22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Sendrov #16596 Értem amit írsz. Szerintem a legtöbben már találkoztunk ehhez hasonló szituációval.
Az a mentalitás azonban, hogy valakibe 3 torpedót nyomjak csak azért, mert másképpen játszik, mint ahogy én azt elképzeltem, nagyon távol áll tőlem. De sebaj. Sokfélék vagyunk. Mi magunk színesítjük a játékot.
...ja és nem én voltam a Kageroval :))) -
Darun #16595 Szerintem meg ez egyszerű pszichológia. Ráadásul nézzük meg a másik oldaláról a dolgot. Tegnap este már csak annyi xp kellett volna az utolsó konténerhez, ami egy győztes csatából simán meg is lett volna. Három foglalós pálya volt, megbeszéltük hogy AC-re megyünk. Mindenki el is indult a megbeszélt irányba, aztán a top tier Kageronk behúzta a féket és szépen 1/4 gőzzel ment előre. Látszólag egy bot volt, mivel az ellenfelek spottolódására nem reagált. Aztán az első fordulóval sikeresen belezúgott egy szigetbe. Nagy nehezen lemászott róla, aztán elbújt a sziget mögött. Egy olyan dd-vel, aminek a legjobb a camo-ja. Aznap már nem volt reportom, igy 3 torpedót küldtem neki. Ha már hasznát nem vesszük, legalább az ellenséget ne feedelje. Aztán megnéztem a statját és tényleg valami bot lehetett. És oké, ő csak valami noob volt (bár már azt se értem, ha nem akar csatázni, akkor miért lép be? Lehet hogy elvette a helyet egy olyan játékos elől, aki meg csinált is volna valamit).
Pár hete történt egy eset, Nagato-val voltam és valami brit cirkáló körözött körülötem. Néha elinditott egy-egy torpedo salvo-t... felém. A negyedik után oda lőttem neki egyet (nem rá, csak mellé, hogy kapjon már észbe). Továbbra is körözött és torpedózott. Kettő el is kapott, elkezdtem sűlyedni is. Közben már jó közel ért az ellenség, én meg ott voltam fél HP-n. Az ilyet persze hogy reportolom. Nem mintha bármi értelme lenne, mivel ez az egész karma rendszer csak placebo. Az ember kicsit megnyugszik hogy reoportolt egy kretént és megy a következő csatába, de igazából a feljelentettre nézve ennek semmi következménye nem lesz. Minden normális játékban lehet reoportálni a csalókat, afk-kat, botokat, a cseten rendetlenkedőket. Ezt tudja a WG is, ezért bekerült a report rendszer. De ez olyan, mintha fognál egy kukát és ráirnád hogy "szórólapok, reklámok". Gondoljáték hogy a WG majd kivizsgálni napi több százezer reportot? Nem. Ha csak napi egyet kapnának, azzal se foglalkoznának. -
Prof William #16594 A csaták sokszor olyanok mint a II. Vh-ban (vagy éppen a I. VH) ahol egyik oldal sem merte kockáztatni a csathajóit ezért inkább a cirkálók meg a rombolók vívták a csatákat. -
Sendrov #16593 Látod, én mondtam. Sokkal impulzívabb a Random....sőt, már te magad is sokkal impulzívabb vagy :D
A "jelentgetés"-el kapcsolatban meg csak annyit, hogy már gyerekkoromban megfigyeltem, hogy aki nem tudja a helyén kezelni a problémát, az gyakran szalad és árulkodik az óvónéninek, tanárnéninek stb. és ettől még akkor is sokkal jobban érzi magát, ha az árulkodásból az égvilágon semmi előnye nem származik.
Szerintem ez itt is így működik. Aki majd szét durran az idegtől az jelentget, ettől megnyugszik és tovább játszik, tovább költ a játékra ahelyett, hogy letörölné az egészet.
Én még soha nem jelentgettem, pedig én is fel szoktam húzni a játékon magam. Ilyenkor inkább iszom egy pohár vizet és közben arra gondolok, hogy ez végül is csak egy játék.....idiótákkal meg egyébként is tele van a világ....nincs mit tenni... küzdünk tovább...
-
Kotomicuki #16592 "Amúgy ez a "jelentgetés" mire jó?"
Arra, hogy amit a haveri körrel elröhögnél, azt az ismeretlen csapattársaidon levezethesd - egy gőzlevezető szelep (nem kizárt, hogy a sokat jelentgetett kap olyan (f2p) scriptet, amitől elmegy a kedve a játéktól...)!
Értelme semmi: a wg is tudja, hogy ha őmiattuk "tehetetlen" a feljelentett, akkor az az ő hibájuk, márpedig az üzletpolitikájuk része, hogy bizony vannak "tudatlanok" is a játékban, mer' különben nem tudná kellőképpen élvezni a játékát a magát oda bevásárló a csata másik oldaláról.
A feljelentett szemszögéből meg úgy látszik, hogy ő nem fogja forszírozni a n+1. csatában sem a fölösleges és a script miatt mindig mellékre, lepattanókra ítélt, drága munícióját, pláne: -2 tier-űként, ha ő csak arra a tucadik csatára vár, ahol a wg kegyeskedik neki, mint f2p-nek megengedni, hogy ő lehet végre a top-dog..., egy kritikán aluli statisztikájú csapatban, amit csak azért küldenek be a pályára, hogy a másik oldalon jót röhöghessenek a pénzükért... -
#16591 Az a ruszki szeró.
-
#16590 Flamu valami wows cis szerón játszik,az mi?:D azt hittem van eu,usa,meg asia,aztán hali :D -
#16589 Felnéztem Flamuu-hoz a live-ba :)) Pont elkaptam ott is a legjobb pillanatot a becsatlakozásra :D Pont ő is emiatt szopott :D
Szerk.: Amúgy ez a "jelentgetés" mire jó? Már erre a "Plays poorly" és társaira gondolok. Ez a fejlesztők felé megy, vagy mi az értelme?
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.02.20. 20:51:28 -
#16588 Most felmenten, nyomtam 5-6 kört. Ha jól emlékszem csak egyet nyertünk meg. De az még nem is lenne baj. Az első két körig tök fasza volt minden. A harmadiktól egyre borzalmasabb meccseket játszottam. És itt az arányokkal van elsősorban a baj. Kb. 6 meccsből 2x hagytak ott a faszba konkrétan egyedül. Elindultunk mondjuk C-re, odaértünk C alá (velem együtt) 2 csatahajó 1 cirkáló meg 2 romboló. Az egyik szerencsétlen rombolónkat gyakorlatilag péppé lőtték kapásból, még be se ért a körbe. Elkezdtük lőni egymást, szépen ki is derült az ellenség létszáma is lassan. Hát mondanom sem kell ott is 2 csatahajó 2 cirkáló. Nem baj, mondom itt vagyunk mi is 4-en, hajrá! Hagy menjen! :D Ahha... na most a mellettem harcoló cirkáló kb. 30 mp múlva elsüllyedt és csak arra lettem figyelmes, hogy egyre jobban engem lőnek. A romboló próbált ott cirkálni össze-vissza szegény, kapta is az áldást. Hátranézek... öregem másik csatahajónk hősiesen már vagy 8 km-rel visszább van és full a másik oldal (A) felé veszi az irányt :D Hát mondom beszarok :D Természetesen esélyem nem volt 4 felől kaptam az áldást. Szegény romboló még kihúzta utánam vagy fél perccel fulladt meg :) De ez az itthagyósdi ez itt divat mert még utána egy másik meccsen ugyanezt megcsinálta velem 2 csatahajó egyszerre. Szóval meg van a véleményem a community-ről, természetesen tisztelet a kivételnek! De 6-ból 2x is... Az xp miatt rohadtul megéri pedig mert majdnem 1,5-2x annyit kapok (már feltéve ha értelmes meccset tudok játszani és nem lő ki a 3. percben a 3x-os túlerő) Ami még egyszerre vicces és siralmas is, az az oldalválasztásom :D Kurvaisten, hogy azt az oldalt választom mindig ahol a gyáva szar hycomat-ok úszkálnak :'D Az oldalt úgy értem, hogy általában (80-90%-ban) gondolom mivel BB-vel vagyok szinte pont középen kezdek. Így választanom kell irányt. Hát azt gyorsan megtanultam, hogy B-re senki nem megy :D Egyszer próbáltam meg egyedül befoglalni, mert csak egy cirkáló próbálkozott rá. Hát nem végződött túl jól :D Azt az egy cirkálót egy szerencsés találattal (50+%) citadellán vágtam és azon nyomban tengeralattjáróvá vált :) Viszont amit utána kaptam szinte minden oldalról (mindenhonnan belátható) azt nem köszöntem meg! :D Hirtelen nagyon népszerű lettem :) Na mindegy, szóval se veled se nélküled lesz ez, vagy inkább szenvedés :/ De azért most már többet fogok randomozni. Abszolút nem érztem magamat bénának, az már más kérdés, hogy megint 2-3x tett össze VI-VII-es hajókkal (Scharn, Graf Spee, Gniesen,stb.) így eleve nem voltam túl könnyű helyzetben :/ Meg természetesen azért valamelyest bejött amitől tartottam, hogy itt sokan jobban fosnak a virtuális világban mint a való életben szerintem. Úgyhogy én nem a monitort akartam szétfejelni, viszont elég hangos qrvaanyázással illettem az(oka)t a gyáva szart aki otthagyott megrohadni. Meg azt hiszem felajánlottam neki, hogy szerintem inkább passziánszozzon (már chatben is). -
Sendrov #16587 Gratula a Gneisenauért!
Szerintem épp itt az ideje, hogy áttérj a Random csatákra, igazi ellenfelek ellen.
Jobban fogsz haladni a több XP és lóvé miatt. Arról nem is beszélve, hogy egészen más élmény emberi tulajdonságokkal felvértezett hajók ellen játszani. Igaz ez utóbbinak van jó és rossz oldala is. Pl.: lesznek előre rohanó, meghaló lemming huszárok és minden elől menekülő cserben hagyó társak. De olyan is lesz, hogy néhány vadidegennel teljes szinkronban, profi módon bezúzzátok az ellent. Ezért ne csodálkozz, ha majd néha, dühödben szét akarod fejelni a monitort, mert lesz olyan is, hogy szívesen hátba veregetnéd magad és ismeretlen csapattársaidat győzedelmes büszkeségedben. Összességében sokkal impulzívabb és változatosabb kihívás lesz a Random játékmód.
További jó játékot kívánok! -
#16586 Mostanában bedob ilyen dávid és goliát harcokba is :) De azért csak elsüllyesztettem egy Gneisenau-t :D
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.02.19. 21:18:49 -
#16585 Bőven van időd amíg a WG szöszmötöl, konkrétan még nem jelentették be melyik frissítésnél lesz a kavarás. -
#16584 Talán még a japán hajók gyújtanak utána a legjobban, úgy vettem észre. Viszont ők adnak a legtöbb citadell Ap-t is. Furutaka, Aoba, nálam onyl Ap volt, és mindig beadta. Még csatahajókra is egy-kettőt. -
#16583 Ez a split hamarosan bekövetkezik ahogy elnézem, mert majdnem 4 hónapja volt ez a cikk aktuális. Úgyhogy a Cleveland elérése már necces, hogy nem menne nekem :/ Tekintve, hogy kb. másfél-két hónap volt az V-ös König :D Jóformán csak hétvégente játszok. Pedig tényleg jó kis "üzlet" lenne! Ahogy ott is írják: "Any self respecting cruiser captain will have a Cleveland in port." Nagyon köszönöm az infókat! -
#16582 A Német cirkálók a kedvenceim (játékstílus függő), szeptember óta a T9-nél tartok, persze mást is fejlesztek. Alapjában minden Német hajó kemény páncélzattal bír, a fegyverzetre nem lesz panaszod, precízek, sokak szerint nagy a szórásuk, de melyik nemzet hajójánál nem (meg ahogy a WG rng akarja), talán a legkönnyebb játszani velük sikerélmény szempontjából is. Mindegyik tiernek van gyenge pontja, képessége, majd kitapasztalod. Én talán a Nürnberg-et használtam legtöbbet, érdemes megtartani a heti "operation" küldetésekhez. A Kolberg-el élvezet lövöldözni, egy kis tierű német mino, lövedékei nagyon magas ívben repülnek amit rá kell számolni a cél távolságához, sebességéhez, nincs semmi extra cucc rajta, érdemes kicsit fedezék mögül pusztítani vele, és az oldalát ne mutogasd. Mindegyik nemzet cirkálója "citadel" mágnes oldalról, viszont te is tudsz citet lőni más cirkálókba főleg AP-val, van amikor a HE is beüt, de elég ritkán, nekem egyszer sikerült Yorck HE-vel a dev. strike, egy full hp-s Atlanta volt az áldozat. Magas tierben T8-tól anyagilag nehezebb lesz, inkább viszik mint hozzák a pénzt (zászló, festés nélkül, ami furcsa de bőven lehet látni), hacsak nem teljesítesz kiemelkedően. A Hipper-re mondják, hogy gyenge láncszem, nagyon szereti nyelni a sebzést az igaz (elsődleges célok között van általában), kicsit angolosan kell közlekedni vele, ellenben AP-t használva brutális sebzéseket tud okozni, és viszonylag jól gyújtogat HE-vel.
Ami lényeges, ha nyerni szeretnél egy kis fejlesztési időt, kezd el az Amerikai ágat, a T6 Cleveland-ig tornázd fel magad, nemsokára szétszedi a WG, és a Cleve T8-as lesz, esetleg ha rászánsz 1k aranyat prém camora a változtatások után megkapod az új T6 Pensacola-t és annak prém festését is. -
Darun #16581 Nagy ritkán lehet lehet prém hajót szerezni küldetésekből is. Igaz hogy a küldiket általában PvE csatákkal nem lehet vagy baromi nehéz teljesiteni. Ráadásul ha PvE-t nyomsz, akkor -ahogy az már emlitésre került- tök fölösleges pénzt ölni a játékba.
Még mindig fenntartom hogy az angol cirkáló ág a legerősebb, de azért se ajánlanám őket, mert te alacsony tierben játszanál velük, ott meg... egyrészt semmi jót nem hallottam róluk, másrészt személyes tapasztalatom sincs. (vagyis T3-ig van, de az se jó)
#16580 Magas tierben lehet, középtájt és alacsony tierben viszont olyan lassú a töltésük, hogy szerintem bőven felejtős.
#16575 Tudom hogy magas szintű BB-kel szar vagyok, bár azt nem értem miért pont a GoKu-t emelted ki, sztem az Iowa-val sokkal szarabb vagyok. Amellett több csatám is van vele. Igen, nekem nem fekszik csatahajókkal a magas tier. Sokszor előfordult már, hogy sebzés nélkül meghaltam. Nem tudom mit csinálok rosszul... bár... talán azt, hogy én harcolni megyek be a csatákba, nem azért hogy a pálya széléről kempeljek. Én nem félek magamra vonni sem az ellenfél tüzét, csak hát ez akkor lenne igazán hatásos, ha ezt kihasználva a kedves csapat közben visszalőne, mint ahogy általában nem teszik. Az is érdekes mikor egy ugyanolyan BB-vel párbajozok mint én, ugyan oda lövünk, ugyanabban a szögben állunk, én még is lepattanok vagy overpen, vissza meg kapok 2 citadellt meg a full salvo betalál. Bár az hogy csak a magas szintű BB-k terelgetésébe tudtál belekötni... engem lep meg, mivel pl dd-vel se vagyok valami pro. Meg cv-vel se. És cirkálókkal meg csatahajókkal is max közepes a teljesitményem. -
#16580 Francia cirkálókhoz hozzátenném, hogy sokkal jobbal gyújtanak mint bármely más, nálam fel is küzdötték magukat elsődleges célpontnak. -
Prof William #16579 Ma a Kievvel az első sortüzem felrobbantott egy ellenséges cirkálót. Ritka szerencsés detonation volt. Rá fél percre meg egy másik csapattárs detonationozott egy csatahajtó. A csapattársak ott röhögtek meg hogy én vagyok "Death Incarnate" meg idézték Jütlandi csatát hogy "Something Terrible wrong with our ships"... Hangulatos volt. -
#16578 Ha egyrészt élvezed a játékot, másrészt nem sietsz, nincs azzal semmi probléma. Nem úszik el a tech tree. :)
A Bayern (kicsinosítva) már egy teljesen használható és kényelmes gép lesz, a Gneisenau-t többen nem díjazzák a kevés cső és úgy-ahogy problémás szórás miatt, bár ezen kívül gyakorlatilag minden fantasztikus rajta (illetve marha nagy poén látni, ahogy egy jó pillanatban megindított rohama elől spriccel szét az ellenoldal pánikban), a Bismarck meg hát... nagyjából fölösleges írni bármit is.
Ámbár épp a Bismarcknál hagytam félbe azt az ágat, a "nagyjából mindent a gyökérbiztos páncél meg az auto-szek csinál"-tól kezdtem kicsit besokallni.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.02.18. 18:00:54 -
#16577 A premium hajókat hagyjuk Sosem fogok tizen-huszonezreket kiadni egy virtuális hajóért :) De amit írtál meggondolandó, csak sajnos nekem nagyon hosszú időbe fog telni mire eljutok a magasabb tier osztályokig. Jelenleg a main BB vonalamon tartok a teljesen felupgradelt König-nél és van tizenpárezer xp-m a Bayernhez :) Mindez telt kb. 30-35 órámba. -
#16576 Nem probléma.
Annyit még hozzáfűzök, hogy nem tudom, hogy állsz a PvE szkenáriókhoz, de ha történetesen számottevőbb időt töltenél el velük, akkor az ökölszabály nagyjából az, hogy ha a hajót korrektül életben tudod tartani (ezalatt nem a hátul teázgatást értem, hanem a jól felmért kockázatvállalást és esetleg a javítási lehetőségek / helyek ésszerű használatát) a célzásod és célpontválasztásod pedig OK, akkor a "hardcap" a teljesítményedre nézve lényegében a hajód dpm-je lesz. Egyértelműen és vita nélkül.
Tehát bár biztosan képes leszel jó eredményeket elérni vele, azért egy Nürnberget nem tudom, kivinnék-e Scenario-ba, egy Yorckot viszont tudom, hogy... biztosan nem. Egyiket sem tartottam meg amúgy, ezzel szemben pl. a Scsorszot, Leander-t, Edin-t bőven és simán. Még idesorolnám az Atlantát is, mint abszolút királynőt.
Finoman fogalmazva nem gondolnám, hogy emiatt kellene egy-egy adott ágon eltekerni T7-ig, de függően a prioritásaidtól, ez is lehet egy szempont. Amit egy Yorck-kal megcsinálsz egy T7 operation-ön, azt megcsinálod egy Edinnel vagy 'Tlával is, csak jellemzően könyörtelenül jobban.
Vagy persze, vehetsz egy Scharnhorst-ot, és az egész probléma tokkal-vonóval megoldva.
Szerk: Mármint nem a fórumtársunkat ajánlottam üzleti tranzakció tárgyául, hanem a hajót... mindegy, ebből már nem vágom ki magam. :D
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.02.18. 17:28:50 -
Scharnhorst #16575 Valóban nem tértem ki az angol cirkálókkal levő statjaidra, de megválaszoltad magadnak, hogy miért. Egyedül a Belfast lóg ki a sorból amit én kifejezetten OP-nak neveznék pláne mondjuk egy T7-es ranked szériában.
Azonban kérdés úgy szólt, hogy egy kezdőnek mi a legjobb. Na most az angol nem a legjobb a kezdőknek és ezzel van a legnagyobb problémám, nem pedig azzal, hogy neked az a kedvenced.
Továbbá BB-s statjaidat inkább nem említem, még a végén megsértődsz arra amit írnék pl: az FdG-re.
Az alacsony tieres ajánlásoddal 80%-ban egyetértek. -
Darun #16574 Azért azt is tegyük hozzá, hogy az a Neptune a testét kivéve még stock, illetve azt se olyan rég vettem meg rá. És bár én nem néztem meg vele a statom, olyan borzalmas nem lehet. Egyébként olyan túl sok csatám a Belfasttal sem lehet, nem igazán sikerült megfognia sem, ezért a jövőben sem tervezek vele sokat hajókázni. Viszont érdekes módon egyik tech tree angol cirkálómra se tértél ki, tehát annyira szar még sem lehetek velük és had tegyem hoggyá, hogy a Neptunig még a régi, kb 5 sec-es smoke-al jutottam el, ami tényleg nem kezdőknek való volt, hiszen az ember hajlamos reflexből füstölni ha rálőnek, a rövid füstölés miatt és a pocsék lassulás következménye 90%-ban az, hogy a hajó kicsúszik a füstből. Gondolom sok noob panaszkodott emiatt. Én is a saját káromon tanultam meg, de megtanultam, nem nyivákoltam miatta. Ráadásul ugye mivel rövidebb volt a füstölés, kisebb pamacsot tudtál magad köré rakni, vagyis egy közelben járó dd sokkal könnyebben torpedózott szét, ha elfelejtettél hydro-t kapcsolni. Most meg azért nehezebb vele játszani, mert a smoke sem rejt el teljesen. Ha beülsz és lősz, de 6-7km-en belül van ellenséges hajó, akkor a smoke-ból is spottol. Szóval az tény, hogy figyelni kell és gyakorolni. Viszont az angol cirkálókhoz hasonló borzalmas lőtávja van a japóknak is, ők ráadásul smoke-ot és HP töltést sem kapnak (csak magas szinten) és torpedót is elég korlátozott szögbe tudnak inditani. Ráadásul nekik is nagy a citadellájuk, akárcsak a hajótest. Nem is olyan rég csaptam valamelyik ruszki cirkálóval egy Atago oldalába citkót, bár az angolok "nincs páncél"-jához képest azért a japók valamivel védettebbek.
Az egyik kérdés egyébként úgy szólt, hogy melyik a legjobb cirkáló ág. Én válaszoltam rá. Arról hogy az angol cirkáló ág op, nem velem kell vitatkoznod. Én tudom, meg még sokan mások is. Ha te nem, az engem különösebben nem zavar/érdekel, a te dolgod. Azt meg hogy melyiket érdemes elkezdeni... ha te nem látod be a kérdés értelmetlenségét, akkor az szintén a te bajod. Persze, lehet ajánlani, de én az angolokat ajánlom, te meg nem. Persze neked van igazad, nyilván, mivel te vagy a pro én meg a noob, de ettől függetlenül nekem fekszik az angol ág és hiába ajánlanál nekem mást, akkor is menne. Mert nekem ez jön be. Másnak meg más a stilusa. De épp ez a lényeg, hogy hiába ajánlasz valakinek jó vagy op hajót, ha egyszer az neki személy szerint nem fekszik. Ki kell próbálni mindet, amelyik tetszik, azt kell húzni. Én pl féltem az angol cirkálóktól, mert a dd-vel smoke-ból artyzás nekem nem jött be. Sőt, úgy általában a dd ágak se. De ugyan ez igaz az általad emlitett "van pár méltatlanul elhanyagolt hajód"-ra is. Lehet hogy baromi jó hajók, de nem véletlen nem megyek velük. Vagy nem tetszenek, vagy épp olyan prioritásom van, amibe az adott teknő nem fér bele (mostanában pl az angol cirkálókat is hanyagoltam, mivel már közel volt a T8-as japó BB/francia cirkáló/orosz cirkáló és szerettem volna kihúzni őket amig a leárazás tart) Alacsony tierbe meg azért nem megyek, mert nem felelnek meg az eventekhez, pedig a német bb-k már alacsony szinten is nagyon tetszettek, illetve van félretéve pár cirkáló, amiket szintén szeretnék fejleszteni.
Tovább az is kimaradt a kérésből/kérdésből, hogy lehetőleg alacsony szintű legyen, mert PvE csatával nem hinném hogy T10 lenne a cél. Alacsony tierben (valószinű ebben sem fogunk egyetérteni) inkább a japókat/oroszokat/amcsikat ajánlanám. A Tenryu, a Kuma, a St. Luis, a Phoenix, az Omaha, a Cleve, a Boga és a Sveti szerintem mind nagyon jó kis hajók. Én ezeket ajánlanám, de mi van, ha neki nem jönnek be ezek? Ezért mondom hogy ki kell próbálni. És ha tényleg nem siet, ráér, akkor ki is fogja tudni próbálni mindet. -
#16573 idei második superkonténer,ismét 100 zászló,sierra mike....fuckyeah -
#16572 Wow! Nagyon szépen köszönöm! :) Az alapján amiket írtál, talán a Német vonal fekszik nekem a legjobban. Mivel a BB-s vonalat és úgy általában a nagy hajókat kedvelem. A Német nehézcirkálók T5 után meg már egyre jobbak. Lehet akkor Kolberg lesz :)) Aztán hagy induljon az a cirkáló vonal is :) Amúgy, igen szinte csak PvE-t nyomok. :) -
Scharnhorst #16571 Meglepően csodálkozom, hogy a Belfasttal ennyire nem megy, miközben a Fijivel meg sokkal jobban.Viszont a Neptune-nal még nem igen mentél sok kört szóval annak az adatai nem annyira relevánsak. Egyébként sajnálom néhány hajódat, hogy milyen keveset mentél velük és elhanyagolod őket. :P
Azonban az látszik, hogy a BB-kkel nem igen vagy kibékülve. -
Darun #16570 Tessék! Elemezgesd, nekem nincs hozzá türelmem. Viszont legalább egyezik a véleményünk valamiben. -
Scharnhorst #16569 Attól, hogy ezzel jutottál el T9-ig csak, az nem azt jelenti, hogy pro játékos lennél. Bármelyik segghülye elérheti a T10-t kitartással.
A németeknek jobb a szonárja, a légvédelem valóban jó az angol cirkálóknak, de a CV a legnagyobb hülye ha bármilyen más cirkálót is akarna támadna. Az angol cirkálók el vannak veszve ha nincs sziget. A lőtávjuk sem éppen masszív. Velük kell leginkább megtalálni a megfelelő helyet és időt, hogy füstöt eregetve lőjenek. Ha azt elbaszod akkor véged van.
Mindezen hülyeségek után amiket írtál annyira kíváncsi lennék a statodra most már, pláne az angol cirkálós értékeidre. -
Darun #16568 A legnehezebb? Akkor ezek szerint én nagyon pro vagyok, mivel az az egyetlen cirkáló ág, amivel már T9-ig jutottam, és még a stock hajókkal se kellett vért izzadnom. Mert egyébként a füstből lövöldözni tényleg baromi nehéz. Ráadásul az induláshoz képest sokat buffoltak is az ágon, ugye megnőtt a füst eregetés ideje, valamicskét javitottak a lassulásán is. Ezen kivül messzebbre tud torpedózni mint a németek és egyenként is tud torpit inditani. Jobb a légvédelme, van sonár, tehát a füstből is tud torpedókat/rombolókat/bármit spottolni, HP-t tölt... Tényleg baromi nehéz vele játszani. Cserébe nincs HE spam meg páncél. (és akkor azt is tegyük hozzá, hogy igaz hogy a rombolók is citet lőnek neki, de az esetek felében meg a bb-ktől is overpent kap) -
#16567 Hótt személyes vélemény, de ráérek és rég írtam a topikba... :) Jól olvastam, hogy PvE-zel, ugye? Ehhez fogok viszonyítani elsősorban.
Német: Korrekt ágyúk, tömve torpedókkal, de a halak hatótávja necces (jellemzően 6km). Ez utóbbi, ha valóban csak PvE-zgetsz, teljesen kielégítő. Nagyjából a Yorck-tól kezdve elkezdenek nagyon jó túlélőképességet kapni - egy cirkálóhoz mérten. A Yorck nagyjából a vízválasztó, mert az már képes trollkodni a páncéllal, de az ágyúk katasztrofálisak. Az AP használhatóságát a lövedék légellenállása teljesen kiheréli, az HE megbízható, de alacsony dpm. T10-ben a Hindenburg egy fantasztikusan jó gép, megkockáztatom, hogy az egyik legjobb T10 cirkáló. A szonárjuk jobb, mint a többi nemzeté. Összességében T5-6 körül jó, de robbanékony könnyűcirkálók, T7 fölött kicseszett jó nehézcirkálók.
Orosz/szovjet: Jellemzően mocskosul jó ágyúk (viszont a Moszkva kivételével igénylik az IFHE-t), jó sebesség, de aránylag tör(l)ékenyek, a torpedókat pedig el lehet felejteni. A távolsággal érdemes játszani velük, de összességében, ha a felszínen tudod tartani őket, nagyon harapós dpm-jük van. A végefelé kapsz radart is. Végig ez az alapötlet, a teljes lőtávon jól használhatóak, gyújtanak és harapnak cserébe a sérülés(nem)állóságért, de a Moszkvánál a kaliberváltás bekavarhat a kapitányi képességekbe.
Japán: Nagyjából közepesre írnám az életben maradási esélyeiket. Az ágyúk gyakorlatilag végig a "szabvány IJN" 203-asok, megbízható, jól gyújtó és elég jól ütő HE, használható AP (de a lassú töltési ciklus miatt jó helyzetfelismeréssel kell bírnod, hogy ezt ki is használd), a torpedók pedig talán a legjobbak, de a torpedószögek néha szó szerint meg fognak ölni, ha nem eleve előre tervezetten állsz fel csalogatáshoz (kiting, nem tudom, mi erre a magyar kifejezés). Légvédelem átlag alatti, de ez is "IJN szabvány". Azt hiszem, az ág csúcspontja a prémes Atago, de egyikük sem katasztrofális. Talán az Ibuki érződik a legkevésbé előrelépésnek.
Amerikai: Ez érdekes lesz, mert a középtávoli jövőben fogják szétszedni őket könnyű-, és nehézcirkálókra. Úgy nagyjából a Cleveland alatt ma már semmi emlékem nincs, a Cleveland egy istenverte jó gép T6-on, könnyeket fogok hullajtani érte, amikor átpakolják T8-ba (protip: ha eléred és veszel 1000 aranyért prémesfestést rá, esélyesen megtartja azt T8-ban is ÉS megkapod az új T6-osra is). A Pepszit sokan utálják, néhányan imádják; az AP-jét maga a Jóisten építi össze szabadidejében (rohadt nagyot üt és otrombább szögekről is kevéssé pattan, fejből meg nem mondom, de talán ilyen 75° az autobounce a 60° helyett?, az pedig, amikor echte csatahajóba nehézcirkáló újratöltéssel pakolod a nyolcezreket, ha még nincs damage saturation, minden pénzt megér, de ez nagyon távolságérzékeny és nem igazán túlélhető) és elég jól is ficánkol, de a sérülésállósága közel nulla. T7 fölött a szisztéma folytatódik, semmi izgalmas, semmi igazi dpm-szörnyeteg (bár ennek megfelelően úgy néz ki, hogy elég jó az xp-együtthatójuk), aztán jön a Des Moines T10-en, ami közel olyan fantasztikus, mint a Hindi. Remek légvédelem, magas fokon automatizált töltési rendszerrel ellátott 203-asok. Ja, meg radar.
Brit: T5-ig katasztrofális, bár talán T3-on lehet vele fókát verni, franc tudja.Klasszikus duplaklikk cirkálók, úgy értem, ennyi kell ahhoz, hogy a kelleténél egy kissé tökösebb, Two Brothers-en középen átmászó fullhp Emerald-ot törölj a **csába egy Guilio Cesare-ral. T6 Leander már egy fantasztikus cucc, az Edinburgh pedig még jobb. A Minotaur az egyik legnagyobb poén (és egy komplett szörnyeteg), amit a WoWs-ban megtalálsz, de végig igaz az, hogy elég velük egyszer elcseszni. A legutóbbi ütközetemben pl. aközött, hogy véletlenül kisodródtam a ködből a Leanderrel és hogy egy Nagato törölt, hozzávetőleg hat másodperc, ha eltelt. A trükkjük annyi, hogy csak AP-t lőhetnek, de az jobb normalizációt és rövidebb időzítőt használ. Köd nélkül hullák, de a köd meg torpedómágnes, illetve akinek van egy csepp agya és épp ráér, az a torkolattüzeid közé tud rakni egy sortüzet anélkül is, hogy spotolva lennél - bár ez PvE-ben, ugye, nem játszik. A szigeteket a különben nagyon jó lövedékkarakterisztika miatt nem olyan egyszerű megerőszakolni, mint pl. egy Cleveland-del vagy egy Atlantával.
Francia: Őszintén, a tököm tudja; T6-on vagyok, meg van egy De Grasse-m. Azok vállalható, nem különösebben makacs cuccok, inkább távolabbi szórakozásra vannak kihegyezve, de nem érzem túl izgalmas vonalnak - mondjuk nem is kell, hogy az összes az legyen, így is agyhalálom van attól, hogy minden új szarnak kell valami gimmick. Állítólag a Martell Károly jó; illetve a De Grasse lényegében simán "csak" egy jobb LaGa, de amit az Algírral mentem tesztszerveren, már elég sótlan volt. Nem rossz, használható - csak sótlan. Ugyanakkor, ha tényleg csatahajós vagy, T3-ig lehet, hogy célszerű eltolni őket, mert nemsokára onnan ágazik el - gondolom - a francia BB ág.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.02.17. 21:22:14 -
#16566 Kicsit azért én is utánaolvastam. Tényleg az Angolt mondják a legjobb cirkáló vonalnak, de hozzá is teszik: "Not for beginners!" És írják általában, hogy eleve nehéz velük jól menni, de ha valakinek megy akkor a legjobb. -
#16565 Ties 6-ig, biztosan kapod a citkokat, ha villantasz a BB-knek :D -
Scharnhorst #16564 Jólvan gratulálok a legnehezebb cirkáló ágat ajánlod neki. Nem kéne fullba tolnod továbbra is a kretént.
Egyébként japán, német ami célszerű inkább, bár minden ágon vannak problémás hajók. -
#16563 Szigettől-szigetig osonva, hogy senki ne spotoljon fel, különben vége a papírcirkálónak. -
Darun #16562 Hááát... bevallom, én csak T3-ig jutottam el. Aztán a T4-5 kimaradt, azokat nem ismerem, a hattól felfelé viszont nekem mindegyik nagyon tetszett. Jelenleg T9-nél tartok. -
#16561 Az nem baj :) Türelem az van. Nagyjából meddig szenvedős amúgy? :D Tier? -
Darun #16560 Angol. Bár az elején lehet kicsit szenvedős lesz.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2018.02.17. 18:24:58 -
#16559 Srácok, melyik cirkáló vonalat érdemes elkezdeni teljesen kezdőként? A Német vonalon most elértem a tier V-ös König BB-t. Gondoltam "felfrissülésként" (mivel eddig csak BB-t toltam) belekezdek egy cirkálóvonalba. Melyik a legjobb? Melyikben vannak a legjobb cirkálók? -
Darun #16558 Mivel megvan a jelentés, rákerestem a srácra. 1400 csata, ebből 900 rombolóval, szóval gyanitom hogy van már némi tapasztalata. Ráadásul nem lehetett olyan rossz, mert a csapatában második lett. És mivel elég sokáig lövöldözött rám, nagyon a véletlennek se lehet betudni a dolgot, meg hát én se vagyok egy skilles dd-s. Igaz hogy Ranked rangja nem volt, de nem is attól lesz valaki jó vagy rossz játékos.
Az Akizuki lövegét azért szarozom le, mert szar. Megvan a Harakaze és a 100 milis van rajta, nem egy csatát mentem már vele, harcoltam BB-k és dd-k ellen is vele. Harcoltam 1v1-be Kagero ellen. Már leirtam hogy mi lett a vége. Persze, T8-ban és felette is vannak béna játékosok, de azért aki idáig eljut, az sztem nem arra alapoz hogy "áh, majd úgy is az oldalát mutogató noobokat tesz be ellenfélnek, simán szétágyúzom őket". De még ha noob is, úgy állitja be a dd-t hogy távolodjon tőled, ergó szögbe legyen és már is a hajadra kenheted az AP lőszert (a HE-t is) -
Darun #16557 Nem tudom hol nézted neki, a wiki szerint 2 van.