22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • asolyom
    És akkor jönnek a repcsik, a radarok, és szonáros hajók, és máris nem annyira fasza a élet. :)
  • lonvard
    Na jó. Szerelmes lettem a kageróba. Utoljára a hatsuharunál éreztem azt, hogy igazán jó hajó. Iszonyatos veszélyes tudok lenni. A boosttal 16 torpedót tudok kilőni első sorozatként, 20 000 max sebzéssel, és 70 csomóval mennek. Kicsit más szint, mint mutsukival rejtőzködni és küldözgetni a nem is tudom 52 csomós 3 torpimat. :D Megkönnyebbültem, ilyen jó rombolóval még nem játszottam.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.28. 20:44:50
  • lonvard
    Most lett meg a kagero. Próbálgatom a torpedo boostert. Így elsőre úgy, hogy a kapitány skilljei még nem aktiválódtak maxra, szerintem fasza lesz vele játszani. Iszonyat jó a rejtőzése, talán ez tudja kompenzálni a füst hiányát. De ha nem, akkor visszaváltok füstre. :P
  • lonvard
    Ja így oké. Így elfogadom. Az istenit! :D
  • Kotomicuki
    Szerintem Csuzima után volt flottájuk, meg előtte, egy-egy cár idején, aki felkarolta a hajózást, amúgy a nullához konvergáltak e-téren - Csuzimánál a 4 legjobb hajójuk is egy elmaradott, 1000 sebből vérző konstrukció volt - értve ez alatt az egész lezüllött, haldokló cári rendszerüket és az ebben a fertőben vergődő hajózásukat is: még azt sem tudták, hogy mivel úsznak el odáig, de a flottaparancsnokot már aszerint nevezték ki, hogy ki viszi majd el az eleve kudarcra ítélt vállalkozásért a balhét... (ennyiben legalább reálisan gondolkodtak) - , amit a legénység pillanatnyi hangulata szerint lehetett a legfeljebb nem elfogadható szintig felhúzni, míg a maradékot a fasorban sem lehetne említeni. Egy tökösebb japcsi parancsnok egy éjszakai DD-támadással lemosta volna őket a víz színéről... (ahogy azt aztán nekik mutatták meg az amcsik a 2. VH-ban)!
    Igaz, hogy az angol flotta is csak ekkoriban kezdett megkomolyodni Fisher alatt, de az legalább szintet tudott lépni...(szerintem ott is volt akkora ellenszél, mint ami az oroszoknál fogadta volna a (hajózási) rendszerük megreformálását)!

A költségessége miatt (miből lettek milliárdosok a hajógyárakat és bankokat bitorlók) a hadihajózás nem igazán vált olyan elterjedté, mint a repülés, vagy a harckocsik, így eleve kevesebbel kell beérnünk. Ezért én nem tartom akkora Istenkáromlásnak a csak terveken, gyakran csak skiccként létező "hajók" "megépítését". De ezt az egészet átitató, penetráns lehúzásszagot már annál inkább tartom meg- és elvetendőnek, mivel ez érezhetően rombolja a játék élvezeti értékét! (bár, meglibbant, rothadó világunkban már ez is belefér a nagy átlagba...)
  • Caliph
    nem bug :D ha map határra mész direkt leveszi a motor teljesítményt 75 százalékkal,így büntetve azokat akik a határon való csúszkálással mahinálnának. régen sok ilyen volt,elég hülyén mozott a hajó full gázon a térkép határvonalán,ezt büntetik
  • carp3tm0nster
    Meg nem lepődtem. Azt már megvolt akkor mikor beraktak BÁRMIT, amit orosz. Valljuk be, a csuzimai csata után nem nagyon létezett olyan,hogy orosz flotta a második vh végéig. Ott meg ugye akkora pofont kaptak a japánoktól, hogy a fal adta a másikat.
    Orosz BB ág egyenesen vicc, csakúgy mint a CA hajók. DD-k dettó. Vajon van bőr a képükön berakni egy CV ágat is nekik?
    Ott az az undoríto smolensk, szerintük teljesen rendben van...
    Már réges régen nem játszom vele aktívan, mert nincs értelme. Ha előveszem akkor is T4-5,ahol még játszani lehet...
  • Kotomicuki
    Ilyesmin meglepődni...
    Már évek óta ilyen a wg "termékpalettája": amíg új és veszik, addig OP, aztán, amikor már nagyon elszaporodnak, nyakon csapják, hogy a következő, szintén OP szériának legyen hely.
    Sajnos, nem egyedi üzletmenet és a legrosszabb az egészben, hogy nem is igen van más alternatíva - üzletmenetileg!
  • carp3tm0nster
    Totál rendben vannak az ilyen hajók...
    russian bias
  • lonvard
    Graffal bedobott tier 6 magas meccsbe. Imádtam. Egy nürnberg, egy devonshire és egy romboló süllyedt el a közreműködésemmel, már csak 1 romboló és egy csatahajó volt azon az oldalon, magamra maradva biztosra vettem, hogy mindkettőt elkapom. Aztán nekimentem a mapnak, szépen oldalamat mutatva felkínáltam magam a csatahajónak, és ahogy ott nekiálltam vergődni, szétlőtt pár sorozattal. Káromkodtam mint az állat. Hiába tolattam, vagy másfél percig egy helyben kepesztetett a hajó, fennakadva a falon.Valahogy ezt orvosolni kellene, mer ekkora hátrányba hogy lehet hozni a gamert. BZMEG! Isten lehettem volna.
  • Caliph
    valami valóban lehetett,lelőtték a szerókat
    és már megy is :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.03.23. 21:11:17
  • Caliph
    nekem megy minden
  • DrSoong
    Tudja valaki, hogy mi a franc van, miért nem lehet egy tier-rel sem coop-ot menni? Battle gombra teker 5 másodpercig és ledobja.
  • asolyom
    Végig mentem az angol CA ágon, megtartottam a Devonshiret, a Draket, és természetesen megvan a Goliath is. Ez utóbbi nagyon nem áll kézre, én a Draket jobban élvezem.
  • lonvard
    Mentem egyet Graffal, hogy megnézzem szivat-e a szoftver, mint téged. :) Bedobott 5-7 tierbe, és 82 k damage, és minden volt benne, torpedózás, közelharc másodlagosokkal, rombolóvadászat, párbaj egy kőniggel. Hát az aranyos volt. Szerintem nem volt tisztában vele, hogy a Grafnak torpedói vannak, és úgy döntött, hogy közelharcolni fog. Ilyen ez a random. Cirkálót szerintem nem lehet nagyon rosszul eltalálni ezekkel az ágyúkkal. Königsberg is leállt egy ütésváltásra, azt gondolta a sorozatlövője az jó lehet, de hát ez a második sorozatomig tartott, amikor is megsemmisült. Emlékszem hogy akkor döntöttem el hajdanán, hogy lesz egy Grafom, amikor a német cirkálóágat húzva a Nürnbergnél jártam, és összeakadtam nyílt vizen egy Graffal. Gondoltam ugyanolyan 6-os cirkáló, lássuk mi lesz. Az lett belőle, hogy a HE lőszerrel nem tudtam kigyújtani, az AP-val meg nem tudtam átütni. Ellenben amikor bekaptam egy találatot, azt nem köszöntem meg. És akkor néztem hogy MI?? Ez is egy 6-os cirkáló, és megsebezni nem tudom. Az lett a vége, hogy ronggyá lőtt, és utána vettem egy Grafot. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.22. 16:00:30
  • lonvard
    Amire gondolsz az az rng, vagyis a random generátorja a játéknak. Sokféle randomja van a játéknak, a csapattársak, a szórás, a sebzés, a mittudoménmi, és ezek kedvezőtlen együttállása esetén jön a szopóroller. Aki online pókerezett meg rulettezett, az sok csodát láthatott már, annak egy World of Warships nem tud meglepetést okozni. Olyan bukószériák lehetségesek, amiket aggyal nehéz feldolgozni. :) Pl. ruletten hogy jöhet ki egymás után 20-szor a piros? Hát úgy, hogy kis mintákon bármi megtörténhet. De százezer pörgetés után jó eséllyel kijön az a kb. 50%. De aztán is lehet hogy nem, mert majd csak 500 000 pörgetés után áll helyre az egyensúly.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.22. 15:29:26
  • asolyom
    Ezt soha nem tudjuk meg Kototrolltól. :)
  • Caliph
    hol lehet kapni havi 50kért scriptet ami szeret ? :D
  • Kotomicuki
    Aztán, ha a célpont a kedvezményezett(ebb) és ezért nem engedi bántani a script, akkor az egészet baszhatod!
    Nekem bedobta 3 napra, mint "ajándék", de ilyen szart még kormányoztam: a szinte állandó T8 és a kevés cső miatt alig jött a sebzés!
    Hivatásos közpénz-tolvajokon kívül, akiknek nem okoz gondot a havi 30-50k HUF kidobása az ablakon, hogy biztosan szeresse őket a script, nem nagyon ruháznék be wg termékekre...
  • lonvard
    Igen meg szóval normálisan páncélozott cirkáló nem tudom mennyi van a játékban. Tehát olyan, amelyiknek egy másik cirkáló nem tud citadellát lőni. Nem sok ilyen lehet, 6-os szintig kábé ez lehet az egyetlen. Ezen felül az ágyúi meg csatahajóágyúk. A légvédelmi gyengesége nem tűnik fel, mert szerintem nincs a hajó az ellenséges hordozók támadási prioritásának élén, és ha van 1 darab carrier, annak annyi melója van más hajókkal, hogy nem jut ideje rá.

Szakmai kérdés: a prémium hajóval szerzett hajóra vonatkozó tapasztalati pontokkal lehet valamit kezdeni? Tök jó volna, ha el lehetne költeni ládákra, vagy valami hasznosra.
  • Count Adyn
    Ne felejtsétek el aktiválni a 14 nap ajándék prémiumot :)
  • davidbog
    Szerintem nagyon jó hajó. Komoly gyengesége nincs, csak néhány apróbb, mint a viszonylag kicsi csúcssebesség vagy a gyenge légvédelem. Ezeket könnyen el lehet viselni, mert sok másban nagyon jó és tényleg van rajta minden: szonár, repülők, HP visszatöltő. Vannak kiváló kilövési szöggel rendelkező torpedóvetői, igaz hogy sérülékenyek, de legalább 8 km-es hatótávval rendelkeznek.
    Szerintem ami miatt kiemelkedő a tier 6 cirkálók közül, az a magas HP és a HP visszatöltő. Borzasztóan sokat számít az hogy vissza tud tölteni HP-t. Az ember bevállalhat kockázatosabb helyzeteket. Illetve a 283 mm-es lövegek. AP-vel borzasztóan jól lehet citadellázni a cirkálókat, BB-k ellen se rossz az AP, de ha épp nem akkor ott a HE.
  • lonvard
    Graf Spee-ről mi a véleményed? Én atom op-nak érzem. Semmi extra, de úgy hogy ritkán játszom és tök átlagos vagyok, 50-60 000 sebzés szinte mindig megvan. Mer pontos, mindent be tud ütni, égetni is tud, de páncélozott, meg hydro meg repülő meg életerőgyógy, mindezt 6-os szinten. Egyszerűen imádom. Bismarckról átraktam a kapitányt rá, hogy inkább ott fejlődjön, mer jobban szeretem. Pedig a Bismarckot is szeretem, nehéz vele szar kört futni.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.16. 12:13:24
  • asolyom
    Én most vettem meg az Albermarle-t a brit ágon. A Devonshire és a London tetszik, a Surrey viszont számomra egy teljesen átlagos "tucat" hajó volt, el is adtam, mikor végeztem vele.
  • davidbog
    Biztos különösen nagy igény volt rá... Ha már normálisan balance-olni nem tudnak akkor fossák magukból az újabbnál újabb hajókat. Úgyanúgy mint a WoT-ban a harckocsikat. Csak itt még annyira se fognak elfogyni a lehetőségek mint a harcjárműveknél mert egy-egy hajóosztálynak sokszor 10-20 előterve is volt mire kiválasztották azt amit később megépítettek és hadrendbe állítottak.

Vannak olyan hajók amik már fél éve teszten vannak: Siegfried, Odin, California, Mainz. De van olyan is ami egy éve: Hayate japán tier 10 DD. Majd a 9.3-ban kapjuk meg.
    De amíg ezek bekerülnek addig csinálnak újabbakat. :D Csatahajóknál ezek az átfegyverzett BB-k jönnek most. Igaz hogy pont az új fegyverzet a gyenge pontjuk, de nem baj, az nem fontos.

9.3-ban acélért a Design A-150 (Super Yamato), jön Shikishima néven. A hajótest maradt a Yamatoé csak a fő és másodlagos fegyverzet változik. Oké, bár elvileg az övpáncél is vastagabb lett volna valamennyivel,e a torony frontja 140 mm-el az oldala pedig 25 mm-el (a játékban lévőhöz képest 45 mm-el). A másodlagossal nincs baj az jó úgy ahogy lesz. De főtüzérségnél valahogy a 35 másodperces újratöltés és a 6 lövegcső nem tűnik biztatónak. Hiába magas a lövedékenkénti sebzés: 19400 (ami amúgy aránytalanul magas a többi lövedékhez képest, ~1950 kg-os AP lövedékhez ~17500-as sebzés illene), attól még a 6 cső az kevés. Ezértz egy salvóból kiosztható sebzés is kicsi marad és a DPM is kicsi marad. Konkrétan szánalmas 200k, töltésgyorsító és adrenalin rush nélkül a DPM-je a Super Yamatonak.. Ugyanilyen feltételek mellett a Yamatoé: 266k, Monatana: 324k, a többi tier 10 BB-nek a Yamato és a Monatana közt van a DPM-je, kivéve a Kremlint aminek elég hitvány 237k. De a 200k még a Kremlinétől is nagyon elmarad. Ráadásul a szórásképe is teljesen megegyezik a Yamatoéval, ami amúgy kiváló a BB-k közt, de a 6 csőhoz még mindig túl nagy lesz.
    Arról nem is beszélve hogy a Fuse Arming Thresholdja a 20"-eseknek iszonyatosan magas. Ez azt jelenti hogy milyen vastag péncélzatot kell átütnie hogy aktiválódjon a gyújtó, ha ennél kevesebbet üt át akkor overpen. A 16"-eseknek 68 mm a 18"-eseknek 76 mm, ezeknek a 20"-esnek meg 170 mm.
    A relatíve kicsi csőtorkolati sebesség (730 m/s) miatt a ballisztikája se jó a lövedékeknek, kb az amerikai 18"-esek szintjén van ami a tier 8-10 lövegek közül a második legrosszabb ezen a téren.
    Oké, még tesztszerveren van és változhatnak a paraméterei, de ez a főtüzérség több sebből is vérzik és én kétlem hogy egynél többet is orvosolnának. Ettől függetlenül a gyűjteménybe kelleni fog. :D

A Champagne ami egy Gascogne francia tripla 16"-es lövegtornyokkal már használhatóbbnak tűnik. Hátránya hogy a páncélzat plating része (a borítás, a páncélzat legkülső része, amivel a környezet víz, levegő stb éríntkezik) csak 25 mm vastag tehát a HE és az SAP lövedékek könnyebben fogják sebezni mint a többi BB-t. (Az "all or nothing" BB-knél ez általában 32 mm körül van az inkrementális páncélzatú BB-knél pedig néhol az 50-60 mm-t is eléri, sőt egyes hajókon bizonyos felületek még ennél is vastagabb páncélzattal rendelkeznek.)
    A másik problémás pontja a hajónak a tűzereje. Nem annyira gyenge mint a Design A-150-nél, de a salvo damage és a DPM ennél is kicsi. Viszont ezeknek a francia 16"-eseknek jó lesz a szórása, elvileg egy Alaska, Azuma szintű szórásképet ígértek. Illetve a magas 850 m/s-os csőtorkolati sebesség miatt jó lesz a ballisztikájuk is.
    Talán érdekesség hogy a franciák valóban gondolkoztak azon hogy a leendő Alsace-osztályú csatahajóikat 3x3-as elrendezésű 406 mm-es lövegekkel szereljék fel (No 2 tervezet). De mivel teljesen új löveget kellett volna tervezniük a hozzá tartozó teljesen új lövegtornyokkal együtt, inkább a már meglévő és gyártás alatt lévő 380 mm-es lövegek és quad tornyok mellett döntöttek hogy időt és pénzt spóroljanak. Megnövelték a hajó hosszát, teljesítményét, övpáncélzat vastagságát és a másodlagos fegyverzet mennyiségét és ez a verzió lett az No 3 tervezet. Ezt az No 3 verziót láthatjuk a játékban mint a tier 9-es Alsace.
    A Champagne nem igazán érdekel, viszont az No 2 tervezetű Alsacet nagyon szívesen látnám a játékban. Valószínűleg fogom is csak idő kérdése. :D
  • davidbog
    Lehet te se tartod OP-nak a Kremlint, én se. De ez nem számít, hanem az, hogy a WG annak tartja, mert ők változtatnak rajta. Úgyhogy a 9.2-ben szépen meg is kapta zsinórban a negyedik nerfjét...
    - 8.9-ben 1580 kg-ról 1373 kg-ra csökkentették az AP lövedékeinek a tömegét emiatt kapott -1000 sebzést, +0,2 másodperc repülési időt 18 km-re és minden távolságon kb -35 mm átütést. A HE-jének a gyújtási százalékát csökkentették 2%-al.
    - 9.0-ban a AA lövegeinek a HP-ját felezték meg, hogy jobban pusztuljon a HE spamben és könnyebben tudják támadni a CV-k
    - 9.1-ben a szórásának a szigma értékét csökkentettlk 1,90-ről 1,85-re
    - 9.2-ben a szórásának a szigma értékét csökkentettlk 1,85-ről 1,80-ra
    A lövedék nerf engem különösen bosszant, mert teljesen történelmietlen hogy egy 1949-es tervezésű löveghez kb 1. vh szintű AP lövedék van rendelve, úgy hogy ráadásul a collectionben van infromáció az 1949-es tervekről.
    Összességében nem olyan vészes nerfek, de ha ennyit kell rajta nerfelni akkor minek vannak a szupertesztek? Pláne annak fényében hogy egy-egy ág 4-5 hónapig szuperteszten van és még legalább ennyi ideig belső teszten. Az meg különösen csodás hogy pár nappal a játékba kerülés előtt növelték a szigmáját 1,80-ról 1,90-re.
    De a Sinop is hasonló mennyiségű apró nerfet kapott. (A 9.2-ben még több mint 10 másik hajó is, csak azokat nem balanceolják 3-4 patchen át folyamatosan.)

Ez a szánalmas ranked játékmód amúgy pontosan megmutatja hogy tier 10-ben mi az ami OP: a Smolensk és a Venezia.

Végig toltam az olasz cirkáló ágat, hát igen igencsak jó az egész ág. Nagyon gyorsak, kivíáló ballisztikával, egész jól fordulnak és van rajtuk speckó füst is. Vannak tulajdonságaik amiben gyengék, mint például a nagy kaliberű légvédelem. Az álcájuk és a toronyforgásuk se kiemelkedő. Egyetlen egy dolog van ami számomra nagyon hiányzik róluk az pedig a szonár.

De az SAP lövedék az ami irdatlanul OP. a 203 mm-es SAP-knek 54 mm az átütésük, az a lényeg hogy olyan helyen kell eltalálni a célpontot ahol az effektív védelme ennél kisebb. A legtöbb esetben nem kell különösebben "célozgatni". A rombolóknak eleve esélyük sincs ellene. Könnyűcirkálóknál néha még a citadellát is átüti, de mondjuk tier 7 felett már nem. Nehézcirkálókat és "all or nothing" BB-ket a citadella páncélzaton kívül kell eltalálni: orr, tat, hajótest felső része, felépítmény. Egyedül az inkrementális páncélzattal rendelkező 1 vh-s és német, illetve orosz BB-k ellen van gondban az SAP. Vagy ha a célpontok be vannak szögelve. De ilyenkor sincs esélytelen helyzetben a játékos. Ilyenkor kell "célozgatni", tehát úgy lőni, hogy a felépítményt találja el a lövedék, az a legtöbb hajónál 19-25 mm vastag ott átüti (nehezítő tényező, hogy a lövegtornyok útban lehetnek és megfogják az SAP-t, illetve 10-12 km-ig lehet ezt hatékonyan csinálni afelett már nagy túl nagy a szórás). Szituáció függően szóba jöhet mér az orr és a tat is célpontként az inkrementális páncélzatú hajóknál mert ezek se feltétlenül jól páncélozottak, hajó függő.
    A Brindisit már OP-nak tartom, a Venezia meg egyenesen undorító a 15 löveggel.

Illetve a brit nehéz cirkálóknál a Drakenél járok.
    Lassúak és lassan fordulnak a többi nehéz cirkálóhoz képest. Illetve a kilövési szögük se túl jó kb 2*40° holttérrel rendelkezhetnek, olyan angolos.
    De jó az álcájuk, van rajtuk felderítő repülő és lehet egyesével lőni a torpedókat. A HE lövedékeik pedig a legjobbak. Már a a 203 mm-es HE lövedékeik is nagyon jók ebben a kaliberben, mert ezeknek a legnagyobb a sebzésük és a gyújtási esélyük is. A 234 mm-esek pedig a legjobb HE ami cirkálókon van, ha nem számítjuk cirkálóknak a csatacirkálókat/large cruisereket. Ezek az erős HE lövedékek kompenzálva vannak az újratöltéssel, tehát nem fognak 8,6-10 másodpercenként sortűzeket leadni, mint egy Buffalo, Hindenburg, Saint Louis, de szerintem nem olyan vészesen lassúak. Igaz, nekem cirkálókon eleve jobban bejön a nagyobb újratöltési idő, mint a megymagköpködés.
    A lövedékek ballisztikája átlagos, mint ahogy a légvédelmük is.
    Az erős HE lövedékek mellett nagy előnyük még a HP visszatöltő. Már tier 5-ben is van nekik. Tier 7-ig standard, viszont tier 8 és felette már "super heal"-jük van. Természetesen a saját HP-jukkal arányosan, tehát nem fognak másodpercenként 1,5-2000 HP-t visszatölteni mint a Nelson, Lion vagy Conqueror hanem "csak" 1050-1250 HP-t. Természetesen ezekből a "super heal"-ekből eggyel kesebb van mint a normálból, hasonlóan mint a brit BB-knél.

A szovjet BB és a francia DD ág csalódásai után nekem kellemes meglepetés lett az olasz és az angol nehézcirkáló is ezeket csak ajánlani tudom.
    Már itt vannak a svéd rombolók, ezek se tűnnek rossznak.
  • whiskeyman
    Clan Battles

From April 15 to June 8, the 9th season of Clan Battles will be held. Battles will be played on tier X ships of all classes in a 7 v 7 format.
    Due to the addition of aircraft carriers to this season of Clan Battles, we will introduce a new rule to limit the number of ships in battle: clans can go into battle with either 1 aircraft carrier or 1 battleship in the team.

Nem sokat vártak a következővel. Kicsit át kell szervezni a csapatokat :D
  • Caliph
    több hajó légvédelmi tüze nem adódik össze hanem valami handicap van rajta,különben ledarálnának mindent az égről :D
  • asolyom
    Pont ez hiányzott már csak ebből a játékból. Amúgy is egyre inkább azt érzem, hogy a CV-k a leggyengébben balanszolt hajók a játékban. Ha top tier vagy akkor azt csinálsz, amit akarsz, ha bottom tier, akkor meg szenvedsz, mint a kutya. A múltkor a klán társsal mentünk mindketten Devonshire-ral, és volt még mellettünk egy Monarch is. Jött egy Lexington rakétás raj, belém 8k vágott, a társamba 10k-t. Repülőt gyakorlatilag így hárman is alig bírtunk lelőni.
  • Kotomicuki
    Kell a zsé, amíg a tengeralattjárók megérkeznek...
  • Caliph
    jön egy T10es prem cv és a repülők AP rakétákkal :D
  • lonvard
    Végre egy olyan film, ami arról szól, hogy megyünk a konvojban, és jönnek a félelmetes tengeralattjárók. Hogy nem jutott ez még eszükbe? Talán mer az a hülye Das Boot szépen bemutatta, hogy valójában a tengeralattjáró személyzete volt a legnagyobb szarban. :D
  • Caliph
    már megint a hős amcsi kapitány és a gaz civilgyilkoló nácik :) persze jónak tűnik,valszeg moziban nézős lesz :D persze ha nem húzzák le a kritikák ,ritkán nézek premierben filmet :D
  • lonvard
    Na, konvojos-tengeralattjárós film, Tom Hanks főszereplésével. Most találtam, és tátott szájjal álmélkodtam, hogy "végre balfácánok, megtaláltátok a témát". Milyen amikor egy farkasfalka vadászik a konvojra.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.03.08. 21:46:25
  • Count Adyn
    Pontosan. egy derékszögben 30 csomóval haladó hajóra a célkereszt azon beosztásával kell célozni ahány másodperc a lövedék repülési ideje. Illetve minimapen látszik hogy milyen szögben áll, ill mod is van rá ami mutatja :) Persze dinamikus célkereszttel érdemes mindezt.
  • lonvard
    Ja, szerintem randomba univerzális hajók kellenek, amik minden helyzetben tudnak valamit. Britekkel az cseszett fel, amikor rádöbbentem, hogy már lövöldözni is kínszenedés, ami a játék alapja lenne. Mert nem találok el semmit. Nem tudom mennyire kellene előtartani 12 km-es távról. Még ha oldalát mutatja és párhuzamosan fut, akkor saccra kétszer annyit számolok, mint a repülési idő, ha nagyon gyors akkor kimegyek a rubrikából és csak úgy érzésre lövök, aztán vagy bejön, vagy nem. Többnyire nem jön. :D Ha szögben áll, reménytelen. Amikor csatahajót nem találok el 12 km-ről, az már mindennek a legalja. :D Graffal ugyanez úgy néz ki, hogy repülési idő körül kell előtartani, ha gyors akkor még 2-3 rubrika, ha lassú akkor kb. a repülési időnyi rubrika, és a rombolókat is kaszálja, repülési időt megszorzom hárommal. ha szögben áll, akkor is nagyon jól lehet becsülni, Graffal minden helyzetben sanszos, hogy az ellenségbe csapódik valami.
  • Kotomicuki
    Emerald-ot még kikínlódtam, mint "hagyományos" CL-t, de a Leander-t már free XP-ből átugrottam, amikor megláttam a lőtávját...
    Most Fiji-ben üldögél a kapitány, amivel so-so elvagyok, de nagyon nem a szívem csücske, ahogy ez az egész ág sem - asszem, itt meg is állok.

Nekem azt mondták, hogy a DD-vel kell szorosan összedolgozni velük - egymásnak füstölni - , levadászni az ellenséges DD-t és a sebzett, vagy "elkóborolt" jószágokat zaklatni, kiütni, miközben minden sziget a legjobb barát és fedezék.
    Na, ez random-ban vhogy nem szokott működni, szakaszba meg nem ezekből viszek gépet, mer' ott inkább már játszani- és eredményt is akarok!
  • lonvard
    Leanderig bírtam a brit cirkáló ágat. Nem bírom ki a fidzsiig. Idáig az ágon a danae a legjobb, azzal azt éreztem, hogy nem hogy nem vagyok underdog, de bármilyen cirkálóval elbánok. Leander kiakasztott, és érzem, hogy a fidzsi kb. ugyanez lesz. Rövid lőtáv, ellenben a ballisztika miatt nagyon pontatlan, nincs HE ugye, cserébe nincs páncél sem, gyönyörű citadellákat kapok, és szinte mintha rombolóban ülnék, csakhogy ezt 10km-ről észreveszik. Ebből meg az van, hogy ha az ellenség nagy távolságban gyülekezik, és tűzpárbaj van, egyszerűen nem találom a helyem. Közel kell menni, hogy lőhessek, de abban a pillanatban én vagyok a tökéletes célpont. És akkor csak forgok ott a csatahajók körül, és nem tudom mit csináljak. Annyit lehet tenni, hogy füstfelhőből lövöldözöm,de hogy nekem ennyi legyen a lehetőségem, az nagyon lebutítja a játékot. És akkor belegondolok, hogy Graffal milyen egy csata, és megkérdezem magamtól, hogy mi a tökömet kínlódok én egy leanderrel? Nem tudtam erre válaszolni, szóval elég volt. Most van egy kapitányom, aki kicsit túlképzett ahhoz, hogy kidobjam a seregből. Briteknél milyen a rombolóág?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.02.08. 15:57:39
  • asolyom
    Mentem most 3 csatát a Viribus Unitis-szal. Ebből volt egy T7 (T6 CV-vel), egy T6 (CV nélkül), és egy T5 (T4 CV-vel). Végül is tényleg nem rossz kis "csónak" ez. Összepötyögtem vele 60k átlag sebzést, és 1,33 átlag süllyesztést; ja és mindhárom csata győztes lett. Persze 3 csata még messze nem statisztika, és egészen élvezetes volt a hajó maga.
  • asolyom
    Én az USN CL ágat egyáltalán nem húztam. A Des Moines-ba beltettem 50+ csatát, de nem nyerte el a tetszésemet annyira, hogy folyamatosan menjek vele. Néha klán csatában elővettem, de mostanában ott is inkább a Moszkvát használom.

A Kremlinnek kétség kívül vannak jó tulajdonságai, és nagyon erős tud lenni bizonyos helyzetekben, de nem tartom OP-nak. A múltkor egy Yamatos szakasztárssal remekül fogtam vele egy bázist egy Montana, és két Conqueror ellen. Más kérdés, hogy egyik ellenfél sem volt akkora sztár a játékban, sokszor teljes oldalvást hajóztak, így az egyik Conqueror kapott is egy 43k-s szalvót. Ellenfélként viszont szívattam halálra Kremlint a Thundererrel is.

Ami a Viribus Unitist illeti, sajnos abban a tier magasságban nagyon gyakori a dupla CV-s leosztás is, így eléggé frusztráló tud lenni az a hajó, de majd talán még rápróbálok.