22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • carp3tm0nster
    Amcsi légvédelem szerintem jobb. A tT9-es BBjük fő fegyverzete... hát azt inkább hagyjuk. A másodlagosok tényleg brutálisak, citedellt lőni nehéz nekik, de a world of overpen világában amúgy sem könnyű citadelt lőni.
  • Darun
    Szerintem arra gondolt, hogy jobb a légvédelmük, mint az amcsiknak, a másodlagosaikat gondolom nem kell mondanom, mozgékonyságban pedig felveszik a versenyt a japókkal. A lőtávjuk viszont nem marad el jelentősen az amcsikétól, illetve közelharcban nem túl könnyű citadellt lőni a Bismarcknak. Sőt, még a torp protection is nagyobb nála, mint pl a Carolina-nal. És akkor arról sem szóltam még, hogy gyorsabban töltenek mint bárki más. A torony is gyorsabban forog, ráadásul magas tierben ott van nekik a szonár. Soroljam még?
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.09.06. 23:00:51
  • carp3tm0nster
    Agyontápolt? ezt kifejthetnéd bővebben pls.
  • ikarus44
    Hát most ezért meg fogsz kövezni de én egyáltalán nem érzem a Német BB-ket OP-knak. Nekem kb. ugyanannyira veszélyesek mint a több BB. (én pl nem is jövök ki a Gnesével, bár ez az én gyengeségemet mutatja csak, mert tudom hogy egyébként jó hajó)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azzal én is játszottam relatíve sokat, és nekem is tetszett sok minden, pl. hogy egyet említsek is a flare nagyon tetszett benne semmiségnek tűnhet, de ha jól használta valaki akkor nagy fegyvertény lehetett az éjszakai csatákban, viszont ezért cserébe nem éreztem op-nak, mert nagyon ügyesen kellett használni, hogy hogy ne visszafele sülyön el.

Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2017.09.06. 21:57:20
  • Tono34
    Bözske adott egy jó kört.

• davidbog
    Legalább valamivel lehet counterelni a csillagos égig agyontápolt szaros német BB-ket...
  • Tono34
    Olyan kevés HE spammer szar van kellett még az angol bb-kbők is ezt csinálni... Mindenki fossa a HE-t.
  • Trucker39
    Ja igen a játék neve Steel Ocean. Nem tudom, honnam vettem a másik nevet.
  • Trucker39
    Remélem a WG-nél nem erre a következtetésre jutnak. Félre értés ne essék, szeretem a tengeralattjárós játékokat. Sőt, a Steel Wolves-ban (de rég is játszottam vele) kifejezetten jó helyen voltak a tengeralattjárók is.

Azt csak halkan jegyzem meg most így visszemlékezve, hogy abban a másolatjátékban, már volt lőszer darabszám, torpedó darabszám, a másodlagos fegyver játékos általi irányítása (a légvédelemnek is), nem mellesleg premium csatákat lehetett venni , nem csak premium napokat. A grafikája és még sok más nem tetszett, de nagyon sok jó ötlet volt abban a fejlesztésben, amit a Wows-ban is szivesen látnék, vagy már láttam volna eddig is. Például a rombolók, cirkálók vizibombái, az egyszerű tengeralattjáró irányítás ( a wg játéka sem szimulátor ) és még lehetne sorolni.
  • davidbog
    Annyira biztos nem mint a németeknél.
  • Prof William
    Már Csuzimánál is ez volt baj mert pl Borogyino osztály hajóit is arra tervezték, hogy belföldi vizeken tevékenykedjenek ezért pl a szén és élelmiszerraktáruk mérete sem volt megfelelő, egy hosszú úthoz.
  • Darun
    Azért itt halkan megjegyezném azt is, hogy az angolok, a "tengerek urai" lepasszolták a németektől zsákmányol Type XXI-es tengeralattjárókat a ruszkiknak, mert nem értették hogy mi olyan korszakalkotóan új ebben az osztályban. Az orosz és később a kinai tengeralattjáró fejlesztésben viszont óriási szerepe volt a németektől "ellesett" technikáknak. A hidegháború során az orosz flotta fő erőssége épp a tengeralattjáróiban volt, hiszen ekkorra már világossá vált, hogy a csatahajók ideje lejárt, az anyahajók átvették a flotta gerincének szerepét, a ruszkiknak viszont ezen a téren is jelentős lemaradásuk volt.

Itt még annyit hozzátennék off-ban, amit apám mondott nem is olyan régen, ha megnézitek, az oroszok főleg a saját határaikat védték, a flottájuk is főleg a Szovjetúnió partjai mentén tevékenykedett, és mind létszámában, mind erejében messze elmaradt az amerikaitól, kivéve talán a tengeralattjárókat. Amiben persze nem kis szerepe volt a járművek kis hatótávolságának.
  • Darun
    Azért a csuzimai csúfos bukás alapvetően nem a technikán és a felkészültségen múlott, hanem a hadvezetésen illetve a magas rangú, nemesi tisztek butaságán. Apám sokat olvasott arról a csatáról. A legénység és néhány kisebb hajó kapitánya is jól képzett, kiváló tengerész volt, a flottát azonban olyan tisztek vezették, akik inkább nemesek voltak, semmit tengerészek (amikor valaki a rang és nem a hozzáértés alapján kerül egy tisztségbe).
    De ha a játékot nézzük, én már tavaly is azt nézegettem, hogy melyik tierben, milyen évjáratú hajók vannak. Nézzétek meg az orosz cirkálókat! Már T8-ban az '50-es években járunk, mig a többi nemzetnél ez még bőven a '30-as évek második fele. Vagyis az orosz flottának évtizedes lemaradásai voltak. Mondjuk ezzel nem mondok újat. És akkor azt se felejtsük el, hogy igazából csak a hajók dizájnja tükrözi a valóságot, a nekik adok értékek csak a balansz (ne tessék röhögni) miatt olyanok, amilyenek.
  • Prof William
    Az angol hajók Mimetikus Polialoidból (a la Terminator 2) vannak és szépen begyógyítják a sérüléseiket.

Amúgy igen az Oroszok próbálkoztak de Csuzima után nagyjából végük is volt. Mire újra beindult volna a flottafejlesztés jött az I. VH és az azt követő események. A II. VH-ban sem volt túl nagy szerepük. Úgy igazán az azt követő hidegháború idején épült ki a nagy orosz flotta.
  • carp3tm0nster
    Bezzeg az a híres orosz flotta :D
    Csuzima a kedvenc helyük :D
  • ikarus44
    Én is így értettem :)
    Dehát no, tipikus WG mentalitás.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A francia ágról meg ne is beszéljünk a WOT-nál.

Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2017.09.06. 14:59:25
  • Darun
    Vagy csak sok angol játékos hajlandó fizetni a játékért, és valahogy a WG is próbál az ő kedvükben járni. Azért ha bele gondolsz, a lengyelek nem igazán voltak tengeri nagyhatalom... kb sohase, még is előbb volt hajójuk a játékban, mint pl az olaszoknak. De emlithetném a kinaiakat, akiknek két "kölcsön" hajójuk is van, és nem azért, mert ők olyan meghatáorzó elemei lettek volna a történelemnek. A repcsiben minden kinai gép valamilyen külföldről beszerzett modell, a hajóban szintén, a tankba is ha megnézed, az első 5 szint idegen tankokból áll és utána is nagyrészt ruszki tankok másolataiból áll. Bár az olaszok sem voltak nagy páncélos hatalom, jobban megérdemelnék hogy bekerüljenek a tankjaik, mint a kinaiak. De hát ugye itt nem ez a szempont, hanem hogy melyik országból hány játékos hajlandó fizetni a játékbeli tartalmakért.
  • ikarus44
    Vagy valaki tud nyalni a WG-nél a britek közül
  • Malachit
    Jó munkás emberek lehetnek ezeken az Angol hajókon, ha így fabrikálják a hajókat menet közben :D
  • Darun
    Tegnap nekem is sikerült "gyógyitani" az Edinburg-ön. Mellesleg, T10-ben a még mindig stock hajóval olyan kört mentem... hogy majdnem sikerült összelopnom egy Kraken-t. Ha pár másodperccel előbb reagálok... Igy sajnos se a Kraken nem lett meg, se a foglalás, de igy is csapat első lettem.

Sajnos a csapatpontokat elfelejtettem lekapni :/ Az angol cirkálóknak ugye elég vékony csikot szokott visszatölteni, az Edinburg-nél ez kb 2,5-3x annyit jelent, mint a Fijinél (és ugye ez még több lesz, mert stock a hajó). Teszt szerón Mino-val már nekem is volt benne részem, eltalált 3 torpedó, alig maradt valami életem. Elnyomtam 2 visszatöltést, már 3/4 HP-n voltam. Ugyanigy láttam normál csatában szintén Mino-t, akiben alig hagytunk valamit, mire eltűnt. 5 perc múlva valaki felspottolta, már majdnem fullon volt. Velem is megesett hogy elnyomtam a javitást, erre bekaptam egy torpedót, meg kis is gyújtottak. Nem tudtam mást csinálni, benyomtam a HP töltést. Gyorsabban gyógyultam, mint ahogy égett/süllyedt a hajó :D
  • davidbog
    A Nelson is megkapta azt a Repair Partyt ami a magas szintű angol cirkálókon is van. Ez jóval több HP-t tölt vissza mint a többi nemzeten vagy a korábbi angol hajókon lévő. Ezért az időegységre eső HP visszatöltésük nagyon magas, már az Edinbourghnak is 728 HP/s. gondolom a BB-ken a nagyobb HP-juk miatt ez 2000 HP/s körüli érték. A Monarchomon még nincs de a Lion és Conqueror BB-ken már ilyen Repair Party lesz.
  • Tono34
    Azt hiszem ez az új brit tulajdonság, mintha valami ilyesmit olvastam volna.
  • carp3tm0nster
    Ha már Nelson... Tegnap mentem egy kört a 6-os fransziha cirkálóval. Három helyen gyújtottam fel a nelsont, de gyorsabban regenerálódott, mint égett. wtf? :)
  • Tono34
    Missouris gyűjtögetés miatt nem költöttem semmire sem free xp-t, most már megvan, de jelenleg meg a Nelsonra gyűjtök :D
    Bár a 350k-t könnyebb összeszedni mint a 750k-t...
  • BigaC
    Nekem is kb, de csak a 60K free XP-m elköltésével. X-es hajóknál már megkísért a free XP felhasználása hajóra, lentebbi tierekben a free XP-t felszerelésre szoktam tartogatni. De egyre jobban tetszik a Missouri, úgyhogy a free XP-t mégsem költöm el, akkor kicsit több még a Yamato :)

Izumo-val egyébként nagyon ajánlott a szakaszozás. Én is mentem vele egy 160-170K közötti kört, egy-két 100-ast, de mindegyik szakaszban volt, mert az Izumo nagyon rá van utalva a csapatra. Légvédelem sem acélos, sem a sebessége, de ha van melletted egy-két cirkáló akik nem hagynak kigyújtani, vagy még csatahajó, akkor sok mindenkit szét lehet úgy szedni.
  • Tono34
    Tegnap este egészen jó kört sikerült menni az Izumóval 177k sebzés.... csak sajnos kikaptunk, de már csak 50k xp a Yamato :)
  • pajer_csaba
    Jaja, épp a minap láttam egy DD-t, ami 3-4 km-ről, össze-vissza lövöldözött a torpedókkal (engem már kilőttek, és rajta csücsültem), és egyetlen egyszer sem talált el senkit és semmit. Pedig Tier 3-as meccs volt, szal' nem nagyon lehetett senkit azzal vádolni, hogy a BB-k elfutnának a torpik elől. Néztem is, hogy mijaf@sz, ez nem tudja mire való a szürke sáv?
  • BigaC
    Ne kívánd a bedöglött torpedót, én mostanában semmit sem találok el torpedókkal. Régen emlékszem kraken-es meccsekre rombolókkal, most örülök, ha betalál 1-2 torpedóm. Az is általában véletlen, mert amit szépen becélzok, sávba, sáv elé-mögé, az sose talál. Vagy mindenki megvette a warpack-et és valahogy látja, merre lőttem ki, vagy ilyen szinten visszafejlődtem. Bár ezen nem lepődök meg, a WoWS az első játék az életemben, amivel minél többet játszok, annál szarabbul megy :D A sebzésem, az XP-m mind felszálló ágban van a kezdetek óta, csak a WR csökken vagy stagnál.
  • Darun
    Azt már a WoT óta tudjuk, hogy a WG játékai max az árkád kategóriába férnek be. (és vicces, hogy a WT még árkádban is komolyabb, mint a WG játékai). Bár a játékok engem is sokszor kiakasztottak már, azért az, hogy tegnap elsőre átlőttem egy IS-6 frontját.... 10 fokos szögben! xD 10 fokos szögben még egy Pz I-ről is pattannom kellett volna. Sok f@szságot láttam már WG-s játékokban, de ez most feltette a koronát az egészre. Nah mindegy. Szóval ez egy árkád játék. És persze szerencséjük van, mivel olyan témához nyúltak, amihez az utóbbi években nem igazán mert senki, illetve ott van a WT, de apám is inkább szenved a WoT-al, mintsem kipróbálja azt. Senkinek nem fogok újat mondani azzal, hogy a kazuár játékosoknak a minél egyszerűbb játékélményt lehet könnyen eladni. És itt még szerencsés a helyzet, mert oda van irva a hajóhoz hogy 5,6 km-ről veszed észre és 5,6 km-ről veszed észre. De azzal mit tudsz kezdeni, hogy 400 méter a látótávod, az ellenfél camo értéke 20, lövés után 5 és még sem veszed észre 100 méterről, miközben szétputtyogtat!? Semmit. A WG-s játékok lényege, hogy eléd hánynak néhány technikai paramétert, de igazából ebből nem fogod megismerni a játékmechanizmust. Persze kérdéses hogy mennyivel lenne játszhatóbb (vagy kevésbé játszható) ha minden olyan adatot közzé tennének, amiről most nem tudunk. Én szeretek tankozni és hajózni, próbáltam alternativákat keresni. Sajnos a WT-t is elkezdték WoT irányba elvinni, az AW szinte teljesen WoT copy (most pl oda is berakták a horizontális tech tree-t, ami már szánalmas kategória, a következő pecs után már nem is AW lesz a játék neve, hanem WoT klón) illetve próbálkoztam a Battlestation szériával, hátha... de nekem játszhatatlan volt.
    És sajnos nem csak a WG-n múlik az, hogy szenvedés néha a játék (bár az RNG-t és a MM-t soha nem fogják lemosni magukról) de sajnos a játékos bázis nagy része is valamelyik zombis játékból szalajtott tömeghulladék kategóriába esik, ami egy csapat alapú játék esetén azért elég szomorú.
    Csak hogy pár példát emlitsek a tegnapi napról, pro és kontra:
    -az egyik csatában Fiji-vel bementem középre, kisértem az egyetlen dd-t, hogy segitsek neki lekapni az ellenfél dd-jét. Ő végig kommunikált velünk, már az elején irta hogy próbál nem meghalni és spottolni nekünk az ellenfelet. Erre mi történt? Persze jött a dd, kölcsönösen spottolták egymást, a csatahajók lőttek, jöttek a torpedók, bekapcsoltam a hydro-t és ültünk a füstben, mert ha kimegyünk, spottol a dd. A csapatunk mit csinált? Szépen kivonultak a pálya két oldalára.
    -Kageroval majdnem ugyan ez volt pepitában. Csak ott 4-4 romboló volt (kettő persze T10-es) én kezdtem a jobb oldalon, az egész csapat kilemmingelt balra. Spottoltam az ellenfelet, de semmi támogatást nem kaptam, a csapatot az sem érdekelte, hogy a bázisunk a jobb oldalon van, de mivel felfelé sem hajóztam, csak balra, az ellenfél bázisház sem kerültek közelebb, az ellenfél meg persze könnyedén átjött a jobb oldalon, hiszen ott nem volt senki. És akkor most egy meccsen jelenthetném legalább a csapat kétharmadát, mert ennél még a T1-es botoknak is több agyuk van, de sajnos egy napra nem kapok annyi reportot, amennyit egy csatában el tudnék szórni.
    -mondtam hogy mentem Kaga-val, persze T9-ben. Négy foglalós pálya volt, az ellenfélnél Ranger, aszem alap configgal jött. Volt egy rombolónk, rögtön mentem elé a vadászokkal, spottoltam neki a foglalási pontot, meg is köszönte cseten. A vadászaim végig ott voltak, amig be nem foglalt, távol tartottam az amcsi vadászokat és spottoltam a torpedókat. Csakhogy ez is valami epic lemming csapat volt, mert a négy foglalási ponton egyenként mentek végig úgy, hogy közben az ellenfél jobbról és balról is jött. A Kaga-val nem tudom tartani a lépést T9-es hajókkal, főleg nem egy lemming vonattal, közben meg még irányitsak 5 rajt is. Az első két vadászt el is vesztettem, mert az ellenfél pont akkor manualozott be, amikor támadtam az attackerekkel. Aztán el kezdett üldözni egy dd, az ellenfél meg elkezdett noobozni, amiért megpróbáltam kitorpedózni. Mondták hogy ezt még gyakoroljam. Mondom neki öccse, ez az első csatám, ráadásul a kedves csapatom semmit nem tesz azért, hogy leszedje rólam a rombolót (szó szerint az egész csapatom egy sziget mögött dekkolt) akkor már csak 2 bombázóm volt, mondom ha én nem védem meg magamat, akkor más sem. És hát a Kagero dobási mintájával célozni mindenféle rutin nélkül nem könnyű. Ki is szedett. de igy is okoztam közel 50k sebzést, ami azért T9-ben sztem nem olyan rossz és spottoltam is nem keveset. Szerencsémre ez egy olyan csata volt, ahol a lemmingtrain bevált.
    -következő csatában Rjudzsóval betett egy Bogue mellé, két japó cv ellen. Mivel én vadász, a Bogue meg alap configgal jöttünk, a légtér már a játék elején biztositva volt, bár a csata elején jelentett egy kis fennakadást egy fullra húzott Cleve, de szerencsére azt a csapat hamar kiszedte. Mondjuk sebzésem nem sok lett, bénáztam is, illetve főleg a vadászaimra figyeltem, mivel 2 japó cv azért nem kevés rajt jelent. Persze én is megtehetném, hogy dd-vel beülök hátra, aztán néha eleresztek egy-egy torpedó salvot és leszarom a csapatot, vagy beállitok full attacker deck-et a cv-re, a többiek meg védjék meg magukat, néhány csapat meg is érdemelné, csak éppen én meg nem tudnék utána elszámolni a saját lelkiismeretemmel, hogy nem tettem meg mindent.
    -az Edinburg-ös csatához, itt is a szélen kezdtem egy robmolóval és egy német cirkálóval, talán Hindenburg volt. Az ellenféltől egy Mino jött felénk, miután elintéztük, kaptunk egy Tirpitzet illetve a Yugümo néha eleresztett felénk egy-egy torpedó sorozatot. A rombolóval felváltva nyomtuk a füstöt, mert azért T10-ben még a pálya túlfeléről is oda tudnak lőni a bb-k és amilyen szerencsém van, rögtön citadellt is kapok, és ez a 14 km lőtáv, ez kiakasztott. A hydronak köszönhetően egyébként két torpedó támadást is sikerült kikerülnünk, szóval jó volt összedolgozni a rombolóval.
    -volt egy csata, már nem tudom mivel mentem, valami cirkálóval, az első sorozatból kaptam 3 ciatdellt, maradt kb 100 életem, azt meg pár másodperccel később leszedte a romboló HE-vel. Bezzeg amikor amikor én hagytam 100 HP-t a Fijiben, utána egy lövés sem találta el és vigan elhajózott.
    -volt még egy vicces csata, öten voltunk egy oldalon, 1 dd, 2 cirkáló meg két V. Gyuri. A romboló befüstölt, egyből mindenki ugrott, öten nyomorogtunk egy füst csikban. Ami meg azért nem értettem, mert az ellenféltől is csak két cstahajó volt, számbeli fölényben voltunk, semmi nem indokolta hogy a két Gyuri elrejtőzzön. Főleg hogy még full HP-n voltak.
  • Toweliee
    Hát édes fiam, te jó nagy böszme vagy. Ki mondta, hogy ez a valóság? Vagy ha ezt hallottad, elhitted?

@carp3tm0nster: ezzel csak azt erősíted amit mondtam.
  • ikarus44
    "Vannak hetes kihagyások, nem kell aggódni."

Csak hetes? Én már kb. 1,5 hónapja nem játszottam a játékkal, mert teljesen kiégtem a Gneisétől, pedig biztos jó hajó, de nekem nem akaródzik menni...
  • Sendrov
    Ha szórakozni akarok, Tier 2-3 lövegharc, cirkálóval. Magasabb tierben összetettebb, nagyobb kihívás a játék, sokkal több bosszúsággal. Ugyanakkor, ha valami mégis összejön, akkor a sikerélmény is sokkal nagyobb, mert tuti, hogy előtte sok sz.pás volt. Szerintem a játékélmény Tier 4 és 5 környékén a legkiegyensúlyozottabb. Újabban már a 6-os hajóimmal sem játszom.
  • pajer_csaba
    Nekem nem azzal van bajom, hogy a BB-im lövedékei nagy szórásúak; vagy hogy az AP még a 400 mm-en is overpen-t ütnek, de a Graf Spee 75 mm-es felépítményéről meg ritochet... Nem. Nekem azzal van bajom, hogy minden HE gyújt; hogy a torpedók végtelenek; hogy a DD-t 4-5 km-ről se lehet látni; hogy nem lehet kommunikálni a csapattagokkal; hogy sosincs bedöglött torpedó; hogy a japán repcsik szopóágon vannak; hogy valódi pénzért ugyan az a hajó többet tud mint a másiké. De mint ahogy azt egy korábbi kommentben leírtam már, ez a játék nem szimulátor. Ügyesen igyekeznek titkolni, hogy azt érezd, hogy de az. Pedig nem. Ez egy virtuális valóság, saját fizikával és szabályokkal, amit WG-Isten akkor és úgy módosít ahogy akar.

Milyen lenne a valóság? Kifogyna a lőszer; minden hajó kb annyira lenne pontos a főtüzérséggel, mint most a másodlagos tüzérség, csak nagyobb lőtávon; lenne valós radar (magasabb tier-ben), ami nem csak lokációra, de tűzvezetésre is jó, lenne élő összeköttetés a hajók között kommunikációra; az azonos hajók azonos tulajdonságokkal bírnának (vagy csak testvérhajók lennének, de a nagy játékos-szám miatt ez nem kivitelezhető). Sorolhatnánk ezt napestig. Lehetett volna ez a játék egy jó szimulátor is, de ehelyett ez is egy pénznyelő automata lett a sok fotel-tengerésznek, akik beszopják, hogy ilyen egy igazi hadihajóval harcolni. Pont mint a WoT. Nem az a lényeg, hogy nyerj, vagy hogy élethűen játssz. Hanem hogy költs, lehetőleg minél többet rá.

Lehet ezt nyafogásnak meg hisztinek titulálni, de akkor ne tolják az ember arcába, hogy ez az, ami a valóságban is van, hogy ez az amit átélnél egy hadihajó fedélzetén állva, mert nem. Ameddig hazudnak arról, hogy milyen élményt kínálnak, addig hadd rójuk már fel nekik is, hogy egy nagy lószart...
  • carp3tm0nster
    Vannak hetes kihagyások, nem kell aggódni.
    De egy játék attól játék, hogy szórakoztat. Itt ennek nagyon kicsi az aránya, mert semmi szórakoztató nincs abban,hogy egy hajó fő fegyverzete gyakorlatilag semmit sem ér, mert vagy a szélrózsa irányába megy minden lővés, vagy ami talál az vagy minimális sebzés, vagy nulla. Ellenben minden más, taknyosra szopat. köszi a balancot wg.
  • Toweliee
    Szó sincs erről. De amit ti csináltok az hiszti, nyafogás. Eszitek a szart, közben meg fel vagytok háborodva, hogy szarízű. De le nem tennétek a kanalat.
  • Trucker39
    Ezek szerint ha a játékban van ami nem tetszik, arról nem lehet beszélni. érdekes. Ilyesmi az átkos rendszerben volt divat.

Ja még egy gondolat az előbbi bejegyzésemhez: A WG-nél azt is meg kellene érteni hogy a HE (High Explosive) lőszer nem egyenlő a Napalm bombákkal. Igen erősen el vannak tévedve szerintem ezzel kapcsolatosan.
  • Toweliee
    Hát akkor nincs más hátra, töröljétek le. Vagy ne nyafogjatok.
  • Trucker39
    Ugyan már. Pénzéhes WG-nél tudomásul kellene venni, hogy:

1. Füstből nem lövöldözik senki, mert ez csalás így.
    2. A DD-k annyi torpedót hoznak magukkal, amennyi a csövekben van és pont. Nincs utántöltögetés, maximum, ha hazamegy a kikötőbe.
    3. Overpen. Lassan már mindenbe ezt lőnek a csatahajók. Talán nem kellene ennyire az új hajóknak kedvezni, mert játékosbázis csökkenés lesz a vége és bizony nincs túl nagy létszám.

Azt csak zárójelben teszem hozzá, hogy más, kissé civilizáltabb országok nem csinálnak ilyen játékot, pedig nem ártana. Ha volna konkurencia (igazi, nem valami kamu) akkor talán jobban átgondolnák a döntéseket a WG-nél is.
  • carp3tm0nster
    Lassan az egész játékot hanyagolni kell. Miből áll egy csata? Ködből HE,AP,torp spam. Ha elfogy a köd, akkor szinte azonnal egy másik.
    Cserébe tudsz lőni 60% overpent. Vajon ha a DD osztálynál bevezetnék,hogy a kilőtt torpedók 60%-a bedöglik(mert ugye volt azért ilyen,hogy nem robbant...) akkor mekkora hiszti lenne?
  • Darun
    Én lehet hogy hanyagolni fogom a tizes csatákat, már az Iowaval is szenvedés hajózni. Kipróbáltam ma a Kaga-t. Hova rak be? T9? Utána mentem egy próba kört az Edinburg-el. Hova rak be? T10. Mi jön szembe? Minotaur. És hajókázzal a 14km-es lőtávommal. Hát kedves WG, lecidázhattok! A poén az, hogy túléltem és a végén valakitől kaptam egy dicséretet.
    Bőven jó nekem a T4-8.