22427
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • asolyom
    Én most vettem meg az Albermarle-t a brit ágon. A Devonshire és a London tetszik, a Surrey viszont számomra egy teljesen átlagos "tucat" hajó volt, el is adtam, mikor végeztem vele.
  • davidbog
    Biztos különösen nagy igény volt rá... Ha már normálisan balance-olni nem tudnak akkor fossák magukból az újabbnál újabb hajókat. Úgyanúgy mint a WoT-ban a harckocsikat. Csak itt még annyira se fognak elfogyni a lehetőségek mint a harcjárműveknél mert egy-egy hajóosztálynak sokszor 10-20 előterve is volt mire kiválasztották azt amit később megépítettek és hadrendbe állítottak.

Vannak olyan hajók amik már fél éve teszten vannak: Siegfried, Odin, California, Mainz. De van olyan is ami egy éve: Hayate japán tier 10 DD. Majd a 9.3-ban kapjuk meg.
    De amíg ezek bekerülnek addig csinálnak újabbakat. :D Csatahajóknál ezek az átfegyverzett BB-k jönnek most. Igaz hogy pont az új fegyverzet a gyenge pontjuk, de nem baj, az nem fontos.

9.3-ban acélért a Design A-150 (Super Yamato), jön Shikishima néven. A hajótest maradt a Yamatoé csak a fő és másodlagos fegyverzet változik. Oké, bár elvileg az övpáncél is vastagabb lett volna valamennyivel,e a torony frontja 140 mm-el az oldala pedig 25 mm-el (a játékban lévőhöz képest 45 mm-el). A másodlagossal nincs baj az jó úgy ahogy lesz. De főtüzérségnél valahogy a 35 másodperces újratöltés és a 6 lövegcső nem tűnik biztatónak. Hiába magas a lövedékenkénti sebzés: 19400 (ami amúgy aránytalanul magas a többi lövedékhez képest, ~1950 kg-os AP lövedékhez ~17500-as sebzés illene), attól még a 6 cső az kevés. Ezértz egy salvóból kiosztható sebzés is kicsi marad és a DPM is kicsi marad. Konkrétan szánalmas 200k, töltésgyorsító és adrenalin rush nélkül a DPM-je a Super Yamatonak.. Ugyanilyen feltételek mellett a Yamatoé: 266k, Monatana: 324k, a többi tier 10 BB-nek a Yamato és a Monatana közt van a DPM-je, kivéve a Kremlint aminek elég hitvány 237k. De a 200k még a Kremlinétől is nagyon elmarad. Ráadásul a szórásképe is teljesen megegyezik a Yamatoéval, ami amúgy kiváló a BB-k közt, de a 6 csőhoz még mindig túl nagy lesz.
    Arról nem is beszélve hogy a Fuse Arming Thresholdja a 20"-eseknek iszonyatosan magas. Ez azt jelenti hogy milyen vastag péncélzatot kell átütnie hogy aktiválódjon a gyújtó, ha ennél kevesebbet üt át akkor overpen. A 16"-eseknek 68 mm a 18"-eseknek 76 mm, ezeknek a 20"-esnek meg 170 mm.
    A relatíve kicsi csőtorkolati sebesség (730 m/s) miatt a ballisztikája se jó a lövedékeknek, kb az amerikai 18"-esek szintjén van ami a tier 8-10 lövegek közül a második legrosszabb ezen a téren.
    Oké, még tesztszerveren van és változhatnak a paraméterei, de ez a főtüzérség több sebből is vérzik és én kétlem hogy egynél többet is orvosolnának. Ettől függetlenül a gyűjteménybe kelleni fog. :D

A Champagne ami egy Gascogne francia tripla 16"-es lövegtornyokkal már használhatóbbnak tűnik. Hátránya hogy a páncélzat plating része (a borítás, a páncélzat legkülső része, amivel a környezet víz, levegő stb éríntkezik) csak 25 mm vastag tehát a HE és az SAP lövedékek könnyebben fogják sebezni mint a többi BB-t. (Az "all or nothing" BB-knél ez általában 32 mm körül van az inkrementális páncélzatú BB-knél pedig néhol az 50-60 mm-t is eléri, sőt egyes hajókon bizonyos felületek még ennél is vastagabb páncélzattal rendelkeznek.)
    A másik problémás pontja a hajónak a tűzereje. Nem annyira gyenge mint a Design A-150-nél, de a salvo damage és a DPM ennél is kicsi. Viszont ezeknek a francia 16"-eseknek jó lesz a szórása, elvileg egy Alaska, Azuma szintű szórásképet ígértek. Illetve a magas 850 m/s-os csőtorkolati sebesség miatt jó lesz a ballisztikájuk is.
    Talán érdekesség hogy a franciák valóban gondolkoztak azon hogy a leendő Alsace-osztályú csatahajóikat 3x3-as elrendezésű 406 mm-es lövegekkel szereljék fel (No 2 tervezet). De mivel teljesen új löveget kellett volna tervezniük a hozzá tartozó teljesen új lövegtornyokkal együtt, inkább a már meglévő és gyártás alatt lévő 380 mm-es lövegek és quad tornyok mellett döntöttek hogy időt és pénzt spóroljanak. Megnövelték a hajó hosszát, teljesítményét, övpáncélzat vastagságát és a másodlagos fegyverzet mennyiségét és ez a verzió lett az No 3 tervezet. Ezt az No 3 verziót láthatjuk a játékban mint a tier 9-es Alsace.
    A Champagne nem igazán érdekel, viszont az No 2 tervezetű Alsacet nagyon szívesen látnám a játékban. Valószínűleg fogom is csak idő kérdése. :D
  • davidbog
    Lehet te se tartod OP-nak a Kremlint, én se. De ez nem számít, hanem az, hogy a WG annak tartja, mert ők változtatnak rajta. Úgyhogy a 9.2-ben szépen meg is kapta zsinórban a negyedik nerfjét...
    - 8.9-ben 1580 kg-ról 1373 kg-ra csökkentették az AP lövedékeinek a tömegét emiatt kapott -1000 sebzést, +0,2 másodperc repülési időt 18 km-re és minden távolságon kb -35 mm átütést. A HE-jének a gyújtási százalékát csökkentették 2%-al.
    - 9.0-ban a AA lövegeinek a HP-ját felezték meg, hogy jobban pusztuljon a HE spamben és könnyebben tudják támadni a CV-k
    - 9.1-ben a szórásának a szigma értékét csökkentettlk 1,90-ről 1,85-re
    - 9.2-ben a szórásának a szigma értékét csökkentettlk 1,85-ről 1,80-ra
    A lövedék nerf engem különösen bosszant, mert teljesen történelmietlen hogy egy 1949-es tervezésű löveghez kb 1. vh szintű AP lövedék van rendelve, úgy hogy ráadásul a collectionben van infromáció az 1949-es tervekről.
    Összességében nem olyan vészes nerfek, de ha ennyit kell rajta nerfelni akkor minek vannak a szupertesztek? Pláne annak fényében hogy egy-egy ág 4-5 hónapig szuperteszten van és még legalább ennyi ideig belső teszten. Az meg különösen csodás hogy pár nappal a játékba kerülés előtt növelték a szigmáját 1,80-ról 1,90-re.
    De a Sinop is hasonló mennyiségű apró nerfet kapott. (A 9.2-ben még több mint 10 másik hajó is, csak azokat nem balanceolják 3-4 patchen át folyamatosan.)

Ez a szánalmas ranked játékmód amúgy pontosan megmutatja hogy tier 10-ben mi az ami OP: a Smolensk és a Venezia.

Végig toltam az olasz cirkáló ágat, hát igen igencsak jó az egész ág. Nagyon gyorsak, kivíáló ballisztikával, egész jól fordulnak és van rajtuk speckó füst is. Vannak tulajdonságaik amiben gyengék, mint például a nagy kaliberű légvédelem. Az álcájuk és a toronyforgásuk se kiemelkedő. Egyetlen egy dolog van ami számomra nagyon hiányzik róluk az pedig a szonár.

De az SAP lövedék az ami irdatlanul OP. a 203 mm-es SAP-knek 54 mm az átütésük, az a lényeg hogy olyan helyen kell eltalálni a célpontot ahol az effektív védelme ennél kisebb. A legtöbb esetben nem kell különösebben "célozgatni". A rombolóknak eleve esélyük sincs ellene. Könnyűcirkálóknál néha még a citadellát is átüti, de mondjuk tier 7 felett már nem. Nehézcirkálókat és "all or nothing" BB-ket a citadella páncélzaton kívül kell eltalálni: orr, tat, hajótest felső része, felépítmény. Egyedül az inkrementális páncélzattal rendelkező 1 vh-s és német, illetve orosz BB-k ellen van gondban az SAP. Vagy ha a célpontok be vannak szögelve. De ilyenkor sincs esélytelen helyzetben a játékos. Ilyenkor kell "célozgatni", tehát úgy lőni, hogy a felépítményt találja el a lövedék, az a legtöbb hajónál 19-25 mm vastag ott átüti (nehezítő tényező, hogy a lövegtornyok útban lehetnek és megfogják az SAP-t, illetve 10-12 km-ig lehet ezt hatékonyan csinálni afelett már nagy túl nagy a szórás). Szituáció függően szóba jöhet mér az orr és a tat is célpontként az inkrementális páncélzatú hajóknál mert ezek se feltétlenül jól páncélozottak, hajó függő.
    A Brindisit már OP-nak tartom, a Venezia meg egyenesen undorító a 15 löveggel.

Illetve a brit nehéz cirkálóknál a Drakenél járok.
    Lassúak és lassan fordulnak a többi nehéz cirkálóhoz képest. Illetve a kilövési szögük se túl jó kb 2*40° holttérrel rendelkezhetnek, olyan angolos.
    De jó az álcájuk, van rajtuk felderítő repülő és lehet egyesével lőni a torpedókat. A HE lövedékeik pedig a legjobbak. Már a a 203 mm-es HE lövedékeik is nagyon jók ebben a kaliberben, mert ezeknek a legnagyobb a sebzésük és a gyújtási esélyük is. A 234 mm-esek pedig a legjobb HE ami cirkálókon van, ha nem számítjuk cirkálóknak a csatacirkálókat/large cruisereket. Ezek az erős HE lövedékek kompenzálva vannak az újratöltéssel, tehát nem fognak 8,6-10 másodpercenként sortűzeket leadni, mint egy Buffalo, Hindenburg, Saint Louis, de szerintem nem olyan vészesen lassúak. Igaz, nekem cirkálókon eleve jobban bejön a nagyobb újratöltési idő, mint a megymagköpködés.
    A lövedékek ballisztikája átlagos, mint ahogy a légvédelmük is.
    Az erős HE lövedékek mellett nagy előnyük még a HP visszatöltő. Már tier 5-ben is van nekik. Tier 7-ig standard, viszont tier 8 és felette már "super heal"-jük van. Természetesen a saját HP-jukkal arányosan, tehát nem fognak másodpercenként 1,5-2000 HP-t visszatölteni mint a Nelson, Lion vagy Conqueror hanem "csak" 1050-1250 HP-t. Természetesen ezekből a "super heal"-ekből eggyel kesebb van mint a normálból, hasonlóan mint a brit BB-knél.

A szovjet BB és a francia DD ág csalódásai után nekem kellemes meglepetés lett az olasz és az angol nehézcirkáló is ezeket csak ajánlani tudom.
    Már itt vannak a svéd rombolók, ezek se tűnnek rossznak.
  • whiskeyman
    Clan Battles

From April 15 to June 8, the 9th season of Clan Battles will be held. Battles will be played on tier X ships of all classes in a 7 v 7 format.
    Due to the addition of aircraft carriers to this season of Clan Battles, we will introduce a new rule to limit the number of ships in battle: clans can go into battle with either 1 aircraft carrier or 1 battleship in the team.

Nem sokat vártak a következővel. Kicsit át kell szervezni a csapatokat :D
  • Caliph
    több hajó légvédelmi tüze nem adódik össze hanem valami handicap van rajta,különben ledarálnának mindent az égről :D
  • asolyom
    Pont ez hiányzott már csak ebből a játékból. Amúgy is egyre inkább azt érzem, hogy a CV-k a leggyengébben balanszolt hajók a játékban. Ha top tier vagy akkor azt csinálsz, amit akarsz, ha bottom tier, akkor meg szenvedsz, mint a kutya. A múltkor a klán társsal mentünk mindketten Devonshire-ral, és volt még mellettünk egy Monarch is. Jött egy Lexington rakétás raj, belém 8k vágott, a társamba 10k-t. Repülőt gyakorlatilag így hárman is alig bírtunk lelőni.
  • Kotomicuki
    Kell a zsé, amíg a tengeralattjárók megérkeznek...
  • Caliph
    jön egy T10es prem cv és a repülők AP rakétákkal :D
  • lonvard
    Végre egy olyan film, ami arról szól, hogy megyünk a konvojban, és jönnek a félelmetes tengeralattjárók. Hogy nem jutott ez még eszükbe? Talán mer az a hülye Das Boot szépen bemutatta, hogy valójában a tengeralattjáró személyzete volt a legnagyobb szarban. :D
  • Caliph
    már megint a hős amcsi kapitány és a gaz civilgyilkoló nácik :) persze jónak tűnik,valszeg moziban nézős lesz :D persze ha nem húzzák le a kritikák ,ritkán nézek premierben filmet :D
  • lonvard
    Na, konvojos-tengeralattjárós film, Tom Hanks főszereplésével. Most találtam, és tátott szájjal álmélkodtam, hogy "végre balfácánok, megtaláltátok a témát". Milyen amikor egy farkasfalka vadászik a konvojra.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.08. 21:46:25
  • Count Adyn
    Pontosan. egy derékszögben 30 csomóval haladó hajóra a célkereszt azon beosztásával kell célozni ahány másodperc a lövedék repülési ideje. Illetve minimapen látszik hogy milyen szögben áll, ill mod is van rá ami mutatja :) Persze dinamikus célkereszttel érdemes mindezt.
  • lonvard
    Ja, szerintem randomba univerzális hajók kellenek, amik minden helyzetben tudnak valamit. Britekkel az cseszett fel, amikor rádöbbentem, hogy már lövöldözni is kínszenedés, ami a játék alapja lenne. Mert nem találok el semmit. Nem tudom mennyire kellene előtartani 12 km-es távról. Még ha oldalát mutatja és párhuzamosan fut, akkor saccra kétszer annyit számolok, mint a repülési idő, ha nagyon gyors akkor kimegyek a rubrikából és csak úgy érzésre lövök, aztán vagy bejön, vagy nem. Többnyire nem jön. :D Ha szögben áll, reménytelen. Amikor csatahajót nem találok el 12 km-ről, az már mindennek a legalja. :D Graffal ugyanez úgy néz ki, hogy repülési idő körül kell előtartani, ha gyors akkor még 2-3 rubrika, ha lassú akkor kb. a repülési időnyi rubrika, és a rombolókat is kaszálja, repülési időt megszorzom hárommal. ha szögben áll, akkor is nagyon jól lehet becsülni, Graffal minden helyzetben sanszos, hogy az ellenségbe csapódik valami.
  • Kotomicuki
    Emerald-ot még kikínlódtam, mint "hagyományos" CL-t, de a Leander-t már free XP-ből átugrottam, amikor megláttam a lőtávját...
    Most Fiji-ben üldögél a kapitány, amivel so-so elvagyok, de nagyon nem a szívem csücske, ahogy ez az egész ág sem - asszem, itt meg is állok.

Nekem azt mondták, hogy a DD-vel kell szorosan összedolgozni velük - egymásnak füstölni - , levadászni az ellenséges DD-t és a sebzett, vagy "elkóborolt" jószágokat zaklatni, kiütni, miközben minden sziget a legjobb barát és fedezék.
    Na, ez random-ban vhogy nem szokott működni, szakaszba meg nem ezekből viszek gépet, mer' ott inkább már játszani- és eredményt is akarok!
  • lonvard
    Leanderig bírtam a brit cirkáló ágat. Nem bírom ki a fidzsiig. Idáig az ágon a danae a legjobb, azzal azt éreztem, hogy nem hogy nem vagyok underdog, de bármilyen cirkálóval elbánok. Leander kiakasztott, és érzem, hogy a fidzsi kb. ugyanez lesz. Rövid lőtáv, ellenben a ballisztika miatt nagyon pontatlan, nincs HE ugye, cserébe nincs páncél sem, gyönyörű citadellákat kapok, és szinte mintha rombolóban ülnék, csakhogy ezt 10km-ről észreveszik. Ebből meg az van, hogy ha az ellenség nagy távolságban gyülekezik, és tűzpárbaj van, egyszerűen nem találom a helyem. Közel kell menni, hogy lőhessek, de abban a pillanatban én vagyok a tökéletes célpont. És akkor csak forgok ott a csatahajók körül, és nem tudom mit csináljak. Annyit lehet tenni, hogy füstfelhőből lövöldözöm,de hogy nekem ennyi legyen a lehetőségem, az nagyon lebutítja a játékot. És akkor belegondolok, hogy Graffal milyen egy csata, és megkérdezem magamtól, hogy mi a tökömet kínlódok én egy leanderrel? Nem tudtam erre válaszolni, szóval elég volt. Most van egy kapitányom, aki kicsit túlképzett ahhoz, hogy kidobjam a seregből. Briteknél milyen a rombolóág?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.02.08. 15:57:39
  • asolyom
    Mentem most 3 csatát a Viribus Unitis-szal. Ebből volt egy T7 (T6 CV-vel), egy T6 (CV nélkül), és egy T5 (T4 CV-vel). Végül is tényleg nem rossz kis "csónak" ez. Összepötyögtem vele 60k átlag sebzést, és 1,33 átlag süllyesztést; ja és mindhárom csata győztes lett. Persze 3 csata még messze nem statisztika, és egészen élvezetes volt a hajó maga.
  • asolyom
    Én az USN CL ágat egyáltalán nem húztam. A Des Moines-ba beltettem 50+ csatát, de nem nyerte el a tetszésemet annyira, hogy folyamatosan menjek vele. Néha klán csatában elővettem, de mostanában ott is inkább a Moszkvát használom.

A Kremlinnek kétség kívül vannak jó tulajdonságai, és nagyon erős tud lenni bizonyos helyzetekben, de nem tartom OP-nak. A múltkor egy Yamatos szakasztárssal remekül fogtam vele egy bázist egy Montana, és két Conqueror ellen. Más kérdés, hogy egyik ellenfél sem volt akkora sztár a játékban, sokszor teljes oldalvást hajóztak, így az egyik Conqueror kapott is egy 43k-s szalvót. Ellenfélként viszont szívattam halálra Kremlint a Thundererrel is.

Ami a Viribus Unitist illeti, sajnos abban a tier magasságban nagyon gyakori a dupla CV-s leosztás is, így eléggé frusztráló tud lenni az a hajó, de majd talán még rápróbálok.
  • davidbog
    Nagyon nem az én világom a magas röppályás ballisztikával rendelkező hajók, sziget mögül kempelős stílusa. Undorító, ennyi erővel játszhatnék parti erődítményekkel is...
    Az USN CL ágon szerintem egyedül a Helena volt jó, a többi maximum kommersz. De a Seattle egy rohadt nagy nulla. A szokásos USN CL előnyök és hátrányok mellé kapott valami 40° feletti lövegtorony holtteret (43° rémlik de nem emlékszem pontosan, megnézni meg már nem lehet mert levették a célkeresztről és igazából 2*43° mert mind a két irányba). Ami azt jelenti, hogyha szemben vagy az ellenféllel akkor mennyire kell befordítani a hajót hogy teljes sortűzet tudj lőni. A 40° feletti érték az elég rossz. Tier 7 felett még az angol BB-knek, a H42-nek, és a Zaonak van 40° vagy afeletti holttere, lehet másnak is de ezeknek biztosan. De egy könnyű cirkálónak ez különösen nagy hátrány, már már az erősebb löveggel rendelkező rombolók is tudják citadellázni a 4"-es övpáncélját. Szóval vagy 2 tornyot használsz vagy kockáztatod a nagy sebződést... Kevés hajó volt amit jobban utáltam mint a Seattlet, egy igazi horror volt nekem ez a hajó.

Az USN CA ággal nem volt bajom, az szerintem sokkal játszhatóbb. De pont a Des Moines ami nem tetszik. Szerintem nem rossz de a jó az nem ilyen. A Hindenburg, Zao, Henry IV (valószínűleg a Venezia), sokoldalúbb, használhatóbb. Játékostól függ kinek mi tetszik, nekem a Des Moines nem. De van még pár hajó amiről teljesen más a véleményem mint az átlagé.

Ott vannak a Mogadorért, szerintem mint romboló egy szemét. Az álca értéke miatt arra jó hogy 12 km felettről lövöldözzek vele BB-kre, meg large cruiserekre.

Vagy ott van a Kremlin. Megy a hiszti hogy mekkora OP szovjet mocsok. Szerintem jóval kevésbé használható mint egy H42, Conqueror vagy Yamato, csak egy erősen korlátolt, középszerű hajó, ami egy-két szituációban erős. Pedig iszonyatosan vártam a Project 24-et, mert a H39 és Alsace mellett a kedvenc papír hajóm. Hatalmas csalódás, de nem csak ez a hajó hanem a teljes orosz BB ág is az.

Izumót is sokan utálják. Nem a legjobb, de nem is egy rossz hajó. Brutálisan jó lövegei vannak, BB lövegek közül ezek a legjobbak. Kiváló a ballisztikája és a szórásképe is nagyon jó. Maga a hajó pedig elég jól fordul.

Illetve a kedvencem a Viribus Unitis. Többnyire csak szarozzák, itt a fórumon is megy a rinya hogy milyen gyenge. Ilyen paraméterekkel tier 4-be való. Hát szerintem meg kifejezetten jó hajó. Jobb az álcája mint sok tier 5-6 cirkálónak, 10,9 km-re meg lehet vele közelíteni hajókat spottolódás nélkül. Az bőven elég a 12 darab 305 mm-es lövegnek amik igencsak pontosak. A szórásuk a BB-k és a CL-k között van félúton. Mocsok jó fordulása is. Igaz hogy nincs légvédelme és lassú, de a kortárs csatahajók is csak 1-2 csomóval gyorsabbak és CV sincs minden csatában. Meg hát nem a szél fújta össze 70 csata alatt a 75k átlag sebzést és a 70% win ratet. Érdekes módon azokkal a tier 5-ös BB-kel amelyekkel nem csak 4-5 csatát mentem nem sikerült még a 65k se. Sőt még némelyik tier 6-ossal se, de ezzel a "tier 4-be valóval" valahogy mégis összejött. Mondjuk élvezném ha ezekkel a paraméterekkel tier 4 lenne: max tier 5-ös csata, tuti meglenne a 90k átlag. :D
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2020.02.02. 17:47:02
  • Count Adyn
    Kéne replay hogy meg lehessen mondani igazából:) De legalábbis hogy mivel lőttél mire:) Amugy meg akinek kivan rakva a priority target az abban a pillanatban fordulni fog amint átváltasz torpedóvetés modra, mert látja hogy eggyel kevesebben céloznak rá main gun-al hirtelen, ami aztan visszaugrik gyorsan ugyanannyira mint volt az 100% torpedoinditast jelent rá :)
  • asolyom
    Attól is függ, hogy milyen gyorsak a torpedók. Meg lehet, hogy pl. szonárt használ, és akkor hamarább észleli a torpedókat. Netán más hajó, vagy repülő votl a közelben.
  • Kotomicuki
    Jó csatahajós sosem megy egy irányba sokáig, pláne, ha DD-t sejt maga körül.
    Így lehet, hogy már azelőtt gondolt az irányváltásra, hogy te a torpedókat kiengedted..., időközben megváltozott a felállás és arra reagált...

Akkor tudok "örülni", ha már közel a tökéletes találkozás az én csomagom és a kiszemelt célpont között, de a CV, vagy pár csapattárs sortüze meglepi és irányt vált, ezzel elkerülve, hogy okozott dmg-t írjon jóvá nekem a játék!
  • Kotomicuki
    Szembe jövő hajóra fölösleges torpedót engedni, akkora távolságból: mire találkoznak, bőven lesz a BB-nek hely a 2 torpedó között, amiben elfér.
    500 méteren belülről már más a helyzet, de célszerű oldalról megsorozni az áldozatot, mert azt a legnehezebb kikerülni.

Viszont, nekem egy sávot szokott hagyni 3 torpedó között: a középső szivar az egyik oldalsót üldözi, így a helye üres marad, amiben már elfér a nagyobb hajó is...
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.02.02. 03:37:51
  • asolyom
    A kreditért vehető festésekért mindig fizetni kell. Amit aranyért meg ettél, az nem vész el.
  • lonvard
    Ööö, izé. Leszedtem véletlen a Graf premium festését. Láttam mellette egy másik felajánlott prémium festést, és gondoltam kipróbálom, ugye hittem, hogy a festésemet megvásároltam, tehát nem vehetik el. Erre azt látom, hogy a bénább festés lett az állandó festésem, amit bármikor felvehetek, és a régi jobb prémiumfestést meg 5000 kreditért vehetem meg. Ez most normális? Tényleg elveszik a prémium hajók festése, ha lecseréljük?
  • asolyom
    Addig működik ez, amíg valaki el nem kezd HE-vel lőni.
  • ozimak
  • pajer_csaba
    Szerintem minden jobb, mint a kurva sziget mögül kempelni.
  • lonvard
    Az most valami ultrapro beállás, hogy megállnak sréhen csatahajóval, de akár könnyűcirkálóval is, mint valami tank, és úgy kezdenek el lőni, vagy ezt jellemzően World of Tankosok csinálják, tanknak képzelve magukat? És akkor kicsit hátrálnak, kicsit előrébb jönnek, néha megállnak, a sréh beállás miatt a füstjük nem egyértelmű, és tulajdonképpen nem könnyű célpontok ahhoz képest, hogy majdnemhogy ácsorognak.
  • lonvard
    Downswingnek hívják a pókerben. Vannak nagyon hosszú downswingek is ám. Mutatok egyet. Ez egy 167 000 partit ábrázoló downsing. A felső vonal azt mutatja, hogy hol kellene tartania a játéka alapján, az alsó meg azt, hogy Fortuna hogyan pörgetett neki. Általában a felső vonal az közép-hosszútávon ki szokott jönni, mint realitás, ennél a krapeknél 167 000 partiban nem jött ki. Persze ez nem azt jelenti, hogy 500 000 partinál is mélyrepülésben lesz. Addigra visszaadja neki a random generátor. Vagy nem. :D Lefordítva World of Warshipsre, ha a következő 500 játékot zsinórban elveszted, akkor...nos akkor töröld a játékot, mer valami marha nagy bug lesz az, lehet feltörték a regisztrációdat! :D
  • pajer_csaba
    Mindaddig, amíg nem Te nyersz sorozatban többször (kb 60-40 arányban), a játék szar, a script ellened van, a WG csal és lehúz, és a játékosok is mind hülyék. Persze, amint bekövetkezik a sorozatos siker, hirtelen minden jó és szép lesz, úgymond, "balanszolt". Ezen érdemes lenne elgondolkodni. Meglehet, hogy az egész probléma a hozzáállásban, azaz a fejekben van csupán.
  • Caliph
    de a balansz lenne akkor mondjuk 10 lose után csak kapnék pár wint nem ? :D
  • lonvard
    Jaj már, gondolj bele, ez az ellenfeleknek mind győzelem volt! :D Na látod így balanszál a játék, amikor te veszítesz, a másik csapat nyer, és valaki boldog marad. :D
  • Kotomicuki
    Pedig, ha "szerencséd" van, ilyenkor lehet nagyokat "nyerni" - meg még nagyobbakat bukni!
    Nelson-nal T9, "természetesen" NEM mi vagyunk a kedvezményezettek, de mivel az ellenséges csapat zöme olyan agyhalottakból áll, mint amit alább linket egy fórumtárs, ezért a teljes csataidőt kihasználjuk és igaz, hogy 3k HP alatt, de túlélem a "mészárlást" és így a szar script ellenére is >130k sebzést osztok ki (Full HE + égetés), ami számomra új, személyes csúcs a 7-es tier-ben - igaz, annyit "csaltam", hogy most prémium fogyóeszközök voltak a hajóra aggatva, mer' nekem is prémiumnapokat dobott az egyik láda és akkor má' miér' ne...
    A napom 8-ból 8 vereséggel zárult -> event van!
  • Caliph
    script vagy sem,én kibaszok velük és nem játszok vele pár napig :D nemsokára úgyis jön a warcraft3 reforged azzal elleszek
  • Kotomicuki
    Event-kor mindig szigorúbb a script! Különben mit keresnének a wg-sek az ügyleten?
  • Caliph
    végre van egy kis időm játszani.. tegnap és ma,kb 20 csata , mind lose
    premium fiókkal

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.01.25. 14:36:42
  • Caliph
    amerikai ágon legalább van HE ha a woosterre gondolsz,a Desmo meg egyenesen jó :D
    jó persze ami előttük van az nem az ág erőssége de a 10esek jók
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.01.21. 11:30:40
  • lonvard
    Na szuper, meghoztad a kedvem a grindelésre. :D Fijiig úgy is elmegyek, nem érdekel! :)
  • davidbog
    Sőt még rosszabb lesz a helyzet a későbbi brit könnyűcirkálókon, mert a lőtávjuk növekszik a Leanderéhez képest, de a ballisztika nem lesz jobb.

Végig vittem az ágat, de csak akkor veszem elő őket, ha acélt vagy ládát lehet velük szerezni, tehát kb évente kétszer. Szerintem a Fiji, Leander és a Danae jó azon az ágon. A többi harmatgyenge.

Nem sok pozitívumot lehet róluk mondani, kb annyit, hogy nagyon jól gyorsulnak, mert eleve rendelkeznek a Propulsion Modofication 2 fejlesztéssel (ezért nem is lehet rájuk felszerelni). Ellenben a fordulási körük is csak átlagos és a kormánylapátok cirkáló szinten viszonylag lassan téríthetőek ki még a Stearing Gears Modification 2-vel együtt is ilyen 7-8,6 másodperc. A Stearing Gears Modification 3-t nem érdemes felrakni rájuk mert az álca jobban kell nekik abból a slotból. A max sebességük nem kiemelkedő.

Páncélzat nagyon gyenge. Tier 9-10-ben valamit javít a túlélőképességükön a "super heal". Tier 8 felett a füst is nagyon helyzetfüggő a rengeteg radaros és nagy hatótávú szonáros miatt.
    A tűzerő pocsék. Szar ballisztika. HE lőszer egyáltalán nincs. Az AP lövedék se ér sokat, hiába jobb a gyújtás késleltetése és a normalizáció, gyenge átütő erejű. Ha szögben van az ellenfél kb annyit ér hogy nem ricochetet lő, hanem non-penetrationt. De ideális esetben is a cirkálók nagy részét már nem lehet citadellázni velük 10 km felett (mindegy is mert efelett meg úgyis kifordulják). Rombolók ellen közelre jó a tűzerejük, illetve sziget mögül kempelve lehet zaklatni a BB-ket.
    A légvédelmük átlagosnál kicsit jobb.
    A torpedóik cirkáló szinten egész jók a tier 9-10 hajókon, főleg mert sok van rajtuk. Leginkább tájfunban veszi hasznát az ember vagy sziget mögül kigyorsítva a 3-4 km-re lévő célra.

Szerintem az amerikai CL mellett ez a másik leggyengébb cirkáló ág.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2020.01.20. 18:29:09
  • lonvard
    Amikor szétszórták a PQ17-et, az volt hasonló dráma, mint a könyvben. Biztos ismeri itt mindenki a sztorit. Ott is úgy volt, hogy kifut a Tirpitz, erre Londonból jött a parancs, hogy a kereskedelmi hajók váljanak szét, a hadihajók meg forduljanak vissza. És ott hagyták a komplett konvojt, azok meg egyénileg próbáltak eljutni Murmanszkba. Ezért utána rendesen ütötték az ezért felelős admirálist (vagy micsodát), de később azt olvastam, hogy ha nem szóródott volna szét a konvoj, akkor tényleg rájuk küldték volna a Tirpitzet. Így mivel szétszóródott, csak a tengeralattjárók meg a repülők mentek rájuk. Amúgy van egy sztori még benne, hogy egy halászhajóból felfegyverzett kísérőhajón jachvezetői engedéllyel parancsnokló ügyvéd is ott volt, fegyveres kíséret címszóval. Ő volt az egyetlen, aki maradt a hajójával. 3 kereskedelmi hajót összefogott, együtt kimentek a jéghatárig, lefestették a hajókat fehérre, és megbújtak. De előtte még az volt a terve, hogy robbanóanyagot gyűjt a hajó elejébe, és ha jön a Tirpitz, lerohanja. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.20. 17:49:13