23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • herminamezo54
    hello mindenkinek. magyaritas irant erdeklodok tisztelettel, hogy lesz-e. valaszokat koszi
  • 1kezdő
    Igazad van, annyiért én sem kapcsolnám be. De ha bekapcsolom, akkor -mint ma- játszom 45 meccset. Na ezért már bekapcsolom. Apropó! 362 free? Az igen! Nézzük csak: 15 forint 370 free. Mit lehet venni 15 forintért? Lényegében semmit. Akkor ezért kapcsoltad be ma a gépet. 2.5-szeres szorzó...:)
  • gergod
    (2.5-szeres szorzoval)
  • gergod
    en az ilyen pontokat szeretem nem a 20-30 free xp-ket... annyiert be sem kapcsolom a gepet.

• PrasCo
    Elolvasni az apróbetűs részt.
  • 1kezdő
    Feltettem ma a videót, amin pont, a Te általad megadott összeg harmadát kalapáltam össze, csak le kellett törölnöm, mert volt akinek a videó megnézése feltörte a kezét. Ami fenn volt -persze nekem el van téve a videó- az a következő volt: 87.526 / 708 / 36 . Ez Kb a harmada...szerintem.:)
  • aru
    Én nem tudom hogyan jön ki a 3 Co-Op csata egyenlő 1 randommal.... T5 Omahával 2000 xp környékén szoktam kapni randomba (és 250 ezer ezüst körül) míg a Co-Op max 500 xp-t ha ad, de átlag 400. A Phoenix is hasonló szinten hoz mindent.
  • 1kezdő
    Srácok megértem, hogy ez roppant strapás, ezért és a kényelmetekért meghozom ezt az áldozatot. De most már hagyjuk..ok?:)
  • gergod
    Lehet video az egesz csatarol, de tenyleg jobbak a kepek az eredmenyrol.
  • pxxl
    "Folyton szüneteltetni kell, át kell dobni nagyfelbontásra, ki kell rakni teljes képernyőre"
    minek?
  • 1kezdő
    Rendben. Nem lesz több videó.
  • PrasCo
    Folyton szüneteltetni kell, át kell dobni nagyfelbontásra, ki kell rakni teljes képernyőre; és egészen őszintén, míg az emberek egy képet még csak-csak megnéznek, amíg csak egy spoiler-taget kell lenyitniuk érte, annyira azért nem hiszem, hogy érdekli őket a dolog, hogy egy huszonöt másodperces videót nézzenek végig pár számért. :)
  • 1kezdő
    Mi a baj a videóval? Nekem ez is egyszerű. 1 perc alatt kész.
  • Lokker
    Nem értem, miért videókat raksz fel? 2-3 db kép nem lenne egyszerűbb?
  • 1kezdő
    Ez már szép pont co-op-ban.

• 1kezdő
    Ahogy mondod! Lazítok. De azért jelezném, ha te vagy elől és a gép több hajóval kipécéz magának, akkor ugyanolyan bajban vagy, mint randomban. A gép nem rafináltkodik, de még azt is tudja, hogy merre kanyarodsz, vagy lassítasz-gyorsítasz és még akkor is eltalál. Jobban céloz az embernél. Észnél kell lenni, de ha óvatos vagy, akkor ritkán van baj.
  • Prof William
    Co-op akkor jó ha ki akarod próbálni mit tud az új hajó, vagy ha lazítani akarsz. :)

A 100%XP -s festés. az úgy működik, hogy + 100% XP-t ad? Tehát ha mondjuk 2X a szorzó akkor azt is megduplázza?
  • 1kezdő
    Co-op-ban csak nyolcan vagyunk, ennek megfelelően csak kevesebb ellenfelet süllyeszthetsz. DE! Általában 10-13 perc alatt vége a menetnek, ami annyit tesz, hogy míg Te játszol a randomban 18-20 percig és már megkezdtem a másikat. Tehát, ha időarányosan vetítjük a befolyó pontokat, akkor 20 percre vetítve ellehet érni 30-35 pontot is, ami már megfelel egy gyengébb, vagy átlagos random meccs eredményének.

Pl.: Óceáni pálya eredmény, de lehettem volna jobb is, de ez az ellenfél irányától is függ, mert ha nem felém jönnek, akkor sok idő, mire becserkészem őket.

• gergod
    Nagyon keveset hoz... Nem eri meg szvsz.
  • 1kezdő
    Az attól is függ, hogy mennyire voltál eredményes, de ha átlagos, vagy egy kicsit jobb voltál, akkor a harmadát, de akár majdnem a felét is hozhatja, azaz, 20-25 free XP és ezzel arányos a többi is.
  • kHares
    Co-op mennyi pénzt/xp-t hoz? CBS alatt nyomtam de akkor valami elenyésző volt a randomhoz képest.
  • 1kezdő
    Mikor hajót váltok, mindig több az ezüstöm, mint 40 milla, tehát ez sem okoz gondot. Az, hogy egy random meccsen mennyit tudsz sebezni, nagyon függ, hogy milyen társaid vannak. Az szinte alap, hogy mindenki 1-2 kivétellel rohan előre vérben forgó szemekkel, de hogy a saját bázist szinte mindig nekem kell megvédeni, az eléggé dühítő. Hiába szólok, figyelmeztetek, csak mennek-mennek, mint egy zombi. Na most ezek miatt miért idegeskedjek?

Pl.: co-op most. Ketten védjük a saját bázist. Én New Mexicoval, a társam Fusoval. Én majdnem teljes élet, a társam 1/3 élet, de mögöttem van, ami annyit tesz, hogy a gép engem támad. Az ellen, egy rombolóval beront a körbe és tőle nem messze jön egy Nürnberg. A romboló teljes élet, a Nürnberg 1/3 élet. Orral közelítem a rombolót, mert úgyis torpedózni fog. Lő ő is, és a Nürnberg is. A távolságom tőlük 3-5 km. Megsorozom a rombolót, ettől leesik az élete ötödére, de utána szünet 37 mp-ig. Olyan közel vagyok, hogy a másodlagos ágyúk lövik a rombolót. És jönnek is a torpedók. Kerülöm, majd rögtön kerülöm a Nürnberg torpedóit is...épphogy. A másodlagosak kivégzik a rombolót, miközben kacsázom a torpedók között. De a Nürnberg fordul és újabb szoros torpedó tűz rám 3 km-ről. Még annyi időm volt, hogy gyorsan töltöttem az életpontjaimon és már el is talált 5, vagy hat torpedó. Az életem szinte pár százra lement, de még éltem. Rányomtam a javításra, mert ha égek, vagy valami más, akkor az a pár száz is elmegy. Elkezdtem célozni a Nürnberget, de még nem fordultak rá az ágyúk és ekkor felrobbantam, mert rám lőtt.
    Ami a lényeg: amit leírtam, az kb. 2 percnyi idő és ez alatt az idő alatt, a hátam mögötti Fusó képtelen volt kilőni 5-6 km.-ről a Nürnberg 1/3 életét, ami 1, max két sorozat. Hát ilyen palik vannak néha.
  • seepheeerd
    Hát én ezt elcsesztem: nyomtam a játékot hogy mihamarabb meglegyen az Iowa, eladva a kifejlesztett hajókat és meglett, vagy 200ezer pénzem maradt. Azóta is küzdök az 1 milliós upgrade-ekért. Ha nem lenne egy Langley meg egy japán romboló, sokszor megjavítani sem tudnám a BB-t :(
  • 1kezdő
    Anno a dublon nevű pénz aranyat takart valójában, ezért írtam aranyat. A co-op meccsek naponta 30-40 meccset takar. Ebből összejön 6-700 free XP és a többi. Amikor megvan a következő hajóra való Ship XP, akkor megveszem a hajót és dublonért -amit átváltok free XP-re- teljesen kiépítem és rögtön kész. Ráültetem a kész 10-es, vagy nagyobb kapitányt és fejlesztem tovább. Hogy miért co-op? Mert jó az, ha sok pontot kapok a randomban, de sokkal jobb, ha kevesebbet idegeskedem. Márpedig randomban bőven lehet őlni az idegsejteket. Már ha komolyan veszed a játékot. Bár, ha most így belegondolok, ez eléggé ellentmondóan hangzik. De mégis így van. Mivel időm mint tenger, ezért inkább kímélem az idegeim. Három co-op csata kiadja egy random csata eredményét kb.
  • aru
    Egy böngészős bővítmény amivel a saját fejlődését tudja mindenki nagyon jól nyomon követni. link
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.10. 16:43:13
  • Prof William
    Ja ezt tudtam. Ezek szerint félreértettem. A free XP-t akkor is ki kell termelni.

A lilával jelölt hajó elméletileg olyan, aki már többször lőtt ki saját hajót. A zöldet nem tudom.
  • gergod
    Dublonert tudsz silvert venni es XPt atalakitani free XPre. Ezaltal egy uj hajot penzert fel tudsz huzni.

Mi a tokom az a zold/lila stat es hol lehet megnezni?
  • Prof William
    Hoppá... Felszerelés természetesen. :)
  • aru
    Nem különösebben érdekel a győzelmi arányom, de 53% fölött vagyok. Számomra inkább az a fontos egy vesztes csatánál is, hogy a saját (minimum zöld szintű) teljesítményem meglegyen. Ha én lesebeztem azt ami számomra elfogadható akkor nem szomorkodom egy vesztes esetén sem.
    A Co-Op csak minimálisan éri meg... Top1-ként alig kaptam 400 XP-től többet egy győztesre, bizonyos szint után ez már időpocsékolás. 3-4-5-6 Co-Op csata hozza talán egy random csata XP jutalmát... Nekem is volt olyan Co-Op-ban, hogy pont azon az oldalon futottam össze 6 hajóval amerre indultam. Nem azon múlik, hogy mikor halok ki, hogy "egyszerű kis emberke vagyok e". Csupán szerencse.

Sokat kihagytam mostanában ,de 1100 csatával t7-es és t6-os hajókkal van 50 millió ezüst megtakarításom. A játék elég bőkezű, de kell is, mert durva árak vannak már felsőbb szinteken. A bevételek alapján azonban nem érzem úgy, hogy probléma lenne egy-egy milliós upgrade.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.10. 14:54:46
  • gergod
    Mi az a feketeskeszlet?
  • Prof William
    Aranyért is lehet feketéskészletet venni? Nem csak HajóXP-t ből? Az arany a Dublon? Mert ilyen opciót nem igen láttam.
  • 1kezdő
    Én azt tudom mondani a pénzt termelő játékokkal kapcsolatban, hogy mindenki a pénztárcájához mérten haladjon. Kisebb hajókkal is lehet nagyon jó csatákat vívni. Lenyomtam közel 1200 randomot és egyenlőre elég is volt. No nem azért, mert sokat süllyednék, mert az abszolúte nem érdekel. De az viszont nagyon, hogy azért bukunk el meccseket -mármint a csapat-, mert über .öcsök is játszanak. Ezért kimentem a parkolópályára és co-op-zok. Van időm, ontom a meccseket. Mivel fejlesztem a kapitányokat, így azért összejön a hajótestre a pont. A fejlesztéseket meg megveszem aranyból. Így aránylag biztonságosan és gyorsan haladok. A pénz nem okoz gondot. Mindig viszonyítás alapú. Elmegyek csatahajóval is VIII-ig /csak amerikai/, aztán jöhet a romboló. Ha az is megvan VIII-ig, jöhet a carrier. Szóval egy darabig elleszek...ha közben meg nem unom.:)

Kis érdekesség: A co-op borzalmasan könnyű akkor, ha csak egy kicsit is odafigyelsz. És még itt is vannak olyan egyszerű kis emberkék, akik pillanatok alatt halnak -de tömegével!!- és ha így van, akkor még a meccset is bukjuk, ami nagyobb teljesítmény, mint győzni.:D
  • PrasCo
    ...és amit Te kérsz, az pontosan az, hogy gyorsabban lehessen haladni a tier-ekben. :D
    Az üzleti modell meg pontosan erre épül. Az első néhány napban csak úgy tolják a játékos s*gge alá a fejlesztéseket, dől a lóvé, egyszerű a játékmenet, mindenki boldog. Aztán halad előre a szekér, lelassulnak a fejlesztései, megjelenik az első nullszaldós-, sőt veszteséges kör, nekiállhat V-ös körüli bárkával kreditet farmolni, az egész elmegy igavonásba. Hacsak...! Hacsak nem fizet mindössze kilenckilenckilenc pont kilenckilencért csak ma, csak most, csak holnap prémiumot, melyhez ajándékba... satöbbi. Talán a 60% otthagyja a francba az egész játékot. Talán 30% inkább megfeszül és darál, de nem fizet, halad előre tyúklépésben. De nyilván ki van okosítva a matek, hogy ha a 10% fizet - már rentábilis a biznisz.
    Ettől szép ez. Nem szabad, hogy pénzért könnyebb legyen a játék (egynéhány prémium hajó egyenesen rosszabb, mint a tech tree), de gyorsabb kell, hogy legyen. Az pedig, hogy a haladásod egyre lassabb és küszködőbb lesz a felsőbb tier-ekben, azt a célt szolgálja, hogy meglegyen a motivációd a gyorsabb haladás elősegítésére: pénzzel.

Nagyon szépen ki van ez találva, minthogy a termék egymaga oldja meg a piac megteremtését (a beetetést, ha úgy tetszik) és az így mesterségesen létrehozott igény kielégítését.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.12.10. 12:52:53
  • 1kezdő
    Nos -ebben a játékban- az arany nem könnyíti meg a játékot, legfeljebb gyorsabban lehet a tier-ben előre haladni. Ha megvettem egy hajót, akkor ha van aranyam, feltápolhatom. Jobb hajótest, motor, stb-stb. De onnantól kezdve nagyobb tierű hajókkal tesz össze, tehát túlzottan nem lett könnyebb. Ami könnyebbé teszi kicsit, az a kapitányi tudás, de azt nem lehet aranyért megvenni /hál'Isten!/. Kapitányokat pakolgathatom ide-oda, újraoszthatom a kapitányi pontokat aranyért. De jobb hajóm nem lesz, csak a megengedett. Jobb lőszerem, páncélom se lesz, csak a megengedett. Azt meg más is megkapja, arany nélkül is. Csak az idő, amíg eléri a hajóosztályokat. Na azon lehet segíteni arannyal.
  • pxxl
    megint így jártam este :(

viszont újmehikóval lőttem 3 citadellát :D az olyan 40.000 hp mínusz. emberünk fordult is meg veszettül és menekült :D többet nem is láttam :P
  • pxxl
    de ah így lenne, akkor miért venne bárki "aranyat", hogy megkönnyítse a játékot? :) nem érné meg :P
  • 1kezdő
    Lenne még itt valami, amin kellene szerintem változtatniuk. A kapott csillag/pont /meg miegymás/-on, azaz, minél magasabb osztályban harcol a user, annál többet kellene kapnia. Mert kissé fura, hogy szinte ugyan az a kapott pontok száma, miközben az elérendő hajók ára elég szépen emelkedik. Látszólag többet ad, de ez szerintem csak a látszat, mert inkább az eliminált hit pontok nagysága miatt több. Nagyobb hajó elsüllyesztése, több pont, de valójában nem ad többet arányítva. Hogy a kecske is megmaradjon és a káposzta is jól lakjon /:)/, alapból minden tier között 10 free ponttal több lenne alapból és ehhez jönne a csatában megszerzett pontok, de a tier-nek megfelelő szorzóval számolva. Ezzel is jelezve a játékos felé, hogy megbecsülik kitartását és elért szintjét, valamint a beforgatott időt és nem beszélve a valós pénzt is. Azért van némi különbség a St.Louissal harcolás, vagy egy tier IX-X-es között. És itt nem elsősorban a csata nehézségére gondolok, hanem az addig eltelt időre, befektetett energiára.
  • pxxl
    van benne valami :D
  • seepheeerd
    Pár napja volt, 1 szem torpedó közeledett az Iowa-hoz, eh, nem tudom kikerülni de sebaj, nem sokat árt, kb. 95% hp-m volt. Bumm és süllyedtem...

A patch óta valami iszonyat gyenge az Iowa: szanaszét röpülnek a lövedékek és pillanatok alatt szétkapják.
  • seepheeerd
    Hát a lőszerraktárba. Azok pedig szinte mindig a lövegtornyok alatt vannak.