23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Tono34
    Mesélj nekem arról a hajóról, mik a tapasztalatok?
  • pxxl
    Tegnap volt egy csata ahol egy ellen cv es nalunk 2 cv maradt :D izgi volt... Jól vegigultuk azt az utolsó 5 percet :D
  • Prince23
    Mindegy is, az ilyen a játékoknál a sebzés a legfontosabb. win rate az csalfa lehet. am Grat
  • atee73
    Nem is akarom elmondani milyen csapattal voltam

• asolyom
    Tudtok ajánlani valami jó skint a New Mexicohoz?
  • Tono34
    Szerintem nem olyan vészes a Myogi, nem szívtam vele annyit mint a Kawával...

Lehorgonyzott a Nagato a kikötőmben :) Nagyon szép "kis lélekvesztő" :D
  • asolyom
    Egy Cleveland balga módon besétált a New Mexicom ágyúi elé. Két citadella, 30k sebzés, és vége is volt.
  • asolyom
    Ahogy látom nekem sem lesz sok gond. Egy nap alatt összejött közel 300k.

Remélem, hogy semmi egyéb feltétele nincs ennek az ARP Kongonak. Marhára örülnék neki, mert egyszerűen nem volt idegem hozzá, hogy a Myogival nekiálljak grindolni, free xp-t meg nem akartam költeni. Abból van most kb. 10k, meg vagy 35k a premium meg elite hajókban, csak éppen doubloon kellene a váltáshoz.
  • Tono34
    Colorado, FuSo kombóval nem tartott sokáig :)
  • asolyom
    Nekem még 3 tier II frag kell a 236-hoz, úgyhogy este megint kiviszem a Storozhevoi-t vadászni.

Mellesleg meglett a 150 repcsi a Kongos küldiből, és most gyűlik az 1 milla sebzés. A hátralevő idő remélem elég lesz. Kinek mennyi idő volt kb. az 1 milla sebzés?
  • asolyom
    Miközben mondjuk egy t5-ös rombolóval akár egy t7-es csatahajót is meg lehet szívatni.
  • Tono34
    Valahonnan lett 2 nap prémem... volt valami küldetés amire adott?

Észrevétlenül elértem a FuSo végéhez, elég xp van a Nagatora, de az ARP-s myokot még vele kihúzom búcsúzóul :)
    Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.02.02. 14:22:24
  • asolyom
    Egyébként az a tapsztalatom, hogy a CV-vel a legnagyobb szívás a tier különbség. Már olyan értelemben, hogy tier 5-ös repcsikkel (különösen a japánokkal) tök felesleges tier 6-os hajóra rámenni, mert sz@rrá lőnek, mileőtt még ledobhatnád a torpedókat. És engem pl. nem kevésszer rakott be a Bogue-gal Cleveland-ek, és New Mexico-k közé.
  • asolyom
    Meglett a 10 CV győzelmem, de továbbra sem az én műfajom, nem nagyon erőltetem.
  • Malachit
    Én élvezem. Tegnap mentem Bogie-val 3 kört és 2 ben 40+ repcsit szedtem le a harmadikban meg az ellen Bogie rajait rajoltam le :) XP-t nem sokat ad, de a győzelmet a légi fedezet miatt elő tudod segíteni. Nyertem is mindháromban. Már csak 2 győzelem kell és letudva a 10 hordozó a gyöngyért.
  • asolyom
    Ezt a fighter heavy trollkodást meg kellene szüntetni az amerikai hordozóknál, tönkre bassza a játékot.
  • darki81
    oké köszi :-)
  • Tono34
    Penészgombánál nem nehéz jobb lenni, azt bárhonnan eltalálják akkor citadella.
  • Malachit
    A 6-os német még jó lesz. A 7-est ugord át ha tudod. Olyan mint 1 mosásban összement csatahajó a csatahajó előnyei nélkül, de valamennyi hátrányával. Lassan fordul, nehézkes a tornyok meg tetű lassan forognak. Közelharcban ha nem figyelsz le is foroghatják. Talán kicsivel keményebb a páncélzata a többieknél, de a pencikolánál minden keményebb :) A 8-as már elviselhető lesz. Minden németnek a szembeötlő előnye a tierjéhez képest a cirkálók terén a nagyobb lőtáv, de azt meg szokni kell.
  • carp3tm0nster
    Königsberg jó, Nürnberg is. Arra kell velük vigyázni, hogy mivel nagyon papír, ne mutasd az oldalad senkinek, mert azonnal kapod a citadelt.
  • asolyom
    Azok nekem is megvannak, csak még hiányik 4 CV és 1 BB győzelem, és 4 tier II frag. Ez utóbbiak is rövidesen meglesznek.
  • darki81
    Megvettem végre az 5-ös németet, egész zsír cucc, sikerült is egy szerencsés kört mennem vele :)
    A lő táv az nagyon jó, ám kíváncsi lennék hogy a 6-os és feljebb azok is megállják e a helyüket a saját tierjükben
  • Tono34
    Heti küldiknek vége 236 gyöngyöm van, jövő heti küldetésekkel meg is lesz a 260. Időben :) hamarosan wotban is maraton lesz..
  • atee73
    nem kell sehova jelentkezni ,csak toltsd le a klienst es lepj be az accountoddal ...ennyi
  • Myke28
    Úgy ahogy mondod és még zászlót meg 1 nap prémet is adnak 1 ill. 10 csatáért.
  • Prof William
    Lehet jelentkezni Public Test-re. ilyenkor csak simán csinálni kell egy másik accountot és azzal bejelentkezni a public kliensre?

Az új Team Battle mit takar? Csak nem azt hogy végre lehet egy pl Japán VS USA meccs? Nem lenne rossz.
  • asolyom
    Mivel az Emden-nel nem bírtam semmire sem jutni a gyöngyös küldiknél, így a Tier II-es kill-ekhez beállítottam a Storozhevoi-t, nehogy már egy low tier küldi kifogjon rajtam. A kis ruszki méregzsákkal sokkal jobban megy, már az első meccsen kilőttem 2 ellenséget.
  • asolyom
    Ilyen nekem is volt. Talán a Nicholad-szal voltam, és a sziget taksrásából előbukkanó hajóra lőttem. Még mázlim volt, hogy rögtön fordultam, hogy a másik oldali torpedókat is kilőjem, mert a mögöttem érkező Königsberg is torpedókat indított, nem is törődve, hogy útban vagyok. Így, hogy nem oldalt álltam hozzá képest, csak egy torpedója kapott el, és nem is sebzett nagyon, mert szögben csapódott be. Megúsztam.
  • 1kezdő
    Korrekt. Ha figyelembe vesszük a lövedékek szórását, a hajóval elérhető sebességet, a lőgyorsaságot és az elsüllyeszthető hajók nagyságát és mennyiségét, akkor elég korrektnek tűnik ez az átlag.
  • asolyom
    Egyébként szerintem a 2 meccsen a 43K sebzés átlag egy tier 4-5 BB-nek becsületére válna, ahogy a statisztikát nézem.
  • 1kezdő
    Mesélek egy, a játékban történt sztorit: rombolóval játszottam. Kialakult a játékstílusom, ami teljesen megfelel annak a követelménynek, amiben játszom. Kikerülöm az ellen cirkálóit -ha sikerül!- és a hátuk mögött elsüllyesztem a csatahajókat/hordozókat.

Az egyik alkalommal egy csapatba kerültem egy hasonló stílusban gondolkodó játékossal, aminek az lett az eredménye, hogy egy irányba mentünk, egy céllal, egy taktikával és ezt tudtuk is azonnal egymásról. Haladtunk és bár egyformán gondolkodtunk a taktikáról, mégsem tettük egyformán. Én nem kapcsoltam be a gyorsítómat, mert azt későbbre halasztottam. Éreztem, hogy később lesz rá jobb alkalom. Elhaladtunk a takarást biztosító sziget mellett és feltűnt a csatahajó. Azonnal lőni kezdte az előttem haladót /talán ezért maradtam le kissé??:)/. Ő elkezdett a lövések miatt cikk-cakkban haladni és ezzel időt és sebességet vesztett. Én ekkor kapcsoltam be a gyorsítót és nyílegyenesen a csatahajó felé haladtam tovább. Nem törődtem a mellettem becsapódó lövedékekkel, így átvettem a vezetést (jóval) és világos volt, hogy a csathajó az enyém lesz. Ekkor váratlan dolog következett be. A lehagyott vetély/csapattárs kilőtte a torpedóit abból a meggondolásból, hogy a torpedói gyorsabbak mint én, tehát, mégsem én nyerem ezt a fajta versenyfutást. Csakhogy a csapattárs és az elejteni vágyott csatahajó közt ott voltam én, akit annak rendje és módja szerint két torpedóval el is talált. Alig maradt HP-m. A meglepetést a düh váltotta. Kanyar a csatahajó előtt és három torpedó a még oldalt fordult társba. Süllyedt. Aztán én is, mert mivel oldalvást álltam és kevés volt a megmaradt HP-m, a csatahajó kilőtt.

Vannak szituációk, amit utólag nehéz értelmesen megmagyarázni. Talán nem is lehet. :)
  • 1kezdő
    Jó arc vagy és lelkes. Ez kell ide és nem a beböfögők, akik semmit nem tesznek le az asztalra, de roppant kritikusak másokkal. Hogy a Te teljesítményed milyen, az függ a másoktól. Mondok egy példát: én jó kocsmai verekedő vagyok (csak elmélet!!), tehát neked ellenem nem sok esélyed van. Tehát: verekedésben Te, hozzám képest retardált vagy. De ha felállok egy ketrecharcos ellen -aki xarrá ver-, akkor én válok retardálttá. De (elméletben) ez a ketrecharcos beleköt Bruce Lee-be és a végén be kell látnia, hogy ő is egy retardált.

Mindig viszonyítás kérdése, hogy épp az adott pillanatban és a fennálló kritérium alapján ki a retardált, ergo, mindenki és senki egyszerre.
  • asolyom
    Igazad van. Nem akarok senkit megbántani, és azzal is tisztában vagyok, hogy a 600 körüli xp közepes teljesítmény, így nem akarok vele felvágni. Csak azt akartam belőle kihozni, hogy ha egy közepes teljesítménnyel ennyire elöl végeztem, akkor ott a többiek valamit nagyon rosszul csináltak. Persze több is lehetett volna, ha a csapat nagy része nem hullik el olyan hamar, és nem kezd el mindenki rám vadászni.
  • 1kezdő
    "Retardáltak". Kemény szó és nagyon sokszor nem is vagyunk tisztában vele, hogy pontosan mit takar. Hogy mikor illik a kifejezés valakire és ha épp illik is a helyzetből fakadóan, vajon valóban igaz-e?

A példád -amit alant beidéztél- azt mutatja, hogy közepes teljesítményt értél el és a többiek ennél kevesebbet. Hogy nem tudtatok jobb eredményt elérni annak egy oka lehetséges. Mégpedig, hogy az ellenfeleitek ennyivel jobbak voltak. A 600 pont közepes, az 1000-1200 jó teljesítmény. Ami e felett van, vagy meghaladja a 2000-et, az kiváló. És hogy egy-egy meccsen ebből mennyit tudsz/tudtok realizálni, az a két szemben álló csapat egyénenkénti, illetve, ezek összességétől függ.

Tehát: nem "retardáltak" voltak /mert akkor játszani sem tudnának/, hanem gyengébb teljesítményűek voltatok az adott pillanatban.

(Elnézést az eszmefuttatásért) :)
  • asolyom
    A Kongo-s küldi miatt elővettem, és leporoltam a Bogue-ot, hogy repcsikre vadásszak. Hoztam két képet, két elbukott csatáról. Azért úgy érdekelne, hogy a csapattagok mit műveltek? Az egyik meccsen 36K sebzést, a másikon 50K-t csináltam, de sajnos ez sem elég, ha retardáltak vannak az ember körül. Nem tartom magam nagy és tapasztalt játékosnak, főleg hordozóval, de azért jócskán meglepett, hogy 1-2. helyre sikerült befutni. Azért a 37 repcsi megvolt. Még egy kevés hiányzik a 150-hez.

• Tono34
    Amit jelenleg mutat az mind teljesített.
  • tbundy
    igazából több, mert van 10 heti küldi, ami mindig frissül
  • Tono34
    Mind megvan amit idáig adott. 21 küldi, ha jól számoltam.
    Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.01.31. 23:26:27
  • tbundy
    3 küldi nincs meg a carrier win, meg a T4-5 killes nekem, vmi még hiányzik nálad..
  • Tono34
    Hogy van 186? Minden küldi megvan és így 179.