22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Tegnap elstartolt a WGGC is. Jobb későn, mint soha.

Mondjuk azt nem igazán értem, aki heti 2-3 csatát tol, az miért akar klántag lenni? Vagy csak szerintem nincs ebben logika? Am a klán alapitás teszt szerón nem 2500 dublon?
  • ikarus44
    "hajótól/űrmérettől függően"

Miért érzem úgy, hogy ennek a vége az lesz, hogy csak a csatahajók fognak látszódni, akik csak azért állnak be oda, hogy ne égessék le őket...
    Persze én is támogatom az ötletet, de azért remélem a cirkálókra is igaz lesz a szabály.
  • BigaC
    Hamarosan bevezetik, hogy lövés után hajótól/űrmérettől függően egy darabig látszani fogsz füstben is.
    Changes to Smoke Mechanics rész
    https://worldofwarships.eu/en/news/public-test/base-builder/
  • Trucker39
    Amúgy a mostani teszt (a küldetések alapján) semmi másról nem szól szinte, csak játsz füstből. Nem tetszik az irány.
  • Trucker39
    Nem bizony. Alapból harminc, ha jól tudom.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.09.08. 11:50:12
  • Malachit
    Nem néztem mennyi a klánlétszám max. Akkor nem 100 max mint a tankosban? Teszt szerót lehet megnézem este. :) A recruitról meg a leadert megkérdem, hogy akkor mehet-e tényleg :)
  • pajer_csaba
    Divisoinra gondolsz? mer' az van.

A "klán kezdő, alacsony tierű és nem túl aktív játékosoknak" dolog engem is érdekelne. Főleg BB-s vagyok, de csak heti egy-két csatával. (A legtöbbször az rettent vissza mindenféle közösködéstől, hogy nekem van életem, és szar érzés, hogy egyfolytában kötelező heti/nap x csatában részt venned, különben bann. Szerintem sokkal jobb, ha heti max 1-2 csatát megy egy csapat, de akkor oda tudja tenni magát mindenki.)
  • ikarus44
    Egy klánhoz, még túl képzetlennek tartom magam, meg elég random, hogy mikor játszom, de esetleg szakaszban kipróbálnám magam, hátha tudnék javulni valamennyit. Itt szoktak szakaszozások lenni?
  • Trucker39
    Ahogy nézem a teszt szerveren, alapból 30 fő lehet egy csapatban. Jó sok olajat kell majd összegyűjtögetni a fejlesztésekhez. A klán alapítása meg 3000 (három ezer doublon). Sajnos, saját zászló beállítására nincs lehetőség. Legalábbis nem találtam meg a játékban. Érdekes, mert a gagyi Steel Ocean-ban (épp tegnap néztem) több mint két éve csináltam egy klánt és zászlót már akkor is belehetett állítani. Csináltam is egy farkast ábrázoló zászlót.

Malachit: Már most 21-n vagytok. Oda túl sok játékos már nem fér el.
  • messerharcos3
    Csatlakoznék én is. Én se tudok fixen egy időpontban x időt eltölteni a játékkal, ez csak a heti párszori kikapcsolódásom, de mikor játszom, szívesen játszanék szervezetten, esetleg csapatban.
    Nem vagyok unikum, ez a statom stat
    Utoljára szerkesztette: messerharcos3, 2017.09.08. 08:55:33
  • Prof William
    Nekem is kb ez lenne a jó. Hetente max 2-3 csatát vívok. Persze ha éppen olyanom van, akkor többet de nem vagyok egy csataló. :)

De jó lenne egy klánba tartozni. :)
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.09.08. 08:48:07
  • Malachit
    Das my Clan :)

http://wows-numbers.com/clan/500140783,NORTH-DAS-NORTH-CLAN/

Ha valakit érdekel tudok felvenni. Most kicsit mindenki elment PUGB-ni, úgyhogy sokan rozsdálnak a kikötőben.
  • silverchain
    Ha ezek a bónuszok megmaradnak, akkor engem is érdekelne egy klán:)
  • Master91
    Ha van klán ahol nincs követelmény (nem vagyok valami pro játékos, meg tier IV-be mocorgok, és pár csata / nap/ hét ) akkor megyek szivesen
  • carp3tm0nster
    Csináljunk klánt minkek! :)
  • Darun
    Épp most nézem én is. A végén még elcsábulok.

#15895 Esetleg a WoWsMP oldalán nem hirdetnek felvételt? Mást klánt nem nagyon ismerek. Bevallom azt sem igazán vágom, honnan került az ismerősök közé onnan az egyik tag :D
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.09.07. 23:31:31
  • Trucker39
    Klán teszt. Kicsit lassan, de azért csak legyártódott.
  • Trucker39
    "Meggyógyult" az Amagi-m. Hetek óta nem tudtam vele valami értékelhető csatát menni, most meg szórta a citadellákat.

Replay

A Myoko-t nagyon szerettem anno, viszont a Mogami-val nem találom a közös nevezőt. Rendszerint elsőnek süllyedek minimális sebzés kiosztással.
  • ikarus44
    Reméljük a legjobbakat. Hál' istennek én mind CA-val, mind BB-vel élvezem a játékot, reméljük hogy a Gneisével is összebarátkozok majd.
  • Deviome
    Nem volt vészes. Bár én nem vagyok CA párti, de valahogy a Zao nagyon birizgál. :D
    Majd nézd meg az Ibukit mekkora szar. :S Nincsen olyan szög, hogy ne kapna minimum 10K damage-t. Szánalom szar. :(
    A Mogami egy igazi beast!! De tényleg. Ne rakd rá a 203mm-es löveget. Hagy az alapon és HE-vel nincsen párja. :D Ja és nekem nincs semmi fejlesztés rajta. :D Szal full stock, mert siettem a tier 9-et kifarmolni a Yamato eventhez. De komolyan az a hajó az nagyon adja. Mogami for prezident. :D
  • ikarus44
    A Myoko is elég érdekes hajónak tűnik. Ha el tudod kerülni, hogy a test közepét sebezzék (és azonnal citedell legyen belőle, mert nem viccelek, mert néztem és ami odament teljesen mindegy menyire volt forgatva a hajó instant citadell) akkor lehet vele muzsikálni mert az utolsó 3-4 meccsen sikerült az átlagát olyan 17-20k dmg-ről 41k-ra felvinnem. (mind a 3-4 meccsen 70k fölött sebeztem) és ezzel majdnem ugyanannyi átlag dmg-e van mint a Gneisének...

Mivel a kapitányi skillek is aktiválódtak azért remélem hasonlóan jó lesz a kapcsolatom vele mint a húgával.
    Azért örülök, hogy legalább a Myoko-nál az rng visszaadott valamennyiit abból amit az első néhány meccsén elvett a hölgytől.
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2017.09.07. 20:23:56
  • Deviome
    Lehet kicsit hülye kérdés, de tudok csatlakozni esetleg valami klánhoz itt? Van valakihez felvétel? Ahol én vagyok ott kicsit megvan dögölve minden. :D Meg kis hajókkal nyomják. Én 8-10 között játszom. Nincsenek fullos hajóim, de ilyen 10-15 pontos kapitányok vannak. Szeretnék csatlakozni olyan klánhoz aki komolyan várja a klános rész folytatását. Nem gond, ha nem full magyar a csapat. Csak jó lenne már kicsit mással is menni,mert egyedül agyrákot kapok a sok nyomoréktól. -.-"

A japán CA nekem is olyan kicsit fisifosi. Tier 5-6 elég jól adta. Aztán a tier 8 ( mogami talán ) BÁÁááá mi az ahajó ember! :D Hát az szétbasz mindent. :D Aztán jött az a tier 9-es ibuki vagy mi a bánat ótvar fos. -.-" Az minden honnan és mindenből citadell. Azzal annyi a gameplay, hogy 2-3 perc, mert amint spot-ot kapok már 5 citadell és merülök. Agyfasz az a hajó. A Zao-t várom nagyon, de hanyagolom most, mert mondom ez a tier 9-es JPN CA kivégez. Ritka egy gané. :D
  • RatBaG #15894
    ööö... az előbb volt egy vesztett meccs, ami után feldobott egy szöveget, hogy "hurrá, te voltál a legjobb a nyertes teamből (wat ), nesze itt van 24 óra premium". rákattintok, feljön a böngésző, belogolok, de csak egy error volt a jutalmam.
    mostakkó ez mi?
  • Darun
    Üdv a klubban!
  • ikarus44
    Velem az RNG babrált ki elég csúnyán: 6 km-re levő teljesen broadside-ba levő Bayern-re lőttem Gneisével 4x: 2x-er álászórt, 2x no dmg-es hit. Aztán kivégzett, mert támogatta egy Amagi, meg 2 CL (Amagira úgyszintén mondjuk úgy érdekesen végződő salvóim voltak...)

Ui.:
    Nem a Német hajók kiválóságát vontam kétségbe, hanem az rng-t!
  • carp3tm0nster
    Ha már ilyen OP-ok a németek, mentem egy kört a friedrich-el. Iowa szemből 19k, majd 21k egy sortűzzel, én cserébe tudtam a durrantani az oldalába 2k, és 3 overpent. Tényleg OP-ok a németek...
  • Trucker39
  • Trucker39
    Estére teszt szerver, ne feledjétek. Premiumnap, zászlók a járandósság.
  • carp3tm0nster
    Jó, meggyőztél :D
  • davidbog
    Még nagyon kevés csata van angol BB-kkel, egyenlőre tier 7-től felfelé a win ratjük 3-6%-al, az átlagsebzésük 10000-20000-el mindegyiknek nagyobb mint a többi BB-nek. Ha pár hónap múlva csak fele ennyivel lesz jobb a statisztikájuk, már szerintem akkor is várható nekik a nerf.
  • davidbog
    Mi az hogy valami jó már legyen bennük? Ott van minden más, azért ennyire telhetetlen már ne legyél. A végén még azt is kitalálod hogy quad tornyok legyenek rajtuk...
    Az összes csatahajó ugyanúgy ég és az összesre ugyanúgy lehet venni Damage Control Party II-t vagy ha nagyon akarod akkor kapitányi skilleket és hajó modulokat a tűz ellen, bár szerintem nem sok hasznuk van. A brit cirkálók akkor veszélyek ha az oldaladat mutatod. Ha szemből vagy hátulról lőnek ritkán sebeznek sokat.
    A füst ellen ugyanúgy szív mindenki kivéve a Missourit ami 9,5 km-ig használhatja a radarját és letud adni max 2 sortüzet. Ja bocs nem mert ha közel van a füst akkor természetesen a németeknek ott a növellt hatósugarú szonár. Szóval a füst ellen is még mindig a németek a leghatékonyabbak a csatahajók közül...
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.09.07. 14:56:16
  • carp3tm0nster
    Az, hogy a másodlagosok OP-ok azzal egyértelmű, de már az elsődlegesek nem valami fényesek, valami jó már legyen bennük.
    A páncélzat is érdekes téma, szép és jó és igaz amit leírsz, de amíg mindenki HE spammel operál... Vagy a csodás angol CA(Minotaur), ami 2-3 másodpercenkent ver beléd 2-3k dmg-t(ködből ofkorsz), és te tudsz 28-30 másodpercenként válaszolni... Na addig nem érzem a BB ágat OP-nak.
  • Darun
    Én a japán cirkálókkal már a Kuma után leálltam két okból. Egyrészt a Furutaka nekem se feküdt, másrészt van egy valag ARP Myoko-m, semmi kedvem még a tech tree-vel is bohóckodni. Ráadásul a gyenge légvédelem és a hosszú hajótest miatt instant cv mágnes. Mivel a hajó maga is elég hosszú, sajnos a citadellája is elég nagy. A BB-k ugye bárhonnan beütik, de közelhacban sztem a többi cirkáló is, igaz hogy konkrétan Myoko-val nem emlékszem hogy közelharcoltam volna. Ezt is irtam már többször is, mivel szemből kisebb a hajó profilja, kisebb a találat valószinűsége is, viszont ha még is betalál a lövedék és nem pattan le, akkor nagyobb eséllyel ad be sebző hitet, illetve citadellt is.
  • ikarus44
    Nem is szeretném, már csak azért is mert nem kevés idő van benne az ágban, de valahogy nagyon balszerencsés vagyok. A sebességgel való dolgot kezdem érezni, szerintem inkább ott szoktam elrontani, hogy még nem érzem mikor kell bemenni közelharcba, mert ma is állandóan egyedül maradtam (pedig volt támogatás mögöttem) +azonnal gyulladok az új napalm brit BB-k miatt, mire eloltom gyújt a következő. Amikor kipróbáltam a forduljunk majdnem teljesen szembe az ellen hajójával, és kezdjünk tolatni, meg azért nem jött össze mert az ellen CV-je is mindig megtalált... Szóval még szokni kell, de nem akarom feladni.

A Myoko amúgy mennyire citadell ship? Mert Aoba-val szinte soha sem kaptam itt meg akkor is mikor nem épp oldalt talált el. Csak balszerencsés köreim voltak, vagy ez állandó jelenség?
  • Darun
    Ami légvédelmet illeti, látszólag számokban talán elmarad a német az amerikaitól, de ne felejtsük el azt sem, hogy a németek a nagy kaliberű légvédelemmel a legjobbak, amit ráadásul skillel lehet még buffolni. Az amerikainak hiába baromi jó a kis kaliberű, egy ügyes torpedóvető cv bőven a lőtávon kivülről dob. A bombavetők meg olyan rövid ideig tartózkodnak a lőtávban, hogy annyi veszteséget talán megér a cv-nek. Ráadásul a Gnei-é még nagyobb lőtávval is rendelkezik mint a Colo. T7 felett ezt az előnyüket mondjuk elvesztik, viszont a GK-nál a közepes kalibernek is 5km a lőtávja, a nagy kalibernek meg 5,2 szemben a Monti 5km-vel.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.09.07. 13:54:22
  • PrasCo
    Vaskos +1.
    Gyakorlatilag az egyetlen, amire panaszkodni "jogos"a hülyebiztos német csatahajóban ülve, az az, hogy a brit powercreep felzabálja őket, de még várni kell néhány hónapot, amíg a statisztika beáll.
  • Trucker39
    Azért csak ne add fel a német ággal a próbálkozást. Szerintem jó hajók vannak azon az ágon, egy-két kivételtől eltekintve. Szerintem a Gneise-vel az lehet a baj, hogy az elődeihez képest az egy sport autó, megfelelő luxus felszereléssel. Az az első olyan hajó abban a sorban, ha jól emlékszem, amivel nem csatahajóként, hanem cirkálóként kell játszani. A maximális sebessége nem azért van, hogy folyamatosan azzal toljuk, hanem inkább azért, hogy gyorsan bárhová oda érjünk vele. Ha megnézed az ágyúit, már olyan kaliberű lövegei vannak, mint a Bismarck-nak. Azt javasolnám, ha nagyobbak ellen tesz csatába, kísérj nagy csatahajót. Ha meg te vagy a top, nagyon figyelj rá, hogy ne mászkálj egyedül, mert megesznek. A torpedó is nagyon hasznos rajta, de nem szabad összekeverni a dolgokat. Ennek a hajónak nem a torpedó a fő fegyverzete, hanem a 380-s ágyúi és... bizony a másodlagos lövegei.

Én ezt a kapitányi skillt használom hozzá: Captain skill

Ebből még egy 4 pontos hiányzik, de majd csak összejön a pont rá.

A felszerelés meg:

Main Armaments Modification 1
    Secondary Battery Modification 2
    Damage Control System Modification 1
    Damage Control System Modification 2

Így, másodlagosra fejlesztve szerintem jól használható.

Több helyen olvastam, hogy a többi ágon lévő tier 7-s hajók jobbak, Nos, nekem volt Colorado-m, nagyon utáltam. Volt Nagato-m, azt is nagyon utáltam. Az angol meg még nincs meg, így arról nem tudok nyilatkozni.
    Nekem a három csatahajó közül a Gneise volt a leginkább használható. Olyan mindenes hajó, jó másodlagos fegyverekkel.

Nem régiben még vissza is vásároltam kis nosztalgiázás miatt. Azóta is a kikötőben horgonyoz. Rendszeresen megyek vele csatákat, mert jó az élmény faktora számomra.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.09.07. 13:44:13
  • davidbog
    Darun már leírta mire gondoltam. Azért leírom én is.
    Egész végig gyorsak, az adott tierekben csak az Iowa és a Kongo az ami gyorsabb a németeknél, meg két prémium a Dunkerque és a Hood. Nekik fordul a leggyorsabban a kormánylapátjuk, illetve most már nem mert a britek egy kicsit jobbak, emellé átlagos fordulási kört kapnak.
    Az övpáncélzatuk messze nekik a legerősebb. Alacsony szinten a nyers vastagság, magas szinten a turtleback miatt. A fedélzeti páncélzatuk nem a legjobb, de bőven elégséges. Azt nagy távolságról lehetne átütni, de ilyen távolságokon már jelentősen csökken az AP-k átütő ereje, meg eleve kisebb az esély a találatra is a nagyobb szórás miatt. Az hogy szemből vagy a tat irányából gyengébbek, hát nem mindegyik. És nem is számottevő, mert nem nagy felület és ha kell lehet szögelni is.
    A légvédelmük szerintem se a legjobb de nem is gyenge. A japánokénál biztosan jobb (a 25 mm-es csettegtetőkről már írtam). Ha a modulokat is légvédelemre pakolná az ember akkor nem sokkal maradna el az amerikaitól. Csak hát nem arra szokás pakolni, mert ott a másodlagos.
    Amiben mocskosul OP a német. Nem elég hogy a többi nemzetnél kevesebb csőből áll a másodlagos, de kisebb a lőtávjuk és nagyobb az újratöltésük mint a németeknek, ráadásul a japán még használhatatlan AP-t is lő a 140 és 155 mm-esekből.
    Egyedül a főtüzérség az amiben kicsit gyengébbek. Kevesebb csőszám és kisebb kaliber. A lőtávjuk magas tierben kisebb, viszont erre van a spotter repülő. De a szórásuk nem rosszabb mint az angol, amerikai BB-é. Viszont gyorsabban töltenek, gyorsabban fordulnak a tornyaik és nekik a leglaposabb a lövedékek röppályája ami miatt sokkal veszélyesebbek a cirkálókra, rombolókra. A németekhez képest a North Carolina, Alabama nevetséges, de a britek is elég rossz lövedék röppályával rendelkeznek.
    Tier 8-tól pedig még szonárt is kapnak, 3,75/4,02 km-es torpedó felderítéssel. Azért egyáltalán nem mindegy hogy 4 vagy 1,5 km-ről látom meg a torpedót.

A Friedrich der Große lövegeivel semmi baj nincs. Korábban erről is írtam. De nem is értem neked miért nem mindegy milyen löveg van a hajón, úgyis kizárólag overpent lősz, nem?

Trucker39: "Tier 10-ben a német csatahajónak van a legvékonyabb oldalpáncélja. Nagyon is érzehteő csata közben ez a hiányossága." WTF?
    Ha így gondolkozol a GK-ról inkább meg se vedd a többi tier 10 BB-t. Messze a GK-é a legjobb védelem. 380 mm + 150 mm, az övpáncél + a fedélzet lehajtott széle. A fedélzet is 150 + 50 mm kb ugyanaz mint a Montanaé és a Conqueroré.
    Közelről szinte lehetetlen átütni az övpáncélt, 5 km alatt talán a Yamato és az Izumo át tudja ütni, ha az átütés RNG nincs ellenük. Esetleg az elülső vagy hátsó keresztválaszfalat át lehet ha pont ott találod el. A többi tier 10 BB övpáncélja hiába 400+ mm, 10-12 km-ről már átütik a tier 8 BB-k lövegei is és kapják a citadellákat.
    A GK nagyon durva. A legjobb páncélzat, legjobb másodlagos, átlagos fordulás, jó AA (a közepes kaliberű AA is akkor távolságra lő mint a nagy kaliberű AA), jó lövedék röppálya, szonár, és akkor még kamu triplásokat is kapott...
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.09.07. 13:27:05
  • ikarus44
    Az érzés mikor zsinórban a 4. csatádban lövik le 1 salvobol 3/4 hp-dat felbecsülhetetlen... (Myoko)
    A WG megint elakarja érni, hogy kb. 1,5 hónapig ne menjek a játék közelébe mert 3 napja egy sikerélményem nem volt a játékkal. A Német BB ágat szerintem fel is függesztem, mert nagyon nem tudok velük játszani...
    Ami "hagyományos" játékstílusú (most nem a camper játékra értem természetesen) BB ág a Japán? Mert már azt vettem észre, hogy mikor düh levezetésképp játszottam pár kört a Königgel, akkor már ott is inkább csak a távolságot tartottam, és középtávról lövöldöztem, (de ezt ugyebár már a Bayernnel sem lehetett csinálni, nem hogy a Gneisével) ezt meg inkább a Japánokkal lehet csinálni nem?
  • Trucker39
    Nekem sem tűnik OP-nak a német BB ág. Tier 10-ben a német csatahajónak van a legvékonyabb oldalpáncélja. Nagyon is érzehteő csata közben ez a hiányossága. Szemből sincs olyan védelme a citadellának mint a Yamatonak például. meg kell nézni a páncél vastagság mérővel. Forgolódni meg muszály vele. Ha a csapat (csapat? ugyan) megfutamodik az első felbukkanó hajótól, muszály fordulni és eltűnni, mert szétégetnek. Már elmúlt az az idő, hogy majd tolatunk és közben mindenkit szétlövünk. Nagyon gyorsan lőtávon belülre ér az ellenfél, szanaszét füstöli magát és pillanat alatt leéget. Jártam már így párszor. Saját káromon tanultam meg. Tier10 német BB-vel ugyanúgy fél szemem a kis térképen és ahogy lelépni készül az én oldalam, máris fordulni. Lélekben meg felkészülni pár salvora, amit oldalba kapok. Nem a cirkálókat fogják lőni a magas százalékú overpen miatt, hanem a top BB-t. Nos a túltápolt német BB témához meg ez is hozzátartozik.