23037

A Wargaming új MMO játéka
-
Alternativ CV használat :D -
Malachit #11655 Tegnap én is megvettem a Nagato-t és 1 körre volt vele időm. Persze Stok-on csiga lassú, légvédelmet lelopták róla a sötétek és még szór is eléggé, de átképzés alatt lévő kapitánynál nem is csodálkoztam ezen. Hordozó ki is szúrta, hogy evickélő haleledel vagyok és rám dobált mindent egyből, de amint a 2 oldalról indított torpedókból csak 3-at kaptam be mind helyett és gyújtania meg nem igazán sikerült hagyott is a fenébe. Fullosan gondolom jobb lesz. -
Mintha kicsit csalódás lenne a New York, pedig nagyon vártam a Wyoming abszolút sikerei után. Még a Kongo is jobban fekszik, valahogy nem adja a NY. Talán régebben nerfelhették? -
asolyom #11653 Az RNG is lehetett. -
Kurafi97 #11652 Lehet, hogy nekem volt túl nagy elvárásom a 410-es ágyúkkal szemben. Azt hittem jobb lesz de még a new mexicot se vitte át pedig full oldalt állt nekem meg az a plusz pár másodperc újratöltési idő egy kicsit zavaró. -
kHares #11651 2 teljes kör? Totál stock és nulla kapitány skill? Melyik hajó nem gagyi úgy?
Jobban bejött mint a Colorado, valószínű a sebessége miatt még ha picit puhább is. Valamiért sebzésben is jobb, mintha nagyobb pen-nel rendelkezne. -
Szerintem (mint az IJN-vonal általában) cici-érzékenyebb, mint a Colorado, de ettől még oda tud verni mocskosul. Megértem, ha a Fuso golyószórása után visszalépésnek tűnik, persze, és igazság szerint a Colorado-t jobban is csípem, azért teljesen korrektül használható a Naga is. Én a katapulton újabban vadásszal használom, bár egyelőre nem tudom eldönteni, mennyire térült meg - vagy mennyire nem.
Na meg - igen, ki kell fejlesztgetni.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.03.02. 20:44:24 -
asolyom #11649 A Nagatoról nem tudok nyilatkozni, de amikor megvettem a szintén T7-es Coloradot, akkor 9-10 meccs kellett, mire az első normális eredményt kihoztam belőle. Két csata után nem lehet egy hajót megítélni szvsz, de még tíz után sem.
-
Kurafi97 #11648 Vélemények a nagatoról ? 2 kört mentem vele eddig és elég gagyinak tűnik. -
Malachit #11647 Hát igen a forgással gondok vannak, de később remélem jobb lesz. -
Mondják, hogy "gunship", de T5-ben már képtelen voltam ilyen kritikusan rossz toronyforgással elérni bármit, ha a torpedóktól el is vonatkoztatok. Szinte, mint a pre-patch Furutaka, olyan a turret traverse, csak kis kaliberű ágyúkkal.
Jelzésértékű, hogy minden nemzet minden ágából van minimum egy hajóm - kivéve ruszki rombolót. -
Malachit #11645 Orosz ilyen szakasz szemétkedő DD Az ágyúival 3 ilyen kis szemét hajó bármit felszecskáz. Vagy ellen DD-ket lehet vele aprítani szépen. T9-től meg megkapja a szükséges torpedókat is. Tegnap T7-ben volt egy Orosz DD, nekiment a Coloradonak és 2 Km-ről letorpedózta. :)
Igaz én ugyan ezt csinálom a japán hetessel a cirkálók ellen. 1-1,5 Km-ről úgyse tudja kikerülni mind a két 3-as halacska pakkot, amiket persze időközzel és szögmódosítással küldök rá :) -
kHares #11644 Szerintem t7-ben 4 km-s torpedo az nem életképes pláne a 9 km-es! láthatósággal. -
orosz DDnek nem nagyobb a torpedó sebzése a többinél? Mondjuk vicc a hatótáv... -
kHares #11642 Néha megyek a St. Louis-al, még mindig fun. Amikor kiszedsz kettő New Yorkot az egyiket leégetve a másikat meg kamikaze rammolással, páratlan érzés. Mondjuk ez az a fajta "fun" ami azért megy mert az ellenfél kőbuta. BB-k he-vel lőnek, térképet senki nem figyel, ha mész felé és nem lövöd észre sem veszi stb.
Van a másik "fun" mikor közép vagy magas tier-ben már gondolkodóbb társakat\enemy-t kap az ember és térképet nézve, jól manőverezve, testet forgatva sikerül nyerni vagy akár veszíteni. Persze ez jóval ritkább, nagyobb térképek nehezebb érvényesülni, a random is jobban súlyt a csökkenő tűzgyorsasággal de javaslom kitartani legalább egy CA/BB/DD ágon.
Az tény hogy hiába dícsér mindenki adott gépet ha az nem áll az ember kezére. Én pl. mindig Aoba-t választanék Cleveland helyett még ha jobban is lehet az utóbbival teljesíteni. Szóval kénytelen vagy kitapasztalni mit szeretsz, nem tudunk segíteni.
Ami viszonylag elmondható haladva fölfele a könnyű cirkálókból nehezek lesznek (lomhábbak, nagyobb ágyúk de lassabb toronyforgás tüzelés, kicsit még papírabb mert jóval nagyobb ágyúkkal mennek szembe), BB-k úgy T5-ben (Kongo) és T6-ban (New Mexico) indulnak be, később ezek is gyorsulnak, DD-ből van a japán ami lopakodva tud torpedozni míg amcsi társai inkább "gunboat" módon lövöldözni tudnak. Az orosz DD nem tudom mire lett kitalálva, föladtam T5-ben. Carriereket nem használok, T7-től kezdek félni tőlük.
Aztán vannak a kivételek pl.: Kongo ami inkább egy Battlecruiser mint BB, Cleveland is elkerül ha lesz külön könnyű és nehéz cruiser ág stb.
Szintén érdemes elgondolkodni egy gyors T5 kihúzásáig aztán azzal lehet az arpeggio küldit nyomni a Kongo-ért. Talán ad egyet és a többihez kell csak T7?
-
carp3tm0nster #11641 nem az a cél, hogy xp vagy pénz legyen tömérdek(jó az is, mert kell a fejlesztéshez) hanem a fun. na az nincs mostanában. :-( -
Malachit #11640 Orosz rombolók talán jók a sok és gyors találathoz + romboló vadászatra is. -
Prof William #11639 Tier 2 -es Emben -el néha még be szoktam nézni a Tier 2, be tényleg gyors és pörgős csaták vannak. Van olyan ütközet aminek a végére 150 találatot is lövök. :) -
AJensen #11638 Kösz, kösz! Legalább értelmet nyert néhány kérdésem, vele együtt pedig enyhült a mérgem is.
Van még mit tanulnom itt is, főleg a hajókat tekintve. De már most érzem nem minden hajó fekszik nekem. Ahogy ez egy tegnapi beszélgetésből ki is derült. Amíg valaki élvezte azt az x típusú hajót, addig nekem egy rémálom volt kihúzni.
Egy másik kérdés, bárki válaszolhat. Játszott mostanában valaki 1-3-ig kis tierben? Eszméletlen fun, amit azokkal az alap hajókkal lelehet vágni. Még a kredit hozamuk sem utolsó, tekintve, hogy bolhafingnyi az utólagos költség.
carp3tm0nster:
Ugyanezen megyek keresztül, de már csak a pénz hajt előre, mert a többi adatnak, ami a profilodban szerepel nincs jelentősége, mert nem a valódi képességedet mutatja. Nem is értem minek kellett ez a farok méregetős adatkupac a játékba. Elég lett volna a sebzés, és kill mutató időszakosan lebontva.
Utoljára szerkesztette: AJensen, 2016.03.02. 09:53:52 -
ne az xp miatt játssz, inkább csak úgy, szórakozásból :) -
carp3tm0nster #11636 Mi számít sok vesztésnek? 9 meccsből 8 bukó az már az? Tegnap semmit se tudtam leszorzózni, egyszerűen nem lehetett. A peccs óta kb ilyen a győzelmi arányom. Gyakorlatilag nincs értelme elővenni a játékot, nem is értem az elképzelést, hogy ezért még pénzt is kérnének... -
na én most is tanultam valamit thx :) -
Prof William #11634 Kár hogy ez a 1000 meg 2000 találat nem minden tierre vonatkozik mert egy Emben vagy egy Kuma segítségét igénybe véve elég hamar összejönne a dolog. :) Bár a rombolókkal lehet golyókat köpködni, szóval valószínűleg most egy ideig minden romboló inkább lődözni fog, mint torpedózni. -
kHares #11633 A WG annyiban manipulál, hogy az mm-t úgy kapod ha sokszor nyersz berak nagyok közé. Illetve ha sok vesztés akkor jobb tier-be pakol. Ezt tudjuk, ez van a patent-ben. Hogyan másképp manipulálna és miért? Fura leosztás mindig lesz de nem csak az enemy javára csak az már nem tűnik föl az embernek. Nem fog 23 embert csak azért összeválogatni hogy az adott játékost szívassa. Egy az még egyszerűbb dolgokat sem tudnak kódolni kettő miért érné meg nekik?
Kongo: 52k átlagsebzés, Fuso: 65,5k. Azért nem nevezném kalap szarnak.
@AJensen
Spot rendszer nagyon egyszerű, mindenki fix távolságból látható, concealment tab-on ez megtekinthető. Tehát ha a DD 6 km-ről látszódik akkor az mindig onnan fog, nem tud közelebb lopakodni. Ami ezen változtat ha kigyullad az ad pár km-t a láthatósághoz illetve ha ellőtte magát szintén pár km-t. Ez utóbbi kalibertől függ, dd-k talán 3-4 km orosz dd-k meg 5?
Előfordulhat fura helyzet mondjuk egy lapos szigethez közel, azt gondolnád átlátsz de a program szerint nem.
A pontosság az sajnos a játék sajátja, ez ilyen arcade. Nem célkeresztel célzunk hanem egy 200 méteres körrel. Én t7-ben nyomom, ott már mindenkinek nagyobb az ágyú ami lassabb lövöldözést jelent de nagyobb sebzéspotenciált is. Mondjuk azt hogy nem ennyire óvoda de a pályák nagyobbak, ha nem prémmel nyomod a javítási költség is egy faktor lehet, t8+ valamit kéne a DD-el csinálni mert a torpedo falak amiket küldenek nem normális. Ha nem akarsz eljutni magasra a T5-T6 lehet szórakoztató és pénzkereső -
Malachit #11632 Én élveztem a Fuso-t és a 6 lövegtornyot. Simán lőttem vele 2-6 cita-t csatánként főleg cirkálóknak. Lövedékeket meg meg kell csak szokni és a rátartást belőni a távolsághoz függően. Ma megveszem a 7-es japó csatahajót és meglátjuk mit tud. Állítólag a Kongo javított tüzelési pontosságú változata.
Küldetéseket meg auto elkezdtem, össze is jött valami 600k+ sebzés :) -
asolyom #11631 A Kongoval én is toltam 50k átlag sebzést, a Fusoval meg a 40k-t éppen csak átléptem. Alig bírtam valamit is eltalálni. Annyira lassúnak tűntek a lövedékei, hogy egy 21 csomóval vánszorgó csatahajónak is akármennyit tartottam előre az összes lövedék a hajó mögött esett a vízbe. Vagy olyan is bőven volt, hogy ha jó helyen is esett le, akkor a fele a haó előtt, a fele meg mögötte. És mindez az accuracy upgrad-del. -
carp3tm0nster #11630 56 csatám van a Cleveland-el. Egyetértek, hogy egy kcsit OP a hajó, de akkor miért tesz szopórollerre a játék? Hogy ne üssön el a nagy átlagtól az arányom?
Úgy vettem észre, hogy a legutolsó peccs óta iszonyat nehez lövök citadelt szinte bárminek, pedig nem HE-vel próbálkozok.
Tegnap 9 meccsből 1x tudtam nyerni és nem, nem elsősorban a csapat miatt. Meggyőződésem,hogy a wg manipulálja a dolgokat. Volt olyan meccs tegnap,hogy az ellenfélnél 2 tier VII BB, nekünk csak tier V, de cserébe volt két tier VII-es japó cirkálónk... Köszi, sok esélyünk volt.
A fuso meg egy kalap szar, a Kongo-hoz képest. Én nem tudom,hogy lehet azzal jó meccseket menni, borzalmasan szarul megy.
-
asolyom #11629 A Clevelandnek amúgy is kicsi a citadellája, nem könnyű eltalálni. Egyébként a Fuso nekem nagyon nem jött be, pedig többen ódákat zengenek róla. Nekem nem ment vele, így el is adtam, és megvettem a Coloradot, ami nagyon nagyon tetszik. -
AJensen #11628 A spot rendszer miszerint működik, mert még erre nem jöttem rá? Van úgy, hogy az orrom előtt szambázik a romboló, de észre sem veszi a hajóm, máskor meg simán kitudom szedni még csatahajóval is. Ezt már cirkálóval is eljátszotta a játék.
Jah az rng lövésekről nem is beszélve. Van úgy, hogy 8-1 lövés, ha talál, de az ellenségnél meg 1 ellövésbe sűríti az összes lövedékét, és persze mind talál. Érdekes, mert nem tartom magam, hülye játékosnak, de itt is kezdem érezni, hogy sokszor valami nem stimmel.
Magasabb szinten is ennyire darálós a játék, vagy azért jobb a helyzet?
Eléggé eltolt meccseket mentem ma is.
Utoljára szerkesztette: AJensen, 2016.03.01. 23:58:33 -
kHares #11627 Nem lehet hogy eddig volt túl OP a Cleveland és most sikerült kicsit belőni t6 szintre? Mennyi csata alatt ment le a winrate-d? -
carp3tm0nster #11626 71%-os winrátám volt Cleveland-el. Gyanúsan magas is volt.. a WG tett róla, hogy ez most szépen lement 60 alá. Gondolom elfelejtettem vele játszani. Még hogy nincs manipulálva a játék.... -
én ma jót "röhögtem" :D Hordozóval voltam, jön felém a C zászlótól 1 darab cirkáló, és a fullos konkó meg a haverja menekül előle, engem otthagyva neki :D
(nem értem..)
...szóval behúzta a zászlót 1 ember és utána jött rám, ez a 2 csapattárs meg otthagyja a zászlót és engem annak az egy embernek.. ki tudja lehet ismerték egymást és megbeszélték közbe ts-en :D -
carp3tm0nster #11624 Nem tudom hova tenni ezt a Yorck-ot. 7 meccs alatt 14 kill, nem is annyira szar. Más tészta, hogy mind a 7 meccs bukó...
Szánalom ez a játék amúgy. Fuso-val nem tudok citadelt lőni a mellettem úszó clevelandbe. 12 lövésből egy talál, 1020dmg, ő meg belémveri a he spamjét...
-
én azt hallottam hogy az amerikai cirkálók nagyon papírok, de csak nem lehet olyan nagy a különbség. -
pajer_csaba #11622 Help, pls. Mit javasoltok inkább: amerikai cirkáló-line, vagy amerikai anyahajó-line? :) (Egyébként csak japó van, romboló, cirkáló és csatahajó, régebben próbálkoztam a Hosho-val, mint anyahajóval, de túl nehezen játszható volt...) -
pajer_csaba #11621 Nah, így azért király. :)
Bocsi, én csak egy buta user vagyok, aki fellép, játszik, hol nyer, hol veszít, aztán vissza a való életbe. Annyira nem szoktam utánaolvasni...^_^' -
Avenger93 #11620 Akkor nem a Yokosuka kikötőt használod és nem is látod őket még ha meg is szerzed viszont a creditet meg a bónuszokat elköltheted, használhatod és meg van oldva a probléma :) -
pajer_csaba #11619 Én kifejezetten szeretem az ARPEGGIO OF BLUE STEEL-t, de nagyon nem szeretném, ha sikerülne bármelyik ARP-hajót megcsinálnom... Semmi értelme ugyan is. :( -
te ezt hova írtad be? nekem nem műxik :P -
AJensen #11617 LoL gyerekek. Ezt nem hiszem el. Az utolsó meccs 2-8 mikor kiszednek, és a meccs eleje óta 3 afk játékos, és mind egy szakaszban, pont az én oldalamon. Ekkora szopás csak a piros negyedben létezik.
Nem tudom eldönteni sírjak vagy nevessek.
Benne van még a játékban az afk büntetés rendszere?
Utoljára szerkesztette: AJensen, 2016.03.01. 15:16:18