banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Azért nem passzol úgymond, mert a stat oldalon az utolsó kilenc napot egybe vette és azt mutatta.

A PR-ről meg itt van két kép. Ilyen-olyan formulák.

A lényege: Ha a PR értéked a szerver többi játékosaihoz mérten alacsony, gyenge, akkor bizony valamit még tanulni, gyakorlolni kell, hogy ez az érték legalább átlagos legyen. A Jó játékosoké mind a sebzés, mind a PR értékben magasabban van az átlagnál.
    Ha kevés sebzést osztottál ki, nem voltál hasznára a csapatodnak, így alacsonyabb a PR értéked is. A nyerési érték az trükkösebb dolog. Ha egyedül játszol, vagyis nem szakaszban, úgy nehezebb ezt befolyásolni. Nem lehetetlen, de sokkal lassabb folyamat. Sokkal egyszerűbb szakaszban menni és jól szerepelni rendszeresen. Így hamarosan az adott hajónak is emelkedni fog a WR értéke és elkezd a szerver nyerő csapatokba besorsolni. Ha meg nem, a szakasz kisegít és így is nyerhettek. Ezzel együtt nő a PR értéked is.

Ezekhez a legfontosabb megtanulni az adott hajótípussal játszani. Térkép ismeret, hajóval helyezkedés, csoportban mozgás, támadás, stb. Ide nagyon sok minden bele tartozik. Érdemes videókat nézegetni. Szinte minden hajó típusnak van sajátossága, amit érdemes megtanulni, mert a nélkül nem leszel hasznára a csapatodnak.

Ha mégis szar csapatba tesz -gyakori dolog - akkor is, ha jól tudod használni a hajódat, magas lesz a csata végén a sebzésed és a PR értéked is. A WR-meg az ilyen dolog.

Egyik hajótípussal sem könnyű jól játszani. Mindegyiknek van valami rossz, negatív tulajdonsága, ami miatt hátrányban van. Szerintem az előnyeit kell erősíteni és kihasználni, így jó eredmények jöhetnek random csatában is.

Sajnos azt mindenki tapasztalta, hogy ebben a játékban is sokszor beavatkozik valamilyen formában a szerver. Gondolom, nem véletlenül nem lett E-sport azóta sem. Ezt vagy elfogadja a játékos, vagy tovább lép és más játékot keres. Most az agresszív pénzbehajtós rendszerről nem is beszélek. Azzal tele van a sajtó.

Inkább csak a játékról írok.

Továbbra is azt javaslom, hogy T5-T6 szinten maradva kellene gyakorolnod, tanulnod a játék működését. Míg a statisztikád azt nem jelzi, hogy elérted a legalább átlagos játékos szintjét.

Az sem mindegy, milyen hajótípussal gyakorolsz. Nem megy mindenkinek minden hajó osztály. Azt kell megnézni, hogy melyikkel van a legjobb eredményed és melyik szórakoztat leginkább. Ezeket össze kell hozni közös nevezőre és ezzel a típussal gyakorolni. Átlagos szintet mindegyikkel el lehet lassan érni, de van olyan, akinek nem megy jobban egy-egy osztály. Van ilyen. Nekem sem megy. Azokat el kell engedni és olyannal menni, amivel jó statot tudsz felmutatni. Így vagy hasznos random csapatban is. Ranked-ről, klán csatáról nem is beszélve.

Nekem is sok munkába, gyakorlásba került, míg kihoztam átlagosra azokat a típusokat, amikben gyenge vagyok. Közben fel kellett ismernem, hogy melyik ágban vagyok a leghatékonyabb.
    Mielőtt bárki belekötne, hogy az az ág könnyű, meg megy magától is. megjegyezném, hogy a szerver a játékos bázisa alapján állítja be a PR értéket és a többi stat mutatót is.
    Amúgy mindenki tud vele játszani valahogyan. Jól játszani vele ugyanolyan nehéz, mint más hajó osztályokkal. Sok tanulást, gyakorlást igényel ez a típus is. Itt is meg kell tanulni a többi típus sajátosságait, hogy tudjunk más játékosok fejével is gondolkodni. Térkép ismeret, taktika, bejáratott romboló útvonalak, folyamatos ellenőrzése a térképen a csata alakulásának, rombolók számának és helyzetének folyamatos figyelemmel kísérése. Csapat mozgásának követése, segítése, szükséges helyeken felderítés, légifedezet. Még hosszan sorolhatnám, de ez csak untatna téged. Más típusú készségek kellenek hozzá, mint a többi hajóosztályokhoz.
    Amit fontos még megjegyezzek: A CV egyetlen másik játékosnak sem a személyi felderítője, sem pedig a testőre. Ugyan olyan játékos, mint a többi. Jó esetben egyedül van oldalanként és teszi a dolgát. Felderítésért, spot sebzésért nem kap sem kreditet sem XP-t. Így ne nagyon követelőzzön senki ilyen miatt. Ha haladni akar és legalább a csata költségét kiakarja termelni, akkor neki is mennie kell a dolga után és sebzést osztania minél többet és minél hamarabb.

Különböző WG-ben szokásos tekergetés miatt már amúgy sem alkalmas rombolók elleni támadásra. A jó szándékán, gyakorlottságán és még sokminden máson múlik, hogy hajlandó-e rombolók után koslatni, vagy inkább megy a számára könnyű célpontok, vagyis az egyedül kószáló csatahajók ellen. Könnyű őket sebezni, igaz egész csata alatt kiabálni fognak.