banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    A mostani javítással a német AP bomberek kaptak. Érezhető is valemennyire, hogy mintha több találat lenne velük. Japánt nem láttam a note-ban. Lehet majd később kapnak. Most ugyan olyan gyengén teljesítenek a bombázói, mint korábban sajnos.

Az orosz CV-k közül jelenleg szerinem csak a T8 premium hordozókról van sok videó. Valóban jó és erős, de ezt megszokhattuk eddig is a WG termékeivel kapcsolatosan. Ha kijön valami új és még orosz is, akkor biztosan OP.

Ennél a CV-nél valóban nincs rakétás raj. Helyette van a hagyományos, a skip bombázó és a torpedó raj.

A fejleszthetős hordozóknál már más a helyzet. Ott van rakétás, skip és torpedós raj. Őket a rakétás nerf egyből érinti.
    Ahogy nézegettem a paramétereit, még nem tudom, mi várható. A rajok HP értékei elég alacsonynak tűnnek. Leginkább ha azt is figyelembe veszem, hogy lassúak is. A Brit CV ág gépeihez tudnám hasonlítani, de ott magasabbak a HP értékek.

A Skip bombával vadászás rombolókra nem olyan könnyű dolog. Immelman hordozó van a kikötőben, de bizony bajban vagyok vele, ha romboló támadja a hordozót. A torpedói nagyon lassúak, a bombákkal meg legfeljebb akkor lehet némi találatot elérni, ha első pattintás helyével célzok. A távolabbiakat könnyedén kimanőverezik.

Egy előnye látszik most az orosznak, az pedig a gyorsító fokozat induláskor. Nagy térképen segítség. A közeli célpontok támadása jól hangzik papíron, de néhány videótól eltekintve, mikor a hordozó lelkesen megy közelre szigetekhez bújkálni, stb, az esetek többségében nem válik be. A streamerek nem nagyon dicsekszenek olyan csatával, hogy bizony a közel húzódó hordozó azonnali és elsődleges célpont mindenkinek, ahogyan meglátják. Nagyon gyakran szedek ki ilyen játékosokat. Látja a videón, hogy közeljön szigethez bújik, fedezi a többieket, közelebbről támad. Milyen fasza lesz. Igen...nekem. Mert az ilyen játékos megy elsőként vissza a kikötőbe. Folyamatos spot-t kap és mindennel támadom. Röviden, nem javaslom az ilyemit. Videókon, akciófilmekben jól mutat, de a szürke hétköznapokon nem működik a dolog.

Most láttam, hogy kezdenek a T4 fejlesztős hajókról is a videók megjelenni. Majd lehet nézegetni, tanulni őket. Nem csak a CV játékosoknak, hanem mindenkinek, aki találkozhat vele. Érdemes szánni rá időt és megismerni, mit várható ettől az ágtól.
    Csak azért jegyzem meg, mert találkoztam olyan csatahajós játékossal, akinek fogalma sem volt róla, hogy a hordozó rajoknak, pontosabban a torpedó rajoknak, illetve a német esetében a zuhanóbombázó rajnak van HP visszatöltője. Beszélgetés közben derült ki. Ő azt hitte, hogy úgy van, mint a csatahajónál, hogy a hajón van töltő és a számítógép javítja, vagy ilyesmi. Csak mert hogy olyan nehéz kilőni a CV-ket. Mikor említettem neki, hogy van még egy olyan modul is, ami 50%-l megnöveli a HP visszatöltés idejét és azt megfelelően alkalmazva, jelentősen meghosszabbítható a torpedó raj támadó ereje, az már részecskefizika volt számára. Mindegy is. Inkább csalózik továbbra is, mert a sok gépes torpedó raj, ami még nagyokat is üt és még elnyomom rá a modult is, szétszedi a csatahajóját, amivel lelkesen egyedül hajózik. Persze hogy a CV a csaló.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.09.12. 15:44:17