23027

A Wargaming új MMO játéka
-
Plata #19546 Egy konténer nem nagy szám.Kár hogy többet nem lehet.Sajna egyhamar nem lesz másik T10-em. -
Igen, egy konténer jár egy megfelelő csatáért/hajó.
Link
Viszont, T5-T9-ben érdemes mindegyiket megcsinálgatni, mert azok is adnak valamit. Most épp beváltható token-t.
Amiből ahogy látom, perma camo-t kaphatunk bizonyos hajókra.
Ezek egyre nagyobb értéket képviselnek. Legalábbis nálam. Jelentősen csökken az álcafestékek száma a raktáramban. Igyekeztem a legtöbbet használt hajókon lecserélni perma camo-ra. Nálam például az összes T8 hordozón perma van.
Jelenleg az orosz T8 perma camo beszerzése a következő cél úgy, hogy nem költök rá valódi pénzt. Évek óta nem költök a játékra amúgy és most sem szeretnék.
Ha sikerül beszerezni, a T8 hordozó már nem is annyira érdekes, hiszen az fejleszthető bármikor a későbbiekben. Egy hordozó ág felhúzása meg nekem nem okoz különösebben nagy kihívást.
Visszatérve a témára: Érdemes kiszedegetni a ládákból a plusz jutalmakat is és rátenni a megfelelő hajóra. Ha meg még nincs meg, akkor kifejleszteni és akkor rátenni.
Amúgy nem bukta. Havonta úgyis kapsz egy konténert. Jövő évben - ha még lesz játék - addigra kifejlesztesz még néhány ágat és máris lehet gyűjtögetni a konténereket.
Sok hajót FXP-ből szedtem ki. Azon egyszerű oknál fogva, hogy T8-ig aránylag hamar el lehet jutni minden ággal. Onnantól meg T10-ig nagyjából 500K FXP kell. Kicsit több, de most ez lényegtelen.
Elég sok az FXP-s hajó és szerintem marha drágák, ahoz képest, hogy csak egy hajót kapsz érte. Egy két millás FXP hajó árából négy!! fejleszthetős ágat is be tudsz fejezni T8-tól. Azért ott sokkal több hajó van.
Csak arra gyúrni, hogy majd valami méreg drága hajót megvenni és az milyen csodás lesz, nem szabad hagyatkozni. Minden hajó elébb-utóbb kap tekergetést, hogy az újabbakat megvegyék a népek. Talán az RP hajók nincsenek még annyit tekergetve. Nehéz is hozzá jutni mondjuk.
Amúgy csak javaslat volt részemről a hajó flottád szaporításához.
Magam hasonló képpen jártam el.
Arra kell figyelni, hogy festék, zászló, FXP-t lehetőleg javítson és később nem szabad hozzá nyúlni. Amikor összejött a bő fél milla, megnézed valamelyik T8-ig húzott ágat és belefekteted. Mindjárt öröm a köbön, mert két hajód is, meg az ág is ki lett fejlesztve.
Volt olyan, hogy meg volt a 2 milla FXP és nem mertem meg venni azt az egy hajót. Inkább négy ágat kihúztam. Igaz, a modulok fejlesztésére nem futotta, de az már akkor is a kikötőben áll.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.09.17. 09:23:20 -
Plata #19544 Egy hajóval csak 1 konténer?
Akkor nekem bukta mert 1 hajóm van. -
Délután kettőtől, ha jól láttam a kiírást.
November 7-ig csak sikerül minden érintett hajóval menni egy megfelelő kört Coop csatában.
Azért kíváncsi leszek, hogy esik-e valami értelmes dolog ennyi SC-ből.
-
Plata #19542 Tegnap mentem az első csatámat japcsi 7-es BB-vel.
Nem figyeltem oda és a lőszer alapból HE volt.
Ha jól gondolom ma kezdődik az évfordulós event?
Vagy nem?
Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.17. 07:33:02 -
pajer_csaba #19541 A brit hajókat leszámítva, kizárólag AP. Csata közben csak akkor váltok, ha észszerű határokon belül elfogynak a potenciális ellenséges BB-k, és rombolókra, cirkálókra kell vadásznom. Épp ezért nálam a skill-fa kötelező eleme a gyors munícióváltás BB-re. -
Plata #19540 Ha mår szóba került a lőszer,ti mivel szoktatok lőni BB-vel?
Én amcsikkal főleg AP-t.
De Duke of York-al inkább HE-t.
Most bele kezdek japó ágba is. -
az a gond a cv-vel hogy ebben az esetben is OP :D ha nem pánikol be és fordul ki broadsidera akkor aztán lőheted yamival,a fele lövedék mellé megy a többi meg alig sebez vagy lepattan...jó taktika ilyenkor ha az autopilotot tolatásra rakod . aztán ha tiszta a levegő lehet húzni sziget mögé ...de ha kitartó a rád vadászó ellen,előbb utóbb kinyirnak...ilyenkor jól jön pl egy gyújtós bb,pl republique,az ellen már ez se ér semmit ha orral vagy -
carp3tm0nster #19538 Én is ezt csinálom, ha yamival vagyok. Azonnal egy sortűz, ha felspottolódik egy CV és hatótávon belül van. De ezt még mókásabban meg lehet csinálni Fuso-val egy T6 csatában ;) -
pajer_csaba #19537 Igazából messze nem annyira gáz, mint általában a japán BB-k TVIII és alatt, mert azok valami rettenetesek. Az Izumo és a Yama már elég tisztességes szórással rendelkeznek és a találati arányt a három ágyús lövegtornyok is javítják valamelyest, illetve az a tény is, hogy a legnagyobb kaliberű lövedékekkel lőnek, így elég 1-2 nek betalálnia, míg más TX-eseknél kell a 3-4 találat ugyanahhoz a sebzéshez.
Bár az megint csak az én magánvéleményem, hogy max lőtávról puttyogtatni, majd sírni a szórás miatt, annyira azért nem olyan okos dolog, és nem csak a japán BB-ágnál.
(Tudom, tudom, alább még én írtam, hogy a japán BB-k úgy en bloc spontán autofellációk a szórás tekintetében, de ha az ember kitapasztalja és még a skillek/zászlók kiosztására is figyel, akkor kezelhetővé szelídülhet a dolog.) -
Plata #19536 De gondolom úgy is szór mint a fene.Mikor Alabama-val harcoltam vele kb 20 kilóméterről alig tudott eltalálni. -
és rakható rá spotter plane :) -
Kotomicuki #19534 26,63 Km, alapjáraton. -
Plata #19533 Miért a Yamato olyan jó?
Milyen távolra tud lőni? -
Plata #19532 Birnám ha el lehetne lőni a támasztékot és le esne a torony. -
Nem múlt el divat.
Nagyon észnél kell legyek T8-T10 csatákban, mert szinte minden alkalommal előfordul ilyen, ha a túloldalon van Yamato.
Minden csatát úgy kell kezdjek, hogy megnézem, mi van az ellenfélnél. Ha van Yamato és tsa-i bt. Akkor elsődleges, hogy mozgásba kell lendülni és fedezni a hordozómat, míg biztonságos távolságra nem manőverezek.
Persze a random csapatnak nem tetszik a dolog, mert szerintük az összes rombolót kellene lehetőleg egyszerre spottoljam, közben persze légi fedezetet adni a magányosan nézelődő csatahajóimnak, de közben jó lenne sebzést is osztani, mert sem kredit, sem XP nem lesz a végére.
Persze a dolog kivitelezhetetlen, mert az ellenfél csapata 2-3 zárt csoportban üldögél a szigetek mögött, míg a mi hajóink szanaszét a tengeren. Ki merre látott épp.
Amúgy érdekes a dolog, mert akinek van Yamato-ja az tudja, hogy messzire nem olyan nagyon pontosak az ágyúi. Akik viszont CV-re vadásznak, valami furcsaság miatt fél hordozó távolságban becsapódó szórásképpel rendelkeznek. Mindezt kb 20km távolságban. Ja és egyik sem krumplibogár valami nevesincs klánból. Lehet lejt a pálya. Nem értek hozzá.
Amúgy a karma pontokkal sem kell sokat vesződjek. Ha jól megy a csata, az ellenfél repoltol, ha meg szarul, mert mondjuk látványosan mellé megy minden - rakéta, torpedó, bomba is - akkor meg a saját csapat reportol. Van kicsit több mint 11K csatám, de szinte mindig 0 a karma értékem. -
pajer_csaba #19530 Meg kicsit több realitásérzék is szorult az AAT-k koncepciójába (az SW univerzuumán belül), mint ezeknél a "Yo!-xaroknál", a keresztirányú tengelyre felfüggesztett "libikókázó" lövegtorony, aminek a támasza mondjuk speciel k*rva sebezhető. (Gondolom, a játékban persze nem lesz az, hát az hogy nézne már ki? Realitás? Pfff... Ez nem szimulátor, baszki...) -
Plata #19529 Miért ne,végül is papíron ez is létezik. -
ja igen,9es -
pajer_csaba #19527 Nekem valahogy ez jutott róla eszembe... szóljatok, ha majd ilyenek is lesznek, lehet akkor a WoT-ot is elkezdem... XD
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.09.15. 17:03:58 -
Plata #19526 T10-ről nem tudok még,csak T9-ről,de nézd meg milyen tankokon dolgoznak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha nem állatok akkor nem tudom mik.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.15. 16:44:09 -
MRscheff csatornáját szoktam nézegetni a wot-tal kapcsolatban,a játékot már nem játszom,pont volt az első t10 prémről is videója,szóval oda is megérkeztek :) -
Plata #19524 Basszus ezeknek tényleg elment az agyuk.
WoT-ban olyan tankok jönnek amik sosem léteztek,dupla lánc van rajtuk,ha az egyiket el lövöd a másikkal tovább megy,olyan tornya ami a levegőben lóg és belőhetetlen,de cserébe olyan szögben is le tudja fordítani hogy a saját lábát el lője. -
Trenlassék húzgálják a WG bajszát...bemennek 3as divbe,cv és két nagy hatótávú BBvel(yama,slava stb) aztán a cv felderíti az ellen cvjét a két BB meg kiszedi első percekben
volt korábban már ilyen,nemtomkik 3ddvel füstben szintén CVre vadásztak,aztán majdnem bannolták őket toxikus játékért meg nem fair játékért... -
amúgy valamilyen szinten a stat kiirás is csalás,mert pls simán látod ha egy shima a 8km torpokat használja a 12km helyett,és máris úgy kezeled a dolgot.
van amikor a shimának jobban kijöna gyorsabb torp mint a gyakoribb 12kmes -
de van olyan is akinek potato a gépe és nem biztos hogy megjeleniti az orrhullámot :D
jó nem kötözködök tovább,mindenkinek szive joga hogy használja e,a wg engedi :) -
pajer_csaba #19520 1., van kéményfüst és van orrhullám: közeledik
2., van kéményfüst, de nincs orrhullám: távolodik
3., nincs kéményfüst és nincs orrhullám: áll
Ha minden kötél szakad, akkor spotter repcsi és egyből megvan - bár ez főként csak BB-knél előny (mivel általában BB-nél a fő gond nekem a lőtáv, ezért inkább spottert mint vadászgépet szoktam a hajókra rakni, kivéve Tier IX-X) és mivel én főleg BB-vel játszom, így...
A sziget mögötti bujkálókra valóban nincs bevett módszerem, ebben a mod nyer - bár a megérzéseim néha szoktak működni, és néhány gyönyörű killt, találatot értem már el így.
Illetve ott van még a klasszikus, autentikus, történelmileg hiteles módszer, a belövés. Aminek mondjuk megvan a hátránya, hiszen pazarolja az ember a lövési lehetőséget, de attól még működik.
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.09.14. 14:21:32 -
Meg ha sziget mögött áll és nem látszik a kéménye. Ott is hasznos lehet.
Igen, tegnap láttam a T6 rövid elemzését Toptier-nek. Ő kezében minden így működik...egy darabig.
Nálam persze nem szokott egyik hordozó sem ilyeneket csinálni, de hát ezt már megszoktam.
-
igen,de szembe áll veled,akkor aztán sasolhatod merre áll a kéményfüst :D
más: kint van a hatos orosz cv is,kapásból a legerősebb t6 cv lett mind közül...ki gondolta volna :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.14. 11:14:39 -
pajer_csaba #19517 Felraktam párat, ami hasznosnak tűnt.
Az "előre vagy hátra" kérdését én a kéményfüst irányából szoktam megállapítani, de pssszt.. ez szakmai titok... :P A többi meg szerintem elsősorban DD-knek, esetleg CV-knek hasznos. :-) -
hivatalos wg progi,nézz róla egy youtube videót...miután felfrissitett a játék,elinditod,egy kattintással felfrissiti az összes felrakott modot,és a következővel már indithatod is. ha nem frissited,a játék elindul,modok nélkül.
én is nehezen szokok rá az új dolgokra,de amikor egy hajónál kijelzi előre hátra megy,vagy áll,jelzi egy kis ikonban pl mekkora torp hatótávja van,mekkora a radarja,igy nem kell két lábon járó hajó enciklopédiaként mászkálnod ha játszani akarsz...és mint mondtam,mindez hivatalosan -
Egy ideje semmi MOD-t nem telepítek fel.
Így nem kell várni rá, másrészt meg egyre erőforrás igényesebb ez a játék is, nekem meg nem telik most gép fejlesztésre.
Már előre félek a belengetett ilyen-olyan design frissítésktől. Az ilyesmi mindig FPS csökkenést jelent sajnos. -
pajer_csaba #19514 "ha új frissités jön akkor ezt is frissiteni kell" - hát igen, ettől féltem. De köszönet az infókért, kipróbálom és meglátom, hogy ez a skill megéri-e az állandó manual frissítgetést. -
van egy wg -s mod progi,ott csak beikszeled mit szeretnél és automatikusan felrakja,ha új frissités jön akkor ezt is frissiteni kell:
modstation a neve
itt tölthető -
Ha megnyitod a videót külön ablakban, látszik a megjegyzés résznél, hogy milyen MOD bellításokat használ.
Igen, nincs is ezzel semmi gond. Ezt a részt inkább a sokat játszó, sokat költő játékosoknak találták ki. -
pajer_csaba #19511 Hát akkor ez nem az én utam, azt hiszem.
-
pajer_csaba #19510 Van rá valami beállítás, hogy - mint a videóban - az oldalsávokban ne a játékosok neve, hanem a hajók típusa és HP-ja jelenjen meg, vagy ez már valami mod? -
már van a 4esről is vidi
-
A mostani javítással a német AP bomberek kaptak. Érezhető is valemennyire, hogy mintha több találat lenne velük. Japánt nem láttam a note-ban. Lehet majd később kapnak. Most ugyan olyan gyengén teljesítenek a bombázói, mint korábban sajnos.
Az orosz CV-k közül jelenleg szerinem csak a T8 premium hordozókról van sok videó. Valóban jó és erős, de ezt megszokhattuk eddig is a WG termékeivel kapcsolatosan. Ha kijön valami új és még orosz is, akkor biztosan OP.
Ennél a CV-nél valóban nincs rakétás raj. Helyette van a hagyományos, a skip bombázó és a torpedó raj.
A fejleszthetős hordozóknál már más a helyzet. Ott van rakétás, skip és torpedós raj. Őket a rakétás nerf egyből érinti.
Ahogy nézegettem a paramétereit, még nem tudom, mi várható. A rajok HP értékei elég alacsonynak tűnnek. Leginkább ha azt is figyelembe veszem, hogy lassúak is. A Brit CV ág gépeihez tudnám hasonlítani, de ott magasabbak a HP értékek.
A Skip bombával vadászás rombolókra nem olyan könnyű dolog. Immelman hordozó van a kikötőben, de bizony bajban vagyok vele, ha romboló támadja a hordozót. A torpedói nagyon lassúak, a bombákkal meg legfeljebb akkor lehet némi találatot elérni, ha első pattintás helyével célzok. A távolabbiakat könnyedén kimanőverezik.
Egy előnye látszik most az orosznak, az pedig a gyorsító fokozat induláskor. Nagy térképen segítség. A közeli célpontok támadása jól hangzik papíron, de néhány videótól eltekintve, mikor a hordozó lelkesen megy közelre szigetekhez bújkálni, stb, az esetek többségében nem válik be. A streamerek nem nagyon dicsekszenek olyan csatával, hogy bizony a közel húzódó hordozó azonnali és elsődleges célpont mindenkinek, ahogyan meglátják. Nagyon gyakran szedek ki ilyen játékosokat. Látja a videón, hogy közeljön szigethez bújik, fedezi a többieket, közelebbről támad. Milyen fasza lesz. Igen...nekem. Mert az ilyen játékos megy elsőként vissza a kikötőbe. Folyamatos spot-t kap és mindennel támadom. Röviden, nem javaslom az ilyemit. Videókon, akciófilmekben jól mutat, de a szürke hétköznapokon nem működik a dolog.
Most láttam, hogy kezdenek a T4 fejlesztős hajókról is a videók megjelenni. Majd lehet nézegetni, tanulni őket. Nem csak a CV játékosoknak, hanem mindenkinek, aki találkozhat vele. Érdemes szánni rá időt és megismerni, mit várható ettől az ágtól.
Csak azért jegyzem meg, mert találkoztam olyan csatahajós játékossal, akinek fogalma sem volt róla, hogy a hordozó rajoknak, pontosabban a torpedó rajoknak, illetve a német esetében a zuhanóbombázó rajnak van HP visszatöltője. Beszélgetés közben derült ki. Ő azt hitte, hogy úgy van, mint a csatahajónál, hogy a hajón van töltő és a számítógép javítja, vagy ilyesmi. Csak mert hogy olyan nehéz kilőni a CV-ket. Mikor említettem neki, hogy van még egy olyan modul is, ami 50%-l megnöveli a HP visszatöltés idejét és azt megfelelően alkalmazva, jelentősen meghosszabbítható a torpedó raj támadó ereje, az már részecskefizika volt számára. Mindegy is. Inkább csalózik továbbra is, mert a sok gépes torpedó raj, ami még nagyokat is üt és még elnyomom rá a modult is, szétszedi a csatahajóját, amivel lelkesen egyedül hajózik. Persze hogy a CV a csaló.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.09.12. 15:44:17 -
az ap bomberek most kapnak buffot,szal életképesebbek lesznek a japó hordozók is. az orosz cv op mint állat,elég csak nézni róla youtubeon egy vidit. lassú a torpedója de egybe dobja,a pattogó bombás rajt nem lehet megölni,full squadron tér vissza mindig olyan messziről tudja dobni. a sima bombázó is rohadt pontos,és mindegy merről támadsz mert kicsi a drop kör
rakétásokat miután nerfelték,kb csak cirkálótól felfelé hasznosak,és ott sem erősek,szal majdhogynem az is a pozitiv számlára irható,hogy a ruszki cvnek nincs. a dd meg simán kidobható a pattogó bombával :D
nem beszélve a rakétás inditásról,bár maguk a repcsik papirok és lassúak,de ha közel van a támadandó hajó a rakétás indulással szinte azonnal ott vagy a fején
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.12. 13:46:40