22427
A Wargaming új MMO játéka
-
#16213 Pénzkeresőnek a legjobb a Missouri. :) Próbáld elérni, ha még nincsen. -
ikarus44 #16212 Mert most még csak egy prémet akartam venni, és a VIII-as jobb pénzkeresésből mint a VI-os (De már sokszor nézegettem a HSF hajókat is) -
Darun #16211 Miért nem vetted meg a HSF Spee-t? Gyakorlatilag ugyan az, mint az alap, csak adtak mellé egy alternativ HSF festést meg egy HSF kapitányt (hasonló az ARP-s kapitányokhoz, ami érdekesség hogy azokat az ARP hajókhoz adták, de úgy vettem észre most már engedi őket normál kapitányként is használni) ami ráadásul még skilles is volt. Gyanitom hogy egyszer lesz majd német fleet pack is (japán már volt, amcsi most van) -
ikarus44 #16210 Ahogy mondod. Eredetileg azért vártam vele, mert mert kíváncsi voltam, hogy lesz-e a Japán, és az Amerikai után esetleg Német fleet package-e, mert hátha akkor több olyan hajót is meg lehetne venni, amit "kinéztem" (Mert mind a Scharnhorst, mind a Graf Spee vonz, de azért bőven elég ez az egy prém is ) De mikor megláttam ezt nem tudtam neki ellenállni. -
Darun #16209 ha már pénzt áldozunk erre a játékra, akkor próbáljuk meg a lehető legtöbbet kihozni belőle. A WG-t amúgy sem kell félteni, hogy csődbe mennének, dől hozzájuk a zsé. Prém hajót ilyen bundlikban érdemes venni, mert ilyenkor a normál áráért megkapod a hajót és mellé dobnak még pár dolgot, igy a játékos is jobban jár. Remélem neked legalább akkora élmény lesz vele hajózni, mint nekem volt! -
ikarus44 #16208 Jó ötlet volt még várni a prém hajóra. Ezt az újraegyesítéses ajánlattal jó kis vételt tudtam csinálni
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat
Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2017.10.04. 11:12:40 -
#16207 de ez a klán csatát is komolyan gondolják? csak t10(lehet bérelni ha nincs:D ),7v7 , carrier nuku és oldalanként csak 1 bb :D -
Darun #16206 Sztem max klán csatákban lehet majd szerezni. A WG se az az érdeke, hogy gyorsan kihúzzuk az épületeket, inkább gyakran ad keveset, igy minden nap játszatja a tömeget az olaj miatt. (én még azt is lehetségesnek tartom, hogy drágitani fogják az épületeket, hiszen egy ember max napi 40 olajat tud szerezni, az egy 30 fős klánban 1200 naponta, 8400 hetente. Jelenleg 5000 egység a legdrágább fejlesztés, vagyis pár hét alatt fullra húzható egy klán kikötő) -
Prof William #16205 Kicsit kiszíneztem persze. 3 csatára volt időm. :)
Olajat csak a ládák és napi küldetés ad? Vagy odővel lesz majd olaj jutalom is nagyobb küldetéskeért? -
Darun #16204 A torpedónál még ok, de lövedéknél hol látod hogy hova csapódott be, ha rögtön felrobbansz?
Ebből kifolyólag én csak azt tudtam megfigyelni, hogy torpedó hol okoz amoreccset. (nemrég Iron Duke-al is lőttem valakinek, de kapás lövés volt, eleresztettem a salvo-t, aztán nem is foglalkoztam vele, egyszer csak odaértek a lövedékek és hopp, dev. strike)
#16202 azért ilyenkor rendesen agyfaszt kapok tőletek. Nem sűrűn van olyan nap, hogy szinte csak győzelem van, de ha még is, biztos nem hagynám abba 3 után. Egyre gyakrabban érzem úgy, hogy ti szeretitek saját magatokat szopatni. Bezzeg vereségből letoltok zsinórban 7-8-t, csak hogy tuti legyen a hatás. -
#16203 elég ha gyenge a fedélzeti páncél egy lövedék meg jó irányba jókor jó helyen érkezik a valóságban,ahogy a hood is kapta
játékban meg ott az rng ami akár akkor is detonálhat az árbócról lőtte le a prem zászlódat :D -
Prof William #16202 Tegnap fél óra alatt 3 győzelem + olaj és egy 150 000-es láda.
Ettől úgy megijedtem, hogy gyorsan kiléptem, amíg nyerésben voltam. :)
Ma a Nagatoval az ütközet első sortüzéből az egyetlen egy betalált lövedék Detonationt okozott nekem. Véletlen? :)
Amúgy pontosan milyen találat okoz detonationt? Ha a ágyúkat éri a találat? A valóságban ilyenkor ha nem volt megfelelő az ágyúk védelme a robbanás átterjedhetett lőszerraktárra. -
Malachit #16201 tegnap Fiji-vel letorpedóztam egy DD-t :D -
ikarus44 #16200 Kezd tetszeni a Bismarck: 32k-t lőttem 1 salvo-ból egy Montanába (2 citadell-lel) -
wlakos1 #16199 csapa 12 kilométeres radarjával a sziget túloldaláról, na ott DD-z. -
pajer_csaba #16198 A dd-ket eddig se nagyon lehetett letorpedózni, de ettől függetlenül tényleg a murva anyját a WG-nek... :/ -
#16197 ééééééés a wg újabb agymenése: deep water torps,azaz mélyebb merülésű torpedók: nehezebb észrevenni,cserébe a kisebb merülésű hajók alatt gond nélkül átmegy. tehát ddt nem lehet vele irtani.
szivassuk még a bb playereket kicsit :D -
#16196 Szoknom kell, de brutál egy jószág
-
Darun #16195 Amikor a Tirpitz bekerült, még egyáltalán nem voltak német BB-k. Igazából tudtommal azóta csak buffot kapott, mivel ő még a többi BB-hez hasonló másodlagos lőtávval rendelkezett, egy ideig az után is, hogy a német tech tree BB-k már magasan rávertek. Gondolom a Bismarck miatt ment a sirás, hogy ha annak 10km felett van a lőtávja, akkor a Tirpitznek miért ilyen kevés? Ezért azt is felbuffolták.
Sokáig én is inkább cirkálós voltam, még a bétában kihúztam a Cleve-t, csatahajókkal annyira nem ment. A Pensacola viszont annyira elvette a kedvem, hogy azóta sem lett meg a New Orleans, pedig emlékeim szerint a Pensa volt az első hetes hajóm, azóta meg a német dd és a japán cc ágat leszámitva mindent felhúztam már T7-ig (illetve most ugye még az angol BB-knél is csak T5-ben járok). Ahogy a többi nemzet cirkálóit is felhúztam T7-re, igazából nem lehet panaszom, mert egy sem volt köztük, ami szenvedős lett volna, úgy érzem mindegyikre időben sikerült ráéreznem és most nem tudnék egy nevet se mondani, amiről az jut eszembe hogy "nah ez szar, akkor se játszanék vele, ha fizetnének érte" (megjegyzem, a brit cirkáló ág nekem T3 és T6 között kimaradt). Viszont ha inkább cirkálós vagy és T8-ban gondolkodsz, akkor mindenképpen a Kutuzovot ajánlom. Szerintem a legmocskosabb op hadihajó a játékban. Füstöl, mellé sokkal nagyobb lőtávja van mint az angoloknak, ráadásul HE-t is tud lőni. A légvédelme szintén mocskos jó, amit def AA-val tovább lehet buffolni, 8km-re torpedóz, amit mondjuk kb soha nem fogsz tudni kihasználni, mozgékony is. Az egyetlen hibája a papir páncél, de ugye ezt a nagy lőtávval-távolság tartás illetve a mozgékonyságával kompenzálja. Tehát igazán komoly hátránya nincs, A BB-k amúgy is minden cirkálót be tudnak lőni távolról. -
ikarus44 #16194 A Cirkáló játék is bejön, sőt abban még tán jobb is vagyok, de igazán a csatahajó játékot élvezem, de ott még csak a Német ággal van tapasztalat, mert a Japán BB-kbe még nem kezdtem bele. De akkor valószínűleg a Tirpitz lesz a nyertes. Amikor behozták akkor sok felől hallottam hogy már-már OP volt, de azóta nem tudom hogy miben változott, és hát amibe a WG belenyúl annak ritkán szokott jó vége lenni. Ezért is kérdeztem. De akkor még mindig jó ezek szerint. -
#16193 A torpitzhez még azt hozzátenném hogy mivel t8 prem,ezért több kreditet ad mint a t7 scharnhorst -
#16192 Nincs egyik premium sem a birtokomban. Csak javaslat: Ha a Bismarck-t fejlesztetted, akkor gondolom a csatahajók jönnek be jobban. Ha ilyen irányban gondolkodunk tovább, akkor a Tirpitz volna a helyes választás. Kis különbséggel, de megegyező játékstílust igényel. Nem kell akkor másik játék filozófiát megtanulni. A német ággal innentől úgyis a "közelmegyek hozzád és jól megpofozlak" játékot kell játszani. Lehet távolról pufogtatni velük, de nem az igazi. Be a másodlagos lőtávba, aztán had szóljon. Persze nem egyedül, mert ezek is "csak" csatahajók. Egyedül nem sokat érnek. Jó választást kívánok ezek után! Majd számolj be a fejleményekről. -
Darun #16191 Igen, de őt is szereti bedobni T9-be a MM is ott azok az ágyúk már elég harmatosak, mig a Torpitz lövegei simán beütik a tizeseket is. Látszólag az a +1 torpedó sem tűnik soknak, de nekem nagyon nem mindegy hogy 3 v 4 cső van torpedóvetőn. És ugye a másodlagosok lőtávjában is komoly fejlődés van a T7 és a T8 között. (nekem T8-T10-ben a Torpitz is elég fordulékonynak tűnt) -
#16190 mind a 2 prém hajó nagyon jó, én a Scharnhorstot egy kicsit jobban kedvelem. Olyan gyors és majdnem olyan jól manőverez mint egy cirkáló és még az ágyúi is jobbak. -
Darun #16189 Én inkább a Torpitzet javasolnám, hiszen az egy Bismarck torpedókkal (igaz hogy hydro nélkül) mig a Scharnhorst meg egy Gnei kisebb kaliberű ágyúkkal meg torpedókkal. (valójában ha megveszed a Torpitzet, látni fogod hogy kb milyen a Bismarck)
A Kii nincs meg, de a leirását nézegetve nem is nagyon vágyom rá. Egy torpedós, nagy kaliberű AA-val megerősitett Amagi, csökkentett lőtávval. -
ikarus44 #16188 A Királynő végre megérkezett
Végre vége a Gneisének 2,5 hónap volt mire meglett vele a fejlesztés (csak a B test) meg a 135.000 xp. +néhány hetes szünet, mert teljesen kiégtem tőle, ill. csak az utolsó 30 csatában találtam játékstílust is... (kb. ez alatt ment fel 34k átl. dmg-ről 47k-ra)
A Elgondolkodtam prém hajó vásárláson, és mivel főleg a BB játéksítulst kedvelem, így az is vennék. A Tirpitz még mindig jó hajó, vagy inkább már a Scharnhorst legyen? Ill. a Kii-ről van valakinek tapasztalata? -
Darun #16187 Angol cirkálóba nem nehéz, nekem már dd HE-vel is sikerült angol cirkálóba citadellt lőnöm, pedig az csak 102mm-es, Éppen ezért a HE fuse-t tök fölöslegesnek tartom, a wiki-n is egyedül a Monarch-nál ajánlják, de ott is utolsónak. Igy is az angol HE-nek van a legnagyobb átütése. Én már lőttem citadellt japán cirkálóba, többe is. -
Malachit #16186 Tegnap a ratyi Quen-el lőttem angol cirkálóba HE-vel 4 cickót. El is pukkant. Gondolkodom a kapitány 4-es sor HE skilljén, mennyire működne az angol csatahajókkal. AP-t csak közvetlen közelről használok vele és csak csatahajóra. Akkor talál is és sebez is.
Amúgy a toronymozgása borzalom...
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2017.09.29. 11:29:30 -
ikarus44 #16185 És ha csak egy tüzed lesz, már örülhetsz...
De egyébként, hogy ne lehessen rám mondani, hogy csak akkor szitkozódom a HE miatt mikor BB-ben ülök: Már én is szégyellem magam mikor Myokoban ülve sebzek 5-6000-ket, esetleg még +gyújtás (bár érdekes mód nekem nem gyújt sokszor a HE, úgy tűnik nekem tényleg HE van lőszerraktárban napalm helyett) más BB-be, és 12 sec-ként újra rá tudom lőni, míg szerencsétlen csatahajó, még jó esetben eltalálja (bár a Myoko pont kivétel ez alól, mert ha nem Citadellt kap, [ami elég ritka...] akkor is simán kapom a 6-7000-res találatokat) a cirkálót, de tuti overpen lesz még ha telibe találja is. (velem legalábbis rendszeresen előfordul. Bár mióta a Gneise elmisselt egy 6 km-re levő Nagatot, már semmin nem lepődök meg...) -
carp3tm0nster #16184 Mentem egy kört Iron Duke-al. Hét salvot kaptam be, 7!!!! szer gyulladtam ki. Szánalmas ez a játék.
Előttem a kép, hogy a degenerált kisköcsög vihog a monitorja előtt, hogy "nézd apa, megint kigyulladt" -
#16183 King George-ot megvettem, első körrel sikeresen bemutatkozott, természetesen teljesen alap hajó, átképzés alatt lévő kapitány, naná, hogy T9 csata:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
ikarus44 #16182 Kár hogy az ilyen csatákat sosem lehet megnyerni, pedig már a Gnesie is működne.
Másik: Rájöttem egy nagy igazságra: Ami a WOTban a gold ammo itt a HE (amit én már csak napalmnak hívok egy ideje...)
Itt a HE sebzés 3/4 egy mocskos T5-ös BB-től kaptam aki végig HE vel lőtt minden salvoból legalább 3000 dmg, és 1x gyújtás... úgy hogy végig szögben álltam. És ez már zsinórban a 3-dik csatában volt...
-
#16181 Angol leárazás lesz mostanában? -
ikarus44 #16180 Gondolom úgy ahogyan, egy alacsonyabb szintű Hosho vadászraj is leszedte az én magasabb szintű Hosho vadászrajomat 2 gépes veszteséggel. RNG -
tutyimutyi2 #16179 Hogy lehet valakinek Zuiho-val olyan OP vadászgép százada hogy el ekezd harcolni az én ugyancsak Zuiho vadászaimmal plusz még ott van 3 darab catapult fighter plusz 4 hajó légvédelme és ehhez képest még véletlenül se porladna el egy szempillantás alatt hanem 3-as veszteséggel leszedi a gépeimet és csak aztán veszti el az utolsó gépét? -
#16178 Ez jo kis mese volt. :) -
#16177 Gyakorló csatáról jut eszembe. Egy kis történetet szeretnék veletek megosztani.
Elindul a klánok közötti csata. Pistikének nincs még Tier10 hajója, de gondol egy merészet és bérel egyet. Teszt szerveren sosem járt, Azt sem tudja merre az arra. Sebaj. Keményen bekéredzkedik egy gyűjtő klánba (mindegy ki vagy csak gyere és gyűjtsd az olajat) és hergeli az ottani játékosokat, Menjünk klán csatába. Szólnak neki: Nono! Pistike! Oda ismerni kell a hajót is, mert az első percben szét kapnak. Gyakoroltál valahol?
Pistike nagyot néz, hogy de mégis hol kellene gyakorolni? Saját tier10 hajója egy szál sem, Tier8 van neki. Apuci megunta a síránkozást és vett Pistikének hajót, addig is hagyja apát meccset nézni. Egy Tirpitz, azzal királykodik. Tapasztalat azzal sem sok, hogyan is volna, hiszen elsőként lövik ki belőle. A többi hajója meg alig nagyobb mint egy mentőcsónak. Pistike nagyon büszke, így még véletlenül sem vallja be, hogy a magas színtű hajókhoz egyáltalán nem ért. Térkép ismeret? Az mi? Csapat taktika? Azt ismeri Pistike, mert az ő apukája fontos ember és ezt a TS-n is kezdésből elmondja a társainak és azok jobban teszik ha Pistike visító hangjának és ötletszerű utasításainak eleget tesznek, mert különben szól apukának - aki ugye fontos ember és komoly pozicíót tölt be .... a pártban - így a többiek fülüket-farkukat behúzzák és engedelmeskednek Pistikének, nehogy elveszítsék a munkájukat.
El is jön a várva várt esemény. Első kláncsata. Valami ismeretlen, nevesincs csapattal kerülnek össze. Pistike visít a TS-ben, majd pár perc alatt elsüllyed, mert az ellenfél széttorpedózza, leégeti, stb. Pistike nem érti mivan. Hiszen nem erről volt szó. Ő neki van fantasztikusan jó, erős (és egyben ismeretlen) hajója. Fogalma sincs a láthatóságáról, a lőtávról, a pontosságról, a fordulékonyságról, a gyenge pontokról, stb. Pistike haragszik. A csata végéig (ami nagyon hamar bekövetkezik), végig üvöltözik, fenyegetőzik a TS-n, majd a csata végén mély depresszióba zuhanva, megállapítja, hogy szar a csapat, szar a klán. Pistike nem adja fel, hiszen az ő apukája fontos ember, így ő is fontos ember kell hogy legyen. Összeszedi magát és - a klán legnagyobb szerencséjére - sűrű szidalmazások közepette - kilép a klánból. A többiek fellélegeznek és visszatérnek a saját játéktempójukhoz és boldogan játszanak tovább... míg Józsika meg nem jelenik a klánban! -
Darun #16176 Hogy mennyire igaz ez, azt majd megtapasztalod Rankeden. Volt egyszer egy csávó, akit egy nap többször is betett csatába. Volt hogy velünk volt, volt hogy ellenünk. Rankeden, ha nem együtt megy a csapat, akkor igen jó esély van a vereségre. Mindenki elindult balra, a srác jobbra. Hiába irtunk neki, hogy ne menjen egyedül, hiába pingelték a térképet, semmi. A poén az, hogy mindig az a csapat vesztett, amelyikben ő volt. Pedig ennyire azért nem múlik egy játékoson (vagy annak hiányán) a csata.
A coop-ra azért ad kevesebbet, mert ott botok vannak. Mivel botok, kevésbé tudnak alkalmazkodni a körülményekhez. Persze van olyan eset, amikor a botok ügyesebbek, vagy csak jobban kijön nekik a helyzet, de azért ez alapvetően arról szól, hogy bemegyünk és szétszedjük a botokat. (mondok egy egyszerű példát, menj be dd-vel randomba és coop-ba! Felspottolódsz, szétkap az ellenfél, mint Bodri a lábtörlőt. Aztán menj be coop-ba is. Lövöldöznek majd rád, néha nekik is beadja az RNG az egy hitet, de a gyakoribb eset hogy el sem találnak. Amikor beléptem a klánba, mentünk pár coop-ot. Egy csomó ellenfél volt körülöttem és úgy lett 4 killem, hogy én igazából csak lesebezni akartam őket, hogy aztán meg tudjátok őket ölni) Már az is nagy szó, hogy egyáltalán kapunk pénz meg xp-t a botok elleni csatáért. (csak összehasonlitás miatt: először a repcsisbe is tettek be botok elleni csatát. 10 nyert csata után kaptál 300 free xp-t. Nah azt hasonlitsd össze ezzel! A tankban meg nincs is ilyen lehetőség) Igaz hogy cserébe a hajóban nem lehet gyakorló csatázni.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.09.26. 23:59:22 -
#16175 Igyekszem, ezek után. :)
#16172 Tudom még noob vagyok, alig egy hónapos tapasztalatommal, de sokszor nem a tapasztalat számít, hanem a kommunikáció hiánya, pl. mindenki más felé megy, de van amikor gondolatokból (a másik mozgásából) is megértik egymást a csapattársak, sajnos ez a ritkább. Vannak kirívó emberkék pl. már háromszor torpedóztak ki V. Pityukáék. Szoktam gyakorolni coop-ban, azonos teljesítményért sokkal kevesebb xp-t gyűjthetsz mint randomban, persze azért van, hogy ismerd meg a hajód és a térkép tulajdonságait, de a botokat nem nehéz leszedni. Random csatákban csak az említett két dologból tudsz taktikázni, az ellenfelet nem ismered, viszont van szerencse faktor, és az ellenfél tapasztalatlansága, én ha érzem, látom, hogy vesztésre állunk akkor beindul a japán kamikaze effektus, próbálok magammal vinni egy hajót Kusztóékhoz. Azért jó lenne valami kisebb hajóosztályban is megmérettetés szerényebb jutalmakért, persze kapzsiak az emberek, de ez van. A tegnap "nyert" hajóval eddig nagyon jó köröket futottam, bár érzésem szerint a csatákban elsődleges célpont vagyok a hajó lassúsága miatt, viszont jobban keresek vele vesztesként is mint egy azonos szimpla csónakkal, ebben a játékban az isten kreditje is kevés a fejlesztéshez, vásárláshoz, a negyedik slot upgrade-re már nem futotta, lemerült a kreditszámlám.
Első nekifutásra Aegis-ben ezt tudtam produkálni a hajóval
Utoljára szerkesztette: dimre, 2017.09.26. 23:34:42 -
Prof William #16174 Na ma kis túlzással én nyertem meg a csatát.
Az ellenfél az első 5 percben kb 5 hajónkat küldte a tenger fenekére, úgy hogy ő egyet sem vesztett, majd beszorította minket a bázisunk köré. Eközben Akatsukival szépen elsunnyogtam az ellenfél bázisáig, útközben elsüllyesztve egy cirkálót, majd jókora mázlival a - 2km-ről 9 halacska az oldalába - elpusztítottam a bázist védő csatahajót is.
Persze amint elkezdtem foglalni bázist, rögtön mindenki megfordult és elindult védeni. A visszavonulás közben pedig egymás után vesztették el a hajókat.
Már csak kb 10 másodperc kellett volna a foglaláshoz, amikor visszaértek, és kilőttek de addigra már csak 4-en maradtak. A mieink hatan maradtak szóval összeálltak és szépen érkezési sorrendben szétlőtték a visszaforduló hajókat.
Élvezetes csata volt.