22427
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Köszönöm szépen! Bevallom, erre nem számitottam, én csak a WoT-os "megszokás" miatt irtam. Nos, igyekezni fogok! (a végén még megemberesedek :D )
  • Trucker39
    Mind a kettőtőket felvettelek.

Darun. Recruiter státuszt kiosztottam.

Jó játékot !
  • Darun
    Hehe... ha már ennyit beszéltem a klántagság ellen, én is küldtem egy kérelmet. Esetleg bevállalnám a kezdők támogatását is, feltéve hogy nem öregedtem ki ebből túlságosan.
  • Trucker39
    Amíg van hely és játszani is szeretsz, addig szivesen letlek. Játékban keress rá klánra.
  • Darun
    A mai első csatában sikerült 8k xp-re leszorzózni a Bismarck-ot, igy meg lett a Frici. Rögtön meg is kapta a 10 skillpontos Hermelin kapitányt, amit a scenario dobott. A paraméterei már most lenyűgözőek: 24 sec-es kormánylapát kitérités, 18 km-es lőtáv... a többi bb-vel ellentétben ezen asszem rajta hagyom a spottert és reménykedem hogy rögtön valami X-es cv ellen tesz be. Még azon gondolkodom, hogy a harmadik upgrade slotba MBM 3 vagy AA GM kerüljön, de mivel az eddigi tapasztalatom az, hogy nem sűrűn tesz be cv-t erre a szintre, sztem az MB lesz a befutó.
  • dimre
    Üdv!
    Kérdésem, háromnapos szűzként van esélyem klántagságra?
    Játékban jelentkeztem.
  • ikarus44
    Igen utána én is megnéztem, az uprgradeket, és mikor láttam az akciót én is gyorsan beszereztem egy akciós secondary upgradet a Gneisére.

Még próbálkozok vele, biztosan, ár csak a rengeteg beleölt idő miatt is, meg ha a Bismarck érezhetően másabb akkor is folytatom már csak azért is. (Meg nehezemre is esik elhinni, hogy ennyire béna vagyok vele, mert biztos nem véletlenül dicsérik oly sokan)

Köszönöm a tippet, igyekszem megfogadni Bár ezzel meg az szokott a baj lenni, hogy semmit sem találok el vele ami 10 km-re felül van... (A kedvencem mikor még az alatt se...) Ha meg közelebb megyek meg jön a HE zuhany...
  • Darun
    Szerintem az az upgrades-re vonatkozik, mert azok tényleg féláron kaphatók. Bár a leirás alapján én is a modulokra következtettem. Ami meg a Gnei-t és a Bismarckot illeti, sztem kellően nagy különbség van köztük ahhoz, hogy az egyik alapján ne lehessen megitélni a másikat. A Gnei-t én se szerettem (annak ellenére sem, hogy nem ment olyan rosszul) a Bismarckot ellenben imádom. Még ha sűrűn tesz be T10 ellen, akkor is. Ennek ellenére nem akarlak rábeszélni, tényleg inkább hagyd, ha nem megy.
  • messerharcos3
    Először én is utáltam, a Bayernnél 1-el kevesebb tornya miatt. Aztán rákaptam az ízére. Másodlagosra húztam mindent, és nagyon élvezem a vele való játékot. Amíg az idő és a helyzet nem jött el, a sebességem segítségével szórom közepes-nagy távról az ellent, aztán mikor valahol látok egy kiszolgáltatottabb, egyedól maradó hajót, rányomulok, ráállítom a manual firet és az arcába mászok teljesen. Én most vettem meg az akció keretén belül a Bismarckot, nagyon jól jött ez az akció, ígyis upgradekkel együtt a pénzem negyedét elköltöttem rá. Én ellenben a New Mexikóval nem barátkozom meg, ami úgyérzem, előrevetiti, hogy semmilyen magas szintű nem német bb-t nem fogok szeretni. Úgy nyeli a lövéseket mint kacsa a nokedlit.
    Utoljára szerkesztette: messerharcos3, 2017.09.15. 19:35:08
  • ikarus44
    Nem hinném, hogy lenne értelme tovább mennem, mert szerintem a Bismarck sem fog menni, ha a Gneise játékstílusa sem megy.
  • Trucker39
    Kár érte, mert a Bismarck az megéri a szenvedést.
  • ikarus44
    Asszem nem erőltetem tovább a Német BB ágat, ha a Gneise nem megy akkor semmi sem fog felette sem... Csak sajnálom a bele ölt időt.

Ez az "50% Credit discount on ship modernisations" akció ez mi? mert először azt hittem a modulokra van, de nem.
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2017.09.15. 19:07:26
  • Trucker39
    Működik a tesztszerver. Előbb sikerült belépni.
  • Darun
    Tegnap csak a szülinapi acsik, kollekció került be. A hétvégi küldik mindig pénteken jönnek.
    Jók ezek az akciók, mondjuk az Edinburgh-re talán végre meg lesz a B hull. Ez a szülinapi camo viszont... :D Oké hogy biztos jól néz ki, de ez egy Type 6 camo. Ennél még a hetente gyűjthető BH camo is jobb. Szóval megint nem erőltették meg magukat. Ezen kivül nem látom hogy szülinapi konténert lehetne szerezni küldiből, csak venni tudok. Érdekes módon a többi küldinél volt lehetőség küldivel is konténert szerezni (még ha prém hajót is kellett hozzá venni).
    A szülinapi acsikat egyébként minden csatában megadja, a gyűjthető vackot viszont csak napi egyszer. És ahogy elnéztem a feltételeket, megint rendesen beszopattak minket. (Pl csak Shino-val teljesithető acsi)
  • Tono34
    Meglepi kiárusítás van :) Yamamotót meg is vettem gyorsan :) Maradt is felszerelni :)
    T8 30%
    T9-10 15%
    Szülinapi
  • wlakos1
    Az a baj a CV-kel ha elveszti a csapat főleg az elején akkor bukta van.
  • Trucker39
    Mondjuk a tesztszerver nem frissített nálam és el sem indul.
  • Tono34
    Valamit biztosan megint elrontottak, szokás szerint.
  • Trucker39
    Még egy frissítés?
  • Tono34
    Ha már a GZ-ről volt szó.

.
  • Darun
    Elvileg ugye ma (tegnap) frissitett a játék. Megnéztem, nincs új kollekció. Mentem egy második csatát (vereség), erre beadta az egyik acsit. Ami viszont aktiválta a collection-t.
    Itt az acsi lista.
    Jó vadászatot mindenkinek!
    Arra figyeljetek, hogy a kollekció 4 napos, mindegyik lapon 4 kitűző van. Gondolom a különféle camokhoz van 4-4.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.09.15. 02:08:08
  • Darun
    Tessék :D Megirtam a hozzászólást, mentem egy kört Bismarck-al, hova rak be? Zeppelin ellen, T10-es meccs xD És úgy kezdtük, hogy 2 hajó afk, ebből az egyik a Lexink volt. A nyócas prém cv-kel egyébként az a jó, hogy többségében noobok veszik meg őket. Amikor berakták a Zeppelint a játékba, kapásból 3 meccsen is összefutottam ilyen gold noobokkal. Most is a gyerek a rombolót akarta lebombázni. Mondjuk én se voltam totál hülye, beálltam egy Yamato meg egy Monti közé, nekik még is csak jobb légvédelmük van. Gondolom az ellenfél szeretett engem, mert azon kivül hogy a Roon kapott egy citadellt, még a Moskva-ról is lepattantam. Nah látod, ez a szopó!
  • Darun
    A poén az, hogy az alkalmi szakasztársam egy lány, és utálja a cv-ket. Illetve van egy másik lányt, akit a repcsiből ismerek, ő is inkább rombolózni szeret. 1-2 csatánál többet én se megyek cv-vel. Magas szinten, ahol már több rajt kell terelgetni, tényleg nagyon megterhelő. Egyrészt ugye a vadászokkal spottolsz, távol tartod az ellenfél vadászait, hogy ne tudják felderiteni a rombolókat, illetve spottolsz a rombolókank és a többi hajónak, hogy a torpedókat már messziről lássák. Nem véletlen hogy a japán ágon még csak T6-nál tartok, annyi rajt menedzselni egyszerre... És magasabb tierben csak rosszabb lesz. Ezért szeretem a Saipant is. Van 3 vadászom, amiket elég rugalmasan tudok kezelni és csak 1 bombázó rajra kell figyelni, ami ráadásul veszettül hatékony. Hogy mennyire nem vagyok jó cv-s, mi sem bizonyitja jobban, mint hogy a vadászaimat mindig együtt tartom (volt már hogy próbáltam külön, nagyobb területet lefedni, de ilyenkor mindig a manual fire áldozata lettem) Érdekes az is, ha cv-vel vagyok, szinte soha nem dob be top tierbe. Ha még is, tuti hogy csupa AA-s ellenfelet dob be. Jó darabig el leszek a Lexivel, igy nem áll fenn az a veszély, hogy a közeljövőben T9-10-ben kelljen cv-zni. Szintén a tegnapi meccsen volt, hogy egy Kutuzov körözött az ellenfél kisebb csatahajói körül. Érdekes módon ha a saját csapatban van AA cirkáló, az sosem kisér minket. Szóval ez esetben inkább (megint) a gyökér csapattársakat, esetleg a MM-t lehet szidni, ha az ellenfélnél vannak, a saját csaaptban meg nincsenek légvédelmis hajók. (ilyet is láttam már)
  • Trucker39
    Én csak tier VII CV-ig merészkedtem el, de nem olyan könnyü velük jól játszani. Rengeteg mindenre kell figyelni szinte egyidőben. A különböző repülőgép típusokat készségszinten kell kezelni. Természetesen mindent manuálisan. E mellett a vadászokat igen magas szinten mozgatni, ismerve a strafe-el járó minden piszkos kis trükköt.

E mellett "látni" kell a térképen. Ki merre mozog, mit csinál az ellenvél CV-je (ne adja isten több CV is van odaát), milyen konfigurációval van felszerelve. A mozgásából következtetni, milyen tudású játékos lehet. Összes hajót, akivel esetleg összefuthatnak a repülőrajok, kívülről ismerni, hogy milyen AA védelme van. Hol és merre érdemes támadni először, hol lenne szükség némi felderítésre, hol van könnyű célpont, hogy azért XP-t is kapjunk.
    Fejben MINDIG tudni, hány darab ellenséges romboló van és azokat merre látták utoljára.

Nem véletlen, hogy magasabb szintű CV csaták után piszok módon elfáradok és nagy élvezet és felüdülés egy csatahajó hídjáról parancsokat osztogatni, ahol más dolgom se nincs, csak 1-2 perccel előre tervezni. Merre megyek, melyik ellenféltől várható, hogy az oldalát mutatja. Figyelni közben folyamatosan a kistérképet, nehogy faképnél hagyjon a tisztelt csapatom.
    Gondolom, hasonló felüdülés lehet rombolóba ülni így és csak a saját dolgával foglalkozni a továbbiakban.

Valahol olvastam, hogy CV játékhoz női agy szükségeltetik. Annyi mindenre kell egyidőben figyelni. Ez inkább a tisztelt hölgyek erőssége. Én kifekszem tőle elég hamar. Nem is értem, miért nem játszanak a nők ezzel a játékkal úgy min a WoT-l. Pár ügyes CV terelgető hölgyemény elférne egy-egy csapatban.
  • carp3tm0nster
    Lehet, hogy a hasonlat nem volt teljesen jó de a lényeg ugyanaz. Ülök a térkép sarkában viszonylagos biztonságban és csak klikkelek. Tudom,hogy nem egyszerű CVzni, próbáltam abba is hagytam, nem tetszik. De azért valakit kibombázni egy T9-es BBben fél HP-ről, vagy olyan helyekről torpedózni, ahonnan nem vársz(pl a térkép szélén TÚLRÓL, vagy esetleg egy kanyonban, ahol nincs olyan pilóta aki kiveszi a gépet a süllyedésből) nem valami nagy valami. Ugyanolyan sunyi egy harcmodor, mint a füstből való emberkedés...
  • Darun
    Apám tegnapelőtt feljött és pont cv-ztem. Megnézte a meccset, majd ő is megállapitotta, hogy azért ez baromira nem ugyan az, mint a WoT-ban az artyzás. Ott csak szépen becélzod azt a helyet, ahol az ellenség felvonul, aztán reload időközönként lősz egyet. Szóval ilyen hülyeséget nyilván azért irsz, mert még nem cv-ztél. (azt nem merem feltételezni hogy szándékosan hazudsz) Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2-2 CV volt a meccsen, 2 Independenc, meg a Saipanom ellen egy Ranger. Pechemre a Ranger egy tapasztalt cv-s volt és nem csak a dolgom, az életem is megnehezitette (még a csata elején kaptam tőle egy bomba+torpedó párost)
    Tegnap az utolsó csatám Texassal volt, T7-be rakott, hatos volt a CV. Az egész csapat elindult balra, mi hárman jobbra. Az ellenséges flotta 3/4-e a mi oldalunkon jött. Senki nem fordult vissza, a cv nem jött oda segiteni, egyszer repült be fölém, amikor a bombázóit megtámadták a vadászok, azokat le is szedtem, de utána nem segitett, nem spottolt. Én is utálom a MM-t, az agyatlan játékosokat is (6 reportot osztottam ki ebben az egy csatában) de az kivételesen nem a MM hibája, ha az egyik csapat cv-je jó, a másik meg valami bot.
  • Trucker39
    Azért nem erőltették meg magukat a névvel. GZ TEST II . Inkább lehetne így: Bocsi elcsesztük, legközelebb jobban átbaszunk benneteket! nevet adni neki.
  • carp3tm0nster
    Ja, ha nem BB-ben ülsz...
    Olyan lesz ez a game is mint a WoT. Gyíkverő klikkhuszárok kattingatnak a térkép másik végén, mint a Dune2-ben és valaki meghal a pályán...

Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2017.09.14. 22:46:05
  • Darun
    Akkor még is csak van értelme az AP bombának.
  • carp3tm0nster
    Most bombázott ki Izumoból egy Graf Zeppelin 38k hpról... Érdekes irányba megy ez a játék...
  • ikarus44
    Nekem a rekordom 37k egy Texasba 1 salvobol citadell nélkül (Gneise)
  • whiskeyman
    A múltkor kaptam egy Izumotól 21 km-ről 45k dmg-t a Yamatomba WTF?
  • GeoTrasher
    Tetszik, köszi a választ!
    Akkor gyakorlok tovább az én kedves Gneisenaummal!:)
  • Trucker39
    Azt még nem lehet tudni, mert nem sokat írnak róla a fejlesztők. Annyi bizonyos (talán), hogy valóban a klánok fejlődése a következő lépcsőfokra lép a játékban. Lesz klán kikötő, amit nyersanyag (olaj) beszerzésével lehet tovább fejleszteni. A tovább fejlesztést minden klán tag élvezheti a továbbiakban.

Ilyesmiket lehetett látni a tesztszerveren: Nemzetek szerint több XP csatánként, hajó típusonként kevesebb szervíz kölcsön, típusonként kevesebb fejlesztési kölcsön.

A nyersanyagot minden klántag kihivás és feladatok teljesítése után kapja. Itt megint csak annyit lehet tudni, hogy úgy mint a jelenlegi küldetések teljesítésekor megkapja a feladatért járó jutalmat és ha klán tag, a klán pedig az adott feladat teljesítéséért járó olaj mennyiséget.

Az így összegyűlt nyersanyagot a klán a kikötője fejlesztésére fordítja. Ezenkívül a klán a beszerzett nyersanyag mennyiség után szintet lép a besorolásban. Hogy ez egyenlőre mire jó azt sem lehet tudni.

Mindenesetre felkészülni nem árt a dologra, hátha valami használható is kisül belőle. Arra gondolok, hogy nem minden játékos vérprofi és idő milliomos, így bizonyára a nagy klánok dolgaiba igen kevés beleszólásunk lesz szerintem, de ha a kis klánok, hobbi kapitányok esti csatákkal felfejlesztik annyira a saját klánjuk kikötőjét, hogy olcsóbban szervizelnek, több XP kapnak a csatában, kevesebbe kerül a fejlesztés, már meg érte a dolog. Ha e mellett sikerül még néha szakaszban csatába menni az csak hab a tortán.
  • messerharcos3
    Ha minden igaz, a következő peccstől lehet olajat gyűjteni, és bázist építeni, amiből a klántagok profitálnak, gondolom xp vagy creditbónusz formájában. Csak azt nem tudom, tudjuk-e egyedül is gyüjteni az olajat, vagy csak csapatban lehet.
  • Master91
    füstbe is 1 sorozattal full hpról elvisznek.
  • GeoTrasher
    Namost miután jó magyar módjára regisztráltunk egy olyan dologra, amit nem értünk (klán), csak megkérdezem, hogy ezzel mit kell csinálni és, hogy jó-e ez nekem?:D
  • Prof William
    Helyesbítek már el is küldtem a jelentkezéseket. :)
  • Darun
    Az ötösön sztem még nincs füst. Tegnap én is összetalálkoztam egy Emerald-al. Már a játék első harmadában is lőttünk rá, alig maradt 1000 élete, még is túlélte a játékot, pedig folyamatosan ketten-hárman lőttünk rá. Volt még egy I. Duke is, egy időre megoszlott közöttük a tűz, mert ő közelebb jött és hát veszélyesebb is volt, de őt végül megettem. Az Emerald viszont nagyon ügyesen kifordulta az összes lövésünket. Ha nem jártam volna én is igy egyszer, azt kellett volna hinnem hogy modot használ. Én nagyon nem bánom hogy kimaradt a briteknél a T4-5-ös szenvedés.
  • messerharcos3
    A danae konkrétan használhatatlan. A Kalsruhénak sokkal jobb az ap-ja és he-je is van, a danae meg még füstölni se tud. Kínszenvedés, de ez az ára a későbbi jó hajóknak ahogy látom.
    Utoljára szerkesztette: messerharcos3, 2017.09.14. 14:43:44