22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Kronos79 #16836 Elképzelhető, hogy igazad van, de akkor csak azt nem értem, hogy miért negatív ösztönzést csinálna a WG? Ha a prémfiók egy kicsit is pay to win lenne, akkor nem kellene inkább felfelé tolni a győzelmek/találatok számát a végén, hogy a prém idő lejárta után jól pofára essen a játékos? Aztán persze már menjen is újabb prém időt venni. Én ezt inkább célravezetőnek tartom.
Az előző hsz-edben a kérdésre sajnos nem tudom a választ, mert a már meglévő accot csak egy fáj törlésével/átnevezésével lehet steamen használni és lehet, hogy ez a fájl kell a steames vásárláshoz(is). -
Darun #16835 A Kutuzov Chapa akart lenni, csak nem az lett. -
Darun #16834 Tévedtem :D Második csata, az elsőben nálunk volt Kutuzov, ellenfélnél semmi ("szerencsére" a Chapa is teljesen használhatatlan volt, a dd meg elindult a térkép szélére) most meg az ellenfélnél New Orleans, nálunk semmi. Kellett jót mondanom a MM-re. Nah mindegy, a szándék megwót. -
Darun #16833 Én is fizető vendég volnék. Elég sok prém hajóm van és accountom is volt (ezért olyan magas az átlag xp-m). Mondjuk azt nem néztem, hogy "most prém vagyok, jól megy, most nem vagyok prém, szopat az rng". De pl függetlenül attól, hogy van e előfizum vagy sincs, az elmúlt 1 évben az összes ötösnél nagyobb új hajómmal T+2-es csatában kezdtem (kivéve most a Myoko-t, ott a másodikban top tier voltam). Megvettem a Z-23-t, az egy dolog hogy folyton tizesek ellen kell mennem, de eddig konkrétan egyetlen egy győztes csatát nem sikerült menni vele, pedig én a T10 és annak ellenére hogy nem vagyok egy nagy dd-s, erőmön felül teljesitettem.
A statisztikám alapján jó(zöld)-hoz közeli játékos vagyok, tehát az átlagos teteje. Anno a WoT is igy ment és WoWp-ben is kb ezen a szinten lehettem. Ehhez képest a mostani Ranked szezonban nem sikerült lvl 15 második csillagot szereznem. Két olyan vereségem volt, amikor csapatelső lettem, persze akkor, amikor nem volt csillagom, szóval nem volt mit nem elvesziteni. Egyébként meg 1 win - 1 lose, szóval amit nyerek, a köv csatában veszitem. Tegnap a harmadik csatára már nem volt elég reportom. Annyira felhúztam magam, hogy csata végén elkezdtem nézegetni a csapatok tagjainak statisztikáit. Nálunk 5 olyan játékos, akinek 45(!!!)% alatti a nyerési aránya, az ellenfélnél három vagy kettő. És most lehet mondani, hogy de hát a winrate nem jelent semmit, de azért akinek 45% alatt van és az átlag sebzése is 20k alatti, meg van kb 1k csatája, de már van T10-es hajója (és ez még a jobbik eset, mert ugye van aki 500 csatával vesz egy T8-as hajót és feljön bohóckodni) az nem hinném hogy nem piroska. Vagy az MM úgy gondolja, én olyan legendary játékos vagyok, hogy majd egyedül lehozom a Rankedet? Tavaly is volt T8 Ranked. Akkor húztam ki a Carolina-t, meg még más nyócas hajókat is. Az átlagsebzésem 99k körül volt. Most jó ha a fele. Tegnapelőtt bementem egy csatába, volt 1-1 dd. Rögtön a csata elején kiszedtük az ellenfélét, a háromból két pont a miénk volt, és erre meghal 3 csatahajónk. Miért? Persze vesztettünk, pedig a dd befoglalta a harmadik pontot is, de egyedül nem birt egy Atagoval meg egy Torpitzel.
A másik csatába a mi oldalunkra rakott két BAZI klános csávót. Néztem, micsoda makkerek. Egyik se tett semmit sem a csatához, azon kivül hogy feedelték az ellenfelet. Megnéztem, nekik is 45 alatt volt a wr. Már úgy megyek be a Rankedre, hogy vajon megint "f@szfejekkel" kell együtt mennem? Lehet inkább ki kéne csapni a saját társakat először, aztán lehetne ténylegesen harcolni. Pedig mondom, én se vagyok valami hűdenemtudommilyen pro játékos. És lehet mondani hogy ez csak egy játék, de azért a Rankednek elég komoly tétje van. Persze az ilyen 45% alatti goldnoobok könnyen vannak. Nekik eleve nincs veszitenivalójuk, alapból arra mennek, hogy majd a csapat úgy is lehozza nekik a meccset, mert ők kb semmit nem tudnak hozzátenni. Aki kicsit is jobb, az meg miattuk sziv, mert egy Rankedet az én szintemen nem lehet egyedül lehozni.
Azért hogy valami jót is mondjak a MM-re, úgy vettem észre hogy arra azért figyel, hogy mindkét oldalon legyen radaros cirkáló, ezen a szinten már ezzel el lehet dönteni egy csatát. -
Gaben764 #16832 Egy szóval sem írtam, hogy 1,5 hónap után azt hiszem jól fog menni, sőt pont az ellenkezőjét írtam, miszerint tudtam, hogy nem fog jól menni. Csak ennek a mértékében tévedtem. -
#16831 Anno, x évvel ezelőtt, még a WoT-ban vettem észre olyan dolgokat, melyek arra utalnak, hogy igenis VAN terelés rendesen. Amit előbb Kotomicuki leírt, az csak a jéghegy csúcsa. Annyit, hogy WoT-ban prém tag voltam, több prém tankkal is. A legjobb akkor volt, amikor lejáróban volt a prém tagságom, 1-2 nap (de az utcsó órák kifejezetten terelősek). No, ott annyira beesett a szopó ágam, hogy az kész vicc vótt. Persze, vigyázott a rendszer arra, hogy a win rátióm ne mutassa nagyon ezt, de a csata téren folyamatosan szopatott. Amikor egy tier 8-s prém tankkal (a kínai első prém tank volt akkor) egy tier 4-s felderítőt relative, de közelről 4x egymás után lepattanót adott (oldalról, és még a lánctalp se esett le), az azért dúrva volt. Ja, és ahogy kifizettem a "kötelességemet" szép lassan vissza állt az eredeti rng faktor is.
Utoljára szerkesztette: Alien69, 2018.05.06. 08:43:37 -
Kronos79 #16830 Furcsa. Én pont ezekkel találkozom a játékban(T6-os hajóim vannak max.) és "fizető vendég" vagyok. Akkor ez most a nem vagy az alig észrevehető részhez tartozik? Ettől függetlenül tény, hogy nem érzem, hogy olyan nagyon rosszul menne. -
Kotomicuki #16829 Pedig, az utóbbi időben jól megfigyelhető a wg "üzletpolitikája" a MM (és a rng-script) tekintetében, a wot-ban is, főként f2p-ként:
- akár bőven 50% fölötti a plusz 1-2 tier-es csaták aránya, amiben eleve nem tud "nagy" dolgokat csinálni (és fejlődni) a játékos
- a top dog-jainak a csataszáma/kvalitása messze elmarad az ellenfélétől, ami már önmagában el is döntötte a csatát
- a rng különösen ocsmány módon tud "hülyét" csinálni a (f2p) játékosból ("kicsit" több a mellé, a nem sebző találat, de jóval több a low roll) [azaz: a gyakorlásnak semmi értelme nincs, ha álló célpontra a 3. lövést is mellé viszi a rng, mert a játékos nem találhat/(folyamatos) szopóágon van a script szerint]
- a folyamatos power creep áldásairól ne is beszéljünk, ami tovább amortizálja a (már meglévő) f2p gépállományt
Sz'al, különösen az utóbbi pár évben, nagyon átesett a wg is lófax túloldalára és már nagyon kilóg a -lába - természetesen, aki (eddig is) fizet(-ett) a játékért, az ebből semmit nem/alig vesz észre: neki "jól megy" minden...
Így, ráköltés nélkül "értelmetlen" is játszani a wg termékeivel, de csak azért meg nem fogok havi tízezreket rákölteni, hogy normálisan játszhassak! -
#16828 Na persze.. 1.5 honap kihagyas utan azt hiszed, hogy jol fog menni... osszeeskuves elmeleteket bezzeg tudsz gyartani. Gyakorolni kell es akkor jobban megy majd, ne add fel. -
#16827 Lenne egy kérdésem. Ha a steamen megveszem pl Admiral Graf Spee Pack-ot, az a "normál" részen is elérhetővé válik? Jelenleg nem steamen keresztül van telepítve a játék. -
#16826 Többeknek betolta ezt a 30%-os kupont, sőt! Volt aki csak úgy puszira kapott egy Prinz Eugene-t. (Már azoknak akik rég nem léptek be)
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.05.05. 21:24:10 -
Gaben764 #16825 A ranked ne is legyen emlegetve. Kb. 1-1,5 hónapja nem léptem be/játszottam, a ranked miatt most felnéztem. Tudtam hogy gáz lesz, na de hogy ennyire, pénteken léptem be először: mentem 5 kört mind az 5 vereség, ma mentem újabb 4 kört 3 vereség, 1 kínkeserves győzelem. Az addig oké elismerem nem vagyok egy nagy játékos, na de hogy az szinte majdnem az összes vereség úgy jött létre, hogy mi mind meghaltunk, míg az ellenség 1, max. 2 hajót veszített, azért úgy gondolom enyhén szólva is érdekes..... Sajnos itt még az se nyugtat, hogy a meccs végi rangsornál úgy átlagosan az élmezőny alján, középmezőny elején voltam. 7 hajónál ez nem annyira előkelő, mint mondjuk 12-nél. Ráadásul első is akkor voltam, amikor amúgy sem volt csillagom, tehát hiába nem veszíthettem el, nem volt mit elveszíteni, illetve megtartani ....
Most rá is néztem 9 meccs, 1 győzelem 8 vereség, 11% ... komolyan mondom ilyen fos (már bocs a szóhasználatért) sose voltam rankeden. Most kb. megint 1-1,5 hónapra elment a kedvem az egésztől .... A legnagyobb poént a végére hagytam: ezek után feljött egy kis ablak, miszerint "hiper-szuper-csili-vili" ajánlat csak neked, csak most: ha veszel valamit a premium shopban, akkor nesze itt egy 30%-os kedvezménykupon.
Bár így jobban belegondolva talán nem is poén, hanem jól kifundált üzleti terv, miszerint: szopassuk szét a csávót, hadd keseredjen el, talán elgondolkodik pl. premium accounton, hátha majd ettől azt reméli a játék is jobban megy, hogy a bizonytalanságon átbillentsük dobjunk be neki egy ilyen csontot, ha ráharap, bingo!!! Hát tudják mit, dugják fel maguknak a kuponjukat ....
Utoljára szerkesztette: Gaben764, 2018.05.05. 18:51:52 -
#16824 Ranked -
#16823 Igen, BB-vel altalaban CA-t lovunk
https://www.youtube.com/watch?v=5fwd3cToxcA&feature=youtu.be
5:45, 7:35 vannak jo lovesek meg nehany utana is, 130-160 koruli sebzes ranked NA -
Deviome #16822 Gseldon. Jót nevettem rajtad. :D
Az a baj, hogy a te fajtád teszi tönkre a játékot. A te fajtád az aki CA'-val elkezdi lövöldözni a full hp-s BB-t AP-vel mikor ott van mellette a fél hp-s CA. Jó nagyot mondtál ember. Légyszi töröld az accotad. Azt a 300 meccset meg ne sirasd meg. :D Amúgy látom a mondani valómat sem értetted meg. Nem is tudom minek írtál. Bár magadat jól leégetted.
Darun jól mondod. A sok idióta CA ( tisztelet a kivételnek, de szinte meccsenként van 1-2 kretén ) lövi a BB-t mikor ott vannak a kisebb és gyengébb célpontok. De elkezdi lőni a BB-t. Nagyon sokszor láttam a fent említett szituációt és a hajam tépem mikor ezen bukik a meccs. Na mindegy. Mindenki tudja milyen ez. Nem is ezen van a hangsúly. Ezzel az RNG-vel kéne valamit kezdeni, mert szánalom most már. -
pajer_csaba #16821 Ha más nem is, de a BB-k szórása tényleg kezd a reálishoz közelíteni (10 km fölött a négy szögletzászló közé se...), miközben - ahogy az alábbi Worchester-videón is látható - más ágakon meg az irreálishoz. Filozófiailag persze ez is egyfajta balansz, de baszki, ez azért egyáltalán nem filozófiai pénzbe kerül sokaknak...
Amúgy meg BB és CA ágakon is vannak szép számmal retardok. Nekem is nem egyszer kellett Bayernnel DD-t vadásznom, mert épp senki nem ért rá a CA-k közül... De ugyan így, voltam már bőven szarban hagyva BB-k által is CA-ban ülve. Szóval kár verni a nyálat. Pláne úgy, hogy mások f@szságait vetíted rá egy itteni kommentelőre. -
Darun #16820 Arról nem is beszélve, hogy ha beforgatod a hajód, az ellenséges BB-k sebeznek fél percenként 3-4k-t. A brit cirkálók ugyanezt 8 secenként. Az örösz/franci/klingon meg ugyanennyi időközönként kigyújt. Jah, tényleg a BB a veszélyesebb. Ennek ellenére még mindig BB-vel játszanak a legtöbben. Igen, van olyan hogy 5 dd/ oldal egy meccsen, de pont tegnapelőtt mentünk egy dd/cv mentes kört (talán T5-ös volt) mig BB mentes kört max T1-2-ben látsz.
A másik dolog, párszor már szóvá tette nekem pár gyökér (talán még reportot is kaptam) hogy "nézd má a noob BB, elment dd-re vadászni". Jah, és miért vadászok dd-re? Mert a kedves (retkes?) cirkálók azzal vannak elfoglalva, hogy kergessék az ellenfél csatahajóit. A dd meg szépen megkerül minket és hátulról torpedózgat (pont a héten volt egy ilyen meccs) De leginkább azokat a "játékosokat" nem szeretem, akik 500 csatányi tapasztalattal vesznek egy T8-as hajót, aztán csinálják a semmit, meg sipitoznak hogy "te jó ég, tizes meccs". Az ilyeneknek alanyi jogon kéne hogy járjon a report. -
#16819 Francia és orosz CA elsődleges célpont BB-ben ülve! Sorozatonként 1-3 gyújtás nagyon nem tesz jót. Előbb leégsz minthogy az ellen BB-knek jelentős kárt tudjál okozni. -
gseldon #16818 Talán ha nem a CA-kat lövöldöznéd BB-ként te szerencsétlen. Pont az ilyen csapattársak miatt bukjuk a köröket, mint amilyen Te is vagy...
A BB arra való, hogy az ellenfél BB-it leküzdd vele, de te nyuszi vagy és azt hiszed, hogy Áááá milyen fasza lesz szopatni a kis CA-t, majd jól telibeverem az oldalát 3 citadellel, aztán van csodálkozás, ha kifordulja...
Nekem meg tudod miből van elegem? Abból, hogy mondjuk egy 4 v 4 szituációban, ha vagyunk 3 BB 1 CA, akkor mind a 4 ellenfél a CA-t lövi, akkor is ha a legmesszebb van és a 3 BB egyébként sokkal jobb célpontot nyújtana, mert mondjuk az oldalát mutatja vagy valami. De neeeeem, inkább lőjük a CA-t, mert milyen fasza látni a 20-30k sebzést egy salvo-ból és lehet rá verni a brét, hogy mekkora zsírkirály is vagy te... Szánalom. -
#16817 Erre majd jön, hogy szegény CA-t egy salvóból kiszedik...
Egyébként meg örülnék ha a BB-en keletkező tüzek idejét és max számát is csökkentenék (ha mást nem legalább ezt). -
Deviome #16816 Hali.
Kéne egy kis segítség. :)
Csak nekem tűnik úgy, hogy BB-ként szanaszét sz***t a játék? Olyan érzésem van mintha a WG valami esernyővel vagy valami aurával védelmezné azokat a rohadt CA-at. Egyszerűen nem lehet kilőni őket!! Tökmindegy, hogy 8km-re 12km-re vagy 20km-re van. Van, hogy full oldalt mutat 10km-ről és ahogy rálövök a Mushasi-val olyan mintha egy aura lenne körülötte és minden lövedék előtte mögötte csapódik be kb 1 méterrel. A kedvencem mikor a 460 mm-es ágyú nem üti át a 30 fokban becsapódó CA páncélzatát és lepattan. Vagy amikor a Montana-val rálövök egy CA-ra és becsapódik a fedélzetén a lövedék és 0 sebzés. Nem vagyok noob. Tudom hova és hogyan kell célozni, de az a rohadt rng egyszerűen túúúúúúúúúl sok a csatahajóknál. Az ember nem tud számítani rá semmilyen szituációban, mert csak szopóka van vele. Szánalom szar már az egész játék. :S Volt olyan, hogy a CA-ra 4 salvoból ( mushasi ) sebeztem 2000-t. De a CA salvoként 3000-5000 damage. Nem tudom mért kell ez a játékba, de jólenne kicsit csökkenteni rajta, mert már nagyon látványos a dolog.
A CV meg full bugos szarok még mindig. Azokat a hajókat még mindig lehetetlen ledobni akik kimennek a pálya szélére. A repülök forognak még mindig össze vissza. 1 Japán squad legyőz másfél USA fightert. Erre jön még egy a fos Worcester. -.-"
Ha ennyire unatkoznak akkor elővehetnék a Balance nevű könyvet és gyakorolgathatnának kicsit. -
#16815 ismet egy pelda,hogy hogyan basznak szet egy teljes hajo class jatekelmenyet...nagyon nem tud mar mit kezdeni magaval ez a company,gorcsol .....:((kar erte,,
en pont emiatt hagytam ott..mert inkabb world of DD,vagy crui lett. -
#16814 Na és akkor még tedd hozzá, hogy a hajó azon kívül, hogy a piromán játékosok mennyországa lesz, ezen felül még egy Shilkát is megszégyenítő légvédelmi képességgel fog majd rendelkezni. 24 db 76 mm-es légvédelmi löveggel lesz felszerelve, aminek egyenként 324-es (igen jól olvasod) DPM van! Itt van egy videó amiben a srác berak három tier tizes japó CV-t, úgy hogy ő egyedül van ezzel a fossal. Lehet csodálkozni, röhögni, anyázni, ki mit szeretne.
Azért nagyon remélem, hogy ezt még átdolgozza WG, mert ha ez ilyen formában jön ki, az teljesen értelmetlenné teszi a nagy tierben való hajókázást. Lehet látni, hogy egy hajó is mit visz véghez, mi lesz ha bent lesz oldalanként 3 vagy négy ilyen? -
Darun #16813 A Waterline-ban már beharangozták az új amcsi krúzer ágat. -
#16812 és jön a Worcester . nem mint szósz,hanem HE minotaurként :D
Torpedó és füst nélkül ahogy nézem
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.05.03. 11:26:00 -
Darun #16811 Nemrég valaki kérdezte, hogy szokták e olcsóbban adni a permanens álcafestést. Nah, most akciósan adják. -
Darun #16810 Akkor úgy tűnik, kölcsönösen félreértettük egymást.
A látszat ellenére, én nem akartam arra célozni, hogy hű milyen szuper kapitány vagyok, és a sok noob csak lehúz. Arra van itt egy másik játékos (mellesleg, nem én vagyok az, aki minden mások posztban vagy a WG-t, vagy a többi játékos fikázza, hogy már megint rajtam kivülálló okok miatt nem nyert a csapat. De ha te ezt másként látod, nyugodtan idézz be hozzászólásomat, ami ezt megcáfolja)
Azt nem tagadom, sőt elismerem hogy az én türelmem is elég korlátozott a nálam sokkal gyengébb képességű játékosok irányába. Ezért is nem szakaszozok túl sűrűn apámmal/öcsémmel. Tisztában vagyok azzal is, hogy az ilyen játékosok nem tehetnek arról, hogy nekik ez a szintjük. Azzal is, hogy nélkülük én se lennék ennyire "jó" (átlagos) játékos, hiszen ha az én szintem lenne az "alap", és mindenki jobb lenne tőlem, akkor az wr-em lenne a fos. A gyengébb képességű játékosok révén ilyen jó a statom. Vagyis ők is kellenek hozzá.
WoT-ban több mint 10k csatám van. Ha mást nem is, azt sikerült leszűrnöm belőle, hogy van egy szint, amin egyéb okok miatt soha nem fogok tudni túljutni. Apám is szokott lyuhtube videókat nézni, ő mondta hogy van egy wotnoobienses ürge, aki még anno piroskaként kezdte, de milyen sokat fejlődött azóta. Nyilván mindenkinek van egy tanulási folyamata. Hogy ez milyen ivű, az függ az egyén képességeitől és szándékától is. Apám előbbi, öcsém utóbbi miatt nem fog jelentős eredményt elérni soha. Az én képességeimnek a határait viszont nem a piroska játékosok határozzák meg. Igazából annak hogy valaki jó játékos legyen, szerintem két feltétele van. Egyrészt jól kell ismerni magát a játékot. Lőtávok, töltési idők, pattanási szögek, stb, stb. Másrészt egyéni képességek, reflexek, jó helyzetfelismerés és taktikai előrelátás. Elvileg lehetne valaki úgy is lyunik játékos, hogy nincs egy nyert csatája se, pedig meccsenként megöl 3 hajót és 60k felett van a sebzése. De egyedül ugye nehéz harcolni 29 játékos ellen (amikor a csapat is többet hátráltat, mint segit). Nyilván akit linkeltem ismerős, a statisztikájának egy részéhez hozzá tartozik az is, hogy a saját tapasztalataimmal segitem játék közben, illetve szinte mindig 2-3 fős szakaszban megyünk. Talán nem kell mondanom, hogy még egy átlagos képességű szakasz is milyen súllyal vesz részt egy-egy csatában.
Ami a csatajelentéseket illeti, mindenki tud olyan csatát mutatni, ahol két tierrel nagyobb mezőben is első lett. Nyilván aki jobb képességű az több ilyet, aki kevésbé az kevesebbet. Ezért nézzük az átlagot. Egy gyengébb képességű játékosnak több szarabb csatája van. Illetve én is gondolkoztam kb 10 másodpercet azon, hogy a top játékosoknak hogy a rákba lehet 70% körüli nyerési aránya. Nagyon egyszerűen, úgy hogy ők is mindig szakaszoznak, velük nagyjából azonos képességű játékosokkal. És ha igy nézed, egy 3 fős lyunik szakaszhoz mérten még az a 70% is kevésnek tűnik, hiszen 3 pro játékosról beszélünk. Ha valaki egyedül le tud hozni egy meccset, akkor három ilyen játékos miért csak 70%-ban? Mert ők sem tévedhetetlenek, mert ők is hibáznak, és mert néha az RNG nekik sem kedvez (bár ezt dimre úgy sem hiszi el).
Még anno, amikor elkezdtem tankozni, gondolkoztam azon, hogy milyen jó lenne pár videót csainálni kezdőknek, mert a magyar játékosok hajlamosak elfelejteni, hogy T5 alatt is van élet és hogy a zöld/lila szintjük az átlag (vagy annyira el vannak szállva maguktól, hogy a többieket már nem is kezelik emberként, csak ők vannak, meg a botok).
Ha türelmesebb lennék (meg mondjuk pár évvel fiatalabb), szivesen felajánlanám a kezdőknek, hogy szakaszozok velük és segitem a fejlődésüket, régen nagyon szivesen csináltam ilyesmit (valamiért WoT-ban is mindig nekem passzolták le az újoncokat, pedig én is az voltam, de valahogy mindig sikerült kifognom olyan klánokat, ahol a képzésre nem igazán fektettek hangsúlyt, csak elvárások voltak, és sajnos ez is tipikus a magyar játékosok között) És hiába van nekem is több mint 5k csatám, örülök hogy Kriszék miatt visszamehetek alacsonyabb tierbe, mert ott nekem is jobban megy a játék. Saját meglátásom az, hogy magas tierben még nincs annyi tapasztalatom, hogy igazán jó lehessek, noha asszem a statom miatt ott sem kell szégyenkeznem. Pedig nekem is vannak "nem csinátam semmit" csatáim. -
#16809 Kis érdekesség, amikor a Brit "Glowworm" DD rammelte a Hippert: "She turned into her own smoke, attempting to hide and then escape. However, the German cruiser had radar assisted weapons, which were unaffected by the smoke. When she reemerged, the massive ship was almost on top of her. The German’s 4.1-inch guns opened fire, raking the destroyer with shells once more."
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.04.23. 19:58:42 -
#16808 Nem is gondoltam, hogy nem vagy tapasztalt játékos, sőt. Tisztában vagyok vele, hogy itt mindenki tapasztaltabb nálam, sőt vannak olyanok akik 4-5000 meccsen is bőven túl vannak már. Mindjárt gondoltam, hogy nem a farzsebedből húztad elő a véleményed :) Csak éppen ez az alapvető lenézése a kezdő, vagy éppen szarabb játékosoknak ez valahogy nálam nem fekszik. Nem lehet mindenki jó (nem pro, csak simán jó). Kellenek olyan playerek is akik az átlagnál többet vesztenek (mint én most még pl. :)) Lehet, hogy én is eljutok majd több ezer meccsig, de valahogy sosem fogok olyan estéket tartani a játékban mint mondjuk Flamu (tudom durva példa, de akár a PH fórumos srácokat is felhozhatnám), aki konkrétan ha kell carrybe lehozza a meccset egyedül 5 ellen. Az utolsó mondatodból is az jön le, hogy hiába játszol sok idő elteltével jól, a "szarok" lehúznak és nem tudsz előrelépni. Bár mondjuk pl. én ebben a játékban éreztem először, hogy pont leszarom, hogy milyen rangban vagyok vagy mennyi a karmám. Szerintem ez a játék pont a fun-factor-ról szól. De amíg sokan túl komolyan veszik addig mindig lesznek elégedetlen/ideges emberek. Pl. Flamu-nál is sokan pont azt nem szeretik (köztük én is), hogy nagyon jól játszik, de egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy nála vannak sokkal szarabb emberkék is. Pedig valakinek muszáj azt is elvállalni :) Nem lehet mindenki jó (nem pro, csak jó). Mondom ezt úgy hogy örülök ha hétvégén tudok játszani a játékkal és van 100 körüli random meccsem. Tehát ugyan van előttem még egy hosszú tanulási folyamat, de mivel nem tudok folyamatosan pár napi rendszerességgel játszani így valószínűleg nem leszek egy nagy show. Ennyi.
Én csak arra akartam kilyukadni, hogy el kellene viselni, hogy vannak (és lesznek is) gyengébb láncszemek is a játékban. De ezt is úgy kellene játszani mint egy csapatjáték. Segíteni egymást meccs közben. És nem úgy felfogni, hogy aki nem tanul meg vele rendesen játszani az inkább hagyja abba, vagy el se kezdje. Ebben a felfogásban nem vagyunk/leszünk egyformák. Tier akárhány ide vagy oda. -
Darun #16807 Azért én se a farzsebemből kaptam elő a véleményem. Anno a bétában úgy tudtam részt venni, hogy megvettem egy 3 hajóból álló csomagot, amihez járt béta acces is. A csomagban volt egy 7-es romboló. Had ne részletezzem, mennyire nem tudtam vele játszani és hogy mennyire nem voltam hasznára a csapatnak. Az hogy nem ismertem a pályákat és a hajókat, egy dolog. De a játék mechanikáját sem értettem. Az első Ranked szezonban (valójában a nulladik, Pilot season volt) 75%-os wr-em volt. De gondolhatod hogy nem azért, mert annyira pro voltam, hanem azért, mert a többi játékos lehozta. Ugyanakkor a legutolsó szezonban meg hiába teljesitettem szinte mindig az első háromban, vereségekkel nem lehet előbbre jutni (és még mindig nem vagyok pro, csak egy erős átlagos plályer)
A játékos állományt nekem se kell bemutatni. Meg fogtok lepődni (és ezt most elésősorban dimre kollégának irom), de én is ugyanazzal a WoWs-al játszok, amivel ti. És ő úgy rinyál, hogy 50%-os a nyerési aránya (az utolsó 7 napban, 42 csatából 59,5%, de még sem elég jó neki). Ő akkor is óbégatna, ha 100---5 lenne, mert hogy minden csatát neki kell megnyerni, mindeni noob vagy csaló, csak ő a helikopáter,
A valóság ezzel szemben az, hogy mi is ugyanazokat a gyökereket kapjuk, mint ti. Ajánlom a figyelmetekbe egy frissen kezdett szakasztársam statisztikáját. Krisz. Még 600 csatája sincs, de 60% felett van a nyerési aránya. És ő velem ellentétben nem goldnoob, ráadásul neki is vannak nagyon ratyi csatái, még is látszik rajta a fejlődés (már most 28,5k sebzés csatánként, úgy hogy T7 a legnagyobb hajója, de az utolsó 30 csatából már jóval 36 felett jár úgy, hogy az átlag tier amiben játszik, még mindig 4.9) És ezt úgy, hogy nem kevés 0 sebzéses csatája van neki is.
Azt is tudom, hogy a statisztika nem minden. Én is tudnék linkelni rengeteg saját képet, ahol top tier Ranked 1-es játékosok semmit nem tesznek hozzá a csatához, csak feedelik az ellenfelet, pedig azért egy Ranked 1-től az ember többet várna. Vannak olyan emberek, akiket az átlagnál jobban szopat a rendszer és vannak akiket kevésbé. De azért még is csak mutat valamit az a stat, mert azt nem magyarázza meg nekem senki, hogy 45% alatti wr-el és 20k alatti sebzéssel valaki jó játékos, csak a WG szándékosan kitol vele. -
#16806 Nem ott "kezdtem" a pvp-t hanem Japán dd-vel. Ott már kevés lett volna a co-opos xp és credit mennyiség. És mivel nagyon rá voltam állva, hogy megkezdjem azt a vonalat is, ezért kezdtem el pvpzni. De mivel creditet kellett farmolnom a Bismarckhoz is és a Japán dd vonal fejlesztéséhez is, így maradt a Bama és a Gasc. A Bismarck az én tudásommal majdnem nullszaldósra jön ki egy átlagos meccsen. Nem mellesleg megemlíteném, hogy nagyon sok nálamnál jóval tapasztaltabb emberke miatt szívok elég sokszor. Pl. notóriusan leszarják egymást az emberek és mindenki megy "amerre lát". Rengetegszer szopom be a saját jóhiszeműségem miatt. Valamelyik nap is unbalanced volt a két oldal, már nyomkodták a jobb oldalról a kollégák a "i need assistance!"-t. Gondoltam jófej leszek átfordulok hozzájuk... jjjja mire odaértem mindenki megfordult velem szembe és elskeráztak mellettem. Természetesen ott találtam magamat 4-5 BB/cruiserel szemben. Köszi... mondtam is, hogy nem csodálom ezt a fajta hozzáállást senkitől ezek után. És hozzátenném azért nem vagyok teljesen inkompetens a játékhoz. A co-opal is lehet azért tanulni, még ha nem is olyan intenzíven mint randomban. De persze mivel ahogy a kolléga is mondja, még elég keveset játszottam összességében is randomot, ezért nem aggódok amiatt, hogy még nem megy olyan jól. Ráadásul ebben benne van a régi random-os próbálkozásom is ami tényleg katasztrófa volt. Nem hiába nem játszottam (hamar elvette a kedvemet tőle a játék a sok gyökér miatt). Mostanság már szerencsére aránylag jól megy (magamhoz képest is). De elsősorban nem azért játszok, hogy a statjaimat nézzem, hanem azért mert tetszik. Ez a legfontosabb. Egyenlőre (meg még egy jó darabig) biztos nem én leszek a csapatok mvp-je, de nem is fogok görcsölni rajta, hogy az legyek... -
Darun #16805 Én mondtam hogy a coop után ne T8-ban kezd a PvP-t. Nem is értem, miért lep meg téged, hogy nem megy a játék. Az Alabama meg nem hinném hogy selejtes lenne, max nem tudsz vele annyira (se) játszani, mint a franciával. De a lassú lövedék sebesség miatt az amcsi csatahajókkal amúgy is nehezebb célozni. A probléma egyébként nem is az ilyen csatákkal lesz, mert T10-be nyócas hajóval utolsónak lenni, az nem tűnik fel senkinek. De amikor majd top tierként is a mezőny végén kullogsz, akkor azért csökkenni fog majd a karmád rendesen.
#16803 Ha csapattárs lövi, akkor egy kis pötty jelzi a mélyvizit, ha az ellenségé, akkor meg dupla, fejjel lefelé forditott háromszög. -
tutyimutyi2 #16804 Megnéztem magamat én is azon az oldalon és hát elég vicces hogy dd-vel van a legjobb PR-em és a legrosszabb WR-em a CV-vel meg a legjobb WR-em és a legrosszabb PR-em :D -
tutyimutyi2 #16803 Szóval akkor a ázsiai dd-k mélyviziét egy kis ponttal jelzi minden más nemzetét ha van neki azt meg ezzel a háromszög+vonal jelzéssel? -
Kronos79 #16802 Ilyen kevés csatával még ne várj csodát szerintem. Főleg akkor ne, ha eddig nem toltad a pvp-t. Nagyon könnyű megszokni az npc-k mozgását és nehéz utána átállni az élő játékosokéra. Én alkalmanként nyomom a mobilos változatot is és a hajók mozgása ég és föld. A mobilos változatban a hajók forduláskor inkább driftelnek. Nehéz oda-vissza szokni a célzást. -
#16801 Nem kimondottan a nyócasra gondoltam :) Inkább miután kaptam egy dupla citet, és meglátták mennyi hpm van :) Mivel a concealment/firing range arány nem olyan jó mint a Gascogne-on, így eleve szarban vagyok mert a X-es hajók már kilométerekkel azelőtt rám tudnak lőni, mire én lőtávba érek velük szemben. Mindennek a tetejébe még nem volt 2 milkám a conc. modulra sem :( Így az is szivat. :( De nekem eleve nem jön be az Alabama. Valahogy nem adja olyan jól mint a Gascogne. Én valami selejtes Bamát kaptam szerintem :D Mindenki imádja meg isteníti, nálam meg olyan dispersionje van hogy simán kenterbe veri a Gasc. de még a Bism. is. Jó, nyilván nem vagyok nektek mérvadó mert még nagyon keveset játszottam velük, de akkor is fura. 11 meccset játszottam az Alabamával és 15-öt a Gascogne-al. A PR 760 vs 280 a Gascogne javára a wow Stats szerint. Mostanában kezdtem csak el random meccseket játszani, mert már nagyon kevés a co-op által adott xp és credit. :( Úgyhogy rávettem magamat hogy toljam a randomot, már kezdem megszokni :) Elkezdtem a japó dd vonalat, most lett meg a Fubuki de a stock torpokkal fosok kimenni vele :( (6km) Pedig élvezem a dd playt :) Nemrég bementem megnézni a wow-numbers oldalon a statjaimat... hááát :D Nem kellett volna :D Rakás szar vagyok :D De látszik a grafikonon, hogy az utóbbi 1-2 hétben elkezdtem picit fejlődni :) Remélem konstans tudom tartani :D -
Darun #16800 Nekem az annyira nem nyilvánvaló. Persze előfordul velem is, hogy meglátják "kicsi hajó", és megpróbálnak kiszedni, de ha meghúzod magad és nem az első vonalban harcolsz, akkor 10-es csatában nem hinném hogy mindenki arra menne, hogy kiszedje a nyócast. -
#16799 Ezért tartok T6 cv-t, tiszta égbolt felkiáltással :D Bár nem igazán az erősségem, mondhatni alig játszom vele. -
Darun #16798 Ilyet még viccből se irj neki xD -
#16797 "Deep Water" mélyvizi torpedó. Csak csatahajókra, cirkálókra, és anyahajókra jelent veszélyt. DD-k alatt szépen elsuhan :)