22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Deviome #15836 Valahogy most nincsen kedvem 28K dublont venni egy retkes hajóért. :D
Darun: Hát én minden vagyok csak jó játékos nem. :D :D Ezt már megmondták sokan. :D De majd igyekszek én is magamat smokolni a DD-vel. Vagy állni a map szélén és lőni a semmit. :D -
#15835 mi az anyjuk picsájáért játszik valaki bbvel, ha az első enemy spotnál 180 fok és iszkiri? mi a faszt képzel, majd én töröm az utat a clevelanddel?
ma elsőre beadta a két hajómmal a szorzós wint, aztán csak lose, de esküszöm mindet az ilyen useless bbk miatt buktuk el. -
#15834 Mára jól sikerült a hajók választása (többnyire). Itt is a kiosztott sebzés értéket veszem figyelembe a szerver átlagával. Ha jobb mint az átlag, az jó csata volt, ha meg alatta, akkor nem voltam a helyzet magaslatán. Azt, hogy nyerünk vagy vesztünk, nem veszem figyelembe, hiszen elég kis része múlik rajtam.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Darun #15833 Nekem mondjuk beadta, de úgy rémlik valaki már a teszt szeró zárásának másnapján irta, hogy megkapta. Ahhoz képest mi egy kicsit el lettünk maradva. -
#15832 Kaptam én is. Átvettem, ahogyan kell és az égegyadta világon semmi nem jelent meg a játékban. -
Darun #15831 Azért elnézve az egyes meccseket, a többség igy van vele. Amikor bejöttek a német bb-k, 8-10 volt egy-egy meccsen oldalanként. Most ha 4-5 van, már lehet sokat is mondok. Bár a osrban várakozó bb-k száma extrém nagy, az angolok nem teszik ki a meccsekre berakott bb-k felét sem.
Egyébként ma kaptam email-t arról, hogy átvehetem a teszt szerós jutalmat. Isten malmai lassan őrölnek. -
#15830 Kihasználom, hogy nagyon sokan angol csatahajót fejlesztenek és ha tehetem, jól vissza is élek a helyzettel.
Replay
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Darun #15829 Ezek szerint én vagyok figyelmetlen illetve ebben a tekintetben is kilógok a sorból. (ezt mindenféle ironia nélkül mondom) Mondjuk az tény, ha meglátok egy Kutuzovot, nekem is ragadni fog rá a célkeresztem, de ennek logikai oka van, nekem is meg van az Admirális, tudom mennyire undoritóan mocsok op egy hajó.
Ami a pizhiányt illeti, nekem mondjuk csak az éjjel sikerült beujjitani az ötödik techtree nyócas hajót (kilences meg még mindig csak egy van, ugyebár, amivel alig megyek) még is van mellé 113,5M az accomon úgy, hogy creditet még nem vettem dublonért és nem is fogok. És credites SC-t sem bontottam még. Credit farmolása: prém fiók + Kutuzov + signalok (IBT és Zulu kötelező) és mellette csinálni a kampányokat meg a heti feladatokat. Hetente ugye ki lehet farmolni 1M-t kp-ben, plusz ha nagyon meg vagy szorulva anyagilag, el lehet adni a kapott modulokat is. (erről jut eszembe, nekem ugye úgy van ennyi pénzem, hogy nem sok hajót adtam el eddig és mivel a 99%-al nem is játszok, ez egy beláthatatlan és kissé talán irreális befektetés is részemről) A hajók váráslása nekem is viszi a pénzt, de összességében még a prém fiókkal kapot xp-vel sem tudok olyan gyorsan haladni, hogy az adott időben ne tudjam kifarmolni a következő hajó árát. Szóval legyél rosszabb játékos is egy kicsit, akkor kevesebb xp-t kapsz és több időt lesz pénzt gyűjteni egy-egy hajó kihúzása közben. -
#15828 Nekem is az a tapasztalatom, ha van fenn álcafesték, még a hajócsavaron is zászló, bizony, hogy elsődleges célpont vagyok. Elég egyértelműen azért, hogy nehogy már haladjon a kis ....
A pénzkérdés meg érdekes dolog. Mint a tankosban, itt is úgy van, hogy magas szinten rengeteg pénz elmegy. Szerintem premium nap és magas szintű premium hajók. Azért a többes szám, mert ha várni kell a csata végére az nem jó. -
#15827 Esetleg aki ennyire fel van cicomázva az talán jobban ért a játékhoz és ezért lövik :) -
pajer_csaba #15826 Én pont ellenkezőleg tapasztaltam. Camo nélkül, ha csak nem voltam nagyon balfasz, nem voltam kirívóan népszerű célpont az ellenfelek körében. Ellenben camo-val vagy felzászlózva juszt is tízen verték belém a jégesőt, akkor is, ha volt közelebbi/könnyebb célpontjuk. Szerintem ez valami pavlovi reflex lehet: ha meglátják a mindenféle xp-zős zászlókat/camo-t, akkor már csak azért is igyekeznek kiszedni, hogy nehogy'má itt gyűjtögessen/fejlődjön a delikvens... -
#15825 Missouri az egy pénznyomda :) -
#15824 Ami gyorsan sokat hoz, az csak egy magas szintű prémium hajó. T8-T9. Legtöbbet a Missourival kapsz. Nekem csak Tirpitz van, de 1-1 jó kör után simán hoz 500-600k-t. -
Deviome #15823 Valaki nem tudja, hogyan lehet ezüstöt farmolni gyorsan? Egyszerűen nincsen pénzem. :S A Montana 1 hónapot állt ezüstre várva, de nem bírtam tovább és megvettem dublon-ból. Az Essex 2 hónapja áll bent pénzre várva, de lehet már lassan 3 hónap. Nem sokára megvan a gearing is, de arra sincsen pénzem. Szerencsére a Zao-hoz még sok xp kell. :D Segítsen már valaki. :D Annó sikerült 10M kinyitnom super kontiból, de ugye kivették a pénzt belőle már. És akkor nem beszélve arról, hogy húzom a JPN CV ágat is. Az sem olcsó mulatság. :D -
#15822 Nekem sajna egy jó ideje nem pottyant, jól jönne pár 50k free xp :) -
Darun #15821 Mi a töcs!? Elsőre kidobta nekem is a SC-t, pedig már egy hónapja szinte csak a Try Luck-ot tolom. Be van állitva a WG-nél, hogy melyik napon dobhat SC-t, és mindenki akkor kap, vagy mi rák? (egyébként 50 Valentin napi camo volt benne) -
Darun #15820 Szerintem semennyire. Én a magam részéről soha nem nézem, hogy az ellenfélen milyen camo/signal/flag van. És gyanitom, ezzel a többi játékos is igy van. Elvilge ugye ezek a camo-k 4%-al növelik a szóródást, csökkentve ezzel a találat esélyét, de még soha nem volt olyan helyzet, hogy két célpont közül a camo nélkülire lőttem volna csak azért, mert azt nagyobb eséllyel találom el. -
#15819 ez kitart egy ideig premium helyet, azt úgyse veszek.
már csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyire vonzza az ellenség célkeresztjét egy ilyen csíkos pizsama. :D -
Adjunktus #15818 Nekem most 1000 doublont adott -
Darun #15817 A top ha jól rémlik az Atago. Az ósön szólsz camo jó, bár ha jól számolom, akkor "csak" 2500 dublon. -
#15816 Grat hozzá! Nekem karácsonyig lehet nem lesz másik.
Itt tessen utána olvasni: Container
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.09.03. 20:27:16 -
#15815 na, elég hamar bemákoltam a második super containert, egy fokkal jobb az eredmény, mint a múltkor:
egyébként mi a top, amit dobhat, hajó, slot, doubloon? -
#15814 Bözsivel (stock) összejött egy egész jó kör :)
Replay + képek -
Scharnhorst #15813 Állítólag központi hiba és szeptember közepén egy micropatch-csel fogják javítani. A sanda gyanúm, hogy a zászlóból való átváltás miatt van ez a hiba.
Utoljára szerkesztette: Scharnhorst, 2017.09.03. 16:06:54 -
Darun #15812 Erre a kérdésre biztos hogy nem tőlem kapod meg a választ xD Am sztem ha errort ir, akkor valami programozási hiba lehet. Ha a prém hajókat el lehet adni, nem látom be, hogy ezeket miért ne lehetne. Elvégre ezek nem ARP fleet. -
#15811 T3-5 angol csodákat (amit zászlógyűjtésként kaptunk) nem lehet eladni? Error ad rá. -
Darun #15810 Mindenkinél máshogy működik az RNG, úgy hogy én csak a saját tapasztalataimat irom le:
Már én is megfigyeltem, hogy egy adott napon, van hogy nem megy bizonyos járgányokkal (legyen az tank, repcsi vagy hajó) ilyenkor azt sajnos hanyagolni kell, hiába kéne rá az xp. Régebben volt olyan, hogy akkor is tovább mentem vele, 5-6 bukó kör után, aminek a felében azért elég jó helyen is végezte beadott egy győzelmet, ahol kb semmit nem csináltam, szóval sikerült leszorzóznom a semmit. Most már úgy vagyok vele, ha nem sikerül elsőre, skip. Ha nagyon kell rá az xp, akkor esetleg kap még egy esélyt. Nagyon végső esetben megyek még egy harmadikat is, de ez nagyon ritka, idén pedig egy olyan eset sem volt, hogy három vereség után még próbálkoztam. A tankosban két EU szerver van, még amikor javában szakaszoztam, volt hogy 4-5 folyamatos bukó után átmentünk a másik szeróra. Ez általában segitett. De olyan is volt/van, hogy az adott játék hanyagolós azon a napon. Amikor bármit csinálhatsz, semmi nem jön össze. A bosszantó az, hogy ez valamiért leggyakrabban hétvégére esik, amikor küldiznél, amikor emelt szorzó van, amikor több időd van. -
#15809 Ez nem egy két csata, hanem a tegnapi "eredmény". Napi bontásban szoktam nézni, melyik hogy megy. Az összesített átlaggal nagyon is tisztában vagyok. Az alapján romboló számomra kerülendő, cirkáló az változó, csatahajó idevele kategória és meglepő módon a CV is elég jól megy, bár ott csak tier VII-ig van valami mérhető eredmény. A napi stat meg arra jó, hogy melyik hajőt kell hanyagolnom egy időre, mert az szopó ágon van. -
Darun #15808 Azért 1-2 csata után nem kéne ilyen komoly következtetéseket levonni. Én pl akkor jöttem bele a N. Carolinába, amikor már majdnem meg volt az Iowa. Az pedig nem 2 csata volt. Egyébként ez alapján a statisztika alapján rombolóval kb ugyan azon a szinten vagyok, mint csatahajóval. Mondjuk utóbbival kicsit többet mentem, de azért pár nagyon ratyi kör oda is becsúszott.
De hogy ez a statisztika is mekkora f@szság: T1-ben a 12,5k átlag sebzéssel piros vagyok, holott az több mint 2 hajó full HP-ről. Az egyetlen T9-es hajóval 56k az átlag sebzésem és lila vagyok (édes f@szom) holott az alig több mint egy full HP-s cirkáló.
(egyébként meg a hasonlat is találó => virtális f@szmérő, mivel ahogy az okosabb nőknek sem a méret az elsődleges, úgy az okosabb játékosok se ez alapján kategorizálnak be valakit) Nem azt mondom hogy semmi értelme, de a fenti példa is jól szemlélteti, hogy inkább célszerű logikusan gondolkodva mérlegelni, semmint hinni a szineknek meg szagoknak.
Ma volt egy "vicces" csatám, Spiti-vel majdnem 100k-t sebeztem. A végére a rombolónk maradt egy Kongo ellen. Két pontunk volt, a Kongo akkor foglalta a harmadikat. Végig szopón voltunk, de az utolsó pár percre felhoztuk a pontokat, kb ötvennel vezettünk is, a dd-nek csak annyi lett volna a dolga, hogy megvárja az 1000 pontot. Irtuk is neki, hogy húzzon el, erre a gyökér egyenesen ráment a Kongora, húzta maga után a füstöt, de nem lassitott. Még akkor se, amikor már ő is láthatta hogy az összes torpedót kikerülte a Kongo. Ráadásul akkora gyökér volt, hogy még a másodlagosok hatósugarába is bement. Persze meghalt, vesztettünk, ő meg gazdagabb lett legalább 2 reporttal. Ráadásul második helyen végzett, nem igaz hogy nem lett volna neki jobb, ha nyerünk és több xp-t kap. A srácról valamiért Dumbass jutott eszembe a videóból:
#15807 Arra jók ezek a statisztikák, hogy lássam, melyik hajókat jobb ha messze elkerülök. Van egy pár belőlük
Darun #15806 A ládát sztem megkapod, legkésőbb akkor amikor aktiválják az eventet. Az más kérdés, hogy eddig mindig volt fiókonként 1 akciós láda is, ami ilyen 3 pengőForint körül szokott lenni. -
Deviome #15805 Köszönöm. Nem mindig olvasok el mindent a pöcsnótban. Sorry érte. :D De azért lehúztak egy láda árával, mert tudatlan voltam. -.-" -
davidbog #15804 Azt tudja ami le van hozzá írva: a maximálisan négy helyett három helyen éghet a hajód. De már kettőnél el szokták oltani a tüzet az emberek, háromnál meg pláne kb 0 értelme van ennek a skillnek. -
Darun #15803 Nekem Prev.M/Exp Marksman/Demo.Ex van rajta, de érdemes lehet elgondolkodni a Prio Targeten vagy a DCfCA-n, az Adrenalinon, High Alert, Vigilance. Illetve négyes skillnek CE/AFT/IFHE. -
messerharcos3 #15802 nürnbergre milyen skilleket tennétek? -
Darun #15801 Most fog lejárni a prém fiókom, a WoWs-al nem sokat játszottam még prém nélkül. Ezért is haladok olyan gyorsan. Tavaly kb ilyenkor vettem fél év prémet, ha hajót veszek, szinte mindig olyant próbálok, ami mellé adnak prémet is, esetleg dublont, a többi szar (signalok, modulok) nem kellenek. Nincs életem, szóval ennyi kiadást megengedhetek magamnak.
Hogy miért tartok meg minden hajót? Elsősorban azért, mert hörcsög vagyok. Mindent gyűjtök. Repcsiből sztem olyan 170 körül van most, T7-ig szinte minden gép meg van (a T1-esek nincsenek, 2-3 T2-as meg 2 T3-as hiányzik). Tankból viszont nincs sok, arravalahogy nem akaródzik költeni, nem is játszok vele olyan túl sokat (igazából most is csak azért vettem elő megint, mert onnan is tudok prémet bányászni)
Pár embert már felvettem innen, lehet hogy tényleg elfelejtettem bemutatkozni? Nos, most akkor ezt is pótolom:
Virtuálisf*szmérő
Ami a legénységeket illeti, a tankban elkövettem azt a hibát, hogy egy legénységet vittem minden ágon. Ez persze logikusnak tűnt először, de pl már van 3 német TD-m, 2 arty-m, 3 amcsi TD-m, és akkor a ruszkikról még nem is beszéltem. Ott talán a lassú fejlődés meg a teljesen átláthatatlan játék mechanizmus miatt annyira nem érződik sok skill hatása. A repcsiben egy csomó pilótám van, akiknek csak skill pontjai vannak, skilljük nincs. Persze vannak jó/hasznos képességek, de ott sem érzem úgy, hogy lennének op skillek. Mondjuk a hajó az más. Itt már kézzel fogható, nagyrészt számszerüsithető és számolható előnyöket adnak a skillek, ami sztem jót tesz a játéknak. Mivel én is tudom hogy mennyire fontos egy jól képzett kapitány, igyekszem ezt biztositani a hajóimnak. Szerencsére küldikből is lehet skilles kapitányokat szerezni, néha prém hajók mellé is adnak, bár ilyent talán egyet ha vettem. Vannak alacsony szintű prém hajóim, ahol annyira nem gáz, ha még totál kezdő kapitányt viszek be. Kagero-val pl sokat szoptam, mert nem volt CE skillem, igy mindenki előbb spottolt, a torpedózás meg nagyon nem megy. Vannak elfekvőben is kapitányaim. Pl az első angol hajóm a Spiti volt, azon húztam egy saját kapitányt. Aztán jött a Campbeltown. Oda se volt kedvem cirkáló kapitányt tenni, igy annak is van sajátja. A Spiti kapitánya jó lesz majd az Örzsébetbe, amit el is fogok adni, amint meg lett az V. Gyuri. A kapitányt is örökölni fogja. Mivel néha alacsony tierben is játszok, azok a kapitányaim is skillesednek, ha nagyon megszorulnék, kivennék onnan egyet és betennék egy újat. Signalom is van rengeteg, prém hajóm is akad bőven, szóval egy képzés nem okoz komoly problémát. Esetleg az szokott néha zavaró lenni, mikor pl megyek Kutuzovval, valami 3 skilles kapitány ül benne és persze bepakol egy cv-t, nekem meg még nincs AFT. De ez legyen az MM legnagyobb öröme.
#15795 Veszel a prém shopban. Még nem aktiválták az eventet. -
messerharcos3 #15800 Skillek közül a fire preventionnak mennyi értelme van szerintetek? -
messerharcos3 #15799 Mellette megvan a New Mexico is, de azt nagyon szenvedősnek érzem. Nem tudok ráérezni, annyira papír,erre még most itt ez a halom brit csatahajó, He salvoból 8ezret kaptam a queen elizabethtől. És sajnos ugyanilyen papírhajó szinte minden más nemzet csatahajója is magasabb szinten. Próbálom kerülgetni a lövéseket, nem szoktam tűzharc közben nyílegyenesen hajókázni, de valahogy minden találat kb sebzi -
messerharcos3 #15798 Nekem 1000 csatám van, elsősorban a német bb vonbalra feküdtem, és mindenféle xp növelő festést, zászlót ezekre a hajókra használok el. Plusz nálam csatahajóra alap a drágább, 2-es szintű damage és repair party. Most a Gneisenaunál tartok, a bismarckot már kihúztam, de még nem vettem meg, túlságosan jó most a kifullozott gneisével játszani, mintsem rávegyem magam hogy a stock bismarckkal szenvedjek :P Plusz várok valamiféle csodára, hátha lesz 8as hajóleárazás a közeljövőben. Egyébként utoljára mikor volt ilyen akció? Most húzom a 16. skilljét a kapitánynak, én is teljesen a másodlagosra skilleztem. Megvan rajta a manual fire control és az advanced fire training, a többi skill a túlélőképességet javítja. Most húzom a 16. skillpontot, az az adrenalin rush lesz. Gondolkoztam rajta, hogy utolsó skillnek a basics firing traininget tegyem, mert növeli még a másodlagosok tűzgyorsaságát és a légvédelem hatékonyságát, de lehet inkább a superitendent lesz az. Sokszor kevés a 4 újratöltés. -
#15797 Nem láttam, még mennyi csatája van, mert a játékbeli nevét "elfelejtette" megosztani.
Amúgy igazad van, ennyi hajóba jó kapitányt nem hiszem hogy lehet tenni. A német BB-be sem lett meg a 19 pontos kapitányom, mire kifejlesztettem. Még sokat kellett rajta dolgozni, mire meglett az utolsó pont is. Mondjuk nekem nincs premium fiókom. A költségvetés nem bírná el.