23018
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • AlucardHuN
    A Hood-nak pont az volt a baja hogy nem csatahajó volt hanem csatacirkáló, és emiatt gyengébb páncélja volt + lőszertalálat. De ettől eltekintve teljesen igazad van, itt azért 2 pillanat lesz végezni egy csatahajóval. Mellesleg itt komoly csapatjátékot is el tudok képzelni ha ugyanis lesznek légvédelmi rombolók azok majd fedezhetik az épp aktuálisan veszélyeztett hajókat + a saját hordozó gépei. De amúgy tényleg nem lesznek u boatok? Pedig a rombolóknak tudtommal az az egyik fő területe (mégha eredetileg nem is azok ellen talállták ki őket. )
  • TomDantes
    Már attól függ, egy gyorscirkáló igen nagy sebességre képes. De szerintem meg a sebbesség a kulcskérdés, egy repülő ha találatot kap: lezuhan.
    Egy csatahajót nem lehet egy-kát lövéssel percek alatt elsüllyeszteni, jó persze akadtak kivételek, mint a Hood, de azért eltart egy darabig a dolog. És ez így van jól, mi szar lenne ki úszok a csatahajómmal, onseshot, és vége.
  • Nazarov77
    A hajók lassúak, szerintem korrekt idő az a 20 perc átlag.
  • ToCsEk
    hát most hogy így belegondolok wotban 15perc van ritka a 10+os meccs az a +5perc meg elmegy
    mondjuk biztos nehezebb lesz eltalálni valaki mint tankosba vagy repülősbe
  • Caliph
    nyugi , majd a carrierrel csatahajók közé száguldó tomato -k meggyorsítják a menetet:D
  • TomDantes
    Dehogy sok. Azért egy 70 ezer tonnás hajóval ne két percig tartson, piff-paff elsüllyesztenek. Taktikusabb és lassabb játékmenet kell mint tankokkal vagy repülőkkel.
  • ToCsEk
    hát ahogy olvastam 20perces lesz egy átlagos csata szerintem az kurvasok :(
  • Foxy0
    jók lettek a hajók már nagyon várom, kár hogy nem lesznek benne tengeralatjárók
  • TomDantes
    Hát attól függ, a Ión-tenger tele van szigetekkel. De máshol meg lehet úgy, hogy nem sok kis sziget van, hanem egy partvonal tárkép a szélén.
  • Nazarov77
    Ja jól néznek ki. Az ilyesmi kis szigetek amúgy is jellemzőek a csendes óceáni szigetvilágra.
    Én pl egy földközi tengeres térképre lennék kíváncsi ott milyen pálya dizájn lesz, oda nem lehet ennyi kis szigetet pakolni.
  • TomDantes
    Faszák a pályák, jó hogy lesznek kis szigetek, zátonyok, lehet taktikázni. Kiváncsi vagyok hány hülye fog zátonyra futni majd.
  • Nazarov77
    Ígéretesnek tűnik, remélem pár hónapon belül elindul a closed beta. Kíváncsi vagyok rá nagyon, a battlestations pacificen kívül nem nagyon játszottam hajós játékkal.
    Japán ftw
  • Master91
    valami béta szivároghatna már :(

Yamatoooot akaroooook
  • Eagle16
    Pár kép kiszivárgott.

Pályák: link

Hajók: link
  • TomDantes
    Ide is

Hátha érdekel valakit. Az a baj szinte alig jönnek hírek, infók, pedig simán jobb lehet a tankos résznél.
  • davidbog
    A hivatalos oldalon szép lassan jönnek az infók.

A hajók összesen nyolc komponensből fognak állni: fő tüzérség, másodlagos tüzérség, torpedók, légvédelem, felderítő repülők, motor, észlelő/tűzvezető rendszerek és maga a hajótest.
    Ha jól értelmezem (azért ezt jó lenne ha valaki aki tényleg tud angolul ellenőrizné), akkor azokat a modulokat amiből több volt egyetlen modulként kezeli majd a rendszer.

A tüzérségnél pedig ugyanúgy történhet lőszerrobbanás mint a valóságban, ami azonnali halál. Ha átüti a lövedék a torony vagy barbetta páncélzatot akkor egy bizonyos eséllyel keletkezhet tűz ami berobbanthatja a lőszert.
    Ha csak megsérül a torony és a lőszer akkor és nem robban fel, akkor csökken a toronyforgatási sebesség és a tűzgyorsaság. A megfelelő fogyóeszközzel megjavíthatóak lesznek. Meg olyat is írnak, hogy a megsemmisült főtüzérség tornyára nem vonatkozik a javítás, azt csak a csata után a dokkban javítják. Nekem nem egészen világos hogy akkor egy modulként kezeli-e az összes tornyot, vagy mindet külön.

A Takao-osztályú CA tier 8 lesz.
  • Eagle16
    Ja...ez mind nem az.

Hanem a Battlestation: Pacific nevű játék.
  • tutyimutyi2
    tess gameplay-ek
    http://www.youtube.com/results?search_query=world+of+warships+gameplay&sm=1
  • davidbog
    Ebből és az előző listából sajnos sok érdemi dolog nem derül ki.

"nem lesz minden részlegnek vagy toronynak külön legénysége" - Hát ez elég nagy baj.

"nagy valószínűséggel a másodlagos fegyverzet/légvédelmi ágyúk által használt lőszer ingyenes lesz" - Ebből sejthető, hogy megint a lőszerár lesz majd az egyik fő tényezője az anyagi dolgoknak. Ja itt is többe kerül a lőszer mint a hajó...

"a tornyok együtt mozognak/fordulnak, de akkor tüzelnek mikor újratöltöttek, a többi ágyú állapotától függetlenül" - Most akkor nem a játékos adja ki a tűzparancsot? Most akkor egy tűzparancs az összes lövegre vonatkozik és a sérült lő amikor tud? Akkor nem is lehet megosztani a tűzerőt?

"St. Luis 4es, Cleveland 6os, Baltimore 9es szintűek" - Ebben is megmarad az a böszmeség, hogy minden kategóriában azonos szintig mennek a hajók. Aztán megint azon megy majd a küszködés, hogy találjanak majd 10-es szintű olasz, német CL-t, CA-t, mert ugye az amerikainak biztosan lesz és olyan tragédia nem történhet, hogy egy nemzetnek nincs egy bizonyos szintű hajója. Aztán majd itt is jönnek a fantasy meg sci-fi hajók.
    És még mindig nem tudom elképzelni, hogy mi a fenét fog csinálni egy Baltimore-osztályú (amiről már tudjuk hogy 9-es) CA egy tier 9-es (tehát ~45-50k tonnás) BB ellen...

Ami nem volt benne ebben a kettő hsz-ben az az, hogy lesz páncélátütés számítás, ebből kifolyólag páncélzat is. Arról viszont még nincs infó hogyan valósítják meg. A valóságnak megfelelően vagy egy-egy területre koncentrálják a több azonos funkciójú (például a 3 fedélzetes hajónál egyetlen fedélzetté konvertálják a 3-at) páncélzatot.
    Meg emlékszem egy olyanra is, hogy a lövedék következő adatai befolyásolják az átütést: típus, sebesség, tömeg, szél, Coriolis-erő.

Jó lenne már látni valami game play-t. Mert igazábó még mindig nem tudunk róla semmit.
  • TomDantes
    Ja. Csak az még soká lesz. Inkább a hajókat adták volna ki hamarabb mint a repülőket.

Nem tudom különben, az OMM hajóira lehet majd számítani hogy bekerülnek? Annak örülnék.
  • Eagle16
    Hát igen...én a zárt bétát várom inkább, oda talán bekerülhetek, de a nyílt bétába már biztosan.
  • TomDantes
    Aha, kösz, hát ezt nem érdemes megpróbálni se, fórumozni is kellet volna? Na, ez már kapásból nincs.
  • Eagle16
    Lehet, itt vannak a követelmények: link
  • TomDantes
    És jelentkezni nem lehet? A Fehérorosz szövöget még fordítóval is nehezen értem meg.
  • Eagle16
    Elindult az alfa-teszt. link
  • ToCsEk
    WoWs - 7.11.2013
    - St. Luis 4es, Cleveland 6os, Baltimore 9es szintűek
    - az alpha magas lesz a gépigén, mert még optimalizálatlan a játék, de egy közepes szintű gép képes egy stabil 30 FPS-re
    - dolgoznak a többmagos támogatáson
    - jelenleg négy sérülésképes modul van: tüzérség, torpedók, meghajtás és repülők
    - mikor az ellenséges vadászrepülők találkoznak, ha nincsen más parancsuk akkor tüzet nyitnak egymásra
    - nagy valószínűséggel a másodlagos fegyverzet/légvédelmi ágyúk által használt lőszer ingyenes lesz (mint hátsó lövészé a WoWp-ban)
    - nem valószínű, hogy lesznek szárazföldi felderítők
    - lehet lesz extra pontokért szállítóhajó vagy valami hasonló, mint WoWp-ban
    - nem valószínű, hogy lesz ágyúállás a szárazföldön, vagy reptér ami felderítene
    - a tornyok együtt mozognak/fordulnak, de akkor tüzelnek mikor újratöltöttek, a többi ágyú állapotától függetlenül
    - a USS Langley valószínűleg 3as vagy 4es lesz
    - elméletileg a környezet takarhatja a hajót, hogy később fedezzék fel (pl. ha van felhő, akkor a repülők később veszik észre, vagy nem veszik észre)
    - jelenleg a maximális sebesség kb. 36 csomó
    - idővel lesznek századok
    - lesznek az elsüllyedt hajó után effektek, pl. roncsok, égő olaj a vizen
    - az elsüllyedt hajó nem blokkolja az utat
    - a hordozóknak nem kell széllel szemben állniuk a gépek felszállásához
    - jelenleg a torpedók nem pattannak le a beszögelt hajóról
    - a jövőben lehet, hogy mikor eltalálják a hidat, akkor kihal a kapitány, de még nem döntöttek a hatásairól
    - különböző típusú pályák lesznek, sarkkörtől a karibi tengerekig
    - a hajók egy része természetesen animált
    - a következő nemzet a megjelenés után jön
    - a saját torpedók meg vannak jelölve, az ellenséges nyomot hagy a vízen, de amitől felfedezik már látható
    - még nem tudják, hogy külön hitbox-ot kapjon-e a kormánylapát. Egyelőre a meghajtást lehet célozni.
    - valószínűleg lesz álca
    - még nem tudni, hogy ha lesz álca, akkor annak lesz-e láthatóság csökkentési hatása
    - szeretnének valamilyen kilövésjelzést, de nem tudni, hogy lehetséges-e
    - gondolkoznak a hajók egyéni elnevezhetőségéről, nem akarnak teljes szabadságot adni, de gondolkoznak a dolgom

http://wot-kpp.blogspot.hu/
  • ToCsEk
    - egy támadásból visszatérő repülőnek kb. 6-7 mp előkészület (újratöltés benzin/lőszer) és kb. 5-6 mp felszállási idő kell. A landolás kb. annyi ideig tart, mint a felszállás. Szóval pl. egy 6 repülőből álló repülőszázadnak 40 mp előkészület kell (a harci repülők kicsit gyorsabban készülnek el, mint a támadók) és kb. fél perc amíg felszállnak. Az adatok koraiak, a tesztek alatt változhat. (de nem nagyon)
    - tervben van, a másodlagos MI által kezelt fegyverzet kikapcsolásának lehetősége, és az elsőbbségi célpontok kijelölésének lehetősége
    - a lövések esése úgy lesz számolva, mint WoT-ban
    - a torpedók kilövéséhez nem szükséges tényleges célpont, akkor lőhetőek ki, amikor csak akarjátok
    - nem lesz minden részlegnek vagy toronynak külön legénysége. Csak a fő funkcióknak parancsnokai (Hajókapitány, légvédelem, tüzérség, motor, radar, légi szárny, stb.) Hogy hol fognak elhelyezkedni az még nincs teljesen kialakítva.
    - lehet harci repülőket kiküldeni, más barátságok repülőgépek és hajók kíséretének.
    - a felderítő gépeknek nincs fegyverzete
    - az ágyúk kalibere a történelmi paraméterei határozzák meg
    - K: "WoWp-ban van aktív légvédelmi ágyú, WoT-ban inaktív bunkerek. Lesz valamilyen aktív partvédelem a WoWs-ban?" V: "A hosszútávú terveinkben szerepel."
    - K: "A WoWp-ban lévő prémium hordozón lévő gépeket lehet használni a WoWs-ban?" V: "Amit lehetséges."
    - valószínűleg lesznek mini-szakmák, mint dedikált lgévédelmi romboló
    - mivel több torony lesz, valószínűleg kikapcsolható lesz a sérült torony ( pl. távolra ne vesszen kárba a lövés egy sérült toronyból)
    - nem lesznek irányítható vasmacskák/horgonyok a játékban
    - a Yamato maximális alpha sebzése kb. 7ex9 ágyú. Elég bármilyen hajó elsüllyesztésére, ha betalál.
    - nem lesz olyan, hogy valamelyik típus kevesebb XP-t kap (WoT kijövetelekor volt, hogy TD-k és artik kevesebb XP-t kaptak, mint a többi típus)
    - a Bubnov és Putilov 1914-es tervek nagy valószínűséggel az Orosz ág részei lesznek
    - egy hajó elkészítése kb 6ember-hónapba kerül. Tank vagy repülőgépé 1 ember-hónap.
    - elméletileg a játékosok partra tolhatják a többi hajót (mint WoT-ban vízbe, vagy le a szakadékba)
    - nem lesz öngyilkossági lehetőség (mint WoT-ban vízbesétálás), dokkba kell kilépni a csatából
    - vannak tervben kikötős pályák

http://wot-kpp.blogspot.hu/
  • ToCsEk
    infók
  • lammaer
    Hát nekem sose jött össze a légvédelem, valahogy nem tudtam a repcsik magasságát 2D-ben érzékelni.
    Másfelől nagyon elvetemültnek kellett lenni, ha valaki cruiserrel great battleba ment planktonnak ahelyett hogy a bliztkriegben játszott volna tophajót :)

Mondjuk én a CVkhez a végén BOTot csináltam, telenyomtam fighterrel aztán szép kis elfogófelhőt hoztam létre a térkép közepén... :)
  • davidbog
    Ilyen volt a kezelésük. A normálisabbak rájöttek, hogy vadászokat kell felküldeni, mert azok felderítik a célt és a BB-k egy-két sörtűzzel pillanatok alatt bevisznek annyi vagy több sebzést mint ő egy perc alatt a szarjaival. Pláne úgy, hogy a légifölény miatt az ellenfél nem is látja honnan lőnek rá. Aztán ha elég figyelmes és ügyes az ellenfél akkor lövöldözhetett a torkolattüzekre. :D

A NF-ben legalább volt jó kis légvédelem. Élmény volt lövöldözni a repülőket. Erre voltak külön AA CL-ek, de a sok tornyos tornyos CA-kat is fellehetett szerelni jó légvédelemmel nagyon durva AA CA-kká váltak. De ehhez manuális célzás kellett, autoval nem is lehetett AA-zni.

Az irányításról van már valami infó?
  • TomDantes
    Nagyon jó lenne ha a fejlesztőknek lenne egy csepp esze, hogy úgy állítanák be, a repülőknek olyan parancsot nem lehet adni, hogy csapatárs gépet bombázzon. Komolyan, ha nem így lesz, lesz olyan idióta aki a saját hordozóját bombázza le a saját gépeivel.
  • Torzonborz
    No akkor a WoWs mumusa is megvan , ami a WoTban az arty az itt a carrier lesz. Biztos kapnak majd szép kis ködfelhőt álcázás gyanánt . :D
  • lammaer
    Navyfieldben vmi hasonló volt a repcsik kezelése.. és persze a saját hordozók nem a védelemmel voltak elfoglalva...
  • TomDantes
    Ha van esze...de én az átlag játékosból indulok ki, és az is mázli lesz, ha nem a saját csapatát bombázza.
  • Caliph
    hát ha van esze a carriernek,akkor előbb a vadászokat küldi fel,védelmi állásba a csatahajók fölé
  • TomDantes
    Engem inkább az érdekelne, hogy megy majd ez a valóságban. Tehát az ellenfél hordozója támadja az én csatahajómat mondjuk 30-40 zuhanóbombázóval, és jól megszór, ennyi ellen a légvédelem semmit nem ér. Na most repülőkkel repülőket is lehet támadni, ha jól értelmeztem. Vajon a csapattárs hordózónak lesz annyi esze, hogy a saját vadászgépeit az ellenség repülői ellen küldje, és így segítse/védje a csatahajókat?

Van egy olyan érzésem: ilyen nem lesz.

Sőt, örülni kell majd, ha nem a saját csapattársam repülői bombáznak le. A WoT-ból kiindulva én nagyon tartok ettől.
  • Caliph
    azzal a különbséggel hogy itt nem lehet közvetlenül irányítani a repülőket
  • Caliph
    battlestation midway/pacific megoldás 1 az egyben
  • TomDantes
    K: Letudnád írni, hogyan működik a a repülőgépek kezelése? Sok apró válasz volt, de jó volna egy összefoglalt, elég röviden, pontokban.
    V: Rövid repülőgépkezelési útmutató.
    1. Nyomd meg a gombot, hogy repülőgép-kezelő módba válts.
    2. Válassz egy repülőszázadot (billentyűzettel vagy egérrel)
    3. Nyomj egy jobbegeret a játéktéren/kis-térképen, hogy megadd a repülőszázad célját.
    4. Nyomj egy jobbegeret az ellenséges hajón/repülőszázadon, hogy megindítsd a támadást.
    5. Nyomd meg a gombot/jobbegér a hordozódon, hogy visszatérjen a repülőszázad.
    6. Élvezd.

Mondtam én hogy buzeránsok lesznek a repülőgéphordozók. Kattins egyet és mennek a gépek és bombáznak te meg8 túrhatod a fikagolyót, hogy egy klasszikust idézzek)
  • lammaer
    Néztél már körbe magyarországon manapság? Már tartunk ott ahol a WG jelenleg. Tüntetnek a diákok? Nem számít, majd hazamennek... Meg különben is, ez csak pár 10K-100K ember véleménye, mi ez a többi csendes 9 millával szemben :) Nem vagyok diák amúgy