22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#16556 Néztem a Romát, és ennek valoban csak 1 itemje van a javításon kívul? Semmi Sonar, vagy radar esetleg?? Mert így nem éri megvenni am :D A Texas is ennyit tud T5-en :) -
Scharnhorst #16555 A Minotaur csak egy példa volt arra, hogy te leszarozod az Akizuki lövegét.
Másfelől igen is vannak olyan hülye DD-sek akik az oldalukat mutatják mert torpedózni akarnak, szóval alsóhangon 2-3 sorozat masszívan bevihető AP-val adott esetben.
A Kidd-et bárki megvehette szóval lehetett 0 csatás emberke is, simán lőhetett végig mellé.
Utoljára szerkesztette: Scharnhorst, 2018.02.16. 18:06:28 -
Darun #16554 Mi igen, de azért a WG is szereti úgy beállitani a játékait, mintha szimulátor lenne, illetve ők baromi büszkék arra, hogy valósághűen van modellezve minden. Nyilván ha tényleg realisztikus lenne, nem játszana vele a kutya se, hiszen ki élvezné azt, hogy 1% körül van a találati arány? Pont ezért bosszantó az, amikor pl egy bombázó raj nem talál el egy bb-t, mert a drop pattern kisebb mint maga a hajó és még is mindet mellé dobják. -
#16553 jó hát ezért beszélünk arcade lövöldéről és nem szimulátorról :D
-
Darun #16552 Nyilvánvaló. Mi itt panaszkodunk, hogy pl mi az hogy egy bombázó raj manualba mellé dob egy BB-nek hossztengelyre, a valóságban meg nézzük meg, hány bombát/torpedót dobtak le a Yamato-ra és abból hány talált be. Sőt, a korabeli képeket nézve a "dispersion" nem 200 hanem 2000 méter volt. De ha már itt tartunk, a Hood pl két óra alatt érte el a max sebességét. Milyen csatákat játszanánk már, ha 2 órát kéne várni arra, hogy begyorsuljon a hajó?
#16546 Azért ez ne legyen már ellenpélda! Én meg romboló HE lőszerével lőttem már citadellt angol cirkálónak, de azért egy japán rombolónak ne az legyen már a feladata, hogy angol cirkálókra vadásszon. A másik meg... oké, a citadellt nem lehet gyügyitani, de mennyit sebez az az AP? És mennyi élete van a Mino-nak? Hiába nem tudja visszatölteni, akkor se fogja megérezni. Ellenben te megérzed majd a 152 milis AP lőszereket. És ráadásul ő még gyorsabban is tölt. Plusz ez tényleg csak akkor működik, ha teljesen merőlegesen éri a lövedék, amint kicsit beforgatja, már pattan is. És akkor most számold ki kérlek, hogy mekkora esélyel fogsz közelharcba keveredni csatánként egy Minotaurral, és akkor remélhetőleg te is belátod, hogy miért nem releváns a példád.
A másik meg az AP lőszer. Szintén zenész. Az ellenséges dd ha felspottolod és rálősz, biztos hogy be fog fordulni, vagy rád, vagy elfelé tőled, de biztos hogy nem fogja merőlegesen az oldalát mutogatni. És ha a cirkálók meg a csatahajók lepattannak a dd-ről, akkor biztosak lehettek benne hogy a kis 100 milis lepkefing is le fog pattanni. Pár napja közelharcoltam egy Kageroval. Végig én álltam jobban, felváltva lőttem rá AP-t meg HE-t, attól függően hogy a helyzet hogy kivánta. A probléma csak az, hogy az AP lepattan, a HE meg nem üti át a 10 milis "páncélt". Szóval 0 sebzés mind a kettő, de a HE-vel legalább van esély gyújtani. Ma is mentem egy kört, megsoroztam vlami francia csatahajót. Próbáltam a felépitményét lőni, de semmi. Illetve utána egy Fricit. Szintén zenész. Viszont kigyulladt. Persze eloltotta, de akkor már úton voltak a torpedók. Az után találtak be, hogy már lejárt a javitása. 3 torpedó betalált és közben még egyszer kigyújtottam. Mondjuk ez mák volt, mert azért egy nyolcas dd-vel kétszer kigyújtani egy 9-es bb-t... pláne ilyen alacsony gyújtás mellett tényleg csoda.
Szóval... lehetne vitatkozni a végtelenségig azon, hogy jók e a japó dd-k közelharcban vagy sem, de ez nyilván nagyon sok tényezőtől függ. Elsősorban a kapitányok hozzáértésétől. És jah, én béna vagyok az amcsi dd-k lövegeivel, de szintén a hétvégén volt egy csata, ahol egy Kid öt percig lövöldözött rám, meg még egy bb még 2 cirkáló és egy lövés sem talált el. Ha jól emlékszem, valahol meg is van a lementett kép. Bár az pont nem látszik rajta, hogy ki hány lövést adott le rám (mivel csak a találatot meg a potenciális sebzést mutatja)
Utoljára szerkesztette: Darun, 2018.02.16. 04:18:21 -
#16551 Folytatom a tegnapi agymenésemet, itt -
Prof William #16550 Én akkor röhögtem nagyon amikor az én Aobám első sortüzéből csak egy lövedék talált be de az rögtön detonationt okozott az ellenfél full HP-s Fuso -jának.
Amúgy ha a valóságban ilyen találtai arányt ért volna el a japán(vagy bármelyik más) haditengerészet mint amit akár a leggyengébb játékos is produkál akkor is leradírozták volna az ellenfél flottáját a föld(tenger)színéről.
Pl Csuzimánál csak Togo zászlóshajójára majdnem 1500 lövedéket lőttek ki az oroszok és ebből kb 30 talált be a csata folyamán.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2018.02.15. 00:04:32 -
#16549 Bazz, Aoba-val citkot lottem a BB Mutsunak xD -
#16548 ASASHIO -
#16547 Egy kis esti live lefekvés előtt :D -
Scharnhorst #16546 Ez megint téves állítás. Az Akizuki gyújtáson kívül AP-vel is tud nagyon hatásos lenni ha az ellenfél az oldalát mutatja. Volt már példa, hogy Minotaurt citadelláztam Akizukival. -
Darun #16545 És mellette még ők voltak a legkönnyebben észlelhetőek. Őket inkább lehetne gunshipnek nevezni, mert a 130 milis sebezni is tud. Az Akizukinak csak akkor van esélye ágyúval, ha ki tud gyújtani, mert az a 100 milis még a többi dd-ben sem képes kárt okozni. -
Prof William #16544 Az Akizuki a a japán gunship? Ahogy látom elég nagy a tűzgyorsasága szerencsére viszonylag hatásosan tud torpedózni távolról is.
Az orosz rombolóknál szerettem a nagy tűzgyorsaságot de a 3-4!Km-es topedótáv szinte használhatatlanná tette őket. -
Scharnhorst #16543 Idefigyelj még mindig nagyon buta eseteket veszel figyelembe. Ha bemész ezzel foglalni a pontra a csapatod érdekében, egyből ki fognak üldözni mert tudod, hogy nem tudod megvédeni magadat se ágyúval se torpedóval.
Az meg, hogy 6-7 km-en amcsi DD-vel nem találsz el egy másik DD-t hát az már tényleg a te problémád. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk a Fletchernek is 5,5km-es a spotja, mint a Yuugumonak. Szóval 5,5km-en ha egy foglalónál találkoztok garantáltan halott vagy ha harcba bonyolódsz vele és nem tudsz hamar elmenekülni. Ha meg nem mész a foglalóra, hogy segítsd a csapatod akkor meg ne játssz csapatjátékkal. -
Darun #16542 Mondjuk a prok sztem amúgy se nagyon használják a dd-n az ágyúkat, még azt se nagyon kockáztatják hogy spottolódjanak. A japánoknál meg minek? 5,4km detection range és 10 km torp range. Akkor ki akarna "közel" menni? Én nagyon sok olyan idiótát látok, aki kinai rombolóval is simán rám lövi az összes torpedóját. Én meg röhögve nézem hogy jön felém, mert úgy sem fog eltalálni. A jó játékosk úgy is előre mennek foglalni meg spottolni, ha olyan a leosztás, a bénábbak/gyávák meg kempelhetnek vele.
Valamelyik nap mentem az amcsi dd-vel, illetve próbáltam a Harakaze-t amcsi toronnyal. Semmit nem találtam el vele, hiába 3 sec a töltési ideje, olyan röppályája van a lövedéknek, hogy bárki simán kifordulja. Mármint rajtam kivül, mert engem persze mindig szétkapnak, hiába próbálok kacsázni. És inkább sebezzek 9 sec alatt 2-3k-t, minthogy minden lövésem mellé menjen. Ráadásul ezekkel az egy ágyús tornyokkal se vagyok kibékülve, a német még csak megy valahogy, az legalább laposabb ivben lő és nagyobb a lövedék sebessége is. De az amcsik... Főleg hogy nagyon nem vagyok edzésben sem. Az oroszok tudnak sebezni, de ő meg nem fog tudni kifordulni előled, mert annyira szar a lövegforgása, hogy az életben nem tud befogni, ha közben manőverezik is. Szóval azért annyira még sem szar. Én elég sokat használom a japó dd-k ágyúit, nem mondom hogy nagy dd vadász lennék vele, de meg tudom védeni magam, ha kell. -
Scharnhorst #16541 Sebez a 127-es igen, de 9mp-es töltéssel te, hogy a bánatba véded meg magad bármi ellen? Sehogy. Az meg, hogy 16 km-ről tudsz torpedózni pontosan azt fogja jelenti, hogy baszik majd bemenni az illető a foglalóra mert távolról torpedózik mivel közelről se ágyúval se torpedóval nem tudja megvédeni magát az ellenséges rombolók és cirkálók ellen. Tehát, mint DD a szokásos feladatkörében megbukott. Max. arra jó, hogy sebzést farmolj, de azzal a csapatoddal csak kibaszol. -
#16540 torp acceleration kapitányi skillel irta flamu hogy 16 km csökken a hatótáv a 20km torpedónak és 72 csomóra nő a sebesség,és igen 0.7 a detect,tehát a hajótól 700 méterre veszed észre ha nincs skill,hydro vagy más segítséged
wikin a hajólapon valóban 10kmt ir,de a modulnál már 20at,és a videó amit láttam ott is 10 km fölött csapodtak a torpedók
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.02.14. 12:31:20 -
Darun #16539 Még ha a 10 milis lenne rajta, azt mondanám igazad van, de a 127 azért tud sebezni. És könnyebb vele célozni, mint az amcsival. A torpedók meg... 72 csomó és 0,7km detect range? Magyarul ha nem spottolják neked, azt az életben nem fordulod ki. Ráadásul 16 km-ről, tehát nagyon közel menni sem kell. Am most nézem a wikit, ott 10 km-t ir. De a hajó észlelhetősége igy is annyi mint a Kageroé, ami talán a legjobb a játékban. -
#16538 deep water torpedók csak dd ellen nem jók,minden mást talál,én úgy tudom.
Továbbá a japán ddk sose az ágyúkról szóltak(akizukit kivéve),a torpedok meg igen is OP ebben a felállásban
Na utánna olvastam,ezek valóban csak BB és CV ellen használhatóak ennél a ddnél
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.02.13. 20:05:40 -
Scharnhorst #16537 OP a nagy ló....t ... Az ágyúja használhatatlan, a deep water torpedo csak BB meg CV ellen jó tehát, mint DD minősége egy kalap szart nem ér. Hátul fog kempelni az a fos, mert pontot foglalni nem fog, leágyúzni nem fog másik DD-t a kb. 9 seces töltésével és mivel a torpja még a CA-k ellen sem jó így garantáltan kiüldözik a foglalóból. -
#16536 na úgy néz ki wg bácsi megint berak egy op ddt az Asashio személyében: 16km torp hatótáv,deep water torps,72 csomo sebességgel,700 méteres torpedó észleléssel kapitány skillel,füst,torp újratöltés és gyorsítás modullal egyszerre :D
Kagerora épülő skin :D
Flamu összegzése : Please Don't, WG. :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.02.13. 20:01:50 -
Prof William #16535 A játék közben mintha mindig elfelejtetnék hogy a japán cirkálók is torpedózhatnak.
Jó pár csatahajó és cirkáló fázott már rá, hogy közel került a hajómhoz. Ha megpillantasz egy rombolót tőled 4-5-7 kilométerre már fordulsz is kifele mint az őrült de egy japó cirkáló esetén ez kevés kapitánynak jut az eszébe.
Pont tegnap előtt süllyesztettem el az Atagóval egy tőlem 8 kilométerre lévő csatahajót.
Tegnap meg menekülés közben figyeleméltérlesként kilőttem a torpedóimat amire aztán rá is futott egy engem üldöző sérült cirkáló és egy romboló is. Dupla süllyesztés volt. :) -
#16534 Rohadék egy torpedói vannak
Utoljára szerkesztette: whiskeyman, 2018.02.12. 12:46:51 -
#16533 Pedig érdemes lenne olvasgatni, videókat megnézni, a nagyok hogyan is használják az adott hajótípust. Lehet, nem véletlenül nem megy be mindenki középre a darálóba. Meg nem is minden hajó alkalmas arra. Itt kicsit másként kell játszani a hajókkal. Randomban nem nagyon érdemes taktikát keresni, de nem is egészséges egyedül hősködni. Egy Yamato a 26 km-s lőtávjával minek rohanjon előre? Legfeljebb a láthatatlan rombolók széttorpedózzák. Egyedül sem egészséges neki hátul maradni, mert a hordozó egyből kinézi magának. Rengeteg mindent meg kell tanulni ebben a játékban ahoz, hogy valamennyire sikeres legyen egy játékos. Saját hajót alaposan megismerni, a többi hajóosztály hajóit megtanulni, hogy melyiktől mire számíts. Mind a saját, mind az ellenfél oldaláról. Az meg hogy kinek hány süllyesztése van, meg ellopják, bosszantó, de sokat nem lehet ellene tenni. Legfeljebb később lesz Kraken-d. Alapvető, hogy legalább annyit sebezz egy csatában, amennyi a saját hajód HP-ja. Másik fontos dolog, hogy csata végén a kiosztott XP-ket alapul véve igyekezz az élen végezni, vagy ahoz minél közelebb. Ha nagyon a lap alján vagy és ez gyakran előfordul veled a játékban, akkor bizony érdemes elgondolkodni rajta, hogy valamit rosszul csinálsz. Ilyenkor megszokktuk nézni a találati százalékot. Ha túl alacsony, javítani kell. Ha sehogy sem sikerül csatahajóval jó szerepelni, menni kell más hajóosztállyal. Hátha azzal hatékonyabb a játék. Lehetne még hosszan sorolni, mi mindent kell(ene) megtanulni a játékban. Egy azonban biztos. Coop csatában soha nem fogsz megtanulni játszani. Tesztelés céljából gyakran megfordulok ott. Az Ai hajók csak beúsznak középre és elsüllyednek. Semmit, de semmit nem lehet így megtanulni belőle. Egész más, mikor értő játékosok vannak a túloldalon és szanaszét luggatják a hajódat úgy, hogy azt sem tudod, ki és merről lőtt, torpedózott szét. -
#16532 Hát igen ezt már én is eldöntöttem, pont ma. :) Ma még direkt próbából nyomtam egy utolsó try-t, de természetesen 4 zászló lett. Úgyhogy ezt meg is fogadom, soha többet nem nyomok rá :) Viszont ez a rohadt premium azért idegesít. Pont az a bajom, hogy co-opban alig ad pontot. Viszont random battle-ben meg szarrá aláznak, mert én bizony megyek és harcolok, nem foglalkozok szögekkel, meg hitpoint matekolással meg ilyen hc dolgokkal. Csak szimplán megyek és foglalom a területet ha kell stb, stb.. Én nem tudok kint megállni a map szélén, mint a nagy többség és "sniperkedni" a bb-vel. Szerintem abban nincs semmi élvezet. Nem xp farmolást akarok hanem élvezetes csatát. És mint mondtam általában (főleg már magasabb tier-ben, legalábbis itt V-ben már észrevehető co-opban is) mindenki leszarja a másikat, megy a "destroyed lopás" (megvárják direkt amíg legyakom az előttem lévő hajókat 100-ról kb. 50%-ra, majd hirtelen eszükbe jut, hogy "hoppá most már megéri odamenni!". Addig meg sehol senki, mögöttem 5km-el cammog és még csak nincs is neki lőtávban (gondolom direkt). Úgyhogy ha tehetném fullban botokkal játszanék :D -
#16531 Csatlakozom az előttem szólókhoz. Csak záslós konténereket szoktam választani. Abból esik zászló és festék. Az minden csatába jól jön. Persze nem azt dobja a láda, többnyire, ami kell, de idővel azért összegyűlik mindből kellemes mennyiség. -
Gaben764 #16530 Csatlakozom a kollégához: a Try to luck teljesen felesleges. Jó ideje már rá se nyomok, ha emlékeim nem csalnak kb. 4 zászlót ad leginkább. Na már most akár zászlót, akár fogyóeszközt kérsz, azok a konténerek általában 3 féle cuccot adnak. Pl. ha fogyóeszközöset nyitok, akkor általában 3 db premium javítót, 3 db szonárt és mondjuk free xp-t, de változó. Én általában egy nap két konténert szerzek és épp ezért az egyik fogyóeszköz, a másik zászló. A pénzessel nem foglalkozom: van 65 millió kreditem. Illetve az elmúlt két hétben nekem is dobott két szuperkonténert a try to luck nélkül is. Szóval ettől függetlenül is bejöhet. -
Darun #16529 Szerintem teljesen felesleges Try to luck konténerrel bohóckodni. Annak az esélye hogy SC essen, még azzal is igen kicsi. Olyan 1-3% körül lehet. És a sima konténer helyett is adhat SC-t (nekem most 2 hét alatt 2 is esett).Esetleg ha megvan a napi 3 konténer, akkor kettő után meg lehet próbálni harmadiknak a TtL-t, de sztem még úgy is pazarlás. Ráadásul... oké, értem én hogy eshet belőle prémnap/arany/hajó, de nagyobb az esély hogy valami signal vagy modul esik. És akkor majd te is elgondolkodsz azon, hogy megéri e. (elárulom, nem) És ahogy előttem is mondták már, coop-ra tényleg pazarlás prém napozni. A vesztes random csatáért dupla annyi pénzt/xp-t kapsz, mintha coopban első helyen végzel. A prémium csak akkor éri meg, ha naponta legalább 5-6 normál csatát le tudsz nyomni, nekem mostanában minden nap meg van a 2 konténer. Kb ennyi a napi átlagom is.
Az meg sztem minden WG-s játékban úgy van, hogy a stock hajó szarabb mint az egy tierrel kisebb fullos. Ehhez jobb ha hozzászoksz. Ráadásul T5 alatt még nem is fog bepakolni, max egy tierrel magasabba, onnan viszont már kettőbe is. És ahogy lépsz feljebb, a botok is "okosodnak". Ha tényleg csak a játék élvezetéért játszol, akkor inkább legyen meg lassabban a következő modul/hajó/skill/akármi, de pénzt kiadni felesleges rá. (mondom ezt én, aki a fizuja egy részét erre költi, de nekem 1000 felett van a csatánkénti átlag xp és ugye nem mindegy hogy annak, vagy a 200 xp-nek kapod meg az 50%-t minden csata után) -
#16528 Apropó konténer: 12 vagy 13 konténert nyitottam eddig. Az összeset try your luck-al :D Hát nem volt még szerencsém :D Folyamatosan ad 4 db zászlót. :) Ingame próbáltam, de premium accot csak HUF-ért enged venni (steam). Mindenképpen maradok a Német BB vonalon, csak nincs idegem random battle-t menni. Én a játékot elsősorban a játék élvezetéért játszom és nem a pontokért/statokért. Sokan mp-ben meg minden csínját bínját ismerik a hajóknak kívül-belül csak ,hogy felülkerekedjenek lehetőleg mindenkin. Rombolók és cirkálók kúsznak a pálya szélén, és előbb utóbb azt veszem észre, hogy úgy néz ki a game mint valami vizi balett. Körbe-körbe úszkál mindenki dögunalmasan a pálya szélén, leszarva az objectivet is, csak azért hogy el ne találják... meg tudok őrülni. A botok legalább szemtől szemben harcolnak, és belemennek a csatába is.
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.02.10. 17:05:08 -
#16527 Ingame is tudsz prém napot venni aranyért, minimális az árkülönbség. -
#16526 Ha coopban játszol nem éri meg, ott lényegesen kevesebb xp-t, kreditet gyűjtesz, mint randomban. Inkább várjál valami akcióra, ami mindig van, pl. egy "olcsó" prémhajót + 30 nap prémet együtt vehetsz meg, a prémium hajóval jobban tudsz keresni, kapitányt húzni. Ha esetleg szerencséd van konténerből is eshet arany (nagyobb eventek idején gyakoribb) esetleg prémium hajó. Az egyik legjobb T5 bb a König, a német ágon lehet viszonylag a legjobban fejlődni. -
#16525 Ráadásul jó nagy szemetek. Direkt nincs összhangban a premium ára a steames pénztárcába vehető összegekkel. 5 eur a minimum steamen amit lehet tenni a pénztárcádba. Tehát az 1 napos premiumnak konkrétan nincs is értelme. A 3 napos meg már több mint 5 eur... okos. (5-ösével ugrik a steam vallet) Bekaphatják... -
#16524 Még csak 34 órám van a gameben, szóval abszolút kezdő vagyok. Ez a premium mennyire éri meg? 50% plusz xp-ért 3 hónapra 7000+ft? Csak nekem tűnik nagyon drágának, vagy nagy átlagban nézve is az? Még a heroes and generals-ban fizettem elő ilyen premiumra anno, de az közel se volt ilyen drága. Szokott lejjebb menni az ára? Vagy van esetleg "valahol" olcsóbban (mint a cdkulcsok pl.)? Nagy nehezen vért izzadva megszereztem a König-et (22.000 xp), de most a fejlesztgetések nélkül konkrétan szarabb ship mint a felfejlesztett Kaiser-em volt :( Kb újabb 12-16.000 xp fog kelleni, hogy fel tudjam fejleszteni valamelyest. De az még vagy 40 meccs... (co-op-ban játszok, most nem térek ki rá miért) Szóval gondoltam megnézem a premium lehetőséget De erre nem számítottam. -
#16523 Ma nem tudom meddig csapatom, itt le követhettek mit össze fogok szenvedni :D
Szombati délutáni live -
#16522 Márc. 26. vagy prém shop.
A Bismarck sokak szerint az egyik legjobb hajó a játékban (szerintem is), játékostól függ, hogy fekszik neki. A negatívuma, nem nagyon profit hajó, inkább csak viszi a pénzt (felszerelés nélkül), képtelenség minden csatában nagyon jól teljesíteni vele.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Itt még stock volt
-
Gaben764 #16521 Szerintem szép lassan "csöpögtetik" őket. Közben inkább megnéztem a honlapon : Aigle lent találod majd a kölönböző missziókat és időpontokat. -
#16520 Még egy kérdésem lenne. Az "Aigle Marathon Finale"-nál 18 missiont kellene befejezni. Eddig kettő volt. Mikor lesz a többi16?
Ha jól értem, 26.-án lejár az event. -
Gaben764 #16519 Én nemrég mentem egy "csudálatosat" vele!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Amúgy nekem a Gneisenau-val sem volt különösebb bajom. Igaz ami igaz kevés az ágyúja és emlékeim szerint Ap-vel csakúgy szórtam az overpen lövéseket, de alapvetően szerettem. A Nagato-t viszont én is szívből gyűlöltem ...
De hogy a kérdésre is válaszoljak: szerintem is jó a Bismarck, bár néha hiányzik a Tirpitz-en megszokott torpedó, de ettől eltekintve én is jónak érzem.
Utoljára szerkesztette: Gaben764, 2018.02.10. 13:22:23 -
ikarus44 #16518 A Gneise nekem se lopta magát a szívembe, de a Bismarckot elég jónak érzem, pedig nem vagyok egy nagy Német BB mágus
Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2018.02.10. 13:04:54 -
#16517 akinek van, kérem nyugtasson meg, hogy a Bismarck van olyan jó, mint amilyennek látszik, mert ez a fos Gneisenau igencsak próbára teszi a türelmemet. Majdnem annyira gyűlölöm, mint a Nagato-t.