22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Az év elején kezdtek el játszani a régi WoT-os szakasztársaim, igy egyrészt előkerültek ismét a nagyon kicsi hajók, másrészt a lemaradt hajókat/ágakat is sikerült felhúznom (angol 4-5-ös cirkálók, orosz hatos dd illetve kihúztam és megvettem végre a Myoko-t). Ezen kivül is szoktam néha T5-ben menni, ha feladatot kell csinálni. Nyilván nem vettem elő minden hajót, de azért kis tierben is megjárattam párat, illetve a kinai ágat is felhúztam T7-ig. Az egyetlen hajó T3-ban, amit semmi pénzért nem vennék vissza, az a Kawa. Szerintem senkinek nem kell mondanom, miért. Azon kivül viszont igazán béna hajót nem tudok mondani. A társaim is szidtak sok hajót, amivel én jó köröket mentem. Ehhez persze az is kell, hogy minden hajót ismerek, hiszen T7-ig mindennel játszottam már, ismerem a képességeiket és a korlátaikat. Az lehet hogy valakinek nem fekszik az a stilus, amivel a hajót játszani kéne, de az sem a hajó hibája. Amikor bejött az angol cirkáló ág, nagyon nem tetszett, aztán ott lett meg először a T9.
    Én is látok olyan játékosokat, akiknek már pár ezer csatából is ott virit a sok tizes hajó, a statjuk is jó (azért általában a 60% feletti WR-t elérni nem lehet csak szerencsével). De azért nem ez az általános. Nekem most lett meg az első tizes hajóm de nem nagyon megyek vele csatába, pedig ellenfélként már mindennel találkoztam, teszt szerón én is kipróbáltam az összes hajót. De egyelőre még a T9-es csatákat se erőltetem, mert nem igazán érzem úgy, hogy a T8-t stabilan tudnám hozni. És forditva sem igaz persze a dolog, attól hogy valakinek nagyon sok csatája van, szintén nem jelenti azt, hogy biztosan tapasztalt játékos már. Hány olyan 10k csatás plájert láttam, akiknek szintén voltak tizes hajóik főleg magas tierben játszottak és még is ilyen 20k körül van az átlagsebzésük. Az alacsony tier azért lenne, hogy az emberek fokozatosan szokjanak hozzá a nagyobb hajókhoz, megismerjék a pályákat, az egyes játékmódokat. De sokaknak még több ezer csata után is arról szól a játék, hogy "bemegyünk oszt lövünk". Ha kiszednek, következő hajó, következő csata. De ugye ilyen csapattársakkal elég nehéz nyerni.
  • Pluskast
    Prémiummal is nagyon csúnyán meg tudod szívni T9 felett, és őszintén szólva még ha mész egy jó kört akkor sem hoz annyit a konyhára, hogy azt mond megéri hosszú távon bevinni csatákba. Persze ha veszel ötezer aranyért állandó festést rá, akkor lesz belőle egy prém hajó.
  • ozimak

Kettő ilyen egymás után... Első Alabama-val, második Gascogne-al... Természetesen semmi közöm nem volt a gameplay-hez. Mondjuk éreztem is magamon, hogy nem fog most menni, de azért ez egy szívlapáttal még rátett. T10-nek külön kellene mm amiben csak ők játszanak. T9 még talán. De ez egy vicc. Itt kb olyan rng kell hogy nyomot hagyjak a meccsen, hogy olyan csak havonta 1x van. Múltkor Bismarck-al sikerült, de kellett hozzá egy jó csapat is. Most még párosult egy teljesen inkompetens csapattal is... hát borzalom. Konkrétan nekem kellett (volna) supportolnom a G. Kurfurst-öt a capben Sokáig éltem egy Gearing, egy Grozovoi egy Alsace és a teljes megmaradt midway (2 bombázó 2 torp. raj) tűzerővel szemben. A két meccsen legalább 3 mill. pot. damage-em volt. Nem szólt semmi másról a két meccs mint a: Na most megpróbálok valakire rálőni... *lövés*... Detected!... Detectedx1... Detectedx3... Detectedx5... Disengage... Fél hp-m oda... Nem lő... Még mindig öten lőnek rám... *Detected! eltűnik* Oké akkor megpróbálom ott a másik oldalon, addig heal. Ugyanaz... csak közben a fél csapatom halott. És ez megy a T8-as hajóimmal általában. Ha esetleg ad T8-as mm-et akkor meg folyamatos focus fire, CV focus, ohne support és kb. ugyanez a vége. Semmi szerencsém nincs ebben a játékban. Tényleg vért kell izzadnom (T7 felett), hogy valami értelmes eredményt és úgy általában véve élvezetes meccset tudjak produkálni. Lassan meg lesz a 800k átlag pot. dam. is
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.06.26. 21:53:41
  • Trucker39
    Ez így ebben a formában nem igaz. Mármint az, hogy alacsonyabb tier-ben a hajók béna szarok. Vannak gyengébb hajók, de nagyon sok erős hajó van a saját tier-jében. Maximum azért érződnek gyengébbnek, mert berakja őket két szinttel magasabb csatába, ahol már tényleg gyenge. T10-ben ugye ilyen nincs. Van helyette nagy halom tapasztalatlan játékos, aki azt hiszi, hogy majd a frankó T10 hajója majd egyedül megfogja nyerni neki a csatát. Nem fogja. Ha sok időt kihagyok valami miatt a játékban, napokig be sem teszem a lábam magasabb tier-be, mert sok hasznomat nem látnák. Oda csak olyan menjen szerintem, aki a kellő ismeretek mellett, nincs úgymond berozsdásodva. Első pár csatát nem ajánlatos egyből ott kezdeni bemelegítés gyanánt.
  • gergod
    Nekem 3900 csata utan van 12 Tier X hajom - es akkor mi van? Szeretem is hasznalni oket, mert nem olyan bena szarok mint az alacsony szintu hajok.
  • carp3tm0nster
    Én imádom a hajókat, maketteket is csinálok, de azért nem lépnék be egy csatába,hogy fel-le úszkáljak a hajóval és gyönyörködjek bennük. A 0 csatás prém hajósokat én is szeretem, az ember azt hinné első ránézésre, hogy jó lesz a meccs, de nem. Sajnos orálszex van olyankor nagyon is.
    A rohanást T10-be én se értem, van jópár T10-es hajóm, de mostanában T4-T8 között szoktam menni. Lentebb még mindenki nagyon bátor és rohan előre, ergo van fun és dmg. T10 felett ha BB-vel megyek, akkor igyekszem supportolni, ergo kapom a focus fire-t, ha CA-val akkor a mi BB-ink hátul kempelnek... Nem könnyű.
  • Darun
    Mondjuk azért annyiból jobb a WoWs, hogy itt a signalokkal valamennyire lehet ezt kompenzálni. A credit növelés-szerviz költség csökkentős signalokkal prém fiók nélkül is lehet veszteség nélkül futtatni a nagy hajókat. Persze, egyrészt azért találták ezt ki (ahogy a WoT-ban is), hogy akinek meg vannak a top járgányok, azok is lemenjenek alacsonyabb tierbe, illetve az emberek vegyenek prém hajókat/tankokat, amikkel szintén lehet pénzt farmolni. Mondjuk az is egy érdekes kérdés, hogy miért sietnek az emberek annyira T10-be? A napokban több olyan játékost is láttam, aki 2k csata alatt már T10-es hajókkal ment illetve olyanokkal is, akiknek 5k csatából 8!!! T10-es hajójuk volt. Azt hogy? Meg mé? Jó, az első kérdésre nyilván tudom a választ, free xp-t konvertált. Nekem még mindig az a kedvencem, amikor Pistikéék bejönnek a frissen vásárolt T8-as prém hajójukkal és 0 tapasztalattal nekiállnak flangálni a pályán. Aztán se pálya ismeret, se hajó ismeret, se csapatjátékra való hajlandóság. Most hétvégén történt egy csoda, top tier voltam Charles-al. Betett hozzánk egy Torpitzet, aki szó szerint annyit csinált, hogy a kezdőn kifordult oldalra és jobbra-balra hajókázott. És mondom, top tier volt! Ketten végeztek mögötte, de ők még a csata elején meghaltak, neki a közel 20 perces meccs nem volt elég ahhoz, hogy értékelhető eredményt felmutasson. Kérdés: ha top tierként semmit nem tesz hozzá a csatához, akkor mit csinálna tizes hajók ellen? Igazából azt sem értem, az ilyen minek játszik? Mert átlagosan a csaták 55%-ban veszit, ha nem, akkor se sokat tesz hozzá a győzelemhez. Mi motiválja az ilyen játékosokat arra, hogy ezer csata után is belépjen harcolni? Mert azt nem hiszem el hogy azért, mert 100 csatánként egyszer olyan szerencsés együttállás van, hogy az rng is beadja, az ellenfél is bénázik és ő is jókor van jó helyen.
  • carp3tm0nster
    Azért, hogy vegyél prémet. Egyszerű logika. T8-től felfelé normál fiókkal eléggé ráfizetős a játék.
  • Pluskast
    Sajnos ugyanaz a baj alapvetően ennél a játéknál is mint a WOT-nál. Ugyan az a cég csinálja, ugyanazzal a felfogással. A Wotot abbahagytam, pedig azt is zárt bétásként kezdtem. Utána jöttem át ide, itt is zárt bétásként kezdtem, de ez a játék is megy el a szar irányba. Például csak egy dolog. Mi az istenért kell, hogy a T10-es hajók (ahogy a wotban is) javítása olyan istentelen drága legyen? Nem értem mi az értelme, pláne úgy, hogy, ha sok T10 játszana akkor mehetnének egymás ellen. Miért kell alapvetően büntetni a játékost azért mert a legerősebb hajóval akar játszani?
  • Kronos79
    WG-ék sosem fognak összehozni egy normális MM-et franc se tudja miért. A tankosba az 1.0-val hoztak új MM-et. Maradt volna inkább a régi. Ott ugyanez a probléma, mint itt: T8-asok majdnem konstans T10 ellen mennek. Mondjuk ott nehezebben sebzel tízest, mint itt. Nem is toltam már vele vagy fél éve. Abból elég volt, itt meg még nincs nyolcasom.
  • Darun
    Akik nem tegnap kezdték a játékot, azok tudják, hogy működik ez. Tőlem azt mondanak, amit akarnak, úgy sem hiszek nekik. Most a hétvégén százas nagyságrendben álltak a cirkálók T8-ban. Nekem senki nem meséli be, hogy rajtunk kivül még is csak 3 nyócas, 4 kilences hajó volt, az összes többi tizes.
    Alapvetően szeretek én is összeesküvés elméleteket gyártani, de ha azt nézzük, hogy a WG milyen lusta, aligha hinném hogy azon dolgoznának éjjel nappal, hogy olyan MM-et hegesszenek össze, ami szándékosan szopat bizonyos játékosokat. Szombaton mentem 6 csatát, az első ötöt csatahajóval nyertem, a hatodikat cirkálóval buktam. Tegnap mentem 2 csatahajós kört, bukta, mentem egyet cirkálóval, nyertünk. Nem volt kedvem cirkálózni, igy inkább kiléptem. Van, amikor nem ad be egy hajót/hajóosztályt/tiert, olyankor nem kell erőltetni.
    Én azt is megértem, hogy aki átlagos vagy jobb játékos, az nem szivesen játszik, ha szopatja a játék. Mondjuk kevés olyan játékost láttam, akinek jó volt a statisztikája, de alacsony a WR értéke. Ott van ellenben fater, aki borzalmasan játszik (tankot is meg hajót is) és 50% felett van a nyerésije. De akinek 50% felett van, azt nem feltétlen értem. Persze, nem könnyű megszokni vagy elfogadni, hogy sokszor a csapat inkább hátráltat a győzelemben, mint hogy segitene, ezt én se szeretem, meg mindenki győzni jön (mondjuk sok csapatnál ez erősen megkérdőjelezhető, de ebbe most ne menjünk bele). De egy átlagos képességű játékos, aki azért rinyál, mert "csak" 52% a nyerésije, az mit csinálna, ha tényleg szopatná a játék és folyamatosan vereségekbe tenné be?
    Én az ilyen fejlesztői videókat meg egyéb parasztvakitásokat nem is szoktam nézni/olvasni. Egy olyan fejlesztő csapatról beszélünk, akik úgy adnak ki "javitást" egy játékhoz, hogy betesznek 3 madarat egy pályára.
    Az éjjel volt egy kis időm, belenéztem a "június 5 legnépszerűbb signalja" videóba. Komolyan a Juliett-Charlie van az ötödik helyen? Úgy tűnik nem csak a WG-re férne rá egy kis matek korrep.
  • Pluskast
    Az MM is megér egy misét (megint). A legújabb mellékzönge, hogy ha T8-as hajóval mész be garantált, hogy T10-es hajók közé tesz. Na mármost nem is tudom talán a kettővel ezelőtti patchben harangozta be nagy boldogan Dasha, hogy jaj de jó átdolgozták az MM rendszert, mostantól úgy szól a történet, hogy az MM először megpróbál a saját tieredbe berakni, és ha az nem megy akkor rak be eggyel vagy kettővel magasabb tierbe. Ehhez képest például a nyolcas hajóimmal már egy hete nem láttam olyan csatát, hogy az MM a saját tieremben tenne be. Érdekes módon nyolcas alatt ez megy, de afelett nem.
  • ozimak
    Elég jól megfogalmaztad a lényeget. De sajnos mégis ez az elfogadott standard a játékosok teljesítményének "mérésére". Itt se az számít már senkinek, hogy jól szórakozzon a játék közben, hanem hogy minél nagyobb (már ahol) számokat nézegethessen a meccs végén és a stat oldalán. Csakúgy mint mindenhol a játékoknál (fps pl.).
  • carp3tm0nster
    Én azt mondom persze, kihasználták 100%-on a játék adta lehetőségeket ezt elismerem, de ezzel megölték a JÁTÉK-ot...
  • Caliph
    a játékban benne van a lehtőség,játszották ezt annó régebben is,hogy folyamatos füstben álltak divíziók. valamit terveznek változtatni a radaron,lehet a füstbe is belenyúlnak
  • ozimak
    Pedig ők a PRO-k Láttam élőben... tényleg brutális volt.
  • carp3tm0nster
    erre csak annyit, hogy szánalmas gameplay...
  • Darun
    Akkor még szerencsés volt, pár hete az egyik szakasztársam behozta a Bismarckot, persze kaptunk egy amerikai AP bombás CV-t. Rögtön rá is repült és egyetlen támadással kiszedte full HP-ról.
    Hogy a légvédelem hogy működik, azt én se tudom. A Cleve mostani légvédelme annyira nem ér semmit, még def AA-val sem, hogy ennyi erővel ne is legyen rajta. Amig T6-ban senki nem mert a közelembe jönni, addig T8-ban kiröhög a CV, mert ha 3 gépét leszedem, akkor már sokat mondok. Pedig megint AA-ra lett kihúzva, de igy nem látom semmi értelmét. Ráadásul még a bombázók is telibe találtak, miközben ment a def AA. Köszi RNG.
  • Caliph
    gearing minotaur worchester division : folyamatos bombázás,folyamatos füstben állás,itt az új op felállás :D

• ozimak
    Mostanában én is szopóágon vagyok :) Tegnapelőtt 2 meccset mertem játszani Bismarck-al, T10-be dobott be. Egész faszán sikerült mind a kettő. Na... ezen felbuzdulva tegnap játszottam 4-et 3 totális vereség volt és csak egy győzelem. Az is nyögve-nyelve focus fire elől menekülve, 35%hp-val mentem neki a pálya másik felén, két T9-10-es cruisernek meg egy Tirpitz-nek. Az volt a szerencsém, hogy volt velem egy Gearing aki spottolt meg torpozott rájuk. De a másik 3... Hát az valami borzalom volt Folyamatos focus fire, majd egy jó kis AP bombing 2 teljes squaddal a fejemre... totál telitalálat. Én nem tudom az AA-m mit csinált (felengedtem a repcsit is ráadásul), de hogy egy darab gépet nem tudtam leszedni az is biztos. 90%-ról olyan 20%-ra bombázott egy salvo-ból. Olyan 40k körüli sebzéssel... hát mondanom sem kell, sokáig már nem éltem. Support sehol... Mindenki csak áll mögöttem egy helyben... még csak nem is lőnek. Várják, hogy engem szarrá lőjenek. Nem esik le nekik, hogyha engem elveszítenek akkor kiesik az egyik legjobb (nem személyesen én hanem a hajó) BB-jük... a 4-ből. Legalább egy kicsit megszakítanák a fucus fire-t, de neeem. Inkább kihasználja mindenki hogy advance-elni tud amíg engem szarrá lőnek. Néha komolyan olyan érzésem van, mintha nem is lennék a csapatommal egy csapatban Nincs DD/CV spot, nincs CV/CA AA, nincs semmilyen support. Mindenki magáért van, magára vigyázzon azt jóvan... ez most a divat azt veszem észre.
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2018.06.21. 15:51:02
  • Pluskast
    1000 csata?? Az szép :D :D Amúgy már én is úgy vagyok vele, hogy ha az első 5 csatából egyet se nyerek akkor arra a napra befejezem. Ilyenkor felesleges erőltetni, mert tuti, hogy aznapra felültetett a játék a szopó rollere.
  • Darun
    Ezt rögtön meg is tudom cáfolni neked. A volt WoT-os szakasztársaim év elején kapcsolódtak be a játékba. T2-től folyamatosan ott voltam velük, segitettem nekik a fejlődésben mind szakaszozással, mind tanácsokkal. Az egyik 60%-os WR-től indult ( kb 2-300 csata után volt neki ennyi). Most hogy már elérték ők is a T8-at, egyrészt folyamatosan T10-be pakol be minket, másrészt folyamatosan kapjuk a lemmingeket, a csapatjátékra képteleneket. Sok a megalázó vereség (kihal a csapat, miközben 1-2 hajót tudunk csak kilőni) Szép lassan közeledik a győzelmi aránya az 50%-hoz. Nekem is vannak szopókás napjaim, olyankor nem is erőltetem a dolgot. Tegnapelőtt volt egy olyan csatánk, ahol az ellenfélnél 2 ranked egyes divizió volt (persze három fős), nekünk volt egy ranked ötös játékosunk. Persze lehet összeesküvés elméleteket gyártani, hogy a MM igy meg úgy, de pont a mostani Dasha kérdez-felelekben szerepelt, hogy még arra sem képesek, hogy be lehessen állitani hogy valaki nem akar epicentert menni, mert túlságosan leterhelni a MM-t. Akkor mennyire terhelné le az, hogy skill alapján szétválogassa a játékosokat? És ha ez még is igy történik, akkor miért van az, hogy sok, a statisztikája alapján jónak tűnő játékos pont akkor béna, amikor velünk van egy csapatban? Engem is baromira zavar, mikor a csapat hőbörög, hogy miért nem megy előre/spottol a dd. De ha én vagyok dd-vel és előre megyek, a kutya nem supportol. Vagy nekik nem kell spot? Ők nem győzni jönnek be, csak lövöldözni kicsit? Aztán hogy ellenfél e vagy csapattárs az mindegy, lőnek akire tudnak. És végül elrettentésképpen: nemrég találkoztunk olyan Ranked 1-es játékossal, aki több mint 1000 csatából érte el a Ranked 1-es szintet. "De legalább kitartó"
  • ozimak
  • Pluskast
    Én az elmúlt öt napban egyetlenegy csatát sem nyertem. Komolyan. Sokszor az az érzésem, hogy a rendszer győzelmeid/vereségeid százalékos arányában sorsol össze másokkal és minél lejjebb vagy arányaidban annál rosszabb társakat kapsz. Az elmúlt napokban olyan alapvető hibákat vétő, agyhalott társakat kaptam, hogy az hihetetlen. A top az volt amikor a colorado a scharnhorst ellen belement egy 1v1-be és 3 km-ről párhuzamosan haladva elkezdett csatázni vele. Aztán amikor természetesen a scharnhorst kilőtte a torpedóit és ebbe belepusztult a colorado, akkor a drága látos játékos még benyögött egy WTF beírást. Hetes szinten nem tudta, hogy a scharnhorst képes torpedót lőni. Döbbenet, hogy miket művelnek az emberek ebben a játékban......
  • Darun
    Mentem 6 csatát, 5 vereség. Szóval jah, nem sokat segitett (mellesleg, az év eleje óta nincs előfizetett prémem, csak amit a játékban lehet szerezni)
  • Trucker39
    Rajtad aztán sokat segített a 3 nap premium. Ha lenne olyan (bár lehet hogy van is) Lifetime-s lennél. :)
  • Darun
    Ma beléptem a játékba és rögtön kaptam 3 nap prémet. Az watt!? Néztem a honlapot, de semmit nem találtam erről.
  • voivod32
    Biztos jó , de én egyszerűen szerelmes vagyok Karolinába! :D A kiforduló hajókkal meg az a helyzet, hogy ha lövök, csak akkor adok full salvot, ha teljes broadside-ot mutat az ellenfél ,és nincs túl messze. Egyébként, mindig egyesével sütöm el a lövegeket, kicsit mindegyiket más helyre irányozva, így 1-2 találatom minden töltésből van.
  • voivod32
    Látok, rengeteget, van 9-es hajóm is. Én szeretem őket, főleg ellenfélként. Jól rommá lehet lőni őket! :D
  • Darun
    Mondjuk az amcsi csathajókat (érdekes módon) pont orrban szoktuk a leggyakrabban citadellázni.
    Én spec nagyon kevés hajóval szoktam "kempelni", és a kevés kivétel pont nem az amcsi bb ágon van. Sőt, emlékeim szerint a Rizsaliőn kivül nem is nagyon volt még más ilyen hajóm. Az igaz, hogy az amcsi ágyúk pontosak, de azért egy nem kezdő játékosnak elég szokott lenni az a 10-15 másodperc, amig a lövedék tőled hozzá ér, hogy kiforduljon.
    A Bismarck-al az a baj, hogy nehéz neki citadellt lőni, de úgy is nehéz meglőni, hogy ne sebződjön. Cserébe jóval mozgékonyabb, mint a többi csatahajó a tierjében, a lövegei alig pontatlanabbak viszont a gyors toronyforgás miatt manőverezés közben is sokkal könnyebb célozni mint pl Carolinával. És ezért csak egy cső hátránnyal kell fizetnie. A másodlagosait sztem már mindenki ismeri, viszont mivel a légvédelem gerincét is a nagy kaliberű lövegek adják, a légvédelme is -összességében- jobb mint a Carolináé. És ha ez még nem lenne elég, van rajta hydro.
  • carp3tm0nster
    Hidd el, rengeteg ilyen campelő BBket fogsz látni T8-tól felfelé. Elszomorító.
  • voivod32
    Aki a North Carolinával (Vagy bármilyen csatahajóval) állva lövöldöz, az egy fütyi.(Már csak a torpedóveszély miatt is, plusz 1000% esély a kigyújtásra.) Pont azt szeretem benne, hogy iszonyat jól fordul,és halálpontos. Jó a kilövési szöge, két szakaszban szoktam az ágyúkat elsütni. Először a két elsőt, aztán, amikor az ellenfél tüzel, fordulok, ezzel lőpozícióba hozom a hátsó löveget, plusz megcsinálom az elkerülő manőver felét is, majd visszaállok egyenesbe. A hajó eleje igencsak kemény, egyedül, a gyújtás jelent komoly veszélyt.Soha nem adom el!
    Ha a Bismarck olyan mint egy pogo a Panterán, akkor az én hajóm lesz, egyébként sem terveztem a német BB ágon tovább menni. Fucking Hostileeeeeeeeeeeeee! :D
    Utoljára szerkesztette: voivod32, 2018.06.14. 10:15:14
  • Caliph
    Próbáld ki a Nagatot secoundaryre specelve :D egy élmény :D
    Aztán majd az izumotól megy el a kedved :D De a Yammi kárpótol mindenért :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.06.13. 18:50:30
  • carp3tm0nster
    Az amcsi BBk esetén megfigyelhető T8-tól felfelé, hogy bevett játékstílus az arccal az ellenség felé, állva esetleg tolatva lövöldözni. Nagyon gyermetegnek tartom. Bismarck-ban az a legjobb,hogy olyan a hajó, mintha bemennél pogózni egy pantera koncert közepébe. Kimaxolt másodlagossal olyan szinten FUN a játék vele, hogy a bukott meccsek is megbocsájthatóak. Sosem adom el :)
    Az Amagit volt szerencsém kimaxolni egy régi Ranked season alatt, nagyon élvezetes. Az izumo egy igaz szopóroller, rettenetesen gyatra egy hajó, gondolom azért rakták csak be, hogy a Yamato előtt még taknyosra szívassák a játékosokat.
  • Darun
    Az amcsi bb ág szerintem is jóval gyengébb. Bár ezt próbálták azzal kompenzálni, hogy növeltek a lőtávokon. Bár papiron a japó hajók dispersion-je kisebb a valóságban a szélrózsa minden irányába elszállnak a lövedékek. Ettől függetlenül nem nehezebb velük célozni, mint az amcsikkal, hiszen azoknak meg a lomha AP lövedékek miatt simán kifordulható a lövésük. És maguk a hajók is rémesen suták. Igazából a Kongo-t is csak a japán szélrózsa lövedékei teszik használhatatlanná a random függvényében.
    Most, hogy főleg T8-as hajókkal megyünk (tizes csatákban) elég sok amcsi cirkálóval találkozunk. Mondjuk főleg Desikkel. A lőtávjuk tényleg ratyi, deilyet azért láttunk már máskor/máshol is. Pl. japó cirkálók, régi stock Fuso, Monarch, angol cirkálók. Azt nem is értem, hogy voltak képesek a Kawa-t a játék kezdete óta úgy hagyni. Szinte mindenki más kapott lőtávnövelést, ő meg lassú, kicsi a lőtávja és olyan könnyű citadellt lőni neki, hogy már előre sajnálom őket, amikor meglátom csatában. (talán az egyetlen hajó, amit semmi pénzért nem vennék vissza) A Nagato max azért tűnhet gyengének (a szórásán kivül), mert előtte a Fuso és utána az Amagi is nagyon jó. Pont a Nagato miatt vagyok én is elmaradva kicsit a japán bb ággal, de én még mindig inkább őt választanám, mint a Colo-t.
  • voivod32
    Az igaz, hogy lassú, de iszonyat szívós, és pontos. De számokmra a csúcs csatahajó, a North Carolina. Bismarck még csak most jön, de NC-ben hajózva, a Bismarck nem tűnik túl félelmetesnek.
  • carp3tm0nster
    A baj az, hogy nem kapsz BB support-ot. teszemazt mennek előre a saját DD-k, te mész utánuk támogatni őket, de a saját BB-k ennek ellenére meg sem moccanak. Tegnap szinte minden meccs hasonló módon zajlott. Az ellenfélnél persze rendesen működtek a csapatok. Majdnem minden meccs úgy ér a végéhez, hogy csak BB marad nálunk, nem ritkán full HP-n.
    A Nagato nekem nagyon bejött, távolra is. A Colorado-val meg mire odeérsz, ne adj úristen máshova kell odaérned... Esélytelen.
  • voivod32
    Az a borzasztó nagy baj vele, hogy iszonyat kicsi a lőtávja,(tier 9-ben 15, 4 km) és emellé nagyon lomha, rosszul fordul. Ezt mindenki tudja, és amint detektélnak, 4-6 hajó vesz célba, miközben te nem tudsz visszalőni, még vagy 2-3 kilométer híján. Esélyed sincs. A nagato, meg azért utálatos, mert hiába van irtózatos tűzereje, de olyan pontatlan, hogy muszálj közelharcolnod vele, ha el is akarsz találni valamit, viszont akkor szarrá égetnek. A Colorado ezerszer többet ér a saját tierjében.
  • carp3tm0nster
    valami kis angling csak belefér :)
  • silverchain
    Csak ha nem mutatsz broadside-ot, akkor lefelezed a dps-ét. Choices, choices...:)