23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Toweliee
    Hogy van ez a gyöngy gyűjtögetés?
  • PrasCo
    Persze, ez attól is függ, milyen hajókkal játszik leginkább az ember. A Fusonál, ahol ha úgy adódik, átlepem a malacokat húszra is, 21%-ot lőttem, a Murmanszkkal 32%-ot, amikor pedig az Emden-nel visszamentem a gyöngyökért az arcába mászni embereknek, 57%-ot. A New Mex, amit nem olyan triviális dolog szétszedni és a plotting room sem volt rárakva, 31%-ot hozott, a Naga, amit viszont igen, 20%-ot.
    Innentől kezdve meg már "csak" együtthatók kérdése. :)
    Azért sem szoktam túl nagy súlyt adni a globális statisztikáknak, mivel rengeteg tényező függvényei.
  • csonttika72
    Akkor én valamit "elronthatok", mert nekem a HR-em 30%, (nem, nem dicsekvésnek szánom!) és pont ez a különbség. Mivel ha azzal a 20-25%-al számolok az ellen szempontjából, akkor máris előnyben vagyok. De sajnos nagyon kevesen lőnek olyan rosszul hogy 20 % környékén megállnának.....
  • 1kezdő
    Az jó, ha visszaköszön mástól is az, amire utaltam a #10713-as hozzászólásomban. 20%, hogy mire vagy képes, 30-30% a társaid és ellenfeleid képessége, valamint -amiről Te is említést teszel- a szerencse tölti ki a maradékot. Ez co-op-ban így oszlik meg: 20-50-10-20.
    A gép 10%-a azért csak annyi, mert ugyanabban a tierben, ugyanazt a nehézségi fokot hozza. A tier emelkedésével, a gép tudása-taktikája is változik. Mondok egy példát: Teljesen mindegy, hogy kezdésnél merre indul a csapat, mert a gép mindent lát és ha mondjuk meglepetésszerűen mondjuk jobbra megy mindenki, akkor a gép is minden hajóját jobbra viszi. Ez randomban nincs így, ezért a kezdésnél -mikor még nem is látják egymást az ellenfelek-, már nagyon sok minden el is dőlt. Másik példa: co-op-ban a gép találati aránya az 50%-hoz közelít, míg az embereké -távolság és hajó függő!- 20-25%-ra van belőve. Randomban ez kiegyenlített.
  • asolyom
    Meg szerencsém is volt. Az ellen CV játékos nem volt túl gyakorlott. Összesen 30 meccse volt hordozóval, míg én már 75-nél tartok.
  • asolyom
    Hm....elvileg újra menni kéne a szervernek, de a kliens csak írja, hogy "receiving updates", és nem csinál semmit.
  • seepheeerd
    Szép volt, vadászok ellen, ez tény! :)
  • asolyom
    Mert nem találtam, és nem akartam vele vacakolni. Így sem volt rossz szerencsére.
  • seepheeerd
    Ménem lőtted ki a hordozót az elején? :)
  • asolyom
    Első meccsem a Zuihoval. Az ellen CV egy Bogue volt 2 vadász + 1 bombázó összeállítással. A vadászaim elhullottak ugyan, de neki is alig maradt vmi, mert a hajóm légvédelmi tüzérsége is jól működött. A vége 65K sebzés lett, és második lettem a csapatban.
  • asolyom
    No igen, voltaképpen minden hajóval csak kattintgatni kell.

Az amcsi vadászok 1:1-ben tényleg lemészárolják a japánokat, mivel minden rajban kettővel több gépük van. Éppen ezért kell úgy taktikázni, hogy ez ne fordulhasson elő. Nem kevés gyakorlást igényel a dolog, de ha az ember ráérez, akkor "fun" tud lenni.
  • DantesHUN
    Pedig akik egy kört se mennek hordozóval meg,mondták ez csak annyi hogy kattintgatni kell. Na, mégse csak ennyi?

Én különben azóta nem megyek hordozóval, hogy a US vadászok lemészárolnak minden japán gépet. Nem tudom így van-e még, nincs is nagyon időm hajózni.
  • asolyom
    A manuális nekem is sokszor macera, így csak akkor alkalmazom, ha a célpont áll, vagy láthatóan nem vesz rólam tudomást, és egyenes vonalban halad. Az automata vetéssel is lehet azért jókat aratni, ha különböző szögekből tudsz támadni. No meg persze magasabb tiernél már nem is lesz lehetőség arra, hogy a repülők 5-6 alkalommal próbálkozzanak egy hajó támadásával.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.20. 15:31:42
  • Prof William
    Jaja. Nem nagyon haladok vele. Nincs hozzá türelmem. a Manuális torpedózást egyszerűen nem bírom megtanulni. A hajamat tépem amikor mellé torpedózok és mivel nem a hajtépés miatt játszok, ezért inkább más hajóval megyek. :)
  • pxxl
    nekem haverom nagy WOT-os, mondtam, próbáld ki a WOWS-ot is jó lesz az. Kisebb nyüstölés után bement egy co-op meccsre, vesztett, kilépett, letörölte. Megkapta a játék az esélyt :D
  • 1kezdő
    Nos, többek között ezért sántít a hülyék gyülekezete co-op-ban. Ugyanis itt majdnem mindenki megfordul. Tesztelnek és láss csodát a teszt vége néha, hogy vereséget szenvednek a tesztelők attól a hülye géptől._)
  • 1kezdő
    Ja-ja! Csak itt az alma, csapatban való szereplés és annak eredménye, hogy milyen volt a csapat. A körténél nincs csapat, csak egyedül te és hogy hányszor halsz, az csak az ügyességedtől, találékonyságodtól, kitartásodtól függ. A körténél nincs kit okolni, ha rossz a teljesítmény, mert csak rajtad áll.:)
  • asolyom
    Még a Hosho-val tolod? Én most vettem meg a Zuiho-t, és alig várom, hogy kipróbáljam. A Hosho-tól egy szép 86K-s meccsel búcsúztam.
  • Prof William
    Co-op -ot főleg új hajók tesztelésesre használom + néha egy-egy gyors csata lefojtatására. Valamint most hogy próbálkozom a anyahajó ággal. Megpróbálok viszonylag nyugodt körülmények között rájönni az irányításra.

Viszont úgy vettem észre hogy jó párszor Randomban is vannak olyan hülyék az igazi ellenfelek, mint a Co-op -ban.

Legutóbb is egy Nagato, egy Tripitz és egy Fuso ütközött össze sikeresen az orrunk előtt. Persze azonnal indult az acéleső Én Fuso- val meg két Tripitz + egy romboló is beszállt szóval a 3 fullHP-s csatahajóból egyedül a Fuso tudott elmenekülni 1/4HP-val. Jó vadászat volt. :)
  • carp3tm0nster
    alma meg a körte esete...
  • Plata
    Őszintén,asse tom mi az a dark soul.
  • 1kezdő
    Tisztában vagyok vele, hogy amit alant mutatok, nem ide tartozik. De az a vád ért, hogy, idézem: "Co-op játékmódban nulla kihívás és nulla nehézség,szerintem azért van bent az a mód,hogy a gyenge elméjű hülyéknek is legyen siker élményük."

Tehát a hívószavak: sikerélmény, kihívás, játék nehézségi foka. A "gyengeelméjű hülye" kifejezést most ignorálnám. Hogy ezek közül kinek mi, az döntés függő. DE! Akkor, hogy azért ne látszódjak annyira bénának, mutatnám azt a játékot, amit a legnehezebb játéknak tituláltak a Gamer tesztelők, újságok. Mielőtt elkezdtem a WoW-ot, ezzel a játékkal nyomultam, csak már úgy 2000 óra után kissé meguntam. A változatosság gyönyörködtet.

A Játék neve Dark Souls II, talán ismeri, illetve, játszott vele valaki. Végig vittem, majd emelt szinten még egyszer és az összes kiegészítőjét is. Nos, erre még véletlenül sem lehet ráfogni, hogy a bénák játéka lenne. Mutatok a játékomból példát és az elért szintet is. Bátran javaslom, hogy lehet utánam csinálni.

A spoilerek nem Wow-ot tartalmaznak!: Az elért szintem a lehetséges 891-ből...

• Malachit
    Tegnap mentünk rankedet, de csak 1 re volt idő sajna. Mindhármunkat egy oldalra és egy csatába rakott. Kicsit ESL hangulata lett a körnek számomra a TS kommunikáció miatt. Ki is jött a koordináció előnye, valami 2 hajó veszteséggel nyertünk :) Élmény volt nézni, mikor az amcsi 6 os cirkáló 2 citadellát és 22k+ hp-t veszítve teljes sebességgel menekült, az ellenfél csapata meg szétzilálódott félidőben. :)
  • 1kezdő
    Na akkor figyelj rendkívül túlképzett barátom: az, hogy te mennyire vagy eredményes kis részben függ attól, hogy milyen képességekkel rendelkezel. Kell, de nem döntő. Ami döntő, hogy a "szerencse", illetve a program kivel sorsol össze. Ez a nagyobb tényező, de még mindig nem az egész. Attól is függ az eredményed, hogy kik lesznek az ellenfeleid. Tehát a te eredményed, soktényezős képlet eredménye és akkor még nem beszéltem a szerencséről. Amikor az ellenfél a társadra vadászik, te meg nyugodtan lövöldözhetsz és süllyeszthetsz, majd jössz ide és mutatod mekkora ász vagy. Inkább meg kellene köszönnöd a társaidnak, hogy lehetővé tették -igaz akaratuktól függetlenül- számodra a sikert. Igaz az a mondás, hogy a győzelem a te nagyságod miatt van, de a vereség a sok hülye társad hozta össze. Na, te ezeknek vagy a dísz példánya. A javaslatom a következő: mivel a co-op kérdésben véleménykülönbség van közöttünk és ezt sértegetésre használod, inkább ne mondj véleményt akkor, ha nem szólítottalak meg. Én is ezt teszem.
  • Plata
    Messziről jött ember,mint te,azt hazudja azért megy co-op csatába mert nem szereti randomot,de a co-op csatákból is olyan képeket hoz amiben nem az jön le hogy hú de sok mindent csinált volna.Röhej hogy co-op csatában neked ezek jó csaták.Co-op csatában csak küldetés miatt szoktam menni,de vér bénák az ellen felek.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.01.20. 12:52:13
  • 1kezdő
    Dehogynem!:) Amit írtál, abból világos...persze messziről jött ember ugye.:)
  • Plata
    Peched van,én sosem használom a csetet.
    Jah és duplán peched van,mert sem WoWs sem WoT-ban nem szoktam csetelni,sem szidni a csapatot.És halál nyugodtan viselem a hülyeségüket.Max az ellenséget szoktam hergelni,ha már van olyan 6-7 killem.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.01.20. 12:49:50
  • 1kezdő
    Valami eltörhetett nálad, legalábbis abból amit írtál, nekem ez jön le. Ismerlek. Te vagy az, aki szid mindenkit a pályán, ha vesztesz. Nem tudsz uralkodni magadon és könnyen mindenki hülyévé válik, aki nem ért egyet veled. Na, miattad nem játszom többek közt randomot. Igaz, néha ilyen gyenge elméjűt is be esz a rosseb a co-op-ba, de hál'Istennek csak 10-12 percig kell kibírni.
  • carp3tm0nster
    nem azért toljuk a randomot, hogy nőljön a ...., hanem az egységnyi idő alatt begyűjthető eredményért.
  • Plata
    Co-op nyugis,mert ha afkolsz akkor is garantált a win.
    Co-op játékmódban nulla kihívás és nulla nehézség,szerintem azért van bent az a mód,hogy a gyenge elméjű hülyéknek is legyen siker élményük.
  • asolyom
    Oké, értem én.
  • 1kezdő
    Tökéletes!:)
  • 1kezdő
    Értsünk már szót, hisz már világosan elmondtam, csak kellene a sorok közt olvasni. A co-op nem nehéz, csak nyugis. Nincs nagy öröm, de nincs nagy idegesség. Én nem a pontok miatt mentem oda. Azok így, vagy úgy, meglesznek. A játék ott is megvan és nem kell megfeszülni érte, de azért annyi nehézség van benne, hogy csak odafigyelve és a többiekkel összhangban lehessen győzni. Tehát: játékélményt nyújt, gyorsan vége van többnyire, így minden hajómmal tudok játszani (van bőven). Ha a fejlesztők akarnák, akkor belehetne programozni úgyis a co-op-ot, hogy szinte lehetetlen legyen legyőzni. Nem buta a gép, csak le van butítva. Gyakorlópályának csinálták. Már nem számít a százalék, az csak randomban érdekes és ott is azért, hogy kinek mekkora a .... Nekem eleve nagy, tehát pár pont ide, vagy oda, nem igazán érdekes.:)
  • Count Adyn
    /thread :D
  • asolyom
    Hát játszon co-op-t, akinek arra van ingerenciája. Engem egyáltalán nem vonz. Egy dologgal viszont nem lehet vitába szállni. A számok világosan mutatják, hogy a co-op sokkal, de sokkal könnyebb, még akkor is, ha az ember néha-néha belefut egy-egy vereségbe. Túl nagy difi a 95%-os és 50% körüli win rate között, tehát itt kár bizonygatni, hogy a co-op mennyire "nehéz".
  • carp3tm0nster
    feladom...
  • 1kezdő
    Nem lehet kiszámolni, hogy mi fog történni a következő co-op meccsben. Pl.: teljesen felszerelt Atago-val bemegyek. Az Atago-m a Jani. Mindenki kisebb nálam. Többségében az A-ra megyünk. Semmi nem jön be. Mellé lövöldözök és hiába torpedózok, az sem hat, mert messze van az ellenfél. Mire észbe kapok mély keserűségemből, már csak a hordozó van és én. Hova lett a csapatom? A gép totális győzelmet aratott. 5 hajója megmaradt. Akkor most a logika szerint én is agyhalott vagyok.

OK! De a 1.5 szorzó miatt megint bemegyek Atago-val. Ó, itt már NC-k, NM-ek vannak erős cirkálókkal megtűzdelve. Jóval erősebb hajók, tehát nekem -agyhalottnak- végem. És mit ad Isten? Kettőt süllyesztek, fölényes győzelem és vagyok a végén a legjobb.

Ezután bemegyek NC-vel, amivel én vagyok a Jani. Kettő Colorado, kettő NM és egy Fuso, valamint VII-es cirkálók. Úgy megvertük a gépet, hogy csak egy hajót vesztettünk. Mondom: nem lehet kiszámolni.
  • Tono34
    Patch holnap.
  • Prof William
    Azért éltem már ár vereséget coop -ban is.

Pedig én voltam hadisten(Atagó próbafutam, hogy mit tud kislány). Egymagam elsüllyesztettem 6! hajót majd -mivel túlságosan előrerohantam- elsüllyedtem. Szóval 11-6 volt az állás a mi javunkra.
    Nem akartam kilépni, szóval monitor ki majd kajálás.
    Kb 20 perc múlva jövök vissza. Monitor bekapcs. DEFEAT!
    Ez így hogy? Ráadásul nem is foglalós vereség, hanem olyan ahol az összes hajónk elpusztult.

Ezt vajon hogy a fenébe sikerült összehozni?
  • asolyom
    Ha már CV; végre kiszaladt egy jó eredmény a Hosho-ból is. És ami még jobb, összejött az xp az upgradel-t Zuihora.