkább gyorsan leléptek. A Fiji volt az utolsó asszem, aki életben maradt, meg a CV. És a Fiji még igy is mögöttem végzett. De mit csinált abban a 8-10 percben, ami a halálom és a csata vége között eltelt? Ez lehetne kérdés a Legyen ön is milliomosban.
Talán pont előtte én is mentem egy kört vele, de én sebeztem is, azon túl hogy nem haltam meg.
Bismarck-al is volt egy jó csatám. Persze T10-be rakott, 5 romboló ellen. Egyrészt hatalmas szerencsém volt, mert volt egy kis vihar a pályán, másrészt kivételesen vissza jött értem egy csapattárs, igy megmentett a Fricitől. A végén a középső foglaló kör felé ment mindenki, nekünk 3 BB, az ellenfélnek 1 Izumo meg egy dd. Mivel nem akartam az Izumo előtt keresztbe fordulni, kénytelen voltam egyenesen rámenni. Aztán amikor közel kerültem hozzá, átforgatta a tornyait, aminek annyira nem örültem. Próbáltam kihasználni a fordulékonyságom, de hiába. Csak rólam 60k életet szedett le. Jó lett volna túlélni, mert már csak 1 Dreadnought kéne a taskomhoz, de persze megint nem adta be. Én lőttem előbb, ő túlélte, aztán visszalőtt én meg meghaltam. Pár másodperc múlva követett, mert kigyújtottam. Amikor meghaltam, kereken 100 találatot jelzett, vagyis ennyiszer találtak be a másodlagosaim olyan sűrűn, hogy nem dobta fel a jelölőket, hanem végig ott voltak a jobb alsó sarokban. Végül 212 találatot értem el másodlagosokkal. Volt már pár közelharcom, de olyan csatám még nem, amiben kétszer egymás után is élet-halál harcot vivtam. A több mint 100 másodlagos egyébként valamivel több mint 3000 sebzést okozott, szóval Izumo ellen annyira nem jó a HE. Ami meglepett, hogy az egész csata alatt csak egyszer gyulladtam ki, pedig több mint 60 HE találatot kaptam. Az igazi meglepetés persze az volt, mikor rám irt az Izumo magyarul, hogy "bocsi, jó harc volt" xD Egyébként csapatelső lett a srác, szóval kapott két compliment-et is. (ha jól rémlik, rajta kivül ma még két embernek adtam)
Az éjjel poénból bementem Rjudzsóval Operation-t csinálni. A meccs felénél már csak én voltam életben. Úgy tűnik az utolsó peccsnél bele nyúltak ebbe is, mert nem rémlik hogy korábban használtak volna deff AA-t a botok. Biztos örült a csapatom is, hogy a haláluk után még 6-8 percre beragadt a hajójuk, mert én viszont nem voltam hajlandó feladni. A végén valami 3xx xp-t kaptam, a második meg 200 kröül, szóval nem kicsit vittem el a meccset. Érdekesség, hogy egyetlen romboló sem volt a csapatban. És ha én nem vagyok, valószinű cv sem lett volna. -
#15744 Nagyon mutatod az oldaladat. Cirkáloknál elso szabály, sose mutasd az oldaladat.
Második: commander skillnél vedd meg az Incoming Fire Alertet és a Jelolo target skillt.
Harmadik: FICÁNKOLJ
Negyedik: de tényleg ficánkolj a hajotesttel
Upgradeknél: gyurj a manoverezesre
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.08.29. 22:33:58 -
#15743 Brit cirkálóknak nincs páncélja.. keress valakit akivel mész és remélhetőleg őt lövik majd, később majd lesz füst. -
#15742 Hosszú szünet után újra elővettem ezt a izét..
Brit vonalra startoltam rá, tier4 Danae van meg, és hát nem értem ezt a hajót. 2-3 lövéssel elintéznek, annyira nincs páncélja, olyan sebzéseket kapok 1 sorozattól hogy csak lesek. Pár csatám van még vele de baromira nem találom vele az összhangot. Előző tierekbe jól éreztem magam, jó voltam szerintem.
Ezzel hogy kell játszani? :D -
Deviome #15741 Látom te kapiskálod miről magyarázok. Nekem is rengeteg ilyen esetem volt és az a rohadt bosszantó, hogy nem tudsz számolni. Pont ott nem tudsz számolni ahol rohadtul kéne. Néha lehetetlen tervezni bármit is, mert az ilyenekkel keresztbe szar a WG RNG. -.-"
Elég sokat CV-ek. De ezek miatt már hányok és inkább hanyagolom. A tier 5 és lefele már elfelejtettem a CV-et. Set point attack nélkül szánalom az egész. Nagyon sok hiba van amivel találkozok CV-és közben. Tényleg lerenderelem a videót majd és meglátjátok. Jah meg kedvenc, hogy 6 bomba talált és 12k damage. Hát a jóédes ******** azt. :)
Utoljára szerkesztette: Deviome, 2017.08.29. 17:45:24 -
BigaC #15740 Ritka, de néha tényleg sikerül vele jót menni. Még a Yamato is kapott citadellát. Of course, ez is bukta.
-
Darun #15739 Én mondjuk pont most szedtem elő a cv-ket, még a Langley-vel is mentem egy kört. Azt aláirom, a manual fire néha érdekesen működik, az egyik Lexi-s csatában, ahol az ellenfél Lexije full attackerrel jött, benyomtam utána az egyik vadászt és 3(!!!) másodperc alatt szedte le mind a négy rajt! Azt hogy? (ha jól emlékszem, 21 lelövést irt jóvá azonnal, a többieket az alattunk lévő légvédelem szedte le. Ha már légvédelem... asszem Rjudzso-val volt, egy kicsit közelebb reppentem az ellenhez, aki tuti nem valami AA skilles hajó volt, mert azokat mostanában messzire elkerülöm, még is 2 sec alatt leszedte egy gépem. És azt hogy? Egy repcsinek kb 800 élete van, még a Texas se tudna 2 sec alatt leszedni egy gépet! Vagy az adott gépnél szereplő HP érték az egész rajta vonatkozik? Mert akkor meg azt nem értem, hogy képesek az 1-1200 HP-s gépek egyáltalán odaérni egy 200 dps-es légvédelmű ellenfélhez? Ami ugye 6 sec alatt kéne hogy kivégezze a teljes rajt. Jah várjunk, ez WG játék, ne keressünk benne logikát. (gondolom a légvédelmi dps-re is van egy olyan remek képlet, mint a fire set-re, amiből le lehet vezetni hogy igazából a dps értéknek semmi köze nincs az adott hajó tényleges légvédelmi képességeihez)
A hétvégén kibontottam kb 150 signal/camo konténert. Volt benne 16 kapitány férőhely, pár ezer free xp, meg egy valag camo és signal. Volt közte egy credit láda is, amiben meg prém camo volt. Fuck logic! Ha kevesebb pénzt dobna a pénzes láda, simán azt bontogatnám, mert több free xp-t ad és eshet belőle prém camo is, mig a másikból nem. -
Malachit #15738 Az Izumót kb fél év alatt szenvedtem le. Ritkán volt vele élvezetes meccs, de az jó volt nagyon. Mikor pl. 1v3-ban 2 Montana és egy Izu ellen mentem. Izu-t kicsaptam segítséggel. Az egyik Montana-nak valami 7 citadelt lőttem közvetlen közelről 3 salvoból és mindíg sikerült ritmusra épp orrot mutatnom a tüzelőnek. Végül azért elfogytam.
Yama-t még nem szeretem, mert a kapitány még nem kupálódott ki és egy idióta debill... Így alig megy, tetű módon forog és a tornyai is iszonyat lassúak... Remélem mikor beletanul a kapitány azért javulni fog :) -
#15737 Nem igazán értek a hordozókhoz, de a videókból nem az jön le nekem, hogy komolyabb baja lenne ennek az ágnak. Nekem inkább az jön le, hogy nem nekem valóak. Elnézegetem, egyik-másik játékos mit működik élő játékban és csak tátom a számat. Azt ugye tudni kell ezekről a felvételekről, hogy élőben van rögzítve, mivel a Replay egy csomó mindent később nem mutat meg. Azt látom, hogy értő kezekben félelmetes dolgokat lehet velük művelni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Deviome #15736 Megbontva itt a nagy BB vitát.
Valaki tudja, hogy enné már a WG-t a penész a CV fejlesztésre? A CV játék egy ótvar hulladék! Nem szólt még nekik senki? Vagy nem tudják, hogy szar az egész CV mechanika? Random felvettem egy játékot és tele van buggal. Lesz kedvem lekonvertálom és felrakom.
De minden esetre nem hiszem el, hogy nem tudnak ilyen oltári nagy bugokról. Az a rohadt minimap nem működik CV-nél. A set point attack nem működik normálisan. Keresztül lövöm az enemy groupot és 1 gép sem esik le, hol ott 7 vadász lövi az adott zónát. -.-" A gépek össze vissza forognak. Az USS CV meg pláne. Amit a bombázók csinálnak az szánalom. 1 fok eltérésnél már kering.Ótvarszar az egész. Nem beszélve mikor a repülők beragadnak a hegyek felett. -.-" De az új prem CV-k jönnek befele, mert rohadtul kellenek. A Graf Zepelin egy ótvar szar. :D Persze most megy a sírás, mert a sok tard fizetett érte sok pénzt azt nem jó semmire. Most fel kell boostolni, hogy mindenki azt vegye. -.-" Még jó hogy a prem hajók nincsenek előnyben. :D:D:D
A mechanikát kéne javítani srácok. Bár abból nincsen pénz igaz. -
carp3tm0nster #15735 De persze a BB-k OP-ok... -
#15734 GK-val is ilyen szokott lenni. Nagyjából fele megy a levesbe, vagyis overpen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
carp3tm0nster #15733 Most mentem egyet a Friedrich-el, 38hit és 22 overpen. A találatok ilyen 2-3k sebzés, vagy nulla. -
carp3tm0nster #15732 Izumohoz még annyit, hogy MINDEN meccsben ellövik legalább egy tornyát. -
#15731 Nekem is nagyon bejött a T9 német BB, szinte észre se vettem és kb 15k xp-vel többem volt mint ami kellett a T10-hez :) -
#15730 Örülök a részletes elemzésednek. Ettől függetlenül a tapasztalataim alapján fenntartom, amit korábban leírtam. Nekem nagyon nem sikerült azt a hajót megkedvelnem. A német BB ágon összesen két hajót sikerült megutálnom. Az egyik a Bayern, a másik az általam kevéssé nagyrabecsült tier 9 BB. Tier5-g nagyon kedveltem őket, bár vannak hibáik. Tier6 nagyon nem, Gneisenau nagyon kedves, bár ha jönnek ide a túlbalanszolt angol hajók már nem lessz annyira jó neki. Bismarck örök darab. Yamatonak is gondolkodás nélkül neki megyek. Volt, hogy sikerrel. Elbambult vagy nem tudom mit csinált, de a tornyait nem forgatta felém. Mellé értem és kapta a citadellákat. A Bismarck olyan mindenes nálam. A tier9-t alaposan kielemezte mindenki a saját nézőpontjából. A tier10 ismételten nagy kedvenc, bár azzal nem mentem még olyan sokat (111 csata). Nagyon jó dolog, hogy a másodlagos nerfből kimaradt, de megkapta a hatótáv növelést. Végre 4 toronyban 12 ágyú. Érdekes módon a kisebb kaliberű ágyúkkal voltam sikeresebb. Megfelelő távolságra jó szóráskép. Páncélzat miatt kicsit óvatosnak kell lenni. Sajnos súlytja az overpen betegség rendesen, amúgy félelmetes sebzéseket tudnék vele kiosztani. Nagy kedvenc lesz talán, ha lesz elég időm, pénzem ahoz hogy sok csatát menjek vele. Egy-két Shimakaze komoly deficitet tud termelni, ha nagyon rossz helyen vagyok. -
davidbog #15729 Hát nem tudom, de szerintem az összes tier 9-es BB jó. Ellenben némelyik tier 8 BB-vel. Azért tűnik némelyik tier 9 BB gyengének mert sokkal gyakrabban találkoznak tier 9-10 cirkálókkal amiknél pont a tier 9-nél van egy hatalmas minőségi ugrás. A tier 9-es cirkálókhoz képest egy-két kivételtől eltekintve már a tier 8-as cirkálók is szánalmasak, nemhogy a kisebbek amikkel még bőven találkoznak 8-as BB-k.
Nekem a Friedrich der Große az egyik kedvencem. Nagyon szeretem ezt a hajót. A 20,6 km-es lőtáv elég, de ha nagyon kell növelni akkor ott a spotter aircraft. Egész gyorsan fordul jó sebességgel. A légvédelme se rossz. Van rajta szonár, méghozzá a legjobb, nagyon jól tud jönni sokszor mentett meg pár 10000 HP-t. Annak ellenére hogy csak olyan erős az övpáncélja mint a Bismarcké nem egy citadella találatokat gyűjtő hajó. A másodlagosa pedig kiváló. Az egyetlen nagy hátránya azok a tornyok. Eleve hogy csak duplások és hogy négy darab van belőle (idióta német koncepció...). Emiatt a frontágyúkkal nem lehet tűzerőt összpontosítani, ráadásul a hátsó tornyok kilövési szöge nagyon rossz, mert a C torony előtt van a hangár ami miatt nagyon széles a felépítmény. Szerintem emiatt nem tetszik sokaknak, bevállalósan lehet csak ezzel a hajóval tűzerőt koncentrálni.
Amúgy magukkal a lövegekkel nincs bajom, én a 40,6 cm-eseket használom. Noha ennek a legkisebb az átütő ereje a tier 9-10 lövegek közül (egyenlőre, mert a brit 406 és 419 mm-es AP egy kicsit gyengébb lesz) azért ez is bőven elég arra hogy citadellát lehessen vele lőni 400 mm-es övpáncélba 14-15 km-ről is. Németekkel meg fedélzeti páncélzatba nagyon nehéz citadellát lőni mert a lapos röppálya miatt eleve sokkal rosszabb szögben csapódnak be a lövedékek mint a japánoké vagy amerikaiaké (azokkal sokkal könnyebben lehet). Nem különösebben pontatlan, ha azonos távolságot nézünk (mondjuk 18 km-t) akkor ugyanolyan a szórása mint az amerikai, angol BB-knek vagy Dunkinak. Viszont gyorsak a 40,6 cm-esek. Töltésgyorsítóval használom, ezért eleve 24,6 másodperc az újratöltésük. Illetve a kapitányon van (mint ahogy az összes megtartott tier 9-10 BB-men van) adrenalin rush. Mivel magas a HP-ja már 42000 HP-nél is csak 22 s az újratöltés és 10000 HP környékén már csak 20,3 s. Szerintem a lövegek kilövési szögén kívül mindenben jobb vagy csak nagyon kicsit gyengébb mint a Bismarck. A német másodlagos nerf után még csak 6-7 csatát mentem vele. A gyújtások számában azért ezen is érződik a nerf, de ennek ellenére is sikerült vele tartanom a 109k-s átlagsebzésemet. Szerintem jó hajó. Legalábbis jelenleg, mert 3 BB-ből nem nehéz annak lenni. Majd meglátjuk hogyan változtatják meg a többi nemzet leendő tier 9 BB-i (Lion, Alsace, UP-41 és Sovietsky Soyuz), a tier 9 mezőnyt.
Illetve szerintem borzasztóan szép hajó. Eleve tetszik a német hajók kinézete, a H39-en szerintem sokat dob hogy eltűnt a felépítményből az a lyuk amit a Bismarckon a repülőgép katapultja okozott és hogy 2 kéményes. Illetve ez a német 4x2 elrendezés nem valami célszerű, de legalább kimondottan szép.
Az Iowa/Missouri szerintem a legkönnyebben játszható a jelenlegi 4 (3) tier 9 BB-ből. Jók a lövegek kilövési szögei, könnyen lehet vele tűzerőt koncentrálni. A lövegek nagy átütő erejűek és a sebzésük is a legnagyobb a tierben. Cserébe magas a lövedék röppálya és nem túl gyors a lövedék se, nagy távolságban nehezebb eltalálni vele egy manőverező hajót. A légvédelme kiváló, a másodlagosa viszont kifejezetten gyenge és fentebb említett leendő 4 BB-ből is csak a Lioné lesz gyengébb a többié elvileg erősebb. Nagyon gyors, a fordulása is rendben van. Az álcája is elég jó BB-hez képest. A páncélzata az ami nem valami jó, főleg az övpáncélzata. Összességében inkább csak tier 8 szintű ez a páncélzat, pláne ha azokat a BB-ket is nézzük amik még jöhetnek majd tier 8-9-be.
Az Iowat nem tartottam meg miután meglett a Montana, mert a Missouri úgyis meglesz majd. Most hogy megvan furcsa az átlagsebzés statisztika: az Iowával 23k-vak kisebb az átlagsebzésem mint a Missourival (89,5k vs 112,5k). Igaz Missourival még csak 51 csatám van, amiből jó pár igen szerencsés végkimenetelű volt számomra. Azért ez jelentősen kevesebb mint a többi tier 9 BB-vel, úgyhogy még bőven csökkenhet egy-egy pech széria után. De azért ebben a 23k különbségben a szerencsém és a jobb játékomon kívül vastagon benne van az is, hogy több a BB játékos mint korábban. Ez rendesen megnöveli a csapatok teljes HP-ját ezáltal a kiosztható sebzést is.
Véleményem szerint az Izumo a legkevésbé jó tier 9 BB. Az ágyúi nagyon jók. Gyorsak a lövedékek, nagy az átütő erejük és a szórásuk is jobb mint a többi nemzeté. A toronyelrendezése miatt könnyű úgy pozíciónálni a hajót, hogy jól bírja az AP találatokat. A páncélzata se rossz. Sokkal jobb mint az Iowáé, és talán van olyan erős mint a H39-é. Bár ezek miatt a magas barbetták miatt ammorackeltek már párszor... Ami miatt nem szerettem, az az, hogy viszonylag lassú és sokat veszít a sebességéből fordulás közben és hogy nagyon gyenge a légvédelme. Ezek a 25 mm-es csettegtetők borzasztóak a japán BB-ken. Kicsi a lőtávjuk és a DPS-ük se nagy. Az 5"-eseken kívül csak ez a szar van a japán BB-ken. A 40 mm-es kategória teljesen hiányzik, ezek a 25 mm-esek meg a közelébe sincsenek nemhogy a 40 mm-esnek de még a német 3,7 cm-esnek se. Ja meg hogy eleve nem egy szép hajó ez az Izumo, de így hogy befejezetlennek néz ki kifejezetten ronda.
Ezzel a leggyengébb az átlagsebzésem a tier 9 BB-k közt (85k). Mentségére szolgáljon, hogy az első BB-m volt. Illetve az Iowa/Missourinál említett kevesebb BB. Ha most játszanék vele biztosan magasabb lenne.
Mondjuk akinek már az Izumo se tetszik kíváncsi vagyok mit szól a Yamatohoz.
Maradt még a Lion ami 3 nap múlva érkezik. Az adatai és videók alapján nagyon, de nagyon erősnek néz ki.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.08.28. 18:05:57 -
#15728 Szerintem a wows.hu oldalán nézd meg. Én inkább a videók alapján állítom be a skilleket. Van néhány video blogger, akinek a videója elején vagy végén a beállítás is szerepel. Ha tetszett, amit láttam, elosztom az ott látott teljesítményt 2-vel (kb az lesz az én reális tudásom) és ha még mindig tetszik a beállítás, akkor nosza, skill-t állítok.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.08.28. 16:46:57 -
davidbog #15727 Én is szeretem. Sok BB-men van, igazából ritkán ment meg de összességében nagyon hasznos tud lenni. Bár azért a 20-21 sec újratöltés kicsit túlzás, a Montana, Yamato 10k HP-nál adrenalis rushal és töltésgyorsítóval 21,7 sec alatt tölt. -
DrSoong #15726 Hello. Sok kihagyás után lehet visszatérnék PvE-ből PvP-be, viszont az első skill reset óta nekem nem lett újra osztva semmi. Van valahol valami magyar leírás a sokadszorra változtatott skill rendszerhez? -
#15725 Ha jól emlékszem, most ezzel használom a GK-t. Meg visszatettem a 406-s ágyúkat. Valahogy jobban megy vele, mint a nagyobb kaliberűvel.
GK captain skill -
#15724 Kipróbáltam az Adrenalin Rusht én is, illetve a töltési idő csökkentést. Montanaval egyszerűen kiváló (alapból 26,4 sec), Yamatoval is baromi élvezetes (szintén 26,4 sec), csak itt a toronyforgás szar. 10k hp-nél a töltési idő 20-21 sec. Kurfürsttel sajnos nem adja annyira, mert a 420-as ágyúkkal is 28,2 sec és a 20,6 km lőtáv is szerintem kevés. Itt viszont a másodlagossal lehet aprítani, 11,6 km-es lőtáv büntet.
Csak tapasztalatként osztottam meg, nekem bejött
-
#15723 Nem akarom elvenni a kedved, de szerintem nem lesznek. Próbáltam a 406-s ágyúval, próbáltam a 420-l is. Egyerűen az egy rosszul összerakott hajó. Sok csatát is kellett vele menni, mert ugye nem gyűlt az XP. ( A második legtöbb csatát ezzel mentem sajnos). Nagy, kevés ágyúja van és ezenkívül számtalan bosszantó hibája, amit fel sem sorolok.
Esetleg nézegess lelkesítő videókat, hátha kedvet kapsz.
Azt sosem szabad elfeledni, hogy jó kezekben minden hajó jó. Csak azt sem szabad elfeledni, hogy a játékosok 90% körülbelül átlagos játékos.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
carp3tm0nster #15722 Na igen... Bár csak stock-ként mentem vele, az se egy nagy élmény. Azok az ágyúk nem sok jóra valók eddig, remélem jobbak lesznek később. -
#15721 Gondolom, sok-sok nyugtatóval. Van ilyen "mumus" a német ágon is. A tier IX csodamasina. Hát... annyit még nem szentségeltem ebben a játékban, mint akkor mikor azt a... kiszenvedtem és átjutottam rajta.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.08.28. 10:08:26 -
carp3tm0nster #15720 Inkább arról mesélj, hogy vészelted át az Izumo-t :D
-
Malachit #15719 A Yama ágyúhangjai élvezetesek nagyon. Az, hogy mennyire éri meg kifejleszteni nem tudom, mivel más 10-es BB-m még nincs. -
Prof William #15718 Nekem is a Kongo és a Fuso két nagy kedvenc. Amikor egy Fuso full salvo betalál... az nem semmi. :) Egyszer egy majdnem fullHP-s BB-t lőttem ki vele egy salvóból. 3 citadella egyszerre. :) -
Darun #15717 A Myogi, hála a toronyelrendezésnek igazi menekülő csatacirkáló érzés. A Kongo... igazi RNG életérzés. Azért T5-ben, 20 km-ről kiszedni az ellenfelet nem kicsit jó érzés... kár hogy 10 salvo-ból csak egy talál be. A Fuso-ra nem tudok rosszat mondani, főleg mióta kivették azt az "opciót" hogy az A hull lőtávja 13 Km volt (remélem kövön megsütötték azt a debilt, aki ezt kitalálta) A Nagato-val sincs igazán gondom. Olyan mint a többi, azonos szintű BB. Az Amagi még nincs meg, Izumoval meg sztem egy kört mentem és ennyi. Bár engem a Yamato nem is vonz annyira, hogy nagyon siessek. Jah, remélem a WG olvassa ezt a fórumot. A következő free xp-s hajó lehetne a Musashi!