23027
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Mondjuk az Edin pont nem égette volna le.
  • Plata
    Akkor jó,ha kilenc napot néz akkor nem gond,már akkor értem skane-t is.Ugyanis küldetések miatt valamelyik nap mentem jó pár Co-op afk csatát.
    Mivel a csapat úgyis nyer így be mentem és adtam a hajóknak egy automata utvonalat és kész.
    CV-vel nem is szoktam rendes csatába menni,mert nem szeretem.
    Bétában jó volt,most vacak.Duke of York és Alabama nem volt bot csatában.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.01. 10:32:33
  • Trucker39
    Azért nem passzol úgymond, mert a stat oldalon az utolsó kilenc napot egybe vette és azt mutatta.

A PR-ről meg itt van két kép. Ilyen-olyan formulák.

A lényege: Ha a PR értéked a szerver többi játékosaihoz mérten alacsony, gyenge, akkor bizony valamit még tanulni, gyakorlolni kell, hogy ez az érték legalább átlagos legyen. A Jó játékosoké mind a sebzés, mind a PR értékben magasabban van az átlagnál.
    Ha kevés sebzést osztottál ki, nem voltál hasznára a csapatodnak, így alacsonyabb a PR értéked is. A nyerési érték az trükkösebb dolog. Ha egyedül játszol, vagyis nem szakaszban, úgy nehezebb ezt befolyásolni. Nem lehetetlen, de sokkal lassabb folyamat. Sokkal egyszerűbb szakaszban menni és jól szerepelni rendszeresen. Így hamarosan az adott hajónak is emelkedni fog a WR értéke és elkezd a szerver nyerő csapatokba besorsolni. Ha meg nem, a szakasz kisegít és így is nyerhettek. Ezzel együtt nő a PR értéked is.

Ezekhez a legfontosabb megtanulni az adott hajótípussal játszani. Térkép ismeret, hajóval helyezkedés, csoportban mozgás, támadás, stb. Ide nagyon sok minden bele tartozik. Érdemes videókat nézegetni. Szinte minden hajó típusnak van sajátossága, amit érdemes megtanulni, mert a nélkül nem leszel hasznára a csapatodnak.

Ha mégis szar csapatba tesz -gyakori dolog - akkor is, ha jól tudod használni a hajódat, magas lesz a csata végén a sebzésed és a PR értéked is. A WR-meg az ilyen dolog.

Egyik hajótípussal sem könnyű jól játszani. Mindegyiknek van valami rossz, negatív tulajdonsága, ami miatt hátrányban van. Szerintem az előnyeit kell erősíteni és kihasználni, így jó eredmények jöhetnek random csatában is.

Sajnos azt mindenki tapasztalta, hogy ebben a játékban is sokszor beavatkozik valamilyen formában a szerver. Gondolom, nem véletlenül nem lett E-sport azóta sem. Ezt vagy elfogadja a játékos, vagy tovább lép és más játékot keres. Most az agresszív pénzbehajtós rendszerről nem is beszélek. Azzal tele van a sajtó.

Inkább csak a játékról írok.

Továbbra is azt javaslom, hogy T5-T6 szinten maradva kellene gyakorolnod, tanulnod a játék működését. Míg a statisztikád azt nem jelzi, hogy elérted a legalább átlagos játékos szintjét.

Az sem mindegy, milyen hajótípussal gyakorolsz. Nem megy mindenkinek minden hajó osztály. Azt kell megnézni, hogy melyikkel van a legjobb eredményed és melyik szórakoztat leginkább. Ezeket össze kell hozni közös nevezőre és ezzel a típussal gyakorolni. Átlagos szintet mindegyikkel el lehet lassan érni, de van olyan, akinek nem megy jobban egy-egy osztály. Van ilyen. Nekem sem megy. Azokat el kell engedni és olyannal menni, amivel jó statot tudsz felmutatni. Így vagy hasznos random csapatban is. Ranked-ről, klán csatáról nem is beszélve.

Nekem is sok munkába, gyakorlásba került, míg kihoztam átlagosra azokat a típusokat, amikben gyenge vagyok. Közben fel kellett ismernem, hogy melyik ágban vagyok a leghatékonyabb.
    Mielőtt bárki belekötne, hogy az az ág könnyű, meg megy magától is. megjegyezném, hogy a szerver a játékos bázisa alapján állítja be a PR értéket és a többi stat mutatót is.
    Amúgy mindenki tud vele játszani valahogyan. Jól játszani vele ugyanolyan nehéz, mint más hajó osztályokkal. Sok tanulást, gyakorlást igényel ez a típus is. Itt is meg kell tanulni a többi típus sajátosságait, hogy tudjunk más játékosok fejével is gondolkodni. Térkép ismeret, taktika, bejáratott romboló útvonalak, folyamatos ellenőrzése a térképen a csata alakulásának, rombolók számának és helyzetének folyamatos figyelemmel kísérése. Csapat mozgásának követése, segítése, szükséges helyeken felderítés, légifedezet. Még hosszan sorolhatnám, de ez csak untatna téged. Más típusú készségek kellenek hozzá, mint a többi hajóosztályokhoz.
    Amit fontos még megjegyezzek: A CV egyetlen másik játékosnak sem a személyi felderítője, sem pedig a testőre. Ugyan olyan játékos, mint a többi. Jó esetben egyedül van oldalanként és teszi a dolgát. Felderítésért, spot sebzésért nem kap sem kreditet sem XP-t. Így ne nagyon követelőzzön senki ilyen miatt. Ha haladni akar és legalább a csata költségét kiakarja termelni, akkor neki is mennie kell a dolga után és sebzést osztania minél többet és minél hamarabb.

Különböző WG-ben szokásos tekergetés miatt már amúgy sem alkalmas rombolók elleni támadásra. A jó szándékán, gyakorlottságán és még sokminden máson múlik, hogy hajlandó-e rombolók után koslatni, vagy inkább megy a számára könnyű célpontok, vagyis az egyedül kószáló csatahajók ellen. Könnyű őket sebezni, igaz egész csata alatt kiabálni fognak.

• Plata
    Ez valahogy nem jó.
    Nem mentem Alabama-val két csatát,csak egyet mentem hogy le duplázzam.A PR nem tudom mi.
    Connal is egy csatám volt.
  • Plata
    Vicc az hogy amikor megvettem nem tudtam vele nyerni egyetlen csatát sem,volt vele zsinórban legalább 10-15 vesztes csatám.Mindifg T10-be kerültem,tegnap viszont nem is láttam T10-et.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.01. 09:20:14
  • Kotomicuki
    Ugyan már, hozzám képest, akit szinte csak szívatott a játék a "karrierem" végére, egész jók a statjai!

ime

#19421:
    Néha fent, néha lent.
    Akkor van baj, amikor sokkal több a lent, mint a fent és nagyon érződik, hogy maga a "játék" nem akarja azt a feljebbet és ezért sorozatban adja be az eleve bukó csatákat, míg a "nyertesben" tisztán látszik, hogy nem neked szánták azt sem...
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2021.09.01. 09:25:33
  • Trucker39
    Inkább csak arról lehet szó szerintem, hogy még rajta van a premium hajóidon a "támogatás".
    Nem kell miatta aggódni, elég hamar leszoktak róluk kopni és akkor megmutatják, milyenek is valójában.

A statotad megnézve, még nem lenne javasolt a T8 csata, premium hajókkal.
  • Plata
    Ló szart,nem szokott ilyen win sorozatom lenni,utoljára vagy egy éve volt,ezért is hagytam abba olyan 9-10 után.
  • pajer_csaba
    Na, akkor ezentúl veled megyek kaszinózni... Folyton nyersz, és tudod mikor kell abbahagyni... XD
  • Plata
    Szerintem nem voltam a lőtávolságán belül.Majdnem 20 kilóméterre volt.
    Következő csatám is klassz volt,ott megpróbálták a gyújtogatást távolról,egymás után lőttem ki őket.Az utolsó T8 cruisernek írtam is hogy ne fusoon mert felesleges. Négyen menekültek és lőttek rám,de nem sikerült kiégetni és megölni,viszont egymásután süllyedtek.Igaz az Alabama-val volt.Olyan win sorozatom volt hogy a végén már inkább kiléptem.Nem volt egy vesztes csatám sem,többet nem mertem menni.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.01. 07:50:14
  • pajer_csaba
    Úgy látszik, nem tudott időben elbújni. Ha sikerül neki, eléget.
  • Plata
    Na bakker,egy sorozattal három citadella megint..

Riseliőt és Kansas-t is kicsaptam később.
  • pajer_csaba
    Oh, köszi. Én a Science of Victory-t kezdtem el... Most járok 7. küldetés-csoportnál. :-D
  • ozimak
    Honorable Service
  • ozimak
    Dehogynem. Pont ezen ment a balhé. Hogy megint gamblingezik a WG ahelyett, hogy kitenné fix áron. Menj fel fb-ra wows csoportokba. 3-4 srác is kitette, hogy az első bundle már Misouri volt neki. Úgy mondjuk megéri 1500-ért :D
  • pajer_csaba
    Igen, már ott rájöttem, hogy benéztem. :-D De valahogy nem volt egyértelmű a dolog: ha fogsz egy képet a felcicomázott hajóról, ráírod, hogy szerezd meg! és rárakod, hogy ennyi az ára, akkor az ember automatikusan arra gondol, hogy akkor az maga a hajó. Már csak akkor esett le, hogy ez csak a camo, amikor kilockoltam. LoL.

A konténerek alatt az 1500 dublonosakat érted, vagy a tier szerinti prém shipeseket? Mert ott a max tier az TierVII-VIII, asszem, ráadásul randomnak tűnik, hogy mi fog belőlük kiesni...

Csinálom, csinálom, Halsey mondjuk pont nem a szívem csücske. :-D Az annyira jó lootokkal még nem hozott össze a jó szerencse, főleg 50k krediteket, meg alap signálokat kaptam idáig. Az a Shinonme az honnan és mikor esik? Nem nagyon láttam még csatában.
    Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.08.29. 19:01:27
  • Darun
    Én úgy tudom, a Mo nem eshet ki a random bundliból. Megvenni is csak akkor lehet, ha előtte megcsináltad a küldiket.
  • ozimak
    Az nem a Missouri, hanem perma camo a Missourihoz. Missouri-t csak rögtön a konténerekből kaphatod meg ha szerencséd van. Vagy ha végigcsinálod a kampányt akkor megveheted. Ha az alap kampányokat még nem csináltad meg akkor mindenképpen javasolt! Halsey, Yamamoto kapitányokat kapsz a végén. No és a Shinonome se egy rossz kis DD. Ráadásul közben is jó loot van.
  • pajer_csaba
    Én nyitottam 6 konténert, mert ott volt alatta a panel, hogy szerezd meg a Missourit, 3000 mijalófasz! Mondom, ennyi még belefér, plusz olyan signalokat is ad, amik kellenek a T10-hez. Kinyitogattam, ellőttem a 3000 búrkiflit, és kaptam egy - amúgy hányadék - kamót. Szerintem én itt engedtem el ezt a dolgot. A kampányt elkezdtem csinálni, de a régi kampányok (amiket valahogy csak most fedeztem fel, hogy kell csinálni), jobban érdekelnek. Meg valahogy az az érzésem, hogy a Missouri-s kampányban lesznek nagy geciségek is, pl süllyessz el 5 hajót CV-vel kapjál 2 acsit, meg gyűjtössze 100k commander xp-t, mindezt egyetlen csatában...
  • Tono34
    Réginek meg elk.rták a extra kreditet .... + küldivel is egy nagy kalap sz.r ...
  • Trucker39
    Így van. Elült a dolog. Leszarja a WG, mi van. A lényeg, hogy az új játékosok fizessenek és a negyed éves bevételi mutató rendben legyen.
    A Missouri témakört meg leírták előttem. Van, aki kifizeti. Több FB csoportban is láttam különböző személyeknél, hogy megveszik a konténereket, mert csak.
    Erre nincs mit mondani, írni sajnos.
  • ozimak
    Már nem balhé. Elült kb. WG szarik rá, CC-k meg úgyis elvannak CC státusz nélkül is. Szóval a streamerek streamelnek, WG tovább hajtja a baromságait. Ja és közben megjött a lootbox Misery (Missouri) is. Potom 41 lootboxot (egyenként 1500ft/doubloon) kell kinyitnod, hogy mergkapd. És még csak nem is ugyanaz a Missouri mint volt ugyebár :D A credit szorzója totál normál T9.
    Mai Flamu streamben már beírta egy pleb, hogy kinyitotta mind a 41 lootboxot (61.500 doubloonért, ami megfelel 61.500 ftnak) és most dobpergés:
    Nem volt benne egyikben sem a Missouri pedig elvileg benne kellett volna lennie. Most refundoltatta az egész pakkot, és visszaállítják az accountját (mint a legutóbbi santa konténereknél). Persze kapta a savat, hogy meg is érdemli, minek fizetett ennek a hiéna cégnek...
    Ja és nagy kegyesen csináltak egy 7 részből álló campaign-t, amit ha végigcsinálsz akkor megveheted 19.800 doubloon/Ft-ért (alap T9 premium ár) a Missourit! Érted? Megengedik, hogy megvedd! :DDDD
  • Tono34
    CC balhé hogyan áll mostanság?
  • pajer_csaba
    WTF was that????
  • ozimak
    Nincs semmilyen desync a játékban!
  • pajer_csaba
    Na, így már világos, köszönöm. Azt eddig is tudtam, hogy a szóráskép egy ellipszis, de úgy képzeltem, hogy az csak a célterületre érvényes, minden másra meg ott az RNG, meg hogy a grafikai megjelenítés nem fedi a játékban futó tényleges műveleteket.
  • davidbog
    Igazából a szórást úgy kell elképzelni, mint egy ellipszis alapú kúpot. A kúp csúcsa a lövegcső vége, a távolság a kúp pözépvonala. Adott távolságokon a kúp metszetei a szórásképek, Ahogy növekszik a lőtáv, úgy lesz egyre nagyobb a szóráskép is (ahogy távolodsz a kúp csúcsától úgy szélesedik a kúp). A szigma ezen belül az a paraméter ami azt mutatja meg hogy mennyire tartanak a lövedékek a szóráskép közepe (a kúp középvonala) felé. Minél nagyobb a szigma érték annál jobban.
    Mezei játékosként, ha nem érdekel a játék machanikája akkor nem érdemes foglalkozni a szigmával. Mivel két másik dologgal együtt van csak információ tartama, ezért önmagában nem egy mérvadó dolog.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2021.08.28. 01:58:44
  • pajer_csaba
    Hát ez nekem már rocket-science.... De azért köszi, hogy elmondtad.
  • davidbog
    Igen. De önmagában nem jelent semmit, azt is kell nézni, hogy a mekkora az a felület amin ez a szóródás történik és hogy mekkora a lőtáv. Az ozimak által linkelt oldalon ott van a szigma érték alatt a szóródási ellipszisnek a két átlója, amelyek a hajó aktuális maximális lőtávolságára vonatkoznak. Nagyon nem mindegy hogy mondjuk egy 300x220 méteres ellipszisen van 1,9-es szigma ami 18 km-es távolságra vonatkozik, vagy egy 21 km-en 196x110 méteres ellipszishez 1,6-os szigma.

És azért írtam aktuális maximális lőtávolságot, mert ha ha fejleszted a hajót jobb FCS-el vagy lőtávnövelő upgrade-el, akkor ez a két érték is változik. Bal oldalt lehet felpakolni a hajóra jobb modulokat (ha van hozzá), upgradet. zászlókat, kapitányi skilleket, pár másodpercig várni kell amíg újraszámolja a változtatott adatokat.

Aztán ezekre jön még rá az RNG meg még a fene tudja micsoda. A WoT-nál is kiderült, hogy a teljesen beszűkült célkereszt esetén is volt 5% esély arra, hogy azon kívülre megy a lövedék.
  • pajer_csaba
    Igen, ez abszolút így van. Nekem többször is bevált. :-)
  • Caliph
    ne idegeld magad,rakd le pár hónapra aztán nézz vissza. jobb nem lesz,de legalább megnyugszol addigra :) én is van hogy csak a napi ládáért logolok be
  • carp3tm0nster
    Jó ez a mostani ranked. Nem elég, hogy tele van tengeralattjáróval, de hogy az egyikről lepattan az Aoba 203-as lövedéke... Szánalmas sci-fi most már ez a "játék"
  • pajer_csaba
    A ruszki fantasy-hordozókhoz ad némi realitás-alapot, hogy anno 1900akárhányban teljesen véletlenül ők skiccelték fel az első - méghozzá modern elrendezésű (értsd: repülőfedélzet a hajó teljes hosszában, fedélzet szélére kitolt parancsnoki toronnyal) - repülőgép-hordozó vázlatát egy szalvétára valami haditengerészeti teoretikus irodájában Szentpéterváron. A pontos sztorira nem emlékszem, de ha valaki ismeri Horváth Zoltán munkásságát (Acélmonstrum, Zoli hajói, Hét tenger blog...), az meg tudja találni az erről szóló részletes leírást a vonatkozó cikkében. Szóval ennyi létalapja van a ruszki hordozóknak, persze ez ahhoz azért kurva kevés, ami a játékba be lesz rakva.
  • Plata
    Wot-ban most jön az első T9 prém.
    Úgyhogy már az is lesz.
  • Kotomicuki
    Dehogy vesznek!
    Amikor kipattant a "belső, titkos változók" botrány a wot-nál, azt is eltusolták, ki-ban-noltak mindenkit a fórumról és mindenkit megfenyegettek - még nekik állt följebb (akkor is).
    Amíg dől befelé a pénz, mert az ecceri mókust semmi sem érdekli, csakhogy megfizethesse az azt sem tudja mit, addig maradnak uezek a szemetek. De nincsenek kételyeim afelől sem, hogyha megcsappanna a bevételük és azzal édesgetnék vissza a gyengébb lelkűeket, hogy mostantól nem csinálnak semmit sem a hátuk mögött, amint újra beindulna a biznisz, azonnal elkezdenék a mókolást a háttérben, uúgy, mint eddig is tették azt: EZEK sohasem változnak meg!
    Egyet tehet az ember velük: messzire elkerüli őket.
  • carp3tm0nster
    Tudom én! :)
    Ennyire russian bias a játékvilágban még sosem volt. Meg kell csak nézni, lassan több(ha már most nincs több) orosz hajó van a játékban, mint mondjuk a teljese Royal Navy, pedig hát nekik volt ám flottájuk. Vagy az IJN. Rengeteg fantasy oroszz BS hajó, még fantasybb ágyúkkal és tulajdonságokkal. Jön az orosz CV, hát az ami ultraröhej, de még a hivatalos fórumokon is. Értem én, hogy még mindig fáj nekik, hogy Csuzimánál taknyosra szopatták a japánok, de azóta azért eltelt 100 év, fel lehetett volna már dolgozni.
    Ha a WG kihozna egy autós játékot, gondolom ott is porig lenne alázva bármilyen német vagy japán prémium márka egy Ladával..
    Szánalmas.
    Én részemről örülök a most kipattant botránynak, talán most majd visszavesznek az arcukból.
  • ozimak
    "They always have been..."
    De amúgy pont azért hasonlítottam egy kezdőnek a Bismarck ágyúival, mert azt a hajót ismerik a legtöbben talán. Nem mellesleg szintén pont azért hasonlítottam össze azokkal, hogy lássa a fórumtárs mennyire fucked up az egész game ha pl. a pent (is) nézzük.
    Ráadásul az összképet kell látni, nem csak a habot a tortán :)
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2021.08.24. 18:12:34
  • carp3tm0nster
    Ne a német ágyúkhoz hasonlítsd, azok sz@rrá vannak nerfelve.
  • Darun
    A szorzó azért nincs rajta, mert győzött a csapat, megkaptam az xp-t, stb.
    A jelentésnek elvileg annyiban látszódnia kellene, még ha le is dobott a játék, hogy jobb oldalt maga a jelentés ott van, de megnyitni nem fogod tudni akkor se, mert az eredményeket nem jegyzi meg. Úgy tudom, a WoT-ban ez működik. én sem értem hogy itt miért nem.

#19386 a rekordom nekem is olyan 50-60k körül van egy salvo-ból. A legújabbra nem emlékszem pontosan, de előtte Monarchal sikerült oldalba vernem egy Yamatot. 52k-ba fájt neki.
  • Plata
    Montana-val ma T10 goliath-ba egyetlen sorozattal 3 citadellát lőttem.
    50 ezret lőttem belé.Nem is olyan rossz.