22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Pedig a Shimakaze-nek, meg a kisebbik testvérének csak addig van esélye, míg nem látja a csatahajó. Nincs meg egyik sem nekem. Teszt szerveren végig kínlódtam a 10-s rombolóig, de nekem nem okozott különösebb élvezetet, vagy sikerélményt menni vele. Nagyon nem megy a rombolózás nekem, így nem is nagyon erőltetem a témát. Ellenfélként viszont gyakran összefutok velük. Német csatahajóval ha megyek és felspottolódnak, máris rájuk akasztom a manuális célzást, azután meg majd csak előkerülnek. Persze csak akkor, ha nincs más fontosabb cél a közelben. Fájni szokott az ellenfélnek, amit a másodlagosok művelnek vele.
  • Darun
    Ha engine boost-al mentél feléjük, akkor minek kellett a füst? (direkt miattad megvettem most én is a Shira-t, mert a Kagero-n a füst helyett van a torp reload és kicsit nehezemre esett elhinni, hogy a Shira-n mind a kettő egyszerre van)

Egyébként ezt a taktikát már én is sokszor próbáltam, főleg olyan hajókkal, amik sokkal gyorsabbak a Shira-nál. Biztos én vagyok béna, de nekem még az első hajót sem sikerült szinte soha kiszedni... talán T3-ban volt ilyen utoljára, a Derzki-vel. Illetve múlt héten volt egy csatám, ha jól rémlik Sims-el. Egy Dánkörk leállt kempelni egy kis sziget mellé, én meg a másik oldalról megkerültem. A másodlagosai elkezdtek rám lőni, ő meg próbált elindulni, de 3,5 km-ről nem sok esélye volt 10 torpedó ellen.
    A teszt szerón kihúztam a Shima-t a küldi miatt. Négy csatát mentem, négy vereség. A 8km-es torpedókat használtam, mivel full Concealment-re volt húzva, még igy is volt egy táv, ahonnan láthatatlanul tudtam torpedózgatni, de rá kellett jönnöm hogy ezek a torpedók szinte használhatatlanok, hacsak nem úgy, ahogy te is használtad, csak sajnos T10-ben várni a magányos BB-t még egy türelmes tengerésznek is kihivás. Sajnos a 100%-os vereségi ráta elvette a kedvem a teszteléstől, pedig jó lett volna kipróbálni a többi torpedóvetőt is.
  • Prof William
    Tegnap olyat mentem Shiratsuyu -val hogy el sem hittem.

Szokásos csata amikor megláttam egy Nagatot és egy Coloradot amint egymás mögött haladva osztják az ellenséget. Gyorsan eléjük sunnyogtam, majd amikor az észlelési határra értem speed boost és füst benyomva és teljes gőzzel szembe mentem a Nagatoval mintha frontálisan szeretnék üszközni.
    Mivel szemből jöttem így az észlelés után a Nagato már nem tudta időben felém fordítani az első ágyúit így aztán szépen kitértem és mellette elhaladva az összes torpedómat az oldalába engedtem.
    Utána persze rögön benyomtam a torpedo reload boostot.
    Közben a -néhai- Nagatot követő Colorado oda tudta fordítani az orrlövegeit de csak egy sorozatra volt ideje mielőtt mellette elhaladva az ő oldalába is beleengedtem a halacskákat.

Két sülyésztes kb 30 másodperc alatt ráadásiul csatahajók. Szép sorozat. :)
  • Darun
    Nekem sem mutatja (szűrők nélkül is megnéztem, de úgy sem) Viszont rákerestem a böngészési előzmények között, nekem is 404 error-t ir ki. El akarják sumákolni az egy nap prém jutalmat?

Nagyon ritkán velem is megesik, hogy alacsony tierben cv-zek, de nekem sem az az általános tapasztalat, hogy rám se mozdulnak a hajók. Olyan volt már, hogy egy bb annyira bele volt feledkezve a lövöldözésbe, hogy nem vett észre. De hogy az egész csapat, pláne amikor 2 cv is van oldalanként!?
  • Trucker39
    Lehet a reggeli őrség volt még a hídon és azok is aludtak többnyire.
  • Malachit
    Akkor te kifogtad a legnoob csatahajókat. Ha én már közeledem feléjük, elkezdenek össze vissza menni, kanyarodni...
  • Trucker39
    Vesztettünk, meg csak második lettem a listán, de azért jól esett így reggel.
    Fura volt kis tierben CV-vel csatázni. Nincs strafe, a csatahajók nem manővereznek, csak mennek szépen egyenesen.

Darun : Beszoktam az oldalon kapcsolni a szűrőt, úgy keresek. Link
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.09.13. 08:37:32
  • Darun
    A WG honlapján szereplő hirfolyamot nem tartom valami megbizhatónak, velem már többször megesett hogy nem találtam valamit, amit korábban ott olvastam. (ez egy evint leirás esetében azért elég komoly dolog)
    Az olaj beadást én se úgy gondoltam, hogy kedvem szerint adok be :D De ha tényleg ehhez is lesz valami napi küldi, tekintve hogy napi szinten játszok, talán sűrűbben tudok beadni mint mások. Én a teszt szerón sem láttam olyant, hogy "nah, ha ezt megcsinálod, kapsz x olajat", a mission alatt csak az a két feladat volt, ami a fő acc-ra adta a jutalmat. Ráadásul az első csata után hozzám vágott 100k olajat, amiből kapásból kihúztam a fél kikötőt. Persze ahogy a hajók, úgy gondolom a kikötő fejlesztések ára is le volt nyomva, csak hogy lássuk a dolog mekkanikáját.
    Én az általad idézett cikk részletet úgy értelmezem, hogy a napi/heti feladatok maradnak azok, mint eddig, csak a klán tagok a teljesitésért még pluszba kapnak olajat. Ez mondjuk jó, mert napi egy konténer garantáltan van, de talán nem túlzok, ha átlagnak kettőt mondok. Illetve a heti feladatokból is ált eljutok a negyedik feladatig.
    Bár most a jutalmat is levették 1 milláról félre, és ez német küldi is marhaság, sztem 20k xp-ért nevetséges az az 5+5 prém fogyó.
  • Trucker39
    Sajnos nem találom a public test 0.6.11-s ismertetőjét. Nálam 404 hibaüzenetet ír. Nos abban olvastam, hogy az alapanyag a fejlesztéshez ugye az olaj. Az olaj beszerzésének módját... idézni nem tudom, ezért kellett volna az oldal. A lényege, hogy különböző küldetések teljesítéséért lehet majd kapni. Különösebben nem részletezték. Úgy gondolom, olyasmi lehet, mint a mostani event küldetések. Üss agyon 30 disznót, szedj össze 12 virágot... ja nem az egy másik MMO-ban van. A lényeget viszont írtam, küldetésekből lehet szerezni. Arról nem írtak, hogy ez csoportos vagy egyedi küldetések lesznek. Szerintem még ők sem tudják.

Közben mégis találtam egy oldalt, ahol még nem törölték le, így idézem:

"You will need to earn special clan resources — “Oil” — to expand your base structures.

The total amount of Oil obtained by your Clan mates will be collected in the clan’s deposit. Oil will only be obtainable only if you are a part of a Clan. In Update 0.6.11, you may earn Oil upon receiving containers for completing daily missions and challenges. In the future, you will be able to obtain Oil for winning Clan Battles." Forrás

Ez alapján én úgy gondolom, hogy lesznek napi küldetések és kihivások, mint eddig. Annyi a különbség, ha valaki klán tag, akkor még olajat is kap. Nem ő fogja eldönteni, mennyit ad a közösbe szerintem, hanem a feladat teljesítésekor kiszabott olaj mennyiséget a klánja automatikusan megkapja.
    Ki mennyit teljesített az a klán oldalon látszik, legalábbis a tesztszerveren látszott. Ott két nap szereztem ládát és nyitottam is. Mind a kettőért adott olajat is.

Gondolom, másoknál is gondot okoz az idő egyeztetés és talán, hangsúlyozom talán a klán kikötő fejlesztését nem kötik csoportos bevetéshez.

Ha megjelenik a klán kikötő egy frissítésben, sokkal okosabbak leszünk ebben a dologban.
    Az mindenesetre fura számomra, hogy a puplic test híre eltűnt a wg oldaláról, miközben a régebbiek ott vannak.
  • Darun
    Bennem felmerült pár kérdés ezzel kapcsolatban. A szerón sehol nem irta (vagy én nem találkoztam vele) hogy miért mennyi olaj jár. Nekem úgy tűnt, csak az első csatákért adott. De ha nem, akkor sem vágom hogy miért mennyit ad, sehol nem is láttam feltüntetve az eredmény lapon, sem leirást nem láttam a klán oldalon. És csak hogy akadékoskodjak még egy kicsit, mivel mindenki máskor ér rá, illetve egy héten eltérő mennyiségű csatát tud lenyomni, igy az sem lesz kiegyenlitett hogy ki mennyi olajat visz be. Viszont az előnyöket mindenki élvezni fogja. Az egyes fejlesztéseknél figyelembe veszed majd ezt? Egyáltalán valahol számolja a rendszer, hogy ki mennyi olajat adott a közösbe?

Én minden nap hajózok, ha esetleg sima csatával is lehet jelentősebb mennyiségű olajat harácsolni, szivesen segitek a gyűjtésben.
  • carp3tm0nster
    Persze, ez ki van balanszolva meg szép és jó és mindenkinek tetszik...
  • Tono34
    Eloltok 2 tüzet, következő salvo újra 2 tűz ....

Ki is felejtettem, hogy HE-vel kapom az 5k+ sebzést..

Csatahajóknak: gyorsabban töltsék a javítót, esetleg "kisebb" HP veszteség mellett égjen vagy gyorsabban töltsenek be...
    Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.09.12. 21:43:06
  • carp3tm0nster
    Ez a jövő, ebbe az irányba megy a "játék"
  • Tono34
    30k xp hiányzik a Yamatóhoz, de olyan masszív HE spam megy.... két sorozat között simán leégek..
  • Trucker39
    Azért van akit érdekel a dolog. Remélem a lelkesedés kitart a klános kikötő fejlesztéséig is és akkor jobban lehet majd látni, hogy van-e értelme csoportba tömörülni és egy helyre hordani a nyersanyagot (olajat).

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ilyen lesz a klán zászló, ha egyszer a WG méltóztatik venni a fáradságot és bele teszi a lehetőséget a játékba. Értelem szerűen olyan logo, mint a WoT-ban van szerintem fantáziátlan és hülyeség lenne a hajós játékban.

Klántagok máris kipróbálhatják, bár csak MOD formában. Az alábbi helyről le kell tölteni egy .dds file-t Link

Ezt be kell másolni a C:\Games\World_of_Warships\res_mods\0.6.10.0\content\gameplay\common\flags alkönyvtárba. Ilyen alapból nincs, így létre kell hozni. A játékba belépve az exterior menüpontot kell választani és ott a Flags lehetőséget. Sajnos csak egy bizonyos zászló beállításakor aktiválódik a klán zászló. Ez jelenleg a Dunkirk. Olyat kellett válasszak, ami nem régi és esetleg az újabb játékosoknak is volt lehetőségük a megszerzésére. Fogalmam sincs már, hogy kezdő játékosnak, most milyen zászlója van alapból. A nemzeti zászlókat nem akartam átalakítani, mert az máshová kerül és a hajót építő, üzemeltető nemzet zászlaja. Ha van esetleg jobb ötlet, melyiket cseréljem le, mert megvan, akkor arra teszem rá. A zászló egyébként a játékban teljesen jól mozog a szélben. A program szépen lekezeli, hogy mind a két oldalán helyesen jelenjen meg.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.09.12. 21:04:31
  • Darun
    Nekem meg egy sincs ;) És a 4k csatám se lesz meg egy héten belül. Mondjuk nekem annyira az SC nem is fog hiányozni, ellenben a camokra rá fogok startolni. Eddig még mindet sikerült beszerezni, remélem ez is menni fog. Viszont ha ez is collectibles lesz, akkor a Yamamoto megint nem fog jönni. Esetleg megvárják vele, mig a teljes kampány elérhető lesz? Akkor viszont a WG-t ismerve megint az lesz, hogy vagy csak a kapitánnyal lehet elkezdeni, vagy venni kell valamit.
  • Trucker39
    A francba, csak egy tier 10 hajóm van.
  • Tono34
    Patch + 2 éves WOWS ajándékok
  • Trucker39
    Az ezévi SC mennyiséget valószínűleg ezzel le is tudtam.
  • Darun
    Aki egymás után két SC-t nyit, annak ne sirjon a szája xD
  • Trucker39
    Játék(om) történelmi esemény(e). Ma 2 db!! SC-t sikerült nyitnom. Nem gyűjtögetek, nyitom amikor összegyűlik az XP.

A tartalmak? Egyik jobb mint a másik. WG-nél lomtalanítás van láthatóan.

• carp3tm0nster
    Várod az Izumot? Nem az amagit fogod visszasírni, hanem a Kongo-t :D
  • Caliph
    kitartás,nekem dobott múlt héten 14 nap prémet is,napi harmadik konténerre...sokáig csak napi egyet nyitottam,a 2000xpset,de múlt héten nekifeküdtem az amaginak,mert az izumo régi nagy álmom,az amagival meg szenvedtem(de természetesen az utolso 20k xpre rohadt jó csatákat mentem vele,hogy majdnem megtartottam :D ) aztán napi harmadikra több hónap után jött...a wg nem vallja be de sztem a napi harmadik sok xps konténernél nagyobb az esély scre...
    izumohoz már csak 3 milla kredit kell,az meg is lesz torpitzel és prem accal gyorsan...aztán ahogy irjátok visszasírom majd az amagit,de annyira régóta várok izumora hogy nem nagyon fog érdekelni pár napig a papír volta :D
  • Trucker39
    Nem azt szedték, ki vagy csökkentették? Valaki mintha írta volna korábban.
  • Prof William
    Nekem kredited dobhatna a SC. Pár millió plusznak nem kicsit örülnék.
  • Trucker39
    Nem baj. van belőle most már 450 darab. Persze használhatóbb dolgokat azért véletlenül sem dob a láda.
  • Darun
    Bár az az 5% nem tűnik nekem olyan soknak, azért én is mindig mellé dobom a -100%-t. Csak a RNG miatt. Az az 1% meg attól függ, mire rakod. Csatahajóra totál felesleges, mert a 40-41% közötti különbséget nem hogy érezni, még mérni sem fogod tudni. De azért van jópár olyan olyan hajó, aminél meg még az a fél százalék is számit. (hogy ténylegesen mennyire effektiv, az mondjuk más kérdés)
  • Caliph
    én is ezt kaptam valamelyik nap...azért 1% gyújtási esély elég csekély,és 5% több esély a detonationra...bár azt meg gondolom kioltja az anti detonation flag :D
  • Trucker39
    Ma is lett egy SC. A semminél több mindenesetre.
  • Caliph
    nem,HE vel nem lesz overpen,csak AP val. én sem látom sok értelmét,főleg a brit HE bb ág után..
  • Tono34
    Ez esetben jöhetnek a bedöglő torpedók. Minimum 20% ami kötelezően dögöljön be vagy menjen más irányba (esetleg forduljon vissza).
  • Pluskast
    Faszság. Leadok egy full salvó 420-as lövést egy nyamvadt DD-re és overpen?? Ha ezt megteszik akkor innentől kezdve vezessék már be, hogy lehet lézerágyút meg maglev ágyút felpakolni a hajókra. Ja! Meg akkor legyen már GPS is beépítve és jöhetnek a cirkáló rakéták is. Komolyan... A DD (nagy tierben) képes 20km-ről kilőni egy rakás torpedót, a láthatósági értékei annyira jók, hogy azt egy klingon ragadozó madár is megirigyelné, vígan lövöldözik a füstből, gyújt mint egy piromán és akkor még overpen is?? Kis kukim nem kéne még!!?? WG nem bír magával szokás szerint...
  • carp3tm0nster
    Ezaz! Overpent mindenkire!
  • messerharcos3
    a másodlagos tüzérséget a dd-k kedvéért, már ígyis legyengitették kb minden nemzetnél, és használható szintre csak kapitányi skillel lehet fejleszteni. Értem én, hogy játékbalansz, meg hasonlók, de én inkább hagynék erősebb másodlagost a cstahajóknak, és dd-vel mondjuk 2szer lehetne menni egy csatában.
  • messerharcos3
    team killer státusz többedszeri eléréséből lehet valami komoly baj? véletlen egy lövésemmel megöltem egy low hps csapattársat, és már nem 6, hanem 9 csata mire "ledolgozom". Ban ebből nem lesz?
  • Malachit
    De akkor HE-vel is Overpen? Miből lesznek a DD-k? Tűzálló papír masséból??
  • Trucker39
    Nagyon rossz ötletnek tartom. HE spammolós játékot akarnak.
  • messerharcos3
    Eddig is 90 %ban azt kaptak, viszont egy ddnek 1000hp minusz se kevés, a he meg továbbra is aprítaná. De nem lenne túl jó ötlet ettől független.
  • Caliph
    mit szóltok a wg legújabb agymenéséhez,miszerint azt akarják bevezetni hogy ha bb vel lősz ddre akkor az csakis overpen lehet ? :D
  • Tono34
    Nagyon jó ez a német 10es BB, kezdésnek 1 salvoból elpukkant a Mino :) 145k sebzés és 3 kill lett a vége és kb 2150 base xp.